Nieuwe rubriek: #2WMN2TheRescue

Herinneren jullie de Mijn Dilemma rubriek nog van LiveLifeGorgeous? Het was een rubriek waarin we problemen bespraken van onze lezers over een bepaald onderwerp. We willen deze rubriek weer nieuw leven inblazen maar dan op 2WMN. #2WMN2TheRescue. 

Photo Credit: Wouter de Bruijn via Compfight cc

Op LiveLifeGorgeous sneden we destijds thema’s aan die te maken hadden met een jongere doelgroep zoals: vriendjes, puberteit, school etcetera. We besteedden soms ook aandacht aan meer volwassen problemen zoals relaties en familie. Dat stuk willen we nu meer op 2WMN terug laten komen. Dit keer gaat het onderwerp over: werk.

Er kunnen allerlei problemen ontstaan op de werkvloer. Misschien ben je wel verliefd op een collega of de baas, misschien vind je het werk helemaal niet leuk meer maar durf je niet weg te gaan omdat je daar al zo lang werkt of een andere reden, misschien heb je ruzie met een collega of heb je een heel ander probleem waar je mee zit?

Deel het dan (anoniem) hieronder in de reacties. Dit artikel is bedoeld om eerst de problemen te inventariseren. Volgende week vrijdag maken Willemijn en ik een video over de ingebrachte problemen en geven we over een paar problemen advies vanuit ons standpunt.

We zijn natuurlijk geen psychologen, maar het is soms wel fijn om je probleem te delen op een soort forum/platform zoals 2WMN. Soms is het verfrissend om een objectief advies te krijgen van anderen die jou niet kennen.

Hoe gaat #2WMN2TheRescue in zijn werk?

  • Bij ‘#2WMN2TheRescue’ geven wij een intro en vertellen wij het thema waar het over mag gaan. In dit geval over werk.
  • Als je een probleem hebt dat je graag wilt delen, beschrijf hieronder in de reacties jouw situatie. Dit mag vanzelfsprekend anoniem. Als je anoniem wilt reageren, vul dan niet het e-mailadres in.
  • Het is de bedoeling dat niemand nu nog reageert op de beschreven situaties in de reacties onder dit artikel, dat doen we namelijk volgende week! Dit is bedoeld als inventarisatie van alle problemen.

En wat doen we volgende week vrijdag?

  • Wij kiezen een aantal problemen uit en geven ons advies in een video.
  • Volgende week vrijdag kunnen jullie dan precies hetzelfde doen in de comments. Geef jouw mening en advies over de uitgekozen situaties.
  • Hoe meer reacties, hoe beter dus als jij je geroepen voelt om iemand te helpen, doe dat dan. Een betere wereld begint immers bij jezelf en wij hopen zo op deze manier dat te kunnen bewerkstelligen.

PS: Heb je niet perse een probleem op je werk maar wil je even je hart luchten omdat het op dit moment niet zo goed gaat op je werk? Voel je dan ook vrij om te reageren in de reacties. We kijken er naar uit om elkaar te kunnen helpen!

20 reacties

Ju -

Mijn kantoor zit midden in een stadscentrum, en elke dag staan er (vaak dezelfde) straatmuzikanten recht onder mijn raam en ik word er knettergek van :( de hele dag door hoor ik dezelfde riedeltjes wel 100 keer voorbij komen. Het enige wat ik eraan kan doen is zelf naar mijn eigen muziek luisteren met een koptelefoon, maar dat kan niet de hele tijd aangezien ik ook mijn collega´s moet kunnen horen, en bovendien werk ik liever gewoon in rust dan met de hele tijd muziek in mijn oren. AARGH!

Mar -

Leuk idee! Ik doe zelf administratief werk, maar waar ik tegenaan loop is dat ik erg onzeker ben over mijn werk. Ik ben erg bang om fouten te maken, waardoor er dingen mis gaan. Hebben jullie tips?

Emma -

Leuk dat jullie dit weer gaan doen! Ik zit ook met een probleempje, al gaat het niet over echt het werken maar over de stap ervoor. Het zoeken van werk. Ik ben alweer een half jaar geleden afgestudeerd. In het begin koos ik ervoor om even rust te nemen en lekker op vakantie te gaan. Nu ben ik al een aantal weken op zoek naar werk, maar ik voel me eigenlijk zo onzeker over mijn vaardigheden en kwaliteiten dat ik vaak vacatures of bedrijven niet benader omdat ik denk dat ik dat niet kan of daar niet bij zou passen. Hierdoor voel ik me erg onzeker en dan komt mijn vader er ook nog wekelijks bij die dan zegt dat hij zich ‘zorgen om mij maakt’. Waardoor ik mij weer nog minder goed ga voelen. Hebben jullie misschien tips?

