Een teken van leven!

Hoi lieve allemaal! Na ruim 2,5 week in mijn babybubbel te hebben gezeten piep ik er vandaag éven uit om een teken van leven te geven. Wat is er veel gebeurd sinds de geboorte van Jelle. Vandaag geen 2Keep a Diary van mij (dat was nog even wat te veel) maar wel een update over hoe het met mij gaat.

Op 12 november is onze zoon Jelle geboren, zoals jullie inmiddels vast wel weten. 😉 Na 38 weken en 5 dagen zwanger te zijn geweest was ‘ie daar ineens! Sinds dien staat mijn leven op zijn kop. Alles draait om dit nieuwe mini mensje in ons leven en we zijn druk bezig met elkaar leren kennen. Ik vond de bevalling een prachtige ervaring en ik ben best wel trots op mezelf. I did it! Wat een oerkrachten komen er in je los! Het is de bevalling waar ik op hoopte: thuis, ontspannen, met mijn vertrouwde verloskundige en Djurre aan mijn zij. Super gaaf! In totaal heeft de bevalling een kleine 11 uur geduurd en ik ben uiteindelijk op de grond op handen en knieën bevallen (ja écht, haha!). Het bevallingsverhaal deel ik natuurlijk nog! 😉 Ik vond het een geweldige ervaring!

Na de mooie bevalling kon de kraamweek beginnen. Wat had ik er zin in! Helaas liep de kraamweek niet zoals je zou willen dat ‘ie loopt. Na 2 dagen belandde Jelle in het ziekenhuis omdat hij niet voldoende voeding binnen had gekregen en suf was. Het was een vreselijk nare ervaring, waar ik nog niet echt overheen ben (ik zit al weer te janken nu ik dit schrijf). Ik zat zelf nog in de kreukels van de bevalling (5 hechtingen en een gekneusd stuitje, au!) en moest ‘s avonds laat met spoed naar het ziekenhuis met een zieke baby van nog geen 3 dagen oud. In het ziekenhuis lag hij aan allemaal toeters en bellen en werd lek geprikt om een infuus aan te leggen. Het was zo, zo, zó naar om te zien. Toen ik daar naast zijn ziekenhuisbedje stond, zijn handje vast houdend, terwijl de arts met hem bezig was besefte ik wat moederschap (voor een deel) inhoudt: hoe moe/ziek/slecht er aan toe je zelf ook bent, je kind gaat voor. Het leed van je kind is per definitie erger dan je eigen leed. Gelukkig konden we wel in het ziekenhuis bij hem blijven want we kregen met zijn drietjes een kamer. Fijn dat het zo geregeld was! Na 3 dagen mochten we naar huis. Pas toen voelde ik hoe erg zo’n opname er in hakte, de dagen ervoor voeren we volledig op de automatische piloot. Eenmaal weer thuis was ik zo onzeker. Ik wilde precies weten hoeveel hij dronk en maakte me om alles zorgen. Is hij alert genoeg? Eet ‘ie voldoende? Doet ‘ie het wel? Slaapt ‘ie niet te veel? Is dit normaal? En nu nog steeds eigenlijk… Van volop genieten is nog niet echt sprake geweest. De moeilijke start heeft me zo onzeker gemaakt en me even mijn moederinstinct ontnomen. Gelukkig gaat het inmiddels goed met hem en begin ik dat zelf ook te zien en geloven. Hierdoor komt er wat meer rust in huis en ik ga steeds meer genieten van ons ukje. Desondanks ben ik best wel verdrietig dat het zo gelopen is. Ik had het graag anders gezien. Aan de andere kant ben ik al lang blij dat het ‘slechts’ opstartprobleempjes zijn en dat het niet iets veel ernstigers is. Ik wil ook niet klagen, want ik heb wel een prachtige zwangerschap en bevalling gehad, maar ik zal er niet om liegen dat ik het moeilijk vind.

Ikzelf ben lichamelijk gelukkig lekker snel opgeknapt na de bevalling. Van de hechtingen heb ik niet veel last gehad. Van mijn stuitje trouwens des te meer! Die voelde gekneusd aan. Nu nog steeds een beetje trouwens en volgens de verloskundige kan dit nog lang duren. Balen! Nooit geweten dat je daar last van kon krijgen na een bevalling… Het zorgde overigens voor hilarische taferelen, want ik had zo’n 3 minuten nodig om van de bank of stoel te komen omdat ‘ie zo’n pijn deed. Ook hels na een bevalling: stuwing! (Ik heb het over je borsten.) Sjonge jonge, daar wordt altijd zo grappig over gedaan, maar mensen, het is een serieuze aangelegenheid! Op een gegeven moment heb ik geroepen dat ik nog liever een keertje ging bevallen dan dat ik nog één dag stuwing had. Hahaha! Het deed zo’n zeer en m’n borsten waren zo groot! Godzijdank was het na 2 dagen over. Na een week ging het lichamelijk sowieso een stuk beter met me en nu, na ruim 2 weken, ben ik weer redelijk de oude. Een uur wandelen is er misschien nog niet helemaal bij en m’n energielevel is ook nog niet helemaal je van het (mede dankzij de gebroken nachten), maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind het heerlijk dat mijn lichaam weer ‘licht’ en flexibel is, die buik mis ik zeker niet!

En dan over Djurre. Wat een lieve man heb ik toch! Het is heel mooi om hem als vader te zien. Zo verliefd als hij naar ons zoontje kijkt en zo zorgzaam als hij voor zowel Jelle als voor mij is. Ik had me geen betere man voor mezelf en vader voor mijn kind kunnen wensen!

