Eigenaardigheden van onze mannen

‘Mannen, je kunt beter kippen houden’, zei mijn moeder altijd. Grapje natuurlijk. We houden van onze mannen, maar af en toe kun je ze wel achter het behang plakken en zijn het net kinderen. Dit zijn de eigenaardigheden -lief gezegd- van Jor en Jur.

Jorrik

  1. Als Jorrik de vaatwasser in moet ruimen haalt hij nooit het knoflookvelletje uit de knoflookpers. Why? Vervolgens ruim ik de volgende dag de vaatwasser uit en zie ik zo’n vies snotterig nat velletje in de knoflookpers hangen…Blèh!
  2. Jorrik is een lieverd, maar hij doet altijd alles half. Alles wat ik hem vraag doet hij half of in turbostand. Zo kan Jorrik de wc schoonmaken binnen drie minuten. Je kunt me veel vertellen, maar een wc helemaal van boven tot onder inclusief wasbak en plankjes kraakhelder schoon krijgen binnen drie minuten? Ja dag! Hij maakt de wc ook altijd schoon met wc papier, water en de handzeep die in de wc staat. Ikke niet snap. Of het gras maaien. Dit is altijd lachwekkend en ik zou het soms wel eens willen filmen. Vol enthousiasme gaat hij aan de slag. Na veel zweet, gepuf en een draad dat in de knoop zit -want hij haalt het draad niet goed uit elkaar voordat hij begint- wordt het miniveldje gras van 1 bij 1 meter in onze tuin half gemaaid. Dan geeft hij het op. Hij loopt weer naar binnen. ‘Ja, de grasmaaier is oververhit.’ Blijkbaar is dat het teken dat je de grasmaaier overdwars de rest van de winter zo in de tuin kunt laten staan.
    Even later blijkt de grasmaaier gewoon oververhit omdat het gras te lang was en doet hij het na vijf minuten gewoon weer. Maar die andere helft gras? Ja dat komt over drie weken wel weer als het mee zit.
  3. Een pak melk waar nog een druppel in zit weer terug zetten in de koelkast.
  4. De hond ‘s morgens uit laten en vervolgens de hond met modderpoten naar boven sturen om mij ‘lief’ wakker te maken op het net verschoonde bed. Zucht.
  5. Soms zijn al mijn koffiekopjes verdwenen. Als ik vervolgens met de auto weg ga en het portier dicht trek hoor ik gerinkel. Ah, daar zijn alle kopjes dus gebleven!

Djurre

  1. Djurre zijn sokken liggen overal. Overal vind ik altijd slingerende sokken. Gek word ik er van! Onder bed, op de overloop en soms zelfs in de hal of bij de bank. En nog zoiets: er is nooit een gelijk paar. Dat blijft altijd zo vreemd! Wat gebeurt er toch met die sokken?
  2. Djurre haalt altijd te veel brood uit de vriezer. Vervolgens eet hij zoveel brood natuurlijk niet op en moet ik er weer wentelteefjes van maken, want weggooien is zonde. Hmmm, misschien doet hij het er wel gewoon om!
  3. Djurre is een enorme uitsteller. Tot op het allerlaatste moment stelt hij alles uit: van schoonmaken tot zijn belastingaangifte doen. Het moet altijd om vijf voor twaalf.

En ze hebben nog een aantal dingen gezamenlijk gemeen. Als ze een dag gewerkt hebben, doen ze helemaal niets meer. En als ze een dag vrij hebben, ‘hebben ze ook weekend’ en gaan ze vreselijk zeuren als ze dan 1 dingetje moeten doen in het huishouden. Pfff, ze zouden eens alles moeten doen wat wij doen naast het werken en ‘ons weekend’, dan zouden ze wel anders piepen.

En klusjes worden altijd tot op het laatste moment uitgesteld. Djurre: “Ben je nu al thuis?” -als Willemijn een half uurtje eerder thuis komt dan gepland- “Ik wilde nog stofzuigen, dweilen, wassen en boodschappen doen voor je thuis was!” Terwijl ze de hele dag de tijd hebben gehad om dit te doen.

