#2WMNGoesToTheUnknown: Srprs.me dag 1

Eindelijk was het zo ver. Gisteren om half elf krasten we op Schiphol de srprs.me kaart open met de cijfercode die onze bestemming bekend zou maken. Na vele speculaties zagen we onszelf al flaneren over de straten van Istanbul. Het kon niet anders, dachten we. Maar…

het bleek iets totaal anders te zijn. Wil je weten wat? Kijk dan snel onze vlog en volg ons op Instagram voor leuke vakantiekiekjes: @willemijnvl en @martiniii10.

PS: Gisteren zagen we een aantal reacties op dit artikel waar we even kort op willen reageren. In dit artikel en op Instagram vroegen jullie je af wat voor soort kleren je in moest pakken aangezien je naar een onbekende bestemming gaat.

Zodra je een reis hebt geboekt bij srprs.me krijg je je eigen persoonlijke pagina toegestuurd. Hier kun je ook alle e-mailadressen invullen van vrienden en familieleden die zo op deze manier je reis kunnen volgen.

Een week van tevoren kun je op je persoonlijke pagina de weersverwachting zien van het land waar je heen gaat. Deze informatie wordt elke dag geupdatet. Zo konden wij zien dat het op onze bestemming maar liefst 37 graden zou zijn!

Srprs.me geeft ook aan wat voor soort bagage je mee mag nemen. Dit is per vliegtuigmaatschappij verschillend. Eventueel kun je op Schiphol nog extra bagageruimte bijboeken als je dat wenst. Wij mochten handbagage meenemen en dat is voor twee nachtjes meer dan voldoende.

Een aantal van jullie zagen de lol er niet van in en zouden bij voorbaat afhaken. Willemijn -als lekkere huismus en controlfreak zijnde- begreep dat maar al te goed. Maar inmiddels kan ze niet wachten tot ze nog zo’n verrassingsreisje maakt, want het is heel fijn om de controle uit handen geeft en je zelf niet hoeft te bedenken waar je nu weer eens naar toe gaat.

Het spannendst was het open krassen van de srprs.me kaart want verder wijst alles zich eigenlijk vanzelf. We hebben geleerd dat je helemaal niet zoveel voorbereiding nodig hebt als je op vakantie gaat om je ergens te kunnen redden. Srprs.me zegt niet voor niets: just go with the flow. Je moet je er aan over geven maar dat maakt het juist leuk en de voorzieningen die er zijn om vanaf de luchthaven naar je hotel te komen zijn meer dan prima. In ons geval stonden er wel minstens tien shuttle bussen om je naar het centrum te brengen. Niks aan de hand!

Wat ons ook opviel waren een aantal opmerkingen over het feit dat deze reis gesponsord is. We gaven al aan dat dit onze eerste gesponsorde reis is. We vinden het jammer om te lezen dat een aantal van jullie denken dat onze mening -vanwege het feit dat de reis gesponsord is- niet meer oprecht zal zijn. Een gesponsorde reis betekent niet dat je alleen maar positief hoeft te zijn. Wij maken de afspraak met het desbetreffende bureau dat we onze eerlijke mening zullen geven, zoals jullie van ons gewend zijn. We hopen dat jullie daar op zullen vertrouwen. Misschien goed om te weten is dat srprs.me alleen de vlucht en het hotel boekt maar verder moet je het helemaal zelf uitzoeken. We hebben de vlucht en het hotel aangeboden gekregen van srprs.me maar de rest van deze reis betalen we zelf. Hoe gaaf is dat? Wat een bofkonten zijn wij!

We denken ook dat het er aan ligt hoe kritisch je zelf bent als het gaat over het maken van een reis. Nee, de douchedeur van ons hotel sluit net niet helemaal, maar maken wij ons daar druk om en vloggen we dat? Nee, want wij storen daar ons niet aan. We zijn veel meer bezig met waar zijn we, waar gaan we naar toe, wat kun je hier doen, wat is het beste lokale restaurant en hebben de grootste lol om ons gepuf in deze hitte. Van nature zijn we altijd wel enthousiast en positief, we zullen nooit ‘ miemelen’  over kleine dingetjes die er in onze ogen niet toe doen of een reis nu gesponsord is of niet. Tot nu toe hebben we het erg naar ons zin en bevalt deze reis van srprs.me ons heel goed, zelfs beter dan we hadden gedacht. Het is gewoon heel spannend en ontzettend leuk om ergens naar toe gebracht te worden en het daar verder maar uit te zoeken.

