Dingen in je eentje doen

Alleen op een terrasje een kopje koffie drinken. Alleen naar de bioscoop gaan. Alleen winkelen. Alleen een museum bezoeken. Alleen op vakantie. Dingen in je eentje doen, doe jij dat wel eens?

Photo Credits: Zack Minor

Vriendinnetje Alie is een ster in dingen in haar eentje doen. Ze reis heel Europa af in haar eentje. Ook mijn moeder bezoekt vaak musea in haar eentje. Toen we laatst een lezer ontmoette in Groningen voor de bioscoop vertelde ze dat ze zojuist in haar eentje naar de bioscoop was gegaan en dat regelmatig doet. Dingen in je eentje doen is helemaal niet vreemd. Maar toch weerhoudt het velen van ons. Omdat het zo ‘alleen’ voelt. Zo remi, in je uppie.

Zelf doe ik een paar dingen wel makkelijk in mijn eentje, maar zou ik andere dingen dan weer niet zo snel doen. Zo vind ik het heerlijk om in mijn eentje te winkelen. Lekker rustig, op mijn eigen tempo, zonder met iemand anders rekening te hoeven houden. Na afloop vind ik het ook heel fijn om ergens een broodje te eten of thee te drinken. Dan zoek ik een rustig plekje uit en ga lekker zitten. Daar heb ik geen enkel probleem mee!

Alleen uiteten gaan, als in een driegangendiner, dat zou ik dan weer niet zo snel doen. Ook ga ik nooit in mijn eentje naar de bioscoop, het theater of bijvoorbeeld het zwembad, ondanks dat ik deze dingen best leuk vind om te doen. Het gevoel dat iedereen kan zien dat je alleen bent is iets wat me een lichtelijk ongemakkelijk gevoel geeft. Ik zou me een beetje een loser voelen. Maar kijk ik dan zo tegen mensen aan die dingen alleen ondernemen? Nee, juist niet! Ik bewonder het juist, omdat ik het super stoer vindt en het getuigt van een sterk karakter vind ik. Het is alles behalve ‘sneu’! Maar als ik het dan zelf zou zijn, zou ik me toch wel een beetje opgelaten voelen. Gek is dat eigenlijk!

Toch denk ik dat het wel heel belangrijk is om dingen in je eentje te doen. Naast dat het niet alleen heel fijn en ‘vrij’ kan voelen, is het denk ik ook heel goed voor jezelf om iets in je eentje te doen. Een rijtje met redenen om iets alleen te doen:

  • Me, myself and I: je hoeft met niemand anders rekening te houden! Niet qua tijd, niet qua geld, niet qua tempo, jij kunt alles zelf bepalen. Hoe relaxed!
  • Alle ruimte voor jezelf: je hebt tijd om te mijmeren, reflecteren en na te denken. Juist door alleen te zijn kun je jezelf heel erg leren kennen en ontwikkelen.
  • Je krijgt een powerrrr gevoel! Oh yeah, je flikt het maar mooi even, die reis/dat bezoekje in je uppie! Who runs the world? Me!
  • Je leert jezelf beter kennen/naar jezelf luisteren. Wat wil ik? Dat is de enige vraag waar het om draait als je alleen bent. Soms zijn we zo bezig met wat de ander wil dat je je eigen wensen en ideeën een beetje kan verliezen.
  • Rustiger en aandachtiger: soms zijn we zo druk bezig en doen we overal prikkels op. In je eentje iets doen is veel rustiger en maakt dat je een activiteit veel meer in je op kan nemen. Je hebt alle aandacht voor datgene wat je aan het doen bent.

Op de website van de NRC las ik een artikel waarin over een onderzoek werd geschreven over de voorspellingen van mensen hoe leuk het is om iets alleen en iets samen te doen. Wat bleek, mensen voorspelden dat het niet zo heel leuk zou zijn om iets in hun eentje te doen, maar eenmaal ondernomen beoordeelden ze het veel positiever. Nog opvallender: iets samen doen bleek minder leuk dan mensen van te voren hadden voorspeld. Het was een interessant artikel, je kunt het hier lezen.

