Mijn favoriete tv programma’s van dit moment

Het nieuwe tv seizoen is begonnen, hoera! De afgelopen maanden vond ik het tv-aanbod echt dramatisch, dus toen een aantal nieuwe shows en series weer begonnen zat ik helemaal blij op de bank. Vandaag vertel ik over mijn favoriete tv programma’s van dit moment.

Meiden van de Herengracht

Ik kijk eigenlijk nooit naar SBS6 en Net5, maar toevallig zapte ik langs de trailer van de serie Meiden van de Herengracht en toen werd ik wel benieuwd. Meiden van de Herengracht is een dramaserie over het leven van drie carrièrevrouwen in Amsterdam. De hoofdrollen worden gespeeld door Kim Pieters, Fockeline Ouwerkerk en Sarah Chronis. Ze hebben allemaal zo hun eigen issues, zoals een bedrijf in het slop, een puberdochter, rivalen in hun carrière, een nieuwe liefde, of juist een uitgebluste liefde. Ik vind de serie een beetje het Sex and the City gehalte hebben. Het kijkt heerlijk makkelijk weg en ik vind de outfits die de meiden dragen ontzettend leuk. Ik ben fan!

Meiden van de Herengracht is iedere woensdag om 21.25 uur te zien op Net5.

Penoza IV

Eindelijk, seizoen 4 is op tv! Hier hebben Djurre en ik zo lang naar uitgekeken! Wij zijn echt Penoza fans. ZO. SPANNEND! Ik denk dat iedereen de serie inmiddels wel kent. Zo niet, dan kun je het beste deze samenvatting lezen. Ik vind het begin van dit seizoen wel behoorlijk heftig al weer hoor, jeetje! Verder houd ik het maar kort, want voor ik het weet spoil ik hier de boel, hihi.

Penoza is iedere zondag om 20.25 uur te zien op NPO1.

Flikken Maastricht

Ook zo’n serie die Djurre en ik al jaren kijken. Ik vind Flikken de laatste jaren, als ik eerlijk ben, wel steeds wat minder sterk worden. Ik had echt moeite om er in te komen dit seizoen. Toch kijk ik wel trouw iedere aflevering, omdat ik al zo lang naar de serie kijk en niets wil missen. Inmiddels zit ik ook weer in de ‘flow’ en ben ik benieuwd naar de rest van het seizoen geworden. Oh, en ben ik de enige die nog altijd hoopt op een mooie romance tussen Eva en Wolfs? Haha!

Flikken Maastricht is iedere vrijdag om 20.30 uur te zien  op NPO3.

Heel Holland Bakt

Ooooh jaaaa, genieten weer op de zondagavond! Ik vind dit zo’n heerlijke show. Martine Bijl is zo’n leuke presentatrice! Ze brengt het met zo veel humor en gezelligheid. Van al die heerlijke baksels loopt het water me in de mond en ik krijg spontaan zin om te bakken. Ook vind ik het leuke aan Heel Holland Bakt dat het een luchtige wedstrijd is. Geen zware ‘En degene die vandaag moet vertrekken is… (en ondertussen hoor je dan drumrolls, krijg je shots van alle deelnemers en hoor je een veel te gerekt praatje over de arme stakker die naar huis moet)’, maar lekker vlot en luchtig. Heerlijk!

Heel Holland Bakt komt tegelijk met Penoza op tv, op zondag avond om 20.20 uur op NPO1.

Sophie in de Kreukels

Het laatste programma dat ik met jullie wil delen is Sophie in de Kreukels. Sophie Hilbrand verdiept zich in deze serie in de wereld van plastische chirurgie, botox, fillers en de strijd tegen huidveroudering.

Sophie vraagt BN’ers in de serie naar hun mening over plastische chirurgie en of ze botox gebruiken. Ook gaat ze in gesprek met cosmetische artsen, psychologen en trendwatchers over het fenomeen botox. Ik vind het fascinerend. Aan de ene kant vindt ze al die ingrepen belachelijk en zonde. ‘We zouden onszelf toch gewoon moeten accepteren zoals we zijn?’ Maar aan de andere kant zie je haar worstelen. Na een gesprek met een cosmetische arts, die haar resultaten via een computerprogramma kan laten zien, komt ze vertwijfeld naar buiten. ‘Tja, tuurlijk zou ik er wel 10 jaar jonger uit willen zien!’ Die tweestrijd vind ik erg interessant om te zien, het is herkenbaar voor mij persoonlijk ook.

