De laatste weken zwanger

Met nog maar zo’n 6 weken op de teller zijn de laatste weekjes van mijn zwangerschap ingegaan. Het aftellen is nu echt begonnen. Aan de ene kant kan ik niet wachten tot ‘ie er is. Aan de andere kant ben ik me ervan bewust dat er binnenkort echt een eind gaat komen aan een bepaald hoofdstuk in mijn leven. En dat ik straks voor altijd een moeder zal zijn… En dat is zo’n gek idee!

Waar de één misschien vooral in het begin even moet slikken om het feit dat ze moeder zal gaan worden, heb ik dat geloof ik zo richting het einde. Niet dat ik me niet eerder besefte dat er een boel ging veranderen. Ik besefte het juist en ik had (heb!) er ontzettend veel zin in. Maar nu het zo dichtbij komt neem ik langzaam bewust afscheid van bepaalde dingen.

Zo besef ik me de laatste weken des te meer dat Djurre en ik nooit meer alleen maar een stel zullen zijn. We zullen straks namelijk ook voor altijd vader en moeder van ons kind zijn. Spontaan uiteten is er de komende tien tot twintig jaar niet meer bij. De meeste tijd die we straks met elkaar doorbrengen zal met ons gezinnetje zijn, niet meer ‘alleen wij’. Ik zal Djurre’s aandacht moeten gaan delen, en hij die van mij!

Toen ik laatst aan het eten was met mijn familie bedacht ik me dat dit waarschijnlijk de laatste keer is dat we samen eten zonder dat onze uk erbij is. Mijn moeder is nog maar heel even alleen maar moeder, mijn broertje is nog maar een paar weken alleen een broertje. Straks zijn ze oma en oom. Niet alleen voor mij en Djurre gaat er een heleboel veranderen, ook voor onze familie en vrienden verandert er het een en ander.

In die laatste weken wil ook iedereen nog iets van je. Nog één keer afspreken voor de baby komt. Nog éven samen ergens naartoe. En dat niet alleen, je moet ook nog van alles in die laatste weken. Zoals kleertjes wassen, de babykamer schoonmaken ‘voor ‘ie komt’, een grote schoonmaak houden, de laatste klusjes in huis, de box opzetten, de wieg klaarmaken (jup, nesteldrang talking!)… Door al die ‘laatste keer’ dingen en to do lijstjes maak je je letterlijk op voor de eindsprint van dit laatste hoofdstuk en voor een begin van een nieuw hoofdstuk: namelijk een leven als ouders, als een gezin!

In deze laatste weken merk ik dat ik langzaam afscheid aan het nemen ben van zwanger zijn. Als ik onze zoon voel schoppen bedenk ik me dat ik dit bijzondere gevoel nog maar een paar weken zal meemaken (tot een eventuele volgende zwangerschap natuurlijk). Als ik Saar uitlaat dan besef ik me dat ik over een aantal weken dit zelfde rondje loop, maar dan mét kinderwagen. Ik probeer te genieten van het zwanger zijn, ondanks dat het ontzettend druk is qua werk en het lichamelijk soms een beetje ook zwaarder wordt. Dan zeg ik tegen mezelf: ‘Wil, niet vergeten bewust te genieten!’ Want dat schiet er soms wel eens bij in.

Verder staan de laatste weken in het teken van mijn werk afmaken en ondertussen nestelen. Ik voel dat ik verander. Niet zo zeer mijn persoonlijkheid ofzo, maar qua behoeftes op dit moment. Ik heb geen zin meer hele dagen weg zijn. Ik heb geen zin in onzinnig sociaal geneuzel en drukke plekken. Laat mij maar lekker op de babykamer -nooit had ik verwacht dit te schrijven – babykleertjes strijken en cocoonen met dekentjes en Djurre op de bank, fantaserend over hoe het straks zal zijn en hoe hij eruit ziet. Af en toe ben ik een beetje verstrooid en ik heb minder zin in nadenken over ingewikkelde dingen. Het is inderdaad waar wat ze zeggen, zo tegen het eind keer je een beetje in jezelf!

