Plog: Mommy 2 Be Retreat dag #2

Gister kon je al het eerste deel lezen over de Mommy 2 Be Retreat in Zeeland waar ik afgelopen week naartoe was. Vandaag is het tijd voor de plog van dag 2. De tweede dag stond in het teken van maar liefst drie leuke activiteiten en ook dit keer stond er weer heerlijk eten op tafel. Kijk mee!

Ik heb heerlijk geslapen vannacht. Om 7.30 uur werd ik uitgeslapen wakker en stond er ontbijt klaar. Het ontbijt was de enige maaltijd die niet gezamenlijk was. Je kon slapen tot zo laat je wilde en op je eigen tijd en in alle rust ontbijten. (Samen ontbijten kon natuurlijk wel als je daar zin in had, het was alleen geen verplichting.) Het was een licht ontbijt dat klaar stond, met huisgemaakte granola, yoghurt, melk, crackers en beleg. Ook was er vers gemaakt groente/fruit sap uit de slowjuicer. Super lekker!

Eet smakelijk!

Het was met opzet een licht ontbijt want om 9.00 uur stond de yogales gepland. De les vond plaats in het tuinhuis dat op het terrein staat. De open haard stond al heerlijk aan, de kaarsjes waren aangestoken en de matjes lagen klaar toen we binnenkwamen. Tot in de puntjes verzorgd!

Dit is Pure Me’s yogadocente, Guusje. Na de kennismaking informeerde ze naar onze zwangerschap en eventuele klachten en blessures. Hier kon ze dan indien nodig rekening mee houden. Zo gaf ik aan dat ik soms ervaar dat de baarmoeder inmiddels zo groot is dat ik minder adem heb en het soms bovenin mijn buik heel oncomfortabel voelt. Guusje sloot hier op aan door een oefening te doen die meer ruimte creëert door de wervelkolom op te richten.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vooraf een beetje huiverig was voor de yogales, en dat bedaarde de zin een beetje. Ik was namelijk de enige van het clubje die nog nooit aan yoga had gedaan. ‘Dat wordt vast niks’, dacht ik. Maar wow, ik vond het heerlijk! Naast ontspannend (ontspanningsoefeningen met de warmte van de open haard in je rug, hmmm!) was het ook best wel een actieve yogales. We deden bijvoorbeeld oefeningen voor sterkere armspieren (handig als je straks de baby moet gaan tillen).

De manier waarop Guusje lesgeeft is ontzettend prettig en goed te volgen. Als ze in Groningen zou wonen zou ik me gelijk inschrijven bij haar!

Om 10.00 uur was de les afgelopen. Tijd voor thee en een likje make-up. Om 11.00 uur had ik namelijk een fotoshoot met Marry. Kennen jullie die fotoserie waarin je ziet hoe de verloskundige laat zien aan ouders hoe de baby in de buik zat? Die ene onlangs viral ging? Dat is haar fotoserie! Super leuk om met haar een fotoshoot te hebben.

Strike a pose!

Na afloop had ik even een momentje voor mezelf. Ik deed een fijn dutje op de bank.

Ook las ik nog wat in een van de boeken die er lagen. Er lagen super veel boeken en tijdschriften over moeder zijn/worden, opvoeding en zwangerschap. Leuk!

Ondertussen was het 12.00 uur en stond er weer een heerlijke lunch voor ons klaar. Turkse ovenschotel met brood en huisgemaakte broodsalade’s.

Daarna ging ik weer lekker lezen. Ik heb ontzettend veel gelezen tijdens de retreat. Fijn! Daar kom ik thuis nooit aan toe.

Terwijl de andere meiden een coachingsessie, de fotoshoot of een massage hadden had ik een uurtje vrij. Het was prachtig zonnig weer dus ik besloot een stukje te gaan wandelen om de omgeving te verkennen. Dit schatje liep een stukje met me mee.

Cool!

Hoera, tijd voor mijn massage! De massage werd gegeven door Rianne. Ze had haar massagetafel met gaten erin voor zwangere buiken en vrouwen met grote borsten meegenomen. Eindelijk weer op mijn buik liggen, ZO LEKKER!

