2Keep a Diary: oktober #4

De een na laatste week dat ik samen met Willemijn blog, nog maar een week te gaan vanaf vandaag en dan blog ik zoals het nu gaat volgens de planning in mijn eentje. Zo raar! Willemijns zwangerschap is voorbij gevlogen. En deze week natuurlijk ook!

Maandag

De dag begint vrijwel iedere dag met het uitruimen van de vaatwasser. Halleluja voor de vaatwasser, ik hou van dat ding.

Willemijn en ik waren nog behoorlijk moe van de zondag daarvoor, de babyshower. Ze kwam daarom iets later dan normaal. Ik besloot van de extra tijd gebruik te maken en Noa flink uit te laten en daarna met haar te spelen.

We gingen daarna weer snel aan de bak. Ik kwam even trots vertellen dat ik nog lekker chocolade kruidnootjes voor ons over had want die had ik verstopt voor Jorrik. Blijkbaar had hij ze gevonden. Thanks voor die vijf kruidnoten schat, haha!

De hele dag zijn we druk geweest met het vooruit werken voor beide blogs, zo druk dat ik daar niet eens een fotootje van heb.

‘s Middags werd er een pakketje bezorgd van Loavies. Ik trok meteen de kleren aan. Ik ben superblij dat ik met mijn ‘varkenspootjes’ deze over-the-knee-boots pas want ik heb altijd problemen met laarzen kopen. Ze gaan nooit dicht, tenzij ze de laarzen in schachtmaat L verkopen. Een outfitfoto maken was lastig. Noa wilde er graag bij zijn!

Uiteindelijk heb ik tot ongeveer zeven uur gewerkt. Daarna Noa nog een uur uitgelaten en toen was het tijd om te koken. Ze houdt me scherp in de gaten zoals je ziet. Stel je voor dat ik zonder haar uit ga zeg!

‘s Avonds maakte ik een flinke bak lasagne met veel groenten onder een laag kaas. Hier konden we zowat de hele week van eten.

Ik plofte op de bank en keek naar Holland’s Next Top Model. Ik ben voor Lisa, ik vind het zo knap dat zij op zo’n jonge leeftijd al zo’n goed model is! Pfff, wat een lange dag.

Dinsdag

Tijd om naar Willemijn te gaan. Ik gaf Noa een Kong met wat lekkers en ik ging met de auto naar Willemijn. Ik mocht mijn schoonmoeders auto lenen want ze had vakantie, superlief. Jorrik zou rond 12:00 terug van zijn werk komen dus dat was mooi meegenomen.

Hard aan de slag met foto’s maken, video’s maken, bewerken, monteren, you name it! Ook testten we de NARS Audacious lipsticks uit. Dit is zo geweldig leuk om te doen, vandaag kun je de eerste review al lezen!

Na zo’n swatch sessie ziet het schoonmaakdoekje er zo uit. Auw!

Ahum, nu is het even tijd voor mij en mijn leuke varken!

Er kwamen ook weer wat leuke pakketjes binnen waaronder dit palet van Zoeva met een aantal mooie koele tinten, yes! We werkten de rest van de dag keihard door tot ongeveer half zeven. Het zijn lange maar leuke dagen de afgelopen weken!

Willemijn bewerkt met een geërgerd gezicht de NARS Audacious foto’s, haha! We wilden deze dubbel swatchen en dat is dubbel zo veel werk en soms dubbel zo veel fouten. We maakten namelijk met wel drie camera’s met drie verschillende lenzen foto’s om de kleur zo goed mogelijk in beeld te brengen (close-up, met flits en zonder flits) en blijkbaar waren we ergens in de swatch drukte een serie vergeten. Maar de foto’s vind ik persoonlijk prachtig geworden. Goed werk partner!

Even een selfie maken met m’n lieve bestie en haar mooie buik, wat is ze toch stylish zwanger hè?

We hadden wel een etentje verdiend om te vieren dat we zo’n goed jaar hebben gehad en om nog even samen wat tijd door te brengen naast ons werk. We gingen samen naar Voilà, een heerlijk restaurant in Groningen.

