5x Waar ik pas later achter kwam

Er zijn van die gebeurtenissen waarbij je pas veel later er achter kwam wat er toen destijds echt bedoeld werd. Op het moment zelf ben je nog te jong om het te begrijpen of je hebt het nooit eerder geweten. Ik heb 5 van die grappige situaties waarbij ik er pas later achter kwam hoe het echt zat. Ik deel ze met je!

Photo Credit: neurallotus via Compfight cc

https://www.youtube.com/watch?v=-j6muYHRX90

Horny

Ken je dat liedje nog? I’m horny van Mousse T.? Nogal een vunzig nummer. Toen dat nummer uit kwam in 1998 was ik bijna 10 jaar. Ik zat in groep 6 en wist nog totaal geen vunzige Engelse woorden. Daarom dacht ik altijd dat er I’m honey werd gezongen als in ‘ik ben een schatje’. Ik vond niet alleen de beat leuk van het liedje maar dus ook de tekst. Wist ik veel. Iedereen zong het op dat moment. Maar nu kwam het. Ik reed toen met mijn oudere zus mee naar de kerk en op de radio kwam weer Mousse T. met Horny. Wij zaten lekker samen mee te blèren dus ik kreeg toen ook nog geen idee dat het nogal een fout nummer was. Mijn oudere zus zong het immers ook. Totdat de kerkdienst afgelopen was en ik daarna gezellig vrij hard dat nummer midden in de kerk zat te zingen. Mijn zus -haha, lekker hypocriet- gaf me toen een pets op m’n achterhoofd met een boze blik: ‘Hé joh Martine, dat mag je niet zingen!’ Haha, ik was wat beduusd want ik begreep helemaal niet waarom ik dat nu opeens niet meer mocht zingen. We hadden dat toch in de auto ook zitten zingen? Pas twee jaar later toen ik 12 was en Engels kreeg op de basisschool begon ik langzaamaan te beseffen waarom ik toen een pets voor m’n kop kreeg, haha!

Photo Credit: Ronnie Gavelin via Compfight cc

De Schenkhoek

Mijn vader gaat al jaren naar café de Schenkhoek. Ik dacht altijd dat café De Schenkhoek zo heette omdat het op de hoek van twee straten stond en ze er alcohol schenken. Best een aannemelijke gedachte toch? Maar nee hoor! De Schenkhoek staat namelijk inderdaad op de kruising van twee straten: Mookhoek en de Schenkeldijk. Zodoende. Waarom snapte ik dat pas jaren later? En dan bedoel ik echt jaren later, pas toen ik twintig was ofzo.

Photo Credit: dental.eagan.mn via Compfight cc

Hoektand(en)?

Op mijn negentiende kwam ik er ‘al’ achter dat iedereen twee hoektanden heeft in plaats van een. Hoe kan het dat ik daar pas zo laat achter kwam? Dat komt omdat ik zelf tot mijn negentiende maar een hoektand heb gehad. Die andere hoektand was er wel, maar bleef jarenlang verstopt zitten in mijn tandvlees. Mijn zus en ik keken in een boek over het menselijk lichaam en kwamen aan bij het gebit. Toen zei ik: ‘Hûh twee hoektanden? Ik heb er maar een? Klopt dat wel?’ En pas toen ik het geheim van de hoektanden had ontdekt leek het wel of de hoektand het gehoord had. Opeens zag ik boven mijn gebit een wit puntje in mijn tandvlees, mijn ‘verloren’ hoektand. Ik vind het ook heel maf dat nooit een van mijn tandartsen heeft gezien dat mijn grote-mensen-gebit dus niet volledig was. De hoektand kwam steeds meer naar beneden. Ik had er voor kunnen kiezen om een beugel te nemen, maar het zou zeker 3 jaar duren voor alles weer recht zou staan. Ik vond dat zo’n gedoe dat ik de hoektand heb laten verwijderen. Dat was nog een hele operatie, want er moest ook een stuk kaak- en neusbot worden verwijderd. Soms heb ik er wel eens spijt van.

