Hoeveel geef jij per week uit aan boodschappen?

Ik heb al eens geschreven over mijn basis boodschappenlijst. Vervolgens deelden jullie massaal jullie lijstjes en manieren. Iets wat toen geheel buiten beschouwing is gebleven is het gemiddelde bedrag wat we uitgeven aan boodschappen. Maar ik ben nieuwsgierig en vraag me af: ‘Hoeveel geef jij per week uit aan boodschappen?’ Ik trap af met mijn antwoord.

De cijfers

Voor dit artikel ben ik eerst eens gaan uitzoeken wat de gemiddelde cijfers in Nederland zijn. Op de website van het Nibud vind ik een handige tabel waarin je kunt opzoeken wat een dag eten per persoon van een bepaalde leeftijd gemiddeld kost (als de richtlijn van het Voedingscentrum gevolgd wordt). Als ik naar de dagelijkse kosten van een tweepersoonshuishouden kijk, bestaande uit een man en een vrouw van onder de 65, dan is dat volgens het Nibud €12,83. Als je dit keer 7 dagen doet krijg je een bedrag van €86,66. Op maandbasis (€12,83 x 30,5 dagen) krijg je een bedrag van €377,35.

Op deze website zie ik een tabel waarin ze de maandelijkse kosten voor een tweepersoonshuishouden schatten op €375. Dit klopt op zich met de richtlijn van het Nibud. Op een andere website, GemiddeldGezien.nl, zeggen ze dat het gemiddelde tussen de €250 en €300 ligt voor een tweepersoonshuishouden. Dat ligt toch wel een beetje uit elkaar. Geen van beide websites laat zien waarop deze cijfers gebaseerd zijn, dus de cijfers zijn niet heel ‘officieel’ volgens mij. Ik denk dat het niet zo zeer een gemiddelde is, maar misschien meer een range… €250 (€7,63 per dag) is voor een samenwonend, werkend stel, misschien wat aan de krappe kant. Maar voor een samenwonend stel in de bijstand/studerend/werkloos, is €250 misschien wel een realistischer bedrag. Zo kwamen Djurre en ik 7 jaar geleden rond van €5 per dag, maar tegenwoordig ligt dat bedrag tussen de de €8 en €10.

Het Nibud geeft ook aan dat wanneer het inkomen stijgt, uit onderzoek blijkt dat er naar verhouding ook meer besteed wordt aan boodschappen. Voeding is natuurlijk een levensbehoefte, maar kan ook een luxeproduct worden natuurlijk.

Wat geven wij uit?

Zoals ik al eerder schreef is ons uitgavenpatroon in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Toen we nog studeerden deed ik voor maximaal €40 per week boodschappen, dat was inclusief schoonmaakmiddelen en wc papier bijvoorbeeld. Naar mate ons inkomen steeg, stegen ook de wekelijkse kosten aan boodschappen. Inmiddels geven we tussen de €60 en €90 per week uit aan boodschappen. Het verschilt een paar tientjes soms, en dat is afhankelijk van of ik een bepaalde voorraad van iets in sla, of ik  dingen als wasmiddel en andere huishoudelijke producten koop en of we bijvoorbeeld een etentje/feestje geven waarbij je toch altijd iets meer inkoopt dan normaal. Wij geven dus zo’n €300 tot €350 per maand uit en dat is heel ‘gemiddeld’ aan de eerder genoemde cijfers te zien.

Het bedrag is in 7 jaar dus verdubbeld! Zonder dat ik er eigenlijk echt erg in heb gehad. Het bedrag is heel langzaam omhoog gegaan, net als dat je inkomen in de loop der jaren stijgt. Lette ik in mijn studententijd op ieder dubbeltje, nu pak zonder te twijfelen de Calve pindakaas, omdat die toch echt het lekkerste is.

Toch probeer ik niet over de €90 per week te gaan (en dat gebeurt dan ook bijna nooit). Als ik dat niet zou beperken, dan verval ik heel snel in lekkere dingen kopen. Luxe kaas, dure koekjes van de bakkersafdeling, verse pasta’s, etcetera. Lekker eten is belangrijk, maar ik ken mezelf, van te veel lekker eten ga ik alleen maar meer eten… 😉 Haha! Het een beetje in de perken houden is dus niet alleen goed voor mijn portemonnee maar ook voor mijn lijn.

Het grootste deel van het geld gaat bij ons op aan het kopen van groente en fruit. Op aanbiedingen let ik een klein beetje. Als ik bijvoorbeeld zie dat de paprika’s 1+1 gratis zijn, dan koop ik er inderdaad 2. Maar ik sla niet eerst de folder er op na om aan de hand van aanbiedingen de maaltijden te bedenken. Ook switch ik niet in de winkel van mijn maaltijdplan als ik iets anders zou kunnen koken wat voordeliger is. Wel koop ik nooit wasmiddel zonder dat er een aanbieding is. Maar verder let ik tegenwoordig weinig op aanbiedingen. Ook dat was in mijn studententijd wel anders! Als laatste, ik ga ook altijd naar de AH of Jumbo, nooit naar de Aldi of Lidl bijvoorbeeld (mede omdat die ook niet in de buurt zit).

Ik denk dat deze ontwikkeling een van de fijnste dingen was aan een baan krijgen. Meer inkomen en niet meer ieder dubbeltje om hoeven draaien. Ik ben er erg dankbaar voor dat we relaxed kunnen leven. Toch vind ik het ook wel weer van extreme Westerse luxe getuigen dat ik dit kan zeggen. Het maakt dat ik me dankbaar voel, maar soms ook wel een beetje schuldig. Het is niet altijd eerlijk verdeeld… Maar goed, dat is stof voor een ander artikel!

En nu jullie! Hoeveel geef jij uit aan boodschappen? En let je wel/niet/een beetje op aanbiedingen? Ik ben benieuwd!

133 reacties

E -

Ik zit dus te denken nu ik dit heb gelezen, want ik ga met 3 van mijn vriendinnen een feestje geven en we gaan 60 euro uitgeven aan alleen maar hapjes. Er komen met ons erbij 10 mensen en ze zijn allemaal tussen de 13 en 15. En we starten het feestje halverwege de middag en dan tot half 11, 11 uur ongeveer. We kopen niet normaal avond eten maar hebben een paar hapjes die we eten als avondeten. Is dat nou veel voor 1 feestje???

Twan -

Ik woon alleen en geef ongeveer € 120 per week uit. Koop mijn boodschappen meestal bij Albert Heijn. En dat voor vier dagen per week.

Celeste -

Nou mijn bericht van een hele tijd geleden klopt zeker niet meer. Toen gaven wij 60 tot 80 euro per maand uit, waar wij nu toch wel rond de 100 zitten (soms zelfs meer..)
Ik bestel niet meer, loop eigenlijk gewoon de supermarkt in wanneer ik dat wil en koop waar ik zin in heb. We proberen veel vers te eten en ik eet tegenwoordig grotendeels vegetarisch (waar mijn vriend gewoon vlees eet) wat soms extra kosten met zich mee brengt voor vleesvervangers. Ik denk toch ook dat we zo leven omdat het kan.. (al zijn de boodschappen nu in 2019 wel echt rete duur geworden!)

Marisca -

Wat loopt het uiteen, nog maar weinig gezinnen met hongerige tieners gehoord… onze uitgaven schommelen tussen de 175 en 200 per week, ik zie het nog steeds oplopen met twee kinderen van 13 en 17 die ook zeer regelmatig vrienden over de vloer hebben en “blijven eten”! en nu let ik ook nog op wat ik in die kar smijt, dus petje af voor de rest. Ik ga naar alle supermarkten AH, Dirk(meeste) lidl soms Jumbo, bijna nooit frisdrank, veel fruit verse groente soms wat biologisch

Sharleen -

Wij geven zo een €350-380 per maand aan boodschappen uit. Gezin met twee kinderen (1 en 2). Hier komt wel nog wasmiddel bij, verzorgingsproducten, luiers á €50,- per maand en 60€ babyvoeding per maand.
Eten wel elke dag verse groentes, veel fruit en gezonde tussendoortjes. M’n man eet wel maar een halve maand mee.

Sharleen -

Met nog twee katten en cavia’s. Die eten ook flink, haha.

Lisa -

Wat interessant! Ik had hier eigenlijk nooit echt bij stilgestaan, wij geven met z’n tweetjes dik 600 per maand uit aan eten (dan wel incl een etentje zo nu en dan of uit lunchen). Moet ik wel zeggen dat we vaak voor 4 personen koken en dan alles opeten hahaha, sport zelf 5x per week dus dan eet je redelijk veel. Ik dacht altijd dat ik heel bewust was met dingetjes uit de bonus pakken enzo maar ik denk dat wij ons winkelgedrag eens onder de loep moeten nemen! Jeetje, ben echt een beetje geschrokken.

Flynn -

Hier ook een dubio, Voor mijzelf en mijn zoontje van 2,5, besteed ik teveel of niet?
Ik let heel erg op hoeveel ik besteed, maar eet elke dag verse groentes ( natuurwinkel) met 2e per week luxe producten van kaasboer en de bakker zit ik tussen de 95 – 110 .
Incl Natuurlijke luiers

Denise -

Wij hebben een gezin bestaande uit vader, moeder en 5 kinderen ( 3.5.7.9.11 jaar)
Wij bestellen altijd online bij ah en hebben een week boodschappen van rond de 125 euro per week. Dus 600 per maand. Dit is makkelijk te doen en zelfs als er feestjes en andere feestdagen zorgen we dat we altijd op dit bedrag uitkomen. Dit door in het voren te kopen en de aanbiedingen.