De massage was ontzettend lekker. Mijn hele lichaam werd gemasseerd en Rianne had ook weer die aandacht voor details en zorg die ik al eerder beschreef. Tussendoor kreeg ik enorme dorst, en voor ik om water kon vragen stond Rianne al klaar met een glaasje water. Ook vertelde ze over drukpunten en de zwangerschap. En tijdens het masseren bewoog ze zich zo’n beetje geruisloos door de ruimte waardoor je heerlijk ontspannen bleef.

Toen ik terugkwam stond er een heerlijk driegangen menu op ons te wachten.

Gegrilde avocado met ham en mangochutney.

Couscous schotel met biologische scharrelkip.

En als toetje, vruchtentrifle (alcoholvrij natuurlijk) van mascarpone met vanille, lange vingers en vruchten. Zo lekker!

‘s Avonds heb ik (weer) heerlijk gelezen en om 20.30 uur kwam Jolanda langs. Jolanda is een ervaren kraamverzorgster (ze vertelde dat ze over de hele wereld werkt, bij Nederlandse gezinnen), moeder én oma. Oftewel: een babyexpert. We mochten haar al onze vragen stellen over de bevalling, de kraamtijd, borst-/flesvoeding, de ontwikkeling van baby’s en de uitzetlijsten die je op internet vindt. Super fijn! Om 22.00 uur waren we eigenlijk nog niet uitgebabbeld, maar toen heb ik toch maar mijn bed opgezocht.

De volgende ochtend moest ik namelijk vroeg opstaan, want ik had een andere afspraak. Helaas moest ik de retreat daarom ook eerder verlaten. De andere meiden hadden nog een ochtendprogramma met yoga, een afsluiting en een lunch. Super jammer dat ik daar niet meer bij kon zijn.

Nog één laatste foto van de mooie mooie plek en toen verliet ik met een relaxed en positief gevoel het kleine dorpje in het mooie Zeeland.

Ik heb ontzettend genoten van de retreat. Het was boven verwachting fijn en inspirerend. Het leukste om te merken vond ik de enorme passie waarmee iedereen werkt. Mandy vanuit haar eigen ervaringen, overtuigingen en als oprichtster. De liefde die Kenneth in zijn gerechten steekt. De passie van Carolien om mensen verder te helpen, te inspireren en zichzelf te helpen ontdekken. Guusje, Rianne en Marry, elk expert in hun eigen vakgebied. De mensen van Pure Me samen met de heerlijke luxe – want laten we wel wezen, het is een luxe – en de prachtige omgeving maken het tot een onvergetelijke ervaring.

Goedkoop zijn de retreats niet. Voor een 6-daagse (5 nachten) Mommy 2 Be Retreat betaal je €1099. Dat is inclusief alle maaltijden, de fotoshoot,  6x yoga, 2x 1-op-1 coaching, zwangerschapsfotoshoot, een workshop van Jolanda, een stiltewandeling, 2x een zwangerschapsmassage van een uur en een workshop ‘Een brief aan mijn kindje’. (Die laatste workshop en de stiltewandeling hebben wij niet gedaan, omdat we een verkorte retreat hadden.) Zou je al deze dingen los boeken, dan ben je ook al minstens paar honderd euro kwijt, los van de accommodatie, eten en drinken Als je het zo bekijkt is het een eerlijke/realistische prijs. Desalniettemin is het wel een behoorlijk bedrag en is het iets voor als je de luxe hebt je het te kunnen veroorloven.

Zou ik het geld er zelf voor over hebben gehad? Als je me dit van te voren had gevraagd, had ik denk ik nee gezegd. Ik had de waarde er niet zo van ingezien. Maar eenmaal ervaren, zeg ik volmondig ja! Hier was ik zó aan toe, zonder dat ik het eigenlijk van mezelf wist. Ik heb het ervaren als een mini zwangerschapsverlof. Even tijd voor niemand anders dan alleen mezelf en de baby in mijn buik en werken aan lichaam en geest. Ik kan het iedereen aanraden.