Het is wat die mannen. Voor de goede orde: we houden echt van ze en zouden ze niet willen missen, maar iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden. Dat vinden ze van ons vast ook! Noem hieronder jouw lijstje op met eigenaardigheden van jouw man/vrouw of vriend(in)!

69 reacties

Andrea -

Hahaha zo herkenbaar!

Erika -

Volgens mij mag ik echt niet klagen. In het begin hebben we afgesproken dat ik de was doe en wat hij niet in de wasmand gooit, wordt niet gewassen 😉 Verder kookt en wast hij meestal af. Verder is hij ook netjes, al maak ik het huis verder wel schoon. Ah ze zullen zich ook wel eens ergeren aan ons vrouwen 😉

Annelies -

Hahahaha wat ontzettend leuk om dit allemaal te lezen!!!
Gelukkig heeft mijn man, na 5 jaar samenwonen, heel wat af/bij geleerd.
Het enige wat nog niet lukt is de vieze vaat IN de vaatwasser zetten. Hij zet het in de gootsteen met een dikke plens water er op…… Whyyyyy?
En wie kan dat dan weer opruimen en de gootsteen weer schoonmaken? Juist….

Maria -

Ha, herkenbaar! Ook de sokken liggen hier overal, weekend is weekend en dan doet ie liever niets (dus ook niet schoonmaken, helpen in het huishouden), maar als ie moet poetsen dan doet ie het wel goed :-)

Miriam -

Whaha heel leuk om te lezen en idd ook heel herkenbaar XD

Jacqueline -

Ik ben net als jullie mannen. Hahaha.

Laura -

Hahaha wat een leuk artikel!

Ik heb zelf echt een super lieve vriend, maar kan soms ook wel echt om dingen lachen. Waar zal ik beginnen?

– Wanneer we samen wakker worden is hij soms wat uigeruster dan ik zelf, wat betekent dat dan? Dan er een jongen van 1.86 een meisje van 1.58 van links naar recht sleurt over het bed heen en door de kamer omdat hij zo lekker heeft geslapen en dus z’n energie weer kwijt moet!

– Mijn vriend is dol op muziek en ik gelukkig ook. We vinden allebei dat de muziek tijdens het auto rijden wel op een lekker volume mag (wel met alle veiligheid) maar soms heb ik dus weer is hoofdpijn en dan gaat het zo. – we stappen in de auto en rijden weg – ‘Schat pff heb last van hoofdpijn’ – 10 minuten later word de muziek op volume 30 gedraaid – ‘Uhm sorry schat maar mag het wat zachter want heb echt hoofdpijn’ ‘OH sorry ja natuurlijk!!’ – 10 minuten later gaat de volume weer op 30 -. Kan hier zelf ook altijd wel om lachen hoor!

Gelukkig is het ook een top vriend dat wanneer ik hem nodig heb hij er altijd is en de gene is die altijd weer een brede glimlach op mijn gezicht tovert. <3
Soms kunnen we die mannen achter het behang plakken, maar weer eerlijk we kunnen ook niet zonder onze mannen!

x

Roos -

OMG… ik wil dus helemaal niet zo’n zeikvriendin zijn die loopt te zeuren he, maar weet je wat mijn vriend doet? Hij legt zijn vuile kleren OP de wasmand of ERVOOR maar doet de er dus never nooit IN de wasmand! Ik bedoel, aaaaarrrghh!!! Of met modderpoten naar boven lopen zodat ik weer de hele trap kan zuigen (daar ligt tapijt op). Voor de rest mag ik eigenlijk niet klagen, want hij doet altijd de afwas en helpt me in het weekend ook vaak met schoonmaken. Ik doe wel iets meer, maar ja, hij helpt tenminste! Hij kookt ook nog en wil in een goede bui in het weekend ook nog wel eens een taart bakken <3

Kimberly -

Ok shit. Jullie hebben net mij omschreven :”). En mijn vriend ergert zich dus altijd aan MIJ. Haha. Maar serieus, soms ben ik echt wel eens bang dat het niet meer goed komt, ik ben zo slordig!

