2Eat: De Pasta Fabriek Groningen

Sinds een tijdje zit er een nieuw concept in Groningen: De Pasta Fabriek. In deze ‘fabriek’ kun je dagelijks vers bereidde pasta of pizza bestellen voor een vriendelijk prijsje. Martine en ik gingen eens proeven. Vandaag een review van De Pasta Fabriek in Groningen.

Voor de Groningers: De Pasta Fabriek zit in het voormalige Woldring pand!

Bij binnenkomst moesten we even uitvogelen hoe het precies werk. Gelukkig kregen we bij de centrale bar vriendelijk uitleg van een medewerker. De pasta en het pizzadeeg wordt dagelijks vers bereid in de pastafabriek. Alles in De Pasta Fabriek is op basis van selfservice. Je krijgt bij binnenkomst een menukaart en een bestelkaartje. Je gaat naar de betreffende bar (pasta of pizza) en bestelt daar je gerecht. Het gerecht wordt aangevinkt op je bestelkaartje. Je pasta wordt klaargemaakt terwijl je wacht, voor je pizza krijg je een buzzer mee die af gaat als je pizza klaar is. Alcoholvrije drankjes kun je bij de pizza of pastabar bestellen, de dranken en nagerechten bestel je aan de hoofdbar.

Na afloop ga je met je bestelkaartje naar de hoofdbar en kun je afrekenen.

De Pasta Fabriek over hun ingrediënten en bereidingswijze:

“Wij werken samen met leveranciers uit de omgeving wat er voor zorgt dat wij precies weten wat we inkopen en waar het vandaan komt. Hierdoor weten wij precies wat er mee gebeurt. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat alles dagvers aankomt en gelijk bereid kan worden.

Het bereiden van de maaltijden gebeurt home-made en vlak voor je neus door onze chef-koks. Wil je precies weten hoe ons concept er uit ziet, ben je nieuwsgierig naar onze leveranciers of welke ingrediënten wij allemaal gebruiken? Kom gerust eens langs!”

Pasta

De pasta wordt dus bereid terwijl je er bij staat. Leuk om te zien! Je kunt ook zelf je pasta kiezen (keuze uit onder andere tagliatelle, spaghetti, penne, fusilli) en je kunt aangeven of je veel/weinig kaas wilt, van pittig houdt of extra knoflook wilt.

Het wachten duurde behoorlijk lang toen wij er waren. Het zat dan ook stampens vol. Ik heb, schat ik, zo’n 20 minuten in de rij gestaan en ook zo’n 10 minuten gewacht terwijl mijn pasta bereid werd. Maar de cherrytomaatjes werden dan ook ‘live’ gesneden en de groenten werden echt gegaard in plaats van voorgegaarde groenten door een saus te mengen. Het doet een beetje denken aan Julia’s, maar dan met versere ingrediënten, luxer, rijkere ingrediënten en meer keuze.

Eenmaal klaar kun je bestek pakken en naar je tafel lopen. Op tafel staat peper, zout, olijfolie en verse basilicum om je gerecht naar wens nog op smaak te brengen. De portie die je krijgt is niet misselijk, het is een flink bord! Zeker als je je bedenkt dat je tussen de €4,75 en €9,25 betaalt voor een pasta gerecht. Ook krijg je er een stuk pizzabrood  bij (goed te verorberen!) en wordt je bordje gegarneerd met een basilicumblaadje en bestrooid met Parmezaan (als je dat wenst).

Ik had gekozen voor de Del Padrone pasta, maar wilde liever niet de biefstukreepjes. Ik vroeg of ik die mocht omwisselen voor cherrytomaatjes en dat was geen enkel probleem. Mijn pasta was lekker op smaak en was rijk gevuld met groente.

Het leuke vind ik dat er naast de klassiekers ook niet hele standaard pastagerechten op de kaart staan (zoals de Salvia met feta, salie, olijfolie en zongedroogde tomaten). Er is veel keuze!

Pizza

Het bereiden van de pizza duurde aanzienlijk langer. Helaas had Martine dan ook pas haar pizza toen ik mijn pizza al op had. Dit was wel echt een bummer, maar ook wel weer te begrijpen omdat het selfservice is en het enorm druk was.

