Waar gruwel jij van?

Er zijn van die dingen waarbij je al over je nek gaat als je er aan denkt. En dan hebben we het specifiek over eten. Hoewel je ouders vast geprobeerd hebben om je alles te leren eten, zullen er altijd dingen zijn die je niet lust. Waar gruwel jij van?

Photo Credit: Lord V via Compfight cc

Iedereen is anders dus we gruwelen allemaal van andere dingen. Willemijn en ik hadden een ontzettend leuk gesprek over eten en de manier waarop het klaargemaakt is wat bepaald of we het lekker vonden ja of nee. Dit is waar wij van gruwelen:

Willemijn

Zachtgekookte eieren

Ik gruwel van een zachtgekookt ei. Ik vind eieren lekker, maar ik word misselijk van de gedachte aan een zachtgekookt ei. Als ik een ei kook, moet deze (kei)hard zijn. Ik zet daarom nooit een kookwekker om bij te houden hoeveel minuten het ei in de pan zit, ik laat het er sowieso lang in zitten. Er mag absoluut geen slijmerig eigeel meer te zien en proeven zijn. Bah!

Thee met suiker

Als er iets is wat ik vies vind, is het thee met suiker. Ik dronk thuis nooit frisdrank, maar altijd water of thee zonder suiker. Grappig weetje: Martine dronk juist als kind thee met melk en suiker. Pas toen ze bij haar schoonmoeder woonde leerde ze om thee te drinken zonder melk en suiker.

De fajita uit NY

Bij een veganistisch restaurant in New York at ik een glutenvrije fajita. Als ik eerlijk ben, was dit heel vies. Het had helemaal geen smaak en qua structuur leek het net een stuk karton. Nooit meer!

Martine

Volkoren pannenkoeken

Ik vind veel dingen lekker, maar de structuur van bepaald eten kan mij soms niet bekoren. Dat heb ik met volkoren pannenkoeken. Die kleine vezeltjes er in, aaah! Ik vind dat zo vies. Nee, als je dan pannenkoeken maakt, doe het dan goed.

Droge pasta

Vroeger kon mijn moeder niet zo goed pasta klaarmaken. Op een of andere manier wokte ze de pasta ofzoiets na het afgegoten te hebben met van die kruiden waardoor de pasta ontzettend droog werd. Ik vond pasta vroeger daarom altijd vies. Totdat mijn zus een keer hele lekkere spaghetti voor mij klaarmaakte op de Italiaanse manier – no ketchup. Verrukkelijk!

Sojaburgers

Ik had een keer zo’n honger en mijn moeder was heerlijke hamburgers aan het bakken. Althans, het rook heel erg lekker. Ik nam een hap en slikte het met moeite door. Het bleek een sojaburger te zijn en iedereen aan tafel vond het vies. Het was gortdroog aan de binnenkant en had een hele muffe smaak. Nooit meer!

Gezamenlijk

Oesters, mosselen en slakken

We hebben ze nog nooit gegeten (op één oester na, voor Willemijn), maar dat hoeft van ons ook niet. Hoewel we stiekem wel hebben toegegeven dat we in ons neus peuteren (en het opeten, ahum) lijkt deze ‘koude snot’ ons he-le-maal niets. Dat slijmerige lijkt ons ontzettend goor en we gruwelen bij het idee dat we het op moeten eten.

Rood vlees

Een klein beetje rood vlees vinden we wel lekker, maar rosé vlees waarbij het bloed in je bord druipt naast de saus en je extra goed moet kauwen? Nee dankjewel!

Tartaar

Tartaar is gewoon een flauw stukje vlees, kraak noch smaak. Daar maak je ons niet blij mee.

Rauwe eieren

Mijn moeder vertelde me wel eens dat mijn oom ‘s ochtends een rauw ei in een glas deed en het op dronk. Van die gedachte word ik al misselijk en Willemijn ook. Dingen met rauwe eieren er in, brrr! Zo kregen we een keer een rauwe tartaar met een rauw kwarteleitje bovenop. We waren er misselijk van en hadden nog darmkrampen op de koop toe ook!