Ik heb een lijstje voor mezelf opgesteld met wat ik nog eens in mijn eentje wil doen:

  • Een cursus volgen. Wat voor cursus weet ik nog niet. Misschien een talencursus, een cursus over persoonlijke ontwikkeling, pianoles of iets anders creatiefs. In elk geval lijkt een cursus doen me heel leuk en ik wil me niet laten weerhouden omdat ik geen maatje zou hebben waarmee ik het samen kan doen! Daarnaast denk ik dat je makkelijker nieuwe contacten legt als je in je eentje bent.
  • Alleen naar de bioscoop. Er draaien zo veel leuke films! Waarom moet ik per se iemand hebben om mee samen te gaan? Je kijkt toch alleen maar naar de film!
  • Alleen naar het strand/bos. Lekker in mijn uppie een wandeling maken. Genieten van de rust en stilte om me heen, hmmm! Oke, Saar mag wel mee… 😉

Doe jij wel eens dingen in je eentje? Waarom wel/niet? En zo ja, wat doe jij graag in je eentje? En is er iets wat je nog wel eens in je eentje zou willen gaan doen?

71 reacties

Juan -

In het begin vond ik het wel een beetje spannend,dingen in je eentje doen.Want wie doet nou zoiets?.Toen kwam ik erachter dat het heel leuk is.Je hoeft geen rekening te houden met de tijd,bestemming,mensen om je heen etc.Ben afgelopen juni voor 8dagen alleen op vakantie geweest naar Malaga,een supertijd gehad.Je leert de leukste mensen kennen.Heb er bewust voor gekozen zodat ik geen rekening hoef te houden met anderen

Mevrouw Marloes -

Ik winkel het liefst in mijn eentje, omdat ik dan in mijn eigen tempo naar de winkels kan waar ik heen wil. Ook ben ik een aantal jaren geleden een keer in mijn eentje naar de bioscoop geweest. Ik wilde toen heel graag een film zien en niemand wilde mee. Toen moest ik wel een drempel over. Soms ga ik in mijn eentje in een koffiezaakje zitten als ik moet studeren. Toch doe ik het liefst al die dingen (behalve winkelen) met mijn vriend/familie/vrienden.

Geer -

Een paar jaar geleden ben ik in mijn eentje met het vliegtuig naar Berlijn geweest. Superspannend, maar erg leuk ook. Nu moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen, dat Berlijn ook een beetje als thuiskomen voelde. Ik heb nooit Duits gehad op school, maar lees al jaren Duitse boeken. Ik snap het gewoon.
Nu ben ik me geestelijke aan het proberen voor te bereiden, of ik ook in mijn eentje naar Napels durf. Ik wil nog eens naar Pompeï en dit keer Arcolano er bij doen. Ben jaren terug met een kennis naar Rome en een dagje Pompeï geweest en nu wil ik dus terug omdat een dag Pompeï veel te kort bleek. Gespannen.

amor -

Leuk om reactie,s te lezen dat hier ook veel mensen veel dingen alleen doe. Ik kies bewust ervoor dingen alleen te doen. Want als je met iemand afspreekt is hij vaak te laat de een wil dat doen de een wil dit doen de een wil vroeg naar huis, allemaal gedoe.

amor -

Ik doe heel veel dingen allee zoals winkelen opstap en zo. Zal mij echt een rot zorg zijn wat anderen van mijn denken, daar geef ik echt geen ene moer om.

Miriam -

Grappig, hier had ik het laatst nog over met een vriendin! Ik zou graag eens iets in mijn eentje willen doen, uiteten of bios idd, juist omdat ik dat eigenlijk niet ‘durf’. Toch maar eens gaan doen verdorie! :p

Deborahschrijft -

leuk artikel! Ik doe best vaak dingen alleen. Naar de bioscoop, winkelen en naar het theater. Twee jaar geleden ben ik zelfs alleen op vakantie naar Londen geweest. Heerlijk om even op mezelf te zijn. Je kunt inderdaad alles doen wat je zelf wilt, zonder rekening met een ander te houden. Het is echt aan te raden!

Yentl -

Ik ben echt iemand die graag op zichzelf is. Ik ga dan ook vaak alleen shoppen, naar de bioscoop, wandelingen in het bos, kajakken en terrasjes doen. Ik zou ook nog graag een cursus doen over haartooi en make-up.

amor -

Lekker toch je hoeft dan echt met niemand rekening mee te houden. Alles bepaal je op e eigen tempo. Ik vind het heerlijk. Met opstap kijken sommige raar op, maar daar geef ik echt helemaal niets om.

