Kinderprogramma’s uit de jaren 90

Als we nu naar kinderprogramma’s kijken op TV missen we de jaren negentig toen alles voor het grootste deel nog getekend werd. We hadden er een leuk gesprek over en bedachten ons dat dit wel heel leuk materiaal was voor een video: Kinderprogramma’s uit de jaren 90. Nostalgie!

Klaar voor een héle lange lijst met alle programma’s die wij ons kunnen herinneren (en vast nog lang niet compleet is)? Komt ‘ie!

 • De Daltons
 • David de Kabouter
 • Dino baby’s
 • Ovide en zijn vriendjes
 • Peppi en Kokki
 • Bassie & Adriaan
 • Alfred Jodukus Kwak
 • Villa Achterwerk
 • Land van Ooit
 • Piertje en Moffel
 • De Fabeltjeskrant
 • Nieuws uit de Natuur
 • School TV
 • De LiedMachine
 • De Droomshow
 • Telekids
 • Geef Nooit Op – Peter Jan Rens
 • Kinderen voor Kinderen, De Mini Playback Show
 • Power Rangers
 • De Snorkels
 • The Adams Family
 • Boesboes
 • The Power Rangers
 • Samson en Gert
 • CatDog
 • Robbedoes
 • Pippi Langkous
 • TikTak
 • Ratjetoe
 • OppassenSamSam
 • Zonnetje in huis
 • Baantjer
 • Angela Anaconda
 • Lizzy McGuire
 • Beugelbekkie
 • The Flintstones
 • Barbapapa
 • Beestenbos is boos
 • Budgy de kleine Helicopter
 • Dommel
 • Calimero
 • Rescue Rangers
 • De Smurfen
 • The Ninja Turtles
 • Ducktales
 • Darkwin Duck
 • Superworm Jim
 • Inspector Gadget
 • Pieter Post
 • Pingu
 • Flipper
 • Popeye
 • Over de Rooie
 • Scoobie Doo
 • Simbad
 • Rad van Fortuin
 • Tom and Jerry
 • Albert – De vijfde musketier
 • Hey Arnold
 • Totally Spies
 • Spongebob
 • Doug
 • The Nanny
 • Cartoon Cartoons – Cartoon Network
 • Pokémon

Wat herinner jij je voor tv programma’s uit je jeugd?

259 reacties

Jantien -

Ik zoek al een tijdje naar de naam vd film waarin allemaal muizen in een boom wonen. Eentje daarvan wordt ziek en een andere muis loopt dan met een toversdrankje in een enveloppe rond die de muis dient te redden. Geen idee hoe het verhaal verder gaat. Dit is maar een scène ervan. Kan iemand me helpen? Vind het nergens terug op het internet.. #hopelooszoekertje

B -

Hallo allemaal,
Ik ben al jaren op zoek naar een televisieprogramma die ik vroeger keek, maar nu nog heel weinig van weet. Hetgeen wat ik me kan herinneren is: 2 kinderen wonen in een flatgebouw in allebei een ander appartement (een jongen en een meisje), samen stappen ze iedere aflevering een lift in en komen ze uit op een andere plek dan hun omgeving (bijvoorbeeld stappen ze de lift uit op een strand). Volgensmij was deze serie altijd wel avontuurlijk en als het goed is is deze serie ook door echte mensen gespeeld.
Hopelijk weet iemand van jullie waar ik het over heb! Dat zou echt heel leuk zijn.

MARIEKE -

Ik ben 16, en zoek een kindertelevisie programma van rond 2008-2010. Mijn ouders zeggen dat er een bepaald zinnetje werd gezegd; ¨Maar nu niet meer¨. Ik en mijn broertje zijn nu al 2 jaar op zoek, maar tot nu nog niet kunnen vinden.

MARIEKE -

O ja, er was ook een kangaroe in, mijn ouders zeggen dat die belangrijk was…

Marian -

Ik ben al heel erg lang op zoek naar iets waar ik enkel alleen nog een herinnering van heb. Mijn zus weet wat ik bedoel maar we komen niet verder. Het was een serie die zaterdags smorgens op televisie was. Het was niet betekent maar echt. Een rat die in een auto rond crosste op en soort vuilnisbelt met allerlei andere dieren. De rat was was vies alles was wat vies maar het was heel grappig om te zien. Wij zijn van 1982 en 1984 dus het moet rond die tijd zijn of rond 19 jaren. Wie herinnert zich hier wat van? En nee het is geen little stuart. Volgens mij reed de auto is een speelgoed auto en had hele vieze tanden. Wie weet dit nog??

Marian -

Ik bedoel de rat reed in een speelgoed auto

Cin -

Ik zoek een film..ik ben van 79 en keek t volgens mij op basisschool..midden jaren 80 dus. Het was in mijn herinnering in de kerstvakantie in de ochtend. Ik dacht aan een duitse jeugdfilm .het ging over een klein persoontje met grote bos rood haar dat in een luciferdoosje sliep.. deels animatie deels niet..denk ik. Hier niemand over gehoord

Cin -

Het was dus ook niet op een nederlandse zender

Diana -

Ik keek er ook graag naar, dat figuurtje heette pumuckl. Het was idd deels tekenfilm en deels met echte mensen

Hanneke -

Ik herinner me een kinderprogramma en een onderdeel daarvan was een soort sketch met een verstrooide wetenschapper/professor/uitvinder. Ik dacht dat het onderdeel was van Kloontje (Kinden zijn de Baas), maar ik kan deze “wetenschapper” nergens terugvinden. Het zou ook Vila Achterwerk, Klokhuis, of een programma op Ketnet geweest kunnen zijn. Ik weet ook niet zeker of het een kort programma op zich was of onderdeel uitmaakte van iets groters.

Er was een aflevering waarin die iets voor zijn moeder ging maken om mee naar Londen te reizen omdat ze niet durfde te vliegen, met de boot of door de tunnel. Dus hij had iets gemaakt van onder andere balonnen en zwembandjes zodat ze niet kon neerstorten of verdrinken.

Het is trouwens met echte mensen, geen tekenfilm oid. Ik geloof dat er ook kinderen langs kwamen om iets te maken.

Ik ben al jaren opzoek! Kan het niet uitstaan.

Yvon -

Ik zoek een buitenlandse serie, gespeeld dus geen cartoon, over 2 kinderen en een oude man (hun opa? Of buurman? Australisch of nieuw Zeeland ofzo?) Ik herinner mij veel slijm, ze waren in grotten…aliens… vage jeugdherinnering!

En in mijn herinnering een Belgische serie Merlina en nog 1 waar ik mijn 3 denkbeeldige vriendjes aan over heb gehouden…. over 2 of 3 broers mijn denkbeeldige vriendjes heette Kinnes Kannes en Albus (hahaha) maar dat komt dus ergens vandaan …

En een serie waar je een hand zag die ging tekenen en uit de inkt vorm kwam dan een vrouw die de pagina’s van een boek omsloeg.

Ik ben van 1980 dus dit zijn herinneringen uit de jaren 80

Tamara -

Ja dat tekenfilmpje over die grotten heette in het Nederlands de moddermonsters. Op youtube zie je nog wel filmpjes daarvan.

Cin -

Ja monsterplaneet ofziets.pas nog zitten terugkijken op website: series van vroeger

Sofie -

@Sybren: The demon headmaster/het demonische schoolhoofd, naar boekenreeks van Gillian Cross. Een van mijn favorieten!

Pippa -

Ik ben opzoek naar een serie die ging over een meisje die in een soort ander dimensie zit waar haar pop ook tot leven kwam en kon praten. Ze hadden ieder iets van 5 levens en ze moesten een soort opdrachten voltooien. Het was in een soort getekende dimensie. Wat ik nog weet is dat het begon op het strand en dat ze daar in slaap viel en toen in de andere dimensie belandde

Ramon -

Ik Mik Loreland

Zoë -

Ik zoek naar een tv serie. Ging over een jongetje die kaal was, maar hij had 1 grote lange pluk geel haar op zn hoofd. Speelde zich af op een school geloof ik, was ook geen heel leuk jongetje. Was een animatie/tekenfilm kinderprogramma op iets van jetix/fox kids/nickelodeon. Denk jaren ’00. Wie kan mij helpen?

Sarah -

Titeuf komt eraan!

