20&30 Something Retreat Dag 3 + 4

Gisteren kon je lezen over mijn eerste ervaring met de 20&30 Something Retreat van Pure Me Retreats in Zeeland. Ik hoop dat ik jullie goed mee heb kunnen nemen in het verhaal en jullie ook wat van de sfeer hebben kunnen proeven. Vandaag dag 3 en 4!

Zondag

Ik stond rond half negen op, ik had namelijk tot half 12 vrije tijd dus ik kon het lekker rustig aan doen. Ik kletste nog wat met de andere dames, ik pakte een hoop kussens en een kop thee en ging in het raam zitten lezen. Af en toe dwaalden mijn gedachten af en staarde ik wat uit het raam. Het leek me ook wel leuk om te kleuren, dat heb ik in geen jaren meer gedaan dus ik pakte mijn minikleurboek voor volwassenen er bij. Het kleuren gaf wel een ontspannend gevoel, lekker doelloos kleuren haha! Ik realiseerde me daardoor wel het volgende: ‘Hoe vaak neem ik voor mezelf de tijd om op zo’n soort manier echt en puur iets voor mezelf te doen?’ Bijna nooit. Zonde, wat mij betreft moet daar wel verandering in komen. Het is hartstikke leuk om iets voor jezelf te doen.

Er lagen ook tarotkaarten, het leek me wel grappig om daar ook eens naar te kijken. Dus ik pakte zelf wat kaarten en zocht er iets over op in het boek wat er bij lag. Heel interessant!

Om half twaalf mocht ik naar boven, tijd om een uur lang gemasseerd te worden. Heerlijk! Ik werd gemasseerd door Rianne, een zeer kundige massagetherapeute en -docente! Ze zorgt voor diepe ontspanning door middel van haar massages. Ze masseerde bij mij vooral mijn schouders, omdat ze voelde dat daar de meeste spanning zat. Ik werd gewoon een uur gemasseerd, maar het was zo fijn en ontspannend dat ik dacht dat er nog maar tien minuten voorbij waren. Helemaal zen verliet ik de massagetafel en ik heb nog dagen plezier gehad van de massage, mijn spieren waren heel soepel.

Een smakelijk voorgerechtje bij de lunch!

Om 13.00 verzorgde Kenneth weer een heerlijke, biologische lunch voor ons. Weer met dat heerlijke brood en die huisgemaakte tonijnsalade. Hemels! Ook had hij een hele frisse en lekkere bulgursalade gemaakt. Op het eten was totaal niets aan te merken, verrassende en lekkere lichte gerechten.

Het weer zat ons niet heel erg mee, dus op het moment dat de regen gestopt was gingen we naar het strand voor de stiltewandeling. En op dat moment ging juist de zon schijnen, voor ons allemaal voelde dat heel bijzonder. Het was heerlijk om even in stilte langs de zee te wandelen en na te denken over wat er allemaal was gebeurd de afgelopen dagen. Voor ik het wist was de wandeling al weer voorbij, ik had nog wel veel verder kunnen wandelen!

In principe zaten alle coachingssessies zowel in de groep als individueel er op volgens het programma, maar toch wilden we als hele groep graag nog een ander deel van het Talentenspel afmaken. Caroline juichte dit alleen maar toe en daarom gingen we verder met onze talenten en de boom. Hartstikke leuk! Ook dit gaf iedereen weer een ander nieuw en mooi inzicht over zichzelf en het was een mooie afsluiting van het weekend. Vooral toen iedereen nog een kaart moest kiezen die Caroline had meegenomen en bij iedereen deze kaart net een op maat gemaakte levensspreuk leek, een perfect eind van het Talentenspel. Ja, het is gewoon niet op papier te krijgen hoe fijn, mooi en inspirerend dit was. Ik zou het jullie allemaal gunnen om dit eens zelf te mogen ervaren, dan snap en voel je veel beter waar ik het over heb en waarom dit zo bijzonder is.

Daarna hebben we tot aan het avondeten weer lekker vrij gehad. We kletsten bij de open haard, anderen waren weer aan het lezen. Ik schreef alles nog even in mijn aantekeningenboek over mijn talenten en de boom terwijl ik mee kletste over van alles en nog wat. Zo fijn dat iedereen gewoon doet wat hij wil. Het is allemaal prima. En check die waffle warmer: die had een van de dames meegenomen van haar werk. Hoe handig!

