Would You Rather TAG – Huishouden

De Would You Rather tag is een bekende tag in beauty- en fashionland. Het stelt je voor moeilijke keuzes, zoals liever geen wimpers of wenkbrauwen? Wij vonden het tijd voor een grappige variant over het huishouden. Zouden we liever een maand lang niet stofzuigen of een maand lang niet afstoffen?

  1. Nooit meer mogen stofzuigen of nooit meer mogen afstoffen?
  2. Een maand lang de wc niet schoonmaken of maand lang je aanrecht niet schoonmaken?
  3. Een maand lang de vieze vaat opsparen op je aanrecht of een maand de prullenbak niet mogen legen?
  4. Een maand lang onder dezelfde lakens slapen of een maand lang in vieze kleren lopen?
  5. Een week van hetzelfde bord eten of uit hetzelfde kopje drinken?
  6. Een maand lang je vaatdoek niet vervangen of je handdoek en theedoek niet?
  7. Plak je liever een fietsband of hang je liever een lamp op?
  8. Nooit meer je kleding strijken of altijd alles strijken – inclusief beddengoed, theedoeken, onderbroeken en sokken?
  9. De plinten van de woonkamer op je knieën afnemen of onkruid tussen de tegels in de tuin met een schilmesje weghalen?
  10. Als je een plaag moest kiezen, welke zou je dan kiezen: muizen, meeltorren, mieren of spinnen?

PS: Vind je het leuk om de tag in te vullen op jouw blog of om te bespreken in een video? Link dan 2WMN.nl in je artikel en/of in de videobeschrijving!

21 reacties

T. -

Slapen onder lakens die een maand niet zijn gewassen. Dat zal dan wel muf ruiken en minder goed slapen. Schone frisse lakens maakt dat je beter in slaap kunt komen. Als wasgoed naar de buitenlucht ruikt en fris ruikt dan kun je veel sneller in slaap komen lijkt mij want als lakens een muffe geur hebben na dat het er te lang op heeft gezeten maakt dat de geur van muffe lakens je stoort zo dat je minder snel en minder goed in slaap kunt komen. Ook als lakens nog licht naar zeeppoeder ruiken vind ik wel lekker of iets van wasverzachter. De lakens ruiken dan weer fris. Als mensen het over de rand van het toilet doen en dat maak je niet schoon dan krijg je zo”n indringende urine geur en als je dat niet bij houdt gaat het er misschien moeilijk weer weg. Wij zaten vroeger op een school en als je binnen kwam dan rook je de geur van oude urine al. Waarschijnlijk maakten ze de toiletten daar niet dagelijks schoon met een sopje of chloor. Sommigen laten ook wel eens een remspoor achter in de toiletpot die kun je er gemakkelijk uithalen met een w.c. borstel en wat spul uit de w.c. eend in de pot gooien van het toilet en dan met de toiletborstel wat na boenen. Soms kwam ik ook wel eens in een toilet bij iemand waar de indringende urinelucht je al tegemoet kwam. Het leek wel alsof je dat er niet uit kreeg en dat het er in zat. Sommigen schaffen zich een nieuwe toiletpot aan als ze gaan verhuizen en doen die oude toiletpot die er in zat en die van een ander was weg. Als je lang met een vaatdoekje doet dan heb je de kans dat er ziekteverwekkers in zullen komen. Ik heb ooit eens een kleine kalkrand schoon gekregen met een schuursponsje met schuurmiddel er op en dat schuursponsje gooi ik dan na gebruik weer weg. Mijn toilet ruikt niet naar oude urine. . .

T. -

Er was eens een programma op t.v. waar in ze vervuilde huizen lieten zien en kwamen bij een studentenhuis waar het heel vies was met een grote kalkrand in het toilet en die hebben ze met soda schoongemaakt. Mijn tante heeft ooit eens een kalkrand uit het toilet gehaald door het er uit te schrabben met een aardappelschilmesje. Er kunnen zieteverwekkende bacterien in een vaatdoek zitten als je die niet regelmatig vervangt, het liefst een keer per dag een nieuwe schone vaatdoek die gewassen is op 40 graden want dan gaan die bacterien er uit. Gonococcen en stafilococcen van die ziekmakende bacterien waar je ziek van kunt worden als je ze niet degelijks of regelmatig vervangt. $ dagen doen met het zelfde vaatdoekje is veel te lang. Vooral als je in een huis woont met meerdere personen zou de w.c. regelmatig schoongemaakt moeten worden of vaker dan dat je alleen woont. Muizen spinnen meeltorren of mieren. Meeltorren vind ik het viest en het engst en daarna muizen en daarna spinnen en dan mieren. Er zijn verschillende trucjes wat maakt dat mieren wegblijven en dat is koper zoals koperen euromuntcenten van 5 eurocent en stuivers en mierenlokdozen maar daar zit giftig spul in. Ik heb het idee dat de G.G>D. er bij moet komen als je een muizenplaag hebt. Vroeger hadden wij een plafond van hardboard en dan hoorden we de muizen trippelen op zolder. Als mijn moeder dan een boek zat te lezen en ik lag er naast dan hoorden we weer een muis die van de ene kant naar de andere kant van de zolder toe ging lopen en dat hoorde je duidelijk. De G.G.D. heeft er toen spul neergezet omdat een muizenval niet genoeg was. Ik zag ooit eens een bruine muis wegschieten achter de wasmachine en dat leek heel eng. Langpoten vind ik nog niet zo eng maar van die dikke spinnen die opzetten als het heeft geregend en in oude huizen zitten. Een nest spinnen heb ik nog nooit waargenomen. . . . . .