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zeggen ze. Toch geldt dat (nog?) niet voor mij. De eerste loodjes waren zeker weten het zwaarst. Ik had me eigenlijk geen beter tweede en derde trimester kunnen wensen. Ondanks dat het nu niet de zwaarste periode is, is het wel lichamelijk zwaarder geworden de laatste weken. Soms kijk ik in de spiegel en dan zie ik pas hoe groot mijn buik is geworden! Dat heb ik niet altijd door, hij lijkt helemaal niet zo groot als ik naar beneden kijk! Ik draai me met moeite om in bed en mijn veters strikken lukt me nauwelijks nog zelf. Ik adem zwaar en waggel. Mijn buik voelt heel zwaar en strak. Soms noem ik mezelf gekscherend ‘Free Willy’, want bij vlagen voel ik mezelf zo lomp als een orka. Maar oh wee als iemand anders het zegt natuurlijk! 😉

Eigenlijk blijft het onwerkelijk om je te bedenken dat er een echt mensje in mijn buik zit. Ik weet het, ik voel hem, ik ben toe aan bevallen (ik heb er zin in!), ik kan niet wachten om hem te ontmoeten, maar ondertussen is het nog altijd een ver van mijn bed show. Hoe ziet ‘ie eruit? Hoe zal zijn stem later klinken? Op wie gaat hij lijken? Wat voor karakter zal hij hebben? En hoe zal het voelen om moeder te zijn? Het is zoiets abstracts (als het je eerste kindje is?). Ik denk dat hoe goed voorbereid je ook bent, niemand je écht kan voorbereiden op het ouderschap.

Over het ‘wanneer’ van de bevalling moet ik ook nog even wat kwijt. Want sjonge, wat is dat irritant dat je dat niet weet! Haha! Vanaf 37 weken, en dat is al over 3 weken, kan het ieder moment gebeuren zeggen ze. Maar dan kan het dus ook net zo goed nog 5 weken duren (tot en met 2 weken na de uitgerekende datum)! Een raar idee hoor…

34 weken!

Het is bi-zar snel gegaan, die 9 maanden. Uiteraard houd ik jullie een beetje op de hoogte. Zo kun je over 2 weken weer een zwangerschapsupdate lezen, neem ik binnenkort weer een Baby Shoplog op en wil ik een Q&A Zwangerschap/Baby én roomtour van zijn kamertje filmen. Maar voor nu brei ik er een eind aan en ga ik lekker kleertjes wassen, vouwen en strijken op deze zondag! Tot snel, X!

71 reacties

Feride -

Hey Willemijn, mijn nicht is nu bijna 34 weken zwanger en het is best wel toevallig dat jullie bijna gelijk op gaan. Dit wordt ook haar eerste baby, alleen krijgt ze een dochter.

Okke -

Ik kan me die eerste zwangerschap artikelen nog zo goed herinneren, wat gaat de tijd snel!

Topmuurstickers -

Ik wens je heel erg veel succes met de laatste loodjes. Ze kunnen zwaar zijn, maar even doorzetten en dan mag je, je wonder eindelijk vasthouden en knuffelen. Geniet er van !

Lenne -

Het lijkt soms zo’n plicht om te moeten genieten. Zoals je zelf ook zegt ‘ik moet er bewust van genieten!’. Wat ik je heel graag zou willen meegeven, is dat het soms ook even niet genieten kan zijn. Maar dat maakt helemaal niks uit! Je moet jezelf alleen niet gaan forceren om te gaan genieten of jezelf afvragen van ‘waarom geniet ik nou niet?’ of ‘ik hoor nu te genieten, maar dat doe ik niet..wat is er met me aan de hand???’. Dat zijn rotgevoelens die je heel simpel kan voorkomen door te aanvaarden dat het soms ook niet genieten is! Misschien heb je hier wat aan..

monique -

Helemaal mee eens!
Vooral in de kraamweek.. dat iedereen dan zegt: Wel genieten hè!?
Terwijl het in de kraamweek juist ook echt niet altijd rozengeur en manenschijn is.
Slaaptekort, gehavend aan de onderkant, tieten waar je u tegen zegt en met pech ook nog zeer doen, een overweldigend gevoel, gierende hormonen.. Maar nee, WEL GENIETEN HE! (Ik kon sommige mensen soms wel schieten..)

