Stapmaatjes

Ik ben gek op uitgaan, niet vanwege de drank -hoewel dat ook lekker is- maar vanwege het dansen. Ik hou enorm veel van dansen en de magie van helemaal los kunnen gaan is heerlijk. Daarom mag daar wel een artikel aan gewijd worden!

Photo Credit: Heritage Hotels & Resorts via Compfight cc

Daarnaast brengt stevig stappen geweldige herinneringen met zich mee. Vanwege geloofsovertuigingen mocht ik eigenlijk niet uitgaan, maar gelukkig waren mijn ouders daar niet zo streng in. Daar ben ik erg blij om, want juist als je jong bent is het ontzettend leuk om uit te gaan. Als ik er aan terugdenk krijg ik nog kriebels in mijn buik van hoe gaaf het altijd was. Ik ging natuurlijk wel naar schoolfeesten maar op mijn dertiende ging ik voor het eerst echt uit samen met mijn schoolvriendinnen naar Alcazar. Dat is een vrij grote discotheek in Puttershoek, de Hoeksche Waard. Voor de 13- tot 15-jarigen was er vroeger Alcazar Light, speciaal voor de jonge pubers van 20:00 tot 23:00. Op dat moment was ‘schuren’ het tegenwoordige twerken. De avond was pas compleet als je had geschuurd.

Natuurlijk was dat allemaal nog lief en onschuldig, totdat ik zestien werd en voor mijn gevoel pas écht mocht uitgaan en mocht drinken. Want dat was voor velen het leukste en spannendste aan zestien worden, je mocht legaal drinken. Alcazar Light was immers lame en Alcazar vanaf zestien jaar tot 90 jaar was de shit. Nu was ik allang een keer stiekem naar binnen geweest toen ik vijftien was maar goed. Wie niet?

Rond mijn zestiende, toen begon het pas. Dat waren die memorabele avonden met mijn stapmaatje Judith van school. We werden goede vriendinnen in de vierde klas van de Havo en Juud bleef gezellig bij mij slapen als we weer eens naar Alcazar gingen. We gingen niet vaak, eens in vier maanden misschien maar als we gingen was het ook helemaal raak. We sloegen behoorlijk wat drank achterover en dansten er op los tot vijf uur in de morgen. We hebben wat meegemaakt daar in Alcazar, het was altijd een feest met zijn tweeën. Die leuke herinneringen zal ik altijd blijven koesteren. De magie van bepaalde nummers, zoals Hardcore Vibes van Dune in Le Club van Alcazar en daarna knallen met Darkraver’s Komtie dan hè? Kon ik die avond nog maar eens over doen!

Rond mijn achttiende -toen ik bij meer clubs naar binnen mocht- ging ik ook veel meer uit met mijn zus Renate. Er zijn een aantal mensen met wie ik gewoon geweldig leuk kan uitgaan, drinken en dansen en dat was Judith (die ik nu helaas al eeuwen niet meer gezien heb) en mijn zus. Met Renate is het ook altijd fantastisch, we zijn namelijk gek op dansen en ik vind stiekem dat wij tweeën ook erg leuk/vermakelijk kunnen dansen. Als de dansvloer nog leeg is, schromen wij niet om de eersten te zijn die de boel op stelten zetten en op gang helpen. En als er een (in dit geval twee) schaap over de dam is, dan volgt de rest helaas ook en staat het binnen een mum van tijd vol haha. Laatst gingen we nog uit in Groningen en dat was geweldig. Groningen is sowieso superleuk om uit te gaan. Je betaalt bijna niets voor vrij veel drank en je hopt van het ene gezellige danscafé naar de ander.

Ik vind de Frank Borrel in Rotterdam (FRiday Afternoon driNK) ook heel erg leuk en gezellig. Als ik er heen ga, ga ik met mijn zus en een aantal collega’s/vriendinnen  van haar. Ik ga er nu niet meer zo vaak heen maar twee jaar geleden nog wel. Bij de Frank Borrel vind ik het leuk dat de leeftijdsgrens vanaf 25 jaar is. Er komt wat ouder publiek. Toegegeven: het is daar wel zien en gezien worden en best wel een vleeskeuring af en toe maar daar kom ik niet voor. Ik kom voor die meid met die saxofoon die door alle dancetracks geweldig leuk mee toetert. Ik sta op het podium hoor met een Mojito in de hand!

