7 mooie herinneringen aan onze vriendschap

Deze maand kennen wij elkaar 7 jaar. ZEVEN jaar! Dat is best veel, toch? Dat moet gevierd worden! Wat een prachtige jaren hebben we al met elkaar beleefd. Dat we elkaar hebben is een van de dingen waar we het meest dankbaar voor zijn in ons leven. Vandaag delen we 7 mooie herinneringen aan onze vriendschap.

Foto door Mariska van Grotografie

1. Het begin…

Willemijn: Onze vriendschap is ooit begonnen in cafe Hooghout. Althans, dat is in elk geval voor mij één van de eerste herinneringen aan onze beginnende vriendschap. Martine en ik gingen na afloop van een collegedag samen wat drinken. We dronken warme chocolademelk met slagroom en hebben uren zitten kletsen die middag. Martine vertelde over haar leven, ik over het mijne. Het was een heel open, bijzonder gesprek, herinner ik me. Toen ik thuis kwam wist ik dat ik iemand had ontmoet in mijn leven die misschien wel eens heel bijzonder voor mij zou kunnen worden. En kijk waar we 7 jaar later staan!

In het jaar (en de jaren) daarop hebben we heel wat chocomels, theetjes en taartjes verslonden in de Groningse horeca. Toen hadden we daar nog tijd voor, haha! Good old times!

Martine: Ik vind het leuk dat Willemijn deze herinnering heeft aan onze vriendschap. Ik weet nog goed dat ze dit vertelde in een video en ik er bijna om moest huilen dat ze daarna aan Djurre vertelde dat ze iemand had ontmoet die heel bijzonder voor haar was. Dat vond ik zo lief.

Mijn eerste herinnering aan Willemijn staat me nog scherp voor de geest. Ik zonderde me af op logopediekamp en Willemijn kwam – bruisend als ze is – de badkamer ingestormd en vertelde me dat ik dezelfde foundation gebruikte als zij. Later vroeg ze in de klas of ik naast haar kwam zitten. Ik vond het heel erg leuk dat ze dit vroeg, juist omdat Willemijn op dat moment helemaal niet mijn type vriendin leek. Ze was zo energiek, enthousiast en open. Je kon niet om haar heen. Terwijl ik me meer afzonderde en wat rustig was. Door Willemijn ben ik veranderd op een positieve manier. Ik durfde dankzij haar los te komen. Vanaf moment een vond ik het meteen een lieverd en ik voelde me gelijk op mijn gemak.

2. Vakantie naar New York

Willemijn: Deze vakantie an sich is natuurlijk al één grote herinnering, maar er zijn nog een paar kleine bijzondere momentjes die me altijd bij zullen blijven. Allereerst onze vriendschaptattoo, het sterretje! In mijn geheugen én lijf gegrift hihi! Als tweede de ontbijtjes in ons hotel, we hebben het er nog regelmatig over. En als derde het struinen over de afdelingen van de meest luxe warenhuizen. Met niemand zo leuk als met Tien!

Martine: Ja, wat was dit fantastisch. Gezellig samen chagrijnen in Soho vanwege het vele lopen, heerlijk samen genieten van het ontbijt, ons helemaal gek shoppen aan prachtige spullen en schoenen. Ik zou het nog zo graag eens samen over willen doen. Het was ontzettend leuk en mede door elkaars gezelschap en het bruisende New York.

3. Reis naar Londen

Willemijn: Als ik de vlogs terugkijk moet ik nog lachen! Wat een lol hebben we daar gehad. Het was onze eerste vakantie samen, die ook nog eens rampzalig eindigde met gestrande treinen, een gemiste boot en een veel te korte nacht in een crap hotel, maar samen was er tenminste nog wat te lachen.

Martine: Oh, wat een hel van een terugreis maar wat was dit wederom weer geweldig. We moeten er nog om lachen als we hier aan terugdenken. Ik als een debiel met fullface Illamasqua make-up in het restaurant en vervolgens hopeloos aan de Britten op het station vragend hoe het nu verder moet met onze terugreis. Het was onze eerste vakantie samen en we hebben wat af gelachen. Ik vind het heerlijk om met Willemijn samen ergens naar toe te gaan. Het is altijd gezellig! Mijn, wanneer gaan we naar Parijs of Berlijn?

