5x Horror Interieur

Ik fiets langs de huizen om half twaalf ‘s avonds. Ik kijk naar de mooie  rozenperkjes in de voortuinen en opeens zie ik een kind. Ik schrik me rot. Ik kijk nog eens goed achterom en zie inderdaad zo’n levenloze Chuckie door het raam heen gluren. Whyyy???

Zo kwam ik op het idee voor dit artikel. Er zijn van die interieur spullen waar ik zelf helemaal niets mee heb en echt vreselijk vind. Van die spullen waarvan ik me afvraag waarom je dat in godsnaam in huis hebt of er plezier aan beleeft.

Mocht jij wel een van onderstaande dingen helemaal te gek vinden is dat natuurlijk helemaal prima. Het is alleen niet mijn persoonlijke smaak, haha!

Bron: Gluurdertjes

Gluurpoppen

Ik probeerde een afbeelding te vinden voor mijn grootste gruwel. Met stip op nummer 1 staan voor mij de poppen die door je raam of deur heen naar binnen kijken. Ik kreeg geen geschikte afbeelding gevonden maar ik leerde dankzij Google dat die dingen blijkbaar gluurpoppen heten. Ik vind ze doodeng, vooral als het donker is en je er langs loopt. Verschrikkelijk. Sommige gluurpoppen hebben zelfs geen gezicht en andere gluurpoppen juist weer een levensecht gezicht. Ik zou me constant kapot schrikken. Dit las ik op een website die deze ‘leuke gluurpopjes’ verkoopt:

Het lijken net peuters van plusminus 2 jaar oud en ongeveer 86 cm groot. Heel leuk als decoratie in huis, tuin, of als cadeau voor iedere gelegenheid. De poppen zijn handgemaakte, unieke, gluurdertjes. Iedere pop is anders door de kleding. Door de vorm en aandacht waarmee ze gemaakt zijn, zien ze er levensecht uit.
NIEUW: doordat er een fopspeen in het ‘mondje’ zit en ze een zonnebrilletje op hebben, hebben ze toch een soort gezichtje en kunnen ze nóg beter gluren!

WHYYYYY??????????? Kill it with fire! Van mij mogen ze in de zwarte container verder gluren.

Stickers op de ramen

Stickers op de ramen vind ik niet eens zo lelijk. Het kan soms zelfs best leuk staan, hoewel ik het zelf mooier vind om een sticker op de muur te plakken in de slaap- of babykamer bijvoorbeeld. Maar laatst zag ik toch iets waarvan mijn wenkbrauwen de lucht in schoten.

Een ouder echtpaar had een sticker van twee meeuwen op het raam met daarnaast (serieus) twee meeuwenflatsen. Ik ben zelfs nog een paar keer extra langs gelopen maar de tweede en de derde maand zaten daar nog steeds precies diezelfde flatsen. Het zijn echt stickers. Stickers van vogels op je ramen, oké, maar waarom ook van die flatsen? Ik weet niet, maar zodra mijn raam onder de vogelschijt zit, pak ik meteen een ramenwisser er bij. En daarnaast heb je toch ramen voor extra licht in je woning en omdat het leuk is om naar buiten te kijken? Het wordt er mijn inziens niet gezelliger op om naar die dikke flatsen op je raam te staren.

Gevaarlijke brievenbussen

Hier kon ik helaas niet de geschikte afbeelding voor vinden. Maar toen ik nog krantenbezorger was, waren er mensen die soms vreselijke brievenbussen hadden. De ergste vond ik waarbij de brievenbus in de deur zo’n terugverende binnenklep had. Hierdoor was je gedwongen om de krant heel stevig in een rol te vouwen en die keihard door de brievenbus te mikken zonder dat je vingers klem kwamen te zitten in de klep die terugveerde. Wat een verschrikking en ik heb zo vaak mijn vingers opengehaald aan die krengen. Bah, daar zouden ze extra toeslag voor moeten rekenen. 😉

Fluitende kabouters of zombie kabouters

Iets wat ik ook altijd extreem irritant vind, zijn kabouters die fluiten als je langs loopt. Hoe vaak ik wel niet chagrijnig doch gevleid om me heen heb gekeken wie er nu weer naar me floot… Pas als je een stap achteruit doet en door hebt dat je weer nagefloten wordt, weet je het pas. Weer zo’n kutkabouter. Lullig.