Maar na mijn studententijd merkte ik dat ik een stuk minder uit ging en ik vind dat soms best wel jammer. Ik heb het nu ook veel drukker waardoor ik aan het eind van de week ook echt even bij moet komen van alle drukte. Daarnaast vind ik met iemand uitgaan net als met iemand op vakantie gaan: het moet wel klikken. Ik vind het daarom lastig om iemand te vinden die het vooral leuk vindt om los te gaan en  (gek) durft te dansen, die het geen moer boeit hoe dat er uit ziet en die daarvoor niet perse knetterveel hoeft te drinken of die vooral op zoek is naar een man. Dat laatste zou ik niet erg vinden als ik zelf vrijgezel was maar om nu gezellig naar je stapmaat te gaan zitten kijken hoe die een man aflebbert terwijl zijn minder leuke vriend jou probeert te strikken…No thanks. Met een meidengroep vind ik dat trouwens minder storend, dan heb je altijd de andere meiden nog haha!

Sommige mensen zijn eenzaam in hun vriendschap, ik voel me meer wel eens eenzaam in het hebben van een leuke, extra stapmaat met wie ik leuk kan stappen en dat hoeft echt niet iedere week. Gelukkig heb ik gisteren de hele dag gefeest op het SunGlow Festival bij de Binnenmaas dus deze ouwe taart heeft voor de komende weken haar portie weer gehad.

Met wie ga jij graag uit en waarom? Of ga je helemaal niet graag uit en waarom niet?

45 reacties

Tio -

Er was hier wel eens een uitgaansgelegenheid waar ik kwam maar daar maakten ze van die nare opmerkingen. Er werd wel goede muziek gedraaid. Ik had ooit eens gestippelde pantys aan en toen scheen het kunstlicht van de discotheek er op en toen begon ik in eens te gillen omdat het leek alsof ik uitslag had. Ik had van te voren een boek gelezen met plaatjes er bij over syfilis in het laatste stadium en toen dacht ik dat ik dat ook had omdat het in het paarse kunstlicht van die discotheek zo echt en eng leek. Soms sprak een vreemde je ook wel aan en dan dacht je wat wil diegene van mij. Soms ging ik ook wel eens met bekenden op stap. Ik heb niet echt genoten. Ik denk dat sommigen ergens op uit zijn en dat niet zeggen waar men naar toe wil. Er zijn vast wel leuke discotheken met gezellige mensen en gangmakers die een leuke conversatie beginnen die zonder bijbedoelingen een leuk gesprek met je beginnen. Ik ben bang dat ze met mij naar huis willen en dan willen blijven en niet weg gaan.

Ashley -

Ik heb dus precies hetzelfde ik ben 23, mijn vriendinnen wonen allemaal samen (ik overigens ook), maar ik ben de enige die het nog leuk vind om uit te gaan.. al gaat dat lastig, want ik heb dus niemand die mee gaat.

Lieke -

Volgend jaar ga ik met wat vriendinnen een weekend naar Groningen. Wat zijn echte de leukste clubs/cafes/discotheken om uit te gaan? :)

Evelien -

Haha, leuk artikel! Ik heb ook zo’n goede herinneringen aan uitgaan! De leukste verhalen komen uit het nachtleven, in mijn geval. Het heeft er ook voor gezorgd dat de band met sommige vriendinnen nog sterker werd, hoe gek dat misschien klinkt.

Ik ben midden twintig en ga nog steeds regelmatig uit. Niet perse een ‘normale kroegavond’, maar wel naar feesten en daarmee kan ik toch om de week de zaterdag vullen. Gelukkig zijn mijn goede vriendinnen ook nog lang niet klaar met op stap gaan :)

Felicia -

Echt stappen is voor mij ook al een hele tijd geleden. Inmiddels ga ik liever eens in de zoveel tijd naar een hardstylefeestje of -festival om daar lekker helemaal los te gaan. Voor mij is de muziek tijdens een stapavond zo onwijs belangrijk en de laatste jaren kan ik me niet meer zo vinden in de muziek die gedraaid wordt in de algemene kroeg.

Syl -

Totaal niet herkenbaar voor mij haha. Toen ik 14/15/16 was en graag uit wilde mocht ik niet van mijn ouders. Nu ben ik 26 en heb niet het gevoel dat ik wat gemist heb. Ik schaamde mij altijd een beetje voor mijn danskunsten.
Daarnaast heb ik nu niet meer zo’n zin om tussen de 16jarigen te dansen.