Verder hebben jullie natuurlijk nog het geboortekaartje van mij tegoed! Dit is hem geworden (zie foto hieronder)! Simpel, clean met wit en lichtblauw. Op oud-Hollands papier (mat met een structuurtje). Modern en toch ook een beetje klassiek. Ik kreeg de geboortekaartjes cadeau van Hippe-Geboortekaartjes.nl. Super lief! Je kunt bij Hippe Geboortekaartjes een standaard ontwerp kiezen, een standaard ontwerp aanpassen naar eigen wens (dat hebben wij gedaan) en ook je eigen ontwerp indienen. Ik heb maandenlang over het uitkiezen van het geboortekaartje gedaan, haha! Ik vond het heerlijk om er mee bezig te zijn. Mijn account stond vol met tig ontwerpen, en deze is het dus uiteindelijk geworden. Ik ben er heel blij mee!

Saar reageert trouwens helemaal prima op Jelle. Ze kijkt af en toe naar hem, snuffelt soms en verder is het eigenlijk alsof er niets veranderd is voor haar. Ze is niet extra waaks, jaloers of aanhankelijk. Gewoon zichzelf!

Oh, nog iets wat me te binnen schiet! Ik hoorde altijd alle net-bevallen vrouwen klagen over de vergeetachtigheid. Ik dacht altijd ‘Dat valt toch wel mee!’. Nou, NIET DUS! Het is écht waar. Je bent een zeef na je bevalling. Alles wat niet over je baby gaat, gaat volledig langs je heen. Wat ook echt waar is, is dat je een huilebalk wordt. Ik heb in jaren niet zo veel gehuild als in de afgelopen 2,5 week. Ik huil om ALLES! Of dat er altijd gezegd wordt dat je te pas en te onpas je bevallingsverhaal deelt, ongeacht of je schoonvader of buurvrouw er bij is of niet. OOK WAAR! Hilarisch! Ik heb al heel wat bezoek rode oortjes bezorgd geloof ik, haha!

En zo ben ik opeens ruim 1100 woorden verder over de eerste weken als moeder. Wat een avontuur is het. Nu al! Ik heb jullie eigenlijk nog zo veel te vertellen, maar ik ga er voor nu toch een eind aan breien, anders zitten jullie hier morgen nog hihi! Deze week komt trouwens de laatste zwangerschapsupdate online en over een tijdje deel ik ook mijn bevallingsverhaal. Voor de liefhebbers: Ik ben dus nog niet uitgeblogd over zwanger zijn, bevallen en het moederschap. 😉

Bedankt voor de vele felicitaties die we hebben ontvangen. Wat boffen we met zo veel lieve, trouwe lezers! X, Willemijn.

105 reacties

Ruth Baan -

Willemijn, lees nu je verhaal pas maar wat een heftige eerste weken zo zeg..ben nu een jaar moeder van een super gaaf jochie maar al de clichés kloppen hier ook allemaal..ook al wil je er niet aan 😉

Susanne -

Wat een nare ervaring de ziekenhuisopname! Vervelend dat jeniet echteen fijne kraamtijd hebt gehad… Gelukkig gaat nu alles goed! Lekker genieten hoor!!

Sanne -

Lieve Willemijn, wat een nare eerste dagen. Ik werk zelf in de zorg met pasgeboren en hun moeders en gun je ontzettend om steeds minder onzeker te zijn, al snap ik dat goed na die dagen in het ziekenhuis. Maar je kan bouwen op je kwaliteiten als moeder! En Jelle zal echt aangeven hoe het met hem gaat en je zal het telkens beter kunnen lezen. Nu is de tijd om met elkaar thuis te genieten!

Renée -

Ohh, Die achternaam heeft mijn moeder ook!

Marjolein -

Gefeliciteerd! Leuk om je verhaal te lezen. Het lijkt mij in het begin ook lastig en heel erg wennen, maar volgens mij doen jullie het super!

Dunjah -

Wat een prachtig gezinnetje hebben jullie samen gemaakt! Hele dikke knuffels voor je roze wolken en die met een schaduwrandje.

Mariska -

Nogmaals gefeliciteerd! Het blijft een wonder he! Nu ik zelf moeder ben besef ik dat des te meer. Ik kan me zo goed voorstellen dat die ziekenhuisopname er zo in hakt! Mijn kleine viel alleen teveel af in de eerste week (geen stuwing gehad ook) waardoor we moesten bij voeden en ik na elke voeding een kwartier (!) moest kolven. Het heeft echt een paar weken geduurd voordat ik me weer zeker genoeg voelde en ik niet constant dacht “heeft ie wel goed gedronken, slaapt hij nu niet te lang, hij heeft wel veel terug gegeven, misschien voor de zekerheid nog een keer aanleggen… Etc” Maar dat genieten komt echt weer terug! (Al zitten daar wel krampjes en regel dagen tussen ;-)) En ze worden echt snel groot! (Zegt de moeder van een 12 weken oude baby..:))

Chantal -

Ooo lieve Willemijn wat herkenbaar allemaal.
Mijn dochter is vandaag 2 jaar geworden en ook wij hebben een nare start gehad. Mijn bevalling was super op de totaalruptuur na dan….

Maar na een fijne kraamweek werd onze dochter erg ziek en de dokter zei steeds een gewone verkoudheid. Ze werd maar niet beter en toen ze anderhalve week was is ze met spoed opgenomen met een zwaar rs virus wat dus dodelijk kan zijn voor die kleintjes.

Nou ik had het toen ook niet meer! Ik kon nergens fatsoenlijk zitten alles deed zeer kon nog niet normaal naar de wc maar niks was belangrijk meer ik voelde alleen haar pijn ik wou het zo graag overnemen al die slangen en toeters en bellen.