Voor zover dit betoog, we hopen zo wat uitleg te hebben gegeven over hoe wij omgaan met een gesponsorde reis. Mocht je meer vragen hebben, stel je vragen in de comments. Bij veel vragen kunnen we hier een artikel aan wijden en anders beantwoorden we enkele vragen in de comments.

In elk geval: het enthousiasme in deze video is 100% oprecht, daar hoeven jullie niet aan te twijfelen! We gaan nu lekker slapen, want morgen is er een giga ontbijtbuffet (naar het schijnt) en moeten we beslissen wat voor leuks we gaan doen in dit mooie (maar hete 😛 ) land. Blijf ons volgen en alvast bedankt voor alle leuke reacties, ook op Instagram: daar genieten we van!

Liefs Wil & Tien vanuit…(kijk de vlog!) 😉

49 reacties

Marlies -

Haha, ik ben net terug van Kroatie. En op het moment dat jullie in Split zaten, waren mijn vriend en ik aan het kamperen aan de kust met ons tentje. WAT EEN HITTE! Dus neeeeeen, jullie zeuren zeker niet over de hitte, het was bakkkenbakkenbakken. ‘s Nachts koelde het ook niet af, het was 33 graden om 3 uur in de nacht. En ik had 5 MAC lipsticks mee! 😮 Die waren helemaal aan het smelten. Ik heb ze toen in een oude siroopdoos gestopt en gevraagd aan de infobalie van de camping of het mogelijk is of mijn medicatie in hun koelkast mocht. Gelukkig mocht het!! Een leugentje om bestwil! 😀
De week daarna trokken we naar het binnenland van Kroatië en sliepen we in een guesthouse. Binnenland is helemaal anders dan de toeristische kust. Prachtige natuur, bergen en helemaal niet toeristisch, wat ik persoonlijk veel aangenamer vindt. Het was er ook niet meer zo warm. We moesten niet meer naar de supermarkt gaan om af te koelen en konden gewoon wandelingen maken zonder eruit te zien als een glimworm! :-)
Heel leuk om jullie vlogs te volgen !!!! Super, meiden!

Rowan -

Heerlijke vakantievlog zeg! Het ziet er echt heel erg mooi uit ondanks dat het er zo heet was. Ik ga nu lekker de rest van jullie vlogs kijken :) (Ben net terug van vakantie dus heb wat in te halen hihi).

heidi -

Wat leuk zeg.
super mooi land zo te zien.
geniet der van.

Kimmie -

Hee Willemijn,
Ik hoop dat je dit nog leest. Ik ben heel erg benieuwd waar je je bril hebt gekocht (welk merk?). Ik ben al zo lang op zoek naar een bril die me staat en zo’n montuur vind ik echt ontzettend mooi!

Willemijn -

Dank je :) Hij is van Etnia Barcalona. Meer info geef ik hier: http://livelifegorgeous.nl/2015/01/willemijns-brillen-stash/

Kimmie -

Super, thanks voor de snelle reactie!

Miriam -

Waaah, wat gaaf! haha, leuk zo’n verrassing =D

Mariska -

Ik stoor me totaal niet aan het feit dat de reis gesponsord is. Mensen die hard werken aan iets die verdienen nu eenmaal vaker iets sneller iets of worden sneller opgemerkt dan mensen die bijvoorbeeld een part time blog hebben.. Niets raars aan, hard werken loont vaak!

Heel veel plezier en nu ga ik de vlog kijken, doei! :)

Evelien -

Wat toevallig zeg! Ik kom net terug van een vakantie naar Kroatië, en ben zelf ook in Split geweest. Erg mooie oude stad. Ik vind het leuk dat de binnenstad gebouwd is in de oude ruïnes van het oude paleis, overal om je heen zie je nog oude elementen!
Mijn vriend en ik sliepen in Trogir (plaatsje naast Split), en dat is een absolute aanrader naar toe te gaan! (Check de reviews en foto’s :)!). De oude binnenstad is heel mooi, en heeft veel karakter. En genoeg leuke restaurantjes of drinktentjes te vinden! De busverbinding is erg goed vanuit split.
Ps; ik weet niet of jullie Game of Thrones kijken, maar een aantal scenes zijn in Split opgenomen. Leuk om langs te gaan :) !

Heel veel plezier!
Groetjes Evelien

Maxie -

Ik vind het helemaal niet storend dat deze reis (gedeeltelijk) gesponsord is. Als iemand het verdient, zijn jullie het wel!
Persoonlijk denk ik dat het per blog/blogger anders is wanneer iets gesponsord is. Zo heb ik wel eens een vlog gekeken van iemand waarbij de reis ook gesponsord was, en toen zag je duidelijk dat haar mening ook gesponsord was als je begrijpt wat ik bedoel. Maar ik volg jullie al heel wat jaartjes en ik vertrouw er gewoon op dat jullie gezelligheid en enthousiasme gewoon oprecht is en dat jullie eerlijk zijn tegenover jullie lezers.
Dus geniet gezellig van jullie welverdiende vakantie en hopelijk volgen er nog veel meer reisjes, gesponsord of niet 😉

olga // teamconfetti -

Dit soort vlogs vind ik altijd zo leuk!