Sybren -

Ik kan mij een serie of film (volgens mij een serie) herinneren met leraar die een ‘boos’ oog had, een hypnotiserend oog en als je daar recht in keek dan raakte je gehypnotiseerd. Het was een gespeelde serie, geen cartoon. Erg spannend! Ik ben uit 88 en ik denk dat ik iets van 6,7 jaar was ofzo… Iemand een idee?

Ramon -

Ik Mik Loreland

Suus -

Hi, ik ben op zoek naar een kinderanimatie van een vader en zijn dochter, die op zoek waren naar haar kat was het dacht ik. Ze reisden de wereld over en soms kwamen er 3 keuzes in beeld en kon je zelf thuis ook een keuze maken. Hoop dat iemand weet wat ik bedoel :))).

Fran -

Hey Suus,
Dat programma heet Kika en Bob. Alleen gaat het hierover een meisje en een brandweerman die niet gerelateerd zijn 😊

Anton -

Goedeavond, ik ben op zoek naar een kinderserie over kippen, deze kippen vlogen door de lucht en konden eieren schieten. Weet iemand toevallig welke serie ik bedoel?

Youp Alblas -

Ja!!! Ik was er ook naar opzoek!! Waren dat niet drie kippen die de vossen wegjaagden of zo??

Youp Alblas -

@Anton, ik weet hoe het programma heet!! Ik heb wat research gedaan en het programma heet Foxbusters!! 🐔🦊

Rebecca -

Weet iemand de titel of naam, van de grote en de kleine, waar komen ze vandaan, de grote en de kleine misschien wel van de maan. Zag er al iets van terugkomen in de reacties, maar er stond alleen waar het over ging en het liedje.. Ik zoek een naam of titel of programma waar het in voorkwam. Alvast bedankt.

Marcel -

Al jaaaaren naar op zoek; nooit iets van gevonden.

Richard -

Het was veel ouder dan de jaren 90, ik denk jaren 80, en waarschijnlijk eind jaren 70. Was een kort tekenfilmpje, beetje klungelig getekend, op woensdagmiddag… en inderdaad NERGENS te vinden!

Mark -

De grote en de klene waar komen ze vandaag
De grote en de kleine misschien wel van de maan
De grote en de kleine die willen wel weer weg
Maar de grote en de kleine die hebben altijd pech …

Hanna -

Ik ben op zoek naar een tekenfilm van denk ongeveer 10 jaar geleden over een klein prinsesje wat weer groot moest worden. Volgens mij deed een ridder mee met geloof ik een blonde kuif. Het was denk ik op npo3/Zappelin.

TJ -

EDIT: Het gaat hierbij om een cartoon die ik in de jaren ’90 zag, maar ook heel goed oud kan zijn (Looney Tunes, Disney etc.). Ik ben al jaren op zoek naar een cartoon, waarin de hoofdrolspeler door een vliegtuig kerkhof wordt geleid op een boot volgens mij.. Volgens mij komt de hoofdrolspeler daar terecht vanaf een waterval. Het klinkt heel abstract, maar zou het heel graag willen vinden, iemand een idee? :)

TJ -

Ik ben al jaren op zoek naar een cartoon, waarin de hoofdrolspeler door een vliegtuig kerkhof wordt geleid op een boot volgens mij.. Volgens mij komt de hoofdrolspeler daar terecht vanaf een waterval. Het klinkt heel abstract, maar zou het heel graag willen vinden, iemand een idee? :)

Yentl -

Ik zoek een tekenfilm programma dat vroeger op tv kwam “2000” dat allemaal over eten ging (producten in de koelkast die leefde). Elk product/eten hoopte om gekozen te worden, echt een heel raar programma.

Tony -

Hallo,

Er was vroeger een serie eind jaren 90 met een soort gordeldier. Met echte mensen en een soort gordeldier/ stinkdier. Weet iemand de naam van de serie? Was geen serie van Foxkids of Nickelodeon!!

Alice -

De show over de schildpad en de muizen van mensen in die pakken heet wizzy en woppie

Bas -

Alf

Sascha -

Bedoel je toevallig ‘de ark van stekeltje’?

Fen -

Hey hey, ik ben zelf van 90. Ik herinner mij een tekenfilmserie met de slogan ‘super modellen maken het’ het ging over een groepje modellen, ik geloof 5, elk een heel ander type. Zij zetten zich in voor het goede doel en losten allerlei zaken op. Als ze dan weer een goede daad hadden gedaan dan kwam die Yell weer voorbij. Herkent iemand dit misschien?

Emiel -

Volgens mij bedoel je de serie ‘Lights….Camera….Action’.

Bar -

Jem en de holigrams?

Petra -

Weet iemand hoe het kinderprogramma heet waarin Thijmen..of Thijn in speelt.
Ik dacht zelf de “avonturen van Thijn”. Maar dat is t niet…wie weet hoe t heet. En kent iemand het. Speelt zich af in een bos volgens mij. Jaren 90!

Lisa -

Ik kom uit 1994 en rond 2000 keek ik vaak tussen de middag naar een serie, volgens mij op Nederland 3 (teken of animatie). Het ging over een chagrijnig groen mannetje (ik weet niet meer wat hij was) die in een boom woonde en met een glijbaan naar beneden ging. Ik kan maar niet achterhalen hoe deze serie heet. Ik hoop dat iemand kan helpen.

A Ljib -

Was dat niet Oakie Doke? Is echt het enige dat ik met zekerheid met groen en een glijbaan uit een boom kan linken…

Aaron -

Hallo ik zoek een Serie/film
(geen oorspronkelijke Vlaamse serie)
Het enige wat ik herinner een jongetje met een tuinhuis met papieren vliegtuigjes die aan touwtjes vastgemaakt waren… Vaag maar wel iets terugkomend in de Serie of film :)

Cindy van Loenhout -

Mijn zoon is van 2003.
Hij keek toen hij ongeveer 2 jaar was super graag naar een programma.
Het was poppenkast met een boos konijn.
Ik zoek het al lang maar vind het nergens terug.

Maartje -

Dat heet de tuttels!

Youp Alblas -

Dat programma met dat boze konijn en die eekhoorn en de pinguïn en de beer?? Volgensmij heet dat programma De Tuttels, ik keek er zelf ook naar maar ik weet niet zeker of het zo heet…

Priscilla -

Ik zoek al jaren een serie over een cowboy. Het is een serie gemaakt met speelgoed. Cowboy staat op een rondt plateautje (zodat het speelgoed blijft staan) en gebeuren allemaal vage dingen. Wordt geloof ik ook niet gesproken in de serie.

D. -

Misschien wel: Paniek in het dorp.
wordt vandaag de dag nog steeds gemaakt

Sas -

Ik ben van 1968. En ik keek vaak naar Bolke de Beer, Barbapapa, Pipo de Clown en natuurlijk (de originele) Tita Tovenaar. Peppi en Kokki keek ik niet graag, die deden altijd dingen die niet mochten en dan was ik zo bang dat ze op hun kop zouden krijgen ….
Er was ook een poppenserie over een hondje met korte pootjes en lange haren. Het was een soort zwabber zonder stok. En ik meen dat het een Franse serie was. Maar er werd niet ingesproken. Geen idee hoe het heette.
En wat ik ook erg leuk vond was Pa Pinkelman & Tante Pollewop. Zij hadden een dakterras, maar wat ze daar deden …. ?
Oh, en natuurlijk die jongen die kon vliegen. Hoe heette die ook alweer? Was Zweeds meen ik. Woonde in de kast. Was een nogal vervelend jongetje met een petje op zijn hoofd met een propellor. En die haalde kattenkwaad uit.
En er was ook nog een tekenfilmfiguur dat in een echte film getekend was. Het was een soort kabouter ofzo. Hij heette Dunderklumpen.
En de allereerste bioscoopfilm waar ik ooit ben geweest was “Oom Ferdinand en de Toverdrank”. Zooooo spannend.

A Ljib -

Karlson! ‘S werelds beste Karlson! <3
Met de propeller op zijn rug!
Karlson van het dak dus.
https://www.youtube.com/watch?v=tiNf2Mmipuo

Lotte -

Hai! Ik ben op zoek naar een Duitse kinderserie uit de jaren 80/90/begin jaren 00, geen idee! Het ging over een pratende jutezak en er was nog een andere persoon bij. Ik hoor het graag!

