2Keep a Diary: juli #5

Jááá, we hebben 1 augustus al weer aangetikt en dat betekent volop zomer. Of niet? Het was een rare week wat betreft het weer en ik heb deze week veel in de auto gezeten. Dit was mijn week!

Maandag

Ik begon de dag met een schaaltje Brinta en een kop thee. Ik probeer de laatste tijd wat meer te gaan zitten voor mijn ontbijt en ik merk dat ik de dag dan wel rustiger begin.

Willemijn kwam gezellig bij mij werken. Het was vreselijk weer afgelopen maandag. Het leek net herfst. Een perfecte dag voor…die saaie administratie.

De ene keer duurt het langer dan anders. Deze keer duurde het echt gigantisch lang, want we waren ook allemaal nieuwe formats aan het maken voor ons bedrijf om het onszelf gemakkelijk te maken.

Tussendoor lunchten we. Ik nam wat cherrytomaatjes met avocado en twee broodjes met pindakaas.

Uiteindelijk waren we pas om half twee klaar. We hebben de hele ochtend nodig gehad om afgelopen kwartaal te verwerken. Ik geloof dat we nog nooit zo lang zijn bezig geweest.

De rest van de middag hebben we nagellak geswatcht en toen was het al weer tijd voor Willemijn om naar huis te gaan. Ik werkte nog even door aan wat artikelen en een advertorial. Check hoe donker het hier is, niet normaal!

Rond een uur of vijf liet ik Noa uit. Wat een rotweer. Ik speelde met haar op het veld achter mijn huis en binnen een uur had ik wel drie keer stortregen op mijn kop. Blèh!

‘s Avonds maakte ik spaghetti met rode wijnsaus. De ene keer lukt het beter dan de andere keer en nu smaakte het erg lekker. Ik drink normaal nooit doordeweeks, maar dat kleine beetje wijn maakte ik lekker op.

Ik keek nog wat tv en zag dat de film Inception met Leonardo di Caprio op tv was. Dat is zo’n rare maar goede film. Ik heb de film een keer gezien maar ik weet nog goed dat ik toen niet de hele film mee kreeg.

Lekker slapen!

Ik nam er lekker een cappuccino bij en wat tiramisu om de Italiaanse avond af te maken. Hmmm!

Jorrik had nachtdienst dus ik ging na de film maar naar bed. Ik las nog een boek (De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween) en ik nam Noa ook mee. Ik vind het altijd fijn als ik alleen ben om samen met Noa te slapen, gezellig en veilig!

Dinsdag

Jorrik kwam weer thuis van zijn dienst en ik ging weer weg. Noa had niet echt veel zin om op te staan, zoals je ziet.

Je gaat toch niet weg?

Hoewel ik het wel saai vind als Jor nachtdienst heeft is het enige voordeel dat ik overdag de auto tot mijn beschikking heb.

Toen we naar Kroatië gingen, had ik een handbagage koffer nodig. Deze is van het merk Delsey en sinds ik de koffer heb, gebruik ik hem ook voor het werk. Het is een heel licht koffertje en er past van alles in. Ideaal.

Er werd weer druk gewerkt in huize van Lochem. Die dag hebben we ook gevlogd. Heb je het gemist? Kijk de vlog hier terug!

Na de werkdag ging ik weer naar huis. Het is nog steeds pestweer.

Gelukkig klaarde het weer op toen ik thuis was. Ik liet Noa meteen even uit. Meestal maak ik dan een wandeling van een uur of langer.

Onderweg zag ik deze ‘arme’ boom, wat een storm al niet kan veroorzaken.

En opeens vanuit het niets, springt deze mafkees hier achter me in de sloot. Dat doet ze normaal nooit. Het was niet echt lekker weer dus dan droogt ze zo langzaam op. Zucht!

Eenmaal thuis trok ik mijn relaxte kleren aan van de HEMA en Zeeman. Ik kookte verse pasta en warmde de rode wijnsaus op van gisterenavond.

Ik maakte het gezellig en hing de rest van de avond op de bank.

Woensdag

Vandaag werkte ik thuis. De dag begon raar. Ik zal niet in detail treden maar Noa voelde zich niet zo lekker dus ik ben de hele ochtend bezig geweest om de woonkamer schoon te maken. Dat stond niet op de planning.

