2Keep a Diary: september #1

Het (de?) eerste 2Keep a Diary van september. Het brengt me terug naar vorig jaar, toen schreef ik ook het eerste diary van september. 2WMN bestond toen net een week. Time flies! Zoals iedere week laat ik jullie ook op deze maandag weer zien hoe mijn afgelopen week was.

Maandag

De maandag begon voor ons om 6.00 uur ‘s ochtends. Ik maakte ontbijt voor mij en Djurre en we aten dit nog even rustig in bed op. Op deze dag was de begrafenis van mijn opa. Na een behoorlijke poos ziek te zijn geweest is hij vorige week overleden.

Dit was onderweg naar de begrafenis, vanuit de auto. Wat een donkere (en bijzondere) lucht! Wel passend bij deze dag eigenlijk…

Van de hele ochtend en middag, tijdens begrafenis, heb ik geen foto’s gemaakt. Dit vond ik te persoonlijk, niet echt passend en ik had er eerlijk gezegd ook geen zin in. Daarom zoeven we door naar zo’n 7 uur later. Na de begrafenis ging ik door naar Amsterdam, samen met Martine. We hadden afspraken op maandag en dinsdag gepland in de randstad. De afspraken van vandaag konden vanwege de begrafenis niet doorgaan, maar dinsdag gelukkig wel. Het hotel was al geboekt, dus besloten we gewoon te gaan, maar dan pas ‘s avonds.

We hadden een nachtje in het populaire nieuwe Hotel V geboekt. Dit was onze kamer.

Nog even opfrissen en dan op zoek naar een restaurant om wat te eten!

Het was helaas niet zulk mooi weer, maar toen het heel even droog was pakte ik snel mijn telefoon om een foto te maken. Ik ben dol op Amsterdam en voel me er op de een of andere manier altijd erg thuis, ook al heb ik er nooit gewoond.

We aten bij NeL Zegt. Van dit restaurant kon je afgelopen 2Eat Donderdag een review lezen. Ik droom nog van de vis, hihi!

Tja, what can I say? Mijn buik zit inmiddels zo in de weg dat ik zonder opstapje mijn veters niet meer kan strikken. Dus wat vraag je dan beschaamd aan je bestie als je veter midden op straat los gaat…? Juist! En dat deed ze met liefde, haha! Het was een hilarisch moment.

Eenmaal weer terug in het hotel ben ik als een blok in slaap gevallen. Ik was kapot! Martine daarentegen heeft nog tot midden in de nacht op d’r laptop gezeten. Nachtmens versus ochtendmens! 😉

Dinsdag

Goedemorgen! Tijd voor een make-uppie! (Morgen kun je trouwens de vlog van deze dag bekijken)

Om 8.00 uur zaten we aan het ontbijt in de lobby.

Rond een uur of 9 waren we uitgegeten en zijn we naar buiten gegaan om outfitfoto’s te maken. Beide outfitposts kun je bekijken op LiveLifeGorgeous.

In de tram, op naar de eerste afspraak met een PR bureau!

Daar kregen we alles te horen over de laatste nieuwtjes van de merken uit hun portfolio en maakten we onze eigen soep met een speciale blender. Dat was enorm leuk om te doen!

De mede-eigenaresse van het PR bureau neemt altijd haar hond mee naar kantoor. Wat een schatje was dit! Fay heette ze. Ik heb zelden zo’n knuffelige hond meegemaakt.

Na de lunch bij het eerste bureau gingen we door naar afspraak nummer 2. Dit is in hun showroom. Alle merken die ze vertegenwoordigen zijn daar uitgestald, zodat je als blogger dingen goed kunt bekijken.

Tegen de tijd dat we klaar waren was het 16.00 uur. We besloten nog even gauw wat bij de Bijenkorf te gaan eten voor we naar huis gingen.

En ja, als je daar dan toch bent, moet je als beautyblogger wel even langs de beauty afdeling. Toch?! De afdeling wordt momenteel helemaal verbouwd. Dit stukje is al af en het zag er heel goed uit! Het deed ons denken aan de beauty departments van bijvoorbeeld Selfridges en Bergdorf & Goodman.

Pizza met een taartje. Want hiep hiep hoera, 2WMN bestond op deze dag precies 1 jaar!

Op naar huis!

Woensdag

Goedemorgen!

Ik begon al lekker vroeg met werken, zo rond een uur of 7.30 uur.