Daphne -

Op België had je ook nog w817 en spring, dat vond ik ook altijd erg leuk. En ook in de sinterklaastijd de club van sinterklaas. Bobby’s world, Dennis the bangel, beugel bekkie, kids van room 402, de drieling, de 5 ling met hondje 6, vilka achterwerk met de roze koeken, buggie de kleine helicopter, dino baby’s, de snorkels, doug, Zack en Cody, Hanna Montana, Sabrina the teenage witch,Jacob dubbel, what’s with Andy. En er zullen er vast nog wel veel meer zijn, wat mis ik die tijd zeg. Ze zouden eigenlijk gewoon een kanaal moeten hebben waar al die oude programma’s weer op komen.

Hannah -

Ik ben op zoek naar een film (serie) wat ik in groep 2-3 vaak keek op de basisschool, het verhaal klinkt misschien raar maar het ging over een Meisje die samen met haar moeder naar het strand ging en ze in slaap viel, toen kwamen er kleine poppetjes aan die gleden in haar oor en toen zag je een verhaal over hun en toen het bijna afgelopen was werd ze wakker en kwam je er achter dat het haar droom was. Ik denk helaas niet dat iemand dit kent maar ik keek dit heel vaak op mijn basisschool dus ik probeer het maar

Carmen -

Ik zoek voor mijn dochters een programma dat ging over een overval op een postkantoor, het was een soort toneelstuk dat uitgezonden werd, de hoofdrolspeler had een soort spraakgebrek en verder weet ik er niet zoveel van
Ik had het voir ze opgenomen en ze hebben het ontzettend vaak gekeken, ze zijn van ‘ 86, ’88, ’90 en ’92
Zelf heb ik ooit in de grote vakantie een serie gekeken die heette 2 jaar vakantie, echt geweldig!

Mirjam -

Eind jaren 90, begin 2000 ongeveer was er een kindertekenfilm waarin Ragnar de hoofdpersoon was. Het is een mannetje die elke dag naar kantoor ging. Hij had een rare loop. Wie weet de naam van van deze tekenfilm?

Karlijn -

Ik ben op zoek naar een serie van de VPRO/Villa Achterwerk eind jaren 80, begin jaren 90. Daarin wordt een machine (pinautomaat, kopieermachine) van binnen bekeken. Niet op de realistische manier, maar je ziet dan een mannetje die in die de machine aan het werk is. Hij krijgt de pinpas binnen en gaat dan de naam van die persoon zoeken op de potjes met geld die in zijn machine staan en geeft dan het geld door een gleuf naar buiten. Naar mijn idee heette het; Het mannetje in de machine. Maar ik kan er nergens meer iets over vinden.

Michael -

het automatenmannetje

Annette -

Ik ben op zoek naar een tekenfilmserie uit de jaren 80 of 90 waarin een jongetje samen met zijn ezel op zoek gaat naar Jezus. Wie kan mij helpen?

Francien Boeve -

Heel toevallig zie ik je oproepje. Ik heb nooit geweten dat er een tekenfilm van dit verhaal bestond, maar ik ben in het bezit van het boek. Het is van Bertus Aafjes en het heet “Kleine Isar, de vierde koning”.

Annette -

Bedankt voor je reactie. Ik ga kijken of ik hier verder mee kom.

RomyR -

Hallo allemaal!

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, ik heb een hele vage herinnering over een programma dat s’ ochtends werd uitgezonden. Het ging over kinderen die gingen ontbijten, elke week gingen ze bij een ander gezin langs om te kijken wat daar gegeten werd.

Weet iemand toevallig hoe het heet? :)

Kimberley -

Ik ben op zoek naar een tekenfilm (denk jaren 90) van een kind, vader, moeder, oma en opa. Het kind stelt dan vragen bijvoorbeeld hoe komt het dat je ziek wordt en dan reizen ze naar het lichaam. Één familielid beantwoordde vragen over de ruimte, de ander over het lichaam, etc. Ik bedoel niet er was eens het leven. Help 😀

Lisanne -

The why why family

Ik wist precies welke je bedoelde maar kon ook niet op de naam komen, maar ineens wist ik het weer!
Zat de hele tijd met The who family in mn hoofd..

Linda -

De Magic schoolbus

Daphne -

Ik ben opzoek naar een programma dat werd uitgezonden op KRO kindertijd rond 2004. Het ging over een meisje die in haar schuur door een deur ging en terecht kwam in het jaar 0 waar Jezus leefde. Elke keer als ze in die wereld was liet hij haar zijn wereld zien. Klinkt heel vaag haha i know. Het werd volgens mij altijd rond de kerst periode uitgezonden.

Karlijn -

Beste Daphne,

Bedoel jij soms Jezus en Josefine? Ik keek het vroeger zelf ook. Heb de DVD ervan gekocht en kijk het nu rond kerst altijd met mijn eigen kinderen. Zo leuk!!

Carla -

Jezus en jozefine

Ch. lubeck -

Ik ben op zoek naar een serie waarin 2 kinderen een cadeau ( een kistje met daarin een gemummificeerde kat, mauw, op een markt kopen. Deze gemummificeerde kat kan spreken en geeft de kinderen steeds aanwijzingen. Daardoor maken ze een avontuur mee. Wie kan me de titel van deze serie geven of een link waar ik de serie kan vinden.

Gerkje -

Ik zat te denken aan een serie over een jongetje dat in een hond veranderde wanneer hij aan zijn neus krabbelt bij jeuk. Volgens mij was het een Scandinavische serie?

Kirs -

Wicky de viking

Amber -

Papa bever vertel je verhaal!

hoi -

Hoihoi, vroeger had je allemaal vage tv programma’s en nu ben ik benieuwd of iemand nog weet hoe dat programma heet over een vrouw met een knotje (onherkenbaar) die dan door een huis loopt en overal de lamp aan en uit doet (super vaag kort creepy filmpje)

Ik -

Vrouwtje telepel

Shannon -

Ik kan me iets herinneren van een meisje wat met dieren kan praten. Ze doet volgens mij een hoedje op en dan kan ze met dieren praten. Ik weet alleen niet meer of het een boek of kinder serie was. Ik vond het fantastisch.
Weet iemand wat ik bedoel? Ik kom uit 1984

Jochem -

Volgens mij is dat precies waar ik vanmiddag aan moest denken toen we het over dingen hadden van vroeger, via mevrouw theelepeltje moest ik toen denken aan een klein meisje die bijzondere dingen kon (maar wist niet meer goed wat) en volgens mij ook bevriend was met een zwarte vogel (merel?), nu jij het ook over dat hoedje had.. volgens mij had het meisje wat ik bedoel ook een hoedje :) ergens neig ik te denken dat het een onderdeel van sesamstraat was maar zit al half uurtje te googlen en kan niks vinden..

MamaM -

Wat jij bedoeld is Selma Duim, een filmpje uit Sesamstraat inderdaad. “Slieper, slipper, slapper, sluim, verander mij in Selma Duim”.
Ik was trouwens ook verknocht aan de boeken over het Praathoedje (een meisje die met dieren kon praten als ze een hoedje op zette) en natuurlijk “Vrouwtje Theelepel” op tv.

Myrte -

Heyy ik denk dat ik weet wat je bedoelt, dat was een oud klein vrouwtje die een lepeltje om haar nek had hangen aan haaf ketting. Vrouwtje theelepel hete het programma!

Veronique -

Hoi Shannon,
Ik las je oproepje en ik wist gelijk wat je bedoelde. Het is namelijk een boek, heb ik gehad, dat boek heet het praathoedje en Sanne is geloof ik de hoofdpersoon.

Romano -

Er was ook een programma op ned 3 geloof ik, dat begon met ”Hallo Neuspeuteraars” het ging over jongeren en ik herinner me ook iets over een pastoor in een paarse gewaad. Ik kan me herinneren dat ik het helemaal niet leuk vond hahaha, maar toch wil ik weten hoe het heet. Het is volgens mij nog niet genoemd. Er werd Nederlands gesproken.

A Ljib -

Drie vrienden en Jerry!

Kasteel -

Ik zoek een kinderprogramma over een meisje wat een blokken kasteel moet redden en dan leert ze geometrische wiskunde. kubus, bol, rechte hoeken driehoeken etc

Tanja -

Titatovenaar

Cindy -

Ik ben op zoek naar een bepaalde jeugt serie met het liedje wij zijn de pebbels en wij komen er aan vind het nergens terug
Kunnen jullie helpen

Cherie -

Hoi Cindy,

Is dat niet van de Flintstones? :)

Myrte -

Heyy cindy, ik denk dat je de tweenies bedoeld!

