Been There Done That TAG

Onlangs kwam ik een leuke tag over vakantie tegen. De Been There Done That tag. De tag stelt vragen over welke landen je bezocht hebt, vakantieherinneringen en dingen die je ooit nog eens wilt doen. Ik vulde hem in! (En kreeg spontaan zin om op vakantie te gaan…)

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Wow, daar moest ik even diep voor graven in mijn geheugen. Dit zijn ze (geloof ik):

 • Groot Britannië
 • Frankrijk
 • Denemarken
 • België
 • Duitsland
 • Zwitserland
 • Tsjechië
 • Frankrijk
 • Spanje
 • Italië
 • Griekenland
 • Kroatië
 • Amerika
 • Curacao

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

De Malediven! Wat lijkt het me daar ontzettend mooi. Djurre en ik hebben het er al jaren over. Ooit gaan we, als we genoeg geld hebben gespaard voor de ultieme droomvakantie.

New York, april 2014

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Elke vakantie heeft zijn eigen fijne dingen. Aan strand/relax vakanties vind ik zo fijn dat je echt even helemaal bij kunt komen. Uitrusten, zwemmen, aangenaam temperatuurtje, lekker eten. Hmm! Stedentrips/shoptrips zijn natuurlijk het leukste samen met Tien, uren winkelen, de stad verkennen, zwijmelen bij exclusieve warenhuizen. Dit zijn toch wel mijn twee ideale vakanties.

Curacao, 2013

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

New York, zeker weten! Ik heb nog lang niet alles gezien van deze metropool en wil er dolgraag nog eens naartoe.

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Naar onze zuiderburen, de stad Gent. We hebben er een middag kunnen shoppen en rondlopen, loved it!

Daarnaast zijn Martine en ik naar Londen geweest voor een Illamasqua make-up cursus 3 jaar geleden.

New York, 2014

Met wie ga je meestal op reis?

Djurre en Martine.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Ik zou wel eens op vakantie willen gaan met een super ervaren reiziger. Zo’n iemand die je alle ins en outs van een plek laat zien en je volledig mee op sleeptouw neemt. Lijkt me heerlijk!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Djurre, baby, Martine, Saar en mijn laptop. 😉

Ameland

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Vroeger gingen we regelmatig op vakantie binnen Nederland. De waddeneilanden, de Veluwe, Noord-Holland… Ik vind dat je heel goed in Nederland op vakantie kunt!

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Dierentuin, zeker weten! De laatste keer naar een dierentuin is misschien al wel 10 of 15 jaar geleden, dus ik zou graag nog eens gaan! Attractieparken trekken me niet heel erg.

Tsjechie, 2006

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Oei, moeilijk… Ik ben dol op beide. Maar puntje bij paaltje ben ik al jaren niet meer op skivakantie geweest omdat de zonvakantie het toch altijd weer wint.

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Ik heb er zo veel! Op Top of The Rock en bij Bergdorf & Goodman met Martine. Mijn eerste vakantie met Djurre naar Italië, en 1,5 jaar later naar Kopenhagen. Luieren aan het prachtige strandje Porto Marie met Djurre tijdens onze huwelijksreis. Spelend met vakantievriendjes op een kleine camping in Zuid-Frankrijk als meisje van 10. Snowboarden in Tsjechië. En meest recent, elke ochtend op ons priveterrasje ontbijten in Griekenland. Ik kan niet kiezen hoor!

Kopenhagen, 2012

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Dat is tegelijkertijd ook een hele grappige: de rampzalige terugreis vanuit Londen. Dat verhaal kennen de vaste lezers wel. Martine en ik waren met de boot naar Engeland en vanaf Londen moest je met de trein naar de haven in Norwich. We waren ruim op tijd op het station. Zo op tijd dat we besloten niet te rennen voor de trein die over 3 minuten zou vertrekken, want we konden nog minstens 2 latere treinen nemen. Hadden we dat maar wel gedaan want een halfuur later lag het hele treinverkeer in Londen en ten westen van Londen plat. Uiteindelijk hebben we uren op een koud station in onwetendheid gestaan en misten we de nachtboot. Super shit! De betreffende vlog (lach ons niet uit om onze looks 😉 ) kun je hier terugkijken. Lachen!

https://youtu.be/oexVZObofqU

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Dit jaar gaan we niet meer op vakantie. De eerst volgende vakantie de gepland staat zijn een paar dagen Vlieland in het voorjaar en daarna zien we wel verder. Eerder dit jaar ben ik naar Spanje, Kroatië en Griekenland geweest.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Zeg nooit nooit, want ik denk dat alles wel zijn eigen charme heeft. Als ik dan toch moet antwoorden, dan zeg ik Azië. Dat continent trekt me wat minder en dan zou ik liever eerst andere continenten bezoeken.