Selina -

Ik ga regelmatig alleen winkelen. Verder heb ik wel eens ergens in m’n eentje geluncht. Dat voelde erg ongemakkelijk, maar er zaten daar veel meer mensen in hun eentje te lunchen. Ik denk dat je het jezelf meer aanpraat dan dat een ander het ook werkelijk opmerkt. Ik ben ook een keer in m’n eentje voor 3 dagen naar Griekenland gevlogen om een vakantievriend op te zoeken. Ik vond het heel spannend, ook een beetje eng, maar het was geweldig! Ik zou nog ooit alleen een stedentrip willen maken, maar ik weet niet zo goed of ik dat wel echt durf…

Luus -

Ik ga wel eens alleen winkelen in een grote stad en dan drink ik wel eens ergens een kopje koffie, maar zou eigenlijk wat vaker alleen dingen willen doen :) Ik denk dat het belangrijk ik dat je weet dat je ook dingen alleen kunt gaan ondernemen en jezelf daardoor wat meer leert kennen. Naar de bioscoop of theater gaan staat ook op mijn lijstje! Alleen op vakantie zou ik misschien wel proberen, maar vind dat toch een beetje eng.

Maria -

Leuk artikel en fijn om te weten dat ik niet de enige ben die kan genieten van dingen in mijn uppie doen :-) Ik vind het heerlijk!

Marij -

Ik doe heel vaak dingen in m’n eentje, heerlijk lekker rustig zoals je al schrijft in je artikel. Ik ga regelmatig alleen wandelen of een leuk cafeetje in, alleen shoppen of iets bekijken. Ik zou nog wel een keer alleen naar de bios willen gaan :)

Marij -

Cafeetje all in, koffie drinken 😉 niet mezelf bevatten haha

Marij -

Cafeetje als in, koffie drinken 😉 niet mezelf bevatten haha

Kyona -

Ik vind het heerlijk om dingen alleen te doen. Ga regelmatig alleen naar de bios en als m’n dochter op school zit struin ik ook graag in m’n eentje door de stad.
Ik ben 2 jaar terug ook alleen 2 dagen naar Londen geweest en hoewel ik m’n man en dochter mistte vond ik het ook erg fijn.
Ik hoefde voor het eerst sinds lange tijd alleen maar aan mezelf te denken en kon kopen en eten en zien wat ik zelf wilde.
Ik heb het ook af en toe een beetje “nodig” om alleen te zijn. Ik ben altijd bezig met m’n meissie en m’n man en soms is het gewoon lekker om alleen met mezelf bezig te zijn. Geniet hier dan ook erg van.
Betekend overigens niet dat ik niet graag met m’n man en dochter op stap ben, integendeel, dat is absoluut het beste wat er is. Maar soms wat tijd voor mezelf vind ik ook heel wat waard.

Anne -

Leuk artikel weer. Waarom inderdaad niet lekker met jezelf op pad? Ik denk ook wel eens “moet je die mensen nou eens naar me zien kijken..” maar dat haal je uiteindelijk alleen maar zelf in je hoofd. En anders, laat ze kijken!
Ik ga regelmatig een dagje spa, winkelen, uit eten of lekker de natuur in. Heerlijk even alleen.

M -

Leuk om te lezen! Ik probeer ook meer dingen alleen te gaan doen. Ik ben single en al mijn vriendinnen hebben een relatie. Ook al ben k pas 19 😉
Het voelt vaak eenzaam en dat vind ik wel vervelend.. Maar ik probeer ook dingen te ondernemen om zo ook mensen tegen te komen die alleen zijn. Pas alleen een workshop gedaan. Was erg leuk en er waren meer mensen alleen. En ja, als je altijd moet wachten tot een ander tijd/zin/geld heeft.. Dan kan je het soms net zo goed alleen doen toch:)

Marita -

Hé M, ik kan nu wel heel wijs zeggen: “meid je bent pas 19, komt allemaal wel goed!” Maar ik begrijp goed dat je je eenzaam kunt voelen. Ik probeer vooral de positieve kanten van het alleen zijn te bekijken en dat gaat prima. Ik heb ook het geluk dat ik heel goed alleen kan zijn en mezelf kan vermaken. Maar top dat je naar die workshop bent gegaan! Stoer!

Maura -

Ik vind het heerlijk om alleen dingen te doen. Bioscoop heb ik nog nooit gedaan, maar winkelen, ergens wat drinken en iets bezoeken wel. Ik ben ook alleen op vakantie geweest. Lekker leven van moment tot moment. Bij mij was het vooral leven en eet moment naar eet moment. Ik zat alleen te eten, maar las vaak een boek of zat naar de passerende mensen te kijken. Je ontmoet ook veel mensen. Echt een aanrader!

Vlinder -

Een paar maanden terug ben ik in mijn eentje naar de bios geweest. Ik vond het heel eng, wat zouden mensen van me vinden, zo alleen. Zou ik overkomen als een loser?
Maar wat heb ik genoten! Heerlijk zelf beslissen naar welke film ik ga, niet overleggen wat voor een eten en drinken je koopt, geen overleg over waar je gaat zitten. Alles beslis je zelf, je hoeft nergens rekening mee te houden. Heerlijk! Wat een gevoel van vrijheid heb ik toen ervaren.