Mariska -

Leuk om de reacties te lezen en leuk artikel! Het verbaasd me met hoe weinig sommigen kunnen leven! Ik heb hier op gegoogeld omdat ik me afvroeg wat anderen nu uitgeven aan hun boodschappen. Ik ben vrijwillig van 40 u pw naar 32 u pw gegaan en mis dus zo’n 20% inkomen vergeleken met eerst. Als ik terugkijk dan lette ik voorheen haast nergens op qua prijzen en haalde mijn boodschappen voor een groot deel bij de ecoplaza, at elke dag veel noten: alles biologisch en had daarmee zeker zo’n 400 euro per maand uitgegeven aan boodschappen. Nu kan dat niet meer en moet ik me wel aanpassen aan mn budget en probeer voor de helft te leven van wat ik hiervoor deed en probeer van 50 euro p.w. te leven. Ik ga nu voornamelijk naar de Aldi en Lidl en markt voor boodschappen en eet nu noodgedwongen veel minder biologische producten. Moet nu gaan opletten wat ik uitgeef, nog best lastig merk ik. Het is wel even omschakelen maar gaat wel lukken!

G. -

Ik woon met mijn vriend en ons zoontje van bijna 3, en nog 1 kat. Ons budget is ook niet altijd het zelfde maar wij hebben maximaal een budget van 250 per maand voor ons gezin voor eten en anderen benodigdheden. Dat is wel minder dan de gemiddelde familie maar het is zeker wel te doen als je zo goedkoop mogelijk shopt.

Ikke -

Met zijn vieren plus hond .wij kijken niet naar aanbiedingen of koopjes.pak gewook wat we willen.en dat kost ongeveer 300 Euro per week.dus 1200 in de maand inclusief bier en shag. Wat sommige presteren om 50 Euro per week te doen snap ik echt niet. Dan ben ik al kwijt bij de groente en fruit.eten jullie wel of ben ik nu gek

peter -

je hebt gelijk wij zijn een gezin met 5 totaal en roken ook een pilsje in het weekent en zijn ook 11 tot 1200 in de maand kwijt snap nie dat mensen het met de helft kunnen doen die hebben geen leven

Ayse -

Ik schrik van wat jullie uitgeven aan boodschappen… ik heb een belangrijke tip voor jullie. Gezond eten hoeft absoluut niet duur te zijn.. ik ga elke week naar de markt net een uur voordat ze opruimen dan word groente en fruit wat is “overgebleven” bijna dubbel meer en goedkoper verkocht.. zo koop ik bijv 2 kilo spinazie voor een euro.. 7 stuks paprika voor een euro… 6 stuks avocado voor een euro… terwijl je als dat in de supermarkt koopt veel duurder uit ben..

Nathan -

Jeetje schaam me een beetje maar ik zit op zo’n 500 euro per maand in m’n eentje. Ik hou van verse producten en let eigenlijk helemaal niet zo goed op blijkbaar. Iets om over na te denken…..

M -

Wat een leuk en interessant artikel over het boodschappen budget.

Zelf doen we met 2 personen boodschappen voor ca. 25 euro per week.
Dit is eigenlijk inclusief alles. Een keer in de paar maanden gaan we voor de wekelijkse boodschappen naar een andere supermarkt en halen daar de producten die daar goedkoper zijn. Dit rouleren we een beetje. Bij ons gaat het meestal zo dat mijn man van alles in laad, en ik weer uit laad. We werken allebei fulltime, soms 6 dagen pwk, en hebben allebei een zwaar fysieke baan. We halen of bestellen ook zelden iets. Meestal halen we 1x pj bv. een turkse pizza af met kaas en salade als we wat te vieren hebben. Dit doen we dan in het weekend. Soms maak ik er ook soep bij. Maar we eten ook meer groente dan vlees in verhouding. Dus als ik het zo vergelijk leven we eigenlijk best zuinig. :)

Jasmijn -

Wij doen het ‘ietsje anders’. wij zijn samen aan lunch en avondeten, eventueel een keer een snack 33-35 euro per week kwijt. Maar, hebben een maandelijk budget van 30 euro voor voorraad en hebben voorraad van alles dat niet snel over datum gaat.

Daarnaast, leggen we beide een paar tientjes per maand in, in een ‘luxe’ potje.
Voor bestellen, lekker eten (bijvoorbeeld groot goed stuk vlees van de slager), als e hier iets van eten letten we weinig op t budget, want who cares, daar is het voor.

Al met al zitten we op ongeveer 130 euro per persoon, per maand
Hiervan hebben ew zowel ontbijt, avondeten, lunch, luxe, voorraad,.. alles eigelijk.
Er zit ook een percentage speling in, we houden gemideld 15-20 euro per maand over van dit bedrag. Daar kochten wij bijvoorbeeld laatst een pan van. Inmidels hebben we van dit bedrag een mooi potje gespaard en daarvan gaan we bijvoorbeeld de gordijnen vervangen, en klussen in huis

Ilonka -

Op budgetweekmenu.nl heel veel goede tips hoe je ook in 2017 met ongeveer 70 euro per week een 4 persoons gezin kunt voeden. Er is al een redelijk gezond “crisismenu” voor 4 personen voor 15 euro mogelijk!

kelly -

Ik werk sinds kort fulltime (1e echte baan na mijn studentenbaantje). Ik merk dat ik door de lange reistijden van huis (thuiswonend) naar werk veel trek heb in broodjes van het station (€3,50-3,95 p.st) dus ondanks dat ik dan thuiswonend ben, heb ik de neiging om van die broodjes er elke dag wel 2-3 te halen. Daarnaast nog voor m’n ouders,broertje en vriend lekker Indisch koken (tempéh/gamba’s etc). Ik ben in mijn eentje al zo’n €70 euro kwijt per week aan “stationvoer”. Toch wel zonde als ik het zo bekijk, ik had daarvan meer kunnen sparen voor een koopwoning waar ik elke maand €1000 voor spaar. De verleiding wanneer ik trek heb, blijft groot. Peppersweet bij ah, beef jerky bij ah, broodje hete kip bij de plaatselijke Surinamer… Eeuwig dilemma…

Suus -

Oei…..we zijn met z’n 3en en hebben een hond, cavia en goudvis. Ik geef tussen de 700 en 800 euro per maand uit aan boodschappen. Dat is dus mega veel als ik het vergelijk met de rest. Moet ik toch maar eens op gaan letten..

Cindy -

Ow Ja. We hebben ook nog een hond en een kat

Cindy -

Wij zijn met 2 volwassenen en 2 kinderen beide nog in de luiers. Wij doen het met €80,- per week. Dat is alles inclusief.

Britt -

Ik woon alleen en ben per week tussen de €20 – €25 kwijt aan boodschappen (incl. wc papier, tandpasta ed). Ik heb de Jumbo en de AH in de buurt maar fiets vaak wat verder naar de Aldi en de Lidl (mijn inziens toch iets goedkoper). Ik eet gemiddeld 3 avonden per week op het werk. Dat scheelt natuurlijk ook in de kosten

celeste -

Blijkbaar zijn mijn vriend en ik heel gemiddeld haha! Gemiddeld geven wij 60 tot 80 euro per week uit aan boodschappen. Dit is inclusief wasmiddel etc.
We houden van lekker eten en lekkere koffie (nespresso cupjes b merk). 1x per week bestel ik boodschappen bij de jumbo en halen we wat artikelen bij de lidl (welke ik bij de jumbo niet lekker vind) en meestal verderop in de week nog 1x verse groenten en fruit halen. Vlees haal ik in de aanbieding bij de slager, dan ben ik goedkoper uit dan bij de jumbo.
Regelmatig hebben ze kortingscodes bij de jumbo waardoor ik luxere producten kan bestellen zonder extra te betalen. Dit is meestal 1 tot 2 keer per maand. Verder let ik een beetje op de aanbiedingen, maar ik maak niet mijn hele menu vanuit de folders.
Ik denk dat wij wel minder uit zouden kunnen geven, maar eigenlijk heb ik gewoon geen zin om elke week alle folders door te spitten en er zoveel tijd in te stoppen.. maar als het moet kunnen wij zeker een stapje terug doen.

Lotte de vlieger -

Wel bijzonder, wij zijn een familie van 4, (1moeder en 3kinderen van 15,16 en 18) en mijn moeder moeten rondkomen van €80 per week, wat volgens mij goed lukt. Iedereen vindt weinig geld een beteknis dat je geen lekker eten hebt, nou ik een nu een boterham van de vomar met een plak kaas zonder merk en het smaakt prima

Karina -

Het is toch niet te geloven hoe mensen in Nederland zo goedkoop de boodschappen kunnen halen. Families van 4 met hun respectieve huisdieren kunnen minder dan ik en mijn man aan boodschappen uit te geven! Hoe doen jullie dat? Ik wil jullie geheim weten graag!
Ik heb altijd geprobeerd om wat op de aanbieding staat te kopen. Ik doe vaak onze boodschappen bij de Vomar omdat ik de andere supermarkten vond altijd een beetje duurder.
Maar toch goed eten kost geld in Nederland, tenminste als je gezond, gevarieerd en altijd vers wil eten. Bijvoorbeeld een lekker stukje zalm kost slechts 5 euro en dat is alleen voor een persoon, een avocado 1.25 euro, een lekker biefstukje is ook duur, enzovoort… natuurlijk vind je soms aardappels in de aanbieding maar toch een mens kan niet alleen van aardappels overleven!
Groente uit een blikje is natuurlijk gezond maar ook smaakloos. Het is toch jammer dat die goedkoper is dan de verse groente.

