3 Gangen Menu met Philips Airfryer

De Philips Airfryer wordt door Martine nog altijd veel gebruikt. Met name voor die ene dag per week, wanneer de kipcorns op tafel komen als werklunch. Maar met de Airfryer kun je meer en als je er nu een aanschaft kun je iets heel leuks winnen.

Advertisement

Philips daagde ons uit: maak een 3 gangen menu met de Philips Airfryer. Challenge accepted! Een paar maanden geleden hebben Martine en ik de Airfryer getest. Dat artikel lees je hier. Nog even de voordelen van de Philips Airfryer op een rijtje:

 • Tot 80% minder vet *
 • Makkelijk schoon te maken (kan in de vaatwasser)
 • Geen last van nare vetluchtjes (doordat er gefrituurd wordt met hete lucht)

* Frietjes uit de Airfryer in vergelijking met frietjes uit een normale friteuse.

Oef, hoe gaan we dit doen? Drie gangen maken, met behulp van de Philips Airfryer! Na wat overdenken waren we er uit. We gaan voor mini quiches, salade met frietjes en als nagerecht maken we appel-kaneelpakketjes. Lekker en (hopelijk) ook simpel. Alle hoeveelheden in dit artikel zijn voor 2 personen.

Voorgerecht – Italiaanse Mini Quiches

Nodig:

 • 2 plakjes hartig taartdeeg
 • 1 ei
 • Ongeveer 3 eetlepels slagroom (ongeklopt)
 • Een handje geraspte kaas (ongeveer 100 gram)
 • Zout, peper en Italiaanse kruiden
 • 4 tot 5 cherrytomaatjes

Zo doe je het:

1. Vet de vormpjes in met wat boter of olie. Wij gebruikten van die kleine bakjes/mini ovenschaaltjes. Die passen namelijk met z’n vieren in de lade van de Airfryer.

2. Bekleed de vormpjes met bladerdeeg

3. Maak het quiche mengsel door het ei los te kloppen samen met 3 eetlepels slagroom. Voeg een handje kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Is het mengels te vochtig, voeg dan wat extra kaas toe.

4. Vul de met deeg bekleedde vormpjes met het quiche mengels. Doe ze niet te vol (ongeveer 3/4e), want tijdens het bakken komt het omhoog. Maak het af door in de bovenkant van de quiches een paar gehalveerde cherrytomaatjes te drukken en bestrooi met kruiden.

5. Zet de quiches zo’n 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden.

Tijdens het bakken hebben we regelmatig even gespiekt, om het goed in de gaten te houden. Het was voor ons namelijk de eerste keer dat wij iets anders dan snacks en frietjes gingen bakken in de Airfryer. We dachten: ‘Als dit maar goed komt!’ En dat is het zeker. Onze mini’s waren heerlijk! Mooi bruin, goed krokant en de vulling mooi gaar.

Met deze quiches kun je natuurlijk eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld knoflook, gebakken spekjes of champignons toe.

Hoofdgerecht – Salade met friet

Nodig:

 • Ingrediënten voor een salade naar jouw wens
 • Ovenfriet

Zo doe je het:

1. Bereid de ovenfriet zoals aangegeven op de verpakking. Wij gebruikten de ovenfriet van Aviko en daarop staan ook instructies hoe je de frietjes klaarmaakt in de Airfryer.

2. Bereid ondertussen je salade. Wij kozen voor een salade met ijsbergsla, tomaat, komkommer en wat gegrilde tomaatjes en courgette. Die twee laatste twee hebben we óók gegrild in de Airfryer! Jahaa, dat ding kan alles! We hebben de groenten gegrild op 200 graden voor zo’n 10 minuten.

Dit hoofdgerecht is het meest makkelijk gerecht uit dit artikel, maar stiekem wel gewoon de lekkerste. Knapperige frietjes en een lekkere salade. Hmmm! En toch ook heel fijn, geen vieze frituurluchtjes in huis met de Airfryer!

Nagerecht – appel-kaneelpakketjes

Nodig:

 • 2 plakjes bladerdeeg
 • 1 appel
 • Suiker en kaneel naar smaak
 • Losgeklopt ei of een beetje melk

Zo doe je het:

1. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Breng op smaak met wat suiker (ongeveer 3/4 eetlepel) en kaneel (wij gebruikten een flinke theelepel). Meng dit door elkaar.