Ze dronk erg slecht naderhand en ben ook maandenlang onzeker geweest over de voeding.. Maar hoe sterker ze worden hoe meer dat gevoel ook weggaat komt goed meid moeder zijn is het mooiste wat er is maar oooo dat moedergevoel brengt ook zoveel onzekerheid en spanning met zich mee. Alles draait om je kind en dat blijft;)

Geniet maar lekker lieve Willemijn lekker cliché maar ze zijn maar even klein die tijd krijg je niet terug dus geniet van elk moment, en laat de onzekerheid er maar zijn dat houd je scherp;)

Liefs

Marleen -

Pfff… hoewel ik er nog totaal niet aan moeder-zijn toe ben (heb geen ambities om tienermoeder te worden, namelijk) vind ik het heel erg interessant om jouw verhaal te lezen. En ik moest wel even slikken om het stukje over de moeilijke start; wat vreselijk moet dat voelen!

Esmée - Veggielista -

Prachtig. Meer woorden kan ik er niet voor vinden. Ik hoop dat jullie beide snel herstellen. Ik wens nog heel veel babyblogposts!

Aboutsbstyle -

Wat een verhaal zeg. En wat leuk dat je dat met ons allemaal wilt delen zeg. Ik wens je nog veel geluk toe en wens je nog een fijne zwangerschap verlof veder. Liefs soraya

Femke -

Wat mooi geschreven..! En wat een lief mooi zoontje heb je. Ik weet zeker dat je een TOPmama bent! (En jurre natuurlijk een TOPpapa) je bent super
XX Femke

Ashley -

Wat mooi geschreven..! En wat een lief mooi zoontje heb je. Ik weet zeker dat je een TOPmama bent! Geniet er maar van, want voor je het weet is het een vervelende puber, zoals ik 😉
X

MamaToBe -

Haha wat een leuk berichtje!
Dan ben je vast geen echt vervelende puber.

Joyce -

Aaah wat bijzonder om je verhaal te lezen zeg. Leef met jullie mee en ben heel blij dat het allemaal goed gaat nu! En kan niet wachten op je volgende blogs :)

Anneloes -

Wat heftig zo, met zo’n ziekenhuisopname!
Maar wat een prachtige foto van jou met Jelle. De liefde spat er vanaf. Krijg spontaan tranen in mijn ogen. 😉

Nora -

Wat bijzonder om dit via jou te mogen meekrijgen :-). <3

katrien -

Aaah, zo een lief kindje. Het ziet er echt een schatje uit. Geniet nu maar van alle mooie momenten!

Danielle -

Lieve Willemijn, ik moet snel typen want mijn telefoon is bijna leeg. Maar ik wilde toch graag even op dit prachtige berichtje reageren ☺ allereerst vind ik dat jullie er allemaal prachtig uitzien! Maar ik vond het naar om te lezen dat de ziekenhuis opname van Jelle je moederinstinct heeft aangetast. Veel moeders voelen zich onzeker op het moment dat er “iets fout” gaat in het leven van hun kind, maar kinderen zijn gewoon mensen en weet je hoe complex een mensenleven is? Geen enkele moeder wordt geboren met alle kennis over haar baby die ze net heeft ontmoet, als ze groter worden kun je ze vaak wat beter lezen of voorspellen, maar zelfs dan nog, geloof mij, zelfs de “beste” moeders weten eigenlijk ook niet echt waar ze mee bezig zijn, iedereen doet maar wat. Ik vind zelf dat als je gewoon altijd doet wat jij denkt dat goed is voor je kind, dat dat goed is, zelfs al zit je er wel eens naast 😉 X

Danielle -

Dat is trouwens ook mijn standaard antwoord als mensen hun zin beginnen met “Weet je wat jij moet doen….” dan zeg ik met een glimlach “weet je wat ik moet doen? Wat ik denk dat goed is” 😊

Dunjah -

Wat een ontzettend lief, mooi en waar stuk wat je daar schrijft. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt en hopelijk zorgt dit voor wat meer zelf-liefde en zelf-compassie voor the new mommies out there!

Ingrid -

Tranen in mn ogen wat mooi
Fijn je weer even te zien hier! Geniet in je bubbel, hoop dat je zorgen snel plaats maken voor optimaal genieten van jullie kleine man
Liefs
Ingrid

Maudy -

Wauw Willemijn, het is zó gaaf om een foto te zien van jou met Jelle in je armen, in plaats van in je buik. Ik kwam via via weer op jullie blog terecht, na linkje naar een blogpost waar je vertelt over het stoppen met de anticonceptiepil. Toen ik vervolgens naar de homepage ging, zag ik dat je tegen het eind van je zwangerschap aan liep. Wat gek! Ik heb sindsdien alles vol spanning gevolgd en ondanks dat ik je met zwangere buik prachtig vond, vind ik je met Jelle in je armen nog véél mooier! :)

Kristine -

Mooie foto’s Willemijn, jullie stralen echt! Ik hoop dat je langzamerhand nog meer kan genieten van jullie mannetje, snap dat het heel erg schrikken is zo gelijk in de eerste week.

Nynke -

Zo’n klein kereltje aan een infuus, vreselijk lijkt me dat.. Gelukkig waren het alleen opstartproblemen en gaat het nu weer goed met hem en jullie!
Fijn om te lezen dat de bevalling ging zoals je het gehoopt had en dat je daar zo goed op terug kunt kijken.
Ben nu trouwens wel benieuwd hoe het gaat met de borstvoeding, loopt dat inmiddels/nog goed? Stuwing is inderdaad niet tof, haha, maar duurt gelukkig niet zo lang!