Het laatste diner verzorgd door Kenneth. Heerlijke vis uit Noorwegen, zeekraal, puree en een salade met avocado en mango. Tijdens het eten kletsten we weer over van alles en nog wat en lachten we ons rot, onder andere over seks. Heerlijk met allemaal vrouwen in een huis. Arme Kenneth, haha!

Om half negen was het tijd voor meditatie en yoga van Sascha. Het was geen inspannende yoga, het ging vooral over rust en meditatie. Er was een mantra waar we vandaag over na hadden moeten denken en daar ging het in deze les over. Zo wilde ik graag leren vergeven. Ik vond de meditatie waanzinnig en het lukte me ook redelijk goed voor een eerste keer. Dat had ik niet verwacht, het is iets waar ik in de toekomst graag nog wel meer mee zou willen doen. Die focus die je nodig hebt om totaal ontspannen te raken voelt bijna verslavend. Ik vond het zelf de fijnste les en hierdoor weet ik dat ik vooral meer iets heb met meditatie dan met yoga. Als ik namelijk vooral fysiek wil bewegen, dan doe ik liever iets anders zoals dansen of combatten. Maar die meditatie, dat was wel een hele fijne ervaring voor mij persoonlijk. Ik vond het ook fijn dat het ‘s avonds was, de ruimte was helemaal donker en dat hielp ook om goed te mediteren.

Iedereen was vrij moe na de meditatieles. Ik heb nog tot elf uur met wat dames bij de open haard gekletst en thee gedronken, daarna ging ik naar bed.

Maandag

Toen was het al weer maandag, veel te snel! Ik pakte mijn spullen en ontbeet licht. Om 09:00 hadden we een iets meer actievere yogales waardoor we weer wat klaargestoomd werden voor een actieve dag. Het was een fijne les!

Na de yoga pakte iedereen zijn spullen alvast in, want rond 11:00 zou de retreat klaar zijn en moesten we er toch echt aan geloven dat we weer naar huis moesten. Dag heerlijk bed!

Onder het genot van een verrukkelijke Zeeuwse bolus en een kop thee bespraken we de 20&30 Something Retreat. Wat vonden we er van? Wat hebben we geleerd? Welke feedback hadden we voor Mandy en Caroline? Heel goed en fijn om op deze manier de retreat af te kunnen sluiten.

Tja, en toen was het toch echt weer tijd om naar huis te gaan rond half twaalf. Ik nam van iedereen afscheid en dat viel me toch best zwaar. We hadden het zo mooi en leuk gehad met zijn allen! Na veel knuffels en tranen verlieten we het mooie landhuis, op naar de realiteit. Wat een prachtige en geweldige ervaring was het.

Algemeen

Ik was blij dat ik na de retreat wist welke stappen ik eerst moet gaan ondernemen en bestelde meteen de boeken die ik nodig had. Over het algemeen kan ik zeggen dat wat voor type je ook bent en waar je ook mee zit of juist niet: de 20&30 Something Retreat kan ik werkelijk waar iedereen aanraden. Ik wil zelf graag nog een keer een week gaan, dat lijkt me fantastisch.

En alles maar dan ook alles was tot in de puntjes verzorgd. Een van de dames die ook mee deed aan de retreat, bleek bijvoorbeeld niet goed tegen het donzen dekbed te kunnen en meteen werd geregeld dat ze een ander dekbed kreeg. Met iedereen wordt rekening gehouden, ik had er niks op aan te merken. We werden enorm in de watten gelegd.

Een retreat van Pure Me Retreats is niet zomaar, het is het grootste cadeau wat je aan jezelf kunt geven in mijn ogen. Ik weet dat het duur is en je ook van dat geld gerust een week op vakantie zou kunnen. Het verschil is alleen dat dit toch wel meer met je doet, vind ik. Geen enkele vakantie had me zo’n ontspannen gevoel kunnen geven: zowel geestelijk als lichamelijk. Ja, het kost geld maar als je ziet wat je er voor terug krijgt zou ik het er echt zelf voor over hebben. Ik ben nu aan het sparen voor als ik een week wil gaan en zou met liefde het er voor over hebben.

