Zwangerschapsupdate #3: week 12 t/m 14

Momenteel ben ik al weer ruim 15 weken zwanger, maar ik moet jullie nog bijpraten over week 12 tot en met 14. Dit waren de meest moeilijke en spannendste weken van het eerste trimester. Ik onderging namelijk de vlokkentest en we kregen de uitslag!

Lees hier update 1 en update 2.

Week 12

 • Met 11 weken en 3 dagen krijg ik de vlokkentest. Het was een heel gepiel dat onderzoek (de placenta lag ongunstig) en ook zeker niet prettig… Maar het is goed gegaan en na afloop heb ik helemaal geen bloedverlies gehad gelukkig. (Mochten jullie wat willen lezen over hoe zo’n vlokkentest gaat, geef een gil! Dan schrijf ik erover!)
 • Nu begint het wachten pas echt! Twee hele weken tot de uitslag…
 • De dagen voor en na het onderzoek vallen me zwaar. Ik ben verdrietig door de zorgen. Ik voel me schuldig tegenover mijn baby, dat ik hem of haar dit onderzoek moest laten ondergaan (ook al schijnen ze er niets van te merken). Dat valt me zwaarder dan ik van te voren gedacht had. Maar ik voel me ook gezegend met onze lieve vrienden en familie. Mijn whatsapp wordt overspoeld met steunende berichten en de telefoon gaat regelmatig.
 • Op de echo tijdens de vlokkentest zien we onze baby hupsen, rollen, zwaaien en trappelen. Hij of zij is nu bijna 5 centimeter van hoofd tot stuit. Wow! Bijna 3 kwartier lang kijken we verliefd naar onze baby. Elk voordeel heeft zijn nadeel!
 • Uit mijn dagboekje: “Het feit dat er binnen nu en 2 weken een uitslag is, is fijn. Ik ben er ook heel erg aan toe, want de onzekerheid is killing. Maar aan de andere kant is het ook beangstigend. Binnen 2 weken hebben we namelijk zekerheid en dan kunnen we niet meer onder de uitslag uit, óók als die niet goed is. En de kans dat het niet goed is, is gewoon hartstikke aanwezig. Mijn zus heeft de afwijking immers ook! Het is me aardig gelukt om deze gedachte in de afgelopen 2,5 maand te relativeren en te onderdrukken, maar nu het zo dichtbij komt borrelt hij steeds vaker naar boven.”
 • Kwaaltjes zijn hetzelfde als vorige week en de weken ervoor: moe, hongerig en niet altijd helemaal lekker. Ook heb ik af en toe steekjes in mijn buik, dit noemen ze bandenpijn en komt doordat de baarmoeder groeit. Misselijk ben ik eigenlijk nauwelijks meer, dat is heel fijn! Ondanks dat ik niet één keer over heb gegeven de afgelopen weken heb ik me wel een aantal keer flink misselijk gevoeld. Ook geen pretje.

Week 13

 • Als bij toverslag voel ik me sinds de 12 weken grens steeds vaker energieker! Wat een verademing! Ik voel me meer de oude en merk af en toe nauwelijks aan mijn lichaam dat ik zwanger ben. Kon ik de afgelopen weken alleen maar denken aan slapen en bankhangen, heb ik nu weer zin om dingen te doen.
 • We maken weer een buikfoto. Vooral aan het eind van de dag wordt hij behoorlijk bol. This shit is réél!
 • Nu mijn energie terugkomt begint volgens mij de eerste nesteldrang op te borrelen. Wat. Een. Rommel. OVERAL!
 • +1 kilo op de weegschaal…
 • Ik heb het emotioneel gezien moeilijk deze week. Het wachten wordt steeds moeilijker. Af en toe heb ik het gevoel dat ik uit elkaar spat van ongeduld en nieuwsgierigheid. Ik ben emotioneel en zenuwachtig deze week..

“Na 2 volle maanden zwanger zijn in onzekerheid, ben ik er klaar mee. Ik ben moe van het wachten en van de emoties die me dagelijks heen en weer slingeren. Van gelukkig naar verdrietig, van optimistisch naar grote angst, van vertrouwen hebben naar negatief zijn. Ik ben zat van het niets weten en niets kunnen doen. De dagen kruipen voor mijn gevoel momenteel voorbij, juist nu de uitslag zo dichtbij is. Deze periode is zonder twijfel een van de meest zenuwslopende periodes in mijn leven. Niet omdat hij alleen maar moeilijk is, maar juist omdat het eentje is van tegenstrijdigheden, waarin je letterlijk tussen hoop en vrees leeft.

Ze zeggen dat je rond de 12 weken een beetje ‘gewend’ raakt aan het idee dat je ouders gaat worden. Maar dat heb ik helemaal niet. Ik vraag me namelijk nog steeds af: ‘Gáán we ouders worden?’ Tot aan het moment van de uitslag staan we namelijk toch min of meer on hold. Als we over de baby praten dan gebruiken we zinnen als ‘Stel dat het straks allemaal goed is, dan…’, ‘Als het gezond is, dan…’, ‘Als we in november een baby krijgen gaan we…’. Alles is ‘misschien’, ‘hopelijk’ en ‘als’.

