2Keep a Diary: november #1

Ik zal het maar even van tevoren zeggen: man man man wat een saaie diary is dit haha! Ik heb deze week weinig bijzonders gedaan. Hoewel dit wel voor het eerst een ander soort week was, ik moest meer thuis aan de slag. Kijk mee!

Maandag

De dag begint met…werken. Haha, net zoals de rest van Nederland. Ik nam er lekker een kopje verse muntthee bij met honing.

Ik had gehoopt nu Willemijn met ‘verlof’ is, dat ik wat meer tijd zou hebben om ook al vast wat verder vooruit te schrijven. Maar het is me de hele week gewoon niet gelukt. Zakelijk gezien -naast het bloggen- heb ik het nu namelijk 2 keer zo druk. Superfijn natuurlijk, maar wat een planning. Wie weet krijg ik het straks wat rustiger…hoop ik haha.

Van negen tot drie uur ben ik voornamelijk bezig geweest met campagnes, ideeën bedenken en telefoontjes plegen. Noem het maar op. Als ik het zo druk heb, vergeet ik bijna te eten en goed te drinken.

Willemijn belde dat ze ging wandelen met Djurre en Saar in Nienoord en of ze Noa mee moest nemen. Ik besloot er zelf ook even uit te gaan en met Noa naar Nienoord te fietsen.

Het gebeurt niet vaak, maar dit keer moest ik op Willemijn en Djurre wachten haha! Ze waren hun portemonnees vergeten.

Jut en Jul waren weer erg blij om elkaar te zien. Heerlijk om die twee zo te zien genieten van het bos en elkaar. Het zijn al net zulke goede vriendinnetjes als wij.

Gaan we nu al weer weg?

Rond vijf uur was ik thuis en nam ik een zalig stukje pompoencake van schoonmams. Wat kan die vrouw toch lekker bakken.

Ik werkte nog door tot een uur of acht. Aan Noa had ik in ieder geval geen kind meer. Ze ligt altijd zo bij me te slapen als ik aan het werk ben, zo lief.

Dinsdag

Jorrik was al weg naar zijn werk en had Noa blijkbaar bij mij op bed gelegd. Ik zoende in mijn slaap in plaats van Jorrik daarom iets harigs met snorharen. Dat was een rare gewaarwording haha.

Voordat ik aan de slag ga, fiets ik met Noa een behoorlijk stuk. Dan is ze haar energie tenminste kwijt en kan ik gerust een paar uur van huis zijn.

Ik moest namelijk ‘s middags met de bus naar Willemijn toe. Hoewel ze in principe met verlof is, werken we alleen als het echt moet en werken we zelfs nog vooruit voor eind januari.

Ik had een cadeautje voor haar meegenomen dat ik kocht tijdens de Friese Food Tour.

Ik vond dit zo’n lief knuffelkonijntje met die gestreepte oren, dat kon tante Tien niet weerstaan.

Nog even wat telefoontjes tussendoor terwijl Willemijn stiekem een foto maakt! Brrr, rauwe wortel: ik snap niet hoe ze het door haar keel krijgt, haha.

‘s Middags haalde Jorrik me op vanuit zijn werk en sleurde ik ‘m mee naar Wonen27: een interieurwinkel in de Oosterstraat van Groningen. Ik had hier zulke leuke stoelen gezien. Ik ben mijn stoelen zat en soms loop je tegen iets aan wat je dan heel leuk vind terwijl je er niet naar op zoek was. Ik kan niet wachten tot ze binnen zijn. Het zijn stoelen van gerecycled samengeperst leer. Ze zitten lekker zacht en zien er stoer uit, past denk ik heel goed bij onze tafel.

Woensdag

Goedemorgen! Ik pakte mijn kleine theepot met minikopjes uit de kast. Deze heb ik eens cadeau gehad van mijn schoonmoeder, vooral ter decoratie. Maar de kleine kopjes drinken eigenlijk ook best lekker! Ik ben de laatste tijd gek op jasmijnthee als ik wakker word.

Eerst even met Noa uit. Check al die bladeren en beukennootjes alleen op dit deel van het pad. Hier moet je ook niet gaan staan, want je krijgt constant een nootje op je harses.

Tijd voor foto’s! Gek hoor, om in je eentje te werken. Het is minder gezellig, maar ik heb genoeg te doen dus de tijd vliegt voorbij. Zat er maar 48 uur in een dag.