Mijn schoonmoeder heeft regelmatig een bijeenkomst met een lifecoach en een aantal anderen. Zij gaf aan dat zij de prijs (zie hier de prijzen) van Pure Me Retreats heel erg redelijk vond. Voor een weekend bij haar lifecoach zonder overnachting en eten of drinken is zij ook makkelijk 400 euro kwijt. Bij Pure Me Retreats krijg je ook nog eens alle  overnachtingen, ontbijt, lunch en diner en overdag mag je constant thee, koffie en lekkers pakken. Je hebt 24/7 een lifecoach tot je beschikking, je krijgt veel yoga en meditatie lessen, je krijgt massages, stiltewandelingen, coachingssessies en kunt zelfs extra dingen bijboeken. Voor wat je krijgt, vind ik de prijs juist heel redelijk en in verhouding.

Een van de deelneemsters gaf ook aan dat zij een deel cadeau had gekregen van haar vriend. Dat is dus ook een idee, geld vragen aan anderen voor bijvoorbeeld je verjaardag en dit opsparen om zoiets voor jezelf te kunnen doen. Wat mij betreft is het elke cent waard.

Gisteren kreeg ik trouwens wat vragen van dames variërend van 40 tot 60 jaar of daar geen retreat voor was bij Pure Me Retreats. Het is juist heel goed om aan te geven dat je hier eventueel interesse in zou hebben  bij oprichtster Mandy via info@puremeretreats.nl. Op het moment dat zij ziet dat hier duidelijk behoefte aan is, kan ze kijken met haar team wat ze hier mee kunnen dus geef het zeker aan dat je interesse zou hebben. Mandy en haar team staan hier juist heel erg open voor.

Hierbij wil ik Mandy, Caroline, Kenneth, Rianne en alle andere lieve dames nogmaals voor de duizendste keer bedanken voor een prachtig, liefdevol en leerzaam weekend. <3

Voor alle informatie over Pure Me Retreats, kijk op deze website.

“She stood in the storm and when the wind did not blow her away, she adjusted her sails” – Elizabeth Edwards.

28 reacties

Malou -

Het klinkt fantastisch! =]

Mariska -

Het klinkt wel heel erg mooi! :)

Mandy -

Martine heeft het hierboven al geschreven maar hier nog even de bevestiging van mij,
we willen ook weer een mini 20&30 Something Retreat organiseren dus iedereen die hier interesse in heeft kan het beste even mailen naar info@puremeretreats.nl!

Martine, bedankt voor je prachtige artikelen! Team Pure Me is er nog steeds stil van en vonden het geweldig om je te gast te mogen verwelkomen! Weet dat je altijd welkom bent!

Liefs uit Zeeland!

Mandy & de rest van het team!

Felicia -

Het verslag van Willemijn over de Mommy-to-be retreat maakte me al nieuwsgierig en na jouw verslag overweeg ik nog meer om de 20&30-something-miniretreat te doen.
Vind het zo fijn voor je dat je met zo’n ontzettend positief gevoel de retreat hebt verlaten en dat je er zo’n belangrijke inzichten hebt gekregen. Sommige stukjes van je verslag heb ik zelfs met vochtige oogjes gelezen.
De 20&30 something miniretreat gaat absoluut op mijn korte termijn ‘wishlist’, want ik ben ontzettend benieuwd of en wat het mij kan brengen.

Susan -

Wat klinkt dit heerlijk!

Mare -

Op zich is het behoorlijk goedkoop als je bedenkt dat alleen al zo’n talentinzicht coach sessie soms al 400 euro kost (idd, zonder overnachting, massage, yoga).
Martine wederom bedankt voor je prachtige blog. Ik ben ook erg benieuwd naar wat je van de boeken vindt en hoe deze retreat doorspeelt in je leven.

Minke -

Hoe grappig, ik woon sinds 3 jaar in Wissenkerke en had hier nog nooit van gehoord. Via jou/jullie kom ik erachter dat dit gewoon in de buur zit. Super! Fijn dat je ervan hebt genoten, Zeeland is zo mooi!

Minke -

Goh nog even een aanvulling, nu ik de foto zie van haar blog weet ik wie ze zijn. Grappig, soms is de wereld zo klein.