Om 11.00 stond Martine ook voor de deur. Dit was weer een lekkere productieve werkdag! Hoe rommeliger de tafel, hoe meer werk we verzetten… 😉

Filmen!

En lipsticks testen. Dit is MAC Viva Glam Miley Cyrus 2.

Ik maakte spaghetti bolognese ‘s avonds. Hmm!

Na het eten kroop ik (voor de verandering 😉 ) nog even lekker achter mijn laptop. Ik zette de buikfoto’s van de afgelopen 3 weken (27, 28 en 29 weken) achter elkaar. Ik denk iedere keer dat ik niet heel hard groei, maar als ik dan de foto’s bekijk zie ik wel degelijk verschil!

Warme melk voor het slapen gaan. Hmm!

Donderdag

Ochtendwandeling met Saar. Ze wil altijd met de pony in het weiland spelen. Die pony denkt ondertussen ‘Laat me met rust, ik sta van m’n rust te genieten!’ Hihi!

Djurre en ik brengen een groot deel van de ochtend zo door. Al werkend op de computer, op de bank.

Terwijl Saar onze voeten warm houdt. Gezellig!

‘s Middags eten we pannenkoeken.

En de eerst volgende foto die ik blijkbaar pas weer maakte is van het avondeten. Het was verder ook niet zo’n bijzondere middag. Ik heb wat klusjes in huis gedaan en gewerkt. Op de foto zie je linzensoep met kokosmelk en koriander. Dit was zo lekker!

Vrijdag

Ik werd wakker met een enorme drang om schoon te maken. Na m’n ontbijt ging ik dan ook gewapend met allesreiniger, een doek en rubberen handschoenen aan de slag. Ik gaf de wc een grote beurt, nam alles in de woonkamer af, stofzuigde, dweilde en deed de keuken. Zo, he he!

Mijn oma is negen jaar geleden al overleden, maar mijn opa heeft al die jaren alles gelaten zoals het was. Haar kleding hing nog in de kast, het huis was ingericht zoals zij het achter heeft gelaten en haar sieraden zaten nog in haar juwelendoos. Nu ook mijn opa overleden is, is de tijd aangebroken om hun huis op te ruimen. Ik koos deze gouden slavenarmband uit (geen idee of het echt goud of double is) die van mijn oma geweest is. Als aandenken. Ik ben er super blij mee!

De postbode bracht de post. Mijn nichtje Floor stuurde me een cadeautje voor de baby en een prachtige tekening! Zo lief!

‘s Middags kwam mijn moeder langs. Samen met haar en Djurre ben ik gaan lunchen. Dit is bij Flinders in het centrum. Ik nam een broodje hummus met gegrilde courgette Erg lekker!

Éven shoppen… 😉 Deze winterjas van vorig jaar paste nog net dicht! Met de nadruk op ‘net’…

En na een paar uur was het tijd voor ronde twee! Wat een rotweer was het vandaag. Weer voor warme chocolademelk en appeltaart dus.

Hi vanuit Het Goudkantoor. Helemaal verregend… (M’n moeder wilde eerst niet op de foto, omdat haar haar niet goed zat. Maar mam, je ziet er altijd stralend uit!)

Ik kocht voor mezelf een nieuwe winterjas (die ik ook aan kan als ik straks hoogzwanger ben) en natuurlijk moest er ook iets voor de baby gekocht worden. Een truitje van Noppies en een legging van Hema.

Djurre en ik waren beide niet fit – hallo verkoudheid – en hadden zo geen zin om te koken. We besloten te zondigen en Chinees te bestellen.

‘s Avonds hebben we Flikken Maastricht gekeken. We kijken al jaren trouw, maar tot nu toe vind ik dit seizoen nog niet zo sterk als ik eerlijk ben… Ben ik de enige? Na Flikken ben ik lekker naar bed gegaan.

Zaterdag

Goedemorgen! Na m’n ontbijtje en rondje met Saar was het tijd voor de boodschappen.

Ook ging ik ‘s ochtends even snel de stad in. Ik had leuke schoenen online gezien en wilde ze even passen in de winkel. Hier zie je trouwens mijn nieuwe winterjas, ik ben er erg blij mee! Hij is van Mango.

Ik nam ze mee! Het zijn chelsea boots van het merk Dei Colli. Ik heb ze gekocht bij Van Arendonk.

Op de terugweg ging ik even langs de bloemist voor wat vrolijkheid in huis.

