Huisdieren

Sommigen hebben helemaal niets met huisdieren en anderen zijn er gek op. En voor een groot deel ligt het er ook aan of je ouders er iets mee hebben. Dit zijn de huisdieren die ik heb gehad!

Bron: Alles over huisdieren

Zolang ik me kan herinneren, hebben wij altijd wel huisdieren gehad. Mijn vader hield niet zo van dieren. Hij vond het prima als mijn moeder besloot een huisdier te nemen, maar zelf vond hij er niet veel aan. Behalve honden, mijn vader is gek op honden en dan vooral de grotere rassen. Zo hebben ze -voordat ik geboren werd- destijds twee rottweilers gehad: Paola en Beer.

Daarna hebben ze nog een keer een grote zwarte poedel gehad en een reepincher: Mop en Trip. Ik moet altijd lachen als mijn moeder het verhaal vertelt over de reepincher Trip die er vandoor ging met de buurhond Bobbie. Een paar maanden later kreeg Trip zeven kleine hondjes. Mijn oudere zussen waren toen nog heel jong (7 jaar) en verkleedde de puppies altijd en legden de puppies in hun poppenwagen. Zo liepen ze dan door het dorp en iedereen moest lachen.

Ik vind het jammer dat ik zelf nooit ben opgegroeid met een hond. Dat komt ook omdat mijn moeder het er nogal moeilijk mee had toen hun honden uiteindelijk dood gingen, ze wilde dat verdriet niet meer en dat begrijp ik wel. Ik betreur de dag dat Noa er ooit niet meer zal zijn en moet er niet aan denken.

Natuurlijk heb ik wel veel andere leuke huisdieren gehad en ik denk dat het ook goed is voor een kind. Je leert van jongs af aan wel verantwoordelijk te zijn. Wij moesten namelijk wel mee helpen als we een huisdier hadden: eten/drinken geven, het hok verschonen en er mee spelen. Dat laatste was geen probleem natuurlijk.

Ik ben met katten opgegroeid. We hebben heel veel katten gehad, ik denk wel een stuk of twaalf. Niet allemaal tegelijk hoor, wij hadden maximaal twee katten per keer en hebben ook een keer een jaartje drie katten gehad.

Ik ben nog steeds gek op katten. Het leukste vind ik dat ze zo heerlijk ontspannend kunnen snorren als je ze aait en dat het staartje altijd zo leuk omhoog floepst als je ze over het ruggetje aait. Vooral bij kittens is dat zo schattig. Ik weet nog goed dat ik daar bij mijn hond Noa heel erg aan moest wennen en me afvroeg hoe ik nu kon horen of zien dat ze het fijn vond om aangehaald te worden. Ik zei toen nog tegen Jorrik: ‘Hè, wat jammer dat ze niet kan spinnen, dat vind ik zo leuk!’

Deze katten hebben mijn ouders op dit moment: Freddie en Diya (halfbroers). Die zijn ook al iets ouder, acht en zeven volgens mij.

De katten werden helaas vaak overgereden, omdat mijn ouders aan een drukke dijk woonden. Meestal werden ze niet ouder dan vijf jaar. Een kat (Lucky) is me heel erg bijgebleven, hij werd tien jaar en overleed uiteindelijk aan een complicatie van zijn darmen die niet behandeld kon worden. Dit was zo’n leuke kat, hij kwam me elke ochtend wakker maken voor ik naar school moest en…hij was nogal ondeugend. Buiten vrat hij alles op wat los en vast zat. Zijn taak als muizenvanger voerde hij feilloos uit. Blijkbaar had hij ook een keer een bijzondere vogelsoort een bezoekje gebracht die had zitten broeden bij ons in de sloot. Iemand van een of andere dierenorganisatie belde destijds aan bij iedereen in de buurt en vroeg zich af of wij wisten waar deze soort gebleven was. Hmmm, dat verklaarde die veren en zwarte afgekloven steeltjes (poten) dus in de kelder.