Dries -

Ik ben op zoek naar de tv serie over een blauwe vogel of ijsbeer op ned3 dat hij steeds dingen uitvondt in een sneeuwland.

A -

Seabert?

Freek -

Ik mis nog:
Dag sinterklaas met bas peeters die werd uitgezonden op belgie
Mijn franse tante gazeuse
De droomshow
Bertje knor
Telekids sinterklaas, vooral de film pepernoten met sinterklaas
Smurfen, werd altijd op belgie uitgezonden
Noddy

Vince van Laar -

Mis er nog een paar die zeker niet mogen ontbreken;

Olivier B Bommel – Als je begrijpt wat ik bedoel (Zwelgje de Zwelbast, altijd met kerst op Veronica, op youtube staat zelfs de film met de aankondiging door de omroepster van Veronica destijds (episch).

Mio & Mao – een rode en een blauwe kat gemaakt van klei. (doordeweeks altijd op RTL Veronique (later 4) na het ontbijtnieuws van 7 uur. (begin jaren ’90)

He-Man – Masters of the Universe (jaren ’80).

Bananen in Pyama’s – Kwam altijd zaterdagochtend als eerste tekenfilm bij Telekids (7:00)
(halverwege jaren ’90, keek ik vaak voordat ik ging werken bij de Supermarkt).

Wordt Vervolgd – Programma die de nieuwste stripboeken recenseerde, gepresenteerd door Han Pekel (eind jaren ’80).

Zelf ben ik geboren in januari 1980 overigens =)

Tamara -

Kan iemand zich nog een programma op Kindernet of Children’s Channel over vertellingen uit de hele wereld. Het was nogal spooky en het was geen tekenfilm…

Vince van Laar -

Wellicht Kippenvel (Goosebumps) ??
Te zien vanaf eind jaren ’90 op ik dacht Z@ppelin (later Z@pp).

Amber -

Are you afraid of the dark?
Die serie misschien?

Alex -

Misschien Eerie, Indiana (Live-action serie over een stadje waar allemaal vreemde dingen gebeuren) of Scary, But True (Ook wel bekend als Real Scary Stories, eerder een soort Ghost Hunters)? Voor die laatste heb ik een link naar een youtube-video. https://www.youtube.com/watch?v=9EuK9oJzxxI

Suzanne Vedder -

Vroeger had je een programma waarin het stuk vooruit met de geit voorkwam. Dit ging over een stel kinderen die een rugtas meehadden en daar een klein geitje verstopte in de dierentuin. Ze gingen ook langs de vlindertuin en van de baas van het park moesten ze eruit met die geit. Nergens te vinden en we hadden het altijd op een oude videoband maar daar is per ongeluk overheen opgenomen! Ik zou het mijn zoontje zo graag laten zien. Wie kan mij helpen?

Dave -

Ik ben op zoek naar een Nederlandstalig programma, waarin de presentator (tijdens de intro) volgens mij rondreed in zo’n Italiaanse driewieler, dwars door Nederland. De muziek op de achtergrond was “I get around” van de Beach Boys. Wie kan me helpen? btc_king @ vivaldi.net

Bart -

Alles Kits met Bas Westerweel en Minoesh Jorissen

Bart -

Bovenstaande reactie was voor Dave bedoeld. Meer info vind je op Wikipedia. Let op het is Alles Kits met een T i.p.v. een D

Essy -

Wie kan mij helpen?

Ik ben op zoek naar een (tekenfilm) programma of een specifieke aflevering waarbij een circustent een grote rol speelt.

Wat ik mij nog kan herinneren;
– De circustent was rood/geel of rood/wit.
– De circustent werd getekend, ingekleurd, bewoog of er werd op ingezoomd. Hij was er niet zomaar.
– De serie of aflevering (of in ieder geval dit fragment ervan) was simpel getekend en bevatte volgens mij geen personages.
– Waarschijnlijk rond mijn peuter of kleuter tijd. Eind jaren 80, begin jaren 90.
– Bij mijn eigen zoekacties dacht ik telkens aan programma’s als Tik Tak, Bromtol (Kindernet), Blokkendoos (Kindernet), Het Programma met de Muis, Het Molletje, Emily/Emilie, Tom en Tina, Plons, Musti, etc. Maar of dat echt er op lijkt weet ik niet zeker.

Wie weet wat ik zoek? En of het een terugkerend tekenfilm fragment van een programma is, of dat het om een specifieke aflevering gaat?

Vince van Laar -

Is dat niet een aflevering van tiktak?
En dat dan die tent ook open gaat en er een draaimolen (met onderandere een hobbelpaard) verschijnt die ronddraait…??

marija -

ik ben al zo lang opzoek naar de naam van een kinderprogramma. het ging over een meisje, ik dacht dat ze regina of christina heette, en ze was een containerkind ofzo en ze hing altijd rond in grote containers ofzo

Eva -

Het programma heet Anaconda 😉

Gamzy -

Hoi heb je al gevonden wat het is, ik zoek die namelijk ook en het is niet anaconda volgens mij

Mandy -

Hier staan ook veel programma’s http://www.kinderfilmpjes.net/kinderseries/
Kennen jullie het programma van een soort elfjes in boomhutten. Volgens mij konden ze niet vliegen. Ging over een jongen en meisje dacht ik…

Bart -

@Mandy De Little bits. Originele titel en zo ook op YouTube te vinden is Belfy and Lillybit

Rita -

bedankt voor de site!! hierdoor heb ik eindelijk het programma gevonden waar ik naar opzoek was :)

roos -

Ik ben al heel lang op zoek naar een film van de VPRO waarvan ik de titel niet weet. Het gaat vover een meisje dat in de supermarkt wegdroomt bij een plaatje op een pak spaghetti. Op het plaatje staat een italiaans vrouwtje dat met haar man aan het het oogsten is. Ze wenkt het meisje om in haar wereld te komen. Dat gebeurt dan en dat is heel mooi. Wie kent het filmpje?

Roos -

Ik zoek: (VPRO?) filmpje over een meisje dat in de supermarkt steeds voor een pak spaghetti wegdroomt. Het plaatje op de verpakking begint te leven en het Italiaanse vrouwtje wenkt haar om in de wereld van het plaatje te komen. Dat gebeurt dan ook, heel mooi. Wie kent het filmpje?

Maartje -

Ik zoek ook al zo lang naar een programma dat volgens mij ging over een meisje dat met een soort rondreizend circus mee ging in een andere wereld, tot ze vanuit die wereld naar de mensen wereld werd gestuurd via een spiegel… tijdens de serie probeert ze terug te gaan naar haar wereld. Doet het misschien bij iemand een belletje rinkelen?

Merel -

Ik ben al zooooo lang op zoek naar een Scandinavische film of serie die ik keek begin jaren 90. Het zijn alleen nog vlagen die ik me herinner. Het gaat over een jongetje(?) dat als hij naar bed wordt gestuurd onder zijn bed gaat kijken, daar vind hij een muizenholletje en dan krimpt hij tot formaat van een muis. Hij haalt allemaal meubeltjes uit een poppenhuis om zelf daar een huisje in te richten, en hij wast zich in de suikerpot.

Hopelijk weet iemand anders wat ik bedoel 😂

Lea -

Hi Merel, heb jij de titel van deze film al gevonden? Ik ben al heel lang opzoek naar de desbetreffende film. Krijg er een vreemd jeugdsentiment van.

Roos -

Jaaa! Daar ben ik ook al heel lang naar op zoek! Ik weet precies wat je bedoelt. Ik herinner me ook nog een scene dat hij het daar helemaal schoon gaat maken.

Marieke -

Hallo allemaal.
Ik ben opzoek naar een programma wat ongeveer 16 jaar geleden op school TV te zien was. Het was een man met een lange gekleurde jas, een gekleurde kast en in die kast zat volgensmij een soort monster.
Gr marieke

Maartje -

Dat doet mij denken aan “Schatkast”, wat ik me daar van herinnerde was een man in een lange jas met een soort klerenkast. Het duurde eindeloos voordat ik het per toeval weer eens tegen kwam. Ik hoop dat dat is wat je bedoelt.

Nienke -

Ik ben op zoek naar een cartoon serie waarin de pantoffels en tandenborstel en andere spullen tot leven komen als iedereen slaapt. De pantoffels waren met zijn tweeën en paars met roze. Ik ben uit 1994. Hopelijk weet iemand hoe dit heet want kan dit echt niet vinden..

