De Thee Tag

Thee, thee en nog eens thee. Daar gaat de video van vandaag op 2Eat Donderdag over. We bedachten 10 vragen over onze favoriete drank. Wat is onze favoriete thee? Welke is niet te pruimen? En uit welke koppen drinken wij het liefst onze thee? Kijk thee! Eh… Mee. 😉 

1. Losse thee of theezakjes?
2. Sterke thee of slappe thee?
3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
4. Wat zijn je favoriete merken thee?
5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
7. Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
9. Welke thee vind je echt niet te pruimen?
10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?

39 reacties

Nathalie -

Leuke bedacht deze tag!

Hanne -

Super leuke tag! Heb de vraagjes dan ook zelf beantwoord op mijn blog hihi (met uiteraard een linkje naar hier) 😉

Imre -

Welke thee ik echt NIET te zuipen vind, is kamille thee. Ik heb veel last van keelontstekingen, en de dokter zegt altijd: “kamille thee werkt goed, drinken of gorgelen…..” GATVERDAMME!!! hahaha!
Ik slaap altijd best wel slecht dus ik dacht; ik koop van die speciale slaap thee. Speciaal van één of ander biologisch merk, niet gekeken naar de ingrediënten en Ja hoor… Bij de eerste slok word ik overspoeld met kamille! Aaaaaaaaahhh, rot op met je kamille! 😂😂 seriously, lust überhaupt iemand dat?!

Nicole -

Wat een geweldige tag! Met veel plezier ernaar gekeken! Binnenkort ga ik een aantal van jullie vragen uit deze tag overnemen op mijn blog – uiteraard met credits!

michelle -

Tip: De dubbelwandige theeglazen kun je ook bij de Action voor zeker de helft minder kopen. Fijn voor wanneer je deze eens wilt proberen.
Leuke tag trouwens!

Liefs, Michelle

Martine -

Goede tip, dankjewel!

Anne -

Haha, ik moest zo hard lachen. Thee is ‘a gift from above’, zo gezond ook, geen calorieën, maar er moet wel altijd een koek (het liefst een grote!) of taart bij. Haha. :) Ik ben zelf ook een enorme theeleut, heerlijk!

Jasmin -

Als jullie ooit nog in Londen komen ga dan zeker een kijkje nemen bij T2 (of bekijk de website eens daar kun je geloof ik ook bestellen). Een Australisch theemerk met oneindig veel heerlijke losse theeën. Heb na mijn vakantie een aantal zakken meegenomen en geniet nu elke dag van een lekker kopje thee (of eigenlijk meerdere liters).

Lysanne -

Super leuk bedacht! Ik ben ook echt een theeleut. Voor wat betreft de mokken, jullie zouden eens de halve liter (!) mokken van Blond Amsterdam moeten proberen. Ik heb die zelf ook, drinken heerlijk! Groot, van steen en lekker dik, precies zoals jullie omschrijven! Liefs!

Rianne -

Hoi! Superleuke tag!

Vraagje: is het mogelijk om aan te passen dat als ik een filmpje van jullie aan het kijken ben en ondertussen de reacties een beetje doorlees, dat ik dan op een blog van een reactie kan klikken en dat deze in een nieuw venster opent? Nu heb ik heel vaak dat ik op een blog van een reageerder klik en dat het filmpje dan ophoudt. Misschien ben ik de enige die hier last van heeft 😛 maar het zou wel heel handig zijn!

Willemijn -

Hoi! Hihi ik moest wel lachen om je comment. Zo doe ik ook altijd dingen tegelijk. Tipje daarvoor: Gebruik de control (Windows) of CMD (Apple) toets terwijl je een link aanklikt. Dan opent iedere link zich altijd in een nieuw venster/tabblad! 😀

Rianne -

Top, bedankt voor de tip!!

Ilse -

Ik denk “oh hier heb ik ook een tip voor!” dus ik klik en het filmpje stopt, haha. Maar wat ik doe is met mijn scrollknopje klikken, dan opent hij ook de link in een nieuw tabblad. En daar heb je dan geeneens je toetsenbord voor nodig. 😉

Moet je dus alleen wel een fysieke muis met scrollknop hebben, met een mousepad zal het vast niet zo goed werken.

Marlies -

Leuke tag! Kennen jullie het theemuseum ‘De Theefabriek’ in Houwerzijl al? Is niet ver van Groningen, en zo te horen echt iets voor jullie. Leuk uitje voor een vrije zondagmiddag :)

Renske (Visio) -

Geniet nog even van de theetjes met honing Willemijn. Mocht je borstvoeding gaan geven, moeten die even in je keukenkastje blijven.. Oh, en de anijsthee inslaan! Schijnt goed te zijn als je net bent bevallen (vandaar ook de beschuit met (anijs)muisjes!). Je hebt welkom Little baby anijsthee, mijn favoriet, mjam!