Marita -

Alleen naar de bios heb ik nu sinds 2 jaar al vaak gedaan. Heerlijk: lekker rustig, zelf bepalen welke film en wanneer.
Op vakantie in m’n eentje heb ik nog nooit gedaan, ja op een groepsreis na maar dan ben je ook niet echt alleen alleen. Wil in 2016 beginnen met een stedentrip en dan wellicht een keer een grotere reis. Alleen wordt mijn moeder al panisch bij het idee: “een meisje alleen in de grote boze wereld…*PANIEK*” Mam, ik ben al 32 hoor… Haha.
Ik ga in de zomer ook regelmatig naar een strandje, helemaal niks mis mee.

Marita -

Ik denk trouwens ook wel dat het scheelt in welke situatie je zit. Ik ben 1 van de weinige single ladies in mijn vriendengroep/familie, dus vaak ben je dan ook meer op jezelf aangewezen. Zoals iemand hierboven al zegt: waarom wachten tot er eens iemand kan of geld heeft. Hup, ik doe het wel in m’n eentje!

M -

Ik heb er zelf wel veel last van dat ik als enige nog single ben in de vriendengroep. Heb jij dat niet?

Tamara -

Haha, ik wil ook nog een keer alleen naar de bioscoop!

amor -

Gewoon lekker doen! Ik heb niet zoveel met films, anders deed ik dat ook.

Nienke -

Ik doe heel veel in m’n eentje, heerlijk! Op vakantie gaan niet, maar dat is meer omdat ik mezelf niet zo vertrouw om alles zelf maar te regelen in een vreemde omgeving. Ook echt uiteten gaan zal ik niet zo snel doen, gewoon lunchen inderdaad wel. Wat ik ook vaak alleen doe is naar concerten gaan. Wel saai als je in de rij staat, maar vaak kom ik daar ook wel bekenden tegen, maar bij een concert vind ik het wel handig als je geen rekening met een ander hoeft te houden en gewoon zelf kunt bepalen waar je wil staan. Ik krijg ook regelmatig rare blikken als ik zeg dat ik alleen bij een concert ben maar zelf heb ik er totaal geen moeite mee!

Aimea -

Ik heb afgelopen jaar 5 maanden alleen door Azie gereisd… Super spannend, en ik raad het i e d e r e e n aan! Hele toffe ervaring, totaal uit mijn comfort zone, maar het was helemaal geweldig! Zoveel leuke mensen ontmoet die ook alleen waren, waardoor ik eigenlijk nooit alleen was :)

Rosa -

Ik ben in de zomer naar Londen in mijn eentje gegaan, voor het eerst alleen op reis om vrienden te bezoeken. Ik, en vooral mijn moeder, was erg trots op me. Ik zou dat ook wel willen met New York City, alleen vind ik dat nog een erg grote stap.

Saskia -

Ik ga graag alleen winkelen, ook wel met vriendinnen maar soms vind ik het heerlijk om even in m’n uppie de winkels af te struinen zonder met iemand rekening te moeten houden. Alleen uit eten of naar de bioscoop/het theater heb ik nog nooit gedaan. Ik vind het helemaal niet gek dat mensen die dingen alleen doen, maar ik zelf zal het niet zo snel doen denk ik!

Luna -

Alleen naar de bioscoop. Er draaien zo veel leuke films! Waarom moet ik per se iemand hebben om mee samen te gaan? Je kijkt toch alleen maar naar de film!

Precies en ik ga al jaren alleen naar de film. Ik kan helemaal opgaan in een film en wordt gek als iemand naast me zit te smakken of me steeds aanduwt en zegt: zag je dat?! Ja dat zie ik, want ik kijk namelijk ook. Ik ga juist naar de film voor de film. Daarbij heb ik een eigenzinnige smaak, ga ik regelmatig naar boekverfilmingen en kon ik me mateloos ergeren dat zodra het licht aanging er al gelijk gerateld werd tegen me en dan vaak ook nog negatief… ‘Viel echt tegen hé?!’. Het haalt me uit het verhaal. Voor mij is de bioscoop geen sociale aangelegenheid, maar puur een plek geworden waar ik tot mezelf kom. Vanaf het moment dat het licht uitgaat, vergeet ik de wereld, mijn zorgen, de stress. Het voelt bijna als meditatie. Na afloop wandel ik de buitenlucht in, laat ik het verhaal bezinken en drink ik een kopje koffie of eet ergens een tosti. Ik ga naar de bioscoop voor de rust, als ik even wil ontsnappen aan de drukte van alledag. In plaats van me steeds te ergeren, besloot ik voor mezelf voortaan alleen te gaan. Ik kan zelf de film uitzoeken, hoef niet te overleggen, ik kan zelfs 2x naar dezelfde film, omdat ik nog een keer de film wil zien. Ik kan besluiten om NU naar de film te gaan, zonder dat ik rond hoef te bellen of iemand wel mee wilt. Het is heerlijk verantwoordingsvrij en dan ga ik ook vaak naar de vroege voorstelling, dan zitten er nog meer solitaire mensen in de zaal, dus ben echt niet de enige die alleen gaat. Het was één van de beste beslissingen ooit!