4. Ontslag nemen en fulltime gaan bloggen

Willemijn: Dit was nog al een dingetje. Een behoorlijke tijd lang ook. Dat het er aan zat te komen wisten we op een gegeven moment wel, maar wanneer was de grote vraag. Opeens was daar, veel sneller dan verwacht, het moment. Het was dood- en doodeng om samen naar onze werkgever te stappen en ons ontslag aan te kondigen. De periode die daarna volgde was niet misselijk. Het ontslag bracht veel stress met zich mee en het was best wel een zware periode door allerlei omstandigheden (we willen de details graag buiten beschouwing houden, dat is wel zo netjes vinden we zelf). Een van de warmste herinneringen uit die tijd voor mij is hoe we elkaar er doorheen gesleept hebben. Zo verzonnen we het ‘ontslaglied’ (we vertellen erover in deze video), probeerden we er met humor het beste van te maken en luchtten ons hart af en toe flink. Doordat we in hetzelfde schuitje zaten konden we elkaar als geen ander begrijpen, steunen en opbeuren. Goud waard!

Martine: Dit was een van de heftigere dingen die ik met Willemijn heb meegemaakt. Niet alleen het ontslag nemen, maar ook de nare gevolgen die het met zich meebracht. Maar nu kunnen we er hard om lachen en denken we soms nog wel eens aan deze tijd terug.

Ook was het financieel natuurlijk een behoorlijke terugval en zal ik er niet om liegen dat het soms wel erg spannend was af we rond konden komen. Maar het was het allemaal meer dan waard en we waren blij dat we elkaar hadden om de moed er in te houden. We wisten dat het goed zou komen!

5. Eerste keer uitgaan

Willemijn: Epic night! Man, man, man, wat een lol hebben we gehad! Hier is ook een foto van, je ziet hem hier boven. We hebben het er nog wel eens over. Over hoe onze 30-jaar oude klasgenoot aanpapte met een jongen van 17. Over de barman die maar shotjes aan bleef bieden. Over hoe we met z’n tweetjes flink de dansvloer onveilig hebben gemaakt, want dat kunnen we samen als de beste. No shame! Oh en ik zou bijna vergeten hoe gezellig het opmaken voor het avondje uitgaan was. Daar ligt toch wel de basis voor LiveLifeGorgeous, want dat was toen al iets wat we samen erg leuk vonden om te doen!

Martine: Ja Will, het is toch echt jammer dat je niet zo’n uitgaansbeest (meer) bent want wat had het geweldig geweest als je zonder moeite tot vijf uur door kon halen haha! Ik had je wel eens willen ontmoeten toen ik zestien was, want man oh man wat had ik jou graag zien willen hakken in die tijd! De eerste keer uitgaan in Groningen was heel erg leuk. Ik voelde me toen ook op en top student. Kon ik het nog maar eens over doen!

6. Pieken en dalen beleven

Willemijn: Wat een prachtige pieken hebben we beleefd in de afgelopen 7 jaar. Een aantal daarvan zijn al aan bod gekomen in dit artikel. Maar er zijn ook zeker dalen geweest. Geen gezamenlijke dalen, (‘Hebben jullie nou nooit ruzie?’ Eh, nee, nooit! Haha!) maar zeker wel persoonlijke dalen. Ik heb geen specifieke herinneringen of verhalen die ik wil delen over deze momenten. Wat voor mij eruit springt is het gevoel van verbondenheid op moeilijke momenten. Ik ben niet zo’n emotioneel persoon die makkelijk vertelt wat me dwars zit. Ik doe er echt lang over eer dat ik een keertje toegeef dat ik niet lekker in mijn vel zit. Maar als ik als binnenvetter dan eindelijk een keertje toegeef, dan is Martine er altijd voor me. De wetenschap dat er altijd iemand is die je opvangt als je valt is goudwaard!