(…)

Ik stel mezelf van achter een bult van zo’n 15 doorweekte en gepropte zakdoekjes de vraag wat me vanavond zo verdrietig maakt. Ik denk na… Ik ben verdrietig omdat ik me eventjes helemaal wanhopig voel. Ik vraag me af hoe ik de komende laatste 6 dagen door ga komen. De laatste loodjes wegen het zwaarst en ik kan niet meer. Iedere dag hoop ik dat de uitslag sneller dan verwacht binnen is en mijn telefoon wijkt geen seconde van mijn zij. Na al die weken bijna alleen maar positief zijn, is mijn positieve mindset nu echt even op. Ik ben verdrietig omdat ik baal dat ik niet voor de volle 100% heb kunnen genieten van het eerste trimester, zoals normale zwangere vrouwen dat doen. Ik ben verdrietig omdat ik me machteloos voel. Het is moeilijk te verkroppen dat er een kans is dat al deze zware weken (maanden!) allemaal voor niets zijn geweest. Dat het wachten niet beloond wordt met een positieve uitslag. En die gedachte maakt me heel erg bang. Zorgen die ik eerder had, over spullen, werk, vakanties, geld en kleine onbenullige dingen, vallen totaal in het niet bij de zorgen die ik nu ervaar. Nu al zet dit ukje mijn leven in een totaal ander daglicht en nog nooit eerder heb ik me zo kwetsbaar gevoeld.

(…)

Op vrijdag zat ik er weer even helemaal doorheen. Ik had gehoopt dat de klinisch geneticus misschien de uitslag van de vlokkentest wel binnen had gekregen, zo vlak voor het weekend. Ik besloot – tegen beter weten in – te bellen met het ziekenhuis. Ik verontschuldigde me dat ik belde omdat ik weet dat de afspraak is dat ik gebeld word, maar leg uit dat m’n zwangerschapshormonen parten met me spelen en ik me heel hard zit af te vragen of er misschien, heel misschien, al wat binnen is. De telefoniste reageert begripvol en vraagt het na bij de arts. Maar helaas, er is écht nog niets binnen verzekerde ze mij. Zodra het binnen komt, word ik gelijk gebeld, ‘maar vandaag is dat sowieso niet meer’, zei ze met medelijden in haar stem. Ik hang op. Ik bijt op mijn lip. ‘Niet weer gaan huilen’, zeg ik tegen mezelf. Maar niet veel later barst ik alsnog in tranen uit. Weer dat wanhopige gevoel. Nog minstens 3 hele dagen wachten. Misschien nog wel 4 of zelfs 5.

Ik besluit de stad in te gaan. Gewoon lekker iets voor mezelf doen en wat afleiding zoeken. Het helpt! Ik kijk naar interieurspulletjes, eet een broodje bij een broodjeszaak en mijn humeur klaart weer een beetje op. Al gauw beland ik bij de HEMA en ik besluit even op de babyafdeling te gaan kijken. Ik zwijmel weg bij de lieve pakjes, sokjes en rompertjes en mijn vertrouwen in een goede afloop komt weer terug. Ik zegt tegen mezelf: ‘Vertrouw op je intuïtie  die zegt dat het goed is.’ Ik koop een rompertje en sokjes, gewoon, omdat het kan. Niet veel later vind ik mezelf terug op de babyafdeling van de Bijenkorf. En het is SALE BIJ PETIT BATEAU! Mijn favoriete merk (nu al). Ik zie een super schattig jasje. Wit met streepjes (roze of blauw) en een puntcapuchon eraan. Het jasje is flink afgeprijsd, met 50% (van €60 naar €30). Ik besluit mijn moeder te bellen om advies te vragen over de maat en klets met haar 100 uit terwijl ik lichtelijk zwijmelend mijn handen door de rekken laat gaan.

Als ik de caissière vraag of ik afgeprijsde items nog mag ruilen (want dan koop ik namelijk de roze én de blauwe en breng die van het geslacht dat het niet geworden is terug 😉 ) gebeurt er iets waarvan ik al weken hoop dat het me niet zou overkomen. Ze vraagt me recht op de man af: ‘Dus het is geluk?’ Ik schrik van de vraag en snap direct dat ze onze blogs leest. Ik stamel: ‘Oh eh, je herkent me’ en mompel iets van ‘Ja waarschijnlijk wel, hoop ik’. Er zijn van die momenten dat je zou willen dat je kunt verdwijnen. En met onopgemaakte huilogen, in je kloffie op een babyafdeling herkend worden zonder dat je eigenlijk nog echt zeker weet of je aan dat shoppen wel goed doet is er één van.

Ondanks dit ongemakkelijke en confronterende voorval voel ik me nadat ik thuis ben toch een stuk beter. Mijn vertrouwen is weer terug. Dat er een kleine kans is dat ik beide jasjes moet terugbrengen, vergeet ik voor mijn eigen gemoedstoestand maar eventjes. Wishfull (thinking) shopping noem ik dit.

Week 13 zit er op. Ik ben vandaag 13 weken zwanger en daarmee beland in het tweede trimester. Nog maar een paar dagen tot de uitslag!”

Week 14

 • Na mijn meltdown ben ik verrassend genoeg een stuk positiever. Het weekend kom ik redelijk goed door zonder al te veel zorgen of zenuwen.
 • En toen, op maandag om 17.00 uur, toen ik net tegen Martine zei ‘De uitslag zal nu wel niet meer komen, het wordt echt pas morgen’, ging mijn telefoon (de uitslag kwam binnen met 13 weken en 2 dagen zwangerschap). En de uitslag is GOED! Het heeft een gebalanceerd chromosomenpatroon en dus niet de handicap van mijn zus (wel kan hij/zij nog drager zijn, zoals ik, maar dat moet hij/zij later zelf laten onderzoeken). Ik ben door het dolle heen en pas nu wordt het echt écht. We worden ouders. ‘Oh shiiiiiiiit!’, denk ik met een grote grijns op m’n gezicht. Als de arts vraagt of we het geslacht willen weten (dat kunnen ze zien aan de chromosomen: XY = jongen, XX = meisje) zeg ik volmondig ‘Ja!’ Als ik hoor wat we krijgen slaak ik een gil. Moeders hebben altijd gelijk zeggen ze toch? Nou, ik dus vanaf nu ook! Ik had totaal geen voorkeur voor het geslacht, maar wel een voorgevoel wat het zou worden en dat voorgevoel klopte.
 • Na het goede nieuws bel ik direct mijn familie, app alle vrienden en deel ik het een paar uur later op Instagram en 2WMN. Ik word overspoeld met lieve reacties, het is overweldigend!
 • Ik geniet sinds de uitslag volop en merk nu eigenlijk pas wat ik gemist heb afgelopen maanden. Ik maak lijstjes, ga babyshoppen met m’n moeder, droom een eind weg en zit op een roze (of blauwe?) wolk! Ik ben eindelijk die euforische, zorgeloze zwangere die ik al die weken heb willen zijn en er is niemand die mij hier (voorlopig) van af krijgt.
 • Oh! Oh! In het lijstje van meest maffe kwaaltjes: een verhoogde kokhalsreflex?! M’n multivitamine krijg ik niet doorgeslikt zonder gekke geluiden te maken en m’n tong is een no go area tijdens het tandenpoetsen. Weird en heel irritant.
 • Kledingcrisis to the max. Ik heb echt zo’n geen idee van wat ik aan moet trekken. Ik heb moeite om passende kleding in mijn eigen stijl te vinden. Vanilia, maak positiekleding NU!! 😉

