Wat eet je in de zomer?

Als het warm is, heb ik nooit zin om te koken of heel warm te eten. Barbecueën vind ik leuk, maar dat doe je ook niet iedere dag. Maar wat eet je in de zomer?

In de zomer eet ik vaker pasta. Pasta is lekker licht en kun je met veel lichte sauzen combineren. Je kunt er een lekkere, frisse salade naast serveren of pastasalade maken. Dit laatste is ook uitstekend geschikt om mee te nemen naar je werk als lunch. Maar alle dagen pasta eten is natuurlijk niet heel gezond. Het is belangrijk om gevarieerd te eten, maar in de zomer merk ik toch dat ik daar moeite mee heb. En daarnaast ook een gebrek aan inspiratie.

Naast salade ga ik liever op hete dagen voor een broodje met een salade er bij. Bijvoorbeeld een broodje met zelfgemaakte tonijnsalade van tonijn, yoghurtmayonaise, rode uitjes en citroensap. Ik maak er dan weer (saai) een salade bij. Ik weet gewoon niks anders. Of een broodje zalm met wat rauwkost er naast.

In de zomer heb ik vooral zin in pasta of brood met salade en niet in die vieze kleffe rijst en al helemaal niet in aardappelen. Hoewel ik gek genoeg patat altijd erg aanlokkelijk vind in de zomer. De geur van patat doet me zo denken aan fijne herinneringen van vroeger. Dan lagen we de hele zomer van 10:00 tot 20:00 aan het zwembad en haalden we daar lekker een patatje en een ijsje. Geweldig.

Kortom, in de zomer krijg ik altijd nog meer zin om ongezond te gaan eten. Het is makkelijk, je hoeft zelf niet boven de hete pannen te staan en ik baal dat ik zo weinig inspiratie heb voor zomers eten. Ik ben in de zomer veel eerder geneigd patat te eten of pizza te maken/bestellen. Of uit eten, genietend van het zonnetje op een lekker terras! Ik ben -afgezien van het weer- altijd stiekem weer blij als de herfst en winter er aan komen, want dan heb ik veel meer inspiratie om te koken.

Ik eet ook sowieso minder met warm weer, ik heb dan niet zo veel behoefte aan eten lijkt het wel. Ik drink dan vooral veel. Zo kan ik ook prima teren op wat rauwkost in de avond, zoals een komkommer en wat tomaten. Klaar! Maar saai is het wel. Toch maar vaker barbecueën dan? De ene keer vlees de andere keer vis? Je ne sais pas.

Hebben anderen ook zo’n zomereetdip of wat eet je in de zomer?

35 reacties

Kyona -

Pastasalade, couscoussalade, rijstsalade.. Zo wissel ik m’n salades een beetje af. Zoete aardappel vind ik ook altijd lekker dus daar maak ik ook graag wat bij. Wij eten juist minder pasta in de zomer haha!

Amber -

Fruit fruit fruit en eigenlijk zo weinig mogelijk waar de pan/oven voor aan moet. Het is hier altijd al zo warm omdat ik op 3 hoog woon en als ik dan nog moet gaan koken word ik gek, haha. Ik eet vooral makkelijk en bij elkaar geraapte gerechten aangezien ik meestal ook geen honger heb.

Linda -

De zomer, haat liefde hier hoor. Ik weet ook niet wat ik moet eten. Veel salade inderdaad. Ik merk wel dat ik vaker eet, maar dan kleinere porties. En dan lekker veel fruit. Oh dat vind ik zo lekker in de zomer. Voor het avondeten is dat natuurlijk niet echt vullend. Ik maak graag een tomaat, feta, naan brood salade. Alles in blokjes snijden, in een kom en klaar! Vrij simpel en toch net even iets anders dan een ‘gewone’ salade. Eet smakelijk!

larissa -

Ja ik heb het ook! Zeker nu het zo warm is heb ik eigenlijk geen honger, ik drink heel veel en lijk zo gevuld. Vroeg in de ochtend eet ik gewoon een ontbijt en pas ‘s avonds rond een uur of 7 krijg ik terug honger. De laatste dagen heb ik gewoon rauwkost met gerookte zalm of garnalen gegeten. Vanavond eten we mosselen, maar die maak ik zelf niet klaar daarvoor vind ik het te warm :p

B -

Ik beperk met dit weer altijd koolhydraten. Fruit, groente en een beetje vlees of vis.