Martine: Ik vind het fijn dat ik iemand heb gevonden die me helemaal begrijpt. Willemijn weet alles van me en alles over de relaties die ik heb met iedereen uit mijn persoonlijke kring. Dat maakt het makkelijk om over van alles te praten en je hart bij elkaar te luchten. Ze kent mijn verleden, het heden en weet hoe ik me voel over de toekomst. Dat ik het heel spannend en soms moeilijk vind bijvoorbeeld dat ze een kindje krijgt maar dat ze zich dat tegelijkertijd niet persoonlijk aantrekt. Dat ik het spannend vind ligt namelijk niet aan haar of haar zwangerschap, maar aan iets van mezelf (uit het verleden) en dat weet ze heel goed. Dat is zo ontzettend fijn. Dankzij haar (en Elianne) ben ik er namelijk achter gekomen waarom ik het spannend/moeilijk vind. Als ik niet goed in mijn vel zit, merkt Willemijn dat meteen en andersom ook. Het is waardevol dat zij me daar op dat moment uit weet te trekken ook al heb ik niet altijd zin om mijn gevoel op tafel te leggen.

7. Nog zo veel meer!

Martine: Alle keren dat we gezellig samen in de trein zaten kletsend over van alles en nog wat – en dan bedoel ik echt van alles en nog wat, je kunt het zo gek niet bedenken: we zijn bijna nooit stil – of in een hotel zaten en genoten van de mooie kamer en de heerlijke ontbijtjes, of op een leuk event waren. Samen is het al-tijd gezellig. In Utrecht, in Amsterdam, in Gent, waar dan ook… samen is alles beter en leuker. Ik ben gek op Willemijn en ik ben heel dankbaar dat ik haar heb leren kennen en dat ik haar mijn beste vriendin mag noemen. Het is dat we beide op mannen vallen, anders hadden we denk ik een relatie met elkaar gehad haha!

Willemijn: Nog één herinnering dan, dit lijstje wordt al weer veel te lang…  Namelijk over al die keren dat we samen als kleine meisjes in de Mulberry winkel stonden en een tas kochten. Of online twee paar Charlotte Olympia’s bestelden, terwijl we jubelend op Skype zaten. En al die keren dat we kwijlend MAC lipsticks stonden te swatchen en elkaar aankeken en wisten: ‘Jup, alle 6 gaan mee!’. Het is dan wel iets oppervlakkigs als shoppen, maar het zijn hele leuke, vrolijke en intieme herinneringen die we aan dit soort momenten hebben. Het is meer dan alleen het kopen van die spullen. We kunnen nog zo veel Mulberry tassen, Charlotte Olympia schoenen en MAC lipsticks kopen, maar het zou allemaal lang niet zo veel waard zijn als we elkaar niet hadden om het mee te delen. De échte waarde zit namelijk in de emotionele waarde: de herinneringen, de symboliek. En dat is niet in geld uit te drukken! Sowieso maakt liefde, in de vorm van vriendschap, een relatie of familie, ons zo veel rijker dan het hebben van een paar miljoenen op de bank. Dat is uiteindelijk toch waar het leven om draait!

Dat was leuk! We hebben het los van elkaar ingevuld, dus lezen bij het publiceren van dit artikel ook pas wat de ander ingevuld heeft. Leuk om te zien hoe de ander dingen herinnert. Een aanrader om te doen met jouw beste vriendin/zus/partner!

Het is bijzonder en ontzettend fijn om al 7 jaar door dik en dun elkaars beste vriendin te zijn. Op naar de volgende 7 jaar! Enne, wat het extra leuk maakt is dat we samen zo’n 75,000 online 2WMN-vriendinnen hebben. Proost vandaag figuurlijk (of letterlijk 😉 Burp!) met ons mee op nog vele jaren met z’n allen!

42 reacties

rosa -

Ahh wat een erg leuk artikel! Gelukkig mogen we een deel van jullie vriendschap online meemaken. Ooit hoop ik ooit een beste vriendin als jullie te hebben, die had ik wel maar die ben ik verloren aan haar toenmalige vriendje :(

Lindsey Beljaars -

Jullie vriendschap is gewoon echt prachtig! Ik heb zelf ook een super goede vriendin waar ik alles mee deel en al zoveel leuke dingen mee mee heb meegemaakt. Het is toch wel echt een hele verrijking en ik ben haar altijd ontzettend dankbaar voor haar vriendschap!