Floor Daasvand -

Ik vind het een super leuk concept! Zeker omdat ik het zelf vaak lastig vind om te bedenken waar ik heen zou willen! :)

Melissa -

Wat een leuke vlog! Mijn vriend en ik zijn net terug van een rondreis door Kroatië. Het is er inderdaad echt heel warm haha. We hebben wel genoten. Ik hoop dat Jullie het ook leuk hebben! Als jullie tijd hebben zijn de krka watervallen echt een aanrader! Prachtige watervallen en je mag er in zwemmen. Erg leuk!

Merel -

Superleuke vlog weer! Krijg gelijk zin om zelf ook weg te gaan :-)

Anita te Gussinklo -

Super leuk voor jullie Martine & Willemijn.
Heel veel plezier in Kroatie – Split
Ik heb genoten van jullie eerste vlog.
En ik gun het jullie van harte en hoop dat er nog veel meer pers reisjes mogen komen.

Margriet -

Super leuke vlog! :)
Geniet van jullie dagen!

Denise -

Het kan heel goed zijn dat jullie eerst naar Turkije zouden gaan maar omdat daar afgelopen week van die nare dingen zijn gebeurt, ze jullie ergens anders heen hebben gestuurd

Kirsty -

Leuke vlog! Wat fijn ook dat alles zo goed geregeld is, dat maakt het toch wat minder eng om zo in het diepe te springen qua dat je niet weet waar je heengaat!

Deborahschrijft -

Wat super tof dat jullie dit doen!!! Ik zou ook heel veel moeite met de hitte hebben hoor trouwens hihi, voor mij alleen maar herkenbaar. Ik zou het super spannend vinden om te doen, ben wat reizen betreft een behoorlijke controlfreak, maar gelukkig wordt je in ieder geval goed op de hoogte gehouden over het weer. Gelukkig hebben we goede technologie om snel wat op te zoeken over de bestemming, dus dat scheelt.
Geniet ervan dames!

Kijk uit naar de volgende vlog!

Anna30 -

Superleuk, echt meegenieten dit soort vlogs! Ziet er heel mooi uit daar :)

Ingrid -

Gesponsord of niet, ik kijk met plezier naar jullie tripje.
Koester jullie vriendschap, die is uniek!

Patricia -

wajo! 😉 naar Split, wat leuk en origineel! Ik ben er zo’n 25 jaar gelden geweest maar weet er niks meer van zo te zien. Mooi weer is fijn maar hitte maakt het vaak wel vermoeiend, veel drinken alledrie!!
Tripadvisor is een fijne app, gebruik ik ook vaak. Voor goede kaarten kan ik jullie nog Citymaps2go aanraden, werkt super.
Veel plezier nog, kijk morgen weer wat jullie doen.

Lindsey Beljaars -

Wat ontzettend gaaf! Ik heb al veel verhalen gehoord over Split en zo te horen is het daar echt prachtig. Geniet er lekker van samen, ga ik genieten van jullie vlogs! :)

Marleen -

Het concept van srprs.me is zo gaaf! Ik zou het ook wel eens willen doen, ooit….
Hele leuke vlog, ik kijk uit naar de volgende!

Shaz -

Eerlijk gezegd maakt het mij niet uit of de reis gesponsord is of niet, want niet elke blogger is zo oprecht en enthousiast over zo’n reis als jullie. Ik kijk echt met veel plezier naar jullie buitenlandse/vakantie vlogs (NY/Londen vlogs blijven leuk).

Ene kant lijkt mij het wel spannend om op deze manier op reis te gaan, maar aan de andere kant zou ik het toch lastig vinden als controlefreak zijnde.

Nynke -

Ah, Kroatië is echt een super mooi land! Geniet ervan!

MORE -

ZO COOL ! Ik werd zelf ook helemaal enthousiast :) En leuk om deze organisatie te leren kennen, wie weet ooit.. :)

Minka -

Ik gun het jullie zo enorm dames en hoop dat er nog vele gesponsorde trips gaan volgen want als er nou twee zijn waaraan ik absoluut niet twijfel aan de oprechtheid zijn jullie het wel. Zo!
Zelf zou deze trip niets voor mij zijn en het srprs.me concept spreekt me niet aan (vind over het algemeen de bestemmingen niet interessant die men daar uitkiest) maar ik vind het wel heel origineel bedacht en denk dat zat mensen het fantastisch vinden. Ik ben benieuwd of jullie nog een keer (niet gesponsord) bij sprs.me gaan boeken? Is dit concept wel iets voor jullie?