Uiteraard zitten er ook prachtige momenten in de eerste week. Het is magisch. En dan geniet je.. heel hard!

Kirsten -

Wat een heerlijke update Willemijn! Nog eventjes…!

Carien - BlondieBeautyFashion -

Wat een heerlijk artikel weer! Het is bizar om een artikel te lezen wat ik zelf zou kunnen hebben geschreven. Ik moet nu nog 2 dagen werken en dan heb ik verlof! Ook echt gek eigenlijk, ineens niet meer elke dag naar kantoor maar gewoon broeden haha! Ben er stiekem ook wel aan toe precies wat jij ook zegt je keert wat meer in jezelf enzo! Heeft jou kleine man ook zo vaak de hik? Blijft gek, zelfs na al die maanden, om je te beseffen dat er een klein mensje in je buik zit en toch is het inmiddels ook weer heel gewoon ofzo. Bijzonder! Geniet van je laatste weken! En natuurlijk ook een beetje sterkte want soms is t ook gewoon even zwaar (als je weer n poging doet je broek (waarom had ik bedacht een skinny jeans aan te trekken?!) en schoenen aan te krijgen om vervolgens het gevoel te hebben dat je ontploft en toch weer iets anders aantrekt;)).

Rieta -

Hey!
Heel herkenbaar :) heb zelf een meisje van net 9 weken 💕
Heb je een bevalplan? Ben ik erg benieuwd naar! Ik was na de bevalling heel blij dat ik die van te voren had opgesteld en dat het ziekenhuis op de hoogte was!
Succes met de laatste loodjes en lekker genieten 😘

Nienke -

Heel leuk weer om te lezen! 😀
Veel succes en sterkte!
En geniet er ook van!

monica -

Spontaan uiteten kan ook wanneer je een kindje hebt hoor haha. Maar dan ga je lekker spontaan met z’n drieën eten. Ook erg gezellig. Zodra je je kind in je handen hebt is het alsof het niet anders is geweest. Geniet er maar van.

Rowan -

Ik vind het ook zó snel gegaan. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat je vertelde dat je zwanger was. Ik wens je veel succes en plezier in je laatste weken, en ben natuurlijk heel benieuwd naar als het echt geboren gaat worden. Veel liefs! X

Nienke -

Ook vanuit mijn oogpunt als lezer van jullie blog is het ontzettend snel gegaan! Het voelt nog helemaal niet zo lang geleden dat je bekend maakte dat je zwanger was. Mooi artikel dit!

Margriet -

Wauw, zo snel gegaan!
Heel veel succes met de laatste loodjes!

Renske -

Aaah! Zo leuk en mooi geschreven. Heel herkenbaar ook. Een tijd waar je nog verl aan zal terugdenken en met liefde op terug zal kijken. Ik werd ook gek van dat ik niet wist wanneer hij zou komen, vooral omdat de artsen steeds twijfelde om de bevalling in te leiden. Uiteindelijk kwam mijn zoontje keurig stipt op 37 weken! Dat was zo’n verrassing! Succes met de laatste weekjes en geniet er ook vooral van. Xxx

Miriam -

Wat mooi geschreven. Ik vind het zelf ook helemaal spannend en leuk, voor jou! hihi. Geniet van je laatste zwangere weekjes, straks kan je genieten van jullie zoon :)

Elisabeth -

Je zou eventueel ook je lieve hond kunnen uitlaten met je zoontje in een (ergonomische) draagdoek of zak!
Er zitten vele voordelen aan het dragen van je kindje, het is namelijk erg goed voor de hechting van je kindje en eigenlijk ook ‘natuurlijker’ dan liggen in een kinderwagen.