Krokant gebakken ei

Een ei dat aan twee kanten gebakken is, getsie! Waarom?

Zeevruchten en inktvisringen

Het moge duidelijk zijn, wij lusten vooral gerookte zalm en witvis. Maar zeevruchten of gefrituurde inktvisringen? Daar moeten we niet aan denken. Zo at Willemijn een keer met lange tanden paella bij haar schoonfamilie en pulkte ik een stuk elastische inktvisring uit mijn kies.

Wat zijn dingen waar jij van gruwelt?

47 reacties

Demi -

Er zijn 2 dingen die ik echt niet door mijn keel krijg. Gekookte wortels, en bloedworst! Tartaar vind ik trouwens wel echt heel lekker haha (:

Rosalie (4BeautyandLife) -

Wat een fijn artikel! Ik ben een redelijke moeilijke eter. Dacht ik. En nu lees ik de comments en denk ik dat het eigenlijk wel meevalt. Ik lust ook geen zachtgekookt ei. Verschrikkelijk! En ben geen visliefhebber, maar eet het uit beleefdheid wel op. Al vind ik zalm echt niet lekker, dus die sla ik over. Orgaanvlees ben ik ook niet wild van. En paddestoelen. Persoonlijk ben ik van mening dat die niet gegeten dienen te worden. En ik heb soms ook moeite met bepaalde structuren. Zoals garnalen en kreeft. Dat heeft een vervelende knarsende structuur. En, een ding dat tegenwoordig “in” is, dat ze van iet een schuim/foam maken. Ik trek die structuur ook totaal niet. Bah. En een ding waarvan ik echt vermoed dat niemand het lekker vindt is selderij. Dat zit in allerlei salades verstopt en ik vind het echt een verschrikkelijk overheersende smaak hebben die het complete gerecht verpest. En vlees waarvan je nog kan zien van welk deel van het beest het vandaag komt. Zo, dit was mijn bijdrage 😉

Dionne -

Ik lust geen koude groenten, tomaat, komkommer, paprika. Warm lust ik ze wel. Soms wel een beetje FML, want het is zo’n fijne gezonde makkelijke snack. Ik blijf proberen, want tomaat begin ik al iets van te waarderen.

Lot -

Leuk artikel maarre… Uit dat rijtje zijn alleen oesters slijmerig :p slakken zijn meestal juist te taai (die die uit de diepvries komen, in Frankrijk zijn ze meestal goddelijk) maar smaken erg lekker! En mosselen zijn ook niet bepaald slijmerig haha. Smaakt trouwens allemaal prima, oesters zijn vooral zout (smaakt eigenlijk als een slok zeewater), slakken smaken nergens naar (je bereidt ze met kruidenboter, dat proef je) en mosselen hebben ook weinig smaak. Zou het toch eens proberen! Al is het alleen al om zeker te weten dat je het vies vindt haha :p

Ik proef altijd alles. En ik eet eigenlijk altijd alles op omdat ik het onbeleefd vindt om dingen te laten staan maar wat ik echt wálgelijk vind is die pasta uit het vriesvak van Iglo, smaakt naar gekookte diepvriesgroente en meer niet. En het gevoel van bepaald eten: de korreltjes in griesmeel, de boterige vettigheid van vanillevla.

Miriam -

Nou, dankzij dit artikel gruwel ik nu ook bijna van alle items waar jullie van gruwelen haha (thnx girls ;p). Ik vind stukjes (‘fruit’) in toetjes ook echt gruwelijk, blehhhh.