Maar… De pizza maakte veel goed volgens Martine! De bodem was lekker dun en knapperig en de kazen (Quattro Formaggi) waren volgens Martine erg lekker. Het was volgens haar een echte Italiaanse pizza, rijk van smaak, knapperig, dun en niet zo’n vette hap als bij veel ‘Nederlandse pizzeria’s’. Ze vond hem ook precies groot genoeg voor een avondmaaltijd, zonder dat ze er een bomvol ‘burp’ gevoel aan over hield omdat hij niet zo vet was.

Ik heb een stukje geproefd van haar pizza en ik ben het er mee eens. Het was echt een heerlijke pizza met een goede bodem en een lekkere tomatensaus er op. De volgende keer ga ik zeker weten een pizza bestellen!

En verder…

Naast ons pastagerecht en de pizza bestelden we er ook de side salad bij. Normaliter vind ik salades in restaurants met lagere prijzen vaak om te huilen, maar deze was erg goed! Smaakvolle zwarte olijven, knapperige sla, rauwkost en een heerlijke dressing. En dat voor €2,75!

De sfeer is er gemoedelijk en je kunt er best wel leuk zitten. Het is wel echt een ‘fast food’ concept. Je gaat er niet echt zitten om lang te tafelen. Omdat er ook geen bediening heeft, heeft het ook niet de sfeer van het restaurant. Martine en ik kwamen op de conclusie dat het ‘luxe Italiaans fast food’ is. De prijzen zijn hier dan ook naar, voor gemiddeld €8 bestel je een gerecht. Voor een bedrag tussen de €8 en €15 heb je een maaltijd, met drankje en eventueel nog een salade erbij. Super schappelijk! Je ziet er dan ook veel studenten zitten. Het is ook een leuke plek om na een dagje shoppen of werken vlug even wat te eten.

Het eten is er erg lekker en de menukaart is gevarieerd. Dat alles vers bereid is en echt Italiaans aan doet vinden we een groot pluspunt. De prijs-kwaliteitverhouding vinden we dan ook erg goed. Het minpunt vonden we zelf wel echt dat je je eten niet tegelijk krijgt als je niet bij dezelfde bar bestelt. Dit krijg je wel als je beide pasta of pizza bestelt. Ook het wachten duurt vrij lang als het druk is. Maar daar tegenover staat dan weer wel dat het vers bereid is.

Al met al zijn er voor De Pasta Fabriek vast en zeker hier en daar nog wat verbeterpuntjes, maar over all zijn we enthousiast over het concept. Lekker, snel en goed eten voor een goede prijs. Voor twee gerechten, een side salad en twee drankjes rekenden we €23 af. Woon/werk je in het noorden of ben je toevallig een keertje in het mooie Groningen (Doen! Er gaat niets boven… juist 😉 ) en je hebt zin in een lekkere betaalbare Italiaanse hap, dan is De Pasta Fabriek misschien wat voor jou.

Je vindt De Pasta Fabriek aan de Stoeldraaierstraat 25. Klik hier om naar hun website te gaan.

30 reacties

Sharon -

Ik vind dit ook een leuk concept en de pasta’s zijn lekker! Wat ik alleen jammer vind is dat het ‘pizzabrood’ gewoon een stukje stokbrood is haha. Wel lekker hoor, daar niet van, maar ik had gehoopt op zo’n lekker vers stukje pizzadeeg 😉

Tamara -

Oeh lekker!

cheyenne -

Jammer dat je wat langer moest wachten, maar het eten lijkt me heerlijk!

Miriam -

Ik woon in Groningen, maar dit heb ik toch echt totáál niet meegekregen! Ziet er leuk en lekker uit, ik ga het een keertje proberen 😀

Johanna -

Ik kende dit concept helemaal niet, maar als ik weer eens in Groningen ben ga ik het zeker proberen! Zeker die pizza klinkt hemels!

Benay -

Lijkt erg veel op Vapiano. Ben echt een pasta liefhebber. Kom alleen nooit in Groningen, maar het ziet er goed uit!

Annagreet -

Wat een leuk concept. Vind Julia’s ook altijd zo heerlijk :)

Mariska -

Ik ben er een kleine maand geleden ook geweest! En ja het eten is heerlijk en wachten duurt lang, voor de rest goed personeel! Ik denk dat het over een paar maanden weer wat rustiger wordt doordat de nieuwheid ervan af is! Maar ga zeker nogmaals heen!

