Restaurant NeL Zegt in Amsterdam

Toen we deze week in Amsterdam overnachtten gingen we in de buurt van het Frederiksplein op zoek naar een leuk restaurant. We konden maar niet echt iets vinden en het regende pijpenstelen. Drama! Dus uiteindelijk schoten we vluchtig naar binnen bij een restaurantje dat NeL Zegt heette. En dat was onverwachts leuk!

NeL Zegt zit aan het Amstelveld, tegenover de Amstelkerk in hartje Amsterdam, tussen de Prinsengracht, de Reguliersgracht en Prinsengracht. Het restaurant heeft een groot terras en een souterrain. NeL Zegt serveert zowel lunch, diner als hapjes. Je kunt er terecht van 11.00 tot ‘s avonds laat. Ook is er af en toe live muziek.

Toen we er zo min of meer als verzopen katjes binnen kwamen strompelen dachten we dat het een simpel eetcafe was. Maar toen we gingen zitten zagen we al gauw dat NeL Zegt een wat luxer eetcafe is. Er is duidelijk aandacht besteed aan het creëren van een bepaalde sfeer. Losjes, laid back, maar toch ook hip en een tikje lounge achtig. Ik vond het een leuke mix van verschillende stijlen!

De kaart is relatief klein. Er staan een aantal klassiekers op, zoals een steak tartare, caprese, een hamburger en biefstuk. Maar er stonden ook iets meer verassende gerechten op zoals een vegetarische curry (eindelijk eens geen geitenkaas voor de vega’s!), Dorade en zwezerik. De kaart is een mix van Mediterraanse en Aziatisch getinte gerechten.

Onze gastheer (Youssef, bovenaan op de foto rechts te zien), een toffe relaxte jonge man, maakte de avond extra gezellig. Hij kwam naast ons zitten terwijl hij het menu en de specialiteiten van vandaag uitlegde, maakte tijd vrij voor een praatje en hij was zo relaxed dat je er zelf heerlijk rustig van ging zitten. Soms kun je in een restaurant namelijk de drukte van het personeel voelen. Dan vliegen ze om je heen met borden en drankjes en nemen vluchtig je bestelling op. Bij NeL Zegt niet. Props voor de gastheer dus!

Als voorgerecht gingen we allebei voor de tomaat-paprikasoep. Deze was erg lekker! Heel romig, goed van smaak met niet te veel poespas. Je kon de pure ingrediënten echt proeven. Daarbij werd heerlijk vers brood geserveerd met tapenade, kruidenboter en olijfolie.

Als hoofdgerecht ging Martine voor de Black Angus. Daarbij werden groene groenten (sugar snaps, ewrtjes, asperges) en een barbecuesaus geserveerd. En uiteraard, heerlijke zelfgemaakte frietjes erbij! Daarbij dronk ze een rode wijn, waarvan de gastheer zei: ‘Die wilde ik je net aan gaan raden!’ Goede keus, Tien! Martine over haar hoofdgerecht: “De groente was ontzettend lekker. Ik had gekozen voor medium gebakken. Youssef raadde me aan om hem iets meer rose te nemen, maar daar ben ik niet zo dol op dus ik ging voor medium. Misschien had ik toch naar hem moeten luisteren, want het stuk vlees was niet zo mals als ik had verwacht. Desondanks was het wel lekker op smaak. Ik was niet blown away, en dat komt toch doordat het stuk vlees niet super mals was. Waarschijnlijk omdat de Black Angus beter tot zijn recht was gekomen als hij iets minder ver door gebakken was. De frietjes waren trouwens heel erg lekker!”

Ik ging voor de dagspecialiteit. Dit was een zeetong van 500 gram, geserveerd met frietjes en een salade. Bij mijn vis werd netjes een viscouvert geserveerd en de gastheer vroeg nog of hij me moest helpen met het snijden van de vis (het was namelijk een visfilet die nog op de graat zat). En wauw, wat was dit lékker! Ik praat hier al dagen over na. Vis in Nederlandse restaurants is nog wel eens tricky vind ik zelf. Te vaak heb ik in restaurants droog gebakken, flauwe vis gegeten. Meh! Maar deze zeetong was hemels. Super zacht en heerlijk op smaak gebracht. Echt heel erg goed gedaan! Het was wat mij betreft ook een goede hoeveelheid. Ik schrok er eerst van toen de gastheer vertelde dat het een vis van 500 gram was, maar ik kreeg het prima op. Er zat ook een flinke graat is, dus je eet ook niet de volledige 500 gram op.

De salade die erbij geserveerd werd was lekker, maar niet heel bijzonder. Sla, tomaat, rode uit, komkommer, augurk en een dressing. De frietjes waren erg goed, zoals Martine ook al zei. Heerlijk knapperig en goudbruin, hmmm!

Voor een dessert zijn we uiteindelijk niet meer gegaan. Na een heerlijk voorgerecht en hoofdgerecht zaten we beide vol. Maar ai ai ai, wat een heerlijke desserts stonden er op de kaart! Als er ruimte was geweest, was ik zeker voor de carrot cake gegaan!

Toen we uiteindelijk het bonnetje kregen waren we erg benieuwd wat de schade was. Dat de Black Angus van Martine relatief prijzig was, wisten we (€18,50). Die prijs stond immers op de kaart. Maar we schrokken nog al van de prijs van mijn vis: €29,50! Wow, die zagen we niet aan komen! Maar, ik moet zeggen, ik vond het het geld waard gezien de hoeveelheid en hoe lekker ‘ie het was. Wat ons verbaasde was dat zowel de karaf water als het brood niet berekend werden op het bonnetje. Dat vond ik ontzettend netjes. De dagsoep kostte €5,50, een goede prijs want ons betreft. Al met al moesten we €66,00 betalen (zonder fooi). We vinden €33 per persoon (zonder fooi gerekend) voor een voor- en hoofdgerecht een prima prijs, gezien de kwaliteit van het eten, de prettige bediening en de sfeer.

Wij hebben genoten  van het avondje bij NeL Zegt en het was een verrassend leuke avond!

8 reacties

Marlin -

Dat klinkt echt goed, het water loopt me in de mond… haha

Margot -

Dat ziet er heerlijk uit inderdaad!

Margot -

Net ontbeten en nu al terug zoveel zin in die zeetong! Mijn favoriete vis maar helaas allesbehalve de goedkoopste. Ik hou me aan de regel dat ik hem enkel bestel als ie onder de €30 is. En dat is niet vaak! Mooie prijs naar mijn mening. Dit restaurant komt op mijn lijstje voor als ik ooit die citytrip naar Amsterdam doe!

Lifetimes -

Wat ziet het er onwijs lekker uit. Zou het nu meteen willen eten, ook al is het pas 9 uur in de ochtend haha! De prijs vind ik ook meevallen. Ik ga er zeker een kijkje nemen binnenkort. Xx

Lindsey Beljaars -

Pfff ziet er heer-lijk uit!!

Dita -

Dat ziet er goed uit! Maar 30euro voor de vis is wel erg veel. Gelukkig was het het geld waard.

Sanne -

Het ziet er allemaal heerlijk uit zeg! Ik vind 18,50 voor biefstuk niet enorm duur maar 30 euro voor vis gaat mij wel wat te ver! Lijkt me een leuke tent.

Minke Maria -

Ziet er heerlijk uit! 33 euro p.p. Valt inderdaad echt reuze mee, ik heb duurder gegeten tenminste. Ghehe.

Reageer ook