#2WMN2TheRescue: werk

Vorige week vroegen we of een aantal van jullie op dit moment problemen ondervinden op het werk. We kregen een aantal reacties binnen en het is weer een lange video geworden. We bespreken onze adviezen in #2WMN2TheRescue over problemen op het werk. 

Welke adviezen zou jij geven naar aanleiding van deze problemen op het werk? Welk thema zou jij de volgende keer graag willen zien?

15 reacties

- -

Hi dames! Komt er nog een nieuwe video van 2wmn2TheRescue? :) Liefs X

Willemijn -

Hoi! In het nieuwe jaar komt er weer een nieuwe video hierover. De planning staat nu vol met andere video’s voor de komende 2 maanden hihi. Leuk dat je er naar vraagt! 😀

chanty -

Ik ben zó blij met jullie blog, jullie zijn echt toppers! Een hele fijne video weer:)

En jullie zien er weer mooi uit! Ik vind het altijd prachtig hoe goed jullie je kleding en make-up op jullie eigen uiterlijk af weten te stemmen!

Gaby -

Leuke video en leuke (nieuwe?) rubriek! Een ding dat ik nog wel wilde zeggen is dat jullie bij de 2e vraag, over het salaris bij een promotie, zeiden: ‘maak een afspraak met hem of met zijn secretaresse’. Terwijl er in de vraag geen geslacht werd genoemd bij de functie van haar baas/leidinggevende. Ik weet zeker dat jullie dit helemaal niet verkeerd bedoelden maar het is vind ik wel iets om op te letten. Zeker bij een site die 2wmn heet :) Laten we in ieder geval in de taal niet meer doen alsof een baas altijd mannelijk moet zijn (en een secretaresse vrouw, is er wel een mannelijke benaming van dat beroep?), hopelijk verandert de realiteit dan ook snel genoeg !

Ilse -

Mooie video zo, communicatie is inderdaad een sleutelwoord! 😉

Van mij mag de volgende editie wel gaan over (afwezigheid van) relaties.

Mirjam -

Wat een goede tips en herkenbare situaties ! Ik heb zelf best wat bijbaantjes gehad en heb nu al 2 jaar een echte baan… Je loopt tegen zoveel dingen aan! Ik heb gelukkig heel veel geleerd en ben blij dat ik die kennis nu ook aan andere mensen over kan dragen :) super tof dat jullie dit zo ook hebben gedaan :) leuke rubriek!

Jessica -

Leerzame video! Tijdens de opleidingen die ik deed een aantal stages gehad die niet zo leuk waren. Althans ik heb er wel veel geleerd over mezelf. Wie ik ben, wat ik kan etc. Alleen zou ik het nu niet meer accepteren als een stagebegeleider probeert om mij te veranderen naar hoe de andere persoon is, denkt en handelt. Ik was toen heel blij dat de stage klaar was.

Denice -

Prettige video! En jullie zien er beide prachtig uit! Martine, ik wil heel graag meer weten over die ooglook! Jeetje wat mooi! Ik wil dat ook!

Denice -

Oh! En de volgende 2the recue mag gaan over familie/gezins-problemen als het aan mij ligt :)

Denice -

rescue* jeetje.

Lindsey Beljaars -

Wat een fijne video, er zitten veel goede tips bij! :)

Frouk -

Hele goede tips! Ik denk dat een groot deel van de vrouwen best wat assertiever mogen worden op de werkvloer. Laatst las ik dat vrouwen minder verdienen – op zich is dat wel algemeen bekend – en één van de redenen is ook (maar niet alleen) dat vrouwen minder vaak om salarisverhoging (of promotie) durven te vragen. Dat is natuurlijk écht zonde!

Romane -

Wat een fijne video! Ik ben 18 jaar oud, net klaar met de middelbare school en begin nu aan mijn tussenjaar, dus ik kan wel wat tips gebruiken op het gebied van baantjes. Ik merk ook dat ik altijd heel verlegen ben op nieuwe plekken en dat ik echt even nodig heb om te settlen, en dat ik snel onzeker ben over wat ik doe. Altijd prettig om te horen dat ik daar niet de enige in ben, haha. Wat ik tot nu toe heb geleerd van mijn baantjes is dat het niet erg is als je er in het begin nog niet veel van bakt, en dat dat ook nog niet van je verwacht wordt. Er komt echt een moment dat je het werk in de vingers krijgt en dat het een routine wordt, en dan zul je ook een stuk zelfverzekerder in je schoenen staan. En dat het héél erg belangrijk is om meteen om hulp te vragen als je iets niet begrijpt. Dat is niét genant, daar is je leidinggevende voor bedoeld. Uiteindelijk is het voor iedereen onhandig als je met je vragen blijft zitten en daardoor veel gaat twijfelen en waarschijnlijk fouten maken. Ik heb er nog steeds moeite mee hoor, ik ben net begonnen op een nieuwe plek en dat vind ik enorm spannend, maar ik hoop dat de tijd en ervaring het zullen leren. Uiteindelijk moet je de lol er in proberen te vinden, en ik probeer mezelf voor te houden dat als dat niet lukt en ik er echt ongelukkig van word, dat ik dan gewoon iets anders kan zoeken. Uiteindelijk is alles een ervaring en alle ervaring is leerzaam! Martine en Willemijn, ik vind dat jullie afgelopen jaar topkwaliteit leveren. Bedankt voor jullie gezellige video’s en ga zo door!

Roos -

Wat zien jullie er mooi uit!

Paola -

Leuke video dames! Gelukkig heb ik nooit echt problemen op mijn werk gehad! Ik heb wel problemen gehad op mijn stage waardoor ik zou blijven zitten (onterecht) en dat had ik toen wel anders kunnen en moeten aanpakken!

Reageer ook