Wist je trouwens dat er ook zombiekabouters bestaan die je in je tuin neer kunt zetten? Wat een foeilelijke dingen, maar stiekem vind ik het wel grappig haha!

Bron: Facebook – Met je Leenbakker huis

Overal letters

Je gaat er van uit dat ieders woordbegrip toch ruim voldoende is om te snappen wat je precies koopt. Waarom moet er dan overal bij staan in sierlijke letters wat voor product het is, waar het voor dient of een gezapige tekst?! Ik snap dat niet. En als je goed kijkt, staan er soms zelfs spelfouten in! En er staan toch soms zulke achterlijke teksten op dat ik me afvraag wie dat verzonnen heeft. Zo zag ik een keer op een kaars van Rituals: ‘A life filled with wonder is a wonderful life’. Zo, diepzinnig zeg…Daar is zeker over nagedacht. Net als dat het woord lepel achterstevoren gespeld ook lepel is.

Als je even zin hebt in sarcastisch gedoe over interieur, kijk dan even op Facebook naar de pagina Met je Leenbakker huis. Na vijf berichten was ik wel flauw van het sarcasme, maar ik moest wel even hard lachen om de herkenbaarheid.

Wat zijn jouw horror interieur issues? Deel het hieronder!

72 reacties

Marie -

Die brievenbus klinken erg herkenbaar. Laatst moest ik folders verspreiden. Toen tikte die brievenbussen vaak hard tegen mijn hand aan. Of erger nog, het was zo ongeveer onmogelijk om die folders erin te krijgen.

Melanie -

Haha wat dacht je van Anne Geddes! Of hoe heet dat ook alweer van die poppen in bloempotten die je dan op de kast kan zetten. Of je eigen kind in een bloempot stoppen met een bijen pakje of vlindervleugels en daar dan een foto van maken en ophangen. Afschuwelijk! !

Claudia -

Van die heksenpoppen, op bezem, die aan een touwtje aan het plafond hangen. Of clownen met parachutes aan je plafond. *Kots*

Martine -

Clowns met een parachute aan je plafond? Hell no! Haha!

Kim -

Dat overal op staat wat het is, is zodat je niet perongeluk in de paraplubak gaat zitten kakken, maar op de wc waar heel groot ook zo’n bord hangt met 80 regels wat je moet doen… bij ons op de wc..

Braak!

Allerergste blijft toch de “hotel mama” borden…

Martine -

Bestaan er hotel mama borden? OMG haha!

Xoxo -

Gatverdamme die gluurpoppen..ik mis in dit artikel nog van die Laaf beelden die zijn ook echt ook om te kotsen. En die vogelstickers helpen dus echt fantastisch goed tegen overlast van vogels, hoe die vogels zich precies laten afschrikken door een lullig stickertje weet ik niet maar het werkt!

Marije -

Ik heb een bloedhekel aan alles waar “home” opstaat (of een quote zoals “home is where the heart is”), echt, ik word er misselijk van. Die Facebook pagina is echt geweldig trouwens!

Lillyshuid -

Haha, leuk artikel! En super herkenbaar voor mij in ieder geval!

Miriam -

Geesh man, ik schrik me echt dood van die afbeelding van die clown! Ik ben echt bang voor (enge) clowns, moest dat plaatje?! haha

Danielle -

Haha, erg herkenbaar allemaal!
Die vogelstickers op de ramen vind ik ook niet bijster mooi, maar deze dienen er voor dat er minder snel vogels tegen je ramen opvliegen! 😉

katrien -

Ja die letters heb ik ook nooit begrepen eigenlijk. En tuinkabouters, vreselijk. Enkel mooi in de vorm van kunst dit, maar meestal is het in de vorm van kitsch….
Die kindjes staan toch met stip op één, vreselijk. Ik schrok me eens rot toen bewoners tussen de struikjes naast het voetpad een zogenaamd kind dat gevallen was met de fiets in die struiken had gezet. Zo met het achterwiel en de benen omhoog. Ik schrok me een hoedje. Hoe kom je er in godsnaam op?!

Kim -

Pff… Heb weer 2 hartverzakkingen achter de rug…. Eerst zie ik opeens die horrorclown langs komen en schrik me te pletter. Lees ik daarna het artikel komen er opeens van die zombiekabouters langs. Verder leuk artikel haha!