Melissa -

Oh wat ben ik blij met dit artikel. Ik was al bang dat mijn vriend gewoon niet spoort hahaha. Ik kan me echt vreselijk ergeren aan dat hij half de afwas doet of dat hij het eten (na het koken en avondeten) in de pannen laten zitten. Drie keer raden: dat staat dus de volgende dag nog op het fornuis. En wie mag het leegschrapen en afwassen?! Yup. Ik.
Wat ik echt helemaal niet kan handelen, is als ik de hele dag heb gewerkt en ik kom thuis, dat de hele bende afwas er nog staat. We hebben een hele kleine keuken, dus ik moet standaard eerst alles afwassen, voordat ik kan koken. Mijn vriend werkt in de avond, dus hij had makkelijk overdag even mij kunnen ontlasten, zodat ik meteen kan koken voor mezelf. *zucht*

Ik kan op 1 hand tellen hoevaak hij de stofzuiger heeft gepakt en volgens mij heeft hij nog nooit gedweild in het hele jaar dat wij samenwonen.

Ohja. Maar ik hou wel van ‘m, hoor!

Amber -

Dat werken en daarna niks meer doen (logisch) en vervolgens in het weekend of de vakantie ook niks omdat ze ‘nu eindelijk eens vrij zijn’ is zo irritant en herkenbaar. Huisvrouw zijn stopt nooit. Mag ik dan ook eens zeggen ‘ja bekijk het maar, ik kook van de week niet en naar schone sokken kun je ook fluiten’. Nope. 😛

Mare -

@Evelien. Er zijn zelfs relaties om gesneuveld en het is wel degelijk in een bepaalde mate belangrijk. Ik denk dat jij wel anders piept als je samenleeft met je droomman die fantastisch is maar die niks kan weggooien waardoor je in een enorme rotzooi zit.

Patricia -

haha, dit soort artikelen hou ik juist van! Lekker lachen, ook vooral om al die reacties. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een vrij ideale man heb en nee hij is beslist niet saai ! Ik ben meer de sloddervos en vaak van alles kwijt.
Maar ter compensatie heb ik drie zonen/pubers met het ‘Dovemansoren’ Syndroom. Ze horen het allemaal wel maar de verwerking in hun hersenen om tot actie over te gaan werkt niet goed…… 😉
Nou ja, je begrijpt wel, ze hebben er allemaal geen zin in en kunnen heerlijk slapen in een kamer die naar stinkstokken ruikt en kleding die overal ligt, lege flessen in de koelkast, kruimels altijd laten liggen, messen vol boter en ga zo maar door. Verder zijn het hele lieve jongens hoor!

Roos -

Wat een heerlijk herkenbaar artikel! Ik ben dol op mijn vriend hoor maar soms…
– Altijd zijn voetbaltas op de eerste en beste plek neergooien inclusief vieze kleren
– Verzameling van lege kopjes en bordjes op het aanrecht ipv in de vaatwasser
– Het gek vinden als ik om de twee dagen ga stofzuigen, dan zegt hij: het is toch niet vies?
Gelukkig kan ik er alsnog wel om lachen, verder is het een schat!

evelien -

Ik ben fan van jullie site maar ik vind dit echt een gek artikel. Je kraakt je vriend tich niet af op Internet? En dan zijn het ook nog eens huishoudelijke irritaties. Ik zou zeggen relaaaax. Zo belangrijk is dat huishouden niet.

Martine -

We kraken ze ook niet af, althans zo zien wij dat niet. Op het laatst zeggen we ook dat we niet zonder ze zouden kunnen, ik denk dat je dit artikel wat luchtiger moet beschouwen want inderdaad: zo belangrijk is het huishouden niet.

Yvonne -

Ik moet zo lachen om al die reacties, zo herkenbaar!

