Zwanger zijn is zo niet sexy

Zwanger zijn leek me altijd één van de mooiste dingen om als vrouw mee te maken en ik stelde me zo voor dat je je super zelfverzekerd en ‘mooi’ zou voelen. Volle(re) borsten, een prachtige buik en die befaamde ‘pregnancy glow’. Maar toen ik zelf zwanger raakte kwam ik er achter dat het allemaal kul is. Zwanger zijn is zo niet sexy!

Photo Credit: phalinn via Compfight cc

Het begint in de eerste weken namelijk met pijnlijke borsten. En niet ‘een beetje pijnlijk’ maar pijnlijk in het kaliber ‘je hoeft er maar naar te kijken en ze doen al pijn’. Dat is dan ook de voornaamste reden dat het van seks maar weinig komt in het eerste trimester. Oh, naast de vermoeidheid dan. En je wisselende humeur. En het idee dat er nu een fucking baby in je buik zit en je vent daar met z’n gereedschap wel héél dicht in de buurt komt! Maar dit is misschien stof voor een ander blogje. 😉 Ik dwaal (nu al) af. Terug naar de kwaaltjes.

Een tweede charmant kwaaltje is het ontstaan van darmklachten zoals een opgeblazen buik, winderigheid en obstipatie. Soms zat ik van ellende een kwartier op de wc en als ik dan terug kwam en Djurre vroeg ‘Sjonge jonge, waar was jij zo lang?!’ is het alles behalve sexy om te zeggen ‘Nou schat, ik probeerde er een keutel met man en macht uit te duwen maar de enige opbrengst waren 2 knikkers.’ Obstipatie vond ik persoonlijk by far het meest a-sexy kwaaltje tot nu toe.

En wat dacht je van je huid? Acne, droog, vettig, vlekjes en overgevoeligheid. Je kunt het allemaal tegen komen. Soms zelfs tegelijk. Dan kunnen ze het wel allemaal over een ‘glow’ hebben, maar ondertussen mis je je pre-pregnancy huidje en baal je behoorlijk van het kraterlandschap op je koppie.

In die eerste maanden merk je ook dat je broeken niet meer gaan passen en krijg je moeite met je leuk kleden. Ondertussen ziet de buitenwereld nog niets van je zwangerschap en pronken met je buik gaat ook nog niet echt. Het lijkt meestal meer op een buik na een vijf gangen kerstdiner dan op een babybump en dat lieve mensen, is niet het leukste stadium. Alles wat je op dat moment denkt is: ‘Kom maar door met die huge ass pens!’ Ik vond mezelf kleden tijdens die eerste periode echt geen pretje en was er heel onzeker over.

Of wat dacht je van die leuke ochtendmisselijkheid? Als je lief je dan gedag komt zeggen omdat hij naar z’n werk vertrekt en vervolgens snel een stap achteruit zet omdat ‘ie ‘iets ruikt’. JA, IK WEET HET. Alweer. Burp. (Zelf niet meegemaakt *slaat een kruisje*, maar de vele verhalen wel gehoord 😛 )

Ook een hele gênante is meer vaginale afscheiding. Dit is heel normaal tijdens je zwangerschap, maar het was leuk geweest als ze je dat ook even hadden verteld. *Flats!* Brrr.

Oh en nog even over je borsten. Echt helemaal top, die vollere borsten! Maar moeten die nou echt gepaard komen met charmante blauwe aderen over je hele borst? En waarom worden je tepels zo groot als cd’s?! Tot zo ver die befaamde ‘mooie’ zwangerschapsboezem waar iedereen het altijd over heeft.

Verder is ook het stijgende nummer op de weegschaal voor velen van ons een puntje. Ik ben altijd gezegend geweest met een slanke lijn en had nooit een weegschaal in huis. Speciaal voor de zwangerschap heb ik er eentje in huis gehaald. ‘Leuk, om bij te houden!’, dacht ik. Nou, ik blijk dat helemaal niet zo leuk te vinden. Ik word er super onzeker van. De onsjes vliegen eraan en ik kreeg bijna de nijging om er van te gaan lijnen (doe ik niet natuurlijk). Ik heb hem dan ook maar gauw naar zolder gebracht. Tot nooit meer ziens duiveltje in een doosje!

En als iemand dan tegen je zegt ‘Meid, je straalt’ dan is alles wat jij kunt denken: ‘Ja doei! Klets niet. Zwanger zijn is zó niet sexy!’