Me -

Hoi allemaal,

Ik ben al een tijdje op zoek naar een jeugdfilm of serie uit de jaren 90. Werd uitgezonden tijdens een schoolvakantie op woensdagmiddag dacht ik bij de VPRO of in elk geval ned 3
3Was een Scandinavische jeugdserie of film. Ik herinner me vlagen: van een aangespoeld babymeisje, zeehonden of een andere vissoort, en iets met dat het meisje niet pastte tussen de gewone mensen,dat ze dacht dat ze een zeehond was of daar een bijzondere connectie mee had ofzo. Zegt iemand dit iets? Ik zou het graag nog eens terug zien want het heeft duidelijk indruk gemaakt. Ik hoop zo dat iemand dit herkent!

Roos -

Hoi, je bedoelt The secret of Roan Inish!

Puck -

Ik zoek een kinderprogramma over een jongetje dat in een zandkasteel valt en in een werled komt waar vanals leeft en zijn pop tot leven komt en ruzie krijgt met een kralenslang. Deel twee is een avontuur op een luchtkasteel.

Jonna -

Jaaaa ik ook!! Het hele internet afgestruind tot ik jouw oproep tegen kwam. Jij weet meer erover dan ik maar het is zeker weten hetzelfde! Als je weet deel het :) (ben hier al jaren mee bezig, niet de hele tijd maar af en toe denk ik eraan)

Jonna -

Heb het gevonden !! Rekenverhalen!!!

Carola -

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik ben al jaren aan het zoeken naar een programma. Ik herinner me dat het ging over vrouw die volgens mij een piraat werd en er was ook een skelet in een groene jas die een vogel heeft.

Essy -

Wie kan mij helpen?

Al enige tijd ben ik op zoek, maar ik heb helaas nog niet de titel van het programma gevonden.

Ik ben op zoek naar een (tekenfilm) programma of een specifieke aflevering waarbij een circustent een grote rol speelt.

Wat ik mij nog kan herinneren;
– De circustent was rood/geel of rood/wit.
– De circustent werd getekend, ingekleurd, bewoog of er werd op ingezoomd. Hij was er niet zomaar.
– De serie of aflevering (of in ieder geval dit fragment ervan) was simpel getekend en bevatte volgens mij geen personages.
– Waarschijnlijk rond mijn peuter of kleuter tijd. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig.
– Bij mijn eigen zoekacties dacht ik telkens aan programma’s als Tik Tak, Bromtol (Kindernet), Blokkendoos(Kindernet), Het Programma met de Muis, Het Molletje, Emily/Emilie, Tom en Tina, Plons, Musti, etc. Maar of dat echt er op lijkt weet ik niet zeker.

Wie weet wat ik zoek? En of het een terugkerend tekenfilm fragment van een programma is, of dat het om een specifieke aflevering gaat?

Lindsey -

Capain Planet en Nils Holgerson heb ik ook goede herinneringen aan! En Alf en The Freggels.

Annelijn -

Ik weet niet hoe het heet of ik me het goed herinnener. Ik kan me vaag iets herinneren een programma met leeuwen die ridder waren met zwaardgevechten. ja vaag ik weet het maar het staat me nog levendig bij.

Chantal -

Ik zag iemand voorbij komen met de vraag over leeuwen en ridders. Wat mij als eerste tebinnen schiet is argai

wietske -

Ik ben van 1986. Heb nog een paar herinneringen van een kinder serie van vroeger.

Dit kwam niet op telekids of kindernet o.i.d.
Volgens mij kwam deze serie in een herfst vakantie voorbij.
Het was geen cartoon.
Uit mijn hoofd niet Nederlands, eerder Scandinavisch.
Speelt zich af in de bergen.
Een gezin waarin t zoontje en dochter de hoofdrol hadden. Jongetje deed veel met hout (of ze hadden een houtzagerij? ) en tevens was er een buurjongentje. Toen gebeurde er iets ergs waardoor t zusje (dacht ik) vd.berg viel en overlijdt en t buurjongentje dit volgens de rest gedaan had..

Pls iemand een idee? ??

Geanne94 -

Is dat niet Emiel van de Hazehoeve? Hij heette in het Nederlands geloof ik Michiel, maar de Scandinavische naam was Emil. Dat riep zijn vader altijd heel hard als hij weer iets stouts had gedaan en dan ging hij zijn hout bewerken in de schuur met een mesje.

Marloes -

Heidi!

Lenny -

Het jongetje valt, hij heet Lucien en kan niet meer lopen? Later probeert hij met krukken en word weer vrienden met de andere kinderen

Wilma -

Hallo

Ik ben op zoek naar de tekenfilm met het liedje “de grote en de kleine waar komen ze vandaan misschien wel van de maan”. Ik kan het nergens vinden. Wie weet het? Groetjes Wilm@

GJ -

Dag Wilma,
De grote en de kleine was een animatie filmpje met klei poppetjes, iets wat wel vaker werd gebruikt in de jaren zeventig.
Het ging over een vliegend schoteltje dat waggelend neer kwam en waarbij twee balletjes er uit rolden, een grote en een kleine.
Die balletjes stonden dan op en waren dus twee marsmannetjes van klei die allerlei avonturen beleefden en het eind rolden ze hun schoteltje weer in en vlogen weg.

Het openingsliedje ging als volgt:
De grote en de kleine
waar komen ze vandaan.
De grote en de kleine,
Misschien wel van de maan.
De grote en de kleine
die willen wel weer weg
Maar de grote en de kleine,
die hebben altijd pech.

Met vr groet, Jan Wind

Anneloes -

Heb de video net pas gekeken,heel erg leuk!
Ik keek ook vaak naar mevrouwtje Theelepel en Tom Sawyer.

Priscilla -

Ik zoek een kinder programma over 2 wezens die op een sprookjesboek vliegen en dan een sprookje vertellen iemand enig idee?

Lisa -

Simsalabim

Jesse -

Is dat niet Simsalagrim? Dat blauwe en dat rode beestje?

Nathalie -

Hoi,

Ik ben op zoek naar een programma (ook van kindernet) Het gaat over tienermutanten(mummies, vampieren, zombies en etc.) die schoolles krijgen van een gewone mens. Als ik kijk naar de lijst kijk van de programma’s van kindernet, dan mis ik er heel wat. En ik ben van 1989. Heeft iemand enig idee?

Emiel -

Bedoel je niet Gravedale High?

Manon -

Ik ben op zoek naar een oude kinderprogramma (volgens mij uit de jaren 90) dat ging over een gezin dat leefde in een huis en onder de vloer van dat huis leefden van die mini mensjes (?) Wie kan mij helpen?

Yoo -

De bruikleners volgens mij

Paul -

dat klinkt als de little’s of de borrowers

annelijn -

Hooi wie kan mij helpen? Het is allemaal beetje vaag maar ik weet nog dat ik hier midden in de macht voor opstond eem programma met dieren geloof ik waar leeuwen ridders waren in een kasteel. Ik zie het zo voor me maar kan er niks van terug vinden help!

Stef -

King Arthur of Montana

Esther -

Argai?

Marin -

HELP!
Heb volgens mij alle reacties gelezen maar kan het niet vinden.
Heb ook weinig details, maar er was vroeger ook een programma met een boom die gespeeld werd door een vrouw? die ging zingen? in een huis/boom. ik zie het zo voor me maar kan het moeilijk omschrijven!

Lars -

U bedoeld sap de aardwortel
https://youtu.be/LEevo5SKjZs

Pam -

Sap de aartwortel uit het land van ooit

Me -

Dat was sap de aardwortel. Uit het land van ooit. Onderdeel van kinderen zijn de baas

Anoniem -

Alida en de Boomhut?

Jolan -

Aardwortel sap.. kwam altijd na kloontje het reuzenkind

Daphne -

Bedoel je niet zap de aardwortel? Die kwam altijd in het land van ooit met kloontje enzo

yentl -

hey , ik kom uit 1999 maar ik weet niet meer goed hoe een kinder programma noemt , kunnen jullie me helpen ?

Het gaat over een krokodil dat samenleeft met eenden in een hele stad vol met eenden. Hoe noemt het alweer ?

Jana -

Dat programma is gewoon eendenstad, zoek maar op google :)

Eef -

Ik ben opzoek naar een programma wat ik vroeger keek en mij nog maar heel vaag kan herinneren.

Het intro filmpje waren kinderen in stoelen die door de lucht zweefden en het waren allemaal losse afleveringen.

