Mueslirepen met Quaker

Het is zo makkelijk om rond een uur of vier een chocolaatje te pakken. De zoete of hartige trek slaat bij mij meestal rond dit tijdstip toe. Toch zou een tussendoortje waar je je niet meteen schuldig over voelt veel fijner zijn. Ik maakte daarom deze mueslirepen met Quaker Havermout Muesli zonder toegevoegde suikers en rijk aan vezels door de havermout!

Wat heb je nodig?

  • 120 gram Quaker Havermout Muesli Noten
  • 30 gram noten/rozijnen mix
  • 8 ontpitte dadels
  • 9 el honing
  • een scheutje citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 2 el water

Hier kun je ongeveer 8 mueslirepen mee maken.

Het recept

Deze mueslirepen zijn binnen no time gemaakt en kun je daarom prima op zondagochtend bereiden -terwijl je vriend(in) een lekker zondagochtendontbijtje klaar maakt- voor de komende week.

Verwarm eerst de (hete lucht) oven voor op 200 graden. Doe dan de Quaker Havermout Muesli Noten, de noten/rozijnenmix, 2 el water, 2 el olijfolie, het scheutje citroensap, en de dadels in een keukenmachine. Ik doe ze in de blender en voeg daarom een klein beetje water en olijfolie toe.

Laat de honing smelten in een steelpannetje. Doe dit op een laag vuur.

Roer het mengsel er goed door heen. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan beetje bij beetje nog wat Quaker Havermout Muesli Noten toe. Is het erg droog? Voeg dan nog wat honing toe.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en doe het mengsel er op. Zorg er voor dat het overal ongeveer 1 centimeter dik is. Ik druk vooral het mengsel zachtjes aan op de bakplaat en smeer het niet uit, daar is het te plakkerig voor en dan krijg je gaten in het mengsel. Druk het daarom aan met de achterkant van een lepel.

Zet de bakplaat in de oven en stel de tijd in op 20 minuten. De randjes mogen niet te zwart worden, dus hou zelf de mueslirepen goed in de gaten.

Laat de mueslirepen na 20 minuten goed afkoelen voordat je ze in stukken gaat snijden. Het mengsel blijft namelijk wat plakkerig en moet eerst goed uitharden.

Als ze goed afgekoeld zijn, snij ze dan in stukken. Ik bewaar ze daarna in een goed afgesloten koektrommel.

Is dat even simpel of niet? Ik vind de mueslirepen ook behoorlijk vullend en daarom ideaal om die tijd van 4 uur ‘s middags tot aan het avondeten te overbruggen. Ik kan het je zeker aanraden daarom dit recept met Quaker Havermout Muesli Noten eens te proberen.

Wil je meer recepten zien met Quaker? Klik dan op deze link!

18 reacties

Jolanda -

ook lekker met appel. heb laatst muffins gemaakt. ook erg lekker.

Darina -

Ziet er super lekker uit!! Ga ik zeker proberen!

Neeltsje -

Hmm zag er lekker uit! Zeker gezonder dan chocolade (behalve als het heel puur is) maar denk niet dat het echt gezond voor je is. Er zit best wel veel suiker in zo’n reep. :( Verder ziet het er wel erg lekker uit!

Zouden jullie misschien ook een keer 3 dagen (of langer natuurlijk) willen proberen suikervrij te eten? Dat lijkt me super tof! Zeker omdat suiker echt een sluipmoordenaar is.
Ik snap trouwens dat Willemijn er nu helemaal geen behoefte aan heeft 😉 maar misschien kan dit op jullie ooit-nog-eens-to do lijstje?

Groetjes,

Martine -

Lijkt me interessant…en lastig haha!

Judith -

In prei of wortel zit ook suiker, dus lijkt me zeker lastig. Oké dat is sarcastisch maar suikervrij bestaat niet. En zo slecht is honing niet, zolang je niet de hele (of halve) pot leeg eet. Je lichaam heeft suiker nodig om te kunnen functioneren. Dus doe wat mij betreft maar gewoon 😆.

Ingrid -

9 eetlepels honing! Dat vind ik niet echt zonder toegevoegde suikers 😉 Veel mensen denken dat honing beter of gezonder is dan suiker, maar honing bevat veel fructose en teveel fructose kan je lichaam niet goed verwerken, wat je slechte cholesterol verhoogt en het wordt heel makkelijk omgezet in lichaamsvet waardoor je veel sneller overgewicht krijgt.

Martine -

Het ging niet om de honing die zin maar om de Havermout Muesli Noten van Quaker 😉

Ingrid -

Wat ik zo jammer vind is dat de kreet ‘geen toegevoegde suikers’ erg misleidend is. Het betekent namelijk niet dat er geen suikers in zitten. Als je naar de ingrediënten kijkt, zie je dat er gedroogd fruit in zit. Er zit 8,3 gram suiker per 100 gram in deze havermout van Quaker. Je lichaam maakt geen onderscheid en ziet ook deze suiker uit gedroogd fruit als suiker. Ik kijk dus altijd goed op het etiket, zeker als je voorzichtig moet zijn met suiker vanwege gezondheidsredenen.

Martine -

Dat is zo, als je heel bewust bezig bent met je eetpatroon moet je hier inderdaad op letten.

Jolanda -

anders kan je ook nog zoetstof toevoegen.

Emma -

Mmm.. Lijkt me heel lekker en het is dus ook nog is simpel! Ga ik zeker een keer proberen :)

Nienke -

Oehh, dat klinkt lekker! Dat ga ik zeker een keer proberen.

nanoe -

haha ik heb net toevallig precies deze gekocht. ik ben er niet over uit of je als je deze ‘normaal’ eet of je die dan moet verwarmen om het gaar te maken of als je het ook gewoon ‘zo’ kan eten. ben niet zo op de hoogte van al die dingen. dit recept ga ik wel proberen

Tamara -

Lekker!!!

Margot -

Dat ziet er goed uit! Ik denk dat ik zo maar eens de keuken in duik.

Lindsey Beljaars -

Oh dit klinkt erg lekker! Maak zelf ook graag granola dus dit wil ik ook zeker een keertje proberen!

Suzanne -

Heel erg lekker lijkt deze variant mij. Ik heb zelf ook ooit een naturel variant gemaakt.

katrien -

Lijkt me erg makkelijk en lekker. Goed als tussendoortje voor je gaat lopen denk ik :). Ga ik zeker eens proberen. Kan dit ook met eender melk muesli mengsel? Ik denk het wel 😉

Reageer ook