9, 10, 12, 13 weken

Zo, nu zijn jullie zo goed als helemaal bij! Ik ben nu namelijk iets meer dan 15 weken zwanger. Sinds de goede uitslag voel ik me 100 kilo lichter. Ik wil jullie bedanken voor de honderden lieve berichtjes in de afgelopen weken. Op mijn aankondiging, mijn vragen op twitter, Instagram en mijn zwangerschapsupdates. Het is zo leuk om zo veel online vriendinnen te hebben die intens met me meeleven!

Over een tijdje plaats ik weer een update hoe het met mij (eh correctie, ONS!) gaat. Maar eerst deel ik aanstaande vrijdag met jullie wat het geslacht is van onze baby. Nog heel even geduld dus, nieuwsgierige aagjes! 😉 Bedankt dat jullie zo onwijs met ons meeleven. Het maakt zwanger zijn nóg bijzonderder en leuker!

105 reacties

Michelle Kaiser -

Wat een onwijs mooie blogpost met de meest perfecte uitslag ooit. Een gezonde kleine spruit in je mooie buik, dus echt geweldig. Geniet er lekker van Willemijn.

Joyce -

Oh wat ben ik blij voor je (jullie natuurlijk)!! Geniet van deze tijd, lijkt me ontzettend bijzonder om mee te mogen maken :).

Shannon -

Wat een geweldig nieuws voor jullie beide! Het is ontzettend leuk om je verhalen te lezen, zowel de emotionele als de blije. Zelfs ik zit nu met een glimlach op m’n gezicht dit verhaal te lezen! Je straalt echt op de foto’s van de laatste tijd, mooi om dat te zien! Geniet ervan :)

hendrika -

pffff als ik alles zo lees wil ik ook wel weer zwanger zijn :-) m’n zoontje is nog maar 4,5 maand dus ik wacht nog maar even haha maar het begint nu alweer te kriebelen XD

bo -

Ik weet nog met mijn eerste zwangerschap dat ik de 1ste 3 maanden, ABSOLUUT niet heb genoten. Uit angst voor een miskraam omdat in die weken het vruchtje het meest kwetsbaar is en er zoveel fout kan gaan. En dat is al als je niks ”mankeert”. Met mijn 2de zwangerschap ben ik ZOVEELLLL relaxer, waarom mag joost weten. Ben nu alleen wel ALS DE DOOD!!!! voor de bevalling over 6 weken, omdat ik nu weet wat ik eventueel weer kan verwachten…brrrrrr!!

Maar heerlijk dat alles goed is en jullie kunnen genieten en je volledig kunnen storten op alles wat met baby’s te maken heeft. Ik was er echt non stop mee bezig, heerlijk vond ik het hahaha

Ais -

Mijn gevoel zegt… Een meisje! Ik ben zo beniiiiiiiiiieuwd!!

Ais -

Ps weer genoten van dit stukje. Heerlijk geschreven. Natuurlijk niet genoten van t eerste deel waarin t allemaal onzeker is en jij soms verdrietig, maar ik las het stuk echt als een ontknoping van een spannende thriller zo leuk is het geschreven!

Nynke -

Ik vind deze updates echt super om te lezen, je beschrijft het ook zo mooi!
Die eerste 12 weken zijn volgens mij voor iedereen super spannend, voor jullie moet het echt killing geweest zijn.. Ik ben zo blij voor jullie dat alles goed is met de kleine gup!
En heerlijk ook dat het qua kwaaltjes meevalt. Elke keer dat ik lees dat iemand zwanger is en begint over misselijkheid, hoop ik dat-ie het niet zo erg krijgt als ik.. En dat is bij jou gelukkig zo!
Lekker blijven genieten en stralen!

Hester -

Ik ben zo blij voor jullie dat de uitslag goed is! Snap dat je daar heel erg veel voor in de spanning hebt gezeten, lijkt me een heftige periode. Hopelijk kun je er nu echt van genieten :) Die foto’s vind ik zo bijzonder!

Titia Dijkema -

Ben heeeeel blij voor je dat alles goed is! Dat is echt geweldig nieuws. Hopelijk kan je nu nog meer van je zwangerschap genieten.
Liefs♡
P.s. Ik ben stiekem wel heel nieuwschierig naar het geslacht.

Yvonne -

Wat een verschrikkelijke weken heb jij meegemaakt Willemijn. Willen genieten van het kindje dat groeit in je buik, maar het niet kunnen door de angst dat het misschien helemaal mis is. De manier hoe je dit beschreef, ik kreeg er een brok in mijn keel van. Gelukkig kun je nu wel volop genieten van je zwangerschap en van het shoppen voor je kindje. Ik ben ontzettend benieuwd naar vrijdag, ik denk een meisje!