Photo Credit: Danny Birrell via Compfight cc

Hoge drukspuit

Dit is een herinnering die ik me nog heel vaag voor de geest kan halen. Mijn twee zussen waren in een melige bui en bekeken een magazine over bloemen en planten. Ze maakten alle namen van de planten en bloemen met opzet seksistisch. Ik was toen 7 en snapte niet echt waar ze nou zo om zaten te lachen. De ene zus zei lachend tegen de ander: ‘Wat voor leuks hebben we nog meer nodig?’ Ik zei toen heel droogjes: ‘een hoge drukspuit?’ Dat resulteerde in de slappe lach van mijn zussen, ze kwamen niet meer bij toen ik dat zei. En ik snapte wederom niet waarom dat nou zo grappig was. Bleek achteraf dat alle seksistische namen die ze hadden verzonnen voor de bloemen/planten perfect aansloot bij de hoge drukspuit alias de piemel.

https://www.youtube.com/watch?v=eopJea-f6rY

Eerste beugelbikini

Toen ik 12 was kreeg ik van Renate haar knalgele beugelbikini. Zij paste hem niet meer en mijn borsten begonnen net te groeien. Het waren toen nog mierentietjes. Ik voelde me vrij zelfverzekerd in mijn eerste beugelbikini en liep er vol trots mee over het zwembad van de Binnenmaas. Samen met mijn nichtje passeerde ik een groep jongeren, waaronder een jongetje van een jaar of acht. Hij riep keihard tegen mij: ‘Zo jij hebt grote!’ Zijn grotere zus gaf hem een knal voor z’n kop en zei dat hij niet zo gemeen moest doen. Maar ik vatte dat totaal anders op. Ik dacht namelijk dat hij het echt meende. Maar dat jongetje bedoelde het sarcastisch want ik had immers nog helemaal niks, terwijl ik dacht dat ik al heel wat had en dat hij er daarom een opmerking over maakte. Mijn nichtje had dat allang door alleen ik niet. Ze zei toen nog tegen mij iets van: ‘Zo wat een rotjoch.’ En ik zei iets terug in de trant van: ‘Ach ja maar ze zijn ook al best groot.’ Mijn nichtje moet vast op dat moment iets gedacht hebben van: ‘Hmm…oke ik zeg maar niks en laat haar maar in die waan.’ Pas later toen ik aan deze situatie terug dacht toen ik ouder was, bedacht ik me dat dit waarschijnlijk sarcastisch was bedoeld van die jongen. Awkward!

Wat voor grappige en/of gênante situaties waarbij je pas later snapte wat er mee bedoeld werd kun jij je nog herinneren?

75 reacties

Lise -

Haha zo herkenbaar! Heel leuk artikel!
Ik ben 25jaar en ik heb de (oude) slogan van Gamma (hier in België) nog maar een paar jaar door.
“Hoe maakt u het? Met gamma!” Ik begreep ‘hoe maakt u het?’ altijd als: hoe gaat het met u? Dus ik snapte nooit waarom ze antwoorde ‘met Gamma’
Mijn vriend kwam niet meer bij van het lachen tijdens mijn aha-moment!

Pien -

Toen ik met mijn moeder bij de afhaal sushi tent stond rond 3 uur had ik zin om wat te drinken vroeg ik aan mijn moeder of we bij de coffeeshop aan de overkant iets gingen drinken :’) ik was 10 ofzo

Miriam -

Haha, die van die hoektand is grappig. Je moet het maar net weten idd 😉

Femke -

Ik vroeg toen ik een jaar of 5 was wanneer ben ik jarig, mijn moeder antwoordde 30 mei toen zei ik 30 jou? En ik heb heel lang gelooft dat ik op 30 jou geboren was.