Bron: Dierenarts Schut

Verder hebben wij ook een tijdje een cavia en een parkiet gehad. De cavia stond dan met een kooi in de hoek en de parkiet met een kooi er boven op. Er piepte dus altijd wel iets. Het leukste vond ik als mijn moeder een komkommer schoonmaakte dat de cavia keihard ging piepen want de schilletjes kreeg Knabbel altijd. Van Polly (de parkiet) herinner ik me nog dat hij altijd op mijn palmbomenstaart ging zitten en soms aan mijn wenkbrauw zat te knabbelen als hij los mocht vliegen, haha. We dachten altijd dat het een ‘hij’ was, later bleek het een zij te zijn toen er een klein eitje in de kooi lag.

Wat we ook nog gehad hebben zijn: hamsters, muizen, vissen, een konijn en…een paard! Het paard was van mijn zus, maar mijn vader, moeder en ik gingen regelmatig ook bij het paard kijken en ik reed er wel eens op. Thor heette hij en we hebben ontzettend veel lol beleefd met dat paard, maar ook spannende dingen. Zo wilde iemand blijkbaar Thor en nog een ander paard (shetlander Vurie) een keer stelen. Het hek was door iemand kapot gemaakt maar de paarden waren ontsnapt. Wij zaten gewoon op de bank, nietsvermoedend. Totdat we opeens over de dijk (op een vreemd tijdstip) galopperende paarden hoorden. Gelukkig waren de paarden en automobilisten niet gewond geraakt. Vurie had hoefijzers en doordat het een shetlander was hoorde je een heel snel galopperend en hard geluid. Ik weet nog zo goed dat wij op de bank elkaar allemaal aankeken en mijn zus opeens verschrikt zei: ‘Er is hier maar een shetlander met hoefijzers: Vurie!’ We stormden naar buiten en jawel: Thor en Vurie. Ze waren ontsnapt en teruggegaan naar hun oude vertrouwde wei achter ons huis, helemaal bezweet. De politie constateerde toen ook dat iemand het hek had opengemaakt, hetzij om de paarden mee te nemen of om gewoon rottigheid uit te halen. Je maakt nog eens wat mee als je een dier hebt! Gelukkig kwam het allemaal goed.

Het allerleukste aan huisdieren vond ik als ze kleintjes kregen. Twee keer hebben we een nestje kittens gehad. Wat was dat lief zeg! Op een videoband is ook nog te zien hoe ik er eentje bij zijn keel beet pak en  zeg: ‘Dit is Plukkie, dat is een jomme!’ Ah, dat lieve gepiep en die kleine ministaartjes, genieten!

Wat ook bijzonder was, is dat wij een keer een langharige cavia hadden. Blijkbaar was deze gedekt door de vader voordat wij de cavia kregen (iehl!). Ik keek op een dag verbaasd in de kooi: ‘Mam, sinds wanneer hebben wij drie cavia’s?’ En toen bleek dat er twee kleine caviaatjes geboren waren waarvan eentje een albino was. Helaas heeft de albino het niet gered, maar we hebben iemand anders nog wel heel blij kunnen maken met het andere kleine caviaatje!

Van alle huisdieren die wij hebben gehad, heb ik toch het meeste gehad met de katten. Ik vond knaagdieren maar eng en ik was altijd bang dat ze in mijn vingers beten, ik vond ze wat onvoorspelbaar en dat heb ik nog steeds, hoewel ze er zo knuffelig uit zien.

Huisdieren, ik ben er gek op en ik weet zeker dat mocht ik ooit kinderen krijgen dat ik ze -net als mijn ouders- leer hoe je moet zorgen voor een dier. Ik vond het zelf een van de leukste dingen die ik als kind heb geleerd.

Heb jij huisdieren gehad toen je nog bij je ouders woonde? Met welke huisdieren heb je het meest?

