2Keep a Diary: oktober #2

Wat een week. De dagen gaan normaal gesproken al enorm snel, maar de laatste tijd vliegt het voorbij nu Willemijn nog maar een paar weken hoeft tot de kleine spruit er is. Er is veel werk aan de winkel. Zo zag afgelopen week er uit!

Maandag

Het wordt steeds frisser buiten. Jorrik was al weg dus ik ging ‘s ochtends wandelen met Noa en even ballen met haar gooien. Willemijn komt meestal op maandag naar mij toe. Ik vind het dan altijd fijn dat ik de tijd heb om Noa relaxt uit te laten.

Ik maakte een fototutorial van deze make-up, geïnspireerd op Kylie Jenner. Ik vind deze nepwimpers van Make-Up Studio echt prachtig!

We werkten ‘s ochtends aan artikelen voor onze blogs en beantwoordden onze mail. ‘s Middags deden we de administratie en toen zagen we dat een bedrijf potverdorie wel twee keer hetzelfde bedrag had afgeschreven. Het is maar goed dat je dat soort dingen na kijkt, want het ging om best veel geld. Gelukkig was het zo opgelost.

Na een productieve werkdag, was Noa er ook helemaal klaar mee. Ik genoot nog even van het prachtige herfstweer met haar en fietste een stuk langs de weilanden.

Ik vind de lente en de herfst denk ik de mooiste seizoenen, kijk die mooie gekleurde bomen!

Eenmaal thuis was ik toe aan een cappuccino en wat fruit.

Tot half zeven werkte ik door. Mijn schoonmoeder kwam eten en ik was blij dat Jorrik boerenkool gekookt had, ik was kapot.

Rond 8 uur ging mijn schoonmoeder weer naar huis en bewerkte ik nog een video. Of althans, ik maakte de video af want ik was er al aan begonnen. Om half negen belde ik nog een uur met mijn zus en om half tien nog drie (!) uur lang met lief vriendinnetje Elianne uit Spanje via Skype. Het was dus weer een lange, maar gezellige avond. Ik was ontzettend moe.

Dinsdag

‘s Ochtends werkte ik aan een advertorial, wat artikelen, deed ik wat huishoudelijke dingen en maakte ik een look met een aantal budget producten die ik aan het testen ben voor LLG. Oh ja, en ik pakte mijn koffer in.

Willemijn kwam me namelijk om 12 uur halen. We gingen naar ons mediabureau in Den Haag en gaven een workshop in Nieuwegein.

Willemijn moest haar prachtige, nieuwe slee fileparkeren in hartje Den Haag. Gelukkig ging het goed met behulp van de parkeersensoren en een Martine die naast de auto stond om aanwijzingen te geven, haha!

We hadden ‘s middags een afspraak bij ons mediabureau. We kletsten gezellig met onze blogger agent over een aantal zakelijke dingen en namen afscheid van een lieve werknemer van AdFactor die we al heel lang kennen. We gaan haar heel erg missen!

Daarna raceten we snel door naar Nieuwegein. We hadden een kwartiertje om even snel wat te eten bij een wegrestaurant. Ik ging voor de kipsaté.

Eenmaal aangekomen was iedereen er al. Vorige keer was het andersom. Toen liep de workshop een half uur uit omdat de deelnemers in de file stonden haha. Het was weer top verzorgd en we hebben weer veel mensen kunnen inspireren over het onderwerp bloggen. Om half tien was het afgelopen. Het is altijd zo leuk hoeveel energie je krijgt als anderen enthousiast worden van jouw enthousiasme.

Ik voelde me op deze foto echt zo’n work-a-holic/zakenvrouwtje haha. Willemijn en ik besloten niet dat hele eind weer naar Groningen te tuffen maar lekker een nachtje te slapen in een van der Valk hotel.

De goedkoopste kamers zaten allemaal vol, dus moesten we een iets duurdere nemen. We wisten niet dat er in die kamer twee van die grote tweepersoonsbedden waren en ook nog een grote sofa. Je kon er wel met vijf man slapen! Wat een luxe.