Lisa -

Eerlijk gezegd kijk ik zelfs een beetje uit naar de komst van je zoontje (:
Ik weet zeker dat je een hele lieve mama zal worden Willemijn!

Lindsey Beljaars -

Wat een prachtige update weer. Geniet er inderdaad nog even van!! X

Madelaine -

Wauw wat mooi geschreven Willemijn! Toevallig heb ik vorige week ook zo iets online geknald. Gewoon even van me afschrijven dat ik toch ook die verandering voel. Niet meer dezelfde persoon als voor de zwangerschap, maar ook nog geen mama.. Je dwarrelt er ergens nog zo tussenin (vind ik dan). Ik wil nu ook nog allemaal dingen doen ‘omdat het de laatste keer is’, maar anderzijds hoop ik wel zo nuchter te blijven dat die dingen ook nog wel kunnen, maar dan iets minder spontaan. Ik ken iemand die alles niet meer doet onder het mom van ‘ja maar ik heb een kind’. Zo wil ik nou ook weer niet zijn. Het is wel een vreemde gewaarwording dat je ineens zelf een gezin wordt en jouw mama ineens oma. Ondanks dat ik zelf al tante ben en mijn twee neefjes mijn moeder oma noemen.

Kelly -

lekker genieten van alles en volgens mij doe jij dat heel bewust. Lekker relaxed de laatste weken tegemoet gaan en inderdaad uitkijken naar de bevalling en je kleintje! Ik ben nu bijna 12 weken mama van een dochtertje Liv Novée en ik heb de laatste weken ook zo relaxed beleeft. De bevalling is geweldig en hoe relaxte je erin staat hoe soepeler alles loopt. Geniet van je bolle buik & de tijd met je vriend en de kleine in je buik en kijk lekker uit naar het samen knuffelen! Want eerlijk in drievoud is het nog leuker, succes Willemijn!

Mare -

Zelfs de smaakvoorkeuren van kinderen worden al enigszins bepaald in de baarmoeder.

Martine -

Nou dan lust hij in ieder geval kaas haha 😉

Amelie -

Nu ik er zo bij stil sta is het inderdaad bizar snel gegaan! Het lijkt wel gister dat je aankondigde dat je zwanger was! Heel, heel veel succes bij de laatste weekjes en geniet van dit!

Mare -

Willemijn, wat een prachtige update! Maar ehh..eigenlijk ben je al moeder, want je communiceert heel intens met je baby via de navelstreng. Zo blijkt uit onderzoek dat de stemming van de moeder tijdens de zwangerschap invloed heeft op de mate van stress regulatie van hun kinderen.

Denise -

Zo vreemd, eigenlijk ken ik je helemaal niet, maar ik leef helemaal met je mee haha! Ik ben zo benieuwd naar hoe het voor jou is om moeder te zijn. Ik wens je nog heel veel plezier de laatste weken en ik kijk uit naar je volgende update!!!

Dionne -

Ik ben zelf zo niet toe aan kinderen, maar mijn god ik kan niet wachten op dat kleine mannetje van jou en Djurre. Ik vind het zo raar om zo met je mee te leven 😛 Ik word zo excited van deze updates.

Cindy -

Wat klink jij onwijs relaxed. Ik hoop dat ik ook zo de laatste weken van mijn zwangerschap in zal gaan, maar dat duurt nog 4 maanden voordat het zover is. Wel merk ik dat ik nú al die behoefte heb om thuis te blijven, niet meer hele dagen weg te hoeven haha. En ja, dingen die je nu voor het laatst alleen of met je partner doe, ik ben me daar ook al van bewust. Succes met de laatste weken! Ik kijk uit naar alle babyposts van je.

jose -

IK KAN NIET WACHTEN. Ik krijg alleen van je artikel al nesteldrang. En heb opeens een heel opgezet gevoel in mn maag. Ben ik de enige? 😉

