2Keep a Diary: september #2

Ik heb een heerlijke week achter de rug. Willemijn en ik werkten hard door, ik ging heerlijk los op het SunGlow Festival, ik verfde mijn haar en verwende mezelf met een nieuw parfum. Woehoe!

Maandag

Het begin van de week en Noa heeft er nog niet veel zin in. Ik geniet er altijd van als deze lieve kroeldoos naast me ligt. Ze is al lief, maar als ze zo soezig is, is ze op haar allerliefst.

Willemijn kwam deze dag bij mij en we beginnen de maandag meestal rustig. Dat houdt in: lekker geen make-up op. Ik laste daarom een brillendagje in.

De maandag stond behoorlijk vol in mijn agenda. We hadden een lange to-do lijst.

Voor een campagne van Dr. Oetker moesten we even langs de supermarkt. Deze selfie noemen we Make-uploze Maandag. Wij zijn gek op make-uploze maandagen. Op maandag werken we vaak bij mij en dan zorgen we dat we klusjes doen zoals campagnes voorbereiden, opzetten schrijven, planningen maken en de administratie. Zo’n saaie maandag!

We gingen aan de slag voor een campagne. Ik moest volgens het recept alleen de eierdooier gebruiken. Nu had ik ooit dit trucje gezien waarbij je in een lege (plastic) fles knijpt en zo de eierdooier opzuigt. Het werkt echt!

Koekjes bakken voor je werk. Is dat even leuk!

Terwijl de koekjes in de oven stonden, deed ik snel even een wasje in de droger.

Ook pakte ik Willemijn haar nagels in met aluminiumfolie. Ze was haar gel nagellak zat, dus ik hielp haar even.

Ondertussen maakte ik ook een broodje kipcorn voor ons. Maandag is namelijk ook vaak kipcorndag in huize Heemskerk.

Uiteindelijk waren we pas rond half vijf klaar met onze to-do lijst. En dan zijn de artikelen nog niet geschreven. Toch ging ik eerst Noa uitlaten, die was de hele dag zo lief geweest en had wel even wat beweging nodig. Hier doet ze het trucje ‘op’ waarbij ze zit als een soort stokstaartje. Ik vind dat er zo schattig uit zien!

Ik had nog een stukje aardappelschotel met broccoli over van zondag, dus dat was lekker makkelijk. Jorrik bakte er nog een kipschnitzel bij voor ons.

Uiteindelijk werkte ik door tot negen uur ‘s avonds. Toen was ik er helemaal klaar mee en ging ik lekker vroeg naar bed. Om half elf lag ik er in. Dat is voor mij vroeg!

Dinsdag

Goedemorgen, de dag begint met een kwispelend staartje en allemaal lieve kusjes.

Samen met mijn schoonmoeder reed ik naar Groningen. Vanaf haar werk ging ik verder met de bus naar Willemijn toe. Ik maakte een look met nieuwe Inglot producten.

Ook namen we een aantal video’s op. Willemijn heeft het hier over haar favoriete bruine paletten. Heerlijk om iemand zo enthousiast te horen praten over make-up!

Na een lange ochtend at ik lekker tomatensoep met brood als lunch. Ik ben gek op tomatensoep, dat kan ik altijd wel eten!

Even voelen aan het buikje! Nou ja, buikje? Zeg maar gerust buik! Hij wordt al groot! Nog maar een paar weken en nog zo veel te doen! Maar het gaat ons zeker lukken.

Na de lunch gingen we weer verder met video’s opnemen. Ik zette al onze MAC producten neer aan de goede kant. Links is van mij en rechts van Willemijn.

Daarna was het tijd om te schrijven. Djurre voorzag ons van een bakje kruidnoten! De eerste van dit jaar, niet te geloven. En het is nog maar september. Maar dat maakt het niet minder lekker!

Haha, leuk hoor een hond. Ze springen altijd met hun modderpoten tegen je schone shirt.

In de bus naar huis, werkte ik nog even door. Ik bewerkte foto’s en schreef een artikel.

Eenmaal thuis fietste ik een flink stuk met Noa. Ik zag een hele hoop met grote takken en liet haar daar even los. Ik heb een half uur gekeken hoe ze alle takken kapot beet. Ze was helemaal in haar element, lekker slopen.