Mirjam -

Ooooooh, de letters en teksten overal! Nooooo!! Noooo!! Ik vind de borden met huisregels nog het ergste denk ik.. Al ken ik veel mensen die het hebben 😛

Ik liep een tijdje terug met de hond langs huizen.. Stond er een grote paspop voor het raam! Die wordt een aantal keren per maand omgekleed :’) we zijn ook een keer een opgebaarde man voor het raam tegengekomen, maar dat is een ander verhaal

Lisette -

Aan het Damsterdiep staat een woning met een glurende witte kat erachter (opgezet), iedere keer weer op een andere manier, zo hing er ooit een bordje om zijn nek met het woord ‘YOLO’ erop.

Ook in Groningen: Een groente auto met een supergrote nep hagedis op de motorkap. Je schrikt je een ongeluk als je daar ‘s avonds fietst!

Kijk maar uit :)

Martine -

Jaaaaaa die kat, die vind ik echt creepy! En er zit soms een levende witte kat naast. Ik vind het een beetje ‘kat onterend’ dat ze dat arme opgezette beest helemaal aankleden…zo raar!

Willemijn -

Jaaaaaaaa die kat ken ik!!!!! Hahahah! Ik vind dat zo’n vreselijk geval!

Merel -

Ik heb ook helemaal niks met de ‘trend’ om overal op de zetten wat het is. Een wijnglas waar met letters op staat ‘Wijn’, hopelijk snapt men uit zichzelf dat zo’n glas voor wijn is, en het staat ook nog een foeilelijk, nee, ik snap niks van deze trend.

Syl -

Die gluurpoppen zijn verschrikkelijk! De eerste keer dat ik er een zag was in de winter met regen. Ik dacht dat iemand zijn peuter verwaarloosde. Ik wilde zelfs aanbellen totdat ik merkte dat het een pop was….omdat het niet reageerde toen ik vroeg of zijn papa en mama thuis waren.

Martine -

Hahaha oh sorry, ik zie het al helemaal voor me 😀 ! Sta je daar en krijg je geen antwoord terug in de stromende regen haha!

Nienke -

Ik vind di artikel hilarisch geschreven. Erg leuk! Ook vind ik het super herkenbaar, precies die dingen die je hier beschrijft, vind ik ook niets. Ik koop ook alleen teksten op een t-shirt als ik echt iets met die tekst heb. Of een foto van iemand die je niet kent op je shirt, vind ik ook zo raar.

Felicia -

Ik schrok serieus van de foto met die gluurpop. Had er nog nooit van gehoord en ook gelukkig nog nooit eentje in het echt gezien, want ik weet zeker dat ik me dood zou schrikken als ik zo’n ding zou zien. Wat vind iemand daar nou aan?!
De rest ook trouwens, vooral de laatste. Ik vind ‘t zo stompzinnig om overal maar een woord of zin op te moeten plakken. ‘Home sweet home’, oh *kots*.

Rowan -

O mijn god ik wist niet eens dat er zoiets als gluurpoppen bestonden. Ik hoop ze nooit tegen te komen, want dat lijkt me inderdaad ontzettend eng en raar!

Mirjam -

Die zijn heel populair op de oudere huisvrouwen Facebook pagina’s 😛

Amber -

Ik vind het allemaal niks, maar die zombie kabouters vind ik wel geniaal bedacht. Die gluurpoppen vind ik vreselijk, ik zou dit echt een goed onderwerp voor een horrorfilm vinden.

Rianne -

Hahahaha helemaal mee eens! Al moet ik zeggen dat ik de letters is huis wel kan waarderen mits het met mate gebeurd(!!).

Luna -

Hier in de buurt staat een huis met op de voorgevel in koeienletters de voornamen van de inwoners. Oerlelijk met die gietijzeren letters op rode stenen.
En een tijdlang hadden veel mensen porseleinen poppen op de vensterbank staan. Zo kitsch.

melody -

Haha Amen, Martine. Amen.

rosa -

Ik ben zo doodsbang voor clowns en toen zag ik die foto WHYYY :(

Jessy -

Dit. Ik heb echt een fobie voor clowns dus om 3 keer die ***** IT te moeten zien om hier te komen vind ik echt niet tof. En overigens zijn er redelijk veel mensen met deze fobie dus het is net zoiets lulligs als een enorme foto van een vogelspin bij een artikel over insecten ofzo. Maargoed, bedankt voor de nachtmerries hè :)

Charlotte -

Haha die enge kabouters 😂 waarom?!?!