Eva -

Tip: doe eens bij je thee wat chiliflakes! Sinds ik ooit een thee dronk waar dit in zat, drink ik bijna nooit meer zonder. Vooral lekker bij chai thee. Echt, dat pittige maakt het nog zó veel lekkerder!

Eva -

Haha, en nu kom ik pas bij het stuk in het filmpje over de peperthee. Maar echt, een klein beetje pittig is echt heel lekker!

Lindsey -

Wat een ontzettend leuke tag, heb ‘m met een heerlijk kopje thee zitten kijken! Ik vind jullie hier allebei prachtig opgemaakt, dat wilde ik even zeggen!

Linda -

Wat een leuke thee tag! Ik heb meegedaan, de antwoorden kun je terug vinden op mijn blog. Bedankt dames! Ik vond het leuk om mee te doen.

Marieke -

Hoi Hoi! Wat leuk dat jullie het over Kaldi hebben! 😀 Je hoort namelijk bijna geen youtubers/bloggers over Kaldi, terwijl het zn lekkere winkel is. De musthave van Kaldi: Warme sokken thee. Een echte winter thee die ook alleen maar in de herfst/winter te koop is. Absoluut een aanrader voor de thee liefhebber!

Ans Hoogendorp -

Kennen jullie Betjeman thee ,ze zitten in Den Haag maar hebben ook een website ,heerlijke losse thee en aanverwante artikelen.Zelf doe ik net als Willemijn losse thee in een zakje en dan in een dubbelwandig thee glas van de Hema.Leuke video weer dames.

Maartje -

1. Losse thee of theezakjes? Losse thee, uitzonderingen daar gelaten.
2. Sterke thee of slappe thee? Hangt af van de thee, maar slap vind ik nooit lekker.
3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee? Meestal niets of een koekje, maar niet te zoet en zeker geen snoep.
4. Wat zijn je favoriete merken thee? PickWick komt het meeste voor in mijn kastje, Clipper vind ik ook lekker, maar een favoriet merk heb ik nog niet gevonden.
5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee? Soms de “Slaap lekker” thee van PickWick vlak voor het slapengaan en een kruidige thee bij keelpijn. Anders dan dat kan ik alle soorten op ieder moment wel drinken. Ik wissel graag af.
6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment. Stipt op nummer 1: AH Rooibos Pink Pepper & Orange! <3 Daarnaast losse earl grey thee en witte thee.
7. Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee? Doorgaans drink ik mijn thee altijd uit glazen van de Blokker met een smalle onderkant en een groot oor. (200ml inhoud, denk ik.)
8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen) Liever groter dan kleiner, glas, niet te dik (dun mag) en met een oor dat je fatsoenlijk vast kan pakken.
9. Welke thee vind je echt niet te pruimen? Gunpowder thee… BAH! Net alsof je een uitgedrukt pakje sigaretten moet drinken… Wie heeft zoiets verzonnen?! Daarnaast vind ik rozenbottel-thee (en inderdaad zure rode theesoorten) verschrikkelijk.
10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee? Op mijn vrije middag als ik even helemaal niets hoef te doen of op mijn gemak bezig ben aan iets waar ik zin in heb. Oh! En samen met een vriendin terwijl we roddelen over onze vriendjes, school en andere dagelijkse bezigheden.

Ondanks je verhaal over de thee met zwarte peper, kan ik je wel een andere thee met peper echt eens aanraden, Martine. Ik noemde hem hierboven al eens, van Albert Heijen eigen merk: Rooibos Pink Pepper & Orange. Zo hemels lekker! De peperkorrels zie je in het zakje zitten, maar in de thee is het enkel een lekkere toevoeging en absoluut niet overheersend. Aanrader dus! 😉

Denice -

Oh wauw wat leuk! Ik moet dit ook invullen! hahaha. Ik ging ook helemaal goed op die woordgrap.
1. Losse thee of theezakjes? Zakjes, want ik ben lui.
2. Sterke thee of slappe thee? Over het algemeen wel sterke thee, behalve met groene want dan wordt het zo bitter.
3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee? Stroopwafels! Want dan worden ze warm :3
4. Wat zijn je favoriete merken thee? Zonnatura.. Lipton.. Pickwick.. allemaal!
5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee? Ja! ‘s avonds slaaplekker thee of ‘kalm’ en ‘s ochtends het liefst groene, want dan begin je de dag met een reinigend goedje.. ach.. het zit natuurlijk tussen mn oren maar het gaat om het idee!
6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment Altijd dezelfde; Pickwick Winter glow, Pickwick Karamel peer en Lipton’s groene thee met jasmijn.
7. Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee? Een hele grote lompe mok, haha. Waar ik met 2 handen om heen kan.
8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen) Zie bovenstaande antwoord.
9. Welke thee vind je echt niet te pruimen? Muntthee.. bah. En Fruit infusion van de Lidl is echt níét te drinken.
10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee? Savonds bij een film, lekker in bed.