Eva -

Tartaar kan heerlijk zijn mits het goed word klaar gemaakt. Vaak is tartaar uit de supermarkt niet van gehakt biefstuk, maar van verschillende soorten rundvlees, wat het droog en smakeloos maakt. Mosselen, slakken en oesters zijn ook niet zo mijn ding (ik heb ze nog nooit gegeten maar dat slijmerige, jakkes…) en ook garnalen sla ik liever over. Verder hou ik absoluut niet van prei-schotel en zuurkool. Verschrikkelijk vind ik het. Ook doe je me absoluut geen plezier met gebakken zalm en rode kool 😉

Het is ook leuk wat opvoeding kan doen. Ik eet tegenwoordig regelmatig vis , maar dit komt vooral door mijn man. Naast kibbeling aten wij thuis nooit vis wat ervoor gezorgd heeft dat ik de smaak al snel te overheersend vind. Sowieso ben ik niet zo van de vlees en vis, wat best lastig is in combinatie met een overgevoeligheid voor melkproducten en een vitamine B12 tekort 😉 xx

Esmé -

Ik vind van die runderriblappen die je uren moet stoven echt superlekker. Maar jammer genoeg er zitten altijd van die vieze vette randjes aan en dat is zo gruwelijk vies haha.

My Creative Life - Marìs -

Mosselen en champignons, die structuur, gatverdamme! Als ik dat moet eten ga ik echt over mn nek, haha.

Margriet -

Thee met suiker, ook enorm vies!
En alles wat glibberig en slijmerig is (ja klinkt vies, I know) wil ik ook echt niet eten!

Margriet -

En nu bedenk ik nog iets: druivensap. Ik word vaak raar aangekeken als ik zeg dat ik het niet lekker vind, maar echt, dat vind ik zo vies! 😉

Deborahschrijft -

Grappig hoe ieders smaak zo verschilt! Ik gruwel echt van Hachee, vroeger moest ik daar zo vaak van overgeven als we het aten (gok door o.a. het laurierblad, die smaak… gatver!), dus daar heb ik echt een trauma aan overgehouden. Verder haat ik doorgebakken vlees, ik hou dus juist wel van roze vlees! Ik ben ook niet zo’n fan van geitenkaas (alleen oude geitenkaas vind ik te nassen), veel bonen (behalve in een bonenschotel, maar niet alleen met aardappels zegmaar), sukadelappen, speklappen, gebakken lever, radijs, gebakken zalm (gerookt of rauw vind ik het heerlijk) of überhaubt gebakken vis (niet persé omdat het vies is, maar een klein trauma aan overgehouden omdat ik eens stikte in een graat). Als laatste haat ik de smaak van gember… dat doet mij denken aan zeep.

Lenneke -

Prei die in die roerbakmixen zit! En misschien ook wel gewone prei. Het gevoel als het over je tanden gaat als je het eet… Brrrrr vre-se-lijk

Vera -

Broccoli! Dat vind ik echt afschuwelijk.
De geur en de structuur maken me zo misselijk hahaha.
Oh en schimmelkaas, mijn gezicht trekt al in de plooien als ik er aan denk, bah!

Leuk artikel dames! :)

Roos -

Een ei! Ugh. Van eieren maak ik alleen bananen pannekoeken. Asperges en spruitjes vind ik ook zo vies. En van die kleine roze garnalen, daar moet ik echt van kokhalsen. Of inktvis! Voor de rest ben ik niet zo moeilijk met eten.

Luna -

Ik gruwel van melk, met stip op 1. Vroeger op school moesten we verplicht melk drinken in de pauzes. Vaak stond dan die melk ‘s ochtends al klaar op de tafel in de klas, waardoor de melk altijd al lauw was als je die kreeg. Het moest verplicht op, dus als kind zat ik vaak kokhalsend aan de melk. Tot mijn ouders op een ouderavond aangaven dat ik beter wat anders kon drinken. Daarna kreeg ik thee.

Nu ben ik volwassen. Ik gruwel van zure haring. Gewone haring lust ik wel, graag zelfs, maar zure haring… die geur van die azijn, bah. Ook kan ik gruwelen van mayonaise en levertjes.