38 reacties

Floor Daasvand -

Ik woon nog bij mijn moeder en ik zou heel graag een kat willen. Helaas is mijn moeder allergisch voor alle diersoorten met haren en veren. Ik heb als klein meisje wel een vis gehad, maar dat vond ik niet zoveel aan. Ik heb liever een beestje waar ik fijn mee kan knuffelen

Marit -

Mijn moeder had dat ook toen ze kind was. Het blijkt dat zo’n allergie over kan gaan! We waren in Amerika op vakantie en deden huizenruil. De mensen waar we huizenruil mee deden hadden een kat. Het viel ons op dat mijn moeder helemaal geen last had van al die kattenharen en toen besloot ze om een test te doen bij de huisarts. Toen we de uitslag kregen bleek dat ze niet langer allergisch was! een week of twee later hadden we een lieve kitten:)

Lindsey Beljaars -

Ik zou echt niet kunnen leven in een huis zonder huisdieren. Vind huisdieren zo ongelofelijk gezellig! Heb zelf een hond maar zou later nog veel meer huisdieren willen. Zo lijkt mij een geitje of een varken ook superleuk en ik wil ook graag een kat!

Deborahschrijft -

Ik ben ook dol op huisdieren! Ben er ook van kleins af aan mee opgegroeid. Toen ik geboren werd hadden mijn ouders een grote hond (ras weet ik even niet meer, hij heette Kazan) en een kat (Binkie). Helaas werd Kazan te oud en dement, dat vonden mijn ouders te gevaarlijk met mij in de buurt en moest hij helaas ingeslapen worden. Ik denk dat ik toen 4/5 was. Tot mijn 9e heb ik afwisselend 2 konijnen (eigenlijk 3, we hebben een tijdje een wild konijn in huis gehad, maar die is na een aantal maanden ontsnapt), 2 hamsters, goudvissen en een vogeltje gehad.

Toen ik 9 werd kreeg ik mijn hond joepy die 2 jaar geleden is ingeslapen, hij is 15 geworden. Dat was echt mijn maatje en het deed heel erg veel pijn toen ik besloot hem in te laten slapen. Hij was te oud en vond hem op een dag in zijn ontlasting. Ik stopte hem onder de douche om hem te wassen en heb hem daarna heel lang vastgehouden in een handdoek. Hij was in een soort shock geraakt en toen heb ik de knoop doorgehakt om hem in te laten slapen. Vind het nog steeds erg als ik daar over nadenk en mis hem nog steeds heel erg.

3,5 jaar geleden namen wij een hondje van iemand over, Suus, en dat is echt zo’n gek beest! Ik ben blij dat wij haar al hadden toen Joepy werd ingeslapen. We hadden tenminste door haar afleiding. Ze is super lief, maar omdat ze niet bij ons is opgegroeid heeft ze wel wat gekke trekjes die wij er niet meer helemaal uit krijgen, maargoed het past nu eenmaal bij haar.

Ik denk dat ik het heel erg zal missen om een huisdier te hebben wanneer ik uit huis ga. Ik sluit ook zeker niet uit dat er dan een huisdier in huis komt! Ik heb het meeste met honden, maar daar moet je natuurlijk wel genoeg tijd voor hebben en kun je niet de hele dag alleen laten.

Alba -

Mee eens! Ik ben dol op dieren en ik denk ook dat het heel goed is voor kinderen om met huisdieren op te groeien. Een keer vertelde een vriendin van mij dat kennissen van haar hun kat weg wilden doen “omdat ze een kind verwachtten”….?!?! Ik vond dat echt heel erg. Voor een kind is het goed om met een dier op te groeien, en daarbij doe je niet zomaar je dier weg omdat je het een beetje lastig vindt. Het kan prima samen, zoals jij ook beschrijft! :)

Deborahschrijft -

Wij hebben een hondje overgenomen van een gezin met 3 kinderen die er nog een tweeling bij kregen. Ze hadden Suus op Marktplaats gezet. Mijn moeder kwam daar regelmatig over de vloer en vond dit zo zielig, dat ze besloot om Suus in huis te nemen!

Alba -

Ik kan me op zich wel voorstellen dat het wel erg veel wordt, 5 kinderen + een hond… (In het geval wat ik hoorde ging het om 1 kind.) Maar alsnog zielig voor Suus, die kon er ook niks aan doen! Lief dat jullie haar in huis hebben genomen!