Kelli -

Heh heh heh.Chino, my friend, you have a real future in poosiict.Ylu know how to, as they stay, “stay on message”. :-)Well, I’ll drop in from time to time….. Try to summon up a little compassion for your enemies, it causes justice to rain down from the heavens.All the best,Your friend,Rick

Marieke -

Het wordt een meisje! Ik voel het! haha.
Super bijzonder om dit met jou te mogen ‘ervaren’, vaak hoor je natuurlijk alleen maar de mooie, goede zwangerschapsverhalen, daarom juist zo goed dat jij dit met ons durft te delen! Het is echt niet altijd alleen maar koek en ei, ik vind eerlijk gezegd dat, dat soms eens wat duidelijker moet worden. Er zijn zó veel mensen die ‘er een kind bij nemen’, terwijl ik dat écht niet zo zie.. Ik vind het zo verschrikkelijk als mensen dat zeggen, bah. Jij laat het tegendeel zien, dat het daadwerkelijk echt niet zo makkelijk is als het altijd lijkt. Bedankt Willemijn!

Katja -

Lieve Willemijn,
Wat fijn om te lezen dat het goed gaat. Ik begrijp best dat de eerste paar maanden vooral in jullie geval killing zijn door de spanning. Ik vind het knap dat je zo veel deelt met je lezer. Ik volg jullie al goed 3 jaar maar reageer nu voor het eerst omdat het me echt raakt! Geniet nu lekker van de zwangerschap! En ik gok op meisje (-:

Nora -

Lieve Willemijn, ik heb pas de afgelopen dagen jullie blogs weer bijgelezen en het geweldige nieuws meegekregen: Nog hartstikke gefeliciteerd! Je ziet er prachtig uit met je buikje en ik ben ontzettend blij voor jou en Djurre.
Heel veel liefs <3

Diana -

Willemijn ik ben echt mega blij voor je, wat een opluchting he. Maar ik heb zo sterk het gevoel dat je een tweeling krijgt.. Heb er zelfs over gedroomd!
De puntmuts jasjes zijn echt meeega schattig <3 veel plezier met shoppen shoppen! Shoplog lijkt me erg leuk. Xx

Willemijn -

Hihi, daarvan kan ik je vast verklappen dat het niet zo is. Op alle drie de echo’s is er 1 wurpmie te zien geweest 😀 Leuk dat je zo meeleeft. Lief zijn de jasjes he!

An -

Wat fijn!!! Wanneer ben je uitgerekend?? Ik ben nu 16 week! 17 nov uitgerekend.

Liefs

Ester -

Lieve Willemijn,
Normaal reageer ik eigenlijk nooit op jullie blog, maar ik lees jullie artikelen altijd met heel veel plezier. De afgelopen weken heb ik op een of andere manier jullie blog niet bezocht, maar toen ik vandaag eindelijk weer eens langskwam maakte mijn hart een sprongetje. Wauw, wat ontzettend fijn om te lezen dat je zwanger bent, en dat het zo goed gaat! Ik word hier zó blij van, wat heerlijk om dit allemaal te lezen! Wat bijzonder ook, na die emotionele achtbaan. Ik wens jou en Djurre het allerbeste toe en hoop dat jullie ontzettend (gaan) genieten van deze tijd :) Je bent in zoveel opzichten een mooi mens (Martine natuurlijk ook!) en zal ongetwijfeld een fantastische mama zijn!

dionne -

Wat ontzettend fijn dat het goed gaat! Ik vind het heel leuk om te lezen!

jj_sara -

Wat heb je het weer mooi beschreven allemaal, ik voelde tijdens het lezen helemaal met je mee! Wat heb jij in een emotionele achtbaan gezeten. Gelukkig kun je nu écht volop genieten. Het is je enorm gegund! Ik ben heeeeel benieuwd naar het geslacht, is het al vrijdag?! 😀

Tamara -

Aah ik ben benieuwd naar het geslacht!

Lindsey Beljaars -

Geniet met volle teugen! X

Mirthe -

Normaal reageer ik nooit maar na al deze geweldige updates MOET ik jullie toch ook even feliciteren met dit fantastische nieuws! Wat schrijf je alle updates toch mooi, alsof ik ze zelf meemaak! Bij de laatste fotoserie zie je gewoon dat je zo opgelucht en écht ontzettend blij bent! Heerlijk om te zien en wat heb je dat verdiend na die onzekere tijd. Veel shopplezier, samen met tante Tien ga je er vast vaak op uit de komende tijd:) Have fun!! Ik wacht vol spanning tot vrijdag hihi, ik gok een jongetje!
En oja, het lijkt me interessant om meer te horen (lezen) over de vlokkentest!

Leonie -

Lieve Willemijn,

Wat een spannende weken heb je doorstaan! En wat een mooi nieuws heb je gekregen.

Heerlijk genieten van jullie zwangerschap. Ik hoop ook ooit zwanger te zijn (het wil bij ons helaas niet lukken :( maar we zetten door)

Je straalt en je word een super mama! Ik vind je updates heerlijk om te lezen.

Groetjes Leonie

Merel -

Super! Geniet ervan! Je ziet op foto’s echt je buikje al groeien, maar ook jr glimlach haha. Op de laatste foto lach je nog beel blijer!

Silvana • SimplySilvana.nl -

Zo ontzettend fijn om dit te lezen! Ik voelde door het verhaal heen hélemaal wat voor spannende periode het geweest moet zijn. Geniet lekker van je zwangerschap, ik kijk uit naar vrijdag! Ben SUPER benieuwd naar wat ‘t gaat worden. <3

anna -

Wat een prachtig artikel, het raakt me heel erg en ik voel echt met je mee door je manier van schrijven. Mooi verwoord! Fijn dat alles goed gaat en ik ben heel benieuwd of het een jongetje of meisje is 😀

joy -

Wat fijn dat alles in orde is! En nee, natuurlijk merkt een foetus niks van zo’n onderzoek, ze hebben nog lang geen bewustzijn.