Sophie in de Kreukels is iedere dinsdag om 21.25 uur te zien op NPO3.

Wat volg jij momenteel op tv? 

28 reacties

Lonneke -

Ken je toevallig ook het tv-programma “Villa Single Mama”. Programma van de EO met een aantal single moeders die in een villa zitten om zo van elkaars opvoedstijl te leren. Vermakelijk, maar ook interessant!

Jamie -

Ik wacht elke week gespannen af op Meiden van de Herengracht. Ook kijk ik Dokter Tinus (haha), Goede Tijden Slechte Tijden, Hollands next topmodel en Beste kijkers. En als het gaat om Engelse series ben ik elke week aan het genieten van Awkward, Faking it en sindskort CSI Cyber! En dan heb ik nog een lijstje met Engelse series maar laat ik daar maar niet over beginnen.

jiske -

Ik kijk flikken al sinds seizoen 1 en heb al meerdere keren mijn seizoenen box gebruikt. Ik houd ervan.

Mare -

Leuk artikel, vooral Sophie in de kreukels. Ik ben wel benieuwd hoe jullie hier tegenover staan?
@Willemijn: Misschien een beetje vooruitlopen op zaken, maar hoe gaan jullie het regelen met de zwangerschap (neemt Martine het helemaal over?) en hoe werkt het als zzp er als je zwanger bent? Zou je daar eens een artikel over willen schrijven? En Djurre, hoeveel dagen krijgt hij van zijn werk/neemt hij? Ook ben ik benieuwd hoe je zo’n gesprek aangaat, wie gaat wat doen als het kindje er is? Hoe denken jullie over de creche/zijn jullie zelf als kind naar de creche gegaan (durf je überhaupt je kindje toe te vertrouwen aan de creche sinds die enge berichten over Robert M van het Narretje?).

EminasLifestyle -

Mijn man en ik zijn gek op series kijken! Soms kijk ik alleen, want de series zoals Gossip Girls of Meiden van de Herengracht vind hij niets! Walking dead zijn wij helemaal verslaafd aan! Zo spannend! Nieuwe seizoen begint volgende week weer!

Esther -

Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik kan het vandaag even niet laten haha! Ik vind deze artikelen altijd zo leuk om te lezen, ik merk echt dat we dezelfde smaak hebben qua televisieprogramma’s, ik kijk bijna al deze programma’s ook. En nee, je bent zeker niet de enige, die romance tussen Eva en Wolfs mag er van mij nou eindelijk ook wel eens komen! <3

Rianne -

Heel Holland bakt vind ik echt een heerlijk programma om te kijken. Daarnaast kijk ik nu ook het programma syndroom!

Naomi -

Ik kijk hier niets van! Ik kijk hollands next topmodel, expeditie robinson, the voice en dance dance dance..

x

Martine -

Haha wat grappig, dat kijk ik ook allemaal!

Saskia -

Leuk artikel, die staat bij mij ook in de planning voor deze maand. Heel Holland Bakt is echt een ontzettend leuk programma voor de zondagavond, heerlijk om met een kopje thee voor de tv te kruipen. De overige programma’s uit het lijstje volg ik niet.

Claimy Anthonissen -

Meiden van de Herengracht is de Amerikaanse serie Lipstick Jungle, maar dan in het Nederlands. Ik kijk het ook graag, het is echt precies hetzelfde als de Amerikaanse versie, maar vind de actrices in de Nederlandse versie ook echt heel leuk! Penoza kijk ik niet, maar lijkt me wel echt heel leuk!

Tamara -

Leuke tips, ik kijk ook veel tv tegenwoordig!

Diana -

Ik heb jarenlang (10+ jaar) geen tv gekeken en nu ben ik begonnen met Expeditie Robinson omdat ik Ronnie zo leuk vind haha
uiteraard kijk ik wel veel netflix series (Narcos aanrader!!)

Lindsey Beljaars -

Oh zo herkenbaar! Ik kijk ook heel graag Meiden van de Herengracht, Heel Holland Bakt en Sophie in de Kreukels vind ik helemaal een top programma. Penoza ben ik nog niet aan begonnen maar hoor van iedereen dat ik gek ben dat ik dat niet kijk. Dus misschien moet ik er toch maar eens aan gaan beginnen.