Amber -

Zelf ben ik 2x in m’n leven uit geweest, 1x met carnaval en 1x gewoon, maar ik heb het dan na een uur of 2 wel weer gezien en vooral de losse handjes en de kotsende mensen op straat waren voor mij reden genoeg het niet meer te doen. Ik heb uitgaan en feesten nooit begrepen ik zit liever thuis met een paar vriendinnen, lekker samen cupcakes bakken en een film marathon, gelukkig zijn mijn vriendinnen het met me eens, haha. :)

Anniek -

Laat ik nou gisteren ook op Sunglow zijn geweest en nu stiekem balen dat ik je niet ben tegengekomen. Ik vind het altijd heel leuk om te lezen als je over dingen in de Hoeksche Waard schrijft. Schept zoveel herkenning haha!

do -

Leuk geschreven ev herkenbaar!! Behalve dat ik niet kan dansen, daardoor ben ik nooit veel uit geweest. Was altijd bang dat ik erop werd aangekeken. Na mjjn 22e durfde ik wel gwn te dansen. Ik kan misschien niet dansen maar ik heb het wel leuk! En nu boeit het me niet meer ik dans gwn op mijn manier haha je keeft maar 1x en zo zonde om je druk te maken om andere mensen hun mening. Had ik dat maar eerder geleerd;)

Martine -

Nou, precies dat! Het maakt niet uit hoe iedereen danst als je het maar gewoon gezellig met zijn allen doet 😉

Mariska -

Erg leuk artikel! Zelf ga ik niet heel vaak meer uit.. het kost ook wat en als je op je zelf woont kun je het allemaal niet zo makkelijk meer bekostigen. Zelf houd ik van boeren feesten. Normaal (die van Oerend Hard idd.. 😉 ) is mijn favoriete band en ga liever dan naar dat soort optredens dan naar de kroeg. Alhoewel ik het soms wel leuk vind om gewoon wat alcohol te nuttige en gek te doen! Ben 20 augustus 30 geworden en een goede vriendin van mij, met wie ik wel eens uit ga, is 18. Ach ja, verschil moet er zijn! :)

Jilly -

Misschien kunnen jullie een #2WMNtoTheRescue Uitgaan maken! Er zijn genoeg mensen die het moeilijk vinden om uit te gaan, waaronder ik. Ik zou een uitgaan editie erg leuk en helpend vinden.

Noor -

Ik ben 16 en ik ben nog nooit uit geweest. Mensen in mijn omgeving zijn daar juist enorm veel mee bezig, ik niet! Mijn vriendinnen willen ook heel graag, maar gaan niet omdat ze niet echt mensen hebben om mee te gaan. Ik ga niet omdat ik er niet van houd om te dansen bij mensen die ik ken, het is een en al keuren. Ook gaat het enorm over stoer zijn, drank, reputatie. Ik hou daar niet van. Misschien dat ik als ik eenmaal een opleiding doe en nieuwe mensen ontmoet heb, wel begin met uitgaan. Gewoon ergens waar ik op mijn studiegenootjes na niemand ken, dat lijkt mij fijner! We zullen zien, iedereen doet het op zijn eigen manier toch?!

anne -

Ik ga zelf bijna ieder weekend uit in Winschoten. De ene week ga ik gezellig poolen met de ‘stamgroep’ van een plaatselijke kroeg, de andere keer ga ik met vriendinnen helemaal los op de dansvloer Ik drink niet (ben 16 dus eigenlijk is het ook nog illegaal ook), maar dat drukt de pret niet volgens mij.

Femke -

Hahaha, alcazar, wat leuk! Mijn schoolfeesten zijn altijd daar. Ik ben zelf nooit naar Alca Light geweest maar het is nogsteeds best een dingetje hoor, vooral voor de 1e en 2e klas middelbare school. Ik zit nu in de 5e, maar ik ben 15 dus uitgaan kan nog niet goed helaas, zeker niet in de Hoeksche Waard. Heb je nog tips toevallig? 😉

Denice -

Leuk zeg :) Ik ben 21 dus ik ben sowieso nog elk weekeind aan het stappen haha, volgende week naar een techno feest in Zaandam. Ik ben ook wel eens uit geweest in Groningen, super leuk daar! Vooral de drie gezusters, leuke tent!