Lilian -

Wat mooi beschreven! Ik was uitgerekend op een zondag en elke zondag gingen we uitgebreid ontbijten en vroegen we ons af of dat ons laatste zondagsontbijtje met z’n tweeën zou zijn… en toen kwam de uitgerekend datum… en toen nóg een zondag, zo vervelend 😉

Je kunt overigens ook met kind spontaan uit eten hoor. Alleen moet je dan wat vroeger gaan. Wij gingen met Valentijnsdag spontaan uit eten en toen was er nog plek om 17.00 uur. Dat redt je niet als je later komt, dus eigenlijk kun je nog makkelijker spontaan uit eten 😉

Milou -

Wow, het gaat zoooo snel! Ik weet nog super goed dat het bericht online kwam dat je zwanger bent en dat lijkt echt nog niet zo lang geleden! Maar goed, ik ben zelf nu ondertussen 15 weken zwanger dus de tijd gaat inderdaad zo snel… haha! Dat van die buik kan ik nu al een beetje bevestigen! Het begon een paar weken geleden met een ‘ben je aangekomen?’ buikje en nu is het echt een bolletje. Maar als ik naar beneden kijk zie ik niet veel verschil, dus ik schrok vanmorgen wel toen ik in de spiegel keek!
Succes de laatste weken! Ben nog benieuwd naar je filmpjes. Vooral het kamertje. Kom maar op!

Manon DK -

Lieve Willemijn, ik kan me als de dag van gisteren herinneren hoe jij je zwangerschap aankondigde op Instagram en op 2WMN! En nu zijn er al bijna 9 maanden voorbij gevlogen! Wat gaat de tijd snel! Ik heb steevast alle zwangerschapsupdates en alles daarom heen gevolgd. Ik ben heel erg blij voor jou en Djurre dat jullie een gezonde Gaai hebben, want dat was natuurlijk nog wel even spannend. Ik hoop dat de laatste loodjes voorbij vliegen, en jij en Djurre snel een kleine Gaai kunnen verwelkomen <3

Liefs Manon

PS. Komt er ook een postadres zodat ik (wij allemaal misschien) een kaartje kunnen sturen?

Anja -

wat een spannende tijd,ik denk dat we dat allemaal hebben gehad bij de 1ste,wachten op Het moment,het enigste wat je kunt doen is genieten,mijn zoontje is alweer 8 jaar en besef me afentoe hoe snel dat het gaat,ben vanaf 2 weken gewoon weer gezellig gaan uiteten etc met de baby natuurlijk,je bent niet alleen moeder maar ook man en vrouw,mijn zoon is nooit lastig geweest,denk ook dat we dat te danken hebben omdat we hem altijd mee hebben genomen waar we ook heen gingen!van baby af aan,veel succes met de laatste weken en de bevalling!

Patricia -

ik vind je buik nog steeds heel beschaafd hoor! Je zult snel weer in vorm zijn, let maar op. De bevalling is een samenspel tussen moeder en kind, dat is het mooie ervan 😊 Je schrijft dat je zin hebt in de bevalling, leuk, dat herken ik helemaal. Al dat gemiep toen om me heen dat het iedereen zo eng leek…. Ik dacht juist, kom maar op! Er is er nog nooit een blijven zitten tenslotte. Zet ‘m op alvast!

Martine -

Haha heerlijke comment!

Tamara -

Leuk geschreven en ik ben heel benieuwd naar je ervaringen 😀

A -

Ik reageer eigenlijk nooit, maar wat ben je mooi zwanger! Heel veel succes met de laatste loodjes en het bevallen en ik weet zeker dat jullie, beide, top ouders gaan worden!!

Sanne -

Mooi om te lezen dat je er nog zo van geniet, en je bent zo mooi zwanger!!