2. Schep het mengels op het bladerdeeg. Wij gebruikte de vorm van een appelflap (driehoek), maar je kun het ook in een bakvormpje doen of een ander vormpje maken. Bestrijk de pakketjes aan de bovenkant met wat losgeklopt ei of melk en druk ze goed dicht. Strooi er naar smaak nog wat kaneelsuiker over.

3. Doe de pakketjes voor zo’n 15 tot 20 minuten in de Airfryer op 200 graden.

4. Serveer je appel-kaneelpakketjes met wat verse slagroom en smullen maar!

Conclusie

Dat we enthousiast waren over de frietjes en de snacks uit de Airfryer hebben jullie al eerder kunnen lezen. Maar andere dingen bereiden in de Airfryer, dat hadden we nog niet gedaan en we waren in eerste instantie zelfs een beetje huiverig.

Maar… Dit viel ons niet tegen! Het was een beetje wennen en uitzoeken in het begin en als je dit net als wij ook voor het eerst doet, raden we je aan om je gerechten even goed in de gaten te houden tijdens het bakken. En zodra je dan de hang of it hebt, is het super leuk om in de Airfryer te bakken en ook nog eens handig (hij is ook snel op temperatuur trouwens!). Als je oven bijvoorbeeld al bezet is met een lekkere appeltaart voor je verjaardag, kun je tegelijkertijd ook andere hapjes bakken in de Airfryer. Multitasking to the max!

Waar je wel om moet denken, is dat je niet zulke grote hoeveelheden kunt bereiden in de Airfryer, als dat je dat in je normale oven kunt doen. Een kleine taartvorm past er in, maar een normale springvorm voor taart bijvoorbeeld niet. Frietjes en snacks passen er wel in grote hoeveelheden in, omdat je daar geen bakvorm voor nodig hebt en het op elkaar kan liggen tijdens het bakken.

Wat ons betreft is deze Airfryer challenge geslaagd en we zijn eigenlijk best een beetje trots dat dit gelukt is! In korte tijd hebben we met de Airfryer een heerlijk diner gekookt!

Wil je nog meer inspiratie voor recepten met de Philips Airfryer op doen? Philips heeft een app ontwikkeld met 200 recepten die je met de Philips Airfryer kunt bereiden. De Philips Airfryer app is beschikbaar voor Android & iOS. Ook kun je online diverse recepten met de Airfryer vinden. En ook op de Facebook pagina van de Philips Chef vind je nog meer lekkere recepten, waarvan je niet verwacht dat deze uit de Airfryer komen!

Er is nu een leuke, nieuwe winactie als je een Philips Airfryer aanschaft. Bij aankoop van een Philips Airfryer krijg je vier Disney dvd’s cadeau t.w.v. € 60 waaronder de DVD’s ‘Binnenste Buiten’ en ‘Frozen’ én maak je kans op een magische vakantie met Disney Cruise Line!

Wie weet vier jij binnenkort vakantie met de Disney Cruise Line! Ga naar www.philips.nl/airfryer om nog meer informatie over de Philips Airfryer te lezen.

8 reacties

Priscilla -

Hoi hoi, geen idee of jullie de reacties hierop nog lezen maar ik ben enthousiast! Vroeg me wel af of jullie de gewone (kleinere) variant hebben of de XL versie?

Willemijn -

Wij hebben de gewone :)

Nicole @ Everyday-Life.nl -

Wat tof!!! Grote airfryer-fans hier dus deze pagina sla ik even op! Lijkt me leuk om eens te proberen :)

Drie -

Wat een leuke gerechten hebben jullie gemaakt. Vooral die appel-kaneelpakketjes zien er heerlijk uit. Wij hebben een actifry en daar zou je ook van alles mee kunnen maken maar toch blijft het vaak bij aardappeltjes en patat. Ik moet me er toch maar eens in gaan verdiepen.

jolanda -

Vraag me echt af wat nou het verschil is met een gewone oven :)

Martine -

Mijn inziens wordt de Airfryer veel sneller warm want binnen een minuut zit het op 200 graden, heb je verder geen extra olie nodig om iets in te vetten en het is veel makkelijker schoonmaken want je doet alles in de vaatwasser inclusief de binnenkant. Dus op die punten is er wel een verschil.

Kelly -

Echt een handig apparaat! Ik wil er als mijn vriend en ik gaan samenwonen ook een!

Amy-Denise -

Hoe meer ik hier over lees, hoe enthousiaster ik wordt! Ik wil dit zo graag in mijn keuken, lijkt me zo een fijn toestel! Wat een leuke gerechtjes hebben jullie hiermee gemaakt! Die appel-kaneel pakketjes lijken me heerlijk.

Reageer ook