Ik kocht een vetplantje en cactus voor op mijn plateau die op de eettafel staat. Hier stonden heel veel waxinelichthoudertjes, maar ik was die priegelige rommel zo zat. Tijd voor wat nieuws! Dit staat veel opgeruimder en frisser in huis.

Vervolgens heb ik van 12.00 tot 18.00 uur gewerkt. Foto’s maken, schrijven, aan dit diary werken. Ik was lekker op dreef!

Ik krijg het de laatste weken namelijk regelmatig op mijn heupen. Over een week of 11 (of misschien wel eerder!) beval ik al en dan moet er wel wat vooruit gewerkt zijn zodat er nog wat te lezen valt voor jullie en ik kan genieten van de eerste periode met onze zoon. Ik doe mijn stinkende best en ben regelmatig ‘s avonds en in het weekend vooruit aan het werken. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken. Voor nu gaat alles redelijk volgens planning.

Avondeten!

En daarna werkte ik weer verder. Djurre maakte ‘s avonds nog een lekker beschuitje voor mee. En ooohoooh, ik eet hier roze muisjes! Dat kan natuurlijk eigenlijk niet! 😉

Om 21.00 uur klapte ik mijn laptop dicht en ben ik op de bank geploft naast Djurre. Ik vind het echt weer om kaarsjes aan te steken, zo met die wind en regen. Toch ook wel weer knus!

Zondag

Ik ontbeet in twee delen vanmorgen. Eerst wat fruit en toen Djurre anderhalf uur later ook uit bed kwam…

Deel 2! Warme broodjes uit de oven. Hmmm!

De outfit van vandaag. Vest/lang colbert van Loavies, grijs t-shirt van H&M, jeans van H&M Mama en mijn nieuwe laarsjes (lopen lekker en makkelijk te dragen nu omdat ze geen veters hebben!).

We hadden vanmorgen de derde les van de zwangerschapscursus. Eerst een deel theorie en daarna (ontspannings)oefeningen.

De les duurde van 10.00 tot 13.00 uur. Toen ik weer thuis was heb ik geluncht en Djurre vertrok naar het nieuwe huis van vrienden van ons, om te helpen klussen.

Ik ben toen aan het werk gegaan en heb dit de rest van de middag gedaan.

Ik brei nu dan ook maar een eind aan dit dagboek want veel bijzonders ga ik niet meer doen vandaag. Als Djurre straks thuis is gaan we eten en daarna ga ik echt proberen niets meer te doen vanavond. Als in werken dan, ten minste. 😉 Oh en vanavond komt Heel Holland Bakt weer op tv, woehoe! Ik vind dat zo’n heerlijke serie, ook al bak ik zelf niets van bakken haha! Tot over 2 weken!

42 reacties

Mery-José -

Bedankt voor de tip voor de dagcreme van Olaz.. gelijk gaan halen van de week en erg tevreden. Gisteren ook nog de nachtcreme wezen scoren voor 50% korting bij de kruidvat. :)

Dineke -

Superleuke diary, Willemijn :) Ik moest heel hard lachen om die foto met die duif in Amsterdam!

Mariska -

Wat lief zo met je moeder op de foto, heel erg leuk om die ook eens te zien (geloof dat ik die nog niet heb gezien :) ) Gecondoleerd en sterkte met je opa verder, is altijd heel naar zoiets.

Mariebeauty -

Willemijn, je ziet er echt geweldig uit. Als ik ook zwanger word, hoop ik echt dat ik er hetzelfde uit zie als jou! Geweldig…

Kelly -

Gecondoleerd met je opa! Gelukkig heb je er toch nog een fijne week van kunnen maken. Mooie armband ook en ik ben ook blij dat heel Holland bakt weer is begonnen :)

Diana -

Willemijn allereerst gecondoleerd met het verlies van je opa!
En k vind je er echt super mooi uitzien op de foto’s, de zwangere buik is echt prachtig en je straalt!! Nu snap ik wat ze bedoelen dat zwangere dames stralen.

Anne -

Wauw, Willemijn wat straal je! Je ziet er prachtig uit op de foto’s. Een echte mamma. En wat naar van het verlies van je opa. Gecondoleerd.

Liefs, Anne

Stadsmeid -

Bah, sterkte met het verlies. En meid, wat zie je er prachtig uit. En ik krijg honger van al dat eten 😉

Cindy -

Je winterjas, prachtig! En wauw, wat groeit je buik toch mooi. Hotel V is een prachtig hotel, ik heb daar ooit eens een stylingsessie gehad, supertof!

Nienke -

Gecondoleerd met het overlijden van je opa.

