2Test: HEMA Geurstokjes en Geurkaarsen

Niets zo fijn als een huis dat fris ruikt. Je stapt binnen en ruikt de zachte geur van gewassen linnengoed. Zeker als je huisdieren hebt, is het fijn om een product te kopen wat een fijne geur verspreidt in huis. Wij testen vandaag deze luxe geurstokjes en geurkaarsen van HEMA. 

We zagen in de HEMA deze luxe variant staan. Ik wist wel dat HEMA geurstokjes en geurkaarsen had, maar die zien er altijd wat goedkoper uit in een glazen pot. Deze variant lijkt nieuw te zijn en ze zagen er heel mooi en stijlvol uit! We besloten beide een setje geurstokjes en een geurkaars mee te nemen.

Er zijn drie geuren te koop van zowel de geurkaarsen als de geurstokjes: Linen, Cedar en Flora. Willemijn nam de geurkaars Linen mee en ik Cedar. Ik vind ze er echt mooi uit zien, je zou niet zeggen dat de geurkaarsen maar €4 per stuk kosten.

De geur linen ruikt zacht en fris, een hele fijne huisgeur. Cedar ruikt wat warmer en is misschien meer een avondgeur terwijl Linen ook perfect is voor overdag.

Maar ruik je de kaarsen heel goed? Ik ruik ze niet heel erg, maar af en toe een beetje. Zo ruik ik mijn geurkaars van True Grace veel beter, maar goed die kost dan ook wel 7,5 keer zo veel geld. Misschien komt het omdat mijn woonkamer vrij groot is. De geurkaars kun je denk ik het beste aansteken in een kleinere woonruimte of er twee tegelijk aansteken! Ik zou ze zelf niet nog eens kopen, misschien alleen voor in de slaapkamer.

De geurstokjes kun je in dezelfde drie geuren kopen: Linen, Flora en Cedar. Willemijn kocht van de geurstokjes ook de geur Linen en ik kocht Flora. Ik had namelijk iets nodig voor op de wc en Flora ruikt -zoals de naam al zegt- lekker fris en bloemig.

De geur van de stokjes zijn duidelijk veel sterker dan die van de geurkaarsen. Willemijn gebruikt de geurstokjes in haar woonkamer en zo nu en dan ruik je een ‘zweempje’ van de geur Linen die heel zacht ruikt. Daarnaast vinden we het ook nog eens heel mooi staan in ons interieur. Het ziet er chic uit en oogt wat luxer dan de andere geurstokjes van HEMA.

Ik gebruik Flora op de wc en doordat dit zo’n kleine ruimte is, ruik je de geurstokjes extra goed. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik Flora nu zo lekker vind voor in de toiletruimte. Ik zou dan liever een geur hebben die nog wat meer frisser ruikt in plaats van bloemiger. Ach ja, het ligt er maar net aan waar je van houdt. Zo zou ik voor op de wc een geur van munt en limoen wel lekker vinden. Wie weet gaat HEMA nog wel meer geuren toevoegen!

Voor nu zijn wij vooral fan van de geurstokjes. Deze kosten €12 per stuk. Wel wat duurder dan de geurkaars, maar je ruikt het wel beter. De geurkaarsen kun je het beste aansteken in een kleine ruimte maar zijn voor €4 zeker het proberen waard.

Naast geurkaarsen en geurstokjes waren er ook handcrèmes en bodylotions te koop in de geuren Cedar, Linen en Flora die er ook heel mooi uit zagen. Omdat wij daar al genoeg van in huis hebben, kochten we deze niet maar wie weet is het iets voor jou!

Tip: Het is ook erg leuk om een heel setje in dezelfde geur cadeau te doen aan je moeder, vriendin, tante of oma!

Leuk dat HEMA van die mooie producten in het schap heeft van eigen merk. We vinden het fijn dat ze meer aandacht hebben besteed aan het uiterlijk van deze producten en ik ben heel benieuwd of ze nog meer geuren gaan toevoegen.

Heb jij deze producten al gespot bij jouw HEMA?

26 reacties

Marina -

Ik vind ze indd ook echt heel lekker ruiken en ook precies goed genoeg! Anders heb je ook zo’n geurhuis, vind ik zelf niet echt prettig. Vind ze heerlijk en indd ook leuk om te zien :)

Katrien -

Ik heb de geurstokjes geur cedar in de toilet staan. Ze doen het erg goed daar! :)

Mirjam -

Ik heb ze in de winkel geroken, maar ik vond de geurstokjes nogal een alcohol lucht hebben (tegen het einde)… Ik ga denk toch voor de geurstokjes van The Body Shop, al vind ik die wel wat prijzig..

