3x Romantische films

Wat is het soms toch heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische films. Op de bank, met een pot thee vergezeld door je favoriete versnapering. De laatste tijd heb ik mezelf extra vaak getrakteerd op zijn zwijmel avondje. Ik deel mijn drie favoriete romantische films van de laatste tijd.

Even van te voren: ik heb m’n best gedaan om zo min mogelijk spoilers te geven, zonder niet te oppervlakkig te worden of magere beschrijvingen te geven! Hopelijk is het gelukt! 😉

Age of Adeline

Age of Adeline is de nieuwste film van Blake Lively. Blake speelt Adeline. In 1908 wordt Adaline geboren en 29 jaar later krijgt ze een auto-ongeluk waarbij haar auto te water raakt. Sinds dien is ze gestopt met ouder worden. Het deed me een klein beetje denken aan de film The Curious Case of Benjamin Button. Je ziet in de film hoe Adeline omgaat met het feit dat ze nooit ouder wordt en wat voor problemen dat eigenlijk allemaal oplevert. Na jaren van eenzaamheid ontmoet ze Ellis (gespeeld door Michiel Huisman). Ze wordt verliefd op hem en hoewel ze het liefst weg zou willen gaan, omdat ze geen relatie met hem kan aangaan omdat hij ouder zal worden, maar zij niet, voelt ze zich te sterk tot hem aangetrokken. De film gaat grotendeels over dit liefdesdrama.

Ik vond de film erg mooi gemaakt. Je ziet veel details die laten zien dat Adeline eigenlijk nog leeft in de jaren 30. Ze gedraagt zich ook als een vrouw uit de jaren 30, door de manier waarop ze spreekt en zich kleedt bijvoorbeeld. De outfits en het haar van Adeline waren prachtig om te zien, dat vind ik altijd een leuk detail. Ook vond ik het enorm sneu om te zien dat Adeline’s dochter maar ouder wordt, terwijl Adeline nog steeds 29 jaar is. De band tussen moeder en dochter vond ik erg goed gespeeld! Hoewel Adeline’s dochter er uit ziet als een oma en Adeline als een kleindochter, stelt Adeline zich toch echt op als de moeder. Mooi gedaan! En natuurlijk is kijken naar Michiel Huisman ook geen straf… 😉

Op een gegeven moment zit er in de film een prachtige twist die de film heel interessant maakt. Leuk gedaan! (Haha, dit klinkt mysterieus als je de film nog niet gezien hebt!)

Ik ben zelf niet zo van science fiction films of films die onwerkelijk zijn, maar ondanks dat vond ik deze film vond ik wel erg mooi! Een aanrader vind ik!

The Longest Ride

The Longest Ride is naar het gelijknamige boek van Nicolas Sparks. Het is ook een beetje een Notebook achtige film, dus als je daar van houdt moet je deze zeker kijken. Het is een echte romantische klassieker. Meisje en jongen worden verliefd, maar iets staat tussen hun in en dit zorgt voor een tergend liefdesdrama waarvan je als kijker alleen maar kunt hopen dat ze het oplossen. En zoals in (bijna) elk liefdesdrama komt het gelukkig allemaal goed. He, he! De film in een notendop. Hihi! Maar ondanks dat de film ontzettend voorspelbaar is, vond ik hem toch erg mooi. Niet omdat ‘ie per se diepgaand is of een bijzonder goed verhaal heeft, maar gewoon omdat het lekker zwijmelen is.

Wat ik extra leuk vond is dat Sophia in contact komt met een oude man, die haar zijn liefdesverhaal vertelt. Het loopt een beetje synchroon met het verhaal van Sophia en Luke. Een goede toevoeging aan de film! Eigenlijk kijk je naar twee liefdesverhalen in één film.

Één klein puntje… ik vond het berijden van de stieren niet zo heel leuk om te zien eigenlijk. Ik vond het zo zielig voor die beesten! Dat het nog bestaat, dat vind ik best wel naar. Ik snap waarom het in de film zit, Luke is een echte Amerikaanse cowboy, maar ik vond het toch een beetje nare scenes. Maar misschien ben ik ook wel een enorm zacht ei geworden door de zwangerschapshormonen?

Ik heb zeker wat traantjes gelaten in de film. Het is prachtig verteld en de scenes bevatten veel emotie. Ik vond hem mooi!

Love, Rosie

De Britse film is gebaseerd op het gelijknamige boek en van dezelfde auteur als P.S. I Love You. Love, Rosie gaat over de vriendschap tussen Rosie en Alex. Al sinds jongs af aan zijn ze beste vrienden, maar ondertussen zijn ze stiekem verliefd op elkaar zonder dat ze het van elkaar weten. Omdat geen van beiden het uit durven te spreken draaien ze om elkaar heen. In de film zie je ze opgroeien, kinderen krijgen, trouwen en ondertussen blijf je hopen op die ene liefdesverklaring die hun bij elkaar gaat krijgen. Een heerlijke film met ook de nodige humor.

Hier en daar was ‘ie misschien een beetje traag, maar aan de andere kant is het ook wel zo’n film die je lekker op een luie zondag krijgt. Het is een minder grote tranentrekker dan bijvoorbeeld The Longest Ride en bevat wat meer humor. Hierdoor is ‘ie dan misschien wat traag, maar ook wat luchtiger.

Welke films heb jij onlangs gekeken? Wat zijn aanraders wat jou betreft? En heb jij (een van) deze films ook gekeken? Zo ja, wat vond jij er van?