Akkelien -

Ik heb tot mijn 14e geloofd dat regenwater zout was. Een jongen uit groep 8 had mij dat verteld toen ik in groep 3 zat. Toen ik het er met mijn vader eens over had werd ik flink uitgelachen en begreep ik eindelijk hoe het echt zat :’)

Sophie -

Haha! Ik heb ook echt zoveel van zulke dingen: ik dacht bijvoorbeeld dat er babies in stoplichten zaten om het licht op rood, oranje en groen te zetten. Of dat, als je de roltrap niet vroegtijdig verliet, je werd meegezogen IN de roltrap. Van die gekke dingen… :-)

rosa -

Mijn leven is een leugen, ik dacht dat het ook honey was! Leuk dat ik er door jou achter ben gekomen haha!

Tamara -

Haha grappige dingen!!

iris -

Haha zo grappig! Ook al die comments zijn echt leuk om te lezen. Er was vroeger een liedje (ik weet helaas niet meer hoe die heet) waar een keer het zinnetje ‘touch me’ in voorkwam. Mijn broer (1jaar ouder als mij) en ik wisten beide niet wat het betekende maar vonden het erg leuk klinken. Dus zo liepen wij in frankrijk de hele camping door schreeuwend ‘touch me’. Later pas beseffend wat we eigenlijk riepen.

Janneke -

Mijn vader ( lang en dun) maakte mij altijd wijs dat hij de sterkste man van de wereld was. Je zag hem nooit op tv bij het programma ‘de sterkste man van de wereld’, want dat was zielig voor de andere deelnemers. Jarenlang heb ik dat geloofd!

Audrey -

Je hebt zo’n liedje dat ‘Ticket to ride’ heet, en ik heb jaren ‘Chicken tonight gezongen…

Audrey -

Hahaha! ‘zo’n liedje’? Dat is van The Beatles joh.

Heleen Schrijvershof -

Super grappig. Ook omdat ik in de Hoeksche Waard woon en al die verwijzingen naar locaties ken haha. Ik ben sinds kort ook pas achter de afkorting van horeca en vroeger dacht ik altijd dat het Disnep was (die y lijkt heel erg op een p) en sprak ik Annie M.G Schmidt altijd als als Annie Miegie Schmidt. Waar ik dat vandaan haalde? Ik heb nog steeds geen idee. 😀

Audrey -

Bij ‘Ik vrouw van jouw’ gelezen zeker?

Heleen Schrijvershof -

Oeh, ook een hele goeiemorgen :-) Ik weet niet of ik dat al las toen ik 5 was. Dat zou ik even na moeten kijken :-)

Elsa -

2 van je 3 voorbeelden zijn bijna letterlijk gekopieerd van Ik vrouw van jou. Ga even zitten met je ‘oew ik weet niet of ik dat las toen ik 5 was’.

Heleen Schrijvershof -

Oke, ik snap niet zo heel goed waar je vijandigheid vandaan komt. Ik ben ook niet van plan om er in mee te gaan. Voor de duidelijkheid: ik ken ik vrouw van jou, maar ik heb die blogpost waar een (opvallend groot) aantal mensen het hier over hebben niet gelezen en dus ook niet gekopieerd. Ik heb ook niet het idee dat het jou (en jullie) gaat om een gesprek, maar een raar soort discussie met een paar losse opmerkingen/beschuldigingen. Ik ben niet van plan om die met je uit te vechten en al helemaal niet op een blog van iemand anders. Laten we hier gewoon lekker mee ophouden.

Suzanne -

Jaaa! Disnep haha, dacht ik ook, jaaaarenlang.

ashley -

De opa en oma van mijn vaders kant zijn gescheiden en hebben beide een nieuwe partner. Dit was al voor mijn geboorte. Het heeft hé lang geduurd voor ik snapte waarom ik 3 opa’s en 3 oma’s heb ipv 2.

Jolien -

Haha wat een leuk en origineel artikel! Ohhh als je jong bent ben je soms nog zo onwetend, echt grappig!

Ans -

Mijn kleindochter wilde niet met haar papa mee naar Duitsland want dan kon ze hem niet meer verstaan, inmiddels weet ze beter.