Ilse -

Heel herkenbaar! Doe inderdaad vooral waar jij behoefte aan hebt. Die laatste weken zijn bijzonder, spannend en ook heel fijn. Op een bevalling kun je je voorbereiden, ik dit deed dat met yoga maar uiteindelijk gaat het zoals het gaat en ga je vanzelf mee met de flow. Mijn bevalling is niet zo soepel verlopen maar de scherpe randjes gaan daar al snel vanaf. Het moment dat je je kleine eindelijk mag ontmoeten is niet in woorden uit te drukken en iedere dag hou je er een beetje meer van. Het is toch echt het mooiste wat er is! Mijn zoon is inmiddels alweer bijna 7 maanden en mijn man en ik kunnen er niet over uit. Het is gewoon een heerlijk en lekker kind! In de eerste week was ik erg droevig, het was allemaal niet gelopen zoals ik had gehoopt en ik kon mijn zoon geen borstvoeding geven en dan komen daar nog eens die kraamtranen bij OMG! Schrik daar vooral niet van die kraamtranen, ook dat gaat voorbij en voor je het weet loop je stralend achter de kinderwagen met je prachtige zoon. Doe rustig aan en ga er vooral heel veel van genieten!

Marina -

Heel herkenbaar allemaal! Ik ben nu bijna 38 week zwanger van ons eerste kindje en het idee dat het nu elk moment kan gebeuren is zo apart. Je kunt alles opzoeken (doe ik ook!) en vragen over de hele zwangerschap alleen dit laatste stukje: wanneer en hoe blijft mysterieus!
Ik wil je heel veel succes wensen de aankomende weken en kijk uit naar updates, zeker omdat we zo dicht bij elkaar zitten, is het heel fijn om er over te lezen! Liefs xx

Minka -

Jeetje ik vind het ook zo snel voorbij gevlogen! Heb echt met je meegeleefd en wens je nog een hele fijne en hopelijk rustige tijd toe voordat jullie kleine man er is. Ook voor Djurre trouwens veel succes met jou steunen tijdens en na de bevalling. <3

Leonie -

Wat een mooi geschreven artikel.. Het lijkt me een hele mooie maar ook bizarre periode, die laatste loodjes. Geniet er nog maar lekker van! Ik kijk al uit naar alle andere artikelen rondom Uk!:)

Janneke -

Aaaah wat leuk! Heel mooi geschreven Mijn! Je ziet er prachtig uit. :)
Je word een geweldige moeder! En Djurre een geweldige vader. :)

Tamara -

ahhh je buik! Prachtig! Als ik dat zo zie mis ik mijne ontzettend! Ik ben ontzettend benieuwd naar je baby en hoe je het moederschap zal ervaren. Ik vond het heel erg wennen, maar op een gegeven moment gaat alles vanzelf!

Margot -

Wat leuk om te lezen! Mooi dat je zo bewust probeert te genieten en het lijkt me allemaal heel spannend!

Jacq -

Zo bijzonder om je hele zwangerschap meegemaakt te hebben. Toen het net zo ver was dacht ik: dat gaat nog zo lang duren, en nu is het ineens zover! Heel mooi :) vind het mooi hoe je omschrijft dat ook het leven van je familie gaatveranderen. Daar had ik helemaal nooit zo bij stil gestaan.. Heel veel plezier en succes als het straks zover is!

Joyce -

de laatste loodjes vond ik zo bijzonder. Lekker wegdromen bij wat komen gaat en genieten van de laatste momentjes met de kleine in je buik. Geniet nog even heel erg veel van het zwanger zijn! Want de cliché verhalen zijn allemaal waar het gaat snel!

lisa -

zo leuk hoe je het hebt beschreven! Heel veel succes met de laatste loodjes, en blijven genieten hè! maar dat doe je vast wel!😉

Nicky -

Lieve Willemijn, wat weer een prachtige woorden. Mij lijkt alleen het gevoel van een baby in je buik al onwerkelijk, hihi. Vanaf het begin, toen je je zwangerschapsaakondiging deed, voelde het voor mij al alsof een vriendin zwanger was. Ik vind het dus heel leuk dat je alles zo deelt. Ik snap dat je voor moeilijk keuzes staat omtrent het ‘laten zien’ van je zoon. Waar je ook voor kiest, jullie geluk staat op de eerste plaats. Ik kijk nu al uit naar de shoplog en roomtour. En ik kan niet wachten op de virtuele ‘kraamvisite’. Veel liefs en succes met de laatste loodjes !

natassk -

Van het bevallen klopt niet helemaalanger. De meeste baby’s worden tussen de 37 en 42 weken geboren. Maar worden nog best veel baby’s voor 37 weken geboren en moeten dan nog in zh blijven .