Heb ik dan geen enkel kritiekpuntje? Tja, nee! Het was gewoon super fijn! Ik heb bijna het gevoel dat ik kritiek moet gaan zoeken om mijn mening ‘geloofwaardig’ te maken voor jullie, maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling! Ik ben oprecht heel enthousiast en ik heb genoten. Ik was even happy geweest als ik het zelf had betaald. En stiekem heb ik al besloten dat ik de Mommy & Baby Retreat ga volgen met onze zoon, als ‘ie straks geboren is! En ja, daar heb ik dan dus het geld voor over. Het lijkt me een heerlijk cadeau voor mezelf na een zwangerschap en een hectische eerste periode na de geboorte, waar je inhoudelijk voor jezelf ook écht iets aan hebt (door de coaching/workshops).

Ben je benieuwd geworden naar de Mommy 2 Be Retreat, klik dan hier voor meer informatie.

25 reacties

Floor -

Wow wat ziet dit er heerlijk uit! Spijt nu dat ik dit nooit gedaan heb tijdens de zwangerschap. Lijkt me heerlijk!

Liset - Beautydagboek -

Het ziet er lekker ontspannen uit! Zo’n weekje kan ik nu ook wel gebruiken (ook al ben ik niet zwanger, haha). Wat ik me wel even afvroeg; is dit ook met je man erbij te boeken? Zeker omdat het zo’n speciale periode in je leven is :).

Becky -

Ehm… Misschien maar tóch voor een tweede gaan! 😂 Even serieus, wat lijkt me dit héérlijk!!!

Willemijn -

Hihi 😀

Japkejanneke -

Wauw. Dit lijkt me zoo fijn. Het lijkt me zeker fijn wanneer je zwanger bent om even helemaal bij te tanken.

Luna -

Ik denk dat zo’n retraite voor iedereen heerlijk zou kunnen zijn. Een weekend of midweekje even tijd voor jezelf en lekker kunnen rusten, lezen en wat workshops kunt volgen. Althans, ik zie het best zitten en ben niet zwanger en heb ook geen kindje. Maar gewoon de rust en tijd om op adem te komen lijkt me wel wat. En ja, ook daar zou ik het geld voor over hebben.

Willemijn -

Precies 😀

Anne -

En deel 2 is al net zo fijn zo te lezen. Wauw, adembenemend en wat geven de foto’s een goed beeld van de ontspanning die je moet hebben gevoeld. Ik vind het inderdaad een pittige prijs, maar volgens mij is het die prijs wel meer dan waard. Toch maar even goed onthouden.. :)

S -

Hoi Willemijn
Misschien een rare vraag omdat ik helemaal nog niet toe ben aan een kindje (ik ben nog te jong (16))
Maar als er nu bijvoorbeeld Belgische lezeressen zijn kunnen zij dan ook naar die mommy-2-be retreat of is dat alleen maar voor vrouwen uit Nederland?
Ik vroeg me dat gewoon af aangezien er vast ook wel Belgische lezeressen zijn hier.

Natascha -

Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Ook leuk dat ze iets hebben voor twintigers en dertigers. Ik was wel even geschrokken van de prijs maar als ik je artikel lees en zie hoe echt de goede professionals erbij worden gehaald voor de activiteiten lijkt het me echt de prijs wel waard. Zeker als het voor 6 dagen is.
Wat vond jij globaal van het coaching gesprek? Hoe sta jij tegenover life coaches? Vraag het gewoon uit nieuwsgierigheid.

Willemijn -

Eh ik weet niet of ik er echt iets van kan zeggen al. Het was mijn eerste coachingsgesprek ooit. Ik ben zelf wel iemand die van zelfreflectie, analyseren en filosoferen houdt, dus ik vond het wel heel interessant en heb er ook wat aan gehad. Ik denk positief dus? Haha! Maar weinig ervaring mee dus (hoewel… Mijn ouders zijn psycholoog en maatschappelijk werker 😛 ). En jij (als je deze reactie nog leest)?