Ik racete snel door naar de supermarkt want ik moest boodschappen doen voor een advertorial die voor een bepaalde tijd aangeleverd moest worden. Dat werd doorwerken, want het was allemaal nogal last-minute. Gelukkig presteer ik altijd het beste onder druk!

Aan de slag!

Als ik limoenen in huis heb, snijd ik deze meestal in schijfjes en vries ze in. Die tip heb ik van mijn moeder! Zo heb je een limoen en ijsklontje in een. En de smaak van de limoen blijft goed behouden.

Nadat ik klaar was met werken, speelde ik met Noa en de frisbee. Natuurlijk bleef het ding voor de tigste keer haken in een boom.

‘s Middags gingen Jorrik en ik naar het ziekenhuis. Zijn oma is geopereerd aan haar hart. Dat is allemaal goed gegaan, maar er treden nu behoorlijk wat complicaties op waardoor ze langer in het ziekenhuis ligt dan we dachten.

De rest van de middag zijn we bij haar geweest en verder heb ik niets bijzonders gedaan.

Donderdag

Ik begin met een heerlijk ontbijtje: twee bolletjes met verse aardbeien. Wat zijn aardbeien toch hemels.

Jorrik ging met Noa op stap en zette mij af bij Willemijn. Lief!

Workie workie!

We stoomden flink door want we wilden ‘s middags even naar de stad voor wat inkopen.

Ik had tomatensoep meegenomen voor de lunch. Er gaat toch niets boven tomatensoep!

Voordat we een hap namen, beseften we ons allebei dat dit vast niet goed ging aflopen als we onze shirtjes aan hielden. We trokken voor de zekerheid maar even iets anders aan!

Na de lunch namen we nog wat video’s op. Daarna gingen we met Willemijns auto naar de stad. Alleen als het hard regent lekt het in de achterbak. De auto stinkt nu nogal naar zweetsokken, haha!

We gingen op pad voor een nieuwe computer, op naar iCentre voor een MacBook! Ik heb nog nooit mijn eigen computer gehad, want ik gebruikte altijd een oudere Windows laptop van Jorrik. Maar die is al zo oud, dat het echt tijd is voor een nieuwe. Ik kon niet wachten om eindelijk een Macbook te kopen. Het werd de MacBook Pro!

Gelukzalig MacBook Gezicht

Na deze mooie aankoop, gingen we lekker naar de Mc D om te snacken. Wij zijn gek op kipnuggets!

Ook deden we nog een aantal leuke inkopen voor LiveLifeGorgeous. We kunnen niet wachten om deze producten te reviewen!

Bij de Kaldi haalde ik nog een zak losse thee. Ik zag ook deze ice(d) tea staan en moest weer denken aan New York. Leuk dat ze dat hier verkopen!

We maakten hier ook nog even een tussenstop voor een kopje thee en een lekker bakje cappuccino met amandelkoekjes. Life is good.

Willemijn bracht me daarna weer naar Centraal Station en daar wisselde ik even onze Kroatische kuna’s om voor euro’s.

Eenmaal thuis was Noa erg blij om me te zien. Zo blij dat ik niet meer naar buiten mocht.

Behalve om te wandelen dan.

En de rest van de avond…heb ik uitgevogeld hoe mijn MacBook werkt onder het genot van een bakje Knibbel Knabbel Knuisje thee dat ik bij de Kaldi kocht.

Vrijdag

Goedemorgen! Ik begon de dag weer met die heerlijke thee en twee boterhammen met pindakaas.

Ik deed online wat Vanilia aankopen in de sale. En ik werkte tot een uur of een aan LLG en 2WMN.

Daarna fietste ik een stuk met Noa. Onderweg laat ik haar meestal even afkoelen in de sloot en kan ze wat drinken.

Tijdens het fietsen zag ik overal veulentjes, zo lief!

Daarna gingen Jorrik en ik weer naar het ziekenhuis. De afgelopen dagen waren erg zwaar geweest voor zijn oma. Ze dacht zelfs dat ze het niet zou halen, daar schrokken we van.

We hebben een hele tijd in het ziekenhuis doorgebracht. Toen we terug kwamen hadden we geen zin om te koken dus onderweg haalden we een pizza in Roden. Ik bestelde een Pasadena. Jor viel nog net niet van zijn stoel, want al sinds we elkaar kennen bestel ik al-tijd Quattro Formaggi. Maar deze was ook wel lekker!

Ik werkte nog wat met een uitgetelde Noa naast me en dat was het dagje al weer.