Het eten was fantastisch, maar daarover later meer. Heerlijk om even samen wat vriendinnentijd door te brengen: zeker nu de kleine man er nog niet is!

Het was een hele gezellige avond, om elf uur was ik thuis!

Woensdag

Op woensdag zou ik eerst naar Willemijn gaan maar Jorrik moest onverwacht de hele dag werken omdat hij een dienst over moest nemen. Ik bleef dus thuis en heb amper foto’s gemaakt, want de hele dag heb ik praktisch achter mijn laptop gezeten. Oh en Noa even in bad gestopt. Die had er zo’n zin in!

Jorrik kwam ‘s avonds terug en had als toetje oliebollen meegenomen. Mafketel! De eerste die ik dit jaar op heb!

Ik zit me af te vragen wat ik in hemelsnaam deze dag gedaan heb, maar ik weet het alweer. Ik heb natuurlijk geblogd, maar ook veel huishoudelijk werk gedaan. Boring!

Donderdag

Ik begon de dag voor mijn doen vrij vroeg en besloot lekker te douchen nu het nog schemerig was.

Ik knuffel nog even met mijn lieve Nootje voor ik wegga. Wie kan zo’n lief koppie nu weerstaan?!

Eenmaal bij Willemijn komt de verloskundige langs. Ik hoor het hartje van ‘Gaai’, wat bijzonder om te horen en het klopt zo snel! Nadat de verloskundige weg is, ga ik aan de slag met foto’s. Want vinden jullie van mijn weelderige winterwereld?

Tussen de middag eet ik lekker courgettesoep en boterhammen met beenhamsalade.

Eigenlijk stonden de roze NARS Audacious lipsticks pas veel later op de planning, maar we vinden ze zo leuk dat we ze graag zo snel mogelijk willen swatchen. Heerlijke kleurtjes!

Onze planning hebben we fantastisch voltooid en zelfs weer wat dingen extra gedaan. Het gaat enorm goed met vooruit bloggen, ik ben trots op ons. Tot nu toe is alles bedacht en/of geschreven en bijna al het beeldmateriaal geschoten/opgenomen tot half januari voor twee blogs. Geloof me, dat is echt knetterveel werk!

Om half zeven ben ik thuis en ben ik blij dat Jorrik gekookt heeft. Ik kan geen pap meer zeggen. We eten Mexicaanse wraps met mijn zelfgemaakte guacamole. Zo’n lekker gerecht!

Ik loop nog een uur met Noa van 8 tot 9. Daarna plof ik op de bank.

Jorrik heeft nachtdienst en vertrekt rond tien uur maar brengt me eerst nog een bordje vol met veel te lekkere dingen. Ik eet de helft op, anders wordt het me te gek.

Vrijdag

Goedemorgen! Ik begin de dag met een zoete aardappelmuffin, twee mandarijnen en een aspirine. Ik werd wakker met een beetje hoofdpijn, ik merk dat het door de drukte komt. Gelukkig is het na twee uur weggetrokken.

Om negen uur begin ik met het opruimen en schoonmaken van de keuken, daarna schrijf ik tot een uur of half elf, ik maak me op, laat Noa uit en vertrek daarna naar de stad. Even iets anders doen dan alleen maar werken en huishouden.

Ik besluit decadent te doen en de auto lekker te parkeren in de parkeergarage vlakbij het centrum in plaats van gratis ergens neer te zetten. Daar had ik even geen zin in.

Rond een uur spreek ik met Willemijn af bij het Concerthuis. Hier kun je heerlijk lunchen. Ik neem een tosti met kaas, avocado en tomaat. Willemijn heeft een salade van flespompoen en linzen. We smullen ook van de ambachtelijk bereide frietjes. Hmmm!

We gaan lekker even met zijn tweeën de stad in, zonder vlogcamera voor de verandering. Ik pas hoeden bij de hoedenwinkel, dat heb ik altijd al eens willen doen.

Daarna hebben we de grootste lol bij de Van Arendonk omdat we weer in zo’n melige laten-we-rare-schoenen-passen-bui waren. Een gevalletje glitterloafers. We kochten beide lakleren herenschoenen en raar genoeg vinden we ze nu nog leuk ook!