Verder sla ik de zwangerschapslogjes even over, daar het mij weinig interesseert. Maar ik ben natuurlijk hartstikke blij voor jullie samen!

Denice -

Oh my god!! VRIJDAG AL! Im so excited! Superleuk weer om te lezen :)

Anouk -

Wat een spanning! Ik voel het gewoon door je manier van schrijven, heel mooi verwoord. Ik ben zo benieuwd naar vrijdag!!

Marleen -

Vrijdag?! Pfftt ik kan echt niet wachten tot ik weet wat het gaat worden, haha! Het lijkt me erg lastig om zo lang te wachten, je hebt het allemaal mooi verwoord! Ik ben heel benieuwd!

Emily -

Geniet van je zwangerschap!
het is je zo gegund, je straalt!!

aagje -

Het lijkt mij super interessant om te lezen over de vlokkentest!

vera -

hoeraa! ben zo blij voor je, nu kan je echt genieten, en blij zijn dat alles goed is!
op de foto’s zie je al dat je helemaal straalt, ben zo blij voor jullie ♥

lifetimes -

Ik vind deze updates zo indrukwekkend om te lezen. Het is zo puur en als lezer heb je gewoon het gevoel dat je het zelf meemaakt. Overigens kan ik echt niet wachten tot vrijdag, haha. Ik denk dat het een meisje is! Geniet ervan met zijn drietjes Xx

sigrid -

Wat mooi dit stuk! Zo eerlijk en leuk hoe open je alles deelt. Ik ben nu 18 weken, maar niemand gelooft me nog! Iemand vroeg laatst (als grapje, okee): ‘Weet je ‘t zeker?’ hahahaa. Nee, mijn buikje wekt nog geen ontzag op hahaha.

ik kan me goed voorstellen dat je veel zorgen hebt gehad… Gelukkig is alles voor nu goed :). Ik heb wel respect voor hoe je dit lastige traject (en dat wist je ook al van tevoren…) hebt aangepakt en doorleefd :)! Maar idealiseer ook ‘gewone zwangeren’ niet hoor, die hebben ook genoeg angsten en zorgen en ik denk dat er maar weinig zijn die direct zorgeloos babykleertjes durven kopen of de eerste echo of de combinatietest zonder doemscenario’s ondergaan ;). Natuurlijk gaan zij er iets minder vanuit omdat de kans nu eenmaal kleiner is voor veel mensen, maar ‘gewone zwangerschappen’ brengen vaak ook al zorgen met zich mee en uiteindelijk ben jij ook heel gewoon gebleken :)!

Ik brand van nieuwsgierigheid naar t geslacht van de baby! Het maakte het voor mij veel echter, had jij dat ook? Dat je er veel meer een beeld bij hebt?

Murl -

Ik heb echt met je te doen als ik lees over de spanning die je hebt gevoeld. Ook vind ik het confronterend.. Wij hebben een ernstige vorm van spina bifida in de familie en mijn moeder is ook testen ondergaan bij mijn broer en mij tijdens haar zwangerschap. Ik sta er heel erg het zelfde in als jou heb ik de afgelopen maanden gemekt! Ik vind het heel fijn om je verhalen te lezen! en ik heb eerlijk gezegd wel baat bij jou ervaring van de vlokkentest! Bedankt igg voor het zo open zijn! :)

Anouk -

Fijn om te lezen dat alles met jou en kleine uk goed is. Ik weet natuurlijk niet hoe je t bekend gaat maken maar wat doe je als mede lezers samen met mij het helemaal niet willen weten nog. Ik ben zo iemand die t pas wil weten als t geboren word heb je daar over nagedacht. Ik ben van mening als de kleine gezond is (en dat is t) wil ik de rest niet weten. Ik hoop dat je daar ook goed over na denkt dat mss ook mede lezers samen met mij het nog niet willen weten en dit pas bij de geboorte willen weten. Als ik t zou mogen zeggen maak t nog niet bekend en hou t nog ff geheim

Willemijn -

Hoi! Leuk dat je het niet wilt weten. Ik kan helaas niet met iedereen rekening houden dus ik ga het wel bekend maken en zal ook niet censureren in artikelen. Het beste is dus misschien om eh… ja… weg te blijven tot november? Ook al zou ik dat wel jammer vinden hahaha! Ik kan je namelijk niet beloven dat ik niet ergens eens iets drop. :)

Anniek -

Go Willemijn!

Debby -

Je straaaalt! Ben wel benieuwd naar die vlokkentest. Zou je je kindje weg laten halen als de test slecht was uitgevallen?

Karin -

Wat een opluchting moet dat goede nieuws geweest zijn! Echt een zegen, dit kindje. :) ik denk dat zoontje krijgen maar ik ben benieuwd naar vrijdag!

Marlies -

Nou, hier dus het meisje van de Bijenkorf.. Ik heb echt met open mond je stuk gelezen en ik schaam me kapot! Ik had op dat moment natuurlijk totaal niet door dat je zo’n heftige dag had (geloof me, je zag er prima uit ;)) en ik was alleen maar heel verrast dat je al babykleertjes aan het shoppen was – in het laatste artikel dat ik had gelezen hoopte je zo dat je zwanger zou zijn, en nu was het blijkbaar al gelukt! (en ik vond het nodig om dat eruit te flappen, oeps).