Patrica -

haha, lijkt wel of we op dezelfde school hebben gezeten 😉 ik heb daardoor járen geen melk gedronken en later alleen maar als de melk ijskoud was! Inmiddels alleen nog maar in een cappuccino.
Als kind lustte ik niet veel maar inmiddels vrijwel alles behalve gember, blauwe kazen en van die vruchtjes in brood, blèh.
Mosselen wel, oesters (hap zoute zee) niet. Geen organen en zo.
Een tournedos oid mag van mij zeker medium-rare zijn, het vlees is dan juist op zijn malst en dan hoef je niet eens veel te kauwen. Dat er nog bloed uit komt heb ik nog nooit van gehoord hoor.

Luna -

Ja, en als je nu hoort, mogen kinderen gewoon hun eigen drinken meebrengen, dat was bij ons op school uit den boze. Verplicht die melk, bah!

Danique -

Ik gruwel echt van mosselen, slakken en oesters. Oh en van varkensvlees! Dingen als carbonade enzo, gadverdamme. En kippenpoten haat ik ook. Verder lust eet ik eigenlijk alles, maar niet altijd met plezier. Oh en iets wasr ik echt half kotsend mee aan tafel heb gezeten is geroerbakte andijvie. GADVER!

Marjoleinee -

Rood vlees, oester en inktvis ringen vind ik echt heerlijk! En krokant gebakken ei ook haha. Dit maak ik echt altijd, ik gruwel echt van zachte eieren haha !

Margot -

Grappig om te lezen! Ik gruwel van boter op brood, dat krijg ik echt niet weg. Tenzij het roomboter op een croissantje is 😉

kris -

Nou, rauwe eieren ben ik niet bang voor. Die zitten onder andere in een goede chocolademousse en daar kan ik enorm van genieten. Maar ‘s ochtends rauwe eieren opdrinken? Nee dat dan weer niet.

Ingrid -

Hihi, bijna al die dingen die jullie niet lusten lust ik eigenlijk wel. Vlees en vis eet ik uit principe niet, maar ik vond het altijd heerlijk. En dan gold ook vaak hoe rode hoe beter. Waar ik van gruwel is overrijp fruit, vooral bananen. De meeste soorten meloen vind ik ook niet te eten. En doperwtjes en worteltjes uit blik, huilen.. Wat betreft thee met suiker en volkoren pannenkoeken kan ik jullie helemaal volgen, dat hoort gewoon niet.

Amber -

Oh ja krokant gebakken eieren haha, vreselijk. Verder vind ik lange vingers helemaal niks, die structuur, helaas geldt hetzelfde voor Maltesers. Ik krijg er gewoon kippenvel van. Ook rijst die niet lang genoeg gekookt heeft (of pasta) en nog hard is, vind ik echt niet fijn, het verpest heel mijn eetlust. En gekookte wortels als laatste. Rauw, prima, maar gekookt…. nope.

Mariska -

Eigenlijk lust ik zo goed als geen vis, behalve de veilige dingen als viskroket, lekkerbekkie, kibbeling enzo. Verder niets voor mij, bah! Daarom snap ik de sushi trend ook niet en ik ga het ook zeker nooit proberen!

Maxie -

Hahaha, ik ben het helemaal met jullie eens! Alleen de zeevruchten zijn bij mij een uitzondering. Rauw lust ik ze niet, maar goed (ik herhaal: goed) klaargemaakt kunnen ze heerlijk zijn. Ik zou nog wel eens oesters en mosselen willen proberen, maar ik vraag me af of dat gaat lukken als ik bij de aanblik al een dicht geknepen keel krijg.
Ow en ik heb er nog eentje, zompig brood… Getverderrie. Van dat brood dat helemaal zompig is door water waardoor het bijna uit elkaar valt. ieeeeek!

Lillyshuid -

Wat een leuk artikel! Ik gruwel zelf van rauwe kip (om te zien dan) en mosselen.
Ook oesters vind ik zo vies! Die structuur gewoon bah…

Kim -

Voor mij is het vooral eten dat elkaar aanraakt. Iehhh!