Femke -

Wat kunnen sommige mensen toch goedkoop de weekboodschappen binnenhalen.
Wij zijn een gezin met twee volwassenen, twee kinderen (3 maanden en 2 jaar) en een hond. Ik heb mezelf voorgenomen om niet meer dan € 550 per maand aan boodschappen uit te geven. Dit is dan incl. luiers, billendoekjes, flesvoeding, hondenvoer, toiletartikelen, schoonmaakmiddel en wasmiddel. (echt alles dus) Ik moet hier altijd echt heel erg mijn best voor doen om er niet boven te komen. Ik let erg op de Bonusaanbiedingen en probeer mijn weekmenu daar dan ook op aan te passen. Hebben we visite/mee-eters die maand dan lukt het me echt niet om met dit bedrag rond te komen.
Ik koop alles bij de AH en heel af en toe naar de Lidl of Aldi. W Ik koop fruit genoeg om ieder persoon twee stuks fruit per dag te laten eten. en we eten eigenlijk altijd verse groenten. Chips en snoep is hier beperkt en er wordt (bijna) geen limonade gedronken. Wel lust mijn man altijd graag een wijntje bij het eten.

Ik zou wel eens willen weten wat sommige mensen dan de hele week eten en wat er wordt gekocht aan toiletartikelen, (toch dingen waar je niet onderuit kan lijkt mij)

Ilonka -

Kijk eens op http://www.budgetweekmenu.nl
De beste actuele tips en prijzen om goedkoop boodschappen te doen.

Melany -

O wauw ik ben blij dat ik ben gaan googlen en hier terecht ben gekomen. Even kijken hoe anderen het het doen… Ik ben nu 180 euro kwijt aan boodschappen in 1 week en dat is dan ook zowat voor volgende week, behalve nog 1/2 x brood. We zijn samen met 1 poes. Ik koop voor haar Sheba kuipjes (14 stuks per week x 0,69) ze is nogal kritisch (14 jaar is ze) en grint 5 a €7,50 per maand. Zelf halen we 2 x brood bij de bakker €5 totaal en de rest in de supermarkt. Voor de rest eten we echt veel kipfilet en gehakt (lidl) en halen we graag een chipje, koekje en eten we ook veel yoghurt / kwark, ook halen we wekelijks bananen en granny smith appels. Drink veel thee en siroop (goedkoop) En voor de rest kopen we geen gekke dingen maar ik zie dat het veel goedkoper kan….. Bizar…. Ik ga er nog meer op letten.

Claudia -

Onze afspraak is dat we per week €50 pinnen en daar de boodschappen van doen. Dat is altijd heel goed gelukt! Maar een keer in 2 jaar er bewust overheen gegaan (zo’n week waarin alles op was: wcpapier, keukenrol, schoonmaakmiddel).
Beetje jammer is alleen dat onze weekenden de laatste tijd zo druk zijn dat ik geen tijd heb voor de weekboodschappen. En dan sta ik onverwacht in de supermarkt zonder contant geld, toch maar pinnen, en door steeds voor 1 of 2 dagen te kopen ga ik toch over de €50.

Dus de gouden tip: stel een budget vast, pin dat om contant te betalen en doe 1x per week boodschappen.
We hebben nog een apart potje voor buiten de deur eten, want als dat 1 potje zou zijn, zou het inderdaad structureel naar luxe voedsel en snoepgoed gaan 😛

Selina -

Ik woon samen met mijn vriend en wij geven ongeveer €50,- tot €60,- per week aan boodschappen uit. Wat mij betreft zou dit wel minder kunnen. We doen boodschappen bij de Plus. Ook de Aldi is vlakbij, maar mijn vriend vind dus bijna alles van A-merken veel lekkerder en lust de huismerk variant dan niet. Ik denk dat het ook deels daardoor komt. Verder vind ik het wel vervelend dat gezond eten zoveel duurder is dan ongezond eten. Groenten en fruit vind ik best duur. Dat heb je toch nodig, dus dan is t bedrag ook hoger. Verder heeft onze kat speciaal dieetvoer, maar dat zit niet bij dit bedrag inbegrepen.

Kirsten -

Super interessant om iedereen zijn uitgaven te lezen.. Ik ben zelf student en vind het best lastig om goed te eten, maar niet te duur uit te komen. Ik weet van mezelf dat ik hou van wat luxer eten en dit af en toe nog te vaak toe pas. Heb nu bedacht dat ik al mijn bonnetjes weer mee ga nemen naar huis, al mijn uitgaven op ga schrijven en de aanbiedingen in de gaten ga houden.

Marijke -

Leuk artikel en interessant wat alle reacties zijn.
Ik ben zelf alleen en heb een budget van €140 pm. Ik keek er in het begin niet zo naar maar nu ik toch wat meer wil op gaan letten en weer wil gaan sparen heb ik voor alle categorien een budget gemaakt. Ik hou het elke keer netjes bij als ik een uitgave heb gedaan, dit is best pittig maar ik merk wel dat het nu steeds meer sport wordt om zo min mogelijk uit te geven. En zo ook nog wat over te houden van je budget. Ga ook meer op aanbiedingen letten. Wel moet ik nog leren om naar andere supermarkten te gaan, ik ga altijd naar de jumbo terwijl de lidl en aldi ernaast zitten. Gewoon te lui…

milou -

Interessant om te lezen! Wij halen meestal onze boodschappen bij de Lidl, omdat deze veel keus, goedkoop en een uitgebreide groente/fruit afdeling. Als het lukt ga ik het liefst elke zaterdag naar de markt om daar onze week groenten en fruit te kopen. Voor een hele week ben ik dan meestal tussen de 10 en 15 euro kwijt. Nu eten wij ook veel groente en fruit en geen vlees. Overige boodschappen doen we bij de Jumbo. Gisteren voor het eerst besteld, ideaal! Ik achter de laptop kiezen wat we nodig hebben en manlief de het de volgende dag ophaalt. En we kregen nieuwe chocolade koekjes en drinken erbij om gratis uit te proberen. :)

Miriam -

Interessant om te lezen! Mijn vriend en ik doen voor ongeveer 60 euro per week boodschappen. soms wat meer soms wat minder (ligt idd aan de voorraden die we nog wel/niet hebben). We doen boodschappen bij de Aldi en bij de Jumbo. We vinden sommige dingen niet lekker bij de Jumbo of andersom, dus ruime keus zo :) Ik hoor soms ook wel dat een 1-mans huishouden voor 100 euro p/m boodschappen doet, vind ik persoonlijk érgggg veel. Maja, ieder z’n ding ;p

Marijke -

Hoi mirjam, ik ben alleenstaand en heb een budget van 140€ pm voor boodschappen, ik denk dat je alleen juist veel duurder uit bent omdat je sommige dingen niet echt voor 1 persoon kan kopen. als er iemand bij mij zou wonen denk ik dat ik niet eens zoveel meer kwijt zou zijn. Wel moet ik van die €140 ook wasmiddel, schoonmaakmiddelen, wc papier etc kopen niet alleen eten.

Merel -

€ 100 per maand kom je eeeeeeeecht niet toe hoor al koop je het allergoedkoopste !!!

Barbara -

Ik snap je reactie niet, zelf geef je met twee personen ongeveer 250 euro aan boodschappen uit per maand, als je vier keer 60 euro en dan nog een dag of drie erbij rekent? Hoe kun je dan 100 euro voor 1 persoon erg veel vinden terwijl bekend is dat samen eten per persoon ook nog eens goedkoper is?

Marije -

Hah, hier hou ik van! Ik woon samen met mijn vriend en kat. Mijn vriend heeft een eigen goedlopende zaak en ik ben nog student.We geven ongeveer 50,- t/m 100 euro uit per week. Ik ga elke zaterdag naar de markt en koop daar alle groenten en fruit, verse bloemen, vis, kip en evt noten. Ook ga ik regelmatig naar de slager, visboer en een plaatselijke delicatessenzaak voor mijn olijfolie, koffiebonen, vleeswaren,kaas en andere te lekkere dingen. Kortom, we houden van vers en goed eten. Ik hou ook van (uitdagend en vooral lekker) koken en bakken en ga ook regelmatig naar de molen. Ik maak wekelijks een lijstje waarin we minimaal 2x verse vis eten en kook met het seizoen mee. Het is voor mij een uitdaging, maar ik weet naar een jaar heel goed wat we nodig zijn en het zit helemaal in mijn systeem. Ik koop nauwelijks snoep o.i.d. maar vindt het wel erg leuk om wekelijks even wat lekkers te bakken. Ook bak ik dus wekelijks een vers brood met bijvoorbeeld zuurdesem. Mijn vriend let voornamelijk op de aanbiedingen van huishoudelijke middelen, en die maken het bedrag vaak iets hoger. Maar dat kunnen we prima hebben! De kat krijgt ook goed voer van een kwalitatief merk. Dus, we bezuinigen niet, maar we gaan wel voor kwaliteit en eten desnoods in omvang wat minder. Helemaal lekker!

Janneke -

Hallo

Wij geven per week 140-160 euro uit aan de boodschappen. We hebben 6 (pleeg) kinderen, in de leeftijd van 18+ tot 5 jaar. Ik doe 1 keer per week de boodschappen, van te voren bedenk ik wat we gaan eten, en doe dan de boodschappen, eerst naar de Lidl, voor het overige naar de Jumbo. Echt uitschieters hebben we niet, en hier hebben we een motto, op is op. Op de vaste boodschappendag doe ik opnieuw alles in huis halen, en is op woensdag de kilo kaas al op, tja dat is dan pech. Geen idee of het redelijk is, denk als we zouden willen ik best wat kan bezuinigen.