Thuis werkte ik hard door. Ik keek op de klok en zag tot mijn schrik dat het al half negen was. Ik ging door met werken, want het eten fotograferen was ook werk. Deze snelle nasi stond namelijk ingepland voor donderdag. Het recept kun je hier lezen. Om half tien was ik klaar met eten, afruimen en de keuken schoonmaken. Ik was kapot. Wat een lange dag.

Woensdag

Brrr, wat is het fris hoewel het zonnetje schijnt! Hieraan merk ik dat de herfst er weer aan zit te komen. Stiekem vind ik de herfst wel een heel mooi seizoen. Willemijn en ik maakten outfitfoto’s. Ik deed daarom even haar sjaal om.

‘s Middags namen we weer wat video’s op. Ik had daar een schroevendraaier voor nodig die Willemijn ging pakken uit de schuur. Ik vind het zo schattig dat Saar zo braaf luistert. Ze wacht dan keurig op die plek tot ze terug komt.

We namen een eerste indruk video op over de Diva Hot Pod Rollers die je komende week  op LiveLifeGorgeous kunt zien.

We lunchten wat later en dit keer had ik geen lunch meegenomen. Willemijn had namelijk nog linzensoep over. Hmmm!

‘s Middags kwam de postbode met een lekker pakket. De handdoekenhunk van Etos. Saar vond het ook een lekker hapje. We hadden de handdoekenhunk voor de lol voor het raam gezet en hebben ons de hele middag slap gelachen om de mensen in de buurt die langs liepen en hun reacties.

De to-do lijstjes in mijn agenda en Willemijns to-do lijst waren helemaal afgewerkt en doorgekrast. We vergeleken elkaars lijstjes om te zien of we alles hadden. De afgelopen drie dagen hebben we echt bergen werk verzet. En dat is dan alleen nog maar het beeldmateriaal, niet eens het schrijfwerk. Om nog maar te zwijgen over andere dingen zoals de mail.

Om zes uur was ik thuis en liet ik Noa weer uit. Ik wilde eerst gaan fietsen maar ik was zo moe van de afgelopen dagen. Ballen gooien vindt mevrouw gelukkig ook erg leuk.

Ik hoefde gelukkig voor donderdag niks meer te schrijven. Ik kon geen laptop meer zien. Om acht uur plofte ik op de bank met een van mijn favoriete gerechten: penne met spinazie.

Donderdag

Donderdagochtend ging ik aan de slag met het huishouden. Ik waste eerst al mijn kwasten. Wat een fijn gevoel is dat toch altijd! Ik ruimde op, ik stofzuigde het hele huis en deed de was.

Daarna was het tijd om te schrijven, schrijven en nog eens te schrijven. De hele donderdag heb ik niets anders gedaan dan achter mijn laptop gezeten. Dit weekend zou ik namelijk naar mijn ouders gaan dus alles moest dan af zijn.

‘s Middags ging ik natuurlijk met Noa nog wandelen. De buurjongetjes hebben Noa ook ontdekt. Die komen nu iedere keer met mij mee naar het veld achter mijn huis. Handig hoor, Noa krijgt meer dan genoeg beweging door deze moppies. Deze selfie is gemaakt in hun ‘hut’ (drie bakstenen en twee veren), die moest namelijk op de foto haha!

Ik wist trouwens niet dat hun vader hen kwijt was. Blijkbaar mochten die ondeugenden niet verder dan de stoep en waren ze toch naar het veld gerend om met mij en Noa te spelen. Uiteindelijk kwam er een bezorgde vader aan fietsen samen met nog 3 buurkinderen die ook op zoek waren naar de jongetjes. Gelukkig begreep paps het wel en was hij niet boos, want hij zag meteen waar het om draaide: Noa. ‘De leuke attractie’ noemde hij het en ik snap waarom: alle vijf de kinderen waren constant al mijn trucjes aan het doen met Noa. Op, staan, zit, af, rollen, luid, poot enzovoort.

Daarna ging ik weer (sorry voor de saaiheid) aan het werk en maakte ik ‘s avonds Griekse Kofta en keek ik Expeditie Robinson. Dat kijk ik nooit, maar ik vind het nu extra leuk vanwege Teske.