Mariska -

Leuk artikel! Ik hou juist wel van een zachtgekookt ei (maar eiwit en randje eigeel moeten wel gestold zijn natuurlijk) maar die mag ik nu niet ivm zwangerschap. Wist je trouwens dat er rauwe eieren verwerkt zitten in tiramisu? Dan worden de eigelen geslagen met de kristalsuiker en later worden de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarpone/suiker/eimengsel gemengd. En dan proef je dus niks van de smaak van rauwe eieren :)
Ook rood vlees vind ik heerlijk! Confession: ik eet gewoon medium gebakken biefstuk tijdens zwangerschap (maar alleen van de slager!). Verder hou ik wel van zeevruchten, mosselen, kreeft, krab (echt zo ontzettend lekker!), maar oesters laat ik ook staan (dat is echt een hap zeewater). Verder hou ik niet van randjes vet aan vlees (al geeft het wel veel smaak eraan – dus ik eet gewoon het vetrandje niet op), je maakt mij niet blij met een speklapje bijvoorbeeld.
Verder hou ik niet van andijvie (te bitter) – maar ik eet het wel als het in het biopakket zit.
Vroeger (en dan bedoel ik een jaar geleden) hield ik totaal niet van koffie. De geur van vers gemalen koffiebonen vond ik heerlijk, maar dat bakje koffie wat je ermee zet vond ik vreselijk! Maar sinds ik in Cyprus vorig jaar de meest heerlijke ijscapuccino gedronken heb, lust ik wel capuccino :). En bier lust ik ook niet, dat vind ik echt niet lekker. Geef mij maar een lekkere droge witte wijn (als ik niet meer zwanger ben, he..:)
Volgens onderzoek duurt het geloof ik ongeveer 20 keer proeven voordat je aan een smaak gewend bent. Dus in principe is alles te leren eten :)

Kirsty -

Leuk om te lezen! Ik vind ei in het algemeen al niet lekker haha en verder vind ik rood vlees ook echt niet lekker, net als vlees met van die vettige stukjes, brr.

Femke -

Zachtgekookt ei vond ik altijd verschrikkelijk maar sinds kort vind ik dit heerlijk!! Rood vlees, daar mag je mij voor wakker maken haha.. lekker!! Ik gruwel van (*denkt heel hard na*), oja.. ingewanden! Bleh.. Levertjes, niertjes.. Nee, niet mijn ding. Net zoals bloedwordst en tongworst, baaaah!

Sharon -

Ik gruwel van vetrandjes aan vlees, brrr!! En de stuctuur van bruine/witte/tuinbonen. Zo meelderig met van die vliesjes. De smaak lust ik overigens wel. En verder zeg ik altijd dat ik alleen maar van “kindervis” houd (witvis, liefst met een dikke krokant gefrituurde laag haha). Ik hou ook niet van schimmelkaas (alleen “normale” kaas) en verder moet je bij mij ook echt niet aankomen met raar uitziende dingen zoals oesters en “hele” kleine inktvisjes op je bord. Goh, wat een zeur ben ik 😀 Heb wel steeds meer leren eten door de jaren heen, maar hier gruwel ik echt van.

Mariska -

Als je tuinbonen dubbel dopt (dus het witte vliesje er ook af), dan hou je een supermooie heldergroene tuinboon over zonder vliesje. En dat is echt lekker!! :) Ik maak het vaak in een couscoussalade met tuinerwtjes, feta, munt, peterselie, olijfolie/citroensap.

Lindsey Beljaars -

Whaha leuk artikel. Leuk om te zien dat iedereen juist weer een andere smaak heeft. Ik gruwel van olijven, en dat is eigenlijk het enige. Verder lust ik echt alles. Als klein kind pakte ik een olijf terwijl ik dacht dat het een druif was. SME-RIG! Dat ding gelijk uitgespuugd en daarna nooit meer olijven kunnen waarderen. Probeer het nog weleens maar blijf het smerig vinden.

José -

Ik gruwel uberhaupt van eieren. Gekookt en gebakken, brrrrr…
Vooral gekookte eieren vind ik vreselijk om te zien…

Daarnaast lust ik geen wijn, frisdrank (zoals cola) en drop.