Tamara -

Super leuk! Het is wel is slim inderdaad om bij te houden hoeveel je aan boodschappen uitgeeft!

Miranda -

Door een paar flinke financiële tegenslagen dit jaar moeten wij even heel zuinig leven. Snoep/frisdrank is alleen voor het weekend bijvoorbeeld. Verder doen we altijd boodschappen bij de Lidl en eten we veel ‘simpele’ gerechten zoals aardappels, groente, vlees of macaroni bijvoorbeeld. Afgelopen maand hebben we voor 210 euro boodschappen gedaan, incl luiers, billendoekjes enz. (2 volwassenen en zoontje van 17 maanden)

Jiska -

Ik hou ook erg van luxeproducten, maar ik beperk het tot een bepaald aantal. Wasmiddel heb ik toch het liefst van Robijn, maar die koop ik altijd in de Bonus. Uiteindelijk geef ik zo’n 30 euro per week uit aan boodschappen, voor in mijn eentje

me -

Gemiddeld 50 euro per week, 2 personen en dan missen we niets.

Priscilla -

Interessant artikel! Ik probeer altijd op te letten tijdens de boodschappen en probeer te besparen waar het kan. Wij wonen met ons tweeën, drie katten en twee honden. en Ik doe zelf altijd 1 keer in de maand grote boodschappen. Dan koop ik lang houdbare producten, frisdranken, bier, diepvriesproducten en een aantal versproducten. Meestal ben ik voor de grote boodschappen zo’n €80,00 kwijt. Ik winkel voor de grote boodschappen altijd bij Aldi. Iedere week koop ik dan nog een aantal versproducten zoals brood en groente en dat kost me zo’n 10 tot 15 euro per week. Wij doen ook één keer in de maand boodschappen in Duitsland waar we dierenvoeding, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten kopen, meestal voor zo’n 30 euro. Wij zijn in de maand met ons tweeën gemiddeld 170 tot 180 euro kwijt aan boodschappen.

Ik zorg ervoor dat ik zonder trek ga winkelen, aanbiedingen in de gaten hou, ongesneden groenten koop (en die zelf snijd en in de diepvries doe) en pas nog een hoop andere trucjes toe. Wij hebben altijd iets lekkers in huis en heb het idee dat we niks te kort komen.

Oh, en vlees haal ik het liefst bij de lokale slager. Die is goedkoop en weet precies waar het vlees in de slagerij vandaan komt.

Miriam -

Leuk artikel! Mijn vriend en ik wonen samen en zijn gemiddeld €65-70 per week kwijt. We halen boodschappen bij de jumbo. We vinden beide het eten van aldi/lidl niet lekker.

Ashley -

Ooh altijd interessant dit soort dingen! Wij geven per week gemiddeld 30 euro uit aan boodschappen. Op maandag ga ik meestal langs de Lidl voor groente en fruit en de rest van de boodschappen doe ik dan daarna gelijk bij de Albert Heijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn sommige producten daar namelijk goedkoper dan bij de Lidl of Aldi. Voor een keer maakt dat niet uit (die vijftig cent), maar elke week tikt wel aan. Ik vind het wel leuk om er een beetje op te letten en vooral ook creatief te zijn met ingredienten. Sinds ik op het budget let eten we eigenlijk veel gevarieerder en lekkerder (al zeg ik het zelf 😉 ).

Angelique -

Interessant om te lezen hoe een ander het doet! Wij, gezin van 2 volwassenen, 3 kinderen van 11,8 en 8 jaar, 1 hond en 2 katten geven ongeveer 100 euro per week uit aan de boodschappen. Het ligt er maar net aan wat we nodig zijn. Ik let zeker op de aanbiedingen, en we doen de meeste boodschappen bij de Lidl, Aldi en Jumbo. Eens per week halen we de boodschappen in huis, dat is toch het voordeligst. Alleen verjaardagen hè die hakken er altijd behoorlijk in qua boodschappen. Dan kan ik zomaar het dubbele kwijt zijn. Maar goed dat is gelukkig maar 4x per jaar.

Allissa -

Interessant! Bij ons verschilt het heel erg. Ene week €50 en de andere opeens €80. Ligt er voornamelijk aan of we bijv. een kratje bier meenemen of wasmiddel e.d. Merk wel dat ik als student langer zoek naar goedkopere alternatieven dan mijn werkende vriend. Denk dat als we allebei studenten waren we er ook meer om zouden denken :)

Murl -

de Lidl is wel degelijk dicht bij jou in de buurt 😉 Nog geen km van jullie huis af! Ik kan je aanraden daar eens jullie zondagse ontbijtje te halen! Deze Lidl heeft een verse bakker met heerlijke broodjes! Mijn vriend en ik zweren voor de caneel broodjes 😉

Romana -

Super leuk om te lezen. Ik woon samen met mijn zoon van 0 jaar. Exclusief baby kosten geef ik gemiddeld €25 per week uit. Ik ga altijd voor de €20 maar soms heb ik wat meer nodig. Nooit meer dan €30 iig. Ik spit geen folders door maar kijk in de winkel wel naar aanbiedingen. Voordeel verpakkingen verdeel ik thuis in de juiste porties en gaan de vriezer in. Brood gaat ook de vriezer in en ik kook vaak meer dan nodig zodat ik extra porties in de vriezer kan stoppen. Zodat ik niet elke dag hoef te koken, dat vind ik wel fijn omdat het soms niet lukt met mijn zoon. Ik doe boodschappen bij de Dirk en ben erg gevoelig voor aanbiedingen, eet zo gezond mogelijk, drink bijna geen frisdrank (spa fruit of crystel clear wel) en koop weinig (ongezonde) snacks (mis dat absoluut niet, fruit, noten, rauwkost en af en toe een ongezonde koek is voldoende).

Melvin -

Ik ben een student en kan goed rondkomen van, jawel, 20 euro per week. De tip: grote porties inslaan, grote porties koken en veel invriezen. :)

michelle -

Toen mijn vriend en ik samenwoonden gaven we elke week netjes 75 euro uit aan boodschappen inlc sigaretten. Toen kwam er een baby bij, en nu geven we 600 euro uit per maand, denk niet dat het persee aan de baby ligt, maar meer het ‘geen zin hebben van’ alle koopjes uitzoeken, en alles zo snel mogelijk in de kar gooien omdat je een huilende baby bij je hebt haha!

Minka -

Ai… wij geven met z’n 2’n zo’n 400-500 euro per maand uit… ik dacht dat dit vrij normaal was voor 2 verdieners maar ik schaam me nu oprecht als ik de reacties lees. Eet niet eens elke dag Biologisch! Hmmm iets om over na te denken…..

Sharity -

Voor mij is t voornamelijk het gemak mijn boodschappen te halen bij 1 dezelfde winkel.
Ik woon samen en wij geven ongeveer zo een €70 per week uit. Daarbij heb ik 2 katten te onderhouden. Dat is inclusief.

Tessa -

Ik woon nog bij mijn ouders en wij geven (met een gezin van 4 mensen) 800 euro per maand uit aan eten en drinken. Dit is waarschijnlijk meer dan veel anderen. Mijn vaders hobby is koken en alles daarom heen en hij gaat graag naar speciaalzaken, ook eten we alle dierlijke producten biologisch. Mijn vader vindt belangrijk om kleinere, duurdere winkeltjes aandacht te geven, de ene man besteed zijn geld aan voetbal en wij aan eten. Verschil moet er zijn haha.

Nienke -

Ah, vet leuk en interessant om te lezen (ook de comments van anderen)! Ik ben hier best veel mee bezig. Ik woon ook samen.

In het begin gingen we altijd naar de Albert Heijn (lekker makkelijk, om de hoek en ze hebben veel in voorraad). Maar jeetje. Daar waren we gewoon zo 120 – 140 euro per week kwijt en dan hadden we echt niet heel erg gek gedaan!

Toen we een keer toevallig boodschappen deden bij Plus kwamen we veel lager uit, rond de 90 – 110 euro. Wij blij! Trots dat we waren, we bespaarden echt een flink bedrag.

Tot we weer bij toeval langs de Jumbo kwamen en besloten eens een keer onze wekelijkse inkopen te doen. Wat denk je? 65 euro!

Nu zijn we wekelijks tussen de 50 en de 80 euro kwijt, afhankelijk van of we veel ‘extra’s’ erbij hebben (een flesje wijn of dure kaas voor een avondje met vrienden bijvoorbeeld) of wat duurdere dingen nodig hebben (zoals wasmiddel).

Ik vind het echt bizar hoeveel het scheelt tussen deze supermarkten. Ons boodschappenlijstje is echt niets veranderd. Je betaal bij de Appie dus letterlijk het dubbele. Ik ga er nooit meer heen. Hooguit voor een noodboodschapje.

Misschien dat het nog meer zou schelen als we naar Lidl gaan, maar voor een aantal dingen hebben we gewoon graag A-merken. Dus het is een bewuste keuze om bij Jumbo te blijven. Maar ja, je kunt dus echt serieus vet veel besparen als je bewust boodschappen doet :-)

Nathalie -

Wij zijn met 2, voltijds werkende volwassenen en geven per week ongeveer 80 à 90 euro uit aan boodschappen (dit is gemiddeld, dus ook incl huishoudproducten en kattenvoer etc).
We wonen in België maar net aan de grens met NL. Als we naar de Delhaize of Carrefour gaan dan is de rekening aan de kassa meestal rond de 120 euro (!), dus als we kunnen rijden we lekker naar de jumbo of zo gezien het gewoon absurd veel scheelt.