Sanne Marlijn -

Jeetje Willemijn, wat een mallemolen meteen! Ontzettend naar dat Jelle opgenomen moest worden, kan me voorstellen dat zoiets veel impact heeft. En wat klote van je stuitje! Ik kan me enigszins indenken hoe vervelend dat is, ik heb tijdens mijn zwangerschap heeeel veel problemen met mijn stuitje gehad wegens bekkeninstabiliteit en ik heb daardoor maanden op een speciaal kussen moeten zitten die ik werkelijk overal mee naartoe sleepte. Kon soms ook wel janken van de pijn. Ik hoop voor je dat het een beetje snel herstelt want het belemmert je natuurlijk wel enorm. Ik ben wel blij voor je dat je bevalling verder naar wens is verlopen. Ik wens jullie ontzettend veel geluk! En ik ben stiekem wel heel benieuwd naar het hele bevallingsverhaal. Neem de tijd om te herstellen en schrijf wanneer jij daar behoefte aan hebt. X

Mare -

Wat fijn om een update te lezen….o my….ik hoop zo dat je meerdere gaat schrijven. En echt, ik vind het niet erg om desnoods de hele nacht te lezen over het reilen en zeilen.

Yael -

Willemijn, wat een prachtig gezin heb je! Ik bewonder het ontzettend hoe open je hebt gesproken over alles wat met de zwangerschap te maken heeft van het zwanger worden en alle onzekerheden tot de bevalling en je prachtige zoon Jelle. Ik reageer bijna nooit, maar ik heb gereageerd op een artikel van jouw een jaar geleden denk ik over het zwanger worden en daar heb ik veel aan gehad omdat ik toen al ruim twee jaar bezig was. Nu kan ik alle artikelen over het zwanger zijn terug gaan lezen, want ik ben net zwanger eindelijk! Aan die artikelen heb ik tot nu toe ook al veel dus daarvoor wil ik je bedanken. Heel veel geluk verder!

Kirsten -

Wat fijn dat je nu zwanger bent! Gefeliciteerd! Geniet er van :)

Madelief -

Ik wist het! Ik heb les gehad van de broer van Djurre!! Ik dacht m al te zien in het filmpje van jullie trouwdag, ze lijken qua uiterlijk en stem heel erg op elkaar, je vertelde ooit dat je tante was geworden rond de tijd dat hij net een kindje kreeg. En nu blijkt dat ze ook dezelfde achternaam hebben weet ik het zeker. Haha

Sanne -

Hendrik? Ook les van gehad

Miriam -

Wat mooi om te lezen, zo’n eerlijk en oprechte beleving van je. De start was misschien niet helemaal zoals gepland, maar nu kan je steeds een beetje meer van gaan genieten (hoop ik :)). Prachtige foto’s ook trouwens!

Mariska -

Ah, ik was al zo benieuwd naar dit verhaal! Super leuk om te lezen :) Ik kan me voorstellen dat het een naar gebeurtenis is geweest wat jullie hebben meegemaakt. Heel veel geluk! ♥

Britt -

Wauw, zo bijzonder em wat is Jelle een knapperd!

Britt -

en*

hilda -

je bent heel knap dat je zo’n mooie baby ol de wereld hebt gezet en ook thuis bevallen! super dat je dat durfdeet een eerste. je bent een stralende moeder! net als alle andere moeders heb je ook last van opstart probeempjes en zorgen voor de kleine en jezelf. geweldig dat je eenan hebt die zich voledig op jojw en je baby richt. wonderlijk gemaakt allemaal, al die armpjes en voetjes!
de kraamtijd is eigenlijk heel druk voor jouw als moeder maar net zo goed voor Jelle al die aandacht!! maar jij bent een toppertje! net als elke bnn’er is je plaatje compleet voor de buitenwereld! maar bij jou zullen de dingen ook wel eens anders lopen dan je pland. ik wens je veel kracht en liefde in de opvoeding en mooie real/online tijd. het ga je goed in de opvoeding en herstel maar goed van alles! probeer lichamelijk maar op kracht te komen en vooral lekker make-up jes uitproberen. groetjes en een liefdevolle knuffel van een kraamverz. in opleiding.

charile -

Wat een prachtig artikel! Jammer dat het opstarten wat moeizaam verliep, maar des te fijner om te lezen hoe het nu gaat. Prachtige foto’s allemaal <3 Wat ik me afvraag: is je buik nu weer net zo als dat hij was of is hij nog wat voller? Lijkt me echt zo gek als je buik dan opeens 'leeg' is hihi

Willemijn -

Het is nog een beetje een blubberbuikje haha! Maar al met al valt het me niet tegen hoe ‘ie er nu al weer uit ziet! :)

Martine -

Told you so 😉 <3

doro -

Oooh, daar word ik toch wel een heel klein tikkeltje jaloers van :) Ik zag er 3 maanden na de bevalling nog steeds hoogzwanger uit, dat viel tegen zeg…
Hier trouwens ook opstartproblemen, 3 dagen na de bevalling (in ziekenhuis) bleek de dochter nog geen druppel melk te hebben binnengekregen. Ze ‘dronk’ de hele dag door, maar er kwam gewoon niks uit, het kind schreeuwde constant, wat voelde ik me een waardeloze moeder!
Maar eens alle zwangerschapshormonen uit je lijf zijn (na een half jaar of langer?) kun je dat pas gaan relativeren, dat had ook niemand me op voorhand verteld…
…en nu vergeet ik bijna te zeggen wat een prachtig mannetje je daar op je arm hebt, wat een snoepje :)

Janneke -

Wat een mooi verhaal Willemijn. Ik snap dat de ziekenhuisopname heftig was, hopelijk kun je snel echt genieten van je zoon!

Rosa -

I’m crying in ten different languages <3

Michelle -

Wat leuk geschreven en wat een schatje!