Rowan -

Ik eet ook veel liever ‘koud’ ‘s avonds dan warm met dit warme weer!

Lorena -

In de zomer heb ik altijd zin in Mexicaans & Tex Mex eten! Wraps en taco’s met vlees of vis, barbecue met lekkere coleslaw erbij en natuurlijk een Corona op z’n tijd :) Verder eet ik vooral salades, met het warme weer heb ik niet zo’n ontzettende honger!

P. -

Grappig, ik vind t helemaal niet erg om in de zomer te koken eigenlijk. Vandaag heb ik een ovenschotel gemaakt die best voor winters door kan gaan haha. Verder vind ik wraps, salades en vis lekker zomers eten. Ik kwam ergens een recept tegen voor een salade met mango, heerlijk. Verder .. smoothies! Stuk gezonder dan milkshakes, waar ik ook altijd (extra :p) zin in krijg.

Diana -

Salade:

Veldsla
Balsamicoazijn
Perzik
Tomaat
Cashew of pistachenoten
Parmaham of andere ham

Super lekker en binnen 5 minuten ben je klaar. Het ziet er ook nog eens mooi uit.
Stokbroodje erbij en tadaa.

Aniek -

Ik herken dit heel erg! Zelf lust ik geen sla, waardoor een salade het sowieso niet wordt.
In de zomer ga ik snel voor pastasalade, patat met snacks (heb ik serieus elke dag in de zomer dan wel zin in) broodjes, pannenkoeken of soep!
Aardappels/rijst en dat soort dingen komt er niet in!
En wanneer de zomer voorbij is, sta ik weet lekker in de keuken!

Naomi -

Ik eet ook vaak pasta in de zomer. Ik eet ook vaak koude pasta salades en heb ook een recept van een salade met zoete aardappel, heerlijk!

x

Margot -

Ik heb veel minder trek met dit weer en ga het liefst voor (pasta) salades en smoothies (en ijsjes natuurlijk).

Nancy -

Ik maak tijdens warme periodes vaak wraps. Dit is de favoriet hier in huis: wraps met avocado, zure room, bosuitjes, rucolaslamelange, en kipreepjes gemarineerd in Mexicaanse kruiden. Hmm

Maxie -

Ik kijk altijd naar de keukens uit warmere streken voor inspiratie. Zo eet ik veel Italiaans, Spaans en Grieks eten (o.a. pasta, maar ook tapas hapjes, koude gehaktballetjes met feta enz.). Maar ook de Mexicaanse keuken (quesadilla’s) en Japanse keuken (sushi) vind ik heerlijk in de zomer, en moeilijk hoeft het niet te zijn!

jose -

Ik eet ook veel soep. Of quiche, dat kost lekker weinig tijd en als je griekse yoghurt gebruikt ipv creme fraiche is het ook nog wat lichter. En je kan er werkelijk alles doorheen gooien wat je maar wil. Ik krijg hier honger van haha.

Cheyenne -

Ik vind het ook altijd moeilijk om evenwichtig te eten in de zomer!

Nesrin -

Herkenbaar! In Nederland heb ik geen zin om te koken en ga dan vaak voor iets makkelijks. Omdat ik twee kinderen heb wil ik niet elke keer voor afhaal/junkfood gaan.

Mirjam -

Ik maak veel pastasalades, of koude rijstsalade met veel fruit… Gisteravond op het werk een simpele salade met een tosti. Voor dit weekend op het werk ga ik denk ik voor een licht soepje, om wel wat zout ook binnen te krijgen.

Volgend jaar heb ik een tuin, dus dan zal de barbecue wel vaker aan gaan! Bij mijn ouders thuis zetten we de bbq aan voor wat feta en een stukje vlees bij de salade. Ideaal!

Moira -

Moet je hier in Nieuw Zeeland komen wonen is het ongeveer 8 maanden per jaar warm heb mezelf maar aangeleerd om toch maar gewoon te koken in de hitte. Ik maak wel meer pasta en sla in de hete tijd. Maar daarin kun je toch ook genoeg varieren met verschillende groentes. Ik eet helemaal geen fast food meer ben afgelopen jaar 50 kilo afgevallen dus mijn etensstijl is totaal aangepast.