Mijn grootste ergernissen:
– zijn kleding uittrekken waar hij staat. Met name zijn werkkleding, die hangt dan over de eetkamerstoelen. Compleet met vieze sokken op de eetkamertafel. Whyyyy?
– nooit eerst zelf kijken waar iets staat, maar het aan mij vragen. Ook als het 5 u ‘s ochtends is voor zijn werk en ik nog lekker lig te slapen. “Schaaaaaat!! Waar is mijn pantalon/bril/trui met streepjes/grijze riem die bij die zwarte broek hoort?!” En ik weet het helaas ook altijd, maar ben tegenwoordig begonnen met antwoorden “weet ik niet lief, moet je zoeken” om hem hopelijk een beetje op te voeden.
– sinds ik zwanger ben, moet hij de kattenbakken verschonen. Daar moet ik hem nu al 36 weken lang élke keer aan herinneren, en élke keer maakt hij er een groot drama van want hij heeft er een hekel aan. Volgende kind mag hij baren, heb ik hem al verteld.. Dan doe ik de kattenbakken met liefde!
– lege flessen standaard op het aanrecht zetten. Nooit in de recycle bak. Echt nooit. Oh en er zit ook altijd nog een halve slok drinken in.

Martine -

Hahaha my god, ik herken ook nog zoveel van deze punten: die kleding op de tafel inderdaad, waaaaaarom? :’D En pakken met een slok er nog in. Ja fantastisch!

Roos -

Oh dat vragen waar iets ligt, dat doet de mijne dus ook echt precies zo! Daar krijg ik echt een punthoofd van, alsof ik alwetend ben ofzo?!

Nienke -

Haha! Dit noem ik niet echt eigenaardigheden maar dingen om over te zeuren 😉 ik mag echt niet klagen met de mijne. Het enige waar ik echt wel eens lastig om ben is dat hij al-tijd het licht in de gang laat branden. En sokken concentreren zich altijd in hetzelfde hoekje gelukkig 😉 vroeger mocht ik ze dan nooit opruimen en wassen van hem maar daar trek ik me niets meer van aan en liggen ze netjes terug in de kast voor hij iets doorheeft 😉

Moira -

Geweldig artikel. Ja ik herken er wel wat in ook die andere reactie erop zijn geweldig. Mijn man krijgt de kans nooit om iets te doen omdat hij zo langzaam is met schoonmaken. Dan heb ik het zelf al 3x keer gedaan. Hij laat ook altijd over de deuren open staan inderdaad.

Wat hij ook heeft is we gaan weg en dan zit ik vervolgens nog 10 minuten op hem te wachten totdat ie zover is. Dan gaat ie in de badkamer zich opfrissen soms is het net een vrouw :)))

Maar ach je went eraan en ik zou er niet aan moeten denken dat ie er niet zou zijn.

Myrdeklier -

O god, ik durf eigenlijk niet te beginnen maar ok daar gaan we…De sokken, check maar mijn vriend heeft zulke zweetvoeten dat als hij beneden zijn schoenen uit doet ik het boven ruik. Geen grapje. Het lijkt wel of er al twee maanden een kadaver ligt te rotten..Dan komen we bij het tweede ernstige punt. Hij snurkt..en dan niet schattig een klein beetje, nee, het klinkt alsof hij aan het stikken is. Ik begrijp niet hoe hij s ochtends levend uit z’n bed komt. Ik begrijp ook niet hoe ik levend mn bed uit kom want k heb al jaren slapeloze nachten. (Zijn vader heeft slaapapneu en hij denk ik ook maar laten testen nee hoor) Ok, nog een punt. Mijn vriend is net een van het stel van buurman en buurman. Hij sloopt alles. Gaat hij mn fietsband oppompen…knal. Gaat hij een lampje vervangen, hele lamp donderd naar beneden..Verder doet hij niks in het huishouden..ja, straks…tenminste dat zegt hij dan maar hij doet het niet. Omg, ik ga straks iemand vermoorden denk ik….;-)

Zara -

Zo hard om deze reactie gelachen!!