Vrijdag

Op vrijdag ging ik met al mijn hebben en houwen naar mijn zus toe met de trein van kwart over tien. Vanaf Groningen kon ik in de eerste instantie blijven zitten tot Rotterdam, totdat er werd omgeroepen dat de trein niet verder zou rijden dan Amersfoort omdat Utrecht Centraal op z’n gat lag. Ik moest daardoor via Schiphol omreizen waardoor ik meer dan een uur vertraging had. Uiteindelijk was ik om half drie in Dordrecht.  Het positieve er aan was dat ik in de trein lekker kon doorwerken en alles af had voor het weekend.

Met mijn lieve zus heb ik gezellig de middag doorgebracht in Dordrecht. Ik ben gek op Dordrecht. Ik had nogal dorst en honger dus we aten alvast ons avondeten bij Dordts Genoegen.

We namen beide kibbeling met patat. Er zat een remoulade saus bij met augurkjes, heel erg lekker! We zaten bomvol.

In de stad slenterden we nog wat rond in de Douglas. Ik vertelde tegen Renate dat ik vroeger zo gek was op de geur Kenzo Amour. Alsof mijn gebed werd verhoord, pakte Renate opeens deze geur van Thierry Mugler uit de schappen die me deed denken aan een soort Kenzo Amour 2.0. Ik kreeg er kriebels van in mijn buik, heerlijk! Ik koop niet snel een parfum voor mezelf maar Thierry Mugler Alien Essence Absolue ging mee!

PS: Mijn zwager deed de styling voor deze foto. Hij heeft er wat mij betreft echt oog voor haha. Als Willemijn met zwangerschapsverlof is, ga ik denk ik gezellig samen met hem foto’s maken van producten!

Ook kochten Renate en ik in Dordrecht haarverf. Hoewel ik net naar de kapper ben geweest, is mijn haar al weer flink lichter geworden. Ik ben eerder van blond naar bruin gegaan en ik weet dat het dan in het begin steeds lichter wordt na het donker verven. Als je het een paar keer bruin verft gaat het steeds beter. Maar ik had niet zo’n zin om daar weer helemaal voor naar Sneek te gaan en Dijana is nu op vakantie. Renate wilde haar haar verven omdat de kapper het de laatste keer bij haar niet goed gedaan had. Dus het idee was snel beklonken! Ik kocht de kleur middenbruin (links) en zij kocht diep kastanjebruin.

Rond zeven uur waren we thuis. We aten wat salade met kaas en tomaatje. We hadden ‘s middags al warm gegeten. Mijn zus koopt tegenwoordig kaas bij de kaasboer en wat een verschil zeg. Deze kaas was superlekker net als de buffelmozzarella.

Tijd om haar te verven, net als vroeger. Dit deden we toen ik nog thuis woonde ook bij elkaar. Gezellig! Hier sta ik met mijn hoofd in de verf en een schort aan, klaar om te verven!

Na het verven en douchen, keken we nog een film. We waren pas rond 12 uur klaar met verven dus het werd een latertje. Samen met haar kat Sarim (een Perzische kater) keek ik gezellig onder een dekentje op de bank naar de film Frozen. Die had ik nog steeds niet gezien, maar ik vond het echt zo’n leuke film. Hoewel ik het liedje ‘Let It Go’ niet meer kan horen!

Zaterdag

Yes, vandaag was het tijd voor het SunGlow Festival. Dit is een festival waar hardstyle/hardcore gedraaid wordt maar op de MainStage ook wat commerciëlere muziek. Nu gingen wij vooral om te stampen en te hakken! Eerst een ontbijtje.

En na het ontbijtje besloten we alvast een datum te prikken voor het volgende ‘feessie’. We hadden namelijk op YouTube naar het UMF zitten kijken in Miami. Nu is Miami en het UMF op dit moment nog even onbereikbaar voor ons maar Martin Garrix niet. Dus we gaan gezellig met zijn vieren binnenkort naar Martin Garrix. Ik heb er nu al superveel zin in!