Tijd voor de lunch tussen alle spullen. Ik maakte banaan met yoghurt en probeerde mijn nieuwe goedje uit dat ik ook kocht tijdens de Fries Food Tour: een pot met karamel/zeezout. Ik had er maar een klein beetje in gedaan en dat was toch vullend! Pfff, wel erg lekker.

De rest van de dag gewoon gewerkt en rond vijf uur liet ik Noa uit. Wauw, wat een prachtige bomen! Het is dat warme haarkleuren mij niet zo staan, anders zou dit mijn inspiratie zijn.

‘s Avonds maak ik deze heerlijke chorizosoep waar we wel makkelijk twee keer van kunnen eten. Dit is ondertussen zo’n gerecht wat ik heel graag in het najaar maak, het is zo simpel en boordevol groenten. I love it!

Donderdag

De volgende dag ga ik weer naar Willemijn om samen te werken aan een campagne nu het nog kan. We mogen allerlei nieuwe make-up van Etos testen, superleuk!

En de nodige pakketjes komen ook weer binnen. Ik moet zo lachen om Willemijn met haar witte shirts en haar buik. Ze bumpt overal tegenaan en aan het eind van de dag is heel haar buik vies! Dat worden weer veel nieuwe witte shirts kopen.

Rond zes uur ben ik weer thuis. Leuk hoor al die pakketjes maar ik word soms echt gek van alle dozen en alle producten. De buurman volgens mij ook, want die neemt ze altijd aan als ik er niet ben. Dat klinkt ondankbaar, maar zo bedoel ik het absoluut niet. Alleen je huis staat zo snel vol.

‘s Avonds ga ik, jawel, sporten sinds lange tijd. De combatlessen waren opgeheven destijds bij mijn sportschool en hoewel ik eigenlijk niet echt tijd had om te gaan sporten die avond besloot ik gewoon wel te gaan bij een nieuwe sportschool. Bij terugkomst zag ik dit lieve koppie in de vensterbank.

I did it! Het viel me niet tegen hoe goed mijn conditie nog was. Wat ik van de sportschool vind, weet ik nog niet zo goed. Ik wil ook ergens nog een proefles piloxing doen voor ik beslis waar ik voortaan ga sporten: dat schijnt een combinatie te zijn van boksen, dansen en pilates?!

Tijd voor een lange, warme douche. Morgen doe ik lekker geen make-up op, dus ik gebruik een exfoliant van Paula’s Choice wat ik nu een keer per week gebruik: glycolzuur.

De slaapkamer ruikt lekker naar mijn nieuwe geurstokjes van Etos met vlierbloesem en frambozen. Welterusten!

Vrijdag

Ik ontbijt met muesli van Quaker. Het voordeel van campagnes die over eten gaan is dat je dan opeens allerlei soorten producten in huis hebt. Lekker hoor! Oh en wat een spierspijn heb ik van de combat. Ik heb weer veel te gek gedaan. Ik was blij dat ik toevallig VSM Spiroflor in huis had: dat verlicht de spierpijn iets.

Ja lieve hond, het baasje moet weer de hele dag aan het werk zoals ieder ander. Ik werk tot twee uur en daarna bel ik met mijn zus Annet. We hadden afgesproken om weer eens bij te kletsen, we zien elkaar namelijk niet veel en hebben het beide erg druk waardoor we elkaar ook bijna niet spreken. En dat bleek wel, want pas om half zes (!) hing ik op. Haha niet normaal, het was een ontzettend gezellig gesprek. En een kwartier later belde Renate ook nog waar ik weer dik een uur mee aan de lijn hing omdat het ook al zo gezellig was haha. Het was nogal een beldag! Van zeven tot acht ging ik nog even aan het werk.

Daarna kwam mijn schoonmoeder bij ons eten. Jorrik maakte tagliatelle gorgonzola met ham. Mijn schoonmoeder ging uiteindelijk ook rond kwart over 10 weg dus daar heb ik ook nog zo’n twee uur mee gepraat. Mijn stem was enorm schor na deze dag haha!

Zaterdag

Ik besloot eens wat restjes op te maken. Ik had nog rijpe bananen en wat oudere eieren en amandelmeel. Ik pakte het kookboek van de Chicks er bij en ging aan de slag met bananenbrood.