We kregen nog een voucher voor een gratis drankje in de bar, dus sloten we de avond af met een warme chocomel + slagroom!

Ik schreef -jaja nachtuil- nog een artikel, ging douchen en toen viel ik als een blok in slaap.

Woensdag

Goedemorgen! Tijd voor het ontbijt.

We namen pannenkoekjes, die waren de vorige keer ook zo heerlijk. Helaas stond nu iemand anders ze te bakken en dat was te merken. Ze waren lang zo lekker niet. Bummer!

Op de terugweg in de auto bewerkte ik vast wat foto’s voor een artikel. We stopten onderweg nog om wat drinken te kopen en omdat Wil -zwangere aan boord- moest plassen. Beide geen kleingeld meer, dus dan maar heel lullig vijftig cent pinnen!

Ik ging gelijk mee met Willemijn naar haar huis om verder te werken. Wat een georganiseerde chaos weer.

Onze fish gape is nog niet wat het moet zijn, het lijkt nog wat teveel op een duckface of een goudvis die tegen de kom aan gezwommen is. We blijven oefenen!

We stoomden flink door. Ik nam onder andere een haartutorial op.

En er kwamen weer een aantal leuke pakketjes binnen!

Om half vijf was het zo ver. Saar wilde knuffelen. Zie je niks van, toch?! Willemijn en ik maakten een planning voor de laatste weken voor haar verlof. Wow, wat moet er nog veel werk verzet worden: maar het gaat ons zeker lukken.

De rest van de dag heb ik geen foto’s meer gemaakt. Ik weet dat ik om half zes in de bus naar huis stapte met pijn in mijn kop vanwege alle drukte en stress. Ik heb thuis nog boerenkool gegeten en toen was ik op. Ik was toe aan een goede en lange nachtrust.

Donderdag

Ik moest behoorlijk wat meenemen. Dat komt ook omdat we veel vooruit moeten filmen. Ik ben nog steeds zo blij met mijn Delsey koffertje, er past lekker veel in en hij is zo licht. Ideaal. Rond kwart over negen was ik bij Willemijn.

We gingen flink aan de slag. Het leukste vind ik toch wel video’s maken, vooral de sfeerbeelden creëren vind ik erg leuk. Dat maakt een video toch wel extra mooi.

We probeerden ook deze matte lipglosjes van L.A. Girl uit. Wat een rampzalig spul om van je lippen te krijgen. En we hadden ook nog besloten om deze producten dubbel te swatchen waardoor het extra lang duurde. Ik ben nog nooit zo lang bezig geweest met een review over een lipproduct.

Om drie uur kwam er een pakketje binnen die perfect was voor een lekker vier uurtje met een bakje thee. Vier verschillende smaken fudge van het merk Johnny Doodle. Rum & Raisins, Choco Laté, Vanilla en Salty Caramel. Onze favo is zeker Salty Caramel.

Yes, we hadden al het beeldmateriaal en alle video’s die we deze week gepland hadden om te doen allemaal af. We waren heel trots op onszelf en we hadden zelfs wat extra’s gedaan omdat we zo hard gewerkt hadden. Willemijn ruimde haar huis op en ik ging om vijf uur met mijn schoonmoeder mee naar huis.

We stopten nog even bij woonwinkel Vesta. Mijn schoonmoeder had namelijk haar oog laten vallen op een lamp van het merk Zuiver. Ik ben dol op woonwinkels en Vesta heeft zo’n leuke stijl. Als ik dit allemaal zie, zou ik zo mijn hele huis weer opnieuw inrichten. Of nog beter: door iemand in laten richten van VT Wonen, haha! En dat ik dan samen met zo’n VT Wonen vrouwtje ga shoppen. Even verder dromen…(en sparen).

Eenmaal thuis stond het eten al weer klaar, Jorrik had rauwe witlofsalade gemaakt. Dat was erg lekker!

We crashten met zijn drieën lekker op de bank en keken naar de serie Dexter. Superspannend!