Mariska -

Ah die clown IT! Ik heb die film ZO vaak gezien, haha ! Kan me niet echt bedenken waar ik écht een hekel aan heb eigenlijk

Maxie -

Mijn ergste horror interieur zijn kamers die helemaal in één kleur zijn. Bijvoorbeeld een kamer die helemaal blauw is, met blauw behang, blauw tapijt, blauwe bank, blauwe tafel enz. En dan vervolgens een andere kamer weer helemaal groen en dan nog een kamer helemaal roze. Brrrr mix het toch een beetje!

machteldb -

IK heb hier gewoon niks op te zeggen behalve 100% gelijk (dat is toch iets). Voor het eerst mis ik de like knop op een blog.

Irenka -

HAHAHA DIE TUINKABOUTERS. Mijn stiefvader had die gekregen van een kennis omdat hij tuinkabouters haatte en mn moeder vindt ze zooo leuk. Dus dat werd echt een soort wedstrijdje. Mijn moeder verstopte hem steeds zodat mijn stiefvader hem niet kon vinden, en als hij hem vond, zette hij hem op een plek neer zodat mn moeder zich weer een ongeluk schrok.

Ik heb natuurlijk vooral heel erg hard gelachen.

iooon -

Vroeger verkochten ze in Tsjechië vlak over de grens altijd potlood-venterende-tuinkabouters. Ik heb me altijd afgevraagd welk type mensen die tuinkabouters kopen.

Kimberley -

Haha, die zombie kabouters vind ik best leuk! Maar dan wel voor Halloween, niet zo gewoon 😀

Larissa -

Van die clown van de film it had ik mijn hele kindertijd super veel bang, zelfs nachtmerries haha. Ik moet toegeven dat ik me helemaal rot schrok door die afbeelding.

Sharon -

Nou, mijn hart klopt ook wel tien keer sneller volgens mij 😛 Ik heb die film ooit gezien toen ik nog klein was en daardoor heb ik echt een of ander IT-trauma haha! (terwijl ik weet dat als ik die film nu voor het eerst zou zien ik zou moeten lachen om de slechte kwaliteit).

Kim -

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook een beetje teksten moe begin te worden. Óveral staat tegenwoordig een tekst op.

Martina -

Hahaha zooooo herkenbaar! En die brievenbussen.. Vond ik altijd erg irritant!

Lone -

Die “gluurdertjes” heb ik nog nooit gezien, maar die zijn eng! Ik snap echt niet waarom iemand die voor de lol in zijn tuin zet…

Anna30 -

Ik kende ze ook nog niet! Supereng zeg!

Maxie -

Haha je bent niet de enige waarvoor die gluurdertjes nieuw zijn, ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar ik hoef ze absoluut niet tegen te komen, laat staan bij mijn eigen huis zien staan!

Leonie - Mamavertelt -

Hahaha. Die gluurpoppen vind ik ook vreselijk. Hier in de buurt staat er ook een bij iemand in de tuin…ik schrik er nog steeds van als ik langs loop.

Margriet -

Letters en teksten overal.. grr echt VERSCHRIKKELIJK!
Vooral ‘home’ vind ik zoo erg, of van die bordjes boven de badkamer, wc etc.

Denise -

Aaah de letters! Dat is echt dé interieur trend die ik nooit begrepen heb. Want er moet echt groot ‘Kitchen’ in je keuken hangen, want anders sta je straks je pannenkoeken te bakken in de badkamer. Wel jammer dat de ‘Met je Leenbakker huis’ – facebook al sinds april niet meer actief is, ik hou wel van dat soort humor.

Sanne -

hahaha, die letters overal! Zo herkenbaar! Op élk glas staat heel groot ‘wine’ en op elk bord ‘plate’ etc. Waarom??
Leuk artikel!

Ilona -

Heel herkenbaar! Zo ben ik me eens rot geschrokken toen ik in het donker in mijn buurt rond fietste en er ergens een witte paspop uit de heg stak. Je zag alleen het hoofd en de kleur was niet veel witter dan natuurlijk, dus je denkt meteen aan een soort moord crime scene. Brrr!

julia -

In een eerder verschenen artikel kwam een opmerking over een advertorial, maar mij was dat helemaal niet opgevallen. Maar daardoor dacht ik nu heel even, he, zou dit nou reclame voor Leenbakker zijn haha.

Martine -

Hahaha nee hoor! Als het een advertorial is zie je dat vaak op de eerste foto linksboven aan net als alle andere categorieën van de website!