Ik maakte een look met het MAC x15 Warm Neutral Palette, de lipstick is MAC Toxic Tale. Ik gebruikte ook wat bronzer en gouden highlighter, vanwege het thema SunGlow! De kat kwam ook even buurten.

Het was maar 10 minuten fietsen en een kaartje kostte maar €7,50. Geen geld voor een festival met drie areas, toch?! Jorrik zou in de eerste instantie mee gaan maar hij heeft net een nieuwe baan dus hij kon helaas niet mee.

Bij de ingang werden we besnuffeld door een grote variant van Noa. Ik kreeg de neiging om de hond te aaien, want ik miste Noa een beetje haha!

Van 15:00 tot 22:00 hebben wij alleen maar gefeest en lekker vooraan gestaan bij Paul Elstak en Darkraver. Ik werd gek toen het magische nummer Hardcore Vibes van Dune werd gedraaid, wat een nostalgie zeg. Ik hakte alle stress in een keer weg. 😉

Mijn zwager kwam later nog even kijken, hij heeft niet zoveel met deze muziek maar het grappige was dat het voor hem net een schoolreünie was. Hij kwam zoveel bekenden tegen! Daaraan kon ik merken dat hij op de middelbare school in de Hoeksche Waard heeft gezeten en Renate en ik in Dordrecht. Wij zagen veel minder bekenden. Het had me toch wel leuk geleken om bijvoorbeeld op de RSG te zitten! Anderzijds vond ik het ook wel tof om een stad zoals Dordt te leren kennen op jonge leeftijd, het had iets stoers.

SunGlow was echt ontzettend gaaf, veel leuker dan ik had gedacht. Volgend jaar ga ik zeker weer!

Zondag

Ik rekte me uit en mijn kuiten en schouders deden gigantisch veel pijn. Tja, niet zo gek als je bijna 7 uur lang hebt staan hakken en stampen haha! Het teken dat er goed gefeest is! We ontbeten met een groene smoothie en Griekse yoghurt met banaan, kaneel en honing.

‘s Middags kwam een vriendin van Renate nog even koffie drinken met haar zoontje. Ik had haar al heel lang niet meer gezien dus het was leuk om even bij te kletsen.

‘s Middags fietsten we naar mijn ouders. Om mijn vader even te shockeren deden we blauwe lipstick op. Hier alvast een voorproefje van MAC Matte Royal. Je kan zeggen wat je wilt, maar ik vind hem ontzettend vet. De reactie van mijn vader? ‘Het lijkt net of je zo’n vies snoepie op heb!’ …Thanks dad.

Kroelen met m’n lieve Freddie

We spendeerden de rest van de middag en avond bij mijn ouders. Ik blijf vannacht een nachtje bij mijn ouders slapen, want morgen moet ik weer voor ons werk in Amsterdam zijn.

De tijd is weer keihard omgevlogen afgelopen week, maar ik heb afgelopen weekend echt ontzettend genoten. Ik ben wel blij dat ik morgen weer naar huis ga want ik mis Jorrik en Noa wel! Bedankt voor het lezen en tot over twee weken!

42 reacties

Manouk -

Ziet eruit als een gezellige week :) Hilarisch dat jullie Kay voor ‘t raam hadden gezet haha! En ik vind de lipstick ook super tof. Ik zie al helemaal outfits voor me waarmee ik ‘m zou dragen :)

Kylie -

Lieve Martine,
Ik heb een vraag (overigens niet aansluitend aan dit diary haha); omdat jij ook best grote borsten hebt, hoe doe je dat met sporten, welke sportbh heb je gekocht? Ik het het hele internet afgestruind en ook iets bestelt (wat een holy grail moest zijn qua sportbeha’s), maar dat stelt niks voor. Ik zou het fantastisch vinden als je zou antwoorden :)
Liefs, Kylie

Manouk -

Hoi Kylie, hopelijk vind je het OK dat ik even reageer :) Sporten is sowieso altijd lastig (de fitness is zo vrouw onvriendelijk haha!) Ik draag sowieso altijd een normale BH onder m’n sportbh, die van de HEMA is. Het zit dan allemaal goed strak op z’n plek!