Dus bij deze nogmaals gefeliciteerd en mijn oprechte excuses voor het creëren van zo’n negatieve ervaring. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Ik vond het juist heel leuk om je een keer in het echt tegen te komen, maar ik kan me voorstellen dat het op dat moment niet wederzijds was :$

Willemijn -

Aaah wat lief dat je een berichtje achterlaat! 😀 Je kon het ook niet weten, dus voel je niet schuldig hoor! Nu kan ik er hartelijk om lachen en als ik je nog een keer tegen kom lachen we er samen om haha! 😉

Rosalie (4BeautyandLife) -

Na het lezen van dit artikel heb ik gelijk gezocht op “Bijenkorf” om te zien of je had gereageerd :-)

marcella -

Lieve willemijn
Wat fijn dat de baby gezond is! Wat moet dat een opluchting zijn geweest.
Maar mocht het nu wel de handicap hebben van je zus of een andere handicap zou je het dan weg laten halen nu?
Of begrijp ik het helemaal verkeerd?

Heel veel plezier nog en geniet van de zwangerschap!

Jose -

Beste Willemijn,

Wat leuk om te lezen! Ik ben heel benieuwd of jullie bij een tweede zwangerschap hetzelfde traject zouden volgen. Je bent bezorgd, emotioneel en gespannen. Zouden jullie (met de kennis van nu) het nog eens zo doen?

Willemijn -

Goede vraag! Ja ik zou het wel nog een keer doen omdat ik wel graag 2 of 3 kinderen zou willen. Maar ik zal je eerlijk zeggen dat ik nu denk ‘Dit voorlopig echt niet weer’. We hebben een andere optie, PGD, daar heb ik wel eens over geschreven en kun je even terug zoeken als je meer wilt weten. Maar PGD is ook een behoorlijk pittig traject waar we uiteindelijk niet voor hebben gekozen omdat we via de natuurlijke weg alsnog meer kans van slagen hadden. En al met al is het me achteraf ook wel weer meegevallen, we hebben namelijk heeeel veel geluk gehad, miskramen zijn ons bespaard gebleven en het is toch ook wel weer snel gegaan. Alleen die eerste drie maanden zijn inderdaad erg pittig, en dan vooral die de vlokkentest en de 2 weken wachten :)

Diana -

Wauw, ik ben echt oprecht zo blij voor je terwijl ik je niet eens ken!
Ik wil je nog even een compliment geven wat betreft het schrijven. Het leest zo fijn en ik voel je wanhoop gewoon dwars door mn beeldscherm..
Ik zit me al helemaal te verheugen op vrijdag!

Emily -

Hoi willemijn, wat ontzettend fijn dat het goed is gekomen! Ik zou graag horen hoe zo,n vlokkentest in zn werk gaat, dus als je er over zou willen schrijven?…
nog even een vraag, en ik besef me dat die heel persoonlijk is, maar wat hadden jullie gedaan als de uitslag negatief was? Had je de zwangerschap dan afgebroken?
Je hoeft niet te antwoorden, maar mksschien dat het voor andere in die situatie nuttig kan zijn als je je gevoel daarover wel zou delen…

Shaz -

Erg leuk om de updates te lezen en geniet vooral van deze bijzondere periode.

Danielle -

Die laatste foto is echt het allermooiste,
trots (vooral gerustgesteld) moedertje! <3
XXX

Inez -

Wauw zo mooi om te zien dat je staat te stralen!

Paula -

Aaah ik ben zo benieuwd of het een meisje of een jongetje word! Gelukkig is het gezond. Ik ben heel blij voor je. Lekker genieten nu! :) x

Eline -

Leuke maar erg emotionele post zeg! Leef erg met je mee. Gelukkig kun je nu volop genieten. Ben erg benieuwd naar het geslacht. Ik denk een meisje 😉 Xx

Madelaine -

Oh Willemijn ik ben ZO blij voor je. Ik lees gewoon de spanning en de opluchting in dit stuk. En nu GENIETEN. Hoe cliché het ook klinkt. Ik doe met je mee. X

Rosanne -

Wat een leuke update om te lezen!
Ik heb zo met je meegeleefd de afgelopen tijd, ik moest dan ook stiekem wel een traantje wegpinken toen ik het goede nieuws las!
Geniet ontzettend van je zwangerschap lieve Willemijn<3

Jennifer -

Die eerste buikfoto’s zijn inderdaad ‘nou, vooruit dan omdat het moet’ en de laatste is :D. Heerlijk dat je nu al hebt kunnen shoppen, wij hebben pas voor het eerst iets gekocht na de 20 wk echo toen we wisten wat het geslacht was. Ik had geen voorgevoel en geen voorkeur. Ik was alleen maar bang dat er iets mis was doordat ik nog wekenlang de pil heb geslikt en het dus wel eens veel vrouwelijke hormonen binnen zou hebben kunnen gekregen. Nu we een jongetje rijker zijn klinkt het misschien gek, maar zou ik er ook nog wel een meisje bij willen omdat ik benieuwd ben naar hoe een meisje van ons eruit zou zien. En dan wil ik ook nog een jongetje om te zien of hij dan ook op Melle lijkt. Dus wederom maakt het de volgende keer niks uit wat het wordt, als het maar gezond is. Dat is het grootste goed.

Ik heb overigens ook geen voorgevoel bij jou, ik heb dat überhaupt niet vaak.

Janilee -

Ben zo blij voor jullie! Heb echt met jullie meegeleefd de afgelopen maanden. Geniet!! Ben benieuwd naar het geslacht van jullie kindje 😀

Madelon -

Ooh wat geweldig! Ik ben zo blij voor jullie! Ik krijg er gewoon rammelende eierstokken van haha, ik zou zo weer zwanger willen zijn als ik jou zo zie met je babybump! Heerlijk! Ben ontzettend benieuwd wat het wordt.. en wat je allemaal gaat shoppen! Laat die babyshoplogs maar komen!