Kevin -

Hallo dames van 2wmn,
leuk idee ik wil graag hulp bij het volgende probleem. Ik ben een man van 18 jaar en werk samen met +/- 25 dames ook mijn leidinggevende is een vrouw. ik voel me in ons team als man een buiten staander hebben jullie misschien tips. want als mens kan ik gewoon met deze dames opschieten. Ik probeer al door damesbladen te lezen en de maandprobleemen en zwangerschap te begrijpen al wat meer in hun ‘kamp’ te komen.
Groetjes,
Kevin

Anne -

Hi Martine en Willemijn, wat een goed idee! Ik Heb het op mijn werk erg naar mijn zin en doe mijn werk met veel plezier.
Mijn ‘probleempje’ Ik heb een collega die vaak feedback geeft, dit is natuurlijk prima, maar ik krijg van haar wel erg vaak feedback ook over allerlei kleine zaken.) Ze kan het ook geven waar collega’s bij zijn. Het is een aardige collega, ik heb niet het idee dat ze er een verkeerde bedoeling mee heeft. Maar ik neem het elke keer mee naar huis en blijf er aan denken. Wat is jullie advies, hoe hier mee om te gaan?

Moniek -

Nieuwsgierig als ik ben.. Wat voor feedback geeft ze dan en hoe reageer jij daar dan op? Ik heb ook zo’n collega die op de gekste momenten ineens de coach uithangt..

Emma -

Hoi meiden, wat een mooi initiatief om elkaar een handje te helpen met dit soort zaken. Ik heb zelf geen gigantisch grote issue, maar wel iets waar ik mee zit. Ik ben 18 jaar en heb een bijbaantje in een zorgresidentie (bejaardentehuis). Officieel is mijn taak daar het eten brengen naar de bewoners. In de praktijk doe ik veel meer: ik ben sociaal aangelegd en blijf graag bij de bewoners hangen om te kletsen, samen door fotoboeken te bladeren, het bespreken van hun dag en ik ga me toch wel een beetje aan de bewoners hechten. Wat ik daardoor merk, is dat het werk psychisch best heftig is. Doordat ik me hecht aan de bewoners, merk ik dat ik het onwijs lastig vind als een van de bewoners ziek wordt en/of plotseling overlijdt. Het feit dat elke keer als ik op mijn werk kom, er een bewoner overleden kan zijn, raakt me. Ik vroeg me af of jullie misschien tips hebben om mijn werk mentaal wat minder ‘mee naar huis’ te nemen. Hoe zorg je er voor dat je werk je werk blijft, en niet iets waar je thuis emotioneel aan ‘verbonden’ blijft?

Lies -

Hoi meiden wat goed dat jullie dat weer doen!
Ik heb iets en het gaat echt niet over werk maar ik dacht misschien een andere keer als jullie een ander onderwerp hebben kunnen jullie het wel lezen enz.
Okey ik ben bijna 17 en heb een vriendin met een vrij veel problemen. Ze had zelfmoordgedachtes, deed aan zelfharm, had last van een groot eetprobleem en was depressief. Ik praatte al vanaf begin dit jaar met haar erover, maar net voor de vakantie ging het mis met haar. Ze had geprobeerd een einde aan haar leven te maken, en heeft een paar spoedbehandelingen gehad. Omdat ik zelf ook wat problemen heb (en op dat moment het heel slecht ging) had ik een tijdje geen contact met haar. Nu praat ik weer met haar en zei ze eerst dat alles heel goed gaat, maar een paar dagen geleden zei ze dat ze nog wel terugvallen heeft (en ook met zelfmoord gedachtes), ze wil geen behandeling omdat ze niet wilt dat haar ouders dan dingen komen te weten en dat kan niet veranderd worden (heb al gekeken maar kon echt niet via die instatantie en ook niet bij andere. Wat moet ik nu doen, want ik wil niet dat het straks weer helemaal mis gaat
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en iedergeval dankje voor het hart luchten
Thanks dames jullie zijn top!
XXX Lies

Anoniem -

Hoi! Dit artikel komt op t goede moment, ik vind mijn zaterdagbaan als schoonmaakster niet meer leuk. Mijn contract loopt over ongeveer een maand af. Ik zou graag willen stoppen, want eigenlijk ga ik met tegenzin altijd. Maar ik weet niet hoe ik het moet zeggen, en ben bang dat ik niet aan een andere baan kom.. Hebben jullie tips om het te bespreken?

Anoniempje -

Hey! Wat een leuk idee! Ik heb wel een issue op werk. Ik werk al een aantal jaren bij hetzelfde bedrijf en ben sinds kort ook leidinggevende van +/- 30 werknemers. Ik ben uiteraard heel blij dat ik deze mogelijkheid heb gekregen en wil dan ook echt niet zeuren maar… ik krijg nog niet betaald naar mijn functie en eerlijk gezegd vind ik het heel moeilijk om daarover te beginnen bij m’n baas. Toch voelt het alsof ik elke keer niet goed genoeg presteer om meer te ‘mogen’ verdienen… hoe stom het ook klinkt want je hoort natuurlijk gewoon betaald te krijgen voor wat je doet. Moet ik gewoon naar m’n baas toestappen? Hoe moet ik het dan aankaarten?