Eentje ging over een meisje met een trompet die het liedje ik wil graag een hond een hele lieve speelde en een andere aflevering ging over een hele enge boze buurman waar voetballen over het hek geschoten werden. Aan het eind van die aflevering bleven kinderen bij die buurman eten.

In mijn herinnering was het programma nagesynchroniseerd.
Mijn omschrijving is heeel vaag dat weet ik, maar heb al zo lang gezocht dus hoop dat iemand mij toch kan helpen

W -

Dit vraag ik me ook al jaren af. was toch ook een aflevering met reuzen op een strand, waarvan 1 een stand verloor?

Meike -

Dat is nou ook precies het programma wat ik aan het zoeken ben..ik dacht altijd dat Yvon Jaspers dat presenteerde, maar er staat niks over in haar bio…ik kan me die grote losse tand ook nog herinneren en die werd als stoel gebruikt

Alex -

Ik ben dat ook al heel lang aan het zoeken, en ik heb het eindelijk gevonden, wel in het Engels: Enid Blyton’s Enchanted Lands heeft zowel de verhalen van de vliegende stoel als die van de boomhut. Hier is de link: https://www.youtube.com/playlist?list=PL756XNZsKKiON49jWJDucbNyXy9pNwjGB

C -

Hallo,

Ik ben al jaren opzoek naar een programma (of deel van een programma) waarin 2 handpoppen spelen, volgens mij heette de jongens handpop Tommie en dan had je nog een meisjes handpop. Ook ben ik opzoek naar de reeks tekenfilms over allerlei sprookjes. Degene die mij het meest is bijgebleven is de kikkerprins/kikkerkoning. Het is een oude ‘tekenfilm’. We hadden deze ooit opgenomen op videoband maar zijn deze helaas kwijt geraakt of deze zijn kapot gegaan. Ik kom zelf uit 1993 dus het moet uitgezonden zijn voor het jaar 2000.
Groetjes!!

Jerry Olson -

Ik ken wel een serie met twee handpoppen waarvan één Tommie heet, maar dat is de bekendste kinderserie van Nederland, dus die zul je wel niet bedoelen: Sesamstraat.

T. -

Popeye, Flintstones, Flipper de dolfijn, en ook Lassie de hond, Pippie langkous met Anika en witje en het paard en een aapje , Barbapapa, Calimero, Berenboot, Emiel, en de Fabeltjeskrant. .

T. -

Peppie en Kokkie, en Bassie en Adriaan en de Fabeltjeskrant Tita tovenaar met de grobbebollen, en Beertje Colargol, Dit is het aankondigingslied van beertje Colargol was als volgt. : Ik ben beertje colorgol, beertje dat kan zinden. Tri la do re mi fa sol ik ben beertje Colargol. Lach huil leer en speel met mijn fluitefluit blaas ik mijn verhaaltjes uit twiet twiet twiet twiet. Colargol. Kindertjes nu opgelet nu gaat het beginnen, tra la do re mi fa sol ik ben beertje Colargol Ik ben beertje Colargol. Je keek er naar uit als sommige programma”s op t.v. kwamen. meestal op woensdag middag. En vooral als het buiten regenachtig guur weer was dan gezellig bij de t.v. naar een kinderprogramma kijken en er iets lekkers bij. Moeder streek de kleding in de kamer toen wij naar die kinderprogramma”s keken. Alles rook heerlijk naar de was in de kamer. . .

sander -

ik kom uit het jaar 1988 een paar van die filmpjes die jullie op noemen ken ik maar als jullie die filmpjes trug willen zien dan kijk je gewoon op youtube en je toets de naam van dat filmpje in en je kan alles weer trug kijken net als vroeger dat doe ik ook. veel kijk plezier alle maal.

Katja -

Heerlijk zo’n video! Ik maak altijd een wedstrijdje van wie de meeste intro’s van tekenfilms kan zingen, en dat win ik meestal haha. Ik mis alleen echt mijn all time favo: The Magic Schoolbus!!

Eva -

Geen idee meer hoe het heet, maar van die ‘dieren’ die terug in de tijd gaan (bijv naar oude egypte/griekenland/etc) en dat vertellen hoe voetbal is ontstaan. En dan gingen ze een wedstrijdje voetbal spelen. Geen idee of het een serie was of een onderdeel ergens van. Iemand enig idee?

Muppets -

Ik weet de naam niet meer van het programma maar het ging over een paar ziekenhuis muizen het waren muppets je zag de touwtjes zitten. Handpoppen net niet. Ergens in de jaren 90 maybe.

meloba -

medicentrum muis XD

quint -

Ik zoek precies dezelfde, ik kan alleen niks er over vinden op internet. muizen in een ziekenhuis inderdaad. iemand die kan helpen? volgens mij was het een film. zo een dikke DVD

Alex -

Beter zelfs. Ik heb hier een link voor je – https://www.youtube.com/watch?v=P6Lu6el3oBk&list=PLBC029786BA4BD9BC – het programma het Football Stories in het Engels.

Stacy -

Ik ben op zoek naar een kinderprogramma die werd gepresenteerd door iemand van chinese of indonesische afkomst. Er kwam ook honden in voor (geen echte, maar mensen in pak) kan iemand me helpen? Want ik heb echt geen idee meer hoe het heet..

Puck -

Hoi Stacy!
Dat was echt mijn favoriete programma en daarom heb ik er net uren naar gezocht. Uiteindelijk kwamen mijn zus en ik erachter dat het ‘Nu is nu’ heette. Het programma ging over een man die uitvindingen en principes uitlegde, en er was inderdaad een onderdeel met honden in pakken die allemaal een cijfer als naam hebben (‘NU de honden’).
Ik hoop dat dit is wat je bedoelde :)

Sterre Hooijmaaijers -

Omg dat was mijn favo ook!
Mis die show…

Daphne Jansen -

Nu is Nu

Marit -

En Brum!!!! Oooh nostalgie!!!

Marit -

Knofje!!!! Dat vond ik zo leuk vroeger!!!

Janine -

Ik vond laatst een videoband waarop mijn ouders kinderprogramma’s hebben opgenomen van toen ik klein was. Hierop stonden onder andere: Oakie Doke, Rupsje Nooitgenoeg, Pieter Post, Lars de Kleine Ijsbeer, Budgie de Kleine Helikopter, Lucky Luk, Musti, Brum. Ook was ik helemaal gek van Platvoet. Echt geweldig om weer terug te zien! Ik ben zelf van 1992.

Xander -

Beste Jeanine, ik las een tijdje terug dat je een videoband gevonden had met opgenomen programma’s zoals Pieter Post. Zou je contact met mij willen opnemen via de mail? Ik weet niet of het hier mag, maar dit is mijn mailadres: Xander.stokkers@gmai.com, Ik ben heel benieuwd welke afleveringen op de videoband staan. Ik heb zelf ook afleveringen van de serie, Pieter Post. Verder wou ik vragen, wie kan mij helpen eventueel? Ik ben op zoek naar opnames van de serie, Pieter Post. Als iemand dat heeft, dan maak je mij er heel blij mee.

Marissa -

hahahah echt geweldig keek ook echt heel veel van de lijst ben ook van 1990 :p
lach me rot hihi

Rianne -

Echt een super leuk filmpje! Ik ben uit ’93 maar ik herken heel veel van wat jullie allemaal opnoemen. Ik keek ook: rocket power, de tofu’s, jimmy Neutron en het land van ooit.

Floor Daasvand -

Ik keek echt die halve lijst haha! Daarnaast ook Brum (hoezo old skool) As Told By Ginger, Hamtaro, Room 402, Zig Zag en nog veel meer! Ik keek echt bizar veel tv, vooral in het weekend. Overigens kom ik uit 1994 :)

Anouk -

Oooo Ik heb er nog 1 Bassie en Adriaan hoe kan ik die nu vergeten

Sandra(hpw) -

Schiet me ineens iets te binnen: Skippy!
Skippy, skippy.. skippy de boskangarooo (toch?)

En volgens mij was er ook iets over ‘n dolfijn, kan ik me herinneren

Sandra(hpw) -

Flipper, dat is ‘t! :)

MargoD -

En vergeet Lassie niet! 😀

Kim -

heel erg herkenbaar! Ben zelf uit 91 dus ken ze allemaal wel! Ed, edd en Eddy, Court het bange hondje of hoe heette dat beest ook alweer? Telekids vond ik echt niks aan! En dragonball z vond ik ook vreselijk! Dexters lab vond ik super leuk met deedee! Cartoon network was echt mijn favoriet! En iets later mental Theo on the Road op TMF!