Chris -

Wat een mooi artikel is dit! mooi om de openheid te lezen. Vooral ook grappig omdat zo’n hechte vriendschap ook zie bij mijn dochter en haar beste vriendin! En wat is New York geweldig he! heb er twee weken mogen verblijven maar ga zeker snel nog een keer terug!

Ga zo door met jullie twee blogs want ze zijn zo leuk :)

Nienke -

Wat leuk om te lezen! Ik vind jullie super samen!

Denice -

Jullie zijn zo leuk samen! :) Leuk om te lezen.

LALA -

Mooi artikel! Ik ben nu wel nieuwsgierig Martine, waarom vind je het lastig/spannend dat Willemijn een kindje krijgt? Ik herken het namelijk wel… Veel van mijn vriendinnen krijgen op dit moment ook kinderen en ik ben een jaar geleden getrouwd en we hebben het er wel eens over wanneer ik kinderen wil, maar eerlijk gezegd benauwd het idee mij enorm, maar ik weet niet zo goed waarom. Ergens denk ik dat ik wel kinderen zou willen, maar voor nu is het gevoel dat me overheerst wanneer ik er aan denk vooral angst en ik heb geen idee waar dat vandaan komt.

Mery-José -

Leuk meiden, iedereen zou zo’n vriendschap moeten hebben! :) Jullie vergeten 1 ding te benoemen, 2wmn is 2wmn niet zonder 1 van jullie beide.

Kelly -

Wat een mooie momenten hebben jullie samen! Is toch geweldig om zo’n vriendinnen te kunnen zijn

Elvera -

mooi verwoord jullie vriendschap, het leuke is dat wanneer je het leest jullie het hoort vertellen.
Mooi om dit samen te vieren!!

Mariska -

Wel grappig; de fotografe heet Mariska de Groot en ik heet Mariska Groot (zonder de), leuk, haha! Erg mooi artikel.. en wat je zegt dat het heel mooi is en goud waard is dat er iemand is die je door en door begrijpt, kent en er altijd voor je is! ♥

Denise -

Wat is dit een mooi artikel! Heel leuk om te lezen. Vriendschap betekend ook heel veel voor mij. Mijn vriendinnen betekenen meer voor me dan ze zelf denken. Ik vind het zo leuk dat jullie zo’n goede band met elkaar hebben en dat er uit jullie vriendschap 2 onwijs leuke site’s zijn ontstaan! :-)

Floor -

Wow, wat een prachtig artikel, friendship goals af<3<3

Margriet -

Wat hebben jullie er een mooi artikel van gemaakt! :)

Syl -

Wat heerlijk om dit te lezen. Zo lief ook.

Debby -

Heeeerlijk al die oude foto’s hihi, wat een te gekke vriendschap hebben jullie. Jullie wakkeren elkaars talent volgens mij enorm aan.

Merel -

Aah jullie zijn zo leuk samen! Ik kan altijd genieten van jullie vlogs, zoveel chemie en gezelligheid en openheid en stiekem houd ik ook wel van die flauwe humor(en ja ik heb in de vakantie samen met een vriendin ook een hele nieuwe songtekst bedacht op een populair liedje haha).

Op naar nog meer jaren vriendschap! :)

Lara -

Haha ik heb even tegen mijn laptopscherm aan geproost hoor! ^^ Mooi zo’n vriendschap! Nog veel mooie jaren samen gewenst :)

Manon -

Mooi om te lezen. Ik heb zelf ook zo’n vriendin en snap alles wat jullie beschrijven. :)

Laura -

Wat een leuk artikel! Mooi hoe jullie vriendschap al zo lang is en zo bijzonder!

Amber -

Leuk om te lezen! Ik ken m’n beste vriendin al 12 jaar. Echt raar als je er over na gaat denken dat het allemaal al zo lang geleden is! We zien elkaar niet vaak vooral omdat ik verhuist ben naar een andere stad, maar het is zo’n vriendschap waarbij alles hetzelfde blijft ook al zie je elkaar heel erg lang niet, dat is zo fijn. :)

Heleen -

Prachtig artikel! Ik denk dat deze geweldige vriendschap de kracht van jullie blogs en YouTube-kanalen is! Jullie zijn echt een top duo en ik wens jullie nog heel veel jaren geweldige vriendschap toe! Ik hoop dat er nog veel mooie dingen uit voort mogen komen, zowel voor jullie zelf, als voor ons als lezers/kijkers! 😉

Tamara -

Super leuk artikel, echt een goede vriendschap!!