Lisanne -

Jaaaa! Iemand die Meiden van de Herengracht ook kijkt, eindelijk hihi! Vind het ook zó’n leuke serie :) & natuurlijk Penoza als all-time-favorite!

Dita -

Meiden van de Herengracht zou ik ook zo gaan volgen maar helaas vergeet ik het steeds.

Renate -

Leuke tv programma’s! Ik kijk geen één van deze programma’s haha, meiden van de herengracht leek me wel leuk, maar dat was ik vergeten. Heel holland bakt kijk ik soms, al die heerlijke baksels inderdaad! en Penoza heeft mijn hele familie het continu over haha! Daarbij lijkt Sophie in de kreukels mij wel een interessant programma. Ik ben namelijk ook altijd in tweestrijd: we moeten ons zelf gewoon accepteren zoals we zijn en zou ik toch iets aan mezelf laten veranderen met plastische chirurgie! Ik volg eigenlijk alleen k3 zoekt k3 op tv, voor de rest kijk ik alleen netflix!

Lilian -

Penoza heb ik helaas nooit gevolgd, maar zou graag vanaf ‘t begin beginnen. Wel ben ik super fan van Overspel! Zulke toffe acteurs! Verder heb ik precies hetzelfde als jij met Flikken.. Heel Holland Bakt kijk ik ook! De échte versie, het Britse “the Great British Bake-off” is een énorme aanrader. Elke woensdag op de BBC. Martine is geweldig, maar deze twee (!) presentatoren zijn dat ook! Ik kijk ook nog HNTM, Expeditie Robinson en Ik Vertrek :-)

Suzanne -

Ik moet weer helemaal in het televisie ritme komen, gewoonweg omdat ik de laatste tijd zo weinig televisie heb gekeken. Heel Holland bakt heb ik nu wel een aantal keer gekeken inderdaad.

Japke -

Jaaaa! Zo fijn om weer lekker te genieten van leuke TV programma´s. Ik ben ook fan van Heel Holland Bakt. Daarnaast volg ik Holland´s Next Top Model en Expeditie Robinson op RTL5. Ik vind StreetLab ook een aanrader, hoor! Ik kan daar zo om lachen. Zij bedenken de raarste dingen, maar het is wel echt bizar hoe mensen er op reageren.

Tineke -

Penoza is zo spannend! De meiden van de Herengracht lijkt me ook leuk, binnenkort maar eens kijken!
Liefs

Charlotte -

Ik kijk eigenlijk niet zoveel tv… Deze series kijk ik ook geen van allen

Tessa -

Ik volg ze allemaal en nog veel meer. Op het moment is er bijna teveel leuks op tv. Meiden van de Herengracht is dacht ik ook van de schrijver van SATC, dus het kan kloppen dat het daar wat weg van heeft.

Paula -

Ik ben ook echt een fan van Penoza. Wat een goede serie. En inderdaad heel heftig nu, wow! Flikken vind ik ook wat minder sterk, maar ik kijk nog wel. En Heel Holland Bakt is zó leuk, haha. Verder kijk ik zelf nog HNTM, Expeditie Robinson en de serie De Fractie. :)

Marnel -

Ik kijk ook alles wat jij hier noemt, behalve Penoza!
Heel holland bakt is idd zo’n gezellig en leuk programma!!!

Margot -

Heel holland bakt heb ik nog steeds niet gekeken, oeps! Het lijkt me zo leuk, maar ik vergeet het steeds.

Natasja -

Leuk artikel! Ik kijk zelf bijna nooit meer tv. Ik volg wel HNTM en Expeditie Robinson. En zo nu en dan GTST. Daarnaast kijk ik via onze mediabox en soms ook Netflix Amerikaanse series! Once Upon A Time seizoen 5 is weer begonnen in Amerika (de 1e aflevering was zó gaaf weer!!!) en daarnaast volgen we nu Breaking Bad, Dawsons Creek en het eerste seizoen (met 101 afleveringen) van Pokemon, haha!

Sara -

Mijn vriend en ik keken ook enorm uit naar Penoza! En inderdaad, wel een heel heftig begin van de serie! Aan dit rijtje heb ik expeditie Robinson en HNTM toe te voegen. Dat laatste vind ik niet super leuk meer, maar ik kijk het al zo lang en wil daarom deze serie ook zien!

Reageer ook