Kim -

Haha, die poppen.. Daar schrik ik ook altijd heel erg van!

Renske -

Ooh, die poppen vind ik ook doodeng! Net als de kopafbeelding van dit artikel (haat aan clowns), haha! Ik moet zeggen dat ik letters soms wel leuk vind. Zoals dat bakje met ‘stuff’. Maar om nu mijn hele huis vol te gooien met letters. Nee, bedankt. Daar zal mijn vriend ook voor passen, haha.

Dita -

Oh ja die poppen die naar binnen gluren, zo creapy!

Murl -

MIJN GOD die zombie kabouters! Wie heeft dat nou in zijn tuin hihihiihihihih

Kirsty -

Leuk artikel! Ik word ook helemaal naar van die gluurpoppen; onbewust denk ik automatisch dat het gewoon een opgezet kind is, dus ik krijg er echt horrorfilm ideeën bij. Ik snap ook niet dat mensen dat leuk of gezellig kunnen vinden staan. Met de rest van de dingen die je noemt heb ik eigenlijk ook niet zoveel, maar die zijn minder eng haha!

Iris | Todayslipstick -

OMG die gluurders zijn echt eng! Ook die zombiekabouters hoef ik echt niet in me tuin!
Liefs, Iris

Nienke -

hahaha helemaal mee eens! Ik heb die kaars van rituals zelf en ontdekte de tekst pas als ze half op was :d

Nina -

Kill it with fire, hahaha!! :) Die vogelstickers zijn, zoals Midi al zei, inderdaad om te voorkomen dat echte vogels zich te pletter vliegen tegen je raam. Maar het blijft een gek zicht natuurlijk.

Linda -

Haha dit is serieus mn favoriete artikel nu! Die gluurpoppen, geweldig en zo raar om dat te (willen) hebben :p

Channah -

Haha ik snap echt niet dat iemand vrijwillig zo’n gluurpop zou neerzetten, zo freaky!

Marieke -

Ja die gluurpoppen vreselijk. Hier bij mij op het platteland ze je ze heeeel veel. Waar ik inmiddels ook een beetje van gruwel zijn de hartjes overal in huis. Vroeger vond ik het nog leuk en deed ik er een klein beetje aan mee maar inmiddels iehhhhh. Haha. Leuk artikel Martine!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Gluurpoppen. Jeetje wat een enge dingen. Ik had er tot vandaag nog nooit over gehoord

Lucy -

Hahaha heel herkenbaar! Ik schrik ook altijd van die gluurpoppen en weiger pertinent decoraties te kopen met text er op. Een keer heb ik een vriendin geholpen met folders verspreiden toen haar kat vermist was en toen ben ik ook aangevallen door een paar brievenbussen, ik zie het nut niet echt van zo’n achterklep. Is het misschien beveiliging tegen inbrekers, ofzo?

Midi -

Leuk artikel! Die vogelstickers hebben trouwens een doel, wanneer je grote ramen hebt, gebeurt het wel eens dat daar een vogel in volle vlucht tegen knalt. Met zo’n sticker denken vogels dat er daar al een grote vogel in de buurt is, en dan vliegen ze dus niet te pletter tegen het raam :)

Lenneke -

Die teksten in huis! Wanstaltig. Werkelijk, ik heb niets met die Blokkerpsychologie.

Margot -

Oh bah die brievenbussen, die herken ik helaas!

Anniek -

Oh, die gevaarlijke brievenbussen… ZO herkenbaar! Ik heb twee jaar kranten gelopen (nu allang niet meer gelukkig), en die veel te stevige brievenbussen waren echt vervelend. Nog vervelender: mensen die hun brievenbus in een schuine hoek op hun deur hadden. Hilarisch artikeltje dit!

Kelly -

Heel grappig! Ik vind die gluurpoppen het ergst, haha!

Minke Maria -

Leuk artikel hoor, maar moest die foto van die clown? Ik ben denk ik niet de enige die daar niet op zit te wachten zo plotseling.

Aida -

Ik had precies het zelfde brrrr ik heb een enorme fobie! Terwijl ik gek ben op horror maar hier ren ik in t echt keihard voor weg.

Verder erg leuk artikel moest echt lachen.

Marita -

Yep, same here. Ben als de dood voor die clown en durf de film nog steeds niet te kijken (bijna 32 jaar…)

Reageer ook