Mare -

@Willemijn: Groente en fruit kopen bij de Marokkasnse/Turkse groenteboer scheelt echt enorm.
Als Djurre een aantal dagen weg is of als jullie maaltijden krijgen voor de blog of uit eten gaan scheelt dat ook qua boodschappen denk ik.
Is er eigenlijk een bepaalde reden dat je nooit bij de LIDL koopt? Want de vis, toetjes en ijsjes zijn super daar en goedkoper dan bij de AH!

Janine -

Leuk om te lezen wat iedereen uitgeeft!
Wij zijn met zn 4tjes, mijn man, onze 2 jongens en ikzelf en wij doen gemiddeld voor 130 euro per week boodschappen, nou moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik eigenlijk nergens op let en dat er met 3 mannen veel brood en vlees/vleeswaren doorheen gaat!
Ik ga altijd naar de Lidl en de Jumbo trouwens en brood haal ik bij de bakker.

Marion -

Wat leuk om de verschillen te lezen.
Wij geven zeker 120€ per week uit maar ik haal dan ook heel veel boodschappen bij de natuurwinkel dus het verschil is wel te verklaren als je het vergelijkt met de Lidle.

Charlotte -

Wij geven met zijn tweetjes ongeveer 120 euro per week uit aan boodschappen. Dit is inclusief was- en schoonmaakmiddel. Toiletartikelen en spullen voor de kat koop ik apart. Vaak gaan we nog 1x per week uiteten en bestellen we meestal ook 1x per week. Best ruim als ik het hier zo lees maar we werken veel en kunnen het missen. Dus waarom niet? Heb ook tijden gehad dat een budget van 120e per maand voor mij alleen echt een luxe maand was dus geniet er van dat de tijden zijn veranderd.

Sandra-Anna -

Wow, ik vind dat eigenlijk nog best veel! Bij ons, ik woon nog thuis in een gezin van 4, doen wij iedere week voor ongeveer €80,- aan boodschappen. Wij kopen dan juist de A-merken. Dat is dus €20,- per persoon, per week…

My Creative Life - Marìs -

Ik woon alleen en heb 15 euro boodschappengeld per week. Best goed te doen als je al geen frisdrank drinkt en ontbijt met fruit. Tussendoortjes eet ik nauwelijks, soms heb ik weleens zoute pinda’s maar die zijn ook goedkoop te krijgen, of chips van de hema (nog mega lekker ook en maar 50 cent per zak) of een koekje of gewoon chocola <3
Natuurlijk hou ik ook altijd trouw de folders in de gaten met aanbiedingen en koop ik mn voorraad als het in de aanbieding is. En van groentes neem ik vaak gewoon de goedkoopste. Vlees eet ik ook bijna niet, wel heb ik van die Valess in de vriezer liggen, die ik koop als ze in de aanbieding zijn en daarnaast eet ik vis, veel goedkoper, als ik bv een doosje met 4 visschnitsels koop ben ik maar 1 euro nogwat kwijt, vergelijk dat maar eens met als je 4 stukken vlees wilt kopen 😉
En ook ik doe geld in een spaarpotje als ik weekgeld over hou om leuke dingen van te doen (of bv voor als ik extra uitgaven heb rond de feestdagen of mn verjaardag).
Leuk om te lezen hoeveel mensen allemaal uitgeven en voor hoeveel personen.

Nienke -

Wow! :-O Daar heb ik echt bewondering voor :-) Mooi, hoor. En het klinkt ook nog eens alsof je jezelf niets hoeft te ontzeggen 😀

PatriciaKleijn -

wij zitten meestal tussen de 50/60 euro in voor de normale weekboodschappen, maar we halen dan echt alles en tussendoor niks voorkomt een hoop impuls aankopen 😉 En wij zijn met thuis dus lijkt me netjes (boodschappen bij de lidl)

Jolien -

Wat een leuk artikel! Toen mijn vriend en ik samen gingen wonen (inmiddels 3 jaar geleden), hebben we afgesproken ieder 150 euro per maand in te leggen voor boodschappen (300 totaal dus) en we hebben nooit over haha! Maar ook niet te kort, het komt precies uit.

Kirsty -

Leuk artikel! Mijn vriend en ik streven er naar om voor ongeveer 60 euro per week boodschappen te doen. Soms gaan we daarover heen, maar dat is vooral erg als er bezoek komt want dan kan ik het niet laten om heel veel in te slaan, want ik wil nooit dat iemand wat tekort komt. En snacks zijn toch ongemerkt best duur valt mij op!

Linda -

Ik woon alleen, en ik denk dat ik gemiddeld 30 euro per week kwijt ben. Mijn aanrader is echt een diepvries 😉 omdat ik laat thuis ben van m’n werk heb ik ‘s avonds nooit zin om te koken. Daarom haal ik af en toe in het weekend een berg voedsel en kook ik 3/4 gerechten (van ongeveer 4 porties per gerecht) en dat gooi ik dan in de vriezer. Hierdoor gooi ik bijna nooit voedsel weg, omdat ik vaak een andere draai geef aan dezelfde ingrediënten. O en de vriezer is natuurlijk ook ideaal voor voordeelverpakkingen die je anders in je eentje niet zou kopen.

Janneke -

Leuk artikel!! Ik ben 16 jaar dus ik hoef me daar nog niet mee bezig te houden. Maar ik vind het wel heel interressant om te zien hoe je zo de ladder omhoog bent geklommen! :) Goed bezig!!

Kiran -

Leuk artikel, de uiteenlopende reacties ook. Ik probeer elke week met €80,- uit te komen, we zijn met 2 volw. 1 kindje en 1 hondje. Ik (met de nadruk op ik!) doe elke week de grote boodschappen, en meestal doe ik dat op vrijdag, eventuele lekkere dingen voor het weekend haal ik dan ook, op = op bij ons thuis. Ik had een periode dat we echt dagelijks voor zo’n €15,- á €20,- boodschappen deden, dat liep natuurlijk vrij snel uit de hand! 😉 Daarnaast is het veel prettiger om elke week al te weten wat je gaat eten…niet meer elke dag dat geneuzel dat we weer niet weten wat we moeten gaan eten!

Eline -

Erg leuk en interessant artikel! Zoiets lees ik graag :) qua gelduitgaven zitten mijn man en ik op dezelfde lijn als jullie. Alleen ben ik vegetarisch en koop ik alle zuivel, groente en vlees voor mijn man biologisch. We doen het dus niet zo slecht 😀 leuk om te zien!

Marloes -

Leuk artikel en leuk om de comments zo te lezen om te vergelijken!
Mijn vriend is de hoofdkostwinner, ik werk 32u p/w en verdien aanzienlijk minder. Maar we hebben het zo afgesproken dat ik de boodschappen betaal, wel zo eerlijk. Het verschilt heel erg moet ik zeggen. Mijn salaris is per maand verschillend. Ik merk wel, als ik een goede maand/goed salaris heb, dat ik ruimer inkoop. Als het wat minder is, springt hij wel bij natuurlijk, maar dat probeer ik te voorkomen. Ook eten we regelmatig bij zijn ouders, dus dat scheelt ook zeker in de boodschappen. Al met al, denk ik dat wij zo’n 60 euro per week uitgeven aan de boodschappen.
Ik ben wel een slimme inkoper, aan wc papier geef ik liever geen geld uit, dus zo goedkoop mogelijk. Wasmiddel koop ik ook alleen als het minstens 1+1 gratis is en dat geldt ook voor drogisterij artikelen als douchegel en shampoo. Dat kan op jaarbasis toch flink aantikken!

Wendy -

Grappig om het gemiddelde te lezen. Wij geven zo`n 250 a 300 uit aan boodschappen. En dan zit daar zo veel mogelijk biologisch bij. Wij maken vaak soep waar we 3 dagen van kunnen eten met z`n 2en en da kost dan nog geen 50ct p.p.p.d. Het is denk ik maar net hoe je dag/ week/ of maand is. En of je vriend een grote eter is 😉

Samantha - Daily Pleasures -

Leuk artikel! Ik ben er op het moment heel erg mee bezig een budget in te stellen voor de boodschappen, we zijn namelijk aan het sparen voor een grote vakantie volgend jaar dus ben ik op mijn blog begonnen boodschappen te posten inclusief een meal planning. Ben je nieuwsgierig neem dan zeker een kijkje, ook post ik budget recepten (hoop niet dat dit als reclame wordt gezien) Ik heb een tabel gemaakt in excel en kwam erachter dat ik veel meer uitgaf dan wat ik dacht.

Wij zijn met z’n tweeën en onze boodschappen bevat alles van eten tot wasverzachter en schoonmaakspullen. Soms ook verzorgingsproducten. Ik schat dat we voordat ik een budget had ongeveer €100 per week uitgaven in de supermarkt. Achteraf gezien van de zotte want we redden het ruim met €65 per week. Ik doe op maandag boodschappen voor de hele week, daar reserveer ik €50 voor en dan nog een extra trip doordeweeks voor vers fruit en brood/beleg van €15.

Ik koop zoveel mogelijk in de aanbieding dus ja ik spit de folder door en pas daar mijn planning op aan. Ook wil ik nog wel eens inslaan wanneer het een goede aanbieding is, zo hebben we altijd een volle voorraadkast en een vriezer met vlees. Ik kijk wat ik in huis heb, dan naar de folder en zo verzin ik recepten. Wij eten super gevarieerd en eten bijna elke dag wat anders.