Martine -

Hahahahaha! Makes my day! Oh en slaapapneu dat is erg he? Daar zou hij toch eigenlijk wat aan moeten doen. Mijn vriend is toen ook getest want ik werd toen ook wakker van zijn gestik in het snurken. Dan kreeg hij geen adem en opeens hoor je zo van ggg..gggg…HIEEEEE…en weer verder slapen…Hij had ook apneu maar nu merk ik er niet zo veel meer van.

anna -

Hhahaha, zo grappig. echt typisch mannen inderdaad! Moest lachen om die wentelteefjes, dat doe ik ook altijd.

Wendy -

Oh hilarisch dit! Zo herkenbaar! Waar ik me het meeste aan erger is inderdaad dat als mijn vriend vrij is hij gewoon niks doet want “ja hallo ik ben ook een keer vrij”. En het vervelende nu is dat hij momenteel helemaal geen werk heeft en nog steeds geen reet uitvoert…..Mannen :-S
Oh en hij ook zo goed kan is: “je hebt dit of dat verkeerd weg gezet”… Ik: “heb jij het weer goed gezet dan?”….. Hij: “nee”……. WAAROM!!”??? Als je dat ziet zet je het toch recht!
Maar mooi om te zien dat we dit allemaal wel hebben :-)

Ellen -

Ik woon nog niet samen, dus bepaalde ergernissen moeten nog komen denk ik (of niet hopelijk). Maar ik heb er toch al een paar:
1. Overal de deuren open laten staan.
2. Zijn vieze was overal laten slingeren.
3. Als er iets geregeld moet worden doet hij het niet of op het allerlaatste moment. Maar meestal laat hij dat over aan mij.

Carola -

Die van mij trekt altijd zijn kleding binnenste buiten uit en dan het liefst ook nog met een shirt eronder. Ik doe de was ook altijd,dus kan ik eerst alles uitzoeken. En o ja ook zijn sokken laat hij in zijn ondergoed zitten.

Mare -

Ik moest zo lachen….erg herkenbaar. Ik weet niet of een van jullie het herkend maar met koken…het lijkt wel of er een atoombom is ontploft als hij iets supersimpels moet klaarmaken.

Inge -

Oh wat ben ik blij met dit soort artikelen.
Ik twijfel altijd of ik t gewoon verkeerd heb aan gepakt met m’n vriend of dat t gewoon ‘maneigen’ is of een slechte opvoeding.

Ik kan me namelijk ook (in stilte) dood irriteren aan m’n schoonmoeder omdat ik vind dat zij haar zoon had moeten leren om de was in de wasmand te doen bijvoorbeeld.

Hannie -

De mijne vind het maar wat lastig om uit zijn bed te komen. Ik moet hem altijd 10x roepen en met heel veel gekreun komt hij er dan eindelijk uit. Heel vermoeiend als je ergens heen moet :) leuk artikel!

Leonie -

Heel herkenbaar, maar dan voornamelijk omdat het over mijzelf kan gaan >.< haha! Ik doe altijd alles op het laatste moment, en dan nog halfig. Me vriend wordt er gek van, maarja zo ben ik nou eenmaal 😁 Er staat op dit moment al twee uur een strijkplank klaar om de was weg te werken, maar wat series kijken is natuurlijk veeeuul belangrijker 😅

Melody -

OMG dat sokken verhaal!! zo herkenbaar….

Shirley -

Haha, grappig om te lezen. Ik woon niet samen, dus zal nog veel eigenaardigheden moeten ontdekken 😉

Sandra -

Tsja bij die man van mij heb ik het opgegeven. Wanneer ik naar het werk moet en pas rond een uur of 9/10 thuis ben staat de vaat nog keurig op het aanrecht. Ik vraag dan wat heb je vandaag allemaal gedaan? Ehm ja ik had het heel druk is het dan. Ik zo aha ik zie het al met je xbox en zoute stokjes😜. Ach het blijft een schat en ookal kan ik hem soms achter het behangplakken toch zou ik het niet anders willen. Maar hij mag nu ochtends wel de kattenbak doen 😁

Joyce -

Wat een geweldig artikel! Mijn vriend heeft er een handje van om de toiletdeur open te laten als hij net een grote boodschap heeft gedaan… Of hij zegt “Gaan we?” en dan gaat hij vervolgens nog van alles doet. Mannen, haha.