Vrijdag

Vandaag werkte ik thuis. Daar was ik wel even aan toe na deze drukke week. Jorrik maakte een lekker ontbijtje voor me. Man, wat word ik toch verwend.

En behalve deze foto, heb ik verder geen foto’s van deze dag zie ik. Het was ook een hele gezapige en saaie dag. Ik heb alleen maar achter de laptop gezeten en ‘s avonds weer Dexter gekeken.

Zaterdag

Jorrik moest vandaag werken, dus ik had het rijk alleen. Dat vind ik altijd wel lekker als ik huishoudelijke dingen moet doen. In mijn eentje schiet ik veel meer op. Ik begon met het verschonen en luchten van het bed.

En spelen met deze lieverd is natuurlijk een  vast onderdeel van de dag.

Daarna ging ik op de fiets naar het dorp. Ik moest nog wat pakketjes van winacties versturen en spullen kopen voor een DIY. Ik zag trouwens ook prachtige schoenen van Maripé, maar ik bewaar mijn geld even om mooie, lange laarzen te kopen voor de winter. Die ben ik nog steeds niet tegengekomen. Als iemand een merk weet die schachtmaten heeft en mooie (lange) sexy/stoere laarzen verkoopt: let me know!

Yay, mijn pakketje kwam binnen! Ik had pantoffels besteld van Ugg en ik kan je nu al vertellen dat ik erg blij ben met deze aankoop.

Wat een prachtig herfstweer was het zeg! We hebben wel veel mooie herfstdagen al gehad. Ik nam het er van en fietste weer een uur met Noa.

Nadat Jorrik klaar was met werken gingen we met zijn drietjes naar zijn oma. Met zijn andere oma (die destijds in het ziekenhuis lag) gaat het trouwens weer heel goed. Ze is nu aan het revalideren. Maar de oma waar we nu waren, is dus zijn andere oma. Ik had geen zin in een gevulde koek, maar je weet hoe dat gaat bij oma’s.

We waren er niet alleen op visite, maar gingen ook langs om haar uit te leggen hoe haar nieuwe televisie werkt. We hadden de laptop en printer meegenomen om foto’s te maken en uit te printen. Hopelijk snapt ze nu hoe het moet, want het ging behoorlijk moeizaam. Nogal logisch als je al 93 bent, haha!

Om ons te bedanken trakteerde ze ons op pizza. Jorrik heeft echt hele lieve oma’s en een opa. Daar ben ik wel eens jaloers op omdat ik dat zelf nooit echt heb ervaren, maar gelukkig pik ik op deze manier toch ook een graantje mee. 😉

Eenmaal thuis liet ik Noa uit, maakte ik het bed op en besloot ik lekker in bed met een kopje thee The Voice of Holland en HNTM terug te kijken.

Zondag

Zoals je zag, heb ik nog niet echt tijd gehad voor het huishouden. Dus drie keer raden waar het tijd voor was? Jep. Soms denk ik er serieus over na om een werkster te nemen, gewoon omdat ik dan ook eens wat meer tijd over heb om echt te kunnen genieten van het weekend en misschien eens wat meer tijd over te houden voor dingen die ik nog graag wil doen zoals piano- en/of zangles nemen.

Jorrik liet Noa uit en ik maakte voor ons een zondags ontbijtje. Maar ik was weer zo druk met van alles en nog wat dat ik nog nét op tijd was om de croissantjes er uit te halen. Op het nippertje niet verbrand!

Ik stofte alles in huis af tot aan de plinten toe, ruimde alle rommel op, maakte de keuken schoon, zette Jor ook ff aan het werk, zocht de was uit en vouwde een Mount Everest aan was op terwijl ik mijn moeder belde. Multitasken tot de max. Ik had van mezelf nog meer moeten doen, maar ik vond ook wel dat ik even moest genieten van de zondag.

Daarom gingen we met Noa wandelen in het bos. Even tot rust komen.

‘s Avonds maakte ik een van mijn favoriete gerechten: tagliatelle gorgonzola met ham en een tomatensalade met pijnboompitjes er bij.