Jacq -

Maar je bedoelt denk ik ‘seksuele’ grapjes 😀 of niet? Of maakten ze echt seksistische grappen over bloemen? Dat lijkt me nog best lastig namelijk!

Kirsty -

Haha leuk om te lezen! De teksten van liedjes interpreteerde ik ook altijd heel creatief toen ik klein was haha.

Denise -

Dit artikel (of in ieder geval een variatie erop) is direct overgenomen van ‘Ik vrouw van jou’. Zelfs hoe jullie de titel neerzetten…

Martine -

Ik vind het jammer dat je dit insinueert want artikelen worden altijd vooruit geschreven. Daarnaast heb ik nav jouw comment hun artikel bekeken en mijn artikel gaat veel meer over persoonlijke anekdotes en hele andere dingen waar ik later achter kwam.

Denise -

Dat kan zo zijn, maar de andere dames hebben dit al vaker gedaan. Het artikel wat jij gelezen hebt is niet de enige. Maar dan is het blijkbaar heel toevallig…

Martine -

Hi Denise, ik zie dat je hier ook een aantal keer onder reageert onder de naam Audrey. Ik vind het jammer dat je je zo opstelt en je zo druk maakt om iets wat niet gekopieerd is. Ik denk dat je je tijd veel nuttiger kunt besteden dan mij iets te verwijten wat ik niet gedaan heb. Fijne dag! :)

Elsa -

Het is echt overduidelijk geïnspireerd op dingen die al lang gedaan zijn. Kan je wel passief agressief stellen dat ‘het jammer is dat ze zich zo opstelt’ en ‘haar tijd wel beter kan gebruiken’, maar dat verandert niets aan het feit dat jij dingen kopieert en vervolgens doet alsof ze van jou zijn. Als iemand je op je bullshit aanspreekt is het het beste om dit maar gewoon te erkennen.

Carla -

Audrey, Denise en Elsa. Zelfde persoon onder 3 namen. Even niet zo kinderachtig doen hè!

Elsa -

De titel is inderdaad PRECIES hetzelfde. Goh, wat toevallig nou!

Ingrid -

Lekker belangrijk!
Ik heb met plezier de blog gelezen

Sophie -

Oh wat moet ik toch altijd hard(op) lachen om jullie, hilarisch!

Channah -

Haha wat een super leuk artikel! Ik kom nog zo vaak dingen tegen waarvan ik nu denk ‘whutttt?’, maar goed dat ik dat destijds niet begreep..

Eline -

haha geweldig artikel! Zo zei ik vroeger vaak tegen mijn konijn “oude rukker” in plaats van “oude rakker”, wat ik ooit in een film gehoord had. Snapte nooit waarom moeders daar problemen mee had.. Haha

Gerjanne -

Haha, super leuk dit!
Ik heb heel lang gedacht dat je eau de toilette als luchtverfrisser in de WC moest gebruiken 😉

Tessa -

Wij hebben een buurjongen genaamd Rik. Toen mijn zusje een keer iets vies had gedaan zei mijn moeder tegen haar ‘viezerik!’ Ik vergeet nooit meer mijn zusje haar verbaasde blik samengaand met de woorden ‘hoezo is Rik vies? Hij gaat toch gewoon onder de douche?’

kris -

Er pas op je 20ste achter komen dat horeca afgeleid is van hotel, restaurant café… -_-‘

Anneke -

Haha, ik ben 32 maar dat wist ik ook niet hoor.
Weer wat geleerd 😉

Femke -

Ik ben 24.. en dit is de eerste keer dat ik het hoor! En heb nog wel in hotels gewerkt.. LOL!

Diana -

OH MY GOD ik kom et nu pad achter op mijn 23e wahaha

Deborah -

Dat je een boek leest, maar je ondertussen afvraagt wat dan een mini-ster precies is.. blijkt het gewoon minister te zijn ;-).

Martine -

Hahaha die vind ik leuk!