Moniek -

Wat een leuk artikel! Ik woon zelf net samen met mijn vriend. Ik ben nog studerend en hij net begonnen met werken. We geven per week tussen de 30 – 50 euro uit aan boodschappen. Het verschild per week wat we nodig hebben de ene keer zijn er heel veel dingen op en de andere keer niet.

Suzanne -

Wij zijn met z’n tweeën en wij geven ongeveer 70 euro per week uit aan boodschappen. Maar: elke vrijdag halen we friet. Dus dat moet er nog bij. Ik let niet op aanbiedingen, als iets in de aanbieding is wat ik toch al nodig heb heb ik geluk. Wij doen altijd boodschappen bij de Jumbo :)

Jessica -

Mijn vriend en ik geven maandelijks €140 uit aan boodschappen dat is inclusief schoonmaakmiddelen, wasmiddel, kattenvoer en vaatwastabletten. Ik dacht dat dit veel was maar volgens mij valt het dus wel mee…

dominique -

Ik haal week boodschappen en woon alleen. Ben ik per week 30 euro kwijt bij de Albert Heijn. Ik merk dat week veel beter is dan dag. Toen was ik 70 per week kwijt. Wel eet ik veel op werk in avond diensten mee dus hoef niet iedere dag te koken.

Martine -

Ik probeer een lijstje te maken aan de hand van de reclamefolders en ga dus ook regelmatig bij verschillende supermarkten boodschappen doen. Als je de reclamefolders een tijd in de gaten houdt, weet je op een gegeven moment wanneer welke artikelen er in de aanbieding gaan komen. Supermarkten zijn wat dat betreft erg voorspelbaar. Ik let dus erg op wat ik koop en wanneer ik het koop. Wasmiddel, drogisterij artikelen en schoonmaakmiddelen haal ik alleen als de tweede gratis is en haal dan genoeg om het tot de volgende aanbieding uit te zingen. Dat geldt ook voor alle houdbare en eetbare artikelen. Groente en fruit koop ik als het in de reclame is en anders bij de lidl, om nog enige variatie in het seizoen te brengen. Afhankelijk van welke artikelen er in de reclame zijn, en wat ik dus ook nodig heb om de voorraad aan te vullen, geef ik ergens tussen de 50 en 90€ per week uit.

Mariska -

Heel interessant artikel! Mijn partner en ik geven rond de 375 per maand uit aan boodschappen incl wasmiddel. Aangezien mijn partner bijna een rolberoerte krijgt van mijn uitgaven, doet hij altijd de weekboodschappen. :-) Hij is een echte diehard, want fietst uit zijn werk gerust naar 3 verschillende supermarkten omdat dat ene artikel daar 4 cent goedkoper is. Ik word al moe bij de gedachte, haha. Het meeste koopt hij bij Lidl, de rest bij Jumbo en AH. Wasmiddel altijd in de aanbieding. Ik heb bewondering voor zijn inzet, ik denk vaak wat doe je jezelf aan. Dieptepunt was toen we ruzie kregen omdat ik champignons in mijn pasta wou en hij dat te duur vond. Dan denk ik echt waar gaat dit over, haha. Dus hij doet nu voornamelijk alleen de boodschappen om ruzies te voorkomen, hihi.

Leetje -

Super leuk artikel! Ik vond altijd dat wij erg veel geld uitgaven aan boodschappen maar met €400,- per maand zitten wij nog niet eens zo gek ver boven het gemiddelde.
We zijn met z’n tweeën en eten vegetarisch en alle onze zuivel is biologisch. Vooral dat tikt aan, vleesvervangers zijn best prijzig en onze bio zalm (1x per week) kost ook bijna €10,-.
Ik let altijd goed op de aanbiedingen en probeer onze maaltijden de bedenken/plannen aan de hand van wat in de bonus is.

Susanne -

Mijn vriend en ik geven rond de 400 uit per maand, dat is blijkbaar relatief veel maar ik bespaar liever niet op goed eten (veel ook biologisch) en koop graag A-merken.

Lindsey Beljaars -

Phoe, hier hoef ik nog eventjes niet aan te denken! Woon nog lekker thuis. Als ik met mijn vriend een tijdje alleen thuis ben is het ongeveer €75,- per week. Best netjes dus!

Lucy -

Ik geef tussen de 7 en 15 euro per week uit aan boodschappen. Ik woon alleen, maar mijn vriend eet hier twee keer in de week. Gelukkig eet ik zelf ook drie avonden bij ouders/schoonouders. Ik zit financieel behoorlijk krap dus ben een meester geworden in koopjes jagen en voor zo min mogelijk geld lekkere en gezonde maaltijden op tafel zetten, haha!

Lilian -

Wow! Dat is echt heel weinig! In feit is het dus 6x avond eten (2x alleen, 2x jij + vriend en de andere drie avonden bij je ouders/schoonouders). Dat vind ik echt knap! Maar waar ontbijt je dan mee en wat eet je als lunch / tussendoortje? Zoals ‘t artikel aangeeft is 6€ per persoon, per dag een gemiddeld bedrag…

Charlotte -

Mijn vriend en ik (beide werkend) doen voor gemiddeld €40 in de week boodschappen. We kopen alle groentes bij de groenteboer wat heeel veel scheelt. Verder kopen we alles in groot verpakkingen, scheelt ook best wat. We snacken heel af en toe met een koekje of een zak chips maar we drinken sowieso helemaal geen frisdrank. Alleen komt er wel nog voer voor de pup bij en alle lekkertjes die daarbij horen…

Renée -

Wij zitten op een vergelijkbaar bedrag, ik koop groente ook altijd bij de groenteboer in de buurt omdat het zo goedkoop is!

Anne -

Hoi Willemijn,

Ik en mijn vriend zijn 240 euro p.m. aan boodschappen kwijt (we zijn geen studenten). Ik let gewoon erg op de reclamefolders, waar iets in de aanbieding is. Bij ons zitten er 3 supermarkten op een rij, dus dat is makkelijk. Als ik dat niet had, had ik waarschijnlijk in 1 supermarkt boodschappen gedaan. Dan is het ook nog eens zo sat de DA, etos en kruitvat ook bij elkaar zitten. Ik koop dus altijd dingen in de aanbieding i.p.v. de volle prijs. Ik pin altijd 240 eur aan begin van de maand en doe dit in een apparte portemonnee voor de boodschappen. Dan heb je goed zicht aan wat je opmaakt. Alles wat over blijft aan eind v/d maand doe ik in een pot en daar doen we extra leuke dingen van. Extra vakantie geld ofso :). En dan begin ik weer opnieuw met 240 euro, werkt idiaal voor ons en we kopen gewoon alles wat we lekker vinden.

Renee -

Wat een goeie tips. Wij besteden elke maand 300,- aan boodschappen, en dat gaat ook altijd op. We zetten het op een aparte rekening, maar wanneer je het echt pint, is het makkelijker om aan een budget vast te houden denk ik. En een goed idee dat je het overgebleven geld in een pot doet voor extra’s/leuke dingen :)

Heleen -

Oh, dit vind ik interessant! Wij zitten blijkbaar best wel rond het gemiddelde. Ik merk dat als ik alleen boodschappen voor eten moet doen, het wel rond de 50€ per week lukt (2 personen), maar zodra er dingen als shampoo, deo en wasmiddel gekocht moet worden komt er heel snel weer 20 of 30€ bij.
Bovendien blijft het me altijd verbazen hoeveel het verschil is tussen de Lidl/Aldi en de Jumbo/AH. Ik ga altijd eerst naar de Lidl en voor de 3 of 4 dingen die over zijn (ok, dat zijn vaak ook luxere producten) ben ik bij de AH bijna net zoveel kwijt.
Ik houd het echt al heel lang bij wat we uitgeven en ik ben echt geschokt hoe snel de kosten oplopen als je koekjes, snoepjes, chips en frisdrank koopt. De voorbereidingen voor onze bruiloft (“lijnen” én sparen) gaan dus heel goed samen op, haha.

Mirjam -

Boodschappen zijn DUUR! Ook bij de Lidl of Aldi ben je zo 35 euro kwijt voor een volle tas. Ik heb het geluk dat mijn vriend 6 avonden in de week niet thuis eet en ik meestal ook niet, dus dat scheelt in de kosten :)

Danielle -

Interessant om te lezen! Ik woon inmiddels een jaar samen met mijn vriend en de eerste maanden schrokken we behoorlijk van de kosten aan boodschappen (toen we het na gingen rekenen, want tijdens het boodschappen doen waren we ons er nooit zo bewust van). Sinds een paar maanden zijn wij hier dan ook veel bewuster mee bezig. 1 keer in de week “grote” boodschappen doen en dus van tevoren een lijstje maken met alle maaltijden voor de hele week. Schoonmaakmiddelen/wasmiddelen/kattenvoer koop ik ook alleen maar tijdens aanbiedingen, dat scheelt al heel veel want wat is dat allemaal duur zeg! Nu zitten we gemiddeld zo rond de €90-100 per week. Nog steeds aan de hoge kant, maar wij houden dan ook wel van wat “luxere” dingen, zoals biefstuk op zaterdag of van die tapasdingetjes van de Albert Heijn. En mijn vriend is een echte bierdrinker en houdt vooral van de meer apartere biertjes, dat tikt ook aan 😉

Henk -

Ja zoals jij het beschrijft komt het aardig in de buurt. Ik vind het wel leuk om aan het eind van het jaar te bekijken wat ik heb uitgegeven aan eten, drinken en verbruiksartikelen. vooral dat laatste.
Ga niet alles opnoemen, maar bv stofzuigerzakken, waspoeder, wc eend,batterijen, je weet wel van die dingen die je zo nu en dan nodig hebt. Het eten en drinken valt best mee, maar juist dat soort dingen. Ik winkel bij AH, drogist en soms een bakker.soms de slijterij dus alles inbegrepen, verjaardagen, kerstdagen enz, kom ik op een bedrag van 370 euro per maand. Ben alleen met een kat. Let wel op aanbiedingen en bonussen, eet geen duur vlees, maar wel regelmatig wat wijn en / of bier. Het verbruik is de laatste jaren wel omhoog gegaan, of de prijzen zijn gestegen(denk het laatste)

Ilse -

Wij zijn met z’n 2e en hebben een gezamenlijke rekening voor de boodschappen.
Daar storten we 350 euro per maand op dus z’n 87 euro per week. We kopen wel altijd veel groente en fruit voor de shakes elke ochtend en dat tikt aardig aan. Belachelijk eigenlijk dat dat zo duur is in vergelijking met ongezonde producten..