Charlotte -

Leuk concept! Ik <3 van pasta's!

Tessa -

Wat jammer dat ik eigenlijk nooit in Groningen kom, maar het concept ziet er inderdaad super leuk uit! Jammer dat je zo lang moest wachten maar misschien is dat wel anders als het rustiger is.

Lindsey Beljaars -

Wel erg ongezellig dat je niet tegelijk je eten krijgt! Daarentegen wel echt heel goedkoop zeg!

Puck -

Wat een leuk artikel! Ik keer binnenkort weer terug naar m’n hometown, dus dan ga ik er zeker een keer langs. Zijn jullie al bekend met de Uurwerker in Groningen? Zit er nu een paar jaar & heel populair. Heeft een beetje hetzelfde concept.. (zit in de Uurwerkersgang).

Groetjes!

Willemijn -

Nee nog niet! Staat wel op m’n lijstje! Heb er al veel over gehoord.

Mar -

Dit lijkt heel erg op de Vapiano. Dat is eigenlijk hetzelfde concept! Vapiano zit in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en sinds kort ook in Eindhoven en Tilburg. Ook heel erg lekker!

Tea -

Het concept lijkt een beetje op vapianos dan maar wel met veeeeel lekkerdere ingrediënten en gerechten. Jammer genoeg is het een beetje ver voor mij om er te gaan eten haha.

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Wouw. Wat een koopie! 23 euro voor dat allemaal? Hoe dan!? 😀 gaat op het lijstje hoor!

Do -

Ziet er goed uit!

Dita -

Wat leuk om te horen dat het een aanrader is. Mijn vriend zei laatst al dat hij dit een keer wil uitproberen, hij werkt in Groningen en liep hier laatst met collega’s langs. Dit gaan we een keer doen dus! :)

Iris | Todayslipstick -

Ziet er echt lekker uit en doet me een beetje aan Vapiano denken.
Liefs, Iris

Margot -

Dat ziet er goed uit en lijkt inderdaad op Vapiano!

Melissa C -

Ik dacht eerst dat het over Vapiano ging! 😀 Exact hetzelfde concept..

Willemijn -

Oh wat grappig! Waar zit dat?

Daisy -

Ja dacht ik ook! Ik woon in Rotterdam en daar zitten 2 Vapianos. Het is écht precies hetzelfde concept (en het bord bij de keuken lijkt er zelfs op het bord bij de Vap). Alleen bij de Vap duren de pasta’s juist veeeeel langer dan de pizza’s.

Japkejanneke -

Ik ben er afgelopen week ook voor het eerst geweest. Deel jullie mening! Het eten is prima en zeker voor de prijs en kwaliteit (heel erg vers bereid). Je kunt er inderdaad niet heel erg lang zitten tafelen, maar dat is ook niet hun insteek. Ik vind het wel echt een aanrader voor als je na een lange dag shoppen snel een hapje wilt eten. Is het druk? Bestel dan een pizza, want dat gaat aanzienlijk sneller en de rij is vele malen korter. Leuke review!

Willemijn -

Leuk om te horen dat je er het zelfde over denkt 😀

Liset - Beautydagboek -

Dit klinkt heel erg leuk en lekker! Ik hou zelf erg van pasta, dus dit is zeker wat voor mij :). Wel jammer dat als de één voor pizza kiest en de ander voor pasta, je niet tegelijkertijd kunt eten. Maar misschien moet je dan de pasta gewoon iets later bestellen ;). Verder leuk concept!

Femke -

Hmm niet helemaal mijn ding maar het concept vind ik leuk!

Karlijn -

Dat klinkt een beetje zoals Vapiano!

Suzanne -

Origineel! Maar of het nu ook echt gezellig is, weet ik zo net nog niet.

Natasja -

Hmmm ik weet niet. Het concept is grappig om een keer te doen maar ook enorm ongezellig. In een fastfood zaak krijg je jouw eten nog tegelijkertijd…. Dit idee lijkt mij erg ongezellig. Origineel. Dat dan weer wel!

Reageer ook