Margriet -

Mooi initiatief. Hier geen problemen op het werk, maar ben benieuwd naar vrijdag!

Rosanne -

Wat leuk dat jullie de rubriek weer terug laten komen! Ik vond de mijn dilemma video’s altijd heerlijk om naar te kijken! Ik heb zelf voor nu geen vraag maar kijk wel uit naar de video!

Anoniem -

Hoi dames, wat fijn dat jullie dit weer terug laten komen!

Ik heb zelf ook een probleem/iets waar ik mee zit. Ik werk nu iets meer dan 1,5 jaar in een winkel, ben nu 16, dus vanaf mijn 14e ongeveer. Ik werk samen met nog 5 andere meiden, ín de winkel, sommige werken achter de winkel. Nou heb ik vaak het gevoel dat ik niks goed kan doen. Ook al doe ik nog zo mijn best, mijn baas vindt altijd wel iets waar hij mij op aan kan spreken. Nou valt het mij op dat hij dat bij mijn collega’s niet/veel minder doet. Soms ben ik het zo zat dat ik ontslag wil nemen, maar ik wil mijn baan niet kwijt, ik doe dit jaar examen en wil graag blijven werken, omdat die lange vakantie er aan zit te komen! Hebben jullie tips?!

Liefs van mij <3

salima -

Hebben jullie tips tegen stotteren? Ik stotter al heel mijn leven lang en heb het de laatste jaren meer onder de knie. Ik heb ook toen ik klein was logopedie gehad. Maar als ik tijdens het werken erg zenuwachtig ben dan begin ik weer ontzettend te stotteren en weet ik gewoon niet wat ik doen moet. Ik begin me dan erg te schamen en voel me onzeker. En dan wordt het altijd veel erger……

Kevin -

Je bent niet de enige. kom vrijdag maar terug voor de tips.

Maryka -

Je bent inderdaad niet de enige. Ik ben dan ook erg benieuwd naar eventuele tips!

marchela -

Hoi

Ik ben net klaar met stage en krijg over 2weken mijn luchtvaartdienst verlening diploma. Ook heb ik al een toerisme frontoffice diploma. Maar nu weet ik niet hoe verder. Ik heb heel het Internet al afgezocht naar een baan en krijg geen reacties terug op mijn solicitaties. Ik weet ook niet hoe ik een nette brief maak.
Misschien hebben jullie raad voor mij

Alvast bedankt
Liefs

liever anoniem -

Hi Martine en Willemijn! Wat goed dat jullie dit nu ook bespreekbaar maken op 2wmn. Zelf heb ik ook wel een issue met stage. Sinds afgelopen week loop ik stage bij een redelijk grote organisatie. Vandaag heb ik een gesprek gehad met mijn begeleider en het komt er eigenlijk kort gezegd op neer dat ik weinig initiatief neem en mijn taken niet goed uitvoer. Terwijl ik normaal niet zo ben. Op school neem ik vaak initiatief en pak ik veel dingen op. Op dit moment durf ik dat eigenlijk nkg niet zo goed omdat ik nog njet goed ben ingewerkt. Ik wil graag dat mijn begeleider een andere indruk van mij krijgt. Ik vind het lastig om het probleem te verwoorden naar mijn begeleider toe. Ik wil haar uitleggen dat het me tijd kost om te wennen aan de organisatie en aan de werksituatie. Hebben jullie misschien tips om mij te helpen? Het zit me echt niet lekker en ik ga met een knoop in mijn maag naar mijn stage.

Luana -

Wat een gaaf idee zeg, super mooi! Zelf vind ik het erg lastig om te zien hoe er op mijn werk door leidinggevenden met collega’s wordt omgegaan. De laatste tijd is het allemaal niet meer zo goed geregeld en daar heb ik zelf ook last van. Het probleem is dat ik op avonden wordt ingepland, terwijl ik duidelijk heb gezegd dat ik alleen nog in het weekend kan werken (i.v.m. stage). Wat kan ik het beste doen? Telkens zelf vervanging gaan regelen voor de avonden dat ik sta ingepland, kan ik er beter telkens achteraan gaan bellen om door te geven dat ik niet kom, of moet ik ze het zelf maar laten uitzoeken en gewoon niet komen opdagen. Btw, ik kan ook écht niet op die avonden.. i.v.m. stage in andere plaats.

Janneke -

Heyy!! Wat een leuk idee zeg!! Ik heb wel een issue. Nou, niet ik (ik ben 16) maar voor mn moeder eerder.. Mijn moeder ziet er altijd best erg tegen op om te gaan werken. Ze werkt in de zorg, ze stressed zich er best erg om en slaapt er vaak ook niet goed van (de dag voordat ze moet werken). Weten jullie iets waardoor ik haar iets beter kan laten voelen om naar der werk te gaan? (ps. mijn ouders zijn gescheiden.)

Reageer ook