Willemijn -

Ik had zelf niet gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik zou het misschien nog wel eens doen! Ik vind het namelijk stiekem heerlijk dat we niet van te voren hebben hoeven bedenken waar we naartoe konden gaan. Super relaxed! Een langere reis boeken (langer dan een dag of 5 bijvoorbeeld) bij sprs.me zou ik niet snel doen overigens.

Murl -

HEUL cool dit! Geniet er van!

Inge -

Zo leuk!! Kan de vlog helaas niet kijken op werk (iets met verouderde browsers), maar vind het idee achter srprs.me echt super!! Mijn vriend en ik zitten er ook over na te denken om via hen een reis te boeken, maar dat is dan helaas pas voor volgend jaar. Nu even wachten tot vanavond om te zien waar jullie zijn :p

Lillyshuid -

Leuke vlog meiden!

Kyona -

Wat een leuke vlog weer! Ik wil het liefst meteen op het vliegtuig springen richting Split! Geniet ervan!

Desiree -

Duidelijk! Gesponsorde reis of niet! Geniet ervan! Jullie hebben het verdiend.

Denise -

Misschien een beetje stom, maar ik had dus nog nooit van Split gehoord. Maar het klinkt superleuk! Het doet me denken aan de ‘hype’ dat je een random vlucht boekt op Schiphol, maar dan toch iets meer geregeld 😉 Ik zal me er eens op inlezen. En wat blijven jullie toch leuke meiden!

Femke -

Pfff wt een gezeur dat jullie niet oprecht zouden zijn omdat de reis (deels) gesponsord is. HOEZO? Jullie schrijven toch ook eerlijke reviews over ONTVANGEN producten?! Ik vind jullie altijd heel eerlijk en ben daar erg blij mee. Deze vlog is heerlijk, hoe tof is het om alles nog te moeten ontdekken.. Totaal anders als hoe ik normaal op vakantie ga, maar stiekem lijkt het mij toch erg tof!

Margot -

Leuk om te zien! Ik ben daar een paar jaar geleden eens een dag geweest en vond het een erg mooi plaatsje!

Danielle -

Leuke vlog weer :)! Dit is het voordeel van 2 schermen op mijn werk hebben.. op scherm 1 de vlog.. op scherm 2 rustig mijn mail beantwoorden!

Willemijn -

Hahaha, ideaal!

Iris | Todayslipstick -

Ah onwijs leuk dat jullie in Split zijn! Daar wil ik ook graag nog een keer naartoe en mijn vriend ook (hij spreekt de taal daar, dus altijd handig!). Ik snap heel goed dat het daar ontzettend warm is! Geniet van jullie vakantie.
Liefs, Iris

Amber -

Het ziet er inderdaad prachtig uit daar. Jammer van de hitte, warmte kan fijn zijn maar als er helemaal geen fris windje te bekennen is lijkt het me erg zwaar. 😉

Do -

Leuke vlog, erg leuk dat jullie zo enthousiast zijn, haha. Ik wil ook heel erg graag een keer een reis boeken met sprs.me :)

M. -

Superleuke vlog meiden, enjoy!

Suzanne -

Heel erg leuk! Ik zou alleen geen persoon zijn die graagnaar een koud land zou gaan, maar helaas heb je er dan niks over te zeggen.

Sharon -

Ik vond sowieso dat jullie wel eens aan de beurt waren met een gesponsorde reis! Sommige (beauty)bloggers worden er mee doodgegooid lijkt het wel 😛 Dus geniet er van!!

Willemijn -

Aaah lief 😀 We vinden het ook super tof en zijn heel dankbaar voor deze kans!

Sharon -

Dat zie je ook terug in de vlog, heel leuk! Heb ineens zin om de NY vlogs weer te kijken haha (staat voor volgend jaar op mijn lijstje)

K -

Leuke vlog! En ik vind het al helemaal leuk dat jullie in Split zijn, ik ga daar volgende maand tijdens mijn interrail ook 2 dagen heen. Door jullie vlogs kan ik alvast wat inspiratie opdoen :)

Kyona -

Tof! Haha heb even gekeken waar jullie naartoe gaan. Ga nu weer verder slapen en kijk straks de vlog af :p maar heel gaaf dames! Vond jullie foto’s op insta al heel leuk!

Reageer ook