Zaterdag

Het weekend is aangebroken. Ik ben vorige week een week niet thuis geweest dus het huishouden riep. En behoorlijk! Ik moest aan de slag maar had totaal geen zin.

Ik begin meestal gelijk als ik uit bed kom, maar dan ben ik soms zo bezig dat ik vergeet te eten. Eerst maar eens een boterham!

Ik had veel gedaan in het huishouden maar ik was nog lang niet klaar. Jorrik ging dit weekend met zijn vrienden wat leuks doen en hij zette mij in de stad af.

Ik ging even snel in mijn eentje naar Groningen. Ik had zin om even lekker te shoppen en daarna zou ik weer naar Jorriks oma gaan.

Ik ben ongeveer twee uurtjes in de stad geweest en daarna ging ik naar het ziekenhuis. Terwijl ik wachtte op mijn schoonmoeder en Jorriks opa, at ik een broodje in het ziekenhuis.

Rond zes uur ging ik met de bus naar huis en ja hoor: een koffievlek. Zucht.

Het was prachtig weer zaterdag dus ik speelde nog even met Noa buiten.

Daarna schreef ik nog een artikel voor LLG, at ik ondertussen soep en Skypte nog anderhalf uur met mijn zus. De zaterdag was zo voorbij.

Zondag

Zo, daar was ik wel aan toe. Ik was weer gelijk vanuit bed begonnen met de rest van het huishouden. Na twee uur besloot ik eens even te gaan zitten en te eten.

Noa geniet ook van het zonnetje.

Even de plantjes water geven. Dat gaat niet zomaar, er heeft er nog een dorst.

Het was ook zo warm. Ik trok een zomerse outfit uit de kast en liet Noa even zwemmen

Ik hielp mijn schoonmoeder nog even met haar tuin, want ze heeft nu niet zoveel tijd vanwege het feit dat haar moeder in het ziekenhuis ligt.

Het was geen rustige zondag, ik heb ontzettend veel dingen in het huishouden gedaan. Dat heb je als je even weg bent geweest. Maar rond een uur of vijf vond ik het wel goed. Ik probeerde -sinds jaren- weer eens Canei. Deze variant is met peer en is lekker fris in de zomer!

Ik werkte nog weer verder aan LLG en 2WMN na het eten. Ik had niet zo heel veel trek du sik nam een schnitzel en wat komkommer, tomaatjes en mozzarella. Ik wilde mijn moeder nog bellen, maar daar had ik de puf niet meer voor. Morgen dan maar!

Pfff, de week en vooral het weekend zijn weer omgevlogen. Komende week zijn we weer te horen op Radio Noord maar dat zie je binnenkort in Willemijn haar diary! Fijne week allemaal!

46 reacties

Suus -

Blijft leuk om een kijkje in iemands anders leven te nemen! En ik ben echt enorm jaloers op al jullie mooie Vanilia kleding… ;)!

Tinka -

Hey Martine en willemijn.
fietsen jullie allebei met de honden??
heb zelf een Cane Corso ze heet Vita.
Ze is al 3 jaar oud. Het lijkt me zo eng met haar te vallen. Hoe zijn jullie hiermee begonnen? Heb een tuig voor haar wat lijkt op de k9.
Oja nog een vraagje hoevaak dweilen jullie in huis ivm de hond??
Sterkte me de oma van jorrik dat is een zware operatie.
Vind die diaries altijd zo leuk van jullie beiden. met die foto’s :)
groetjes Tinka

Martine -

Hoi Tinka, wij fietsen beiden met de honden. Ik gebruik daarvoor een kortere leren riem en het K9 tuig. Een korte stevige riem is goed om te gebruiken. Ik zou je aanraden om eerst met je fiets aan de hand en lopend met je hond naar een rustig stuk te gaan waar je nog niet zo zeer hoeft op te letten met het verkeer (auto’s). Zodra je gaat fietsen en je merkt dat de hond trekt, corrigeer je en trek je de hond rustig terug (je kunt een commando geven zoals ‘hier’ of ‘naast’ bijvoorbeeld). Probeer in het begin langzaam te fietsen zodat je kunt wennen en hou altijd je linkerhand bij de rem, je moet altijd bedenken dat jij degene bent die bepaalt en niet de hond dus blijf streng. Honden letten van nature wel op en heel af en toe gaat het wel eens fout. Ik ben nog nooit gevallen maar ik heb wel eens een keer gehad dat ik de lijn iets te lang had en dat Noa toen voor mijn fiets langs naar links wilde. Toen raakte mijn band haar poot een klein beetje en schrok ze natuurlijk. Zo leren ze het wel af 😉

Ik heb ook een keer gehad dat Noa een kat zag en dat ik haar niet meer kon houden (gelukkig op een rustig fietspad, niemand te bekennen). Toen heb ik haar losgelaten en meteen fel gecorrigeerd. Hierdoor kon ik veilig remmen -dus mezelf eerst in veiligheid brengen- en Noa rende niet achter de kat aan maar kwam na 2 meter weer schuldig terug lopen.