We hadden lekker gewinkeld. Ik kocht nog thee bij Simon Levèlt en drinkglazen bij Dille & Kamille. Daarna ging ik naar de bank om eindelijk mijn vergeten pincode op te halen.

Thuis werk ik nog wat en om half zeven loop ik een groot rondje met Noa. Ik zet gelijk mijn nieuwe hoed op!

‘s Avonds maak ik rendangreepjes, boontjes met gebakken uitjes en zilvervliesrijst. Om half negen ploffen Jorrik en ik op de bank met ons bord, net op tijd voor The Voice.

Zaterdag

Weekend! Nou ja, weekend…mijn weekend zit al weer vol. Eerst even met deze schat wandelen en spelen.

Ik maak een boodschappenlijstje aan de hand van deze twee leuke boeken onder het genot van een kopje thee.

Ik weet niet wat het was, maar het leek wel of ik mijn kop op mijn kussen had laten liggen. Ik vergat van alles en nog wat. Ik nam Loes mee om boodschappen te doen, eenmaal in de supermarkt kom ik er achter dat mijn portemonnee nog thuis ligt. Dat is me nog nooit gebeurd. Vervolgens haal ik ‘m op en laat ik de portemonnee alsnog in de auto liggen. Aaargh!

Na een rondje door het centrum met Loes, was ik om vier uur thuis. Ik had giga honger en besloot (yolo) drie lekkere broodjes voor mezelf klaar te maken met kipfilet, avocado, perzik en een beetje truffelmayonaise.

Daarna zet ik nog even mijn schouders onder het huishoudelijk werk, terwijl Noa een duur bot van mij krijgt.

Ook zoek ik wat inspiratie op voor mijn volgende kappersbezoekje. Deze twee Oilslick haarkleuren vind ik prachtig. Beide anders, maar wel erg mooi. Ik denk dat die laatste wel goed bij mij past.

Ik heb geen zin meer om te koken, dus ik ben blij dat ik nog een stukje lasagne in de vriezer had. Pas om negen uur eet ik het op, want ik had weinig trek.

Ik verzorg mijn nieuwe schoenen (merk Maripé) met lakmousse en ga naar bed. Wat ben ik dol op mijn nieuwe shining stappers.

Zondag

Mijn huis is spik en span en klaar voor de visite. Mijn ouders en zus komen gezellig een dagje op bezoek. Dat vind ik zo gezellig!

Mijn moeder heeft heerlijke zelfgemaakte appeltaart meegebracht en mijn zus Tony Chocolonely chocolademelk met slagroom. De zondag kan niet beter beginnen!

Dat vindt Noa ook, heerlijk al die aandacht. Leuk om te zien hoe gek ze is op mijn ouders.

We wandelen gezellig met zijn vieren de hele middag in de buurt van Nienoord. We zijn zeker wel twee uur aan het wandelen. Het was ook prachtig herfstweer.

M’n lieve familie <3

We lunchen daarna gezellig bij Nienoord buiten op het terras met het zonnetje op onze bol. We nemen biologisch brood met rundvleeskroketten. Superlekker!

Daarna liggen we lekker met zijn allen op de bank en met Noa. We kletsen over van alles en nog wat en kijken af en toe tv. Ook maken we plannen om er nog eens een weekje tussen uit te gaan.

‘s Avonds maak ik chili con carne met muntsaus en een salade met perziken, geitenkaas, pijnboompitten en een dressing van olijfolie, balsamico azijn, honing en mosterd. Hier kun je het recept vinden!

We kijken met zijn allen naar de finale van Heel Holland Bakt en dan is het tijd om afscheid te nemen. Het was een ontzettend gezellige dag en ik heb er enorm van genoten.

De highlights van deze week waren het gezellige etentje met Willemijn bij Voilà, de mooie NARS Audacious lipsticks en het dagje met mijn zus en ouders. Ik ben weer helemaal klaar voor een nieuwe, leuke week. Fijne week allemaal en bedankt voor het lezen!