J -

Wat fijn om iets van je te horen Willemijn, maar jeetje wat een bewogen kraamtijd moet dat geweest zijn voor jullie. Mooi hoe eerlijk je hier over vertelt. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het allemaal nog niet goed verwerkt hebt. Je allermooiste, meest dierbare ‘bezit’ is na al die maanden eindelijk bij je en dan gebeurt er zoiets. Gelukkig is Jelle weer helemaal hersteld, dapper manneke! Veel sterkte met het verwerken van de heftige tijd, maar bovenal heel veel liefde, geluk en gezondheid gewenst voor jullie gezinnetje. Liefs!

Sanne -

Ik ben erg blij voor je, erg fijn dat je even iets van je laat horen! Prachtig verhaal zeg, ik kijk erg uit naar de andere artikelen die nog gaan komen! (maar laat je niet opjutten hoor :) )
Wat vervelend dat het even niet zo goed ging en dat jullie naar het ziekenhuis moesten. Fijn om te horen dat het nu weer beter gaat.
Oh, en voor ik het vergeet: Ik vind je manier van schrijven echt geweldig! Ik ben zestien (en dus nog lang niet zwanger, ben zelfs nog nooit verliefd geweest) maar ik kan het me alles zo goed voorstellen! Dus, mijn complimenten!

Margriet -

Wat een mooi artikel. Fijn dat alles nu goed gaat en jullie lekker kunnen genieten van Jelle. Wat een mooie foto, die laatste van jullie 2!

Mo -

Wat een mooi verhaal, en prachtige foto’s van jullie en Jelle. Hoe toevallig: ik ben vier maanden geleden ook met 38+5 weken bevallen, ook thuis, en ik vind het ontzettend herkenbaar hoe je je kersverse moederschap omschrijft. Ook de stuwing is erg herkenbaar haha, helaas heb ik er nu nog steeds dagelijks last van. Geniet van elkaar en ik kijk uit naar alle volgende updates!

Jasperine -

Lieve Willemijn,wat een eerlijk verhaal ,zie mezelf hierin echt terug,zeker met borstvoeding ik heb alle 4 kinderen zelf gevoed zo fijn dat dat kan,neem gerust in alles tijd en je hoeft echt geen schuld gevoelens te hebben ,dit zijn allemaal bekende verhalen het is echt niet leuk dat je kindje naar het ziekenhuis moet daar reken je echt niet op,daar moet je zeker de tijd voor nemen om te verwerken,geniet ervan en ik zie er weer naar uit dat jullie samen gaan werken nog een hele fijne tijd toegewenst met je gezinnetje!liefs Jasperine

Nienke -

Heel leuk om te lezen! En fijn om te horen dat nu alles wat beter gaat. Maar het is inderdaad heel hectisch en zwaar voor jullie geweest. Hopelijk komt de rust en het vertrouwen elke dag een beetje meer. :)
Wat een prachtige foto’s en wat een prachtige zoon hebben jullie!
Geniet ervan en pas goed op jullie zelf!

Simone -

Wat een prachtig kindje, veel geluk samen!

jodi - liefthuis -

Hahaha zo herkenbaar dat je iedereen je bevallingsverhaal verteld. Toen gaf ik er ook niks om, ik zat zo vol van mijn verhalen. Zo vertelde ik ook ooit iemand dat mijn borsten nu gewoon ‘dingen’ zijn omdat het niet seksueel voelt als je je kind borstvoeding geeft (waar ik intens van hem genoten, maar het moet je maar lukken helemaal) die persoon heb ik ben ik bang ook beangstigd voor het leven. Die vrouw mag nooit bv gaan geven haha

Begrijpelijk dat je verdrietig terug kijkt op de start en dat je er onzeker van wordt. Dat doen je hormonen en je liefde voor je kleine man. Geloof er ook in dat je het echt aan hem ziet als het echt niet goed is en zolang dat het niet geval is, dat je het dus goed doet en Jelle ook.

Marjan -

Hoi Willemijn.
Het is fantastisch om te lezen hoe eerlijk je over de eerste weken schrijft. Een achtbaan van emoties maar de liefde overheerst.
Erg herkenbaar en ik hoop dat er nog meer van dit soort blogs komen. Ik lees ze met veel plezier.
geniet van je baby!

Lindsey Beljaars -

Wat een prachtig verhaal. Mooi dat het zo’n fijne bevalling was maar wat naar om 3 dagen in het ziekenhuis te moeten zijn. Kan me heel goed voorstellen dat je hier ongelofelijk onzeker van wordt. Hoop dat je nu heel erg kunt genieten. Wat een prachtige foto’s ook!

Sabrina -

Aah wat lief! Hopelijk kan je snel voor de 100% genieten! Voel je zeker niet schuldig dat je dat nu nog niet helemaal kan ( eigen ervaring ) je bent juist een hele goede moeder omdat je je zorgen maakt :) genieten komt strakjes helemaal vanzelf!

Suzanne -

Wat een mooi verhaal. Ik ben benieuwd naar je laatste updates over je zwangerschap/bevalling. Ik smelt van die laatste foto xxx

stacey -

Wat fijn om wat van je te horen. Kijk al uit naar de volgende update.

Ik herinner die tijd zo goed (ik moest ook het ziekenhuis in voor zowel mezelf als mijn kindje) en het doet idd veel met je. Over een paar weken wordt dat gevoel wat minder gelukkig maar zal altijd bij je blijven. Geniet wel van deze tijd samen want het gaat veels te hard en voordat je het weet is jelle geen baby meer. De kraamtijd/eerste jaar is zo’n mooie tijd :)

Zo grappig dat je het over vergeetachtigheid hebt – heeft volgens mij elke moeder idd gehad (helaas heb ik daar nog steeds last van lol).