Mook -

Ik heb ook herinneringen aan videobanden, zoals dokter Snuggels!! (Dokter Snuggels vliegt naar de regenboog toe. Dokter Snuggels, met een raket naar de sterren!)
Hamtaro mis ik nog (vond ik wel vervelend programma). En ik heb ook videobanden gekeken van Tjilp de mus (Tjilp, tjilp, tjip, ik ben Tjilp de mus!)
En er was nog een serie dat ging over een bos met dieren en een wijze uil, maar er was een gemenerik die wilde het bos kappen omdat hij overal asfalt wilde hebben. Hij wilde een hele wereld van asfalt. Iemand enig idee?

mikky -

beestenbos is boos

Tom -

DE BLUFFERS!!

maura vd pal -

Ik keek altijd wizzy en whoppy, Zaai en ik vond de bruine beer in het blauwe huis ook altijd leuk

Marieke -

Hahaha hilarisch! Ik kom uit 1995 maar kende bijna alle programma’s die jullie noemden haha

Jonathan -

ben van 96 als ik dees almaal lees voel ik men kinderjaren trug biven kommen herineren jullie code naam kids next door nog of code lyoko of pipi lankous en winnie the pooh mooie tyd alemaal

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik kom uit 79 dus heb een iets andere lijst. Een van de programma’s die ik er niet tussen zie staan is Theo & Thea. Dat was echt briljant. En de familie Sanders vond ik leuk. Heb overigens Telekids van het begin, toen het door de week om 4 uur begon, tot het einde gezien.

A Ljib -

Sanders is anders! Dat ze de hele wereld over vlogen en waar de vader Mama heette en de moeder Papa…. :’)

Charlotte -

Boomhut..

Charlotte -

Kan iemand mij helpen.. Vroeger keek ik Winnie de Pooh, op dezelfde zender (1,2 of 3) was een serie met een clowntje, ik dacht gemaakt van klei. In mijn herinnering was het op een tropisch eiland met een boodschap.hut. wie o wie?

Marnel -

Dat van “Maan, roos, vis” dat leerde je door Ik mik loreland..met karbonkel, brrrr 😉

Jacky -

De boefjes! (Film) en ik mik loreland (schooltv) met de enge kabonkel

Rosanne -

Ratjetoe, Lizzy Mcuire, Tom&Jerry dat waren nog eens goede tijden! Ik stond altijd al om 6 uur (of nog eerder oeps) naast mijn ouders hun bed om te vragen of ik tv mocht kijken :’)
Ik kom uit ’98 maar herken ze bijna allemaal 😀

Marit -

De familie Knots, met de tante die kloddertje roze hier en dan klodertje roze daar deed…

Dat was toch familie knots ofzoiets?

De lijst kom mij eng bekend voor.. En ik keek inderdaad (nu) npo3 programma’s zoals de droomshow, en ZIG/ZAG
Ik ben ook iets jonger(91)

Marit -

En pinguï natuurlijk!

Laura -

Jaaaa, de plaaggeest bij Bassie & Adriaan! Super spannend was dat :) Daarnaast genoot ik óók altijd van Brum!

Kyra -

De film van ome Willem, Sesamstraat, dierendokter Tom, Teletubbies, zandkasteel.

Bente -

Super leuke video en heel herkenbaar al die programma’s. Kreeg de motivatie om zelf ook een lijstje te maken met wat ik allemaal keek en dat bleek behoorlijk veel 😮 haha en kon het daarom ook niet laten om te reageren. Ik ben 23 dus kom uit 1992. Naast de serie’s die al genoemd zijn keek ik (sorry als ze wel al genoemd zijn ):

Rocko’s modern life – Tante Soesa – Saartje en Tommie (denk ik mijn vroegste tv herinnering) – Little Rosie – Shin Chan – Princess Sissi (tekenfilm) Oliver Twist – Bobby’s World – The kids from room 402 – The Why,why family – Nils Holgerson – Maya de Bij – Alles kids – Noddy – Flint, the time detective – De bende van 5 – Wunschpunsch – Honingbij Hutch – Jim Button – Onder moeders vleugels (Ned 3) – Alleen op de wereld (Ned 3) -Kippevel (of Goosebumps)- The little bits – De bamboeberen – Popeye – De toy toy show – Vrouwtje theelepel – Argai – Montana -Wicki de viking – Tom Sawyer en Huckleberry Finn – Tom en Jerry – As told by Ginger – Jimmy Neutron – Kinderen zijn de baas (met Sap de Aardwortel, Kloontje, Ridder Graniet en Jean D’orange en zijn hysterische vrouw)

Ik ben het wel met jullie eens dat de tekenfilms van vroeger veel leuker waren maar wat me het meeste opvalt is dat er nu zoveel geweld in zit. Veel meer dan in tekenfilms van vroeger. Voel me echt oud dat ik dit zeg haha maar het is wel zo.

Vince van Laar -

Ogh ja… Tante Sousa en Sassefras op dr vliegend tapijt =)

Tinka -

Wat een leuke video

ik ben van 88 en de lijst is lang en bekend.
ik keekonder andere ook :
ik mik loreland, de boze heks, de drieling, wikky de vicking, remi van alleen op de wereld, kulderzipken, en wunschpunsch over 2 heksen een nicht en neef die samen vloeken maken en dat dan die huisdieren
de vloek gaan vernietigen 😀 super leuk even zo’n flashback

Danielle -

Heel leuk al die tv-programma’s en series! Maar misschien had je het niet gezien oppassen en samsam staat aan elkaar..ik had het in een tweet aan Willemijn gestuurd ( niet om vervelend te doen maar om te helpen) maar superleuk artikel!

Sanne -

Wat een leuke video!! Ik keek zelf ook altijd nog Karbonkel op school (naast moffel en piertje), ik vond dat echt verschrikkelijk, zo eng!
Verder keek ik veel Rocket Power, Beugelbekkie en Totally Spies en iets wat ook niet benoemd is: Zoop! :-)

Lien -

Ik mis Otje ook nog in deze lijst!

Marit -

Jaaa Otje!

‘Ik Ben otje en mijn vader die heet Tos.
We hebben geen papieren daarom zijn we steeds de klos
Ik praat met alle dieren mijn vader vindt dat raar, maar wat waar is dat is waar! ‘

Hoe gaat die verder?;)

melissa093 -

Niks haha. Ik ben opgegroeid zonder televisie.

Sandy -

Ik ben van ’84 en was voornamelijk fan van My Little Pony, The Care Bears, Maple Town, Teddy Ruxpin, Beestenbos is Boos (Ketnet), Alfred J. Kwak, Watership Down (film), Ovide, Telekids, De Snorkels en vrijwel alles wat ze toen op Kindernet hadden.

MargoD -

Er bestaat ook een serie van Watership down 😀 Waterschapsheuvel, een van mijn favo series toen ik klein was

Liesbeth kodde -

Mapje town…ben er weken naar opzoek hoe het heette..dank je wel..mijn zoon (en ik ) vonden dit erg leuk..

Shirley -

Dommel! Dino Babies! Geef Nooit Op! <3

Petra -

Blinky Bill die koala!

Anouk -

Heel veel is herkenbaar. Ik kom uit 1978. Ik keek ook de familie Knots, De film van ome Willem, Flying Doctors(serie), Medisch centrum West. Olie B Bommel. Full House the Cosby show, Fresh prince of bel air, The loveboat. Ministars en kinderen voor kinderen ik had ze tot kinderen voor kinderen nr 11. (toen nog cassette bandjes). En ik zal vast nog vele programma’s zijn vergeten.