Lenneke -

Ik kan niet tegen verandering, dus ik koop al eeuwen de geurkaarsen van IKEA :’)

Tamara -

Inderdaad leuk dat de Hema wat meer probeert!

Mariska -

Laatst heb ik een aantal geuren geroken bij de Hema bij ons op het dorp en vond ze echt heel erg lekker. Ik ga ze ook eens halen denk ik, vind het altijd wel lekker. De geuren die ze hadden waren ook erg lekker.

Sax and the Pretty -

Zozo, Hema, dat ziet er hip uit. Ben benieuwd naar de geuren, overheersend is nooit goed! x

Janneke -

Ha! Zo toevallig, ik zag ze gister staan en heb ze eerst niet meegenomen… En nu lees ik de review.

Aangezien ik twee katten en een hond heb vind ik dit soort dingen altijd fijn! Ik ga de stokjes maar eens uitproberen! Ik weet alleen niet of ik wel zit te wachten op een handcreme die matcht bij mijn interieurgeur, haha! Misschien maar een andere geur daarvan meenemen?

In ieder geval bedankt voor deze duidelijke review!

Moniek -

Wat een mooie verpakking! Ik vind het voor Hema wel wat ‘prijzig’ de geurstokjes dan.

Kim -

de geur Linen lijkt me ontzettend lekker ruiken maar ze zijn inderdaad best prijzig!

Rieke -

Haaa, ik heb vanmorgen staan worstelen met mijn ‘Linen’ Hema geurkaars. Ik heb ‘m één keer gebruikt en nu krijg ik de deksel er niet meer af xD Het is nog steeds niet gelukt…

Minke Maria -

Als je goedkope, maar goede kaarsen wil in zo’n frisse was geur moet je Cotton nemen bij kruidvat!

Julie -

Ik vind de geurstokjes nog best prijzig. De kleine geurstokjes van Rituals kosten ook €12.50 en dan heb ik liever die in huis staan! :-)
De geurkaarsen vallen dan weer erg mee in prijs, maar als je ze bijna niet ruikt, heb je er ook niet zo veel aan! :-)

Michelle Kaiser -

Ik heb zelf een small Jar van Yankee Candle, die ruik ik niet eens op mijn slaapkamer. En mijn Rituals geurstokjes (die grote) moet ik elke dag of elke 2 dagen omdraaien wil ik ze goed blijven ruiken. Nee het word tijd dat ze die dingen eens beter gaan maken.

Kelly -

Aanrader qua geur: De ‘goedkope’ geurstokjes van de hema in de geur Oriental. Klein potje is.. 5 euro geloof ik en de grote 11.
Deze geur is zo belachelijk lekker, dat ik ervan baal dat er geen parfum van bestaat.

Nancy -

Ik vind de geurstokjes toch wel prijzig voor de HEMA. Jammer, want ik vind het wel een heel goed idee om de stokjes op de wc neer te zetten!

Iris | Todayslipstick -

De Linen geur lijkt me echt lekker!
Liefs, Iris

Danielleeee -

Ze zien er super leuk uit en inderdaad een leuk idee om cadeau te geven! Ik ben erg benieuwd naar de geuren.

Margot -

Ik heb de cedar geurkaars en vind ‘m juist behoorlijk sterk! En wat een heerlijke geur!

Mirella -

Leuk artikel! Als je van munt en limoen houdt moet je even naar de Lidl gaan Martine, daar hebben ze een soort geurbollen in munt/limoen. Heerlijk fris voor het toilet!

Dita -

Wat een fijne review. De handzeep linen is erg fijn. Ik was ook heel benieuwd naar de geurkaars maar die ga ik denk ik niet kopen nu.

Debbie -

Goed artikel! Ik heb de geurstokjes al een tijdje en dacht in het begin dat ze niet zuinig waren, maar integendeel. Echter zal ik ze niet nogmaals kopen gezien ze te duur zijn en helemaal niet lang geuren; miskoop:-(

Saskia -

Ik vind persoonlijk de geurstokjes wel ‘prijzig’ voor hema. Ik zou voor dat geld dan liever de geurstokjes van Rituals nemen (de kleine variant)

Charile -

Wat leuk dat Hema dit aanbiedt! Ik hou zelf ook altijd van de Fresh Linen geur :)

Anne -

Wauw ik ben het er niet echt mee eens. Ik heb de cedar geurkaars en het hele huis ruikt er naar (en ik woon zeker niet klein). Ik hoef de kaars niet eens aan te steken, alleen de deksel er af laten em het ruikt super lekker thuis! Ik ben inmiddels groot fan :)

Martine -

Echt waar? Nou dat is toch ook raar, ik ruik het gewoon niet!

Reageer ook