monica -

Het lijkt me heerlijk om een keer in mijn eentje weg te gaan. Naar een hotel bij het strand of een andere plek waar je heerlijk tot jezelf kan komen zonder invloed van anderen. Alleen durf ik het gewoon niet. Veel respect voor mensen die het dus wel doen en ik vind het helemaal niet raar. Alleen winkelen en koffie drinken daarna doe ik wel regelmatig in me uppie.

Cathy -

Oh heerlijk om deze reacties te lezen. Ik dacht altijd dat ik de enige loser was die graag dingen alleen deed 😉 Ik doe ook heel graag dingen in mijn eentje, soms omdat er niemand anders mee wilt. Maar vaak ook omdat ik wil genieten van de rust en even ´alleen met mezelf´ te zijn. Ik kan op die momenten echt mijn hoofd even legen. Het geeft me zo´n gelukkig en krachtig gevoel. Het is fijn om niet afhankelijk te zijn van anderen. Oh en wat ik dan doe? Lunchen, winkelen, wandelen, uit eten gaan, uitstapjes maken, vakantie.

Soraya -

Ik merk nu ik ouder (ahum ben pas 29) word dat ik meer zin krijg in lekker dingen alleen ondernemen. Niet dat ik nu ineens niks meer samen wil doen, dat blijft toch gezellig.. Maar ik heb bijvoorbeeld van de week een kaartje gekocht voor een concert in de O2 Arena in Londen volgend jaar. Ga ik gewoon in m’n eentje doen. Er wilde niemand mee en ik wilde de kans niet laten lopen. Best eng maar zoooo spannend tegelijk. En ik denk maar zo, er gaat 60.000 man in die arena dus alleen ben ik sowieso niet haha

Esther -

Dingen in je eentje doen is eigenlijk alleen maar leuk als je op andere momenten wel samen met anderen iets kunt doen. En dat mis ik vaak in mijn leven, helaas. Erg jammer, want in het verleden vond ik het heerlijk om dingen alleen te doen.

Geer -

Dat kan ik me heel goed voorstellen, Esther.

Chantal -

Ook toevallig, ik heb vanochtend tickets en hotel geboekt om alleen op reis te gaan. Doodeng, maar de wens om naar Schotland te gaan voor een paar dagen was zo idioot groot, dat ik maar gewoon besloot om de boel te regelen. Normaal hou ik niet van dit soort dingen, maar als ik maar constant wensen heb en af blijft wachten totdat andere mee willen/kunnen, dan kom ik nergens.
Ben benieuwd of het me gaat bevallen :)

Sanne -

Leuk artikel! Ik ben wel iemand die veel alleen doet, omdat mijn vrienden zo anders zijn dan ik. Zij vinden de dingen die ik leuk vind niks. Dus dan kan ik kiezen doe ik de Dingen die ik graag wil doeniet of doe ik Se dan gewoon alleen. Eerst was het moeilijk maar nu kies ik er gewoon voor om alleen op pad te gaan. Zo zat ik laatst alleen in een rondvaartboot in Amsterdam en ga ik in maart naar new york, ook alleen! Super spannend maar als niemand mee wilt laat ik mij dat piet weerhouden.

Groetjes sanne

Megan -

Ik vind het heerlijk om alleen dingen te doen, gewoon even geen rekening houden met iemand anders. Een kopje koffie drinken, een broodje eten, winkelen doe ik allemaal, maar daar blijft het ook wel een beetje bij. Het lijkt me wel een uitdaging om een keer iets ‘anders’ helemaal in m’n uppie te doen.