Miranda -

Zo bijzonder hoe je hier over schrijft. Wat heerlijk dat je nu kan genieten van je zwangerschap.

lisanne -

ik ben zo blij voor je dat het kindje gezond is!
en wat leuk die jasjes!
ik ben erg benieuwd naar het geslacht, en wat heb je nu al een prachtig buikje!
trouwens stress en angst kan de baby heel goed voelen, maar ik snap dat je je zo hebt gevoeld voor de uitslag! Ik hoop dat je nu volop kan genietwn van je zwangerschap!
dikke kus xx

Karlijn -

Wat mooi geschreven Willemijn! Die weken tot de uitslag moeten echt heel heftig zijn geweest, ik voel je emoties helemaal als ik je stukjes lees.
Ik ben ontzettend blij voor je dat het allemaal goed gaat, geniet van je zwangerschap! Je ziet er echt stralend uit :)

Laura -

Aaaah zo leuk! Wat een goed nieuws! Ik lees met plezier je zwangerschapsupdates so keep them coming!

Mirjam -

Aiii, dat momentje bij de Bijenkorf.. Ja, fans hebben jullie overal! Hihi :)
Ik vind het echt mega leuk om alle updates te lezen!! Rammelende eierstokken all the way (over een jaar ga ik aan de bak, haha!)..

Ik ben super benieuwd naar de post van vrijdag :) en stiekem hopen we met z’n allen even mee dat de grote baas van Vanilia jouw posts ook leest en nu achter de naaimachine zit voor positiekleding 😀

Marloes -

Wat vind ik dit toch ontzettend mooi om te lezen. Je hebt echt goed laten overkomen hoe de afgelopen periode voor jou heeft gevoeld. Ik zat soms met tranen in de ogen, bijzonder goed geschreven!
Super fijn dat alles goed is en dat je nu dan eindelijk echt kunt genieten van het zwanger zijn!
En nu kunnen wij in spanning zitten tot vrijdag, ik ben zó benieuwd!! Ik gok zelf op een meisje :)
Liefs!

Louise -

Ah ik ben zo benieuwd naar het geslacht! Geniet ervan! Oja nog een tip, bij de Zara onlineshop verkopen ze zwangerschapskleding, dus ik zou daar zeker een kijkje nemen 😉

Marnel -

Je schrijft die zwangerschapsupdates zooo leuk!! Wow wat was het zenuwslopend voor je…maar gelukkig is het goed afgelopen!! Ik kan niet wachten tot vrijdag!!!!! 😀

Lysanne -

Wauw in laatste foto, zie je op de foto van de 13 weken echt dat je de onzekerheid kwijt bent! Je straalt nog meer! In de eerste foto’s zie je toch nog iets van de onzekerheid in je ogen en in die laatste foto is het helemaal weg. Geweldig om te zien! Nogmaals, ben zo blij voor jullie! Ik geniet van alle updates en kan niet wachten tot vrijdag!

Willemijn -

Ja klopt, leuk dat je het zegt want dat zie ik zelf ook heel erg. Op die eerste foto’s lach ik echt een beetje als een boer met kiespijn en waren eerlijk is eerlijk onder (terechte) dwang van Tien. Ben nu heel blij dat ze vond dat ik ze moest maken maar destijds kon ik vooral denken ‘Doe ik hier wel goed aan?’.

Lysanne -

Haha ja precies, zo wilde ik het niet zeggen maar dat is inderdaad wel precies je uitdrukking haha. Wel begrijpelijk dat je die gedachtes had trouwens, maar ook echt goed van Tien dat ze je ‘gedwongen’ heeft. Heb je nu plezier van :) Foto’s kunnen namelijk altijd weer weg en momenten niet!

Marit -

ik ben zo blij voor jou en djurre heel veel geluk deze komende tijd en geniet ervan!

Nesrin -

Och sjee de onzekerheid, ik hoop dat je nu lekker kunt genieten van de zwangerschap. Wat een prachtige update en mooie foto’s je straalt heerlijk!

desiree -

Zo leuk om je updates te lezen! Ga zo door en lekker veel genieten van deze mooie tijd!

Nienke -

Toen ik van de week hoorde dat Kim K zwanger is van haar 2e kind dacht ik meteen: haha wat leuk , ze is tegelijk zwanger met Willemijn van 2wmn en LLG!

Amelie -

Zo fijn dat alles goed is gekomen! En dat je nu optimaal kan genieten van het leven in je buik, en lekker los gaan met de spulletjes!

Joyce -

Wat een heerlijke update! Lekker aan het genieten nu. Ben benieuwd naar het geslacht heb nl helemaal geen voor gevoel haha

Lisanne -

Jeetje wat heb ik met je meegeleefd tijdens deze update. Stiekem met een brok gelezen (ook iets met zwangerschapshormonen). En wat laat je me goed beseffen hoe gezegend je mag zijn met een ‘onbezorgde’ eerste drie maanden. Wat fijn dat je nu eindelijk kunt genieten!! Je foto’s zijn prachtig en wat een heerlijk schattig buikje. Ik ben benieuwd naar vrijdag! Ik gok iets met roze…. 😉

Kim -

Zo fijn dat het goed gaat met de kleine spruit en met jou. Je kan hier echt mooi over vertellen, vooral over je gedachten en gevoelens. Ik vind het ook bijzonder dat je dat met ons deelt.

Mijn gevoel zegt dat je een jongen krijgt dus waarschijnlijk is het een meisje.

Suzanne -

Wat mooi om te lezen! Ook super leuk om die foto’s voorbij te zien komen, je ziet het al echt.

Yara -

Had iemand anders ook stiekem de hoop dat ze aan het eind het geslacht bekent zou maken? (A) haha, ja ik ben zo’n nieuwsgierig aagje! Het wordt dus nog even wachten tot vrijdag. Wel super fijn dat je nu volop kan genieten van je zwangerschap. 😉 Liefs, xx

Lisa -

Wat fijn om te horen Willemijn! Nu kan het genieten pas echt beginnen. Ik gok op een klein blond meisje!