Babette -

Hier geven we 60 per week uit, voor 2 volwassenen, waarvan er 1 porties voor 2/3 personen eet. Dit is inclusief wasmiddel/schoonmaakmiddel/tandpasta etc. Wij eten biologisch en niet uit pakjes/zakjes. Doordat ik alles zelf maak geven we veel minder uit. Ik bekijk wel de folders en bedenk aan de hand daarvan een weekmenu. Nu ik zwanger ben doen we dat niet meer omdat ik toch niet kan eten waar ik geen zin ik heb. Dus misschien is het nu 70 euro per week. Als de baby er over een paar weken is wil ik weer terug naar hoe we het deden. Als ik zou willen zouden we ook voor 40 per week klaar kunnen zijn, en als we niet biologisch zouden eten nog wel minder. Maar wij hechten veel belang aan lekker en goed eten, dus ik vind 60 euro per week netjes.

Nene -

Hoeveel je uitgeeft aan boodschappen hangt inderdaad enorm samen met je inkomsten. Mijn vriend heeft gelukkig vast werk, maar ik steeds tijdelijk, en als ik dan weer een tijdje zonder zit, let ik meteen extra op de boodschappen.
Nu zijn we beide aan het werk, ik let er dan ook veel minder op. Ik haal alle boodschappen zoveel mogelijk in 1x, en kijk dan wel vooraf in de AH bonusfolder, geeft ook inspiratie! Soms ga ik ook nog naar de Lidl, maar eigenlijk alleen als ze een leuke actie hebben, ik haal er dan ook gelijk andere boodschappen. Het komt op zo’n 50 euro per week. Daarnaast ga ik nog wel 1 a 2x per week naar de slager, dus nog 10-15 euro aan vlees erbij. Dat zal de komende maanden overig niet meer zo vaak hoeven, we hebben een biologisch vleespakket gekocht bij (h)eerlijkvlees: de koe wordt pas geslacht als alle pakketten besteld zijn. Het is best prijzig (120 euro) maar je hebt dan ook 7 kilo vlees (van alles en nog wat: biefstuk, gehakt, stooflappen, rollade etc) en het is een mooi concept.

Lilian -

Leuk artikel! En al vele reacties :-) Ik woon alleen en ben per week zo’n 40-50€ kwijt. Dit schommelt echter enorm. Zo heb ik bijv. lunchbonnen (a 9€ waarvan ik de helft krijg en de andere helft is eigenlijk loon), en daar kan ik tijdens ‘t boodschappen ook mee betalen (max 2 per keer). Dat scheelt toch wel :-) Maar tegen ‘t einde van de maand zijn de bonnen vaak wel op… Daarentegen is hier veel minder een “foldercultuur” zoals in NL. Ook heb ik eigenlijk maar de keuze voor 1 supermarkt want de Lidl accepteert m’n bonnen niet en de andere supermarkten zijn sowieso duurder dan de Auchan waar ik nu altijd m’n boodschappen doe.

Nathalie -

Ik doe voor +-€15 per week aan boodschappen, en af en toe een grote kar bij de Lidl. Ik eet sowieso 4 avonden per week luxe op m’n werk, dus hoef niet te koken. De andere avonden eet ik vaak met vriendinnen of bij m’n ouders. Deze week ga ik Robijn hamsteren, dus ben ik wat meer geld kwijt. Maar vorige week heb ik helemaal geen boodschappen gehaald.

Dionne -

Interessant artikel!
Ik woon zelf alleen en ik heb dus geen idee wat ik uitgeef aan boodschappen. Het heeft mij wel aan het nadenken gezet, dus deze maand ga ik mijn uitgaven bij houden.
Ik ben nog een student dus ben me goed bewust van de kosten en om die reden sla ik de folders met aanbiedingen er op na. Ik woon vlak bij het centrum dus dat maakt het gemakkelijker om naar verschillende winkels te gaan

Anne -

Leuk artikel! Ik denk dat ons uitgave patroon wel overeen komt met dat van jullie (en vraag ik me nu ook af hoe ik dat ‘vroeger’ deed met stukken minder. Ik ben benieuwd hoeveel je straks uit gaat geven als je een kindje hebt.
Uiteraard wil ik me verder nergens mee bemoeien, maar er zit een Lidl (vrij grote) op het Wielewaalplein in Groningen!

Chanty -

leuk artikel! Toch interessant om te weten hoe andere mensen dat doen…

Zelf ben ik student, woon samen met twee andere meiden en we delen alleen de kosten voor schoonmaakmiddelen en dergelijke, dat verrekenen we één keer in de zoveel tijd achteraf.
Voor mijn boodschappen, inclusief de schoonmaakmiddelen, wc papier e.d. zit ik meestal rond de 30 euro. Minder lukt me bijna niet want ik vind koken wel leuk en koop dus toch regelmatig die ingrediënten die ik zou laten liggen als ik écht krap bij kas zit.
Mijn groente en fruit voor elke dag koop ik meestal bij een Turks winkeltje, de rest haal ik dan bij de Lidl, en wat ik dan nog niet heb bij de AH (de winkels zitten bij elkaar). Ook zitten er ergens anders vlak bij een Lidl en Jumbo naast elkaar, dus soms ga ik daarheen maar dan mis ik m’n groentewinkeltje wel een beetje:)
Verder ben ik niet zo van de merken, sommige huismerken zijn soms zelfs lekkerder! Dus ik probeer het in ieder geval altijd, en op aanbiedingen let ik ook niet, kost me teveel moeite haha;)

Rowan -

Hoewel mijn ouders (gelukkig) nog boodschappen doen, vind ik dit wel heel interessant om te lezen!

Margot -

Leuk onderwerp! Ik dacht dat mijn vriend en ik best veel uitgaven (en dat is natuurlijk ook wel zo), maar jouw situatie is precies hetzelfde als die van ons.

Diana -

Hier geven we tussen de 130 en 150 euro per week uit aan boodschappen (incl. persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen etc). Wij zijn een gezin met 5 kinderen tussen de 6 en 16 jaar.
Boodschappen doen we vrijwel altijd bij de Jumbo (in Leek ;)) en soms bij de Lidl.

Denise -

Hoe…….doe……je……dat?

Diana -

Haha! Ik koop vrijwel nooit A-merken, let op aanbiedingen, maar verder haal ik gewoon wat we nodig hebben. De kinderen drinken wel fris, we krijgen genoeg tussendoortjes en we eten gevarieerd en lekker met veel groente en fruit. Wel kies ik bewust voor bijvoorbeeld biscuitjes ipv gevulde koeken ofzo. Verder geen idee. Ik doe gewoon mn boodschappen en er eet ook heel regelmatig iemand mee. Maar we eten niet luxe, dus geen biefstuk ofzo 😉
Tot een jaar geleden redde ik het ook vaak met max 120 euro, maar ik merk nu wel dat de kinderen in de groei zijn, dus dat wordt iets lastiger nu.

Nelly -

Wauw…..Ik zit met 5 kids op het dubbele…….Knap van je. Het zijn wel “zeuren” hier met wat ze niet of wel lusten. Probeer wel ieder week een weekmenu te maken.

nellie -

wow veel ik heb 7 kinderen en ze houden allemaal van iets anders…. de een vindt spaggetie weer super lekker, en de ander weer niet….
dus we moeten zoo veel voedsel halen anders eten ze niks

Sintha -

Oehh ik ben stiekem dol op zulk soort artikels! Zelf doe ik het grootste gedeelte van mijn boodschappen bij de Lidl en wat daar niet te koop is, haal ik bij Dirk. Meestal ben ik rond de 80 euro kwijt voor mij en mijn vriend. Ik hou van koken en experimenteren in de keuken dus af en toe haal ik wat apartere (duurdere) ingrediënten :)

jose -

Mijn vriend en ik moeten even een tijdje goedkoop doen, dus wat wij (en mijn ouders) hebben gedaan is dat we bij de MAKRO grote pakken met bevroren vlees hebben gekocht, en dat we anderhalve kilo verse zalm hebben ingevroren (we hebben het vlees en vis heel lief van mijn ouders gekregen). Nu kunnen we er een paar weken tegenaan en hoeven we alleen maar groentes en aardappelen of rijst of dat soort dingen te kopen. Zo kunnen we nog echt gevarieerd en gezond eten, maar dan heel goedkoop. Al is dit wel een beetje een studentikoze oplossing, want het vlees hebben we natuurlijk gekregen :) Ik ben echt iemand die HEEL graag kookt en eet, dus ik vind het wel belangrijk dat ik goede dingen in mijn mondje stop.