Dita -

Wat ontzettend mooi om te lezen dat je een fijne bevalling hebt gehad. Jammer dat het daarna even ‘mis’ ging maar gelukkig gaat alles nu weer goed. Lekker genieten van je kleine mannetje en rustig aan. Ik ben erg benieuwd naar je andere mama blogs

Annouk -

Wat mooi om te lezen, de traantjes kwamen hier ook een beetje omhoog. Het ziekenhuis is nooit een plek waar je met je kind graag wil zijn. In mijn stage periode kwam bij ons ook kindjes die een moeilijke start hadden. Maar die ouders zijn zulke krachtige mensen vind ik altijd. Dus twee schouderklopjes voor jullie.
Verder fijn om te lezen dat jullie er nu van genieten.
Geniet van deze heerlijke tijd met jullie kleine man. :3

Astrid Man -

Sorry, ik zie dat ik een typefout heb gemaakt, Jelle moet dat natuurlijk zijn. En de tranen dat zijn de bekende kraamtranen, laat ze maar vloeien hoor doe je niks aan haha.

Astrid Man -

Wat fijn om een berichtje te lezen. En gelukkig gaat alles nu goed. Ik ben zelf moeder van twee kinderen, door je eigen ervaring heb je al snel de neiging om heeeel veel advies te geven maar heb geleerd dat een kersverse moeder zelf dit avontuur zal gaan beleven en zo de ervaring zal gaan opbouwen en dat gaat gepaard met onzekerheid. Ik weet zeker dat het allemaal goed gaat, Jelly is in een veilige en liefdevolle omgeving en dat is het allerbelangrijkste, de rest komt en gaat vanzelf. Geniet van het verliefd zijn, dit wordt alleen maar meer en meer en meer.

Liefs XX

Nelly -

Hahaha, weet je, zelfs al heb je alles van te voren gehoord, het is toch anders als je het zelf ervaart. Ik zei altijd dat er een bom ontploft was in mijn leven. Na 3 maanden was alles weer een beetje “normaal”. Succes met je stuitje.
Het ontlasten van mijn stuitje ging het best in kleermakerszit. Tijdens de 3e zwangerschap had ik er het meest last van maar na 16 jaar heb ik er nog wel af en toe last van. Harde stoelen bijvoorbeeld of tijdens ziekte. Een soort van zwakke plek.

Deborahschrijft -

Ben zo blij dat alles goed met jullie gaat! Gelukkig is het bij opstartprobleempjes gebleven. Willemijn, niet gaan twijfelen aan jezelf of onzeker worden hoor! Ik denk dat iedere vrouw die voor het eerst moeder is zich zo voelt. Lekker van de kleine man genieten en vertrouwen op je instinct.

Veel liefs,
Deborah

Anita te Gussinklo -

Wat fijn om dit te mogen lezen Willemijn.
De start was dan wat minder maar hopelijk blijft het nu goed gaan.
Geniet er maar van!

Ines -

Wat een mooi mannetje en wat zie je er stralend uit. Heel veel geluk met z’n drietjes!

Lisanne -

Wat mooi om te lezen en te zien!
Heel naar wat er in de eerste week al gebeurde! Ik hoop dat vanaf nu je er echt meer van kan gaan genieten!
Mooi geboorte kaartje maar waar staan de namen van jullie enzo?
Xx

Kkkk -

Geef je geen borstvoeding dan dat de stuwing zo snel weg is

Annick -

Wat een negatieve toon… of wat ik het verkeerd op?

Lijkt me overigens dat ze wél bv geeft,anders zou ze wel (ge)weten hebben hoeveel hij precies binnen krijgt.

Prachtig verhaal Willemijn, maar wat een nare start met Jelle aan het infuus :(
Geniet van je rose (en af en toe grijze) wolk!

Lizzy -

Wat leuk om een update te lezen over jullie! Heel fijn dat de bevalling zo goed is gegaan, maar wat er daarna is gebeurt is natuurlijk erg heftig! Gelukkig gaat het nu weer beter met de kleine! Geniet van jullie mooie mannetje en van elkaar, en doet het rustig aan met het bloggen! Liefs!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Wat fijn om weer wat van je te horen! En wat een poepie lief mannetje zeg! Ik herken je verhaal helemaal en zat met tranen in mijn ogen je stuk te lezen. Hier had de kleine ook opstartproblemen. Uiteindelijk na 1,5 week bij de osteopaat geweest en dat heeft enorm goed geholpen. Ik kan je een osteopaat ook voor je stuitje aanraden. Sowieso raadt ik iedere ouder aan om hun kindje door de osteopaat te laten nakijken. Zo’n baby gaat door zo’n kleine opening maar buiten. Grote kans dat er wat scheef zit. En indien niet, dan weet je dat ook weer. Pas na een week of 3 kon ik echt met het bonden gaan beginnen omdat er toen rust in de tent was.

Ook de vraag of je baby genoeg binnen krijgt herken ik. Ik heb het nu nog steeds dat ik me dat afvraag. Ze is 10 maanden inmiddels en eet goed. Maar toch als ze een dagje minder eet dan vind ik dat toch vervelend.

Heel veel succes!

Margot -

Wat leuk om en update te lezen! Vervelend van de moeilijke start, maar fijn dat het nu weer wat beter gaat. Ik kijk uit naar al je verhalen!

Anouk -

Wat een heerlijk stuk om te lezen. Oeh wat lijkt me het begin eng voor jullie te zijn geweest. Bizar! Maar gelukkig gaat het nu beter.
Het geboortekaartje vind ik zo onwijs leuk! Voor mijn gevoel past het helemaal bij jullie. Geniet maar lekker van jullie babybubbel. Ik ben benieuwd naar al je verhalen.

Sharity -

Mooi die plaatjes van jullie met kleine Jelle. De liefde straalt er vanaf. Geniet!