Maar zelf een gevoel Waneer je gaat bevallen ?

Bij de oudste dacht ik met oud en nieuw in zo zou liggen en dus overtijd zou gaan . Overtijdbehandeling liep ik en met oud en nieuw mocht ik naar huis ( spoed kz gehad nadat hij het bochtje niet kon maken .)

Bij de jongste sterk gevoel vanaf begin dat 40 weken niet ging halen ook dat klopte met 39,3 een geplande kz

Charlotte -

Wat is het snel gegaan! Succes met de laatste loodjes (en geniet ervan!)

martina -

Alles wat ik lees is zo ontzettend herkenbaar! De zwangere periode die nu voor jou gaat komen heb ik helaas niet meegemaakt wat voor mij vooral heel raar is. Ik sta er steeds bij stil maar dat is denk ik ook een stukje verwerking. Melle is nu vier maanden en ik was gisteren zo onder de indruk van zijn ontwikkeling. Ik heb heel veel foto’s zitten kijken van vlak na de geboorte en ik kon me nu al niet meer voorstellen dat hij zo klein was. Ik wil alle momenten op mijn netvlies branden en het frustreerde me dat ik sommige beelden niet meer terug kon halen. M’n vriend zei troostend dat ik juist daarom al die foto’s had en dat klopt helemaal. M’n laatste buikfoto heb ik ook vol verwondering en bewondering terug zitten kijken. Ik probeerde me Melle voor te stellen in mijn buik, hoe hij lag, zo bijzonder en moeilijk te beseffen. Pffffff een reactie vol emoties haha.

Lizzy -

Wat een prachtige update Willemijn! Heel mooi geschreven en verwoord. Het lijkt me een spannende periode, waarin je inderdaad pas écht gaat beseffen dat je een kindje gaat krijgen. Geniet van deze mooie periode. Ook als je een kindje hebt kun je gerust nog een keer alleen uiteten met Djurre, of lekker shoppen met Martine! Daar heb je een oppas voor (bijvoorbeeld je ouders of iemand anders). Waar ik zeker van overtuigd ben, is dat jij een goede moeder gaat worden!

Caro ~ My Beautycase -

Wat leuk om dit te lezen! En wat begint het nu toch spannend voor jullie te worden! Ben benieuwd naar alle artikelen die nog gaan komen. :-)

Dagmar -

Wauw wat een prachtige update, zo mooi geschreven! Ik hoop dat de laatste weken heel goed voor je zullen verlopen. Veel liefs!

Diana -

Ahhw Free Willy, je ziet er niet uit als een walvis hoor haha. Je ziet er mooi uit. Ik ben zooo benieuwd naar de baby! Ga je hem eigenlijk laten zien in de videos of zonder gezichtje, of hoe ga je dat doen?

Willemijn -

Hihi dank je!

Ik zal niet zo veel van hem laten zien, maar een fotootje hier en daar vast wel! Ik vind dat ik niet van alles op internet van hem kan gaan plaatsen als hij zelf nog niet kan bepalen en zeggen of hij dat wil of niet. Dat is in elk geval hoe ik er nu over denk. :) Ik (samen met Djurre natuurlijk) bepaal/bekijk het een beetje op het moment zelf!

Mariska -

Gelukkig lijken baby’s de eerst 2 weken allemaal op elkaar :) (helemaal met een mutsje op) Zie nu pas echt ‘eigen’ trekjes bij ons zoontje van 5 weken. Afgelopen week is hij ook echt gaan lachen! (eerst alleen naar mij, paar dagen later ook naar papa). Zo leuk!