Marike -

Dan reageer ik ook maar ff 😉 Ik heb zelf 75F en mijn favoriete bh is een sportbh van de Primark, die is heel fijn! En maar 8 euro ofzo :)

Floor -

Aww yass de Alien parfum, love it<3

Mariebeauty -

Heel erg leuke foto’s ! Die lipstick ziet er echt super gaaf uit!

Samantha - Daily Pleasures -

Wat een heerlijke volle diary!

Maxie -

Het leven van een nachtmens; half 11 maar bed te vroeg… Jep, ken het helaas maar al te goed ;). Leuke diary, volgens mij was deze week een stuk vrolijker dan voorgaande, dan hoop ik in iedergeval voor je. En klein vraagje, waar hebben jullie die koekjesvormpjes vandaan? Die kan ik goed gebruiken voor een komend halloweenfeestje ?

Lisa -

o wauw, die foto van jou met rode lippenstift en mac warm palette. ZO knap! Leuke fotos weer!

mariet -

het klinkt gek maar het lijkt net of de lipstick (die trouwens geweldig is!!!) bij jou wat stoerder is en bij Renate, ja hoe zeg je dat, wat liever staat maar ook weer niet 😉 hij is gewoon geweldig klaar. xo

Luna -

Wat een mooie agenda :) Welke agenda is het eigenlijk?

Martine -

Van Miss BlackBirdy, de agenda had nu ook 50% korting!

Lara -

Oh wat leuk dat je in Dordt was! Was vrijdagmiddag ook in de stad, maar heb je niet gezien 😉 Op welke school heb je eigenlijk gezeten?

Martine -

Op SDL Overkampweg :)

Lara -

Oh wow, wat grappig zeg haha! Dat is echt héél dicht bij mij 😉 Je woonde hier niet toch?

Ingrid -

Die geur van Thierry Mugler is echt heerlijk, echt mijn signature geur!

Agata -

Ik vroeg me wat af. Hoe vaak laat je Noa eigenlijk uit? En hoe regel je het als jij (jullie) er de hele dag niet zijn?
Het is voor mij vaak een probleem. Ik heb 2 kleine honden en ze worden s ochtends rond half acht even snel uitgelaten. Ik probeer ze weer uit te laten tussen de middag maar soms moet ik langer werken en kan het pas rond 3 uur doen. Dan voel ik me al ontzettend schuldig. Ze gaan nog even het blokje om na het avondeten en als laatst even snel voor het slapen gaan. In totaal zijn ze denk ik tussen 3 kwartier en een uur buiten.
Vaak heb ik het idee dat we niet zomaar ergens op bezoek kunnen want tja, wie laat dan de honden uit… Het is soms best lastig.

Martine -

Het verschilt van dag tot dag, maar ik laat Noa denk ik ook zo’n 2 uur in totaal uit per dag en soms 3 als ik wat meer tijd heb. Je hoeft je niet schuldig te voelen hoor, als ik zo kijk naar jouw schema kom je genoeg buiten met je honden. En het verschilt ook weer per hond. Sommige honden hebben nu eenmaal meer energie en andere honden minder. Een hond kun je zeker wel een uur of acht alleen laten (als ze ouder zijn en goed hun plas op kunnen houden). Maar ik doe het zelf ook zo min mogelijk hoor, omdat ik het zielig vind. Maar Noa blijft zeker doordeweeks ook wel een keer of 2 een uur of acht alleen thuis en dat gaat prima. Zodra ik dan thuis kom ga ik even iets intensiefs doen zoals ballen gooien of fietsen.

Jasperine -

Wat een leuke diary,echt genoten weer,je hebt altijd zoveel leuks te vertellen,mag ik mischien vragen waar die crème sjaal vandaan komt die je even omhad,vind hem zo leuk,ben erg benieuwd naar je kleur haar!Wat fijn dat je zo lekker genoten hebt gun het je van harte!liefs Jasperine

Willemijn -

Hij is van Pieces (ik antwoord omdat ‘ie van mij is hihi)

Jasperine -

Dank je wel!

Desiree -

Wauw het ziet eruit als een heerlijk volle week! En stiekem vind ik die lipstick jou echt gaaf staan! Gedurfd!