29 reacties

Luus -

Ik heb laatst ‘Dear John’, was niet verkeerd maar had er iets meer van verwacht :) Van de week ook ‘Across the universe’ gekeken, heel mooi en leuke muziek van de Beatles 😀 echt een aanrader! (vooral als je Moulin Rouge ook een leuke film vond, want er wordt in gezongen)

Calista -

Ik heb gister de film THE best of me gekeken en vond hem beter dan THE Longest ride! Is echt een super mooie film. Veel tranen gelaten, maar kan ook door zwangerschaps hormonen komen hihi.

Emma -

Ze klinken alle drie erg leuk! Ik ga zo op mijn to-watch list zetten

Miriam -

Die laatste twee ga ik even op mijn lijstje zetten, leuk leuk! 😀 Die 1e heb ik al gezien, was mooi

Jolien -

The Best Of Me is ook een leuke romantische film. Echt een leuk lijstje met mooie films. Ik ben de laatste tijd helemaal into de romantische films haha

Jolien -

Vergeet ik helemaal One Day ook te vermelden, ook weer een lekkere zwijmel-film!

Luus -

Ja die is ook mooi! 😀

Rowan -

Love, Rosie is echt geweldig, mede door Lily Collins en Sam Claflin. The Longest Ride vond ik ook heel erg mooi, en ik ben zo benieuwd naar The Age of Adeline!

Carlijn -

Ik heb The Longest Ride en Love, Rosie gezien, allebei heel erg leuk.

Jiska -

Love Rosie heb ik gezien maar viel me een beetje tegen. De andere twee staan nog op mijn lijstje :-)

Lucy -

Die plottwist in Age of Adaline, toen het lampje ging branden bij mij zat ik al “oeeeeeee!!!”-end voor de TV, haha!

thebeautyblognl -

Ze lijken mij alle 3 heel leuk!

suus -

Love Rosie vond ik echt een vreselijke film terwijl ik gek ben op typisch romantische films. Maar hier komt er elke freaking keer wel iets tussen. Als ze dan uiteindelijk bij elkaar komen heb je echt zoiets van hehe ein-de-lijk. Vermoeiende film.
The age of adaline vond ik wel erg mooi. En bijzonder, je gaat toch nadenken over generaties, ouder worden, en wat het is dat mensen aan elkaar bindt.

jose -

Ik had me zo verheugd op age of adeline, maar toen ik heb in de bioscoop zag vond ik hem verschrikkelijk tegenvallen… ik recenseer films dus ik ben een echte filmkijker, maar ik vond deze film zo traag en saai! En ik irriteerde me de hele tijd aan blake en michiel…. ik weet niet wat het was, normaal ben ik blake’s grootste fan (want, ze is het mooiste meisje op de hele wereld), maar in deze film werd ik een beetje teleurgesteld. Natuurlijk is dit alleen mijn mening, en voor hetzelfde geld vinden anderen hem helemaal geweldig!

isa -

Love, Rosie vond ik wel leuk om een keer gezien te hebben, maar verder niet heel speciaal ofzo. The Longest Ride daarentegen vond ik echt geweldig! Hele moooie film! En idd leuk dat Sophia in contact komt met een andere man en dat zijn liefdesverhaal ook in de film wordt verteld. Ennuh, dat van die stieren vond ik ook achterlijk hoor haha!

Iris | Todayslipstick -

The age of Adaline moet ik nog kijken, maar ik ben heel benieuwd!
Liefs, Iris

Justine -

ah deze drie heb ik gezien! Ze zijn inderdaad alle drie dikke aanraders. Erg mooie films! <3

chantal -

Ik wikde naar alle drie de films in de bios, maar altijd als ik er heen wil, draait die op een rottijd of al niet meer. Heb jij de films ook in de bios gezien, of kijk je ze online of zo?

Laura -

The age of Adeline heb ik inderdaad ook gezien en ik vond hem ook erg mooi. Ik hou ook erg van de jaren 30 en vond het prachtig om te zien hoe elegant ze zich gedroeg. The longest ride heb ik niet gezien, maar die staat wel op mijn verlanglijstje. Ik vind de boekverfilmingen van Nicholas Sparks eigenlijk allemaal wel wat hebben.

Margot -

De eerste twee heb ik ook gezien, inderdaad mooie films allebei!

Naomi -

The age of adaline en love rosie vond ik allebei heel leuk. The longest ride heb ik nog niet gezien, misschien toch maar doen!

x

Veer -

The best of me was heel anders dan the longest ride. Heeeeel emotioneel

Ellen -

alle drie gezien, ik heb zitten janken! The theory of everything, die had er van mij bij gemogen. Die film heeft zoveel indruk op mij gemaakt en die vond ik zo mooi!

Britt -

helemaal gelijk. The theory of everything was prachtig.een liefdes verhaal van heel andere soort

Willemijn -

Klinkt goed, ik ben benieuwd geworden! 😀

Carina -

If I stay heb ik laatst gekeken en dat was ook wel een emotionele film. Verder zou ik alledrie de films uit deze post nog wel willen zien.

Iris -

Alle films die gebaseerd zijn op boeken van Nicholas Sparks zijn een beetje hetzelfde. Toch vond ik “The Best Of Me” heel anders, vooral het einde. Tranen met tuiten!

Esther -

Ik moet ze alledrie nog! The longest ride bewaar ik voor een gezellig vriendinnen avondje haha :-)

Rosanne -

Ik heb van deze drie alleen The longest ride al gezien en vond hem echt prachtig! Ik ben erg benieuwd naar de andere 2 dus binnenkort maar weer eens een filmavondje inplannen!

Reageer ook