Willemieke -

Wij hebben sinds een jaar een hond, een bruine labrador: Diva (ik heb het niet bedacht! Haha) en die eet dus serieus ook gewoon mee aan tafel xd heeeel erg. Maar wel grappig.

Mieke -

Leuk om te lezen. Zelf had ik helemaal niks met dieren. Thuis hadden we een hond, maar dat uitlaten vond ik maar lastig. Kwam nooit uit. Nu ben ik getrouwd met een heuse dierenvriend en hebben we ondertussen al aardig wat dieren gehad. We hebben nu 2 kleine papegaaien en een goudhamster binnen. Buiten hebben we een grote volière en 2 cavias (gisteren zijn er 6 weg gegaan). En nog 2 konijnen die nu net een nestje hebben van 5. Super leuk, had nooit gedacht dat te zeggen.

joyce -

Wat een leuke post!
Ik heb vanaf mijn 9de altijd konijnen gehad. Toen ik afgelopen februari ging samen wonen duurde het dan ook niet lang voor er weer 2 konijnen in huis kwamen. Afgelopen maandag hebben wij onze pup gehaald. Dus we hebben 3 hele leuke huisdieren!

Janneke -

Wow, dat was een halve kinderboerderij in huize Martine! :P. Zelf heb ik twee cavia’s gehad, dat waren langharigen en als ze dan gewassen waren moesten ze opwarmen onder mijn vaders trui en dan stak alleen het koppie er boven uit. Nu heb ik twee katten van bijna zes. Die heb ik opgehaald toen ze kitten waren.

My Creative Life - Marìs -

Als eerste heb ik vissen gehad, maar daar vond ik niks aan omdat je die niet kan knuffelen. Daarna heb ik 2x een konijn gehad en zij waren echt heel lief! Mn tweede konijn ging altijd aan de tralies knagen als ze aandacht wilde of heel wild graven in dr hok XD altijd precies als ik mn huiswerk aan het maken was, haha. En ze liep altijd mee als je langs haar hok liep, super cute!
Mn tante had altijd katten dus die heb ik ook vaak meegemaakt en mn opa en oma hadden een Duitse herder toen ik echt nog klein was, daar was ik ook echt dol op! Maar helaas heb ik hem niet heel lang meegemaakt want toen overleed hij. Maar daar ging ik altijd rondjes mee rennen om de tafel als klein meisje, dan rende hij achter me aan en sprong ik tussendoor op de bank terwijl hij nog een rondje verder rende om me vervolgens aan te kijken met z’n hoofd schuin van ‘kom je nog?’

Barbara -

Leuk zeg! Noa is echt een prachtige hond, en ook heel trouw volgens mij :) Mijn vriend en ik twijfelden ook over een mechelse, maar het is uiteindelijk een bordercollie geworden, nu 15 weken oud. Samen met de teckel die we al hadden gaat het hartstikke goed, ze zijn dikke vrienden! Hier een foto geupload mochten jullie het leuk vinden om te zien. http://i59.tinypic.com/29nfsk0.jpg

Groetjes!!

Josiane -

Misschien ben ik de enige hier maar ik heb niks met (huis)dieren, ze stinken vaak (vooral honden), kunnen niet praten (ik heb liever mensen om me heen om mee te kletsen) en zijn onvoorspelbaar (krabben, bijten is me al vaak overkomen. Maar goed ieder zijn ding! :-)

Alba -

Haha! Ieder z’n ding! :) Ik kan je wel zeggen dat het echt heel anders is als het je eigen dier is. Ik kan nog net niet praten met m’n kat, maar ik begrijp haar prima… Je leert gewoon op een andere manier communiceren, een beetje zoals bv met een baby. En als dat lukt zijn ze ook helemaal niet zo onvoorspelbaar! Ik heb meer last van onvoorspelbare mensen dan van dieren 😉

Tamara -

Leuk artikel! Ik ben dol op katten en heb vroeger veel cavia’s gehad.