Maaike -

Aaah heerlijk zo een kijkje in iemands leven. Leuk! Ik heb alleen twee vraagjes. 1. Waarom heb je je haar geverfd? Was je niet meer blij met de kleur? Als ik me het goed herinner zijn jullie nog niet zo lang geleden naar de kapper geweest (of was die vlog al van langer geleden?). En mijn 2e vraag ben ik al langer benieuwd naar: Hoe gaan jullie dat straks doen als de baby er is? Ga jij met zwangerschapsverlof Willemijn? Houdt jij dan 2 sites bij Martine? Of gaat de baby mee bloggen;) ? Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit “oplossen”? Enorme nieuwsgierigheid van mijn kant af.
P.s. Enorme liefde voor jullie site(s)

Marjolein -

Staat er bij.. Waarom ze haar haar weer heeft geverft.. Het werd weer licht..

PATRICIA.1986 -

Leuke foto’s weer.
Je haarkleur is nu weer mooi diep van kleur.
En de lipstick. …SUPER gaaf ♡
Ben ook erg benieuwd naar stone.
Ik houd wel van een beetje anders haha!

Channah -

Die aardappel-broccoli schotel ziet er echt heerlijk uit. En Willemijn haar buikje is echt prachtig, geniet er nog maar even van, straks ga je dat geschop echt missen!

Laura - It's Laux -

Leuke week! Wel jammer dat je zelf nog je haar moest verven. Toen ik vorig jaar van blond naar bruin ging kreeg ik een gouden primer over mijn haar heen en ik heb eerlijk gezegd helemaal geen last gehad van terugloop. Heb je ook zo iets gehad? Anders is het misschien een tip voor de volgende keer. Ik vind donker haar je wel echt geweldig staan!

Mariska -

Die geur variant van Aliën is zo lekker! Die heb ik al eens vaker in mijn handen gehad. :)

Dionne -

Wat een fijn overzicht! Lekker een broodje kipcorn, lust ik nu ook wel. Haha!

Lifetimes -

Ik kan altijd zo genieten van jullie diary’s. Ik had verwacht dat ik die blauwe lipstick echt heel lelijk zou vinden, maar het valt me alles mee! Niet dat ik hem zelf zou kopen, maar ik vind hem jou best goed staan :) Xx

Lillyshuid -

Wat veel foto’s! Super leuk. En ik vind dat je je haar mooi geverfd hebt! Zo’n kleur wil ik ook!

Lindsey Beljaars -

Whahaha die foto dat Noa als stokstaartje zit is echt te grappig! Heb hier gewoon echt kij hard om zitten lachen. Vind Mechelaars echt geweldig!

Diana -

Je haarkleur is echt een stuk beter zo! Staat je mooi!

Sara -

Wat een leuke diary weer. Ik vind bij jou en Renate de nieuwe haarkleur erg mooi staan. En wat is de lipstick vet. Lijkt op de lippen wel meer paars dan blauw.

Jennifer -

Ziet er weer super leuk uit!

Margot -

Haha die reactie van de vader is wel heel mooi! 😉

Rosalie (4BeautyandLife) -

Wat grappig, ik heb ook op de RSG gezeten in Oud Bijerland. Maar ik ben daar al na 2 klassen af gegaan omdat we verhuisden. En ik ben ook iets ouder 😅 maar ik weet nog wel dat de hardcore muziek daar heel populair was. Ik vind de lipstick gaaf maar zelf zou ik hem niet zo snel op doen. Leuk voor een feestje.

Charlotte -

Heerlijke drukke week, jullie hebben hard gewerkt!

Maaike -

het was weer een fantastische diary! Die lipstick is echt mega vet. De blauwe bedoel ik dan. Die ene die je naar t festival op hebt is mega mooi!

Tessa -

Ik vind het altijd zo leuk als ik plekken uit Leek herken op de foto’s! Jullie voelen voor mij altijd dichtbij maar aan de andere kant ook weer ver weg omdat ik een beetje tegen jullie opkijk ofzo.
Ga zo door meiden! 💖

Rosanne -

Wat een fijne diary weer! En wat een schattige buurjongetjes heb je<3
Ik vind je look van zaterdag echt goed gelukt! Je hebt echt een mooie glow op je gezicht daar!

Kelly -

Leuke foto’s! En wat een fijne week,nen een goed feestje dus :)

Reageer ook