PatriciaKleijn -

herkenbaar hoor haha, mijn vriend zegt altijd als ik wat vraag `ja doe ik zo oke?` en vervolgens heb ik het geduld niet en doe ik het zelf haha. Of het getreuzel als we weg moeten en ergens op een bepaalde tijd moeten zijn brr 😛

anne -

Herkenbaar! Ik heb er een hekel aan als mijn vriend gaat stoffen en dan overal om heen stoft, i.p.v. het even weg te halen en daar ook te stoffen. Sinds ik een keer ben uitgebarsten dat ik alles alleen doe en hij niks, is hij heel hulpvaardig en vraagt hij altijd of hij nog iets voor mij kan doen… de schat :)

Dominique -

Heerlijk herkenbaar dit. En toch zou ik mijn man voor geen goud willen missen

Suzanne -

Haha, ik moest vooral lachen om de manier waarop Jorrik de wc schoonmaakt. Met zeep en toiletpapier. Hihi.

Car -

Haha hilarisch! Gelukkig doet mijn vriend iets vaak wel goed als hij het dan uiteindelijk doet. Hij heeft ook wel van die typische dingen die ik al bij meerdere dames zag zoals de theedoek op het aanrecht mikken in plaats van opruimen, spullen uit de vaatwasser gewoon daar neer zetten waar plek is in plaats van op de goede plek. Dat doet hij ook met de handdoeken trouwens. Gewoon de hele stapel in de kast terwijl ik altijd de grote op een andere plank leg. Kleren op n hoopje op de grond en zodra er ook maar 1 dingetje op de klep van de wasmand ligt dan kan die blijkbaar in zijn optiek niet meer open en gooit hij de vuile was gewoon op de grond ervoor. Typische mannen dingen 😉 Oja en opruimen staat gelijk aan verplaatsen!

Fenna -

haha zo herkenbaar!

Madelaine -

Haha heerlijk he die mannen! Mijne spoelt altijd de borden af met een beetje water voor hij ze in de vaatwasser zet, maar soms zit die nog vol en staan er dus borden en kopjes met zo’n vies restenwatertje in de gootsteen. Vind dat zo vies! Verder valt het best wel mee, zijn hobby is autowassen en ik kan hem makkelijk een hele middag daaraan kwijt zijn.. misschien een beetje eigenaardig?

Minke Maria -

Ik vind het wel een beetje sneu dat Djurre er van af komt met 3 punten en Jorrik er 5 heeft. (Al is het ook zijn eigen schuld, natuurlijk, haha.)

Mijn vriend heeft hele rare prioriteiten, dan hebben we een half uur voor het bezoek komt (of zo) en moet hij nog stofzuigen, maar dan ineens moet de rommel la opgeruimd worden. WHY?
Een tic die mijn vader ook had; eerst vragen waar iets ligt en dan pas zelf kijken.
Kleding nooit in de was maar altijd op een hoop/in een mand gooien. Ook als het stinkt. Maar oh wee als ik er iets uit durf te halen om te wassen, dat moest altijd nog een keer aan. Ook als het stinkt.

Britt Cheyenne -

– Een gebruikte theedoek opgepropt op het aanrecht leggen, ipv over een keukenkastje
-Als hij vindt dat het een troep is, gelijk de stofzuiger pakken zonder dingen weg te gooien of te stoffen
– Zijn beurt om de afwas te doen altijd zo lang uitstellen dat ik het uiteindelijk maar doe.

Verder is altijd alles mijn schuld, Dat hij op de controller gaat staan bijvoorbeeld.

Gisteren ging hij uitgerekend toen mijn vader en ik thuis kwamen douchen bij zijn moeder -de onze wordt gerenoveerd – terwijl hij wist dat we er om die tijd zouden zijn. Als gevolg ik chagrijnig omdat mn pa best een stukje moet rijden naar ons toe om de spullen op te halen die mijn vriend zou brengen. Maarja, dan had ik hem maar moeten bellen dat ik er belang aan hecht dat hij erbij is.