We keken de rest van de avond nog drie afleveringen van Dexter, waaronder de allerlaatste aflevering. Wat een gave serie was dat, heel spannend! Jammer dat het alweer afgelopen was. En toen was het tijd om aan mijn dagboek te beginnen. Om half elf begon ik en ondertussen is het 1 uur ‘s nachts. Tijd voor deze nachtuil om naar bed te gaan.

Komende week wordt een hele rare week. We moeten namelijk nu al de kerstlooks op gaan nemen in verband met Willemijns zwangerschapsverlof. Nu was ik wel gewend aan het idee dat ze binnenkort met verlof gaat en moet bevallen, maar nu ik opeens denk aan het feit dat we nu de kerstlooks al op moeten gaan nemen is het opeens wel HEEL realistisch, haha! My god, ik ben zo benieuwd naar haar bevalling, het kindje en de toekomst. Ik vind het zo leuk, spannend (ergens een beetje benauwend) maar ook zo gek, ik kan me er niks bij voorstellen en over een half jaar kunnen we waarschijnlijk niet eens meer voorstellen hoe het was toen ze nog geen kind had! En er staat volgende week iets heel leuks te gebeuren, maar dat zien jullie in Willemijn haar diary. Fijne week allemaal!

40 reacties

Dorien -

haha oeps! Hij was toch wel verzonden…

Dorien -

Hoihoi, tijdens een (veel te lange) afdaling in het web-shopparadijs, kwam ik toevallig de site tedandmuffy.nl tegen waar ze een ruime keus aan schachtmaten aanbieden. Ik moest gelijk aan jou denken!

Pauline P -

Was ook de eerste waar ik aan dacht. Voorheen was dit DUO. Ik heb er meerdere dingen besteld en ben erg tevreden over hun service. Zo heb ik een breedtemaat nodig, maar bij laarzen wordt die niet erbij getoond. Ik heb daar over gemaild en er is iemand speciaal voor mij het magazijn ingedoken met een centimeter om te kijken of de laarzen die ik mooi vond ook voor mijn voet breed genoeg waren (helaas niet… maar ik hoefde ze niet eerst te bestellen en daarna terug te sturen!).

suus -

Tamaris en gabor zijn merken die bredere schachten hebben. Footnotes ook. Zelf heb ik maat 43 dus het is sowieso al lastiger om leuke schoenen en laarzen te vinden maar op een gegeven moment weet je je adresje wel.

Tamara -

Wat een leuk weekje en leuk dat jullie bleven overnachten!

Merel -

Chica’s! Jullie zijn niet van mij af hoor, dat mochten jullie willen! 😉

Mirjam -

Hoi, op de website van bootsandwoods hebben ze vaak ook leuke laarzen met een brede schachtmaat!

Mare -

Dan is er nog de vraag: Wat doe je als je werkster iets per ongeluk kapot maakt/weggooit? Ik wil je niet ontmoedigen maar vaak hoor ik ook om me heen dat mensen zich schuldig voelen en al gestresst worden als de werkster komt (tja, ik kan haar toch niet mijn vieze rotzooi oplaten ruimen) en daardoor nog meer geld en tijd kwijt zijn.

Mare -

Voordat je een werkster neemt, zou ik een paar weken eens gaan registreren waar je:
De meeste tijd aan kwijt bent, afwassen, eten-boodschappen, huis stofzuigen/dweilen, etc
Waar je de meeste hekel aan hebt.
Ik merk dat ik toch de meeste tijd kwijt ben aan opruimen, voordat je kunt schoonmaken moet je eerst opruimen en dat kan en wil een werkster niet doen. Als mijn bureau vol ligt met papieren die ik moet uitzoeken (wat ik weg en wat niet) dan kan de werkster daar ook niet schoonmaken. Eerst zal ik zelf op moeten ruimen (wat de meest vervelende en langdurige klus is) en het schoonmaken, doekje erover afstoffen en klaar dat is zo gebeurd.