Esther -

Ahhh wat leuk om te lezen, jullie hebben echt een mooie vriendschap!

Margot -

Wat ontzettend mooi en waardevol dat jullie dit zo samen hebben!

Rowan -

Deze post is zo leuk om te lezen! Het zit echt vol met liefde. Wat is vriendschap toch bijzonder.

Leonie -

Ah, ik zit ook met tranen in m’n ogen deze reactie te typen. Jullie vriendschap is zo bijzonder en hecht, wauw. Heel erg mooi artikel!

Amy -

Wat ontzettend mooi om te lezen Willemijn en Martine, hoe close jullie zijn en hoe die basis ooit werd gelegd. Op nog vele mooie jaren vriendschap!

Nouria -

Super leuk artikel!

Mascha -

Wat een leuk artikel. Mooi om te zien waar jullie vriendschap jullie heeft gebracht. Op naar de 14 jaar!

Miriam -

Wauw, mooi om te lezen. Gaaf is dat als je écht een goede vriendin hebt he. Mooi om te lezen en gefeli met jullie jubileum! 😀

Eline -

Wat een prachtig artikel.

Murl -

Aww dat heet vriendschap :) <3

Charlotte -

Mooi geschreven!

Esther -

AAAH hoe leuk is dit?! Wat een hoop mooie momenten hebben jullie al beleefd. Hopen dat er nog veel meer bij mogen komen :-)

Nora -

Zo lief! 😀

Lisette -

Ik zit hier met tranen in m’n ogen. Wat een mooi geschreven stuk. wat een prachtige vriendschap hebben jullie toch. Ik ben er een beetje jaloers van. :) Heel dikke kus op allebei jullie bolletjes!

Sara -

Heel mooi en leuk om te zien. Ik vind echte vriendschap zo bijzonder! Ik ben nu twee jaar aan het werk en heb hier 2 meiden leren kennen waar het zo mee klikt! 1 ervan werkt niet meer bij hetzelfde bedrijf, maar we zien elkaar meerdere keren per week. We zitten alledrie heel erg op een lijn, maar zijn ook zó verschillend. We zijn zo gelukkig met deze vriendschap, we spreken het bijna iedere keer uit als we elkaar zien!

YayItstoday -

Bijzonder hoor zo’n goeie vriendschap! Erg leuk! En wat hebben jullie al mooie dingen mogen doen!

Rosalie (4beautyandlife.com -

Heerlijk zo’n vriendschap. Ik heb ook een vergelijkbare vriendschap met mijn BFF en ook met mijn stiefzus. Doordat we allemaal ergens anders wonen en druk met ons kindje zijn zien we elkaar helaas niet zo vaak als we zouden willen. Maar als we elkaar zien dat wordt er ook wat afgekwebbeld over vanalles. Niets is te gek. Koester het feit dat jullie elkaar nog zo vaak zien. Ik zou dat ook wel willen 😀

Dita -

Wat bijzonder zo’n vriendschap. Mooi hoor!

Nina -

“Life is better when we are togetter” Aaaaaah,, wat een heerlijk artikel! Ik heb ervan genoten.. Wat zijn jullie toch heerlijke mensen, jammer dat ik in Zeeland woon :(
Dames, geniet van de tijd samen voor de kleine Gaai zich aandient! Willemijn succes met de bevalling.. You go girls :)
Much love 💜

Liset - Beautydagboek -

Wat een mooie momenten hebben jullie samen beleefd! Bijzonder dat je bij je studie zo’n goede vriendin hebt ontmoet, dat is zo mooi om te horen :). Ik had niet verwacht dat jullie zo’n nare periode hebben gehad na jullie ontslag en het bewust kiezen om fulltime aan de slag te gaan als bloggers. Dat is al zo’n grote beslissing en als dat ook nog narigheid met zich meebrengt, moet dat een vervelende nasmaak hebben. Ik hoop dat jullie er goed uit zijn gekomen. Mooi om te zien dat jullie zoveel aan elkaar hebben :).

Reageer ook