Heleen -

Wauw, 50 kilo!

suus -

Gisteren hebben wij tortilla pizza op, licjt want geen pizza bodem maar toch die lekkere hartige smaak. Ik gebakken aardappeltjes heb ik ook meer zin dan in gekookte. En pastasalade ja heerlijk. Of een broodje zelfgemaakte hamburger of pittige kip. Of soep. Rijst met chicken tonight vind ik ook zomers lekker. En vooral heel veel fruit en water :).

Kirsty -

Ik heb ook een stuk minder eetlust in de zomer, zeker als het zo warm is als nu. Een normale avondmaaltijd krijg ik niet meer weg en daarom probeer ik vaker te eten, alleen dan wel kleinere porties. Ik zit echter na een kleine salade al uren propvol, dus ik hoop eigenlijk dat het snel weer wat minder warm wordt en ik weer wat meer kan eten; ik moet niet afvallen maar als ik zo slecht eet lok ik het helaas wel uit. Ik eet ook vooral broodjes en salades, zodat ik door die laatste toch nog mijn groente binnenkrijg en boven de hete pannen staan vind ik wel heel zielig voor mijzelf dus dat vermijd ik zoveel mogelijk 😛

Lindsey Beljaars -

Ik eet het liefst een heerlijke, gezonde, koude pastasalade!

Do -

Salades zijn altijd goed in de zomer :)

Liset - Beautydagboek -

Ik eet niet zo heel veel anders in de zomer, alleen dat ik iets minder eet omdat een vol gevoel altijd zo naar voelt met dat warme weer :). Aardappels eet ik dan haast niet, die vind ik te vol, maar rijst of pasta is heerlijk!

Shirley -

Ik hoor vaker dat mensen geen trek hebben, maar de AH bij mij in de buurt is iedere keer halfleeg met mooi weer. Bij mij heeft warm weer geen effect op mijn eetlust, al heb ik misschien wel minder zin in koken.

Carina -

Couscous salade, pastasalade, een gevulde ijsbergsalade met mais, olijven, tonijn en paprika. Komkommer met tomaat, rode biet met witte kaas… je kunt eindeloos varieren :)

Suzanne -

De afgelopen dagen hebben wij gewoon normaal kost gegeten. Vaak is het toch iets van een salade met kip, barbecueën, pasta of brood met iets van vlees.

Dita -

Heel herkenbaar. Ik vind koken super leuk behalve met dit warme weer. Meestal maak ik een salade of tosti. Een patatje vind ik ook heerlijk maar is natuurlijk niet gezond.

Arlet -

Zo grappig want had het laatst hier ook met mijn ouders over haha.
In de zomer vind ik couscous met feta en spinazie ook echt heel lekker of sws couscous salades en voor de rest een beetje hetzelfde als jij haha
xxx

Saskia -

Met dit weer eet ik ook graag salades en lekker veel fruit! Vaak vliegen de kilo’s er ook af met dit weer haha :-)

Anniek -

Ik heb nu juist ontzettend veel zin om te gaan experimenteren met avondeten! Vooral salades: je kunt er zó veel kanten mee op. Zelf ben ik van plan morgen een mexicaanse salade te gaan maken, met nachochips, avocado, mais, bonen, komkommer, ik denk tahindressing, en nog veeel meer groente :) Op internet zijn ook ontzettend veel verfrissende saladerecepten te vinden, die helemaal niet zo moeilijk zijn. Liefs!

Iris | Todayslipstick -

Heel herkenbaar! Ik heb ook echt geen zin om met dit weer te gaan koken en dan is iets halen al snel gedaan. Pastasalade vind ik ook erg lekker!
Liefs, Iris

Japkejanneke -

Heel herkenbaar. Ik heb ook minder eetlust in de zomer. Ik vind lekker koude wraps met gerookte kip of zalm, avocado en wat lekkere rauwkost ook altijd heerlijk. Verder kun je naast pastasalades natuurlijk ook couscous salades maken. Dat vind ik nog net wat frisser en lichter dan pasta.

Natasja -

Ik krijg dan ook allemaal zin in ongezond! Niet normaal. Inderdaad waarschijnlijk door de fijne herinneringen! Wel een beetje jammer want ik ben net 10 kilo kwijt… Ik doe mijn best om het fast food tegen te houden, maar het is verdomde lastig!

Reageer ook