P.S. Dit is een blogje geschreven tijdens het eerste trimester en ik kan je alvast verklappen: het wordt beter in het tweede trimester! Dus voel je je momenteel ook zoals hier, houd vol. Straks ga je inderdaad écht stralen. 😉 En nog even ter relativering – natúúrlijk klagen we niet echt, uiteindelijk is het vooral heel erg mooi en bijzonder en het allemaal waard! :)

114 reacties

matthilde -

mensen die mij kennen zagen al heel vlug dat ik zwanger was en dat ik veel grotere borsten had

panty -

ik geniet van mijn steeds dikkere buik en ook van mijn steeds groter wordende borsten als ik zwanger ben heb ik 2 cubmaten grotere borsten , ik hoop dat ze na mijn zwangerschap groter blijven dan voorheen

em -

bij mij zag je al vrij snel dat ik zwanger was gemaakt
al na een week of 13 had ik een flink buikje
zwanger zijn vind ik heerlijk

Kirty -

Leuk stuk! Ik ben zelf superblij en dankbaar dat ik al 26 weken zwanger mag zijn en zon lief wondertje in mijn buik voel bewegen. Helaas heb ik wel echt veel moeite met het dikker worden. Voel me nu zo dik. Normaal ben ik best slank en nu niet meer ook al zit ik qua aankomen nog ninnen de curve. Mijn buik vind ik mooi maar ook op andere plekken zit nu meer en dat vind ik wel erg. Dan soms opmerkingen van je groeit goed he en zijn het er geen 2. Dat helpt ook niet mee. Voel me er soms echt verdrietig onder en dat vind ik jammer. Want voor de rest vind ik zwanger zijn juist heel mooi alleen een rollade worden niet. Na bevalling meteen op dieet en hopen dat die smerige kgs gauw weg zijn en genieten vd baby uiteraard.

MoMo -

Nou precies dit!! Ik heb dit artikel gewoon gezocht in google om te kunnen lezen dat ook andere vrouwen zich al eens zo gevoeld hebben als ik nu. Klagen kan toch zo heerlijk zijn en het is alleen maar gezond om af en toe te ventileren 😍

m -

zwanger zijn vind ik juist wel sexy en ik vind het heerlijk

Laura -

Ik voel me PRECIES zoals jij het hier beschrijft.. Zit nu in m’n 11e week.. Dus de spanning is bijna voorbij! Misschien dat ik dan een aantal dingen die je hier beschrijft ook los kan laten.. Pfff….

hendrika -

hihi grappig om allemaal te lezen, ons zoontje is nu 6 maanden en kan niet wachten tot we met de volgende gaan beginnen 😛 het is het echt allemaal waard

Kaakjssjsk -

Jemig, wees blij dat je zwanger bent

Kaakjssjsk -

Echt een beetje een afkraak verhaal

Jesy -

‘Wees blij dat je zwanger bent.’

Ik denk dat ze heel blij is dat ze zwanger is, maar zwanger zijn heeft niet alleen maar leuke dingen én dat zegt ze dus in deze blog. Het zijn gewoon kwaaltjes, en zwangere vrouwen vinden het misschien wel super vervelend, waarschijnlijk nog vervelender dan als je niet zwanger bent (Want de stemming veranderd soms heel snel). Daarbij ze heeft het over de kwaaltjes tijdens de zwangerschap, het gaat dus sws niet over leuke, goede gevoelens.

Het is niet voor niets een kwaaltje, x.

Lindaa -

Houdt gewoon je smoel en reageer niet als je toch niks leuks over een artikel te zeggen heb.. Dit is toevallig wel hoe de meeste vrouwen zich voelen tijdens een zwangerschap! En ik spreek uit ervaring.

Frustraties omdat je zwanger wilt zijn ofzo?

Floor -

Haha grappig en herkenbaar. Paar tips (35 weken zwanger en counting…). Zet s’avonds een klein bakje havermout met amandelmelk in de koelkast. S’ochtends is dat dan ingeweekt, wat walnoten en amandelvlokken erop: prima te eten en doet wonderen voor je spijsvertering.

Probeer verder suikers een beetje te mijden. Je kunt op mijn blog kijken. Ik ben ervaringsdeskundige door zwangerschapsdiabetes en daardoor minder aangekomen.

Wat betreft kleding: ik heb hier best wel wat over geschreven: jurken en rokken (liefst rekbaar) zijn je nieuwe beste vriend!

Good luck…

Floor

Char -

Pfff ik vind je echt geen moeder en daarnaast je eigen baby als fucking omschrijven tsja…. vind eigenlijk niet dat jij een kind verdiend, ook dat gezeur over 1 of 2 kilotjes, leuk ook voor martine die minstens 30 kilo zwaarders is dan jou… ik heb je nooit echt leuk gevonden altijd dat gesnauw naar je ‘vent’ en niet lief en leuk voor je hond… bah! Op oop van zegen dat je t als moeder beter gaat doen

Hondje -

Nou ja zeg! Wat een frustraties…

Matthea -

Mag deze respectloze reactie ook gewoon verwijdert worden?