Maxie -

Hahaha super leuke tag! Ik vond de meeste vragen nog wel te beantwoorden, maar die laatste… Nee bedankt! Daar kan ik echt niet uit kiezen.

Lenneke -

Hahaha, ik vind deze tag leuk!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Hmm, dit zijn nou tags waar ik niet zo veel aan vind. Maar goed, ieder zijn ding :-)

Anna30 -

Volgens mij moet je inderdaad altijd de stroom eraf halen hoor als je een lamp op gaat hangen, anders is het gevaarlijk. Ik denk dat ik toch daarvoor zou gaan ipv band plakken (ik kan allebei ook niet :)), lijkt me iets minder gedoe. Hele leuke tag! :)

Eva -

Hahah geweldige video weer dames! Maar wat een vragen, ik wil eigenlijk helemaal niet kiezen. Ik ben zelf geen pietje precies als het op het huishouden aankomt, maar dingen zoals vaatdoekjes en handdoeken/theedoeken vervang ik wel het liefst elke dag. Ik heb echt een ongelofelijke hekel aan die geur.
Liefs, Eva

Michelle -

Heerlijke vragen zo tijdens mijn lunch! Haha

Anouk -

Ik vervang het vaatdoekje stiekem haha. En het sponsje ook regelmatig. Mijn vriend vind dat allemaal niet zo belangrijk maar ik walg er echt van als het er te lang ligt. Aangestoken door mijn moeder hoor, zij vervangt haar vaatdoek ook elke dag en de handdoek en theedoek volgens mij ook.

Kirsty -

Leuke tag, maar wat een moeilijke keuzes zeg! En die plagen, brr, ik kreeg er kippenvel van, ik zou mij echt niet meer thuis voelen in mijn huis als ik er last van zou hebben.

Parricia -

Leuke tag maar ik ben gestopt met kijken bij de laatste vraag. Ik kan echt niet tegen ongedierte… Heb in mijn studentenkamer last gehad van zilvervisjes. Verschrikkelijk!

P. -

Ik heb daar nu ook last van.. verschrikkelijk. Ze laten zich niet de hele tijd zien, maar zodra je iets opentrekt zie je er wel weer eentje zitten *zucht*. En had er een keertje één in mijn bed ieeee. Gelukkig zijn ze gemakkelijk dood te pletten.

julia -

Ik zag op youtube eens zo’n spinnen “wolkje”. Iemand tikte dat wolkje even aan met een stokje en toen viel dat wolkje uiteen in duizenden langpoten die heel hard begonnen te rennen. Je zal dat in je huis hebben zeg, ieuuww.

Murl -

Dames was nou voor het onkruid gegaan! Als je dat elke week bij houd (ik doe dat namelijk) dan hoef je altijd maar zo minuscuul weinig weg te halen dat je maar 5 min bezig bent want het krijgt nooit echt de kans om echt voluit te groeien! Hihi

Margot -

Oh pff wat een vragen! Helaas hebben wij regelmatig last van mieren.

Iris | Todayslipstick -

Leuke tag! De vaatdoekjes gaan altijd stinken als je ze langer dan een dag laat liggen dus inderdaad elke dag vervangen!
Liefs, Iris

Denise -

En vooral straks met een baby Willemijn!

LISE -

Grappig, ik heb laatst mijn band geplakt met een youtube tutorial erbij! 😉
Als student moet je wat he.

Veronique -

Haha, zo’n grappige vragen, leuk bedacht! Ik zou op alles hetzelfde antwoorden als jullie, denk ik! Die laatste vraag is wel ééécht onmogelijk om te kiezen. In eerste instantie dacht ik dat ik, ik ga voor de muizen, maar als ik Willemijn zo hoor beschrijven hoe dat in werkelijkheid is, denk ik: nee, doe dan toch ook maar de mieren!

Danielleeee -

Wat een leuke tag, wel ontzettend lastige keuzes !

Denise -

Het vaatdoekje: iedere dag vervangen! Ik doe het. Vind het echt smerig als deze langer dan een dag blijft liggen.

Reageer ook