Roos -

Oh wat goed om te lezen dat je bevalling en herstel relatief vlot verliepen! Ook kan ik me zo goed voorstellen dat je zelfvertrouwen even onder een steen is gaan liggen na zo’n ervaring, maar ik denk dat dat er juist van getuigt dat er helemaal niks mankeert aan je moederinstinct! Je hebt immers op tijd ingegrepen! Als ik jou Jelle zie, kan ik niet wachten totdat die van ons er is. Nog 14 weken te gaan! Ik kijk ook uit naar alles wat je te schrijven hebt over everything baby related. Je ziet er trouwens prachtig uit :)

Lilian -

Wat heb je dit weer mooi verwoord, met tranen in m’n ogen en een brok ik m’n keel je blogpost gelezen. Nu lekker verder gaan genieten van je twee mooie mannen!

Heleen -

wat een prachtig kereltje heb je op de wereld gezet!!

Joyce -

Nogmaals gefeliciteerd! Gelukkig gaat het nu beter met jullie! Leuk om te horen dat de bevalling zo goed verliep.

Madelaine -

Ah wat mooi om te lezen, wat zie je er ook al weer goed uit zeg. De opstart was dus even klote, maar gelukkig geniet je nu van je gezin!

Andrea -

Wat leuk om iets van jullie te lezen hier. En nu weer heel hard genieten van je 2 mannen!

Drie -

Wat een heftig begin! Gelukkig begint het echte genieten nu wel te komen. En fijn dat je bevalling zo goed ging. Op de een of andere manier vind ik het kaartje echt bij jullie passen!

Amy -

Och Willemijn, wat kan ik me goed voorstellen dat zo’n ziekenhuisopname een vreselijke start is. Gelukkig gaat het nu allemaal goed met je kleintje, wat een prachtig mannetje is Jelle! Fijn om even van je te horen, geniet van elkaar :-)

Joyce -

Wat een vervelend begin voor jullie zeg! Gelukkig kun je nu volop genieten van jullie prachtige ventje! En die vergeetachtigheid heb ik nog steeds hoor en ik ben nu bijna 8 maanden verder. Mooie foto van jullie samen! Liefs

Deborah -

Wat leuk om wat van je te horen. Prachtig hè, het gevoel dat je het hebt “geflikt”. Kan me voorstellen dat je de ziekenhuisopname nog moet verwerken. Oh, ik herken zo veel van wat je schrijft. Nu een jaar later ben ik nog een zeef. Afvragend of ik ooit weer de “oude wordt. Dat moederinstinct komt wel weer. Ik denk dat ik voor alle moeders spreek als ik zeg dat het je ook zeker onzeker maakt maar als het moment echt daar is je precies weet hoe en wat. Lekker genieten, de tijd vliegt. Vond ik altijd zo’n cliché maar het is echt waar.

Joyce -

Wat fijn om te horen dat het zo goed met jullie gaat, ondanks the rough start. Je klinkt ultiem gelukkig en dat is je ook echt van harte gegund. <3 Volgens mij boft Jelle maar met zulke lieve ouders en gaat het – ook al ben je af en toe een beetje onzeker – hartstikke goed hoor. Geloof in jezelf, vertrouw op dat moederinstinct en geniet ervan!

Kim | Kimsbloglife -

Wat mooi om te lezen Willemijn! Jammer dat het in het begin niet helemaal goed ging met Jelle, maar gelukkig is het ondertussen allemaal in orde! Voor al die pijn na de bevalling ben ik al zo bang, ook al ben ik helemaal nog niet zwanger haha! En heel lief dat Djurre ook zo lief en verliefd is, ik kijk er al naar uit om mijn vriend zo te zien :-)

Kelly -

Fijn om weer wat te lezen over jullie! Jeetje wat hebben jullie al een boel doorgemaakt. Ik ben blij voor je dat de bevalling gegaan is zoals je wilde! Maar dat je daarna op een donkere wolk beland is natuurlijk heel logisch door alles, ik hoop dat je snel op en top er van kan gaan genieten

Adriënne -

Wat fijn om wat van je te lezen! Je bevalling klinkt echt als een ervaring om heel positief op terug te kijken. En wat ontzettend naar dat het daarna zo spannend en onzeker werd :(. Gelukkig krabbelde Jelle snel weer op. Ik hoop dat je jezelf de tijd geeft om er ook bovenop te komen en deze heftige ervaring een plekje te geven. Probeer te vertrouwen op je instinct en je angst niet de overhand te laten nemen. Klinkt makkelijk, maar dat is het niet. Je bent een topper! En samen met die 2 kanjers van je komt het helemaal goed en kun je hopelijk snel met volle teugen genieten. Liefs Adriënne

Berdina -

Nog nooit gereageerd altijd de stille lezer/volger, maar dit is echt een berichtje waard…Gefeliciteerd! Wat een schitterend mooi mannetje zeg! En wat een wonder he zo’n bevalling.. Wat mij betreft de mooiste dag van m’n leven.. Ik heb een meisje van 10 mnd.. Het is zo genieten en elke dag is het e word het nog iets mooier.. En alle clichés zijn waar! Ik moest de 3e dag na de bevalling zelf met spoed naar het ziekenhuis met een baarmoederontsteking, dat heb ik nog weken,maanden lang meegedragen en kan er nu nog verdrietig van worden.. zoiets hakt er in.. Maar je ziet er fantastisch uit want dat doen alle mama’s! Heel veel liefs Berdina mama van merel..