Ik vind die foto erg leuk dat Martine je veters strikt. Wat zijn jullie ook leuk samen! 😀
En ik vind je ook prachtig zwanger. Dat lijkt me heel apart om zelf mee te maken, maar ik vind het wel heel mooi.

nienke -

Veel sterkte met het verlies van je opa. Als het een troost mag zijn, je bent prachtig met die bolle buik! De laatste foto met een strakke grijze shirt is echt geweldig!

Hanna -

Nou Willemijn, rustig aan met het vooruit werken met die artikelen hoor… Ik vind het helemaal niet zo erg als er een paar artikelen per week minder te lezen zijn in de wetenschap dat jullie lekker van jullie zoontje aan het genieten zijn! :)

Nynke -

Nog gecondoleerd met het verlies van je opa. Je hebt wel een heel mooi aandenken aan hem en je oma uitgezocht!

Ziet er verder uit als een fijn weekje. Jullie outfits in A’dam zijn echt leuk!

Roos -

Jouw outfits <3 <3 <3! Heerlijk om naar te kijken en inspirerend voor wanneer mijn buik wat boller wordt. Ook je maaltijden brengen me op goede ideeën. Waarom eet ik niet vaker appeltaart? Gecondoleerd met het verlies van je opa.

Desiree -

Mooi en bijzonder om te lezen! Dat 2wmn alweer een jaar bestaat! Het lijkt als de dag van gisteren dat jullie dit nieuws bekend maakten! Wat vliegt de tijd!

Mariska -

Fijn weekje ondanks begrafenis, toch? Gecondoleerd iig!
Ik ben afgelopen zaterdag bevallen van onze zoon: het was geweldig! Lekker thuis in alle rust en het ging super vlot (4,5 uur vanaf sterke weeën, binnen 8,5 uur na breken vliezen). Vooral dankzij framboosbladthee, dat drink ik trouw vanaf 2e trimester. Dag voor de bevalling twee mokken supersterk gezette thee ervan gedronken en weet zeker dat dat hielp bij krijgen van effectieve weeën. Verder rustig buikademhalen en lang uitademen om weeën op te vangen! Om eerlijk te zijn vond ik het niet eens super pijnlijk ofzo :)
Hoop dat jij ook zo’n droom bevalling krijgt!

Sharon -

Wat heerlijk om dit ook eens te lezen na alle horror-verhalen van vriendinnen haha. Geniet van je kleintje!

Mariska -

Dat is precies de reden dat ik het vertel! ☺ het kan ook gewoon best fijn gaan. Ik kijk er iig met een goed gevoel op terug. Zou t zo weer doen 😉

Lillyshuid -

Ik vind jullie Diary’s altijd zo leuk! Heerlijk om te lezen.

Fleur -

Ik vind het altijd heerlijk om jullie diary’s te lezen. En wat zie je er goed uit Willemijn! Leuke winterjas :) x

Nicole -

Gecondoleerd! Wat knap dat je na zo’n ochtend kan schakelen voor je afspraken.

Jennifer -

Aah, volgende keer alleen op zaterdag of zondag schoenen komen shoppen hoor! 😉 Goede keus trouwens, ik heb ze ook stiekem al even aangehad en ze lopen inderdaad heel goed!

Charlotte -

Gezellige foto’s weer! Die etalage van Victor en Rolf doet me denken aan zo’n kerstfilm waar een man stiekem en snel een cadeautje wil kopen voor een andere vrouw en de verkoper dan allemaal van die bloemen in het zakje doet 😂

Simone -

Wat ben jij stralend zwanger :) goed dat je zoveel vooruit probeert te werken maar persoonlijk denk ik dat niemand het jullie kwalijk zou nemen als er een tijdje wat minder artikelen verschijnen!

Lindsey Beljaars -

Gecondoleerd Willemijn. Wat een prachtige foto’s zitten er verder weer tussen. Vind het iedere maandagmorgen heerlijk om een diary van jullie te lezen! :)

JoycevdB -

Wat een heerlijke diary. Het spijt me voor je dat je opa overleden is. Nog gecondoleerd. Wel heel fijn dat je iets moois hebt uit mogen kiezen van wat van je oma geweest is.

De potjes met de cactus en het vetplantje zijn super leuk en wat ben je toch prachtig! Dikke kuss

Dita -

Wat een fijne foto’s en wat ben je mooi zwanger! Ik denk ook dat ik bijna niet groei maar als ik de foto’s bekijk is het gelukkig wel zo. Zo spannend allemaal! Ben erg benieuwd naar jullie kleine mannetje.