Ook zul je dan moeten nadenken over: Blijf je erbij? Wat doe je als ze ziek is (betaal je door?/wat doe je als jij ziek wordt?/ Wat wordt jouw vaste opruimdag, immers zonder opruimen kan de werkster moeilijk de kast uitruimen en afstoffen, hoe lang gaat ze werken? etc…..
Je kunt schoonmaken ook zien als gezellige work-out die ook nog eens resultaat oplevert.

Joyce -

Dexter! Mijn serie. Alhoewel na seizoen 6 sloeg het nergens meer op. Maar ik heb wel genoten van de eerste seizoenen. Vooral met Doakes. Ik volgde het vanaf seizoen 2 via de vpro. Nu kan je het lekker kijken via Netflix. Maar dexter was vroeger echt mij uitkijk moment van de week. Ik was echt achtelijk enthousiast 😂.

Miriam -

Wat leuk om te zien zeg allemaal, jullie hebben het er maar druk mee :) En wat een super idee zeg: foto’s maken voor je oma met een beschrijving erbij, lief dat jullie die moeite nemen. Nieuwe dingen zijn vaak lastiger voor ouderen!

Caroline -

Tip voor (leuke) laarzen met schachtmaten is het merk Jilsen!

Saskia -

Dexter is ook één van mijn favoriete series, super spannend! En die pizza ziet er goddelijk lekker uit, net nu ik honger heb hihi. Als ik jou was zou ik me serieus gaan verdiepen in het nemen van een werkster. Vraag om je heen aan vrienden/familie/bekenden of ze toevallig een werkster hebben die goed bevalt, dan is het minder “eng” om een vreemde in huis te hebben als je er zelf niet bent. En dan inderdaad vooral voor de grote huishoudelijke klussen, zoals de badkamer, ramen, deuren etc. Ik zit er zelf ook serieus over na te denken.. maar het voelt zo decadent ofzo..

Megan -

Jeetje, wat een drukke week! Het huishouden blijft altijd zo’n terugkerend ding, je bent er nooit mee klaar en dat is zo vervelend. Soms moet je het gewoon allemaal even laten en geniet van je rust en vrije tijd, dat is namelijk veel belangrijker!

José -

Ha Martine,

Mijn laarzen heb ik van JJ Footwear via http://www.laarzenwinkel.com. Die zijn met schachtmaat. Er staat een beschrijving hoe je aan de juiste maat komt.

Marieke -

Ik zou gewoon een werkster nemen. Zelf heb ik er geen, maar ik ben volgens mij max. 2 uur per week bezig met het huishouden haha.

Roos -

Een werkster moet je eigenlijk ook zien als een relatietherapeut. Je hebt geen ruzie meer over het huishouden én meer tijd om samen leuke dingen te doen! Wij hebben heel lang een vrouw gehad die zonder ons als werkhuis haar boodschappen amper kon betalen. Wij betaalde haar dan ook gewoon een ‘wit’ tarief, en ja dat is best veel, maar het was zo’n goede beslissing! Nu we in Engeland wonen moeten we weer op zoek naar een nieuwe. Ik zou dus via via gewoon iemand aanemen!

Martine -

Nou precies, als ik met Jor ergens woorden over heb gaat het eigenlijk 9 van de 10 keer over het huishouden. Ik heb sowieso het idee dat over het algemeen vrouwen toch iets meer doen in het huishouden. Mijn vriend wil al jaren een werkster, maar het lijkt me zo duur en ik vind het ook lastig om iemand te vinden die en goed kan schoonmaken maar ook betrouwbaar en niet bang van honden!

lifetimes -

Ik vind het zo heerlijk om jullie dagboeken te lezen. Heel begrijpelijk dat het een beetje benauwend voelt allemaal. Het is natuurlijk een gigantische verandering als de persoon waar je mee samen werkt een kindje krijgt. Je kan niet in de toekomst kijken dus je weet niet wat er gaat gebeuren. Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen. Jullie hebben trouwens echt bizar had vooruit gewerkt! Respect daarvoor :) Xx

Lindsey Beljaars -

Wat een heeerlijke foto’s weer!! Vond je Kylie Jenner look echt heel erg goed gelukt. Blijf elke keer genieten van de foto’s van Noa. Mijn vriend heeft ook een Mechelse Herder en hij lijkt er echt sprekend op. Heerlijk dier!