Maar ff serieus … hoe is het nou afgelopen met die fietsendief?

Zara -

Ohhh hier nog zo’n theeleut. Thee is echt mijn beste vriend. Kan echt niet zonder. Ben trouwens benieuwd of jullie thee met suiker drinken. Ik namelijk wel, en het lijkt alsof ik de enige (?) ben als ik om me heen kijk. Wou dat ik het zonder kom drinken, is natuurlijk gezonder maar da’s niet te zuipen voor mij.

Jasmin -

Een tip is om te beginnen met hele fruitige theeën, die zijn van zichzelf vaak al zoet en dan langzaam afbouwen zodat je uiteindelijk alle thee zonder suiker kan drinken. Ik heb zelf nooit suiker in mijn thee en vind dat eigenlijk veel lekkerder, dan proef je de theesmaak echt.

Daniëlle -

Leuk filmpje! Een aanrader is om een keer thee te kopen van de tea-bar. kan online maar ook in de winkel in amsterdam. Ik ben echt super fan van hun champagne-cassis thee en witte thee met peer.

Puck -

Hey meiden!

Ik drink af en toe thee, maar als ik het drink altijd van Yogi Tea.. Zo LEKKER! Kun je krijgen bij het Ekohuis (Ebbingestraat). Het is biologisch en echt heerlijk. Kan jullie vooral Sweet Chai, Detox en Women’s Balance aanraden.

Liefs

Emma -

Wat een leuke tag, nu heb ik zelf wel weer zin in een kopje thee hihi. Ik wilde ook nog vragen welke lipkleuren jullie dragen, ze zijn echt prachtig!
Liefs Emma

Maxie -

Ik zat al op zo’n tag van jullie te wachten, dat jullie het niet een half jaar geleden hebben verzonnen! Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laats iets van frisdrank op had want ik drink eigenlijk ook alleen maar thee. Het is dat ik geen blog heb anders had ik hem zo overgenomen.

Lindsey Beljaars -

Wat een heerlijke, gezellige, leuke TAG! Ik heb een kopje thee meegedronken! :)

Daniëlle -

Wat een gezellige, leuke tag. Ik krijg helemaal zin om thee te drinken. Ik ben zelf een enorme theeleut, ik drink de hele dag door thee. Ik zou nog graag eens thee van de Kaldi willen proberen. Er zit een winkel bij mij in de stad, maar ik ben er nog nooit binnen geweest!

Tessa -

Leuke tag!! Ik ben ook echt een theeslurper. Zomer, winter, maakt niet uit. Kennen jullie Teabar al? Het zit in Amsterdam maar je kunt ook online thee bestellen en daar hebben ze echt zulke lekkere theetjes! Mijn favorieten: notendroom (is volgens mij vergelijkbaar met die knibbel knabbel (of hoe jullie het noemen haha) van Kaldi), groene walnoot (heel zacht, heerlijk voor ‘s morgens), kamille, mangolicious en sweet dreams (mmm, ‘s avonds voor je gaat slapen), green joy, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Absoluut een aanrader om hier eens thee te bestellen en je krijgt ook altijd een proefzakje bij je bestelling om te proberen :).

Anieke -

Woeps, mijn vorige reactie is compleet met verkeerd gespelde naam, hihi. Ik ga deze tag overnemen, superleuk! De passie spat er bij jullie vanaf. Waarom organiseren jullie niet eens een enorme high tea voor al jullie volgers? (Nouja, allemaal…)

Anoeke -

de passie spat ervan af, haha! Ik denk dat ik de tag overneem!

Lucy -

Aah! Als eigenaar van een blog met als motto “it’s always time for tea” word ik hier heel blij van. Denk dat deze tag binnenkort ook bij mij verschijnt (met due credit, natuurlijk) :) Altijd leuk om te horen hoe iedereen zijn thee drinkt!

jose -

niet zo mijn cup of tea ;). Maar wel origineel dit filmpje, ik heb het nog nooit ergens anders voorbij zien komen! (of lig ik nu onder een steen?)

Sascha -

I love thee, en jullie blog is een perfecte snack bij een lekkere grote kop thee, op de bank, met sloffen, een bakje fruit of een lekker ”sop” biscuitje! Alles wat groen is, met kaneel, zoethout, gember vind ik heerlijk en van die speciale winter theetjes! Los vind ik fijn, maar ik ben gewoon een taddek dus een zakje is gewoon handig ja! Losse thee voor speciale gelegenheden. En ook gewoon lekker in een grote theepot zetten, van delftsblauw blond, met bijpassende mokken. Dat drinkt heerlijk! Leuke tag meiden:)

Anita -

Super leuke tag! Alleen je gezicht is wel een beetje wit martine :-(

Paola -

Hele leuke tag meiden! Ik drink in de lente en de zomer eigenlijk geen thee en zodra het herfst/winter is dan vind ik het juist heerlijk en drink ik meerdere bakkies per dag!

Reageer ook