Annemarie -

Haha Alcazar leuke herrineringen aan. Ben je weleens in Brielle geweest Martine? Copacabana zat daar toen der tijd haha dat was echt geweldig!
Heb gelijk zin om te dansen 😄
Zelf mis ik ook een stapmaatje die voornamelijk van dezelfde muziekstyle houd.. Helaas woon ik niet in de buurt van Groningen

Amber -

Hahah wat grappig zeg ik heb vroeger heel wat gezeurd voordat ik eindelijk naar alcazar mocht. Wat heb ik het daar leuk gehad zeg

Linda -

haha Alcazar! ik kom helemaaal uit overijssel, maar dit jaar in Blanes hadden alle rotterdammers (dat waren er heel wat) over hun geweldige jeugdtijd in alcazar!
ik vind het ook heerlijk om avondjes door te halen en te afteren met vriendinnen onder het genot van tosti’s of kebab ;D
genieten nu het nog kan!

Marianne -

Wat leuk, vooral dat stukje over alcazar klinkt heel erg bekend! Mooie herinneren daarzo!
Top artikel!

Anoniem -

Wat leuk om te lezen dat jij uitgaan en dansen zo leuk vind. Ik durf het dus echt niet. Ik ben een student van 20 en mis veel plezier door nooit mee te gaan. Die enkele keren dat ik wel eens mee ga dan schaam ik me dood. Ik ben 184 cm dus voel me vaak te groot en lomp. Ook heb ik het idee dat ik juist extra opval. Misschien een heel stom verhaal maar zouden jullie hier een keer een 2wmn rescue van kunnen maken. Ik zit er heel erg mee. Xxx

Michelle -

Idem! Vooral als mensen nog eens gaan benoemen dat je lang bent (goh meen je dat nou, nooit geweten). Het wordt normaal gevonden om tegen een wildvreemd lang persoon dat soort opmerkingen te maken maar oh wee als je het bij een klein of dik persoon doet. Want dat kan natuurlijk niet..

Minka -

Vervelend inderdaad, ik heb 6 jaar een relatie gehad met iemand van 2.04 en ik ben 1.64… Tuurlijk keken veel mensen en hij moest ook iedere keer horen, “Goh wat ben je lang”. Het beste wat je kan doen is mensen bedanken. “Ja inderdaad, dank je wel”. Dingen zeggen als “No shit Sherlock” is misschien waar je naar neigt maar bedenk dat de meeste mensen niet weten wat ze moeten zeggen en dit als een onhandige opening gebruiken om contact met je te maken. Overigens werd tegen mij ook altijd gezegd, kleintje, “Oh wat ben je klein” etc.. gezegd. Vond ik ook zwaar irritant totdat ik zelf mijn reactie hierop ging aanpassen en nu heb ik nooit meer ‘last’ van dit soort opmerkingen.

Marieke -

Woon je toevallig in Groningen? Dan sleep ik je zo een keer mee :)

Anoniem -

Wat een lieve en begrijpende reacties, bedankt allemaal😊 en haha helaas ik woon in Limburg. Het is inderdaad zo dat het heel normaal wordt gevonden om mensen aan te vallen over hun lengte. Dit vind ik zo vervelend want dat is nu echt iets waar je niets aan kunt doen. En die opmerkingen maken me zo onzeker dat ik uitgaan helemaal niet meer leuk vind. Ik ga veel liever naar festivals en concerten de sfeer is daar toch veel anders en daar heb ik het nog nooit meegemaakt dat willekeurige mensen mij meteen over mijn lengte aanspreken. Het is eigenlijk belachelijk dat je door zoiets onzinnigs beperkt wordt