54 reacties

niknok -

Wat voor telefoon hebben jullie ik zag het niet in de keep a dairy

Mariska -

OH leuke foto’s weer! :) Ik had ooit eens jouw artikel gelezen over je hart volgen (erg mooi!) en dacht dat je altijd meer dan 1 zus had… of heb ik het mis? :)

Martine -

Dat klopt, ik heb er 3 :)

Jilte -

Mag ik een klein vraagje stellen. Gaan de 2Keep a diary van Willemijn ook gewoon door of stoppen die ook even?

Martine -

Dat hangt af van hoe het gaat. Als ze zich goed voelt en er energie voor heeft dan wel, en anders komt er een ander artikel in de plaats.

Hilde -

Dankje👍

Hilde -

Ik kan dat hoedenwinkeltje in grunn niet vinden… Waar zit ie dames? Thnx

Willemijn -

In de Oosterstraat. Witting & Zn staat er met een wit bord en zwarte letters op de groene voorgevel! :)

Miriam -

Leuk om te lezen en kijken weer. Vind die dairy’s altijd zo leuk. Je ziet er goed uit Martine, mooie kleding draag je. En zo te zien heb je een ondanks de grote drukte een gezellige, leuke week met lieve mensen om je heen achter de rug. Ik vind je theekopjes trouwens echt mooi.

Diana -

Hai Martine, wil je je recept voor guacomole delen? Ik kom vaak niet verder dan mixje uit het bekende rode zakje :(

Martine -

Men neme zure room, een avocado, 1 teen knoflook, zout, peper en citroensap. Dat pureer ik allemaal door elkaar met een staafmixer en prrresto 😉

Diana -

Ha, dat moet zelfs mij lukken. Dank je wel!

Yara -

Je kledingstijl is echt inspirerend Martine:)! De roze jurk en hoge laarzen staan je erg goed!

Renate -

Leuke diary!! Ook erg knap dat jullie zoveel vooruit hebben gewerkt.. Ben zo benieuwd naar gaai! Hierboven ook al genoemd maar idd Martine: je stijl wordt met de tijd leuker, ook eigen en je lijkt er zelfverzekerder door! Verder wil ik nog even kwijt dat door jullie ik ook kleinere dingen veel meer ben gaan waarderen; quality time met familie/vrienden, even lekker de stad in, ‘ gewoon’ een kopje thee drinken, lekker thuis zijn en gezellig maken. Eerder moest het allemaal groot grootser grootst, maar toen ik jullie diaries en video’s zag zette mij dat ook er toe om vaker kleinere dingen te doen- die minstens zo leuk zijn!! Haha beetje gekke opmerking dit…toch is het zo! Willemijn succes met de laatste weekjes en Martine met je tijdelijke ‘alleen-baan’. Liefs!

Nienke -

Leuk om te lezen!
Ik vind het ook echt super knap dat jullie zo hard vooruit hebben gewerkt. Dat lijkt me mega veel werk. Ik ben trots op jullie en ik heb er echt respect voor dat jullie dat, naast voor jullie zelf, voor een heel groot deel ook voor ons doen. Dankjewel toppers!

Jantiene -

Martine, waar komt dat grijze jurkje vandaan die je op de foto aan hebt samen met Willemijn? Hij is erg leuk!

Martine -

Hi Jantiene,

Het is eigenlijk een lang vest haha, hij is Vanilia maar helaas kocht ik die al weer vorig jaar winter!

Emma -

Wat is die Noa toch een lieve hond!! Misschien een beetje stomme vraag maar hoe kan ik bij mijn reactie een “profielfoto” (bij gebrek aan beter woord) toevoegen? Heb nu zo’n grijs poppetje

Nienke -

Haha, dat vraag ik mij ook al heel lang af! Ik heb geen idee. Misschien heeft dat iets te maken met als je een eigen website hebt?

Willemijn -

Dat kun je doen via Gravatar.com. Als je daar een account aanmaakt kun je een foto uploaden en koppelen aan je e-mailadres. Als je dan hier (en op iedere andere blog) je e-mailadres invult dan verschijnt de foto! 😀

Janneke -

Jaaaaaaaaaaa Martine!! Wat zijn die haarkleuren leuk!!