Suzanne -

Dexter vond ik ook heel spannend. Maar het laatste seizoen viel een beetje tegen, vooral de laatste aflevering. Hoe maak je rauwe witlofsalade, ziet er lekker uit!

Patricia -

leuk beschreven weekje. Aaahh, Dexter, wij hebben ook onlangs de serie afgesloten, ge wel dig vond ik het! Een hulp is een goed idee, ik heb ze om de week en dat is al super fijn, twee uur met z’n tweeën, ideaal.
Fijne week 😀

Lisanne -

Ooh waren jullie in Van der Valk hotel Houten?! Ik woon in Houten : ) Jammer dat ik jullie niet gezien heb! Ik vind julloe diary altijd zo leuk om te lezen, lekker begin van de week

Rachelle -

Mag ik vragen waar die cognacbruine tas van is, op de 11e foto waar de tas en koffer achter in de auto staan. Ik vind hem echt prachtig!

Willemijn -

Cowboys Bag :)

Tamara -

ohhhh kerst! Nou ik ben erg benIeuwd hahah! Ik kan al alvast niet wachten! Superleuk overzichtje!

Romy -

Hi Martine,

Weer een ongelofelijk leuke week. Ik vind het heerlijk om wekelijks naar jullie diaries te kijken! Daar kijk ik echt naar uit. Fijne week gewenst.

Liefs, Romy

Rosalie (4BeautyandLife) -

De werkster. Wij hebben er ook een. Althans, de werk”ster” is een man! En het is zo fijn dat we hem hebben. Voor ons is ook de reden dat we liever onze tijd aan leuke dingen besteden ipv het huis schoonmaken. En zo verdient hij weer extra geld bij. Win-win-situatie :-)

Thessa -

Wat een heerlijk weekje om te zien!!

Margot -

Wat heb je weer een hoop gedaan in een week zeg! Leuk om te zien!

Joyce -

lekker druk weekje! Ik ben ook al met kerst begonnen en ik vind het heerlijk!

Desiree -

Leuke week weer! Welke UGG pantoffels heb je besteld? Sinds het zien van die pantoffels van Willemijn zit ik ook te denken aan die heerlijke warme slofjes voor thuis.

Martine -

Ik heb deze: http://www.marjonsniedersshop.nl/ugg-australia-w-wrin-1007727-zwart.html
Normaal zijn ze 120 euro maar in die webshop 109, scheelt toch weer iets. Het is behoorlijk aan de prijs, maar ik ga er wel vanuit dat ik hier zeker een aantal jaar mee doe en je kunt er ook even snel mee naar buiten lopen. Altijd handig!

Annagreet -

Ik kijk altijd een beetje uit naar jullie diary. Leuk om te lezen. Heb nu alleen wel zin in chocola en boerenkool, haha!

Charlotte -

Hahaha die fish gape :-)

Anne -

Wauw, wat weer een prachtige (volle) diary. Ik vind het altijd zo leuk om de maandagochtend te beginnen met een kop koffie, een bak met yoghurt en jullie 2keep a diary artikel. Fijn opstarten! Een hele fijne en ontspannen week gewenst!

Kelly -

Wat een drukke week zeg, haha! Jullie zijn echt druk bezig geweest. Die foto met de koe is leuk!

Inge -

Ik zou zéker een werkster nemen als ik jou was! Wij hebben er ook eentje en het is een uitkomst! Natuurlijk moet ik nog genoeg zelf doen, maar het scheelt een hoop dat ik geen halve weekenddag meer hoef te besteden aan bijvoorbeeld het poetsen van de badkamer.

Martine -

Dat zou zeker al enorm schelen, want er zijn toch altijd genoeg dingen in het huishouden die je zelf moet (blijven) doen zoals kleren wassen en opvouwen en de tuin. Bleh!

Reageer ook