Heleen Schrijvershof -

Haha super grappig dit. Mijn zoontje is 2,5 en die ook lang niet alles wat er nu is hoor, ik kies vaak ook wel voor oudere series. Nu is Bob de Bouwer helemaal je van het, maar Buurman en Buurman is ook super grappig. Voor mij geen Dora :-)

Johanna -

De film/serie werd al in 1982 gemaakt, maar werd in de jaren ’90 uitgezonden: De Zevensprong! Dat vond ik echt ontzettend spannend! Heb zojuist even op Wikipedia het verhaal nagelezen over de Zevensprong en kon me dus echt niet meer precies herinneren hoe dat verhaal nou precies in elkaar stak. Geinig, hoe er zo flitsen in je geheugen geprent zijn maar je geen idee meer hebt hoe de vork nou in de steel zat!

denise -

Leuk! Er Was er ook nog een van een dierenwinkel. Met onderandere een muis en schildpad, gespeeld door mensen. Ik ben alleen de naan vergeten… weet iemand het nog?

denise -

Wizzy en Woppy

evita -

Ik geloof dat je wizzy? En whoppy? Bedoelt

evita -

Oh er was al gereageerd haha

Jolanda -

Ik mik loreland!! As told by Ginger, Jimmy Neutron, Chin Chan, Klokhuis, Jim Button.. En nog veel meer haha! De lijst is in ieder geval heel herkenbaar. Laatst stond op dumpert een filmpje met een heel aantal intro’s van kinderseries uit de jaren 90. Mijn vriend en ik zijn allebei van ’92 en we konden echt bijna alles meezingen. Hilarisch :)

Marie -

Bij maan, roos, vis had je ook niet die enge karbonkel die al die letters stal! Leuk filmpje!

Nesrin -

Jam en haar magische oorbellen vond ik een te gekke tekenfilm en my little pony en volgens deze twee waren eind jaren ’80 hot. Yes I’m that old.

Bianca -

Het eiland van Noach – Over een ijsbeer met een vulkanisch, rondreizend eiland waar veel dieren op wonen.
Stinky en Boudewijn show – Programma over dierensoorten, met dierenpoppen. Gepresenteerd door een stinkdier en een ijsbeer. Ook was er een kakkerlak-chef.
Het wakkere woud – vervolg op Beestenbos is boos. Met blauwe vossen die heel eng waren.
Montana – Een indiana jones-achtig verhaal met katten in de hoofdrol.
Loenatik – Over de bewoners van een psychiatrisch verpleeghuis.
Quatro – Met Jochem van Gelder, een quiz gecombineerd met ‘kamertje verhuren’.

Julia -

Ik vond bruine beer in het blauwe huis zo leuk! Maar dat was iets later…

P. -

Wat een leuke video! Hier had ik t een tijdje terug ook nog over met mn vriend haha. Ik mis Bommel! Dat keek ik ook altijd. En de drieling. En.. iets met konijnen op een heuvel, hoe heet t ook alweer.. Ik denk trouwens dat t lijkt of we zoveel keken vroeger omdat kinderprogramma’s altijd best kort zijn. Je kan er best een aantal kijken in een uurtje tijd. Ik heb trouwens ook De kleine zeemeermin en My little pony helemaal grijsgedraaid 😛 (videoband)

Dita -

Wat leuk en heel herkenbaar! 😉

Moniek -

Zo leuk! Mijn favoriete programma was Montana, met die katten die iedere keer kunstschatten moesten redden van Lord Zero met hun watervliegtuigje haha.

Amber -

Ik kijk zo vaak van die video’s terug maar ik vraag me af of niemand Buurman Bolle keek. Mijn moeder had ze allemaal opgenomen en ik heb die afleveringen zo vaak gekeken. Helaas is er maar 1 aflevering te vinden op youtube.

Willemijn -

Wat een super leuke video! Ik weet volgens mij precies welke Willemijn bedoeld met Maan Roos Vis van de basisschool tijd namelijk ik mik Loreland! Ik was vroeger altijd doodsbang voor Karbonkel :p
Ik miste nog wel the magic schoolbus in jullie rijtje.. En er was ook altijd (op 3 geloof ik) zo’n serie over van die olifanten en dat die vader olifant dan koning was..

Willemijn -

Jaaaa Mik LOreland!!!! En inderdaad, Magic Schoolbus nu je het zegt!

Lindsey Beljaars -

Wat ontzettend herkenbaar zeg! Haha, time flies!

Marieke -

Oma hondje;p keek ik aaaaltijd haha. En de meneer cactusshow!

Margot -

Dat is een lange lijst! En gefeliciteerd met jullie radiodebuut. 😉

Martine -

Radiodebuut???

linda -

Seaburt, boelie, platvoet, as told by ginger. Haha leuk ja
Soms komen die oude programma’s op tv mijn dochtertje kijkt nu ook wel eens buurman en buurman en pingu. En eigenlijk zijn er ook nu best leuke programma’s voor kinderen hoor op zappelin.

linda -

Oh het is seabert, die zeehond haha

Audrey -

Heel leuk dit! Ik ben vorig jaar met een vriendin bij het museum voor Beeld en Geluid in Hilversum geweest, en daar kun je van Veel van die typische programma’s fragmenten kijken. Echt een aanrader als je in de buurt bent! :)

Annemarie -

Super grappig! Ik mis het haha. Kennen jullie ook mevrouwtje theelepel en the magic schoolbus? Geweldig waren die!

angela verhaegen -

Ik mis vrouwtje theelepel .

Iris | Todayslipstick -

Zoveel die ik ook herken, echt super leuk en inderdaad zoals hierboven wordt gezegd Rocket Power, Chin Chan, As told by Ginger en Beugelbekkie vond ik toen ook echt geweldig!

Eline -

Ik kom uit 1993. Toen ik in de kleuterklas zat was er een programma wat viel onder schoolTV, waarvan ik de naam kwijt ben. Het begon met een boom, daar werden mensen die een rondje om die boom liepen in getoverd. Ze kwamen dan terecht in een ondergrondse wereld waar allemaal dieren woonden. Zo had een geit er een marktkraam. De mens die daar dan ook was moest iedere week helpen met een probleem. Ook hier zat een badass in, maar heb dus geen idee meer hoe het heet!
Ik keek eigenlijk nooit naar Cartoon Network, maar de andere zenders en bijbehoordende programmas ken ik allemaal!

Bente -

Het is Kramerije wat je bedoeld. Het zit ook in Ik Mik Loreland. Ik heb geloof ik eens ergens gelezen dat het een probeersel was voor ze Ik Mik Loreland gingen maken..

Simone -

Zoo herkenbaar & ter aanvulling… Wij zaten elke zondag met veel neefjes en nichtjes bij ons opa en oma. Daar keken we naar Huckle berry Fin (geloof ik dat het heet – speelde zich af op een boot met 2 geesten), S club 7 vond ik ook helemaal te gek. Ook was ik helemaal weg van de serie The tribe met Amber, Bray, Tai san, Ebony en alle anderen. Toen ik nog wat jonger was keek ik op school Ik Mik Lorreland & thuis keken we vaak om 17 uur As the world turns. Andere series die ik me herinner zijn Full house & Fresh Prince of Bell air & the cosby show + bijna alles wat jullie noemde. Er is ook een serie/tekenfilm die ik me wel herinner maar de naam weet ik niet meer. Dit was met roze ruimtewezentjes … Haha die goede oude tijd! Ik ben trouwens net als Martine van ’88 !

S. -

Roze ruimtewezentjes.. dat moet Starstreet zijn!

Benay -

Jaaa met stip op 1 is bij mij ook echt Alfred J. Kwak. En ook op latere leeftijd erachter komen dat Dolf gewoon Hitler achtig was. Ben het ook helemaal met jullie eens dat de tekenfilms en kinderseries van nu lang niet zo leuk zijn als vroegâh! Denk dat het vanaf Pokémon een beetje is verpest.

Kimmie -

Ooooooh ik mis rocket power!!

Eline -

Oooog de themesong van Rocket Power kan ik bog steeds hélemaal meezingen!

Willemijn -

Ooooh jaaaaa!

Paola -

Wat grappig! Ik was een heleboel programma’s alweer vergeten, maar ik kende bijna alles! Ik ben zelf van 1989!

Japkejanneke -

Ohhhhhh zoooo herkenbaar. Ik ben van 1991. Telekids heb ik ook nog herinneringen aan, met Carlo en Irene.

Anne -

Klokhuis!

Annelot -

Ik mik loreland !! Dat is misschien echt voor toen wij ( ik tenminste ) 6 jaar waren gok ik. Dus al zo’n 20 jaar geleden bijna, maar wat vond ik ik mik loreland spannend en wat was garbonkel toch eng!

Mandy -

Ik kom zelf uit 1994 en het meeste wat jullie opnoemen heb ik ook gekeken, ik keek ook veel naar rocket power en chin Chan… Misschien waren jullie er toen iets te oud voor. Maar inderdaad de tekenfilms van nu vind ik ik niet veel aan haha

Suzanne -

Herkenbaar!

Reageer ook