Maxie -

Hahahah lachen zeg! En dat van een enkele hoektanden had ik nog nooit gehoord (en ik wil juist tandarts worden en luister naar elke gebitsingreep die iemand heeft gehad ;)).
Waar ik pas een paar dagen geleden achter ben gekomen; Vans (het schoenenmerk) staat voor ‘de wortel van ANS’, datgene wat je in je rekenmachine typet. Vertel het nu dan ook veelste trots aan iedereen 😀

Audrey -

Bij ‘Ik vrouw van jouw’ gelezen zeker?

Romana -

Hahahaha geweldig!! Ik heb inderdaad ook zulke situaties hahaha.

Maartje -

Heerlijk stuk om te lezen!
Vroeger dacht ik dat een Harley Davidson een benaming van een geweer was. Echter was dat niet mijn stomste gedachte…
Beeld je even in… Ik woon al heel mijn leven zo’n 20 minuten van Eindhoven Airport af. Tot mijn 20ste (ongeveer) was ik mij er niet van bewust dat vliegtuigen min of meer een vergelijkbare dienst uitvoerden als taxi’s en bussen. Op het moment dat ik van vrienden, kennissen of familie hoorde dat zij op vakantie gingen met het vliegtuig, beeldde ik in mijn hoofd in dat er speciaal voor hun vlucht een nieuw vliegtuig werd opgeleverd. Zo’n vliegtuig maakte dan één enkele vluchtreis en op plaats van bestemming werd daarna weer een nieuw vliegtuig geleverd. Tja… Ik mocht niet met het vliegtuig mee van mijn moeder, dus wist ik veel wat er op zo’n luchthaven gebeurde. Natuurlijk weet ik inmiddels wel beter 😉 en baal ik ervan dat ik nog altijd niet heb mogen vliegen.

Mariska -

Haha super grappig dit artikel! Ik vertelde een paar jaar geleden eens aan een leidinggevende dat ik vroeger in de kleedkamer van gym altijd gepest werd omdat ik kleine voeten had. Dit naar aanleiding van haar compliment over mijn nieuwe schoenen en mooie kleine voeten. Ging ze lachen en zei nou ik denk dat ze om iets anders lachten dan je kleine voeten. Nu heb ik geen grote boezem en vroeger zeker niet. Het erge is dat ik nu denk zouden ze me vroeger om mijn platte voorgevel hebben uitgelachen ipv die kleine voeten. Haha dus ik snap het op mijn 32e nog niet. En ik had ook nog echt kleine voeten.

Manouk -

Zo’n verhaal heb ik ook! Toen ik een jaar of acht was kocht ik van mijn zakgeld een neushoorn knuffeltje. Deze moest natuurlijk wel een passende naam hebben, dus vroeg ik mijn vader wat hij leuker vond; Neusie of Hoornie. Je snapt dat mijn vader niet meer bij kwam van het lachen maar ook niet wilde uitleggen waarom dan precies 😉

Romana -

Haha wat leuk om te lezen. Ik weet nog vroeger dat dat liedje van S club 7 (?) op de radio was, don’t stop never give up. Op het gegeven moment zingen ze iets met ‘back’. Maar ik was een jaar of 5 en helemaal verbaasd, want je mag toch geen ‘bek’ zeggen?!

Romana -

Oh en nog 1, mijn pa zat bij de marine en zijn achternaam is Vos, en buiten dienst moest dat naamplaatje ondersteboven zeg maar, dus ik zeg: ‘Papa nu staat er SOA!’. En ik maar niet snappen waarom mn ouders dubbel lagen haha.

Marjolein -

Haha zo hilarisch dit! Ik kom vrij vaak heel laat pas achter dingen, maar nu kan ik dus geen voorbeelden bedenken. Grr!

Barbara -

Haha heerlijk om te lezen. Zo heb ik zelf ook meerdere dingen, onder andere dat ik vroeger (ik ben nu 20, ik weet niet exact wanneer het was maar ik was in ieder geval erg jong en begreep nog geen Engels) helemaal losging op het nummer van P!nk – U + ur hand … nou goed vul de rest zelf maar in, hahaha.

katrien -

Haha! Hilarisch!!