Mandy -

Grappig Minke! Nu zijn wij natuurlijk ook wel benieuwd wie jij bent! :-)

Minke -

Hee Mandy, jullie weten ook wie ik ben, van anna-friso :).

Cornelia -

Je stukjes van vandaag en gisteren heb ik met veel plezier gelezen. Sowieso klinkt de retreat echt hemels (ik had eerder stiekem al naar data gekeken), maar vooral het feit dat je er volgens mij echt alles uit hebt gehaald is heel bijzonder. Zo lief dat je ons mee wilde nemen in zo’n persoonlijk weekend.

Martine -

Dat doe ik graag en ik hoop anderen hiermee te mogen inspireren om ook alles uit zichzelf en het leven te willen halen! :)

Margot -

Wat klinkt het als een bijzonder weekend! En die massage lijkt me heerlijk!

Eva -

Wat een fijn artikel om te lezen en te zien! Ik zou zo’n retreat ook echt graag willen doen. Ik heb vorig jaar een yoga retraite gedaan. Toen kregen we ook meditatielessen erbij. Zo fijn! Ik ga eens kijken op de website van Pure Me Retreats.
Liefs,
Eva

Minka -

Tijdens mijn opleiding voor NLP therapeut in Nijmegen heb ik ook kennis gemaakt met de filosofie van Willem Glaudemans, hij heeft het talentenspel ontwikkelt. De gedachte is dat iedereen hier een missie heeft, niemand is hier zomaar of bij toeval. Hier ben ik het mee eens en hoe meer mensen zich (weer) bewust worden hiervan, hoe beter. Boek van de Levensmissie; Een weg naar vervulling van Gaudemans is ook een aanrader Martine! :)

Martine -

Bedankt Minka, leek me inderdaad ook een mooi boek maar zo ver ben ik nog niet op dit moment 😉 Eerst het boek over vergeving maar eens lezen!

Dionne -

Ziet er heerlijk uit!

Marleen -

Wat fijn dat het je zo veel gebracht heeft, Martine! Ik hoop dat je je nu weer wat lekkerder in je vel gaat voelen.

Leonie -

Wauw, wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad. Het lijkt me ontzettend mooi en goed om eens heen te gaan. Al is de prijs natuurlijk wel behoorlijk wat. Misschien als ik binnenkort mamatobe mag zijn, ga ik naar dat weekendje toe! Lijkt me super.

Amy -

Ik zie dat je in de comments al antwoord hebt gegeven op mijn vraag wat de prijzen zijn voor een mini retreat. Dat lijkt me namelijk wel wat, maar dan moet er nog wel even flink gespaard worden. Wellicht ooit!

Marieke -

Wat mooi om te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad. Mij lijkt het aan de ene kant wel wat maar aan de andere kant ook niet. Het gevoel van jezelf goed leren kennen spreekt mij heel erg aan maar het jezelf helemaal bloot geven lijkt mij toch iets minder. Ook al zijn ze er om je te helpen toch lijkt mij dat een beetje eng.

Martine -

Hi Marieke, dat is ook spannend: dat vond ik ook. Maar je hoeft niet perse alles in de groep te delen als je dat niet wilt hoor. Maar geloof me, ze zijn daar zo goed dat het niet eng meer is om je bloot te geven maar juist fijn.

lilian -

Het klinkt geweldig!
Op de website staat alleen de prijs voor een hele week. Hoe is dat voor de mini retreat?

Martine -

Ik hoor dat er veel vraag is naar de mini retreat dus die gaan ze waarschijnlijk ook weer inplannen. Een mini retreat is €699.

Drie -

Het klinkt als een heel inspirerend weekend. Ik hoop dat je het nu ook kunt toepassen in je verdere leven.

Kelly -

Super dat het je zo goed heeft gedaan! Mij lijkt het ook wel fijn, maar inderdaad dan moet je wel even sparen

Sas -

Het lijkt me echt heerlijk zo verwen weekend voor me zelf!
Jij geeft aan dat je van vrij tm ma daar was. Maar op de site zie ik alleen prijzen staan met 5 overnachtingen?

Martine -

Ik hoor dat er veel vraag is naar de mini retreat dus die gaan ze waarschijnlijk ook weer inplannen. Een mini retreat is €699.

Reageer ook