Emma -

Oh dankjewel! Zo leer ik nog eens wat haha

Maxie -

Super gezellige diary! Je nieuwe hoedje staat echt super leuk, zou zelf ook wel eens bij die winkel naar binnen willen gaan. En is het je al opgevallen dat je nieuwe lakschoentjes heel mooi staan bij de oilslik haar trend??? Weer een rede erbij om naar de kapper te gaan 😀

Martine -

Haha dat had ik nou ook bedacht 😀 !

lifetimes -

Wauw, vooruit werken tot januari is echt een gigantische prestatie. Ik krijg het niet eens voor elkaar om een week vooruit te werken en dan heb ik het nog maar over 1 blog, haha! Geweldig om te zien hoe hard jullie werken. Dat etentje was dubbel en dwars verdiend. Xx

Lillyshuid -

Wat een leuke week!!

Diana -

Heel leuke week Martine! Hoe gaat het met de familie van je vriend btw, die in het ziekenhuis lag?

Martine -

Wat lief dat je het vraagt, het gaat gelukkig weer heel goed. De hectiek is weer voorbij. Zijn oma is nu hard bezig met revalideren en het was een wonder dat ze hier door heen was gekomen volgens de artsen dus we zijn allemaal heel blij!

Suzanne -

Haha, Jorrik is er op tijd bij met de oliebollen! Leuke foto’s weer, ik vind Noa ook zo’n schatje.

Lindsey Beljaars -

Wat een heerlijke foto’s weer! Vind jullie diary’s het leukste om te lezen/zien.

Dionne -

Fijne diary! Mooie die Nars lipsticks!

suus -

Leuk om te zien! Zo’n drukke week is ook heel leuk maar hopelijk heb je binnenkort ook even tijd om ervan bij te komen. Zou je jouw huis trouwens eens willen laten zien? De sneak peaks op deze foto’s zien er iig goed uit!

Margot -

Wat leuk zo’n dagje met je familie! En knap hoor dat jullie zo ver vooruit hebben kunnen werken!

Lisa -

Ik ga toch even zeuren want het valt me op dat het nog erg veel gebeurd op deze site:
Stop met steeds te verantwoorden wat je eet! Hoezo ‘yolo, ik eet 3 broodjes’, prima dat jij dat doet! En had lekker alle biggetjes en Kinder op gegeten (al kan ik me voorstellen dat je daar na een paar wel misselijk van wordt :P).
Ik snap niet dat er in 2015 nog steeds zo veel over je/jullie eetpatroon geklaagd wordt dat je je genoodzaakt voelt om voor alles een excuus of reden te geven. Dat jij ergens zin in had is toch reden genoeg?

Mila -

Helemaal mee eens!!

Patricia -

ben ik het niet mee eens. Ik denk dat het goed is om wel te blijven voelen dat bepaalde dingen niet zo goed voor je zijn en dat dat de onderliggende boodschap is bij de opmerkingen yolo en zo. Als je dat gevoel los laat volgens mij is het hek van de dam. Ik voel het niet als verantwoording afleggen en dat is ook totaal niet nodig. Beide dames eten wel vaker dingen in de categorie ‘heeft je lichaam niet zoveel aan’ maar ze zijn volwassen en mogen dat zelf beslissen.
Verder petje of hoed af voor jullie kei harde gewerk!

Nicole -

Ik begrijp wel wat Lisa bedoelt, dat is mij ook eerder opgevallen. Al eet je een hele zak biggetjes op, een chocoladereep of you name it; dat maakt toch niet uit! Ik krijg tijdens het lezen namelijk ook het gevoel dat jij je geroepen voelt om jezelf te verantwoorden als je wat lekkers eet, en dat is echt nergens voor nodig! Zou het ook erg vinden als dat zo is want je bent een leuke griet Martine 😉 Met of zonder dat ene biggetje haha!