Wat is Google toch handig hè? Ik wist dat er een trucje was om te testen of je eieren nog goed zijn maar ik wist niet meer precies wat. Even opzoeken en tadaa. Het bananenbrood was goed gelukt, erg lekker! Ik vraag me alleen af hoe je het het beste kunt bewaren en hoe lang…JFGI!

Verder deed ik wat dingen in het huishouden, maar ook daar heb ik weinig tijd voor. Ik zou willen dat ik hier net wat meer tijd voor had maar ja: het is soms niet anders. Dan maar even een minder opgeruimd huis. ‘s Avonds bewerkte ik nog een vlog voor zondag.

Zondag

Goedemorgen, wat een prachtige dag. Jorrik liet Noa uit en stuurde me deze mooie foto via WhatsApp. ‘Voor in je diary’, zei hij. Haha, zelfs hij denkt er aan!

Een zondags ontbijtje met croissantjes en verse jus d’orange. Jorrik en ik hebben normaal nooit de tv aan ‘s ochtends maar er was een hele leuke documentaire over het personeel van het Witte Huis. Dat was echt heel leuk om te zien, we konden niet stoppen met kijken!

Rond elf uur vertrokken we met Noa naar Jorriks oma’s . We gingen even op bezoek, ik had een van de oma’s al een tijd niet meer gezien.

Jorriks oma -die destijds in het ziekenhuis lag- is nu aan het revalideren in een verzorgingstehuis. Ze denken dat ze waarschijnlijk binnenkort weer naar huis mag. Ik vind het lief dat jullie aan mij vragen hoe het met haar ging na die hectische tijd. Ze is door het oog van de naald gekropen maar gelukkig gaat het nu allemaal weer de goede kant op. Zelfs de artsen hadden dat niet gedacht, dus we mogen spreken van een wonder. Ze vond het fijn dat we even langs kwamen.

We halen na het bezoekje even lunch bij de Jumbo en gaan dan door naar Jorriks andere oma.

Zijn Duitse oma, die altijd een lekker stukje gebak voor ons klaar heeft staan. Vrijdag was een bellen-met-familie-dag en dit was een op-visite-bij-familie-dag. Ik heb mijn sociale vaardigheden weer getraind!

Komende week heb ik een ontzettend leuke week voor de boeg. Ik heb namelijk een afspraak in Amsterdam wat ik combineer met een kappersbezoekje aan Sue van Salon B. Daar heb ik heel veel zin in! Verder krijg ik het heel druk wat betreft 2WMN, LLG en de zakelijke dingen er om heen deze week maar gelukkig mag ik eind deze week uitrusten bij mijn ouders en ga ik naar Zeeland met Pure Me Retreats: speciaal voor twintigers en dertigers. Dat vind ik heel leuk maar ook erg spannend, vanwege de personal coach. Daarover hoor je later meer. Voor nu dankjewel voor het lezen, ik wens jullie allemaal een hele fijne week!

29 reacties

Nora -

Wat fijn dat het beter gaat met Jorrik’s oma! Ik vind je week niet saai, trouwens, het ziet eruit als een week vol quality time (al is een groot deel daarvan aan de telefoon!), dat is belangrijk en leuk! Hoe bevalt de glycoolzuurpeeling, trouwens? <3

Deborahschrijft -

Leuke diary! De stoelen die jullie hebben uitgekozen zijn heel erg tof Martine! En ik denk dat ik de exfoliant van Paula’s Choice ook eens ga proberen. Mijn exfoliant is bijna op en deze klinkt, na het lezen van de review, erg goed!

Annick -

Ik vind jullie diary’s altijd heel leuk om te bekijken! Gelukkig gaat het weer beter met Jorrik zijn oma :) wat leuk dat je in Beilen was, als ik dat had geweten was ik even naar de Jumbo gefietst 😉 xx

Saskia -

Wat heb je het druk Martine.. ik hoop voor je dat het snel iets beter gaat worden!

Margriet -

Wat een leuke diary!

Danielleeee -

Wat een leuke foto’s ! De Etos make-up ziet er veelbelovend uit :) !

Shaan -

Geniet van dat beetje ontspanning deze week, je verdient het 😉 Weet je toevallig nog welke lipstick je dinsdag op had? Ik zoek al lang zo een kleurtje. Die soep ga ik eens proberen, lijkt me lekker!

Tessa -

hi Martine,
Ik ben ook heel benieuwd naar de naam van de documentaire en waar je hem bekeken hebt? Leuke diary weer hoor!