Simone -

<3 ik ben echt een dierenliefhebber! Van baby af aan opgegroeid met een hond. Mijn ouders hadden bas(je) de keeshond al toen ik geboren werd & ben praktisch samen met de hond opgegroeid. Ook ooms en tantes hadden allemaal honden. Een oom en tante hadden het zusje van bas. Na het overlijden van onze hond (ik was toen 16 geloof ik) wouden mijn ouders geen hond meer. Nu hebben ze soms een oppashondje van familie of vrienden. Op latere leeftijd, in mn twenties, kwam ik pas in aanraking met katten maar ik ben inmiddels helemaal veranderd in een crazy cat lady :p ik kan me een leeg huis zonder dier (kat of hond) niet meer voorstellen. Heerlijk toch zown beestje om lekker mee te knuffelen en dat onvoorwaardelijk van je houdt !

Felicia -

Bij mijn ouders thuis hebben we altijd katten gehad, een poosje zelfs 8 tegelijk! Nog steeds ben ik gek op katten en het spinnen van een kat vind ik het allerfijnste geluid dat er is!
Maar mijn vriend en ik krijgen over 3 weken onze pup! Kijk ontzettend uit naar een dierenvriendje in huis! :)

Amber -

Wij hadden een hond toen ik klein was, een Duitse herder. Daarnaast ook een cavia maar die moesten we helaas naar de kinderboerderij brengen omdat mijn moeder er allergisch voor was. We gingen wel nog regelmatig bij haar kijken. :)
Nadat onze hond was overleden hebben we een kat genomen en sindsdien zit ik vast aan de katten haha. Toen hij in 2007 overleed hebben we weer een kat genomen. Zij woont nu bij mijn vader en ik heb daarna een Noorse Boskat gekocht. Mijn vriend had al een kat (kruising Noorse Boskat en een Munchkin, zo een met korte pootjes, alleen dat heeft die van ons niet, alleen het karakter) en er is nog een nestje geweest van hem en de kat van de vrouw waar hij een kamer huurde waarvan we een katje hebben gehouden. Door de jaren heen heb ik ook nog cavia’s gehad (waar m’n ma toen wel weer tegen kon dus of het nu aan de bodembedekking heeft gelegen toentertijd of ander hooi, ik weet het niet. Een van m’n cavia’s leeft nog, de oude bok van bijna 7,5 jaar oud. Ik ga er hierna wel mee stoppen want het is op een kleine flat een beetje too much. Mijn vriend had ook een boel gerbils en we hebben een konijn. Mensen noemen het wel eens een dierentuin hier, haha. Ik kan niet zonder maar een beetje afbouwen kan geen kwaad al is het lastig want ik wil het liefst alle dieren adopteren die ik zie. 😛

anna -

Leuk om te lezen! Wat erg dat er zoveel katten werden overreden aan de dijk zeg… En wat leuk dat je een cavia had, ik heb er ook twee. Vind het zo grappig als ze zo hard gaan piepen om eten, haha. Jammer dat je het jonkie niet hebt gehouden, want cavia’s horen altijd met zn tweeën te wonen!

Lillyshuid -

Ik ben echt gek op huisdieren! Morgen gaan we onze mopshond pup ophalen, Noah! Kan niet wachten!!

Margot -

Wat leuk om te lezen! Ik ben ook opgegroeid met dieren (katten, konijnen, ratten, hamsters, vogels en paarden). Zelf heb een tijd zebravinkjes gehad en nu heb ik eindelijk een kat. Dat is toch wel mijn favoriete dier.