Martine -

Hoe komt het dat je hier onzeker over bent? Hebben anderen wel eens ‘stomme’ opmerkingen gemaakt of ben je daar juist bang voor? Als je juist bang bent voor dat soort opmerkingen is het denk ik handig om een gevat en droog antwoord klaar te hebben. Dus als ze zeggen ‘zo jij bent lang’, iets van ‘ja geweldig he, ik heb altijd een prachtig uitzicht!’ Zo’n reactie waar iemand anders niks mee kan 😉 Ik vind lange vrouwen juist altijd heel mooi! En ik heb wel eens gelezen dat mannen juist van lange benen houden 😛 Nee, maar zonder gekheid: schaam je niet voor want of je nu dun, dik, lang of klein bent – iedereen is mooi op haar manier. Ik denk dat je er in je hoofd iets heel groots van maakt waardoor de drempel om uit te gaan steeds hoger wordt, want eigenlijk moet je leren om te denken/voelen ‘nou en’ als iemand je nastaart vanwege je lengte. Want als iemand je nastaart vanwege je lengte, is dat nooit negatief. Althans, ik heb er nog nooit iets negatiefs aan verbonden. Ik vind het zelf eerder kwetsend als iemand zegt zo die is dik of dun dan zo die is klein of lang. Lang verhaal kort: je bent mooi!

Anoniem -

Hoi Martine, bedankt voor je reactie. Je hebt inderdaad gelijk maar het is gewoon heel lastig om er mee om te gaan als er bijna altijd wel een vervelende opmerking gemaakt wordt. Maar ik ga proberen om in het vervolg meteen iets terug te zeggen.
Ik vind het echt knap hoe jij en Willemijn met kritiek omgaan jullie krijgen natuurlijk heel vaak vervelende reacties want via het internet zijn mensen vaak nog gemener dan in het echt. Maar jullie zijn zo lekker spontaan en zien er altijd top uit. Ik volg livelifegorgous en 2wmn met heel veel plezier. Ga zo door dames!
Xxx

Martine -

Ah wat lief, dankjewel voor het compliment. Wat stom dat er dan vervelende opmerkingen worden gemaakt. Het is de kunst denk ik om er zo laconiek mogelijk mee om te gaan waarmee je laat zien dat het je niet zoveel interesseert wat anderen zeggen/denken (wat niet betekent dat je dat van binnen niet kunt voelen trouwens). Op die manier zeg je toch iets terug wat geen ruzie veroorzaakt en waar tegelijkertijd de ander ook niet iets op weet te zeggen. Ik probeer er soms -ook al vind ik het niet altijd leuk wat er wordt gezegd- zo goed en kwaad als het kan met humor mee om te gaan. Neem bijvoorbeeld de outfit van vandaag op LLG. De riem viel niet erg in de smaak en na twee reacties heb ik dat heus wel door. Echter kwamen er tientallen reacties op. Ik probeer dan met een beetje humor er mee om te gaan door op Instagram er luchtig mee om te gaan. Maar goed, dat is niet altijd even makkelijk en dat snap ik. Maar ik ben denk ik al wat meer ongevoelig voor opmerkingen over mijn uiterlijk/figuur omdat ik er zoveel krijg. Na een tijdje weet je hoe er mee om te gaan. Succes en mijn pa zou zeggen ‘laat ze maar lullen!’ 😉

Anoniem -

Bedankt voor de tips Martine. haha ik vond die riem juist wel leuk hij paste qua kleur heel mooi bij de tas en gaf je outfit wat meer kleur. Maar je hebt er inderdaad echt leuk op gereageerd😂

Carina -

Ik vond uitgaan altijd vreselijk omdat tijdens mijn middelbare schooltijd er een cafe heel populair was waar je als sardientjes in blik staat. Ben welgeteld 1x daar geweest en daarna nooit meer. Geef mij maar feestjes bij mensen thuis, veel leuker! Of een avondje in een kroeg met goed gezelschap, ik praat liever dan dat ik dans. Maar ik ga misschien 1x per jaar uit (als het niet nog minder is) maar ik mis het eigenlijk ook niet.

melissa093 -

Ik wil wel een keer met je gaan stappen hoor xd gezellig! 😀 ik hou ook erg van dansen en gel doen. Ik ga altijd met mn vriendinnen uit en dan eigenlijk altijd naar feesten. We zouden ook eens gewoon moeten gaan stappen in een weekend, dat zou ook leuk zijn. We gaan ongeveer 3-5x per jaar uit. Super gezellig altijd. En ja, wij stappen ook altijd als eerst naar voren. X

Danique -

Ik ben niet zo’n feestbeest. Het komt ook doordat al mijn vriendinnen in de stad wonen en ik 16 km erbuiten, in een dorpje met 300 inwoners. Dus als er dan iets leuks te doen is is het 9 van de 10 keer daar, en dan zijn zij er binnen no time. Maar ik zit dan weer met het feit dat ik gebracht en gehaald moet worden. Een uur fietsen midden in de nacht op de weg daar naartoe is het minst verstandige wat je kan doen, en de bus hierheen rijd niet meer zo laat. Dus meestal zit ik in mn pyjama op de bank, terwijl mn vriendinnen staan te dansen…..