Maar ik voorkom dit nu door zelf goed op te letten of ik een kat zie. Nu zie ik ze vaak eerst voordat Noa het doet en corrigeer ik haar bij voorbaat. Ik maak de riem dan nog net iets korter en ik rem alvast zodat ik langzaam om de kat heen kan fietsen en ‘nee’ kan zeggen tegen Noa. Dat helpt! Hoe vaker je fietst, hoe beter het zal gaan. Je moet het zelf even aanvoelen en ook de hond leren aanvoelen. Als het eenmaal lekker gaat, is het echt leuk om met je hond te fietsen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Succes!

Nathalie -

Leuk weer!
Je schoonmoeder heeft echt een prachtige vloer! Enig idee waar die van komt??

Martine -

Dat weet ik helaas niet. Ik weet alleen dat het echt hout is en ook heel bewerkelijk om te onderhouden!

Lillyshuid -

Wat heb je een drukke week gehad! En ik denk dat een Macbook je super goed gaat bevallen :-)

charlotte -

Leuk dat je een macbook hebt gekocht! Ik heb zelf de macbook air en ben er nog steeds erg blij mee. Het werkt super. Afgelopen woensdag was ik jarig en had ook flink wat plensbuien op mijn verjaardag. Dat is minder, haha.

anna -

Leuke foto’s! Die foto van Noa met de sproeier is zo grappig, haha. En ik heb jullie vanochtend gehoord op de radio, was super leuk!

Martine -

Wat leuk dat je geluisterd hebt 😀 !

Hilde -

hey martine,
ik heb ook al een paar jaar een macbook pro! ik wil nooit meer zonder, hoop dat jij er net zoveel plezier aan beleeft als ik.

Martine -

Nou en of, ik beleef er ENORM veel plezier aan 😀

Sara -

@Martine: Productief maar hectisch weekje! Hartstikke leuk geschreven. Mag ik vragen wat Jorrik voor werk doet gezien hij nachtdiensten heeft?

Martine -

Hij is beveiliger :)

marrie -

Doet je vriend wel es wat in het huishouden?

Martine -

Ja zeker, maar hij werkt ook 80 uur per week en heeft vaak nachtdiensten en ik ben veel vaker thuis dus onze verdeling is niet 50/50 maar dat vind ik niet erg.

Marrie -

Ok, dat is wel een hele zware werkweek, nou snap ik het!

Allissa -

Haha wat een geweldige snijplank! Zo leuk :) leuke fotooooo’s.

Roos -

Leuke diary weer Martine! Wat me opvalt -gewoon uit interesse hoor! 😉 – ga je nog naar de sportschool? Ik zie dat je vaak, en lang, loopt met Noa maar eigenlijk niet meer dat je echt gaat sporten. Geniet van het mooie weer en keep up the good work girl!

Martine -

Hi Roos, de combat is voorlopig weer stop gezet op mijn sportschool. Vorig jaar zomer gebeurde dat toevallig ook al en toen deed ik een mislukte poging om andere lessen te volgen waar ik niets aan vond. Als het binnen een maand niet opgelost is ga ik naar een andere sportschool :)

Malou -

Thanks voor de limoen tip! Ik had er nog eentje liggen en ga morgen op vakantie en dacht nog; wat zal ik eens met die limoen doen? Die ligt dus nu in de vriezer ;D

My Creative Life - Marìs -

Leuk je Macbook! Ik word ook altijd zo blij van iets nieuws waar ik lang voor gespaard heb, of wat ik gewoon echt nodig heb. Mijn laptop loopt soms ineens vast, dan moet ik de uitknop ingedrukt houden, heel irritant. En hij is ook al 2x gecrasht. Dus ik ben ook hard voor een Macbook Pro aan het sparen en ik hoop hem in december te kunnen kopen (met btw korting bij Dixons die ze dan vaak hebben), kan nu al niet wachten!