Esther -

Aaah wat fijn om te horen! Geniet er maar van, en als ik mag raden: ik denk dat het een meisje is 😉

Alana -

Waaw! Super mooi!
Ik ben zo blij voor JULLIE!!
je hoeft helemaal niet “verdrietig” te zijn!! Zoals je nu hebt gezien, komt het allemaal goed! je straalt helemaal nu je weet dat het goed is, zo mooi om te zien!!

Als je het leuk zou vinden zou ik het wel leuk vinden als je een artikel schrijft over alleen de vlokkentest, hoe het allemaal gaat enzo!

Nu afwachten tot vrijdag.. ik ben zo benieuwd!! Ik gok op een meisje..

xxx Alana

Syl -

Fijn dat alles goed gaat. Het lijkt me wel confronterend om opeens herkend te worden. Maar ach, je kan jezelf moeilijk 9 maanden verstoppen.

Liset - Beautydagboek -

Wat heb je je update mooi beschreven en wat een intense periode heb je achter de rug. Ik ben blij dat je nu weet dat het goed is en dat je met een gerust hart kunt genieten van het vooruitzicht dat je moeder gaat worden :). Heel vervelend even dat je herkend werd op jouw cruciale momentje, dat is even moeilijk. Gelukkig heb je achteraf gezien goed nieuws! En wat groeit je buikje hard, heel mooi om te zien :). Ik ben zo blij voor jullie!

Madebyuna -

Heel bijzonder om te lezen!! Spannend dit zeg, wauw. Ergens heb ik een vermoedde wat het gaat worden. Maar wat het ook wordt het zal een super leuk kind zijn!

Margot -

Oh wow, ik kan me niet eens voorstellen hoe zwaar dat wachten geweest moet zijn! Maar wat ontzettend fijn dat het nieuws god is en je nu echt kan genieten!

Danielle -

Leuk om te lezen zeg, en wat fijn dat het allemaal dus toch goed en gezond is! Ik voelde de spanning en wanhoop in je verhaaltje, en dat terwijl wij/ik natuurlijk de uitslag al wisten!

Silke -

Ik kan me heel goed voorstellen hoe je je hebt gevoeld die dagen, zenuwslopend lijkt me! Ik lig zelf nu in het ziekenhuis met te vroeg gebroken vliezen en bij ieder pijntje of gek gevoel ben ik bang of alles nog wel goed gaat. Gelukkig gaat hier (en bij jou ook!) alles top! Zo fijn dat je nu echt kunt gaan genieten. Ik ben heel benieuwd welk pakje je terug moest brengen, maar iets zegt me dat de roze streepjes mogen blijven!

Geniet er van Willemijn! Het is jullie zo gegund! <3

Danielle -

Ik denk ook de roze, vanwege de manier hoe die is neergelegd en de capuchon is gladgestreken.

Lenneke -

Ik ben zo blij voor jullie! Kan niet wachten tot die wolk van een baby er is. Maar eerst ga ik in spanning af zitten wachten wat het geslacht is! Hopelijk kan je nu met volle teugen van je zwangerschap genieten.

Willemijn -

Zeker, ik geniet nu echt! :) Vrijdag weet je het! 😀

Dita -

Wat heb je dit weer mooi beschreven Willemijn! Ik vind het erg leuk om je updates te lezen en ook ben ik benieuwd naar hoe zo’n test gaat.

Anneloes -

Hoewel ik zelf absoluut niet met dit onderwerp bezig ben, vind ik het toch heel mooi om te lezen hoe je vertelt over je zwangerschap! Vooral de stukjes die direct uit je dagboekje komen, voelen heel puur en intens aan. Heel knap dat je er zo over kunt schrijven, en ik ben echt onwijs blij dat de uitslag goed was en dat je nu écht kunt gaan genieten <3.

Manon -

Wauw wat bijzonder om te lezen… Ik kan me voorstellen dat je he-le-maal gek en verdrietig bent de eerste weken. Die zijn al killing als je “gewoon” zwanger bent, laat staan met zoveel onzekerheid over de baby zelf… Meh. Gelukkig is alles goed en kan je hopelijk een beetje meer genieten! Ik ben wel erg benieuwd naar die vlokkentest, hoe dat ging enzo. Ik gok op een jongen 😀 want een zoon hebben is te leuk haha.

Alexandra -

Een meisje is ook leuk hoor !! Haha 😉 ik denk dat ze een meisje krijgt 😀

Liset - Beautydagboek -

Haha, ik heb ook een sterk vermoeden dat het een meisje gaat worden :).

Iris | Todayslipstick -

Ik geniet echt van het lezen van deze updates! Alsof ‘we’ het allemaal van dichtbij meemaken, ik heb echt het gevoel dat het een meisje is. Vrijdag ga ik gelijk de video kijken!
Liefs, Iris

Lucindainwonderland -

Wat een emotionele achtbaan zeg, maar wel fijn om te horen dat het gewoon goed met je gaat en dat de ergste kwaaltjes je tot nu toe bespaard zijn gebleven… soms hoor je verhalen… oef! Je buikje gaat ook echt al goed zeg. Nou ben benieuwd naar vrijdag, maar ik gok zelf op een jongetje. xxx Lucinda

Kim -

Wat is het ontzettend leuk om je enthousiaste verhalen te lezen. Je vertelt ontzettend sterk waardoor ik soms met tranen in mijn ogen zit te lezen, het kunnen ook de hormonen zijn I know.. Haha. Ik ben ontzettend benieuwd naar vrijdag, ik denk een meisje!!

Liefs
Kim

Sophie -

Jij kan hier heel leuk over schrijven Willemijn, en op die laatste foto lach je heel mooi

Renske -

Hoera! Wat fijn dat alles goed gaat met de kleine spruit! :-) De uitslag had ik namelijk gemist op Instagram, hihi. Echt ontzettend fijn om te horen! Nu kunnen jullie optimaal genieten van alles wat komen gaat! :-)

Reageer ook