Renate -

haha heerlijk en herkenbaar! Organiseer een meet & stap in Groningen!!! En de volgende ochtend lekker brak ergens een ontbijtje eten!

Willemijn -

Hahaha geniaal idee! Ik verzorg het ontbijt voor jullie! 😛

Renate -

Haha deal! :)

Martine -

Dat is inderdaad een heel leuk idee maar hoe stel je in hemelsnaam een groepje samen dat klikt op uitgaansgebied? Je moet dan een beetje dezelfde muziek en clubs leuk vinden denk ik!

Aida -

Ik kom graag vanuit Amsterdam hoor. Jaren 90 en 2000 muziekstijl spreekt denk ik wel veel mensen hier aan.
Hihi. Lekker meeschreeuwen (zo vals mogelijk) en lachen, gieren, brullen. Ik drink geen alcohol, maar dat is niet te merken aan mij haha. Doe gekker zonder dan met alcohol. Lijkt mij een leuk plan!

Charlotte -

Lang geleden dat ik op stap ben geweest… :-)

Marloes ★ Budgetproof.nl -

Ahhh ouwe taart .. nee. Je kunt ook vet goed dansen dus dan snap ik dat het heel gaaf is om lekker los te gaan. Echt uitgaan, nee daar kun je me niet blij mee maken. Drankjes drinken met vriendinnen, tuinfeestjes, strandfeestjes en die hele mik mak, da’s meer mijn ding ‘tegenwoordig’. Heeft niets met bejaard te maken, wel met wat je leuk en belangrijk vindt :D.

Martine -

Haha heb je mij wel eens zien dansen 😛 ? Strandfeestjes zijn ook wel erg leuk, jammer genoeg heb ik die nooit haha!

Dita -

Leuk om te lezen. Ik hou niet echt van uitgaan. Dansen vond ik altijd wel erg leuk. Meestal ging ik eens per maand uit en vaak dronk ik thuis wijntjes met vrienden. Dat vind ik nu ook het gezelligst.

Japkejanneke -

Wat een leuk artikel. Leuk geschreven! Ik heb wisselende ervaringen met uitgaan. Tijdens mijn puberteit ging ik wegens topsport niet zo vaak. Dan werd er alleen flink gefeest wanneer het wedstrijdseizoen afgelopen was. Toen ik ging studeren in Groningen was het anders. De keiweek en andere leuke feestjes maakte ik zeker wel mee. Nu ik afgestudeerd ben en aan het werk ga ik eigenlijk nooit meer. Enerzijds wel jammer, maar anderzijds heb ik er inderdaad geen puf voor aan het eind van de week. Op vrijdag vind ik het heerlijk om een wijntje te drinken ergens, maar tot 5:00 in de kroeg staan, red deze ”granny” niet meer. Haha, bijzonder hoe dat kan veranderen, hè? Maar ik wil best een keertje met je stappen in Groningen hoor, Martine! 😉

Caro ~ My Beautycase -

Ik zelf hou niet zo van uitgaan, tenminste niet zo vaak! Ik vind het leuk om eens in de zoveel tijd te doen en dan heb ik het heel gezellig! Maar ik zou het niet ieder weekend willen doen. Het nadeel vind ik dat je vaak zo brak bent de volgende dag en heel je weekend eigenlijk weg is. Maar af en toe is het zeker leuk! :-)

Rosanne -

Wat een fijn artikel! Aangezien in de plaatst waar ik woon niet echt uitgaansgelegenheden zijn ben ik nog amper uitgeweest maar aangezien ik vanaf dit jaar ga studeren ga ik eens fijn van het studentenleven genieten 😉

PinkFairy -

Leuk artikel! Roept hier ook allemaal herinneringen op. En dat schuren…. hahaha, dat was zo fout, maar dat hoorde erbij! Helemaal mee eens over stapmaatjes, je moet net mazzel hebben. Een jaar of 2 geleden had ik een hele groep met stapmaatjes, dat was echt heel cool. Maar die is helaas uit elkaar gevallen. En tegenwoordig heb ik er zelf ook minder tijd voor.

Reageer ook