Suuz -

HILARISCH!

Maris Maria Renne -

Nope, helaas niet herkenbaar, want ik ben een luie en slechte huisvrouw :-)
Mijn vriend en ik doen even veel (weinig?) in huis en ook op dezelfde manier, dus daar zijn geen ergernissen over. Hij laat alleen altijd de keukenkastjes openstaan en dat vind ik irritant. Maar volgens hem vergeet ik altijd de kat eten te geven (ik hoor hem in ieder geval altijd héél dramatisch zeggen “Zal IK je dan maar eten geven als niemand anders het doet?!”) en volgend mij hebben we elkaars mankementen inmiddels stilzwijgend geaccepteerd. Hij voedert de kat, ik doe de kastdeurtjes (met licht dramatische zucht binnen zijn hoorbereik) wel dicht.

Martine -

Hahahaha heerlijke reactie, die kat en die zucht! Geweldig! :’D

Madebyuna -

Hilarisch stuk! Wij wonen nog niet samen, maar hij weigert zijn kleding, beddengoed en handdoeken te wassen. In het begin nam hij het mee naae zn ouders, terwijl er gewoon een wasmachine staat. Dat vond ik echt zo stom hahaha, maar nu doet hij het minimaal. Met als gevolg dat als ik er ben, ik de handdoeken in de was gooi want echt niet dat ik me ga afdrogen met handdoeken die al weken niet gewassen zijn! Hahaha

Renske -

Haha, heel herkenbaar! Mijn vriend is ook een topper in ‘niets doen’ als hij uit zijn werk komt of weekend heeft. Als hij belooft te koken na het werk, dan eten we soms pas rond 19.30u (normaal gesproken altijd rond 18.00 á 18.30). :p En wat betreft de was? Hij kan prima een wasje draaien, maar zijn ‘ophangmethode’. Hij hangt het niet recht op, nee joh, waarom zou je? 😉 Lekker over het draadje gooien en vastknijpen met twee wasknijpertjes (voor het idee, denk ik). Maar ik houd wel van hem hoor, haha!

Anouk -

Wat geweldig! Heel herkenbaar, vooral de sokken! Verder komt mijn vriend nooit op tijd, hang uh gooit de was op de waslijn, stelt alles uit en gooit altijd de handdoeken na gebruik op de grond!

Kyona -

Die dingen half doen vind ik zooo herkenbaar, net als die sokken (Whyyyyy) en die “ik ben vrij dus ik doe niks”- instelling. Onbegrijpelijk. Soms denk ik, ik ga het ook doen, kijken of het opvalt en hij eens wat gaat opruimen en/of schoonmaken. Helaas werkt dat alleen maar averechts haha!

Ylonnkaa -

Hahaha het meeste is zo herkenbaar. Vooral het schoonmaken van de badkamer met toiletpapier! Ik heb dat maar opgegeven en schrob de badkamer zelf, helaas kiest mijn vriend ook altijd dat moment uit om zijn baard uitgebreid te trimmen: dag schone badkamer, hallo duizenden kleine haartjes..zucht. Verder gooit hij al zijn vuile was inclusief natte handdoeken op de grond (nooit in de wasmand), is de vuilniszak nooit vol (lekker proppen), kan dweilen ook prima zonder stofzuigen en hangt er nog steeds kleding in maat 156 in zijn kast omdat meneer nooit zin heeft om het uit te zoeken. En ik jaren geleden maar dreigen om een schoonmaker op zijn kosten in te huren als hij me niet degelijk zou gaan helpen in het huishouden haha

Martine -

Hahahahah nou hier herken ik er ook echt nog veel van :’D. Die baardharen en die half droge/natte vieze/schone was hoop. Vreselijk! Jorrik heeft ooit in onze studentijd gehad dat zijn kledingkast van de achterkant gewoon bol stond. Er zaten zo veel kleren in gepropt. Ik weigerde het om het op te ruimen maar hij zelf ook dus heeft zijn moeder daar wel 5 uur aan gezeten want die kon het ook niet aan zien :’D

