Snelle ‘nasi’

Het komt geregeld voor dat ik na een dag werken thuis kom en alsnog tot 8 uur ‘s avonds doorwerk. Ik heb dan af en toe totaal geen zin om te koken en berenhonger. Ik maak dan snelle nasi. 

Nu zal ik eerlijk toegeven dat het waarschijnlijk vloeken in de kerk is om dit gerecht nasi te noemen, maar daar vind ik het op lijken. Nasi is voor mij gewoon een rijstgerecht met groenten, vlees, saté en een zak kroepoek. I love kroepoek!

Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen?

  • kipblokjes of kipfilet
  • 3 paprika’s (zo’n mix in een zak)
  • gebakken uitjes
  • 1 teen knoflook
  • kruiden: kurkuma, zout en peper
  • saté (kun je zelf maken maar kopen is sneller!)
  • kroepoek
  • rijst
  • extra opties: 2 eieren en chilipoeder

Het recept

1. Zet water op voor de rijst en snij de kipfilet in blokjes. Doe een laagje olijfolie in de pan en de kipblokjes. Pers de knoflookteen uit en doe deze bij de kip.

2. Strooi er naar smaak kurkuma, zout en peper over. Kijk  trouwens uit voor je kleren, want kurkuma krijg je er bijna niet meer uit.

3. Snij de rode, gele en groene paprika in blokjes.

4. Voeg de paprika bij de kip en roer goed door.

5. Ik klop zelf nog twee eieren los en voeg deze bij het gerecht. Roer het ei goed door zodat je roerei krijgt. Naar smaak voeg ik ook nog een heel klein beetje chilipoeder toe, zodat het net iets pittiger wordt. Optie 5 kun je overslaan als je hier niet van houdt.

6. Als je de kip en paprika niet te ver door wilt bakken, zet de pan dan op laag vuur. Giet de rijst goed af en voeg de rijst bij de kip en de paprika.

7. Roer de rijst goed door het gerecht heen zodat de rijst ook alle kruiden opneemt. Ik proef nu meestal het gerecht en bepaal of ik er nog extra zout, peper of kurkuma door heen doe.

8. En klaar is de ‘nasi’! Ik doe er lekkere romige saté bij van Conimex, hier zit ook kokos door wat een kruidige en zoete smaak geeft aan het gerecht. Serveer er wat kroepoek bij en klaar is de snelle nasi! Oh en vergeet de gebakken uitjes er niet over heen te strooien, want die zijn goddelijk!

Welk gerecht heb jij binnen een handomdraai op tafel staan?

18 reacties

Hilde -

Net dit gerecht op.. Burp**
Erg lekker. Wel goed proeven of er genoeg kruiden in zitten. Lekker!

MooW -

Yammie nasi!
Grappig hoe iedereen zijn eigen varatie heeft. Ik maak hem persoonlijk ook anders. De nasi is vegatarisch en de gebakken kip roer ik door de satesaus😊 zo blijft de kip mals

Britt -

Ziet er lekker uit!

Miriam -

Ohhhh, lekker! En idd heerlijk simpel en snel. Ga ik even otnhouden 😀

hendrika -

lekker ga ik zeker een keer proberen, met een kleine van 8 maand en nog 1 op komst schiet het eten koken er hier nog wel eens bij in en word het meestal afhaal.
misschien om het nog sneller te maken de wokrijst van lassie :-) scheelt ook nog eens water koken

Sas -

Even een off-topic vraag haha maar welk lettertype gebruiken jullie bij de kopteksten zoals in dit artikel bij “Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen?” . Vind hem erg mooi!!

Martine -

Dat is Shadows in to Light!

Annemijn -

Wordt er al misselijk van als ik er naar kijk haha. Heb net hardgelopen, het is 22:30 nu en probeer goed op mijn voeding te letten, ik kan dit nu even niet aanzien! 😂 Maar ik ga het denk ik wel een keer proberen, handuuug zo’n blog waar dit soort snelle gerechten te vinden zijn! Handig voor een altijd haastige student 😉

Kim -

Dat ziet er heerlijk uit!

Caro ~ My Beautycase -

Het ziet er echt heel lekker uit! Krijg er gelijk trek van! :-)

Lindsey Beljaars -

Oeh! Dit klinkt heerlijk! Ga ik zeker eens proberen, ben gek op nasi namelijk! :)

Danielleeee -

Ziet er heerlijk uit en vrij makkelijk te maken!

Heleen Schrijvershof -

Lekker snel, daar houd ik van. Om ‘m nog sneller te maken koop ik altijd van die blokjes kip. Echt, toen ik daarmee ben begonnen heb ik nooit meer gesneden :-)

Leonie -

Hmm, lekker hoor! En snel klaar inderdaad.. Maar als ik snel klaar wil zijn met koken, maak ik, spaghetti: kant en klare zak groente erin, gehakt erbij en pot saus erover..Nog sneller!

Margot -

Ik ben ook gek op kroepoek en dat hoort voor mij echt bij nasi.

Kirsty -

Ziet er lekker uit! Ik maak zelf altijd mijn eigen pindasaus, omdat ik dat lekkerder vind, maar dat kost inderdaad wel wat meer tijd. Ik heb trouwens al lang geen kroepoek gehad, krijg er nu zin in haha!

Dita -

Mmhh lekker!! Ik ben dol op nasi.

Kelly -

Zo maak ik ook mijn nasi, haha!

Reageer ook