Rosanne -

Wat een heerlijk uitgebreide en zomerse diary :)
Ik vind die foto van Noa toen ze buiten speelde op zaterdag erg mooi!
En heel veel beterschap voor je oma gewenst en jij veel sterkte<3

suus -

Oh ik ben heel benieuwd naar je vanilia aankoopjes! Leuke diary, het weer was inderdaad niet echt zomers maarja we leven nou eenmaal in Nederland.

Deborahschrijft -

Leuk altijd om te lezen! Hoop dat de vlek uit je jurk is gegaan?

Martine -

Jaaazeker, daar heb ik zo’n Vanish stick voor: ideaal!

Nelly -

Leuk!!! Sinds kort hebben we voor onze boxer ook een K9 tuig. Geweldig ding. Door jou ben ik me daar in gaan verdiepen. Een goed passend tuig voor een boxer is nogal lastig vanwege die brede borstkas. Fluor geel…valt ze goed op.

Martine -

Wat fijn dat ik je op die manier heb kunnen helpen. Ik ben er ook nog steeds heel blij mee!

Lindsey Beljaars -

Wat een heerlijke foto’s weer! Leuk om te zien dat je zoveel met Noa wandelt. Mijn vriend heeft ook een mechelaar en ben er dol op. Loop en zwem er ontzettend graag mee!

Kirsty -

Leuke foto’s! Gaaf ook dat je nu een Macbook hebt! Ik ben benieuwd naar de producten die jullie bij de Kruidvat hebben gekocht :)

Leah -

De foto dat Noa water uit de gieter wil drinken is echt hilarisch haha! Fijne week gewenst! 😀

Jennifer -

Ziet er weer leuk uit!

Do -

Zo te zien heb je een leuke, drukke en productieve week gehad. Erg leuk om een kijkje in je/jullie leven te nemen. :) Dat leren jasje staat je trouwens erg mooi.

Leonie -

Wat een hoop foto’s! En zo leuk om te zien allemaal. Ik had ook een nieuwe laptop nodig, maar na lang twijfelen toch niet gegaan voor de Macbook. Ik gebruik m voor zo’n bedrag toch te weinig..

Suzanne -

Leuk om te zien, fijne week!

Desiree -

Wat een hoop fijne foto’s! Je ziet er echt enorm stralend uit zeg! En dat varkensplankje vind ik stiekem heel erg leuk! Geniet van deze nieuwe week dames!

Martine -

Ah wat lief, dankje Desiree! :)

Saskia -

Wat een goed idee om schijfjes citroen/limoen in te vriezen! Nu moet ik vaak een halve citroen weggooien en op deze manier heb je altijd citroen in huis :)

Martine -

Handig hè? Ik vergeet soms ook nog wel eens dat ik een citroen of limoen in huis heb dus als ik er nu meerdere in huis haal bewaar ik ze op deze manier. In de zomer ook erg lekker in een glas water!

Dita -

Wat een leuke foto’s Martine!

Liset - Beautydagboek -

Yay, een Macbook! Wat zul je daar veel plezier aan beleven. Ik heb er zo’n twee jaar terug ook eentje gekocht en ik ben er zo blij mee :). Het gebruiksgemak is zo fijn en hij werkt gewoon super goed. Wat naar dat de oma van Jorrik wat langer in het ziekenhuis moet blijven, heel veel beterschap voor haar gewenst!

Els -

Van al die broodjes en bolletjes kan je heel dik worden…witmeelproducten zijn niet goed voor ons!

Rianne -

Dat weet ze vast wel, maar dat betekent niet dat je jezelf gewoon wat lekkers moet gunnen. Niet iedereen eet perfect of wil alleen maar gezonde dingen eten. Daarnaast zou je misschien naast zo’n opmerking ook nog wat leuks kunnen zeggen over dit artikel ipv alleen commentaar leveren.

Leuke diary! Van de Macbook zul je echt geen spijt krijgen 😀

Martine -

Amen! 😀

Kelly -

Leuk! Ben benieuwd naar jullie aankoopjes van de kruidvat

Margot -

Wat een leuk overzicht weer! En goede tip van die limoentjes, dat ga ik ook eens doen.

Imke -

Wat een fijne week weer!
Het blijft leuk om jullie vlogs/artikelen te volgen.

Reageer ook