Rowan -

Haha, dat verhaal van die hoektand is echt grappig!

Naomi -

Wat leuk om te lezen!

x

Margot -

Haha wat heerlijk om te lezen! En de comments zijn ook erg leuk!

Eva -

Haha te leuk om te lezen. Vooral die eerste herken ik. Mijn zusje en ik dachten toentertijd namelijk hetzelfde, haha xx

Laura - It's Laux -

Ooooh aan het ‘horny’ liedje heb ik ook echt leuke herinneringen. Ik had het er toevallig laatst nog over met mijn vriendin. We waren destijds bij haar aan het spelen en de hele dag dat liedje aan het zingen. Toen besloten we er een dansje op te verzinnen en die op te dragen aan haar vader en moeder. Die moesten natuurlijk enorm hard lachen. Wij dachten ook dat het schatje betekende, maar toen haar moeder zei dat het ‘geil’ betekende hebben we het liedje nooit meer gezongen. Haha.

Oh, en als mijn oma vroeger aan mij vroeg om een pak halfvolle melk te halen, kwam ik altijd thuis met zo’n klein (half) pakje melk, haha. Ik ging er logischerwijs vanuit dat zo’n half pak juist halfvol was.

Lindsey Beljaars -

Haha wat grappig! Ik heb geen hoektanden, ze zijn beide verwijderd. Had er geen ruimte voor en ook geen zin in 5 jaar een beugel, haha! Ze hebben mijn kiezen gewoon wat bijgeslepen en niemand valt het op. Ik ben er juist wel blij mee 😉

Sharity -

Hahaha, heel leuk artikel! Heb heel hard moeten lachen! Ik maakte wat met mijn jongere zusje mee. We aten pannenkoeken en ze wilde kaas op der pannenkoek. (Ze was echt nog jong) De kaas op tafel was oude kaas. Ze beweerde tegen mijn moeder dat ze die niet mocht, alleen oude kaas is voor alleen oude mensen! Jonge mensen moesten jonge kaas volgens haar. We hebben echt tranen gelachen, terwel ze heel beduusd keek.. Nu snap ze het tenminste gelukkig 😉

Marisa -

Misschien moet je even opzoeken wat ‘seksistisch’ betekent. Het woord wat je zoekt is ‘seksueel getint’.

Susan -

Haha ik lach me dood om je verhaal en om de comments! Ik was vroeger ook lekker naief en geloofde alles. Ik vroeg een keer (jaartje of 7) aan mijn vader of hoogspanningskabels gevaarlijk waren (die waren er nog al veel in onze buurt). Hij zei: ‘Niet zolang je je adem inhoudt als je er onder door gaat!’ Dat heb ik gedaan tot mijn 13e…

Sharon -

Toen ik rond m’n 13e een van de eerste keren naar de jeugddisco mocht en daarna bij een vriendinnetje bleef slapen heb ik tegenover m’n ouders, opa & oma, vlak voor ik weggebracht werd, heel stoer geroepen “ik ga een one night stand houden” wist ik veel… Ik dacht dat het betekende dat je dan heel de nacht wakker bleef na het feesten om te kletsen enz. :)

Tessa -

Hahaha ik was een jaar of 10 en ik las het boek achtste groepers huilen niet van Jaques Vriens. Daarin hadden ze het over het limburgs accent met een zachte g, en ik kon me gewoon niet voorstellen hoe dat accent zou klinken dus ik hardop proberen limburgs te praten. Nou dat ging me behoorlijk goed af, dus ik helemaal trots mijn moeder laten horen. “Ja maar schat, wij wonen ook in Limburg” Whuut?

Deborah -

Hier moest ik echt HEEL hard om lachen, lol!

Jet -

Haha dat heb ik met het liedje “puta madre” gehad. Dat zong ik uit volle borst mee, inclusief het zinnetje: “I f*ck you re mama last night”. Geen idee wat het betekende. Totdat mijn moeder het hoorde haha.