Martina -

Wauw ultiem relaxen zeg, wat heeeerlijk! Het eten ziet er ook allemaal goddelijk uit. Ik vind de prijs slikken, maar wel een bijzondere ervaring!

Dionne -

Ziet er heel heerlijk uit!

Miriam -

Dat ziet er echt super fijn uit! Mooi dat je er zo van genoten hebt :)

Natasja -

Wat fijn dat je zo genoten hebt! En jammer dat je eerder weg moest. Het is inderdaad prijzig. Maar ik kan me wel voorstellen dat dit echt héél fijn is. Ik kijk uit naar je verslag over je volgende retreat 😉

Kelly -

Het ziet er prachtig uit, dus t zal t geld ook vast helemaal waard zijn! Hele mooie foto’s van jou en je buik!

Margot -

Wat klinkt het ontzettend fijn allemaal, mooi dat je zo genoten hebt! En die laatste foto is prachtig!

Charlotte -

Heerlijk zeg, en fijn dat het je zo mee is gevallen! Maar de prijs is inderdaad niet mis…

Leonie -

Oh wauw, wat een heerlijke luxe ontspannen dagen zeg. Ik ga binnenkort een yoga weekend doen (zonder dat ik zwanger ben) en dit was ook behoorlijk prijzig. Het staat wel in verhouding met deze prijs.. Ik ga dit wel onthouden, het lijkt me heerlijk!
Ik vraag me af, of misschien overheen gelezen, je mag hier dus niet met partner naar toe?

Willemijn -

Ohhh heerlijk zeg! Geniet ervan! En inderdaad, het is in principe women only hihi! Dat wordt niet nadrukkelijk aangegeven ofzo, maar het is wel echt een vrouwen gebeuren. :)

Anouk -

Dit klinkt echt geweldig! Misschien moet ik alvast gaan sparen voor als ik zover mag zijn om een kindje te krijgen kan ik ook naar zo’n prachtige retreat. Het klinkt ook echt als een bijzondere ervaring.

Rosalie (4BeautyandLife) -

Klinkt als een heerlijk ontspannen weekend. Vooral jouw laatste opmerking, dat je er eigenlijk wel aan toe was vond ik interessant. Een van de dingen van de zwangerschap waar ik echt met een goed gevoel op terugkijk, is het feit dat ik even echt tijd voor mezelf had. Tijd om even echt van de zwangerschap te genieten en rust te nemen. En die tijd verwacht ik komende jaren niet meer te hebben. Dus als ik je ongevraagd advies mag geven: neem ECHT zwangerschapsverlof. Neem de rust. En geniet even van je me-time. Ook na je bevalling, neem ook ECHT je rust. En geniet dan van je kindje en je vriend. En neem tijd om te herstellen. Want ik deed dat niet, en dan duurtje herstel zo ontzettend lang.

Susan -

Ik kan dit alleen maar beamen!! Mijn ongevraagde tip is: GENIET, van nu, het feit dat je ongestoord lang in bed kunt liggen, bank hangen, films kijken, boeken lezen etc. En geniet als je mannetje er is, neem je rust. Bedenk ook dat je zwangerschap en kraamperiode bij een eventuele tweede kind ook anders zijn. Nu kun je ongestoord genieten en zorgen voor jezelf.

*einde ongevraagd advies 😉

Dita -

Oh wat fijn! En yoga is ook zo fijn. Toevallig begint over 1.5u mijn yoga les weer. Heerlijk, zo’n zin in! Vragen aan een ervaren kraamhulp lijkt me ook handig. Ook al werk ik zelf in de kinderopvang, sommige dingen twijfel ik wel over. Vooral qua wat je nodig hebt. Hoeveel kleding, flesjes etc.

Miranda -

Oh heerlijk dit. Het ziet er superfijn uit, dat had mij ook wel wat geleken, achteraf gezien:) maar inderdaad, wel een grote smak geld….
Wat een mooie foto’s van jou!:)

Reageer ook