Maartje -

Wat een hoop dieren heb je zo gehad! Geweldig!
Ik heb tot mijn 6e geen huisdieren gehad en toen kreeg ik voor mijn verjaardag eindelijk een hondje. Zwabbertje :) een langharige teckel. Helaas kwam hij 6 jaar later noodlottig om het leven. Ik mis hem nog! Van mijn 10e tot mijn 13e had ik twee dwerghamsters: kruimeltje (wit met een heel lichtgrijze streep) en lady (bruin, met een zwarte streep en witte buik en al met 10 weken oud mama!) Op mijn 12e, zo’n 10 maanden nadat we afscheid moesten nemen van mijn hondje, gingen we vlak na onze vakantie in Oostenrijk kijken voor een nieuw hondje.
We werden op slag verliefd op wederom een langharige teckel. Hij lag een beetje versufd in zijn hokje bij een Franse buldog, maar de verzorger waarschuwde ons dat het kwam door het warme weer (33 graden die dag) en het de drukste hond was die ze ooit gehad hadden. We geloofde er maar weinig van, haha! Dat hebben we geweten! Hij is één bonk energie en gelukkig nog altijd gezellig bij ons en met 14 jaar lekker aan het genieten van zijn oude dag. Oh… En zijn naam? Zwabbertje de tweede, maar luisterde (hij is nu doof) ook naar Flapje.

Bente -

Jaaa, katten! Wij hadden vroeger echt de allerliefste kat ooit. En als mijn vriend en ik in een groter huis gaan wonen komt er ook zeker weten een kat bij :) Dat spinnen inderdaad: zo schattig en leuk om te horen! Het fijne van katten vind ik vooral dat je ze veel makkelijker alleen kan laten dan honden.. Dus doe mij maar een kat <3

Danique -

Wat toevallig! Wij hebben net gisteren onze nieuwe pup opgehaald(Irish Terriër). Onze vorige hond(teckel) is 2 á 3 maand geleden helaas overleden en dan is het opeens zo stil. Vroeger toen ik nog klein was (nu ben ik 14) hadden we 2 katten, Mies en Guus. Ik hoop dat Benthe, de pup dus, nog lang bij ons mag blijven

Kelly -

Ik woon nog thuis, we hebben 4 honden, 2 hamsters en vogels. Ik ben zelf gek op honden en heb ze al 15 jaar om me heen. We hebben altijd engelse cocker spaniels gehad en 2 keer een nestje. Nu hebben we de moeder 1 dochter uit een nestje en 2 dochters uit het andere nestje! En mijn vriend heeft 2 baardagamen die voelen ook een beetje als van mij !

Naomi -

Ik ben altijd opgegroeid met honden, maar pas sinds 6 jaar hebben we zelf een hond. Ik vind katten altijd een beetje onvoorspelbaar, maar dat komt omdat ik honden gewend ben. Ik heb heel lang een parkiet gehad en een tijdje ook 2 parkieten. Ook nog schildpadden een keer en een konijn! maar een hond is toch echt het leukst.

x

Aranka -

Wat leuk om te lezen! Ik ben ook echt gek op huisdieren en vond het dan ook altijd heel erg jammer dat we thuis niet een hond of kat mochten. We hadden wel altijd cavia’s en daarvoor tamme valkparkieten. Maar toch wilde ik iets wat je echt kon knuffelen en bij je kan en waar je echt wat mee kon doen. Sinds een maand hebben we nu een Brits Langhaar kitten en ik ben helemaal verliefd op haar. Ik snap niet dat ik ooit zonder heb gekund, haha!

Desiree -

Een leven zonder huisdieren kan ik mij niet meer voorstellen.. Wij hebben op dit moment 2 honden en een kat. Ik ben gek op honden! Persoonlijk heb ik wat minder met katten. Mijn vriend daarentegen is opgegroeid met katten en heeft daardoor minder met honden. Dat wordt later nog wat! 😉

Femke -

Ik heb eigenlijk nooit huisdieren gehad.. Een paar goudvissen vind ik namelijk niet echt meetellen ;-)! Mijn opa had een grote boerderij dus mijn perceptie met betrekking tot dieren is vaak ook iets anders dan van mijn vriendinnen bijvoorbeeld.. Toch snap ik het zeker wel hoor, dat mensen huisdieren hebben..Maar voor mij is het niets.

larissa -

Mijn ouders hadden vroeger een hond en kat die ouder waren dan mij en waarmee ik samen ben opgegroeid! De kat werd 19 jaar oud en de hond werd 15 jaar oud, ze zijn allebei gestorven van de ouderdom. Ook hebben we altijd katten gehad, ongeveer 2 tegelijk. Maar helaas zijn er een paar door andere mensen meegenomen. Nu heb we een hondje, 2 katten, een hamster en een grondeekhoorn (die mag je als huisdier houden) en een aquarium met vissen. We hebben ook een dwerghamster, konijnen en schildpadden gehad. Het is hier altijd wel een beestenboel geweest maar ik vind het zo gezellig. Blijkbaar zit de dierenliefde in onze familie. Mijn oma heeft geen huisdieren maar er is ooit een kat bevallen in haar tuin en 1 van de kittens (ondertussen al 3 jaar oud) komt steeds terug.