Haha hoe random :-)

Tessa -

AAHH zacht gekookte eieren! En dan de mensen die ze uitlepelen, dan loopt dat vieze eigeel en natte eiwit zo van die lepel af, dat is echt een gruwel!
Op Instagram noemen mensen een zachtgekookt ei waarbij het eigeel eruit loopt “eggporn”. Jakkie..
Oesters en mosselen vind ik ook smerig, dat zachte is niet te eten.. Hé, misschien ligt het wel aan de structuur van dat snotterige 😉

Carina -

Eigeel mag nog wel beetje zacht zijn maar het eiwit MOET gestold zijn, anders eet ik mn ei echt niet.
En verder.. ik gruwel van gekookte aardappels, zo melig en smakeloos! En van pap, en dan alle soorten. Oh en van macaroni, andere pasta is prima maar van macaroni ga ik kokhalzen.

Wendy -

Super leuk om te lezen hoe het verschilt. Ik heb zelf een keer slakken gegeten en moet zeggen: best lekker :-) En nu moet ik zeggen dat ik heeeeel veel lust.
Maar mij maak je absoluut niet blij met erwtjes en bruine bonen. Zo ontzettend smerig………….. Maar het ergste vind ik koriander. Wie verzonnen heeft dat je dit kan eten is niet wijs :-S

Debora -

Eindelijk een mede-koriander-hater gevonden 😀 precies zeep!

Heleen -

Jaaa! ik vind dat dus ook.
Ik begrijp absoluut niet dat mensen het kunnen eten. Koriander verpest elk gerecht naar mijn idee. Van de geur alleen al krijg ik kokhalsneigingen.

Verder lust ik alleen tofu en brinta niet, maar dat ligt niet aan de smaak, maar aan de structuur. brrr… glibberige brij is niet aan mij besteed. (Alhoewel ik slakken, oesters en mosselen wel prima vind :))

Carlijn -

Ja!! Hier nog 1!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Oh wat grappig, ik vind koriander echt heerlijk! Maar alleen in Aziatische gerechten. Smaakt heerlijk fris.

Iris | Todayslipstick -

Ik ben het helemaal met mosselen, oesters en slakken eens, daar gruwel ik echt van! Ook als het ei nog snottig/slijmerig is dan eet ik het niet! De structuur van champions krijg ik echt de kriebels van, zo gummy (net als inktvis!). Volkoren pannenkoeken vind ik best lekker en ik dronk vroeger altijd thee met suiker, maar nu al een aantal jaren zonder.

Paola -

Willemijn ik heb echt mijn hoofd zitten schudden bij je zachte dooier verhaal. Ik nu door de zwangerschap geen zachte dooiers en als ik iets mis is het dat wel! Harde dooiers vind ik zo zonde tenzij je het ei in plakjes doet 😉

Waar ik van gruwel zijn tomaten. Ketchup en sauzen met tomaat lust ik wel, maar gewoon zo of als stukjes door een gerecht nee dankje!

Ook de geur van bijzondere kazen vind ik vaak te sterk waardoor ik er al zo van gruwel dat ik het niet eens meer wil proberen.

Suzanne -

Grappig om te lezen. Ik heb eigenlijk niet veel dingen, niet zoals veel mensen hebben met spinnen. Wel vind ik wortelstamp echt vies! Bah

Do -

Wat een grappig artikel. Ik houd ook echt niet van (rood) vlees, daarnaast zijn er niet veel dingen die ik niet eet. Alleen slakken zou ik niet zo snel eten..

Annagreet -

Haha, wat leuk om te lezen.

Een ei aan één kant gebakken vind ik juist om te gruwelen! Maar ik ben het eens over de oestera en mosselen!

Heleen Schrijvershof -

Haha, ik lees dit om 7 uur in de ochtend (ik weet ook niet waarom) maar grappig hoe je hierin kunt verschillen. Een gekookt eitje, daar kun je me echt wakker voor maken. Ik zie ook dat mijn zoontje er nu ook al om vraagt, dus dat heeft echt veel met je ouders te maken.

Reageer ook