Martine -

Haha daar word ik inderdaad erg misselijk van 😛 ! Ik zeg meer dingen zoals yolo omdat ik ook wel weet dat dit niet zo goed is voor je lichaam maar er inderdaad wel zin in had 😉 Ik voel me niet genoodzaakt hoor maar als je zo veel op een bord ziet liggen dan schaam ik wel haha!

Thessa -

Wat een heerlijke week! En wat staat de outfit van Loavies je goed!!

Murl -

Martine! Hoe gaan jou weken er eigenlijk uit zien als Willemijn verlof heeft?

jolanda -

Oh die schoenen!!! Love love love!!! Het laatste plaatje van het haar is super!! Ben zo benieuwd hoe het eruit komt te zien!

EliseDingen -

Hmm, wat een lekker eten in deze diary! Mooie foto ook van jullie vieren (met je ouders en je zus) :) ik zeg inlijsten maar!

Nienke -

Wat werken jullie hard door! En die haarkleur schreeuwt jouw naam. Sport je trouwens niet meer (ivm drukte)?

Martine -

Ik sport niet meer omdat de combatlessen vervallen zijn en als ik sport moet ik echt iets doen wat ik heel leuk vind anders hou ik het nooit vol. En ik moet ook zeggen dat nu met die enorme drukte ik ook amper tijd heb. Ik werk iedere avond bijna wel tot half negen! Maar ik mis het sporten wel hoor!

Liset - Beautydagboek -

Ah wat een lekker, maar druk weekje! Ik vind dat je de laatste tijd echt een prachtige kledingstijl hebt ontwikkeld Martine. Het was al leuk, maar ik merk dat je de iets luxere/volwassen kant op gaat en het staat je zo ontzettend goed! De lakleren schoenen zijn heel erg tof, echte eyecatchers! En heerlijk dat jullie als zover vooruit geblogd hebben, nu moet het wel goedkomen met Willemijn haar verlof na de bevalling, ze kan er eventjes tussenuit ;).

Martine -

Ah wat lief Liset, grappig dat merk ik zelf de laatste tijd steeds ook meer. Het duurt toch best wel even -bij mij dan- voordat ik een bepaalde stijl had ontwikkeld maar ik weet steeds beter wat ik leuk vind.

Saskia -

Het valt me echt op dat jullie allebei ontzettend hard werken. Wat een toewijding zie ik bij jullie, heel mooi om te zien. Werk jij wel door Martine tijdens het verlof van Willemijn?

Martine -

Hi Saskia, jazeker werk ik door. Willemijn heeft al haar artikelen al geschreven en wat we nu de afgelopen tijd hebben gedaan is al het beeldmateriaal qua foto’s en video’s maken tot en met de maand januari. Ik moet dan als Willemijn straks verlof heeft vooral schrijven en video’s bewerken en natuurlijk alle mailboxen in de gaten houden en zorgen dat er brood op de plank blijft komen 😉 Maar dat komt helemaal goed! Ik ga in november heel erg veel doen zodat ik rond de feestdagen ook even lekker vrij kan zijn. Of nou ja, vrij voor zo ver dat kan als eigen ondernemer!

Dagmar -

Wat een heerlijke tijd en zulke fijne foto’s! Vooral die met Willemijn samen is echt geweldig. En inderdaad: stylish zwanger! Een hele fijne week toegewenst, enjoy.

Channah -

Ik kijk eigenlijk altijd jullie vlogs, maar ik vind dit eigenlijk ook wel heel leuk om te zien.. En die haarkleuren zijn super vet!

Nora -

Wat sexy, die hoge laarzen! Fijne diary, ik vind de foto’s met je zus en ouders echt heel lief :). Fijne week! X

Linda -

Die perzik geitenkaas salade lijkt me heerlijk die ga ik zeker proberen! Genoeg tijd nemen om te ontspannen Martine, lekker met je familie kan soms zo fijn zijn he, even opladen. Bedankt dat je ons weer meenam :)

Mia -

Weer een leuke vlogg Martine & ik vroeg me af waar je grijze jas van is.

Martine -

Die is van Vanilia, binnenkort laat ik ‘m wat beter zien op LLG!

Reageer ook