Ik heb mijn middelbare school deels in België gehad, daar krijg je nooit Engelse les maar Frans.
Toen ik het nieuwe schooljaar naar Nederland verhuisde en dus ook hier naar school ging moest ik ineens Engels leren. We mochten de eerste les de laatste 5 minuten galgje spelen. Een klasgenoot had het woord “blowjob” als galg. Toen de leerkracht het door had, kreeg hij op zijn kop. Ik snapte niet waarom maar toen de klas begon te lachen heb ik maar schaapachtig meegelachen. Ik kwam er pas jaren later achter waarom. Ik dacht dat blowjob iets van blaaswerk betekende. Achteraf moet ik wel heel erg om mezelf lachen.

Zo ook toen ik via internet een jongen leerde kennen die op dezelfde school als ik zat. Hij nodigde me uit om gezellig te praten. Ik vond het wel gezellig en ging er naar toe. We hadden voor mijn nieuwe school afgesproken. Toen hij eraan kwam vroeg hij of ik mee naar zijn huis ging omdat het zou gaan regenen. Ik zag een mooie blauwe lucht maar geloofde hem en ging mee. Bij hem thuis nam hij me mee naar boven, zijn ouders waren niet thuis. Toen begon ik me wat ongemakkelijk te voelen. Eenmaal boven vroeg hij of ik op zijn bed kwam zitten. Dat deed ik ook nog. Maar hij had andere plannen dan ik had verwacht. Toen hij aan me kwam was de grens bereikt. Ik ben toen uit zijn huis gerent en ben snel naar huis gegaan. Achteraf moet ik om mijn naïviteit lachen, het was achteraf al gelijk duidelijk wat hij wilde. Alleen zag ik het niet.

Ella -

Huh, in België krijg je in de middelbare naast Frans ook gewoon Engelse les hoor?!

Syl -

Ik heb ook heel lang gedacht dat het ‘honey’ was haha.
Zo kan ik nog wel tig nummers opnoemen waarbij ik het verkeerd verstond.

jose -

Mijn vader maakte ooit een grapje dat als twee mensen op tv met elkaar aan het zoenen waren, dat ze dan eigenlijk snoepjes doorgaven. (ik was zes en ik snapte d’r nog niks van)… Helaas vatte ik dit grapje net iets te serieus op en geloofde ik dat mensen snoepjes doorgaven op tv tot mijn uuhh.. tiende ofzo…. (ze plagen me er nog steeds mee).

Renske -

Haha, leuk artikel! Lekker jong, naïef en relatief onbezorgd. :) Zelf kwam ik er pas een paar jaar geleden achter dat het niet ‘Zundo’ is, maar ‘Undo’. Je weet wel: je drukt de Ctrl-toets in en de Z, om iets ongedaan te maken. Ik vroeg mij altijd al af hoe men bij ‘Zundo’ kwam. Totdat ik tegen een vriendin zei dat ze ff Ctrl + Zundo moest indrukken. Ze keek mij met grote, verbaasde ogen aan. Tja, dom… Haha!

Debby -

Hahaha geniaal. Ik heb vast ook nog wel zo’n situaties maar dat komt nu niet in me op :’)

Minke Maria -

Ik was 14 toen mijn broer een keer zei ‘dat zuigt als een Nilfisk’, ik was 14 en niet achterlijk en snapte dus best dat het een ‘vies’ grapje was. Maar ik dacht dus dat het woord Nilfisk het vieze was aan de zin, haha, ik wilde maar niet geloven dat het een stofzuigermerk was.

Natasja -

Whahaha! Mijn dag begint goed zo!!! Vooral de eerste over horny is erg grappig! Ik herinner mij nog een situatie dat iemand voorbij fietste en riep: “jij hebt een poes.” En ik riep terug: “nee hoor alleen een vis!” Pas 2 of 3 jaar later snapte ik wat hij gezegd had haha!

Janneke -

whahahahha

Carla -

Hahaha die is leuk

Reageer ook