Jodi liefthuis -

Jij noemt het een saaie diary, maar het is toch heerlijk om op de bank met een kop koffie jou week te bekijken hoor 😊

Martine -

Gelukkig maar!! <3

Suzanne -

Fijne week heb je gehad! Ik moest trouwens even opzoeken wat JGFI betekent. Nu heb ik weer wat geleerd 😉 En fijn dat het weer beter gaat met oma!

Minka -

Heel veel respect voor jou (ook v Willemijn trouwens) ik geniet erg van jullie websites en vind het knap hoe gedisciplineerd jullie te werk gaan!

claudia -

wel op jezelf passen dat je niet té druk blijft hoor! :)

Lillyshuid -

Leuke week!!

Elisabeth -

Leuke diary! Wat is de naam (en op welke zender heb je hem gezien?) van die documentaire over witte huis medewerkers, lijkt me erg leuk om te kijken maar kan hem nergens terug vinden! Fijne week, xx

Martine -

Oh ik weet helaas alleen nog dat ik ‘m op RTL Z zag, de naam weet ik niet meer want het programma was al begonnen. Het was in ieder geval rond 10 uur op zondagmorgen op RTL Z.

Milou -

Piloxing is echt een aanrader! Ik doe het nu al een tijdje en het is heel erg leuk. Het is wel een constante work out want je blijft de hele tijd in beweging. Ik vindt het een mooie combinatie tussen intensief en het sierlijke van het ballet. Al moet het ballet stukje je wel liggen natuurlijk! Een proefles moet je zeker doen!

Elise -

Mocht je nog inspiratie willen voor een nieuwe haarkleur ; er bestaat ook zoiets als koel rood. Zelf verf ik mijn haar met Goldwell Topchic, en zij hebben ook verschillende koele rode tinten. Zelf heb ik uit die lijn nu 6RVmax erop zitten, beetje paarsig en indd koel rood, ik kan het niet anders beschrijven haha.

J -

Lekkere drukke week! Vind het knap van je hoor, dat je alles zo goed alleen oppakt nu Willemijn met haar welverdiende verlof is. Lijkt me best even wennen, maar gelukkig zien jullie elkaar nog regelmatig. Succes deze week en heel veel plezier op retreat! Zeeland is leuk :-)

Diana -

Leuke drukke week :) fijn dat het weer goed gaat met Jorriks oma. En uh 4.5 u bellen 😮 das lang haha!

Margot -

Wat fijn dat het weer goed gaat met Jorriks oma!

Samantha -

Hele leuke diary! Is jouw retreat op de zelfde plek als die van Willemijn? Dan wil ik namelijk langs komen!
Liefs Samantha

Dita -

Wat een gezellige drukke week! :)

Linda -

Als ik je een tip mag geven, wat ik zelf soms doe als ik met mn moeder bel is afwassen of kleding vouwen, je zet hem gewoon op speaker. Het enige wat lastig wordt qua lawaai is stofzuigen, maar al die uren die je met je zussen gebeld hebt, had je zo ook nuttig kunnen besteden. Of net een uurtje minder bellen, als je even in turbo tempo schoonmaakt kun je vaak meer doen dan je vooraf denkt. Is ook meteen een workout 😉
Je soep ziet er lekker uit, fijne week!

Martine -

Inderdaad een goede tip als je dat kunt. Ik merk als ik een heel diep gesprek heb met iemand ik daar met mijn aandacht de volle 100% voor nodig heb en niet kan multitasken. Ik ken ook iemand die dat altijd deed maar daaraan kon ik echt merken dat zij niet voor de volle 100% met haar aandacht bij het gesprek was en dat vond ik op een gegeven moment wel vervelend. Het zal natuurlijk per persoon weer anders zijn maar ik vind het fijn om even iemand op dat moment totale aandacht te geven. :)

Florence -

Hoi Martine,

Je kunt het bananenbrood in plskjes snijden en invriezen :) dat doe ik altijd en dan kun je ‘s ochtends of de avond van te voren wat uit de vriezer halen. Leuke diary weer!

Xx

Martine -

Dankjewel! Dan ga ik dat doen.

Nienke -

Wat een heerlijke diary!
Is het geen idee om een hulp te nemen om te poetsen? Dan heb je wat tijd voor jezelf, lijkt me idd heel druk nu.

Kelly -

Wat een fijne, gezellige, drukke week! Mooie foto’s :) leuk dat Jorrik er ook aan denkt!

Reageer ook