Kimberley -

Ik ben zelf ook chronish ziek dus weet hoe het kan zijn met toeters en bellen. En een gelukkig zijn het opstart problemen en ik hoop dat je er wat beter gaat met je lichaamelijke nadelen -XXX- kim

Renata -

Proficiat met je schattige zoontje!
Even over jou: je gaat best zo snel mogelijk naar een osteopaat. Die zal je snel kunnen helpen met je stuitje. (Ook niet leuk hoor wat hij doet, maar het helpt wel.)
Na mijn eerste bevalling heb ik dit probleem ook gehad, tot zover ik na 8 weken helemaal niet meer kon zitten van de pijn. Na 3 sessies bij de osteopaat was het probleem weg, en na 6 sessies was ik weer de oude.
Veel succes met je herstel, en geniet van je lieve baby!

Anoniem -

Volgens mij ben jij een geweldige moeder en had Jelle het niet beter kunnen treffen! Ik kijk nu al uit naar de zwangerschapsupdate!

Desiree -

Wat ontzettend mooi om dit te lezen zeg! En wat een prachtige foto’s zitten erbij! Alhoewel de start wat moeizaam verliep, kun je nu echt gaan beseffen en genieten van alles wat er gebeurt! Leuk dat je even wat van je hebt laten horen! :)

Anne -

Hoi Willemijn,

Mooi om te lezen!

Wat balen wel dat hij naar het ziekenhuis moest, kan me voorstellen dat je dan extra bezorgd en alert blijft.

Ik ben zelf veel te vroeg geboren, heb in de couveuse gelegen, en mijn ouders durfden me eerst bijna niet mee naar huis te nemen toen dat mocht, omdat ze zo bang waren dat er iets mis zou gaan. Zo zielig, maar kan me er niks van herinneren, en heb er niks aan over gehouden; ben inmiddels 27 en hartstikke gezond en gelukkig. Hopelijk stelt dat een beetje gerust.

Veel geluk!
Liefs,
Anne

mandy -

Wat mooi om dit te lezen! Heftig als jonge moeder om zoiets mee te maken, geniet van jullie zoon!

Miranda -

Wat fijn dat je bevalling zo gelopen is als dat je had gewild, stom dat je daarna alsnog naar het ziekenhuis moest met Jelle, begrijpelijk dat je af en toe onzeker bent, maar je moederinstinct kun je vertrouwen!:) ook al voelt dat af en toe niet zo, laat je niet gek maken, maar probeer gewoon op dat onderbuikgevoel te vertrouwen.
Geniet nog lekker lang van je babybubbel!:)

Priscilla -

Wat leuk om even iets van je te horen! En goed om te horen dat het goed met je gaat..
Ik ben zelf nog geen moeder maar kan mij die zorgen zo goed voorstellen.
Ik kan niet wachten op al je blogs over het moederschap!!
Ik ben namelijk 6 weken zwanger dus al die verhalen vond ik en nu al helemaal super interresant om te lenzen. Al je blogs over je zwangerschap heb ik nogmaals gelezen! Heerlijk! Nou lekker genieten van lieve Jelle! Weet zeker dat je het fantastisch doet! 😊
Liefs Priscilla

Jorinde -

Wat ontzettend mooi om dit verhaal te lezen! Fijn dat je wel terugkijkt op een mooie bevalling, maar wat rot dat jullie daarna even het ziekenhuis in moesten. Ik hoop dat nu alles goed is en blijft. Ik vind jullie zo’n geweldig leuk gezinnetje! Heel veel geluk toegewenst! X

Liset - Beautydagboek -

Heel goed om te horen dat je bevalling zo ging zoals je gehoopt had, dat is echt fijn! Wel even een nare bijkomstigheid dat er wat opstartprobleempjes met Jelle waren, dan komt gelijk je moederhart om de hoek kijken. Super dat het nu goed gaat :). En ja, ik heb dus ook zo’n verschrikkelijke stuwing gehad. Ik zou alleen daarom al niet meer zwanger willen worden, haha. Zoveel pijn!

Paola -

Wat fijn dat je goede herinneringen hebt aan je bevalling en wat kan ik het me goed voorstellen dat de ziekenhuis opname erna een grote teleurstelling was. Ik ben heel benieuwd geworden naar je bevallingsverhaal en ben benieuwd naar hoe ik mijn bevalling ga ervaren. Zo gek om te bedenken dat ik met maximaal 7 weken moeder ben!

Rowan -

Gelukkig gaat het nu wat beter! Wat een prachtig mannetje is het ook en nu al een flinke bos haar, geniet er maar van!

Manon -

Aaah wat een geweldig stuk (op het ziekenhuisgedeelte na). Die babybubbel klinkt zo heerlijk en blijf er lekker lang inzitten hoor! Je bevalling klinkt heel bijzonder en wat fijn dat je gewoon vertrouwd thuis bent bevallen van Jelle :) Je moederinstinct is áltijd het goede, ook al ben je nu heel onzeker… Vertrouw op jezelf!

Jennifer -

Oh Willemijn ik kan het me zo voorstellen dat die ervaring zorgt voor een dikke donderwolk en een flinke portie onzekerheid. Maar wat is jullie kleine Jelle een mooie baby en wat straalt de verliefdheid er vanaf!

Marieke -

Wat fijn om even een berichtje van je te lezen Willemijn. Ik hoop dat je nu lekker met volle teugen kunt genieten van jullie mooie zoon. Wat lijkt mij dat heftig in het begim zo’n lastige start. Gelukkig waren jullie in goede handen. Ik ben benieuwd naar je verdere blogs over Jelle en alles eromheen.

Kelly caresse -

Ah wat fijn om te lezen dat je een mooie bevalling gehad hebt, wat heftig dat het daarna zo hectisch verliep. Hopelijk nu volledig genieten, en die vergeetachtigheid herken ik precies, een zeef beschrijft dat gevoel wel hihi

Dionne -

Wat ontzettend mooi om te lezen. Oké, hoewel de start niet helemaal goed was, kun je nu wel intens gaan genieten!

Reageer ook