Esther -

Wat een drukke maar leuke week! Ik heb even heerlijk vanuit mijn luie bureaustoel zitten lezen op maandag morgen. Mijn buik gaat wel rammelen van al dat lekkere eten :-)

Elise Joanne -

Gecondoleerd met je grootvader Willemijn. Voor de rest was het een leuke week volgens mij, veel dingen ook gedaan! Die blauwe trui die je aan hebt bij de drie buiken foto’s *de linker, en die je aanhebt met je mama en Djurre; waar is ‘ie van? Vind hem erg tof!

KIM -

Oh Willemijn, over stralend zwanger gesproken! Je ziet er super uit! En zo stijlvol! Volgens mij wil ik gewoon jouw hele kledingkast! 😉

Roos -

Hier nog een!! :)

Maria -

Wat een lieve foto van je moeder, jij en Djurre in ‘t café :) Die foto van de koelkast deed me trouwens denken: willen jullie misschien een keer een “what’s in my fridge” video opnemen? Dat zou volgens mij echt goed binnen het concept van 2wmn kunnen passen.

kim -

Weer een leuke diary! Gecondoleerd met het verlies van je opa! Wat heb je een mooi buikje zeg!

Liset - Beautydagboek -

Gecondoleerd met het verlies van je opa, ik hoop dat het goed met je gaat Willemijn. Gelukkig heb je ook mooie dingen beleeft deze week, dat 2wn alweer een jaar bestaat, gefeliciteerd! Je blijft er heel mooi uitzien tijdens je zwangerschap, echt prachtig!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ja hoor, hier staan de kaarsjes ook weer aan. Je hebt een mooi buikje hoor. Grappig om te zien hoe elke vrouw weer anders zwanger is. Ik denk dat ik bij 42 weken een net iets grotere buik had. Ik kon dus ook mijn winterjas nog aan. Wel met windstopper, want op de normale stand ging hij niets meer dicht haha. Maar ik vind dat je je nog erg mooi aankleedt.

Margot -

Nog gecondoleerd. En wat een mooie winterjas is dat! Ik heb ‘m ook net gekocht alleen dan de lichte variant. Ben er zo blij mee!

Saskia -

Het is wel heel lief dat je erg er mee bezig bent om wat harder te werken zodat als je met ‘verlof’ gaat ook wat te lezen valt voor ons. Maar vergeet je ook gewoon niet heerlijk te genieten?? Ik denk dat iedereen wel begrijpt als er in je verlof tijd wat minder artikelen op de site komen!

In iedere geval weer een heerlijke diary:)

Enne… Af en toe lekker je rust pakken hoor!

Rosanne -

Wat een heerlijke diary! Is het vreemd als ik hem al een beetje herfstachtig vind?
En wat ben jij prachtig zwanger Willemijn! Je straalt echt helemaal!

Willemijn -

Haha nee ik vind hem zelf ook nog al herfstig hihi! Het was ook erg herfstig weer afgelopen week (in Groningen in elk geval). En dankjewel voor je lieve complimentje!

Japkejanneke -

Wat een leuke dairy. Stiekem vind ik het zo leuk dat het weer herfstig Rn winter wordt. Ik houd van warme choco, kaarsjes en winterjassen!

Annelot -

Ik vind het altijd zo leuk dat door de tijdsverschil bij mij ik al om 01:00 s’nachts de diary kan bekijken, het voelt altijd alsof ik stiekem een beetje eerder kan kijken ook al is dat niet zo haha. Je groeit prachtig Willemijn en stiekem ben ik een beetje jaloers op je mooie foto’s van de ‘vooruitgang’ van je zwangerschap! Je straalt altijd zo! Ik ben nu 23 week en ben/voel mij nog steeds niet comfortabel of genoeg zelfvertrouwen dat ik zo stralend op de foto kan poseren met m’n buik, maar misschien moet ik de stap nu maar eens gaan zetten voordat ik al ben bevallen haha! 😉

Willemijn -

Lief dat je dat zegt! Ik voel me namelijk ook niet altijd 100% comfortabel of zelfverzekerd genoeg met dit nieuwe (tijdelijke) lichaam. Geinig om te horen dat het wel zo over komt 😀 Je moet echt foto’s gaan maken want dat is zo leuk om te hebben! Gewoon doen en dan denk je later ‘Wauw!’ 😉

Reageer ook