Carina -

Wij hadden een kat maar die hebben we op 19 jarige leeftijd in moeten laten slapen en sindsdien hebben we nooit meer een huisdier gehad. Mijn moeder is allergisch geworden door haar zwangerschap. Later wil ik wel echt huisdieren, eerst een kat en als ik vaker thuis kan zijn ook een hond. En een paard, maar daarvoor zou ik eerst de loterij moeten winnen zodat ik niet meer hoef te werken en alle tijd voor mijn dieren heb..

Dita -

Mijn ouders hebben altijd een hond gehad vroeger. Toen ik een maand bij ze was overleed het beestje dus ik heb die hond nooit gekend. Wij hadden wel altijd katten en kippen. Ook nu hebben mijn vriend en ik 2 katten. Zo leuk!

Iris | Todayslipstick -

Ik heb zelf helemaal geen huisdieren, we hebben er gewoon de tijd niet voor. We zijn allemaal veel weg van huis, dus dan is het gewoon niet handig. Vroeger heb ik wel een hondje gehad.
Liefs, Iris

Suzanne -

Ik zou echt niet meer zonder onze hond kunnen. Hij heeft mij door een zware tijd been geholpen en nu kan ik hem echt niet meer kwijt.

Martine -

Dat heb ik ook met een kat gehad en die kon altijd zo hard snorren dat hij altijd heel erg moest kwijlen haha! Wat zijn dieren toch leuk!

brenda -

Ik heb nu zelfs nog een konijn, Jack Rabbit :) hij’s al 8 jaar, en ik denk dat tie nog behoorlijk oud kan worden haha. Mijn zusje en ik hebben vroeger een cavia, hamster en konijn gehad, en twee honden, maar mijn ouders willen voorlopig geen hondje meer omdat ze vrij regelmatig op vakantie gaan en van alles doen in hun vrije tijd zoals motorrijden, dan is een huisdier gewoon niet handig..

annelot -

Ik ben ook opgegroeid met huisdieren en dan de hond, en ik heb niet meer dan 2 honden in totaal in mijn jeugd thuis gehad waarvan de tweede nog steeds leeft. Onze eerste hond genaamd Flop ( een duitse staande draadhaar) was van lieve hond ineens uit het niets naar een hele dominante hond gegaan die alleen mijn moeder boven hem zag in de ranglijst en zo ook niet meer betrouwbaar werd en dus altijd als er bezoek was in de bench moest.
Ondanks alles was het wel de hond die ik vanaf mijn eerste herinneringen die ik had kon herinneren en vond ik het ook verschrikkelijk toen hij op 9 jarige leeftijd epileptische aanvallen kreeg en verlamd raakte aan zijn achterpoten wat bleek te komen door een hersen tumor. Ik was van mening dat we hem een honden rolstoel konden geven maar dat zou hem zeker niet gelukkig hebben gemaakt. We hebben hem moeten laten inslapen en pas meer dan een jaar later hebben wij een nieuwe pup genomen, ook een duitse staande draadhaar genaamd puck en die nog steeds bij mijn ouders is en die nu een oogje hou op mijn eigen boef Rocco de labrador aangezien mijn ouders op mijn Rocco passen voor een tijdje. Mijn ouders dachten nadat de kinderen uit huis waren rust te hebben met hun al wat oudere hond en nu hebben ze een lekkere puberende Rocco erbij gekregen die ondanks de drukte ook heel wat gezelligheid in huis brengt en mijn moeder werkelijk overal in huis naar toe volgt. Ik kan in ieder geval echt niet zonder een hond!

Reageer ook