Lotte -

Mooi omschreven hoe je je voelt. Alleen dat spontaan uiteten.. als jullie dat leuk vinden waarom zou je je dan laten beperken door een kindje? Zeker omdat je het hebt over een termijn van 10 – 20 jaar, maak je geen zorgen, spontaan uiteten moet je juist lekker doen. Alleen dan met z’n drietjes :)

Willemijn -

Haha, dat is ook zo! Je hebt helemaal gelijk 😉

Heleen Schrijvershof -

Ik snap wat je bedoeld: het gaat vooral om het spontaan zomaar wat kunnen afspreken. Maar: na een week of 4 had ik zoveel zin in sushi, dat we gewoon de maxi cosi hebben neergezet en dachten: we kijken wel hoe het loopt. Dat kan nog makkelijk. Meest relaxte etentje ooit haha. Met een jaar tot 2 jaar ging het niet altijd even soepel, dus gingen we eerder ergens koffie drinken of lunchen en nu, met 3 jaar gaat het perfect. Dat scheelt al snel zo’n 17 jaar haha.

Willemijn -

Hihi dat klinkt goed 😉

Kelly -

Leuk geschreven Willemijn! Mij lijken de laatste loodjes best pittig. Ik ben nieuwsgierig naar de kleine Gaai.

Saskia -

Wat een mooi geschreven artikel! De nieuwsgierigheid naar je baby lijkt me heel bijzonder, als wat voor persoon zal hij uitgroeien? Lekker doen waar jij je prettig bij voelt, laat niet te veel aan je trekken door andere mensen in de laatste weken.

kim -

Goed dat je stilstaat om even te genieten! Heel herkenbaar de laatste loodjes zwaar. Helaas heb ik mijn tot do list niet afkunnen werken en werd ons kindje met spoed gehaald. Heb er nog wel eens spijt van dat ik bepaalde dingen niet zElf heb kunnen doen. Gelukkig vergeet je dat allemaal! Tip: stel prioriteiten en doe echt lekker dingen waar je van geniet!

Marlin -

Mooi geschreven Willemijn!
Heel veel succes met de laatste loodjes! X

Amy -

Ahhh gaat zo snel!!

Jantine -

Slik… Zo had ik me de laatste weken ook voorgesteld, maar mijn zoontje moest er na 33 weken ineens met spoed uit…

Betty -

Ik herken echt alles van wat je schrijft over de laatste periode. Die duurde in mijn beleving trouwens heel erg lang! Naarmate je minder kan, kruipen de dagen voorbij. En niet weten wanneer je gaat bevallen helpt dan ook niet. Probeer inderdaad van iedere dag te genieten (ik mis het soms zo!) en bereid je voor op een zwangerschap van 42 weken, dan kan het altijd meevallen. Succes met de laatste loodjes. Zoals je zelf zegt: het ergste heb je al gehad, het wordt alleen maar beter :-)

PinkFairy -

Spontaan uiteten kan dan nog steeds ook als je flexibele oppas (aka familie) in de buurt hebt. 😉
Ik moet nog iets langer wachten maar heb alle kleertjes allang gewassen haha 😛 De enige grote klus die mij nog staat te wachten is alle zachte speelgoed schoonmaken, en dat zal ik tot het laatste moment uistellen.

Dita -

Wat mooi geschreven Willemijn! Het is allemaal zo bijzonder. Het feit dat je straks inderdaad nooit meer samen bent lijkt mij ook erg raar. Ik heb dat nu al. En ik moet nog even wachten tot februari. Ik ben ook zo benieuwd naar onze baby. Jij succes met de laatste loodjes en ik ben erg benieuwd naar alle baby posts die er nog gaan komen :)

Simone -

Wat een leuk geschreven update Willemijn! De laatste loodjes zijn zwaar. Iedereen ervaart dat op zijn eigen manier. Je klinkt vrij relaxed en dat is voor je laatste weken erg prettig!

Reageer ook