Dineke -

Ik ben afgelopen jaar naar een concert geweest van een band waar ik al jarenlang naar toe wilde, maar ik kende eigenlijk niemand die de band even leuk vond als ik. Dus ik boekte 1 ticket, en reisde naar Amsterdam (voor mij de andere kant van het land!) om ze te zien. Ik had echt de avond van mijn leven in mn eentje en ik heb zoveel genoten, vooral omdat ik me geen zorgen hoefde te maken of iemand anders het net zo leuk vond als ik. En losgaan en dansen is zo leuk als je alleen bent en je je helemaal niets aantrekt van anderen… Mensen spreken je ook veel eerder aan als je alleen bent, en zo ontmoet je ineens hele leuke mensen met wie je anders nooit gesproken zou hebben! Leuk en inspirerend artikel Willemijn :) Ik krijg helemaal zin om weer eens in mijn eentje weg te gaan.

Tineke -

Sinds een paar maanden ben ik dingen in mijn eentje gaan doen. Hoewel ik dit in sommige situaties heel spannend vind, ben ik achteraf altijd blij dat ik het heb gedaan. Het verlegen musje wat ik vroeger was (en dan heb ik het met sommige dingen over het ‘vroeger’ als in een paar maanden terug) wordt langzaam steeds zelfverzekerder. Binnenkort ga ik voor het eerst alleen op een citytrip in het buitenland: spannend, maar ik heb er super veel zin in!

My Creative Life - Marìs -

Leuk artikel! Ik ben nog nooit alleen uit eten geweest, maar ik ben wel alleen aan een singing saturday cursus begonnen, dat was maar 5x maar idd leg je dan wel sneller contact met mensen. Ik ga nog steeds om met iemand van de cursus, soms spreken we af in Amsterdam (zij woont daar) om ff een bakkie thee te doen en bij te kletsen, heel gezellig!
Ook ben ik weleens alleen naar de bioscoop geweest. Dat deed ik afgelopen oudjaarsdag voor het eerst. Ik werd ff helemaal gek van de vuurwerk herrie die er al was en het was zo heerlijk rustig om in de bios te zitten!
Verder ben ik ook vaak alleen maar het theater geweest (binnenkort ook weer). Je krijgt juist wel leuke reacties daarop en leuke gesprekken! Mensen vinden het juist stoer/ leuk als je alleen gaat. Waarschijnlijk omdat ze het zelf niet zouden durven denk ik 😉

Lida -

Ja heerlijk om dingen alleen te doen! Ik heb drie maanden alleen door Thailand gereisd en kan het iedereen aanraden. Uit eten doe ik in Nederland niet alleen, gewoon omdat ik dat ongezellig vind. Winkelen, lunchen, wandelen….heerlijk om alleen te doen!

Sandra -

Zou het echt doodeng vinden om 3 maanden alleen te reizen zo ver weg. Heb bewondering voor jou

Beau -

Leuk artikel dit! Ik doe de laatste tijd steeds vaker dingen (bewust) alleen. Soms omdat gewoon niemand mee kan of wil, en soms omdat ik wéét dat het met goed zal doen. Ik ben afgelopen zomer heel spontaan op het vliegtuig gestapt en mezelf een paar dagen vermaakt in Letland en dat beviel hartstikke goed. Binnenkort ga ik in m’n eentje naar een concert, en hoewel ik denk dat het leuker is met iemand anders erbij, ga ik dit mooi niet aan me voorbij laten gaan! Shoppen vind ik ook fijn alleen en ik drink ook regelmatig kopjes koffie in de stad met mezelf 😉 Dingen in m’n eentje doen wordt ook gewoon steeds makkelijker en fijner, merk ik!

Heleen -

Ik ga wel eens alleen naar Nick en Simon. Ik ben zo’n grote fan dat als ik er heen kan gaan dat ik dan rustig in mn eentje wil! Ik ben ook wel eens in mn eentje naar uitwedstrijden van PEC Zwolle geweest, maar dat vond ik toch niet zo leuk. Dat heeft me overigens wel leuke dingen opgeleverd!!; ik leerde 1 iemand kennen en toen kende ik steeds meer mensen wn nu ken ik heel “busje 1″! Met die mensen zitten we altijd in dezelfde bus naar wedstrijden toe :)

Lilian -

Ik doe redelijk veel alleen en dat komt dat voornamelijk door de situatie; bijna al mijn vriendinnen wonen 500km bij mij vandaan. Alleen naar de bioscoop staat hoog op mijn lijstje en ik hoop dat het daar dit weekend eindelijk eens van gaat komen! Verder heb ik de dingen die je noemt (uit eten gaan, winkelen, etc.) eigenlijk allemaal al wel eens gedaan. Nu nog een film uitzoeken!