Linda -

Haha, hilarisch hoe herkenbaar het is! Ook mijn man is echt een ontzettende lieverd, maar soms… grrrrr!! 😉

Saskia -

Dat uitstellen is wel ontzettend herkenbaar! Als ik eerder thuis kom dan gepland zegt mijn vriend ook standaard: ‘Oh ben je nu al thuis, ik wou net gaan opruimen/stofzuigen/tuin doen.’ De lieverds :-)

Kirsten -

Zo herkenbaar! 😂 M

Margot -

Haha heerlijk om te lezen! Ik herken er zeker wel dingen van. Vooral de huishoudelijke dingen zijn een uitdaging.

Mieke -

Ohh wat leuk om te lezen! Gelukkig herken ik mijn man er niet helemaal in 😉 als hij iets doet moet het wel goed, soms ook weer vervelend, maar daar doe ik maar niet moeilijk over. Wel kan het soms wat langer duren voordat hij vindt dat ook het gras te hoog word terwijl ik dat al 3 weken zeg. Daarnaast zegt hij geregeld ja op iets, om het vervolgens gewoon te vergeten. Haha nu kan ik er hartelijk om lachen…… Maar dat was wel wennen in het begin!

Dita -

Haha ja herkenbaar! Mijn vriend stelt dingen ook vaak uit. En als ik thuiskom, ben je nu al thuis? En als ze weekend hebben en niets op de planning hebben staan is soms iets al te veel. Mja hij is wel heel lief hoor. Doet alles voor mij en als ik iets vraag qua huishoudelijke klusjes doet hij het altijd wel.

Kelly -

Hahaha ik herken de problemen allemaal wel! Vooral uitstellen daar is mijn vriend een toppertje in!

Paola -

Om eerlijk te zijn heb ik weinig te ‘klagen’ over mijn man! Hij is handig en doet heel veel verbouwingen in en om huis, hij is bijna altijd bezig en verder doet hij ook niet echt rare dingen. Hij is meer opgeruimd dan ik! Het enige wat ik wel kan bedenken is dat hij altijd maar 1 doekje vervangt ipv allemaal..

Marieke -

Ja heel herkenbaar. Mijn vriend doet ook in het weekend het liefste niets. En gaat pas helpen met opruimen als ik ook bezig ben. Haha. Gelukkig heeft die ook heel veel goede punten.

Anne -

Die van in het weekend niks willen doen herken ik heel erg haha! Ik ga in het weekend juist het hele huis aan kant maken, de wasmand legen en de tuin onkruidvrij maken. Maar meneer kan niet 1 band plakken want ‘hij heeft weekend’..

Eva -

Ik heb een lieverd thuis hoor maar de was ophangen….Hij doet het wel. Maar werpt het ongeveer over het wasrek heen. Met als gevolg, gekreukte was :-)
Moest zo lachen om dit artikel!
Liefs,
Eva

Jantine -

Hahaha, héél herkenbaar! :)

Sara -

Hahaha heel leuk! Ik houd ook ontzettend van mijn man, toch kan ik ook een lijstje opnoemen!
– alles uitstellen tot 1 voor 12. En dan verontwaardigd zijn als het net te laar zijn of niet lukt
– altijd te laat komen bij ziekenhuis:dokter:tandarts afspraken en er mee wegkomen!
– sokken slingeren overal!
– alles liever uitstellen tot morgen als het kan
– heel trots zijn als hij ook een keer gestofzuigd heeft en dit meerdere keren die dag benadrukken en opeens heel spastisch gaan doen over stofjes die hij opeens tegen komt

Daisy -

Haha, om jouw laatste punt moest ik heel hard lachen, zo herkenbaar!

En ik heb een printscreen naar mijn vriend gestuurd van een deel van het artikel. Het is namelijk alsof jullie hém beschreven hebben!

Martine -

Hahaha dat laatste: inderdaad! Ik krijg wel eens opeens een foto door geappt van een schoon fornuis zo van…’kijk hoe goed ik bezig ben’ :’D

Reageer ook