Samantha - Daily Pleasures -

Wij halen ook graag vlees bij de Makro, zeker wanneer het in de aanbieding is. Vorige maand een zak met 2,5 kg kipkarbonades bijvoorbeeld, voor €8 eten we daar dan een keer of 5 van. Het vlees is er ook nog eens van erg goede kwaliteit.

Nienke -

intressant stuk, goed om eens bij stil te staan! Bij ons (2 pers) schommelt het rond de 50 a 60€ per week. We letten niet echt op aanbiedingen maar kopen wel meestal het huismerk (we winkelen bij Colruyt) of kopen volgens seizoen.

Patricia -

Ik geef ongeveer 100 per week uit, gezin bestaande uit 3. Soms zit ik er boven en een andere keer red ik het met 70. Ligt er ook maar net aan wat we eten. Ik let bij het maken van m’n lijstje niet op d’r aanbiedingen anders zou het vast goedkoper kunnen denk ik.
Ik doe de boodschappen bij de Lidl en de ah.

Carina -

Als ik alleen thuis ben geef ik ruim 20 a 30 euro aan boodschappen per week uit. 90% daarvan is dan groente en fruit, iets wat ik heel belangrijk vind. Dus dat komt neer op 120 per maand, best netjes denk ik.

leonie -

Wij zijn met zn 2en en werken beide, ik 4 dagen en mn vriend 5 dagen. Wij zijn wekelijks rond de 80/90 euro kwijt. We halen bijna alles bij de lidl, en sommige dingen bij de ah. Ik vind t zelf erg veel, maar ik wijt t maar aan mn vriend die een halve brood per dag eet, boter en beleg meegeteld…

Roos -

Wat een leuk artikel! Ik dacht altijd dat ik relatief veel geld uitgaf aan boodschappen maar na het lezen van dit artikel zie ik dat ik heel gemiddeld uitgeef haha. Wij zijn met zijn tweeën en geven tussen de 75 a 90 euro uit, het grootste gedeelte gaat uit naar groente en fruit! Ik sta soms weleens vertelt als ik zie hoe duur gezond eten is, zeker in verhouding met ongezond eten. Liefs! X

Ariët -

Wij hebben een tweepersoons huishouden (mijn man en ik) en we geven wekelijks in supermarkten zo’n € 50,00 uit. In weken dat we onze verjaardag of visites hebben, dan is het bedrag wat hoger. Sinds ik een kant-en-klaar boodschappenlijstje gebruik (waarop ik alleen maar aantallen hoef in te vullen en die volgens de looproute van de winkel is opgesteld), geven we veel minder uit. Verder letten we op zo weinig mogelijk gebruik van verkeerde E-nummers, hierdoor koop je ook niet meer zo vaak allerlei lekkers… We doen de boodschappen de ene week bij de Boni en de andere week bij de Lidl.
Naast de supermarktbezoeken, besteden we nog zo’n €15,00 per week aan spulletjes die nodig zijn in je huishouden, maar die worden gekocht bij warenhuizen.

Cindy -

leuk artikel.
Toen wij vier jaar geleden gingen samenwonen hadden we een boodschappenbudget van 200 euro. Hier lukte het mee maar naarmate we allebei meer gingen werken en dus meer verdienen is ons boodschappenbudget ook wat gegroeid. Ik heb. Een aparte rekening voor boodschappengeld. Hierop stort ik zodra het salaris binnen komt 270 euro en dit mag ik die maand gebruiken. Die 270 euro is incl schoonmaakmiddel, wasmiddel e.d. Alles wat over blijft is voor een volgende maand of voor een etentje o.i.d. Zelf ga ik alleen naar de Albert Heijn om boodschappen te halen. Hier in de buurt zitten enorm veel winkels maar ah vind ik echt het fijnste. Aanbiedingen hou ik goed in de gaten.

Elize | girlonthewhitebike -

Heel erg interessant om te lezen! aan ik alvast zien hoeveel ik straks ongeveer ga uitgeven;₩

Bianca -

Leuk om ook eens te horen hoe anderen dat doen. Wij zijn met zijn drieeen. Twee volwassen 1 kind van 5. Ik koop bij albert heijn bijna alles haal weinig bij de lidl. Per week zijn wij 100 euro kwijt.
We doen ook regelmatig een maaltijdbox van Hello Fresh zijn dan ook 100 per week kwijt. Maar ik eet wel lekkerder haha.

Natasja -

Leuk om te lezen! Wij geven per week zo’n €75 uit. Maar als ik het grootste deel van mijn boodschappen bij de Lidl doe dan is dit zelfs maar rond de €60!

Rebecca -

Leuk artikel! Ik ben een student en ik geef zelf een stuk minder uit qua eten. Ik denk dat ik gemiddeld rond de 15 euro per week zit. Daarnaast hoef ik soms ook geen boodschappen te doen omdat ik vrijwel altijd restjes in de vriezer heb liggen. Daarnaast koop ik alleen vlees wat in de aanbieding is (en dat koop ik echt niet elke week!)

Dita -

Wat leuk om te lezen! In het begin gaf ik ook minder uit dan nu. Vaak rond de 25e. Ook aten we toen nog 2x per week bij mn ouders/schoonouders. Inmiddels doen we dat niet meer standaard en geef ik rond de 50euro uit aan boodschappen per week. Wij zijn ook samen. Meestal ga ik naar de Lidl maar ook regelmatig naar de Jumbo of AH.

Mieke -

Altijd een leuk onderwerp! Zelf hebben wij een maandbudget van €200,00. Dit was minder, maar daar redden we het niet meer mee. Of eigenlijk zou het kunnen, maar niet nodig. Sinds lange tijd zijn wij deze maand het bedrag weer eens gaan pinnen. Contant werkt voor ons toch beter. Tot nu toe gaat het goed! Wij komen voornamelijk bij de lidl en ik let op aanbiedingen. Wij zijn een tweepersoons huishouden.

Kelly -

Leuk artikel! Ik ben nog niet zo druk ermee bezig aangezien ik nog thuis woon. Ik ben wel benieuwd naar wat ik uiteindelijk uit zou geven aan boodschappen!

Moira -

Ik woon zelf in Nieuw Zeeland en de boodschappen hier zijn een stuk duurder dan in NL dit komt omdat veel dingen met boten hier naar toe gebracht moeten worden. Wij kopen per week omgerekend voor 90 euro boodschappen per week. Ons grootste aankopen zijn wel fruit en groente daar besteden we denk ik het meeste geld aan uit. We snoepen bijna niet en we drinken geen frisdrank.
Ik weet wel dat als ik in Nederland ben dat wij veel goedkoper uit zijn dan in Nieuw Zeeland dit merkte ik toen ik op vakantie was en ik boodschappen ging doen voor ons beide.

Brigitte -

Ik heb een gezin met mijn man en drie kinderen. Wij proberen om het bij 150 euro per week te houden. Kun je zien wat een verschil de kinderen uitmaakt ten opzichten van een twee persoons huishouden. Wij gaan vooral naar de Lidl en de Jumbo voor de boodschappen. Bij de Lidl zijn toch veel dingen net iets goedkoper en dat scheelt echt. Ben benieuwd hoe het bedrag van jullie wordt bijgesteld als de kleine jongen er is?

Willemijn -

Ik ook haha! Zeker als ze groter worden gaan ze meer eten natuurlijk. Leuk artikel voor ter zijner tijd.

Martina -

Ik gok dat wij met twee personen rond de 300-350 zitten. Echt een gok, misschien volgende maand eens bijhouden!

Sandy -

Hier ook, getrouwd en allebei werkend. Mijn man werkt zo’n 60 uur in de week en ik 32. Ik doe 1 keer in de week boodschappen bij de Lidl en de jumbo. Sommige producten willen we allebei de A-merken van en die haal ik altijd bij de jumbo, maar dat verschilt per week. Ik haal 1 keer in de 2 weken brood bij de bakker en ben dan tussen de 8-10 euro kwijt. Dan ga ik doordeweeks op donderdag of vrijdag ook nog wel eens een keer aangezien mijn man dan op zijn werk eet. De ene dag eet ik dan restjes van de dag ervoor en de andere dag doe ik vaak makkelijk met iets van frietjes of kant en klare maaltijdsalade. Gemiddeld ben ik voor de grote boodschappen op zaterdag zo’n 60 tot 70 euro per week kwijt. Als ik alleen naar de Lidl hoef en geen schoonmaakmiddelen en wc papier e.d. nodig heb kan ik voor de hele week zelfs wel eens maar 35-40 euro kwijt zijn.

Shirley -

Bij mij is het heel erg wisselend. Ik denk dat ik voor ongeveer 50 euro per week boodschappen doe. Het wisselt heel erg. Soms is mijn vriend hier, soms ben ik bij hem en doe ik juist geen boodschappen. En vaak koop ik op mijn werk nog een lunch. Om echt te weten wat ik uitgeef aan boodschappen zou ik een kasboekje bij moeten houden. Misschien wel een plan om dat eens te doen.

Corine -

Wat een leuk artikel!
Zelf ben ik ook samewonend en we hebben beiden een baan.
Ik doe 1x per week boodschappen bij de lidl en/of de AH. Meestal ben ik rond de 50 a 60 euro kwijt en dan heb ik echt ruim genoeg voor een week.

Reageer ook