Naomi -

Ik vind het wel altijd heel fijn om bijvoorbeeld alleen naar de stad te gaan!

x

Tessa -

Leuk onderwerp!
Door m’n werk als stewardess doe ik regelmatig dingen alleen op bestemming ook uit eten. Ik ben dan eigenlijk altijd een beetje trots dat ik het weer alleen heb gedaan. Dan denk ik kijk mij nou zitten alleen uit eten in China.
Afgelopen mei ben ik alleen naar een yogaweek in Frankrijk gegaan. Dat was zo’n gave ervaring juist ook omdat ik zo vrij en alleen was!
Ik denk wel eens wat een luxe het is om het alleen ook leuk te hebben, want daardoor heb ik het altijd naar m’n zin. (Bijna altijd :) )

wendy -

Zou voor mij heerlijk zijn om dat te kunnen doen. Maar alleen boodschappen benauwd me al laat staan dat ik alleen op een terras ga zitten. :(

Dionne -

Ik vind dit heel herkenbaar. Zelf maak ik op dit moment een rondreis in mijn eentje voor 6 weken door Spanje. Er zijn heel veel mensen die het niet begrepen dat ik het alleen reis, maar ik vind het niet erg om alleen te zijn. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen en dat is zo bijzonder. Zes weken in je eentje is (voor mij) helemaal niet zo lang. Ik ben nu al ruim 5 weken in Spanje en de tijd vliegt voorbij. Je knippert twee keer met je ogen en er is alweer een dag voorbij. Het is de tijd van mijn leven en ik kan het iedereen aanraden!

Jennifer -

Heerlijk in mijn eentje erop uit. Met bepaalde dingen dan.
Alleen winkelen? Heerlijk. Het bos in alleen, heerlijk.
Alhoewel, ik speel een beetje vals. Ik neem mijn hond veel mee. Het voelt toch minder vreemd om na de wandeling ergens thee te drinken als ik mijn hond mee heb, minder “alleen”.

Afgelopen april ben ik met haar naar Ameland geweest, “alleen”. Heerlijk slenteren op het strand, genieten van de zon en neerploffen bij een strandtent.

Nele -

Ik heb ook erg veel bewondering voor mensen die het durven om dingen alleen te doen, ik wou dat ik het ook durfde. Ik denk steeds dat mensen dan gaan denken dat ik geen vrienden heb bijvoorbeeld. Ik weet wel dat ik me daar niets van mag aantrekken, maar toch speelt het in mijn gedachten. Winkelen of een wandeling maken doe ik gemakkelijk in mijn eentje, en sinds kort durf ik ook iets te gaan drinken, alleen. Beetje vreemd in het begin, maar ik schrok ervan dat eigenlijk niemand vreemd opkeek. Des te beter natuurlijk 😀 en idd, hoewel je in de bioscoop niet hoeft te praten tijdens de film, blijft het precies een ‘sociale activiteit’ en lijkt het vreemd als mensen alleen naar de film gaan😉 gelukkig heb ik altijd wel een vriendin die meewilt naar de film 😀 x

Peppie -

Ik ben laatst alleen naar de musical van de Bodyguard geweest. Ik had geen zin om te wachten wanneer er iemand mee kon, geen zin in gedoe over dat de kaartjes zo duur zijn en waar we dus gaan zitten, wanneer we zullen gaan, etc. Ik heb een kaartje gekocht voor een plek waar ik wil zitten en wanneer zonder gedoe vooraf, heerlijk!

Shirley -

Ik doe graag dingen alleen, maar net als veel anderen vind ik alleen uit eten gaan toch best ongemakkelijk. Ik heb wel stedentrips in mijn eentje gedaan, maar ben nog nooit langer alleen weggeweest, dat zou ik nog wel eens willen.

Dita -

Winkelen doe ik wel regelmatig alleen. Dit vind ik wel erg fijn, niemand om rekening mee te houden en de tijd aan jezelf. Verder doe ik niet veel alleen. Vaak samen met mijn vriend ergens wat drinken of met vriendinnen. Heel soms als vriendlief niet thuis eet (wat niet vaak voorkomt) haal ik wat lekkers qua eten maar dit eet ik thuis dan op maar ik kan wel erg genieten van zo’n moment me time thuis.

Wendy -

Leuk artikel! Het zet me ook echt aan het denken. Alleen winkelen en dan ergens een theetje drinken doe ik nog wel, maar heel veel andere dingen….. nee die niet. En niet omdat ik het eng vindt of ongemakkelijk maar meer omdat ik het zelf leuker vindt met 2 of meer. Maar ja in je eentje heb je wel alle vrijheid! Toch maar af en toe wat meer alleen doen :-)

Tamara -

ohhhhh ik ben totaaaal niet docuaal dus ik doe het liefste dingen alleen. Of nouja, met de kinderen dan.

