Halloween Koekjes

We zijn weer aan het bakken geslagen in samenwerking met Dr. Oetker! Deze keer maken we Halloween koekjes. We gingen aan de slag met vleermuizenvormpjes, oogbollen, zwarte katten en Cookie Icing. Lees verder om er achter te komen hoe je deze leuke en lekkere koekjes kunt maken.

Basisrecept voor koekjes (20 stuks)

Wij gebruikten onderstaande basisrecept voor de koekjes. Rol het deeg zo’n 3 tot 4 millimeter dik uit en haal hier de koekjes uit. Bak de koekjes in het midden van de oven op 160 graden, gedurende 15 tot 20 minuten.

  • 1 ei
  • 150 g boter (koud)
  • 100 g basterdsuiker wit
  • 200 g bloem

Versieren

Wij gingen deze keer voor het thema Halloween, want dat wordt binnenkort al weer gevierd! We gebruikten uitsteekvormpjes in de vorm van onder andere een bot, vleermuis, spook, kat en heksenhoed. Online vind je genoeg webshops die leuke Halloween vormpjes aanbieden.

Daarnaast gebruikten we Dr. Oetker Cookie Icing. Deze Cookie Icing is geschikt om koekjes mee te decoreren en hardt uit. Deze kant en klare icing zit in een fijn spuitzakje waarbij ook een spuitmondje zit. Dr. Oetker Cookie Icing is verkrijgbaar in wit en roze.

Daarnaast zou je met behulp van kleurstoffen de witte icing een ander kleurtje kunnen geven door er een paar druppeltjes kleurstof aan toe te voegen. Met icing kun je heel makkelijk koekjes decoreren. Je kunt streepjes of stipjes zetten, vlakken kleuren en zelfs schrijven en ingewikkelde patroontjes tekenen.

Naast de Dr. Oetker Cookie Icing gebruikten we ook de Dr. Oetker Kleurstofstiften om mee te ‘tekenen’ en de Dr. Oetker Kleurstoffen om de witte icing een kleur mee te geven. Ook gebruikten we zwarte eetbare pareltjes om de koekjes verder mee te decoreren.

Hieronder zie je onze creaties!

Deze koekjes maakten we allemaal met behulp van de Dr. Oetker Cookie Icing. De spookjes en de botten bedekten we met de witte Cookie Icing. De spookjes kregen oogjes (zwarte pareltjes). De groene en blauwe ogen maakten we door eerst een rand witte icing aan de buitenkant te spuiten en vervolgens groene/blauwe icing in het midden aan te brengen met een lepeltje, als iris. Een zwart pareltje erin als pupil en klaar is Kees! De witte ogen met adertjes maakten we met behulp van witte icing en een rode kleurstofstift van Dr. Oetker.

Let op! Het is heel belangrijk dat je de koekjes volledig laat afkoelen voor je aan de slag gaat met decoreren.

Tip: trek eerst de contouren en vul daarna het vlak in. Breng het niet te dik aan want het loopt nog een beetje uit! Gebruik het bijgevoegde spuitmondje om precies te kunnen werken.

Maak kennis met Frankenstein en onze creepy clown! Ook het pompoentje hoort natuurlijk helemaal bij Halloween. Frankenstein is gemaakt van de witte Dr. Oetker Cookie Icing met een beetje kleurstof. De details zijn opgetekend met de kleurstofstiften. Het haar van de clown is de roze Dr. Oetker Cookie Icing, het gezicht is ingekleurd met de witte icing. Ook hier zijn de details weer opgetekend met de kleurstofstiften en de ogen zijn wederom de zwarte pareltjes. De pompoen is gemaakt van de witte Dr. Oetker Cookie Icing met een beetje kleurstof.

Na het versieren is het belangrijk dat je de en icing goed uit laat harden. De Dr. Oetker Cookie Icing heeft zo’n 40 minuten nodig om te drogen (daarna kun je er ook overheen tekenen met de kleurstofstiften van Dr. Oetker) en na 4 uur zijn ze volledig uitgehard en kun je ze bewaren in de koektrommel.

Wij zijn, al zeggen we het zelf, best wel een beetje trots op dit eindresultaat. We zijn niet hele ervaren bakkers, maar dit is ons maar mooi weer gelukt! Vier je binnenkort Halloween en wil je nog iets lekkers op tafel zetten? Dan zijn deze koekjes zeker weten een succes!

Heb jij wel eens Halloween koekjes gebakken? En welke vind jij het best gelukt?

18 reacties

jose -

Ziet er mooi uit! Helaas houd ik niet van glazuur of dat soort dingen op koekjes (behalve likkoekjes), anders was het een leuk idee geweest :)

Maxie -

Super leuk gedaan dames! Die koekjes zien er griezelig schattig uit ;). Ik ben waarschijnlijk een van de weinig Nederlanders die daadwerkelijk Halloween viert, dus dit kwam zeker geroepen. Zal eens kijken of ik er een paar na kan maken, want volgens mijn is het moeilijker dan gedacht.

Tamara -

Erg schattige koekjes!

Suzanne -

Hihi, wat leuk! Ik vind vooral de spookjes erg leuk gelukt.

Alex -

Superleuk zeg, wil ik op mijn werk eens maken met de kinderen. Hoe kom je aan die Halloween figuurtjes? Zijn die ook van Oetker?

Willemijn -

Nee die heb ik bij verschillende webshops gescoord! Ff googlen op halloween koekjes uitstekers/vormpjes oid :)

Joyce -

Ik ga zeker Halloween koekjes maken! Ik vier ook Halloween of beter gezegd mijn verjaardag. Ik ben namelijk jarig op 31 oktober dus heb ook altijd iets gehad met Halloween :-p

Suzanne -

Leuk om te zien! ik wil ook meer koekjes gaan bakken eerlijk gezegd

Margot -

Wat zijn jullie creatief geweest!

Caro ~ My Beautycase -

Ik doe eigenlijk nooit iets met Halloween maar dit is wel heel erg leuk zeg! :-)

vera -

Wat zien ze er leuk uit!! Echt leuk gedaan.

Nesrin -

Deze zien er super leuk uit. Ik vind Oetker altijd handig en leuk om mee te werken in de keuken (juist met kinderen) maar de frosting vind ik niet zo lekker.

Jamie -

Super leuk dat jullie een recept-artikel hebben gemaakt. Jullie worden met de tijd creatiever!

Lindsey Beljaars -

Hahaha superleuk!! Ik kan hier oook echt een hele middag zoet mee zijn. Super ontspannend vind ik het, dat decoreren!

Leonie -

Super goed gedaan dames!

Bertine -

haha wat zijn ze goed gelukt! heel leuk!

Murl -

Vet leuke adv! Jullie hebben dat nog best heel goed gedaan! Volgens mij is het moeilijker dan het er uit ziet 😛

Willemijn -

Leuk om te horen 😀 Het was super veel werk, maar het was eigenlijk best wel te doen hoor! Wij zijn echt baknoobs dus als wij het kunnen…. 😉

Reageer ook