Spanje, 2015

Ik hoop dat jullie de tag leuk vonden om te lezen. Ik vind hem zelf in elk geval erg leuk om te lezen bij andere bloggers. Ik kreeg er super veel leuke inspiratie van om naartoe te gaan.

Als je meer wilt lezen over reizen, lees dan onze artikelen onder de categorie 2Do trouwens!

Ik ben benieuwd naar jullie vakantieverhalen!

21 reacties

Emma -

Leuk artikel! Grappig dat je twee keer in Frankrijk bent geweest 😉 Canada is trouwens ook een heel mooi land.

Esther -

Die link doet t niet! Heb je misschien de naam van de video, dan kan ik het zien!

Eilish (artisticstateofmind) -

Super om te lezen. Ik ben helaas sinds 2011 nergens meer heen geweest. Ik kan wel een fijne relax vakantie gebruiken!

Rowan -

Je hebt echt al mooie bestemmingen bezocht zeg.. Die foto van New York is echt prachtig!

Saskia -

Oh de Malediven.. het lijkt me echt het paradijs op aarde! Het is wel enorm prijzig om daar op vakantie te gaan, dus ik weet niet of het er ooit van gaat komen. Zelf hopen mijn vriend en ik om in 2017 een cruise te gaan maken, zo zien we veel verschillende mooie plekjes op de wereld in één vakantie. Misschien wel een cruise die ook langs de Malediven komt, twee vliegen in één klap :)

Naomi -

Wat een leuke tag! Deze ga ik denk ook een keer doen!

x

Lindsey Beljaars -

Wat superleuk om te lezen! Ga deze TAG zeker onthouden voor mijn eigen blog. Geinig dat Azië je ook totaal niet trekt, mij namelijk ook niet! Stuur mij maar naar Amerika, hihi! 😀

Susanne -

Leuk om te lezen! Eindelijk iemand die Azië ook niet trekt, spreekt me totaal niet aan!

Tamara -

Wat een geweldige tag! Die ga ik ook overnemen 😀

Suzanne -

Haha, als je zegt: lach ons niet uit om onze looks, dan wil ik dat filmpje juist zien haha (en dat heb ik ook gedaan). Leuke tag!

Evelien -

Leuk dat jullie Gent zo een leuke stad vinden! :) ik zit er nu op kot, momenteel heb ik eigenlijk les Patrimoniumdocumentatie haha.

Waarom doen jullie hier niet eens een meet&shop voor de Belgische fans? :) ik wil jullie echt graag eens ontmoeten! X

Margot -

Wat leuk om te lezen! Grappig dat Azië niet zo trekt, ik vind het juist heel interessant.

Liza -

Maar De Malediven maken deel uit van Azië..

Willemijn -

Zoals ik schreef, als ik iets moest noemen van deze tag dan noem ik Azië. Maar daarmee zeg ik niet dat ik het helemaal niets vind 😉

Liza -

Haha, oké, verkeerd begrepen! 😉

Dita -

Reizen is zo fijn! Mooie landen heb je al bezocht.

Tamara -

ohhhhhh New York! Prachtig! Daar wil ik wel zo ontzettend graag een keer naartoe!

Lara -

Ooo, wat een heerlijk rijtje met landen! Ik wil ook weer op vakantie !!!

En Azië NIET?!?? Oooo, het is daar zo mooi! De mensen, het eten, de natuur!
Maar …ook de andere continenten zijn allemaal prachtig!

Dagmar -

Wauw wat heb je al veel mooie reizen gemaakt en veel van de wereld mogen zien zo leuk om te lezen! En ik krijg gelijk zin om te reizen, echt inspirerend!

PinkFairy -

Leuke tag! Mij trekt Azië juist heel erg. Vooral sinds HongKong ben ik helemaal verliefd, de grote steden daar zijn nog indrukwekkender dan NY 😉

Kelly -

Leuk om te lezen! Ik ga maandag voor het eerst verder dan belgie of duitsland en in een hotel. Jeej voor Engeland!

Reageer ook