Tamara -

Sociaal dus. Haha

Marieke -

Wat een leuk artikel! En wat leuk om de reacties te lezen. Heel inspirerend. Ik doe eigenlijk te weinig alleen. Verder dan wandelen, winkelen of ergens wat drinken in m’n eentje kom ik niet. Maar door het artikel en reacties heb ik genoeg ideeën om wat meer dingen in m’n eentje te gaan proberen! Thanks meiden!

Astrid -

Ik vind het heerlijk om alleen iets te ondernemen. Maar dat zit denk ik in mijn aard, op school vond ik het ook fijner om zelf ergens aan te werken ipv in een groep. Niet zo gek dat ik 2,5 jaar geleden mijn eigen bedrijf begon, wat een vrijheid. Deze zomer ben ik voor het eerst alleen op vakantie geweest, het was iets wat ik al lang wilde doen. Ik vloog naar Ibiza en wat was het fijn! Doen wat en wanneer je wilt, dit wil ik zeker vaker doen.

Margriet -

Winkelen, broodje eten, koffie drinken doe ik weleens alleen, vind ik heerlijk!

Iris -

Ik doe ook regelmatig dingen in mijn eentje: winkelen, koffiedrinken, racefietsen of naar een museum. Heerlijk! Ook ben ik twee keer alleen op vakantie geweest, al was de laatste keer maar een paar dagen. Superfijn dat je dan alleen met jezelf rekening hoeft te houden!

Audrey -

Ik ben dit jaar voor het eerst in mijn eentje op vakantie geweest. Een rondreis met de trein door Engeland en Schotland. Ik vond het echt heerlijk! Gewoon precies doen wat je zelf wil. Ik realiseerde me toen ook dat ik normaal gesproken best wel veel bezig ben met de vraag of degene met wie ik ben het naar zijn zin heeft. Dat hoefde nu niet, en dat gaf me zo veel rust!

Ik ga ook regelmatig alleen naar het theater. Laat anderen maar denken wat ze willen, als ik maar geniet! :)

O, en op vakantie ging ik natuurlijk ook alleen uit eten, en ik vond het echt heel fijn dat je aan je table for 1 (dus gewoon een voor 2) zo heerlijk veel ruimte hebt. Reisdagboek, camera, telefoon, plek zat om het allemaal neer te leggen!

Linda -

Ik doe vaak dingen alleen, winkelen, kopje koffie. Dat soort dingen. Maar ook ga ik soms alleen op vakantie. Waarom? Omdat er op dat moment niemand mee wil of kan. Ik heb een aantal vriendinnen die graag mee zouden willen maar di hebben dan geen geld of geen tijd. Moet ik dan wachten tot zij wel geld en of tijd hebben? Nee dus! Soms is het wel jammer dat je op vakantie bepaalde dingen niet kan delen met vrienden, maar that’s what Facebook is for!! Als je iets graag wilt dan moet je je niet laten tegenhouden door anderen, op welke manier dan ook 😉

Willemijn -

Precies, waarom wachten tot iemand anders kan/wil terwijl je zelf heel graag wilt! Super stoer hoor 😀

Margot -

Winkelen doe ik graag alleen en alleen ergens een broodje eten of naar de bios vind ik ook geen probleem. Alleen op vakantie lijkt me ook wel een ervaring, maar ik weet niet of ik dat echt zou doen.

Annagreet -

Interessant onderwerp. Ik zou zelf ook niet alleen uit eten gaan. Alleen wandelen of ergens koffie drinken dan weer wel. Misschien toch eens proberen :)

Kelly -

Ik vind het heerlijk om alleen te winkelen, maar de rest doe ik liever wel samen

Lucy -

Er zijn dingen die ik zonder moeite alleen doe, zoals winkelen, wandelen, naar het museum of naar het theater (ik ken niet echt mensen die mee willen naar de opera, haha), ik vind het fijn om die dingen op mijn eigen tempo te kunnen doen. Alleen uit eten gaan zou ik niet zo snel doen, en alleen op vakantie vind ik eng, maar ik vind het wel super stoer als mensen het doen!

Soof -

Leuk artikel en interessant om eens over na te denken. Ik heb binnenkort vakantie in m’n uppie. Vriend, vriendinnen en familie moeten allemaal gewoon werken. Hoop in die weken ook een aantal leuke dingen te ondernemen en me niet te laten weerhouden van het feit dat ik alleen ben.

Reageer ook