Thirza -

te veel vrije tijd of een fultime hater?! lekker nutteloos deze reacties……

Franka -

Yes! Weer een update! Ik sta elke keer weer te popelen om het te lezen. Zo leuk om te lezen dat je zus het super vind om tante te worden, ze is vast heel trots! En ik moest eigenlijk hard lachen om het woord “fucking” in je zin. Daar moet de mens tegenwoordig wel mee kunnen leven. Geniet van je zwangerschap Willemijn!
Liefa Franka ❤️

Marnel -

Super leuk geschreven!

Marije -

Mijn hemel wat ben ik blij dat iemand hier over schrijft. Hier ook tepels zo groot als cd’s en toiletbezoekjes die gerust een half uur duurden. Nu inmiddels in het tweede semester waarin niezen een absolute no-go is wil je een droge onderbroek houden. Ach, het wordt beter. En hé, aan het eind van de rit staat er iets prachtigs te wachten (en dan mogen we weer lekker 9 maanden ontzwangeren, hoera!).

Kim -

Spoiler: in het derde trimester wordt het weer erger. Als de pens in de weg zit en je niet meer ziet wat er in de schaamstreek gebeurt, de enkels opblazen tot olifantenproporties en je je niet kan draaien of keren zonder rugpijn te krijgen. Nee, zwanger zijn, het is niet aan mij besteed. Geniet er nog van 😉

Glinis -

Haha, super leuk geschreven weer.. ik moet telkens zo hard lachen als ik u blogs lees! Je schrijft alles zo eerlijk, op een manier dat veel mensen niet durven. Ik zelf ben nog niet zwanger maar we zijn wel aan het oefenen ;-). Dus ik ben natuurlijk heel veel aan het opzoeken om te weten waaraan ik mij moet verwachten.. Ik vind het fantastisch om eindelijk eens iets realistisch te lezen.. Het is gewoon zo en het hoort erbij, zo kom ik tenminste niet voor verrassingen te staan :-). Ik begrijp sommige mensen hun reactie hier echt niet.. Is dat nu zo een ramp dat je eens “Fuck” zegt? Is dit nu zo grof taalgebruik? Het is toch niet zo dat je de mensen hier loopt te verwijten.. Ik gebruik dat woord ook dagelijks en ik voel mij ook niet marginaal ofzo. “Fuck te laat op mijn werk, kak.. trein in retard.”. Ik zou geen rekening houden met die reacties in de toekomst ;-). Blijf gewoon uzelf en als ze er niet tegen kunnen, leest den bijbel ;-).

Angelique -

Leuk geschreven, ik zat hard op te lachen tijdens het lezen…maar wat dacht je van zwanger zijn van een tweeling? Ik had tijdens mijn tweede zwangerschap ( de tweeling dus) van bepaalde dingen behoorlijk last, zoals ochtendmisselijkheid die hele dag aanhield tot ruim in de vijfde maand…en dat is geen pretje als je al een kindje rond hebt lopen en je ook nog een baan hebt. Maar gelukkig is alles goed gekomen en is mijn buik een prima huisje geweest voor twee flinke baby’s die inmiddels alweer 8 jaar zijn.

Denice -

Superleuk weer! Zo leuk dat je ons zo ‘mee neemt’ in je zwangerschap!

Tamara -

Leuk geschreven!

Michelle -

Aaarrghhhh stelletje zeurpieten stel je in godsnaam niet zo aan, met ‘dat taalgebruik kan echt niet’ of ‘je mag niks negatiefs zeggen over een zwangerschap’. Ga in een hutje op de hei (zonder internet) zitten als je niet tegen het woord fuck kunt, en lees al helemaal geen blogs over zwangerschap als je daar niet tegen kunt. Echt, get a fucking life mensen.

Daphne -

Je doet alsof iedereen die grof taalgebruik afkeurt onnozel of ouderwets is. Kom op zeg… doe eens volwassen. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening. Persoonlijk vind ik het ook niet kunnen (grof taalgebruik). Een beetje meer respect / waarden en normen zou deze wereld geen kwaad doen. Als kinderen vandaag de dag opgevoed worden met het idee dat om de haverklap schelden normaal is dan vrees ik het ergste… en dat meen ik bloedserieus. Het komt niet alleen dom over, maar voegt ook helemaal niets toe… echt niet.

Michelle -

Daar heb je ook zeker gelijk in. En ik geloof ook zeker niet dat Willemijn haar kindje met verkeerd taalgebruik gaat opvoeden. Maar ik vind het zo overdreven dat iedereen over dat ene woordje valt, het is niet zo dat de blogposts er vol mee staan. Maar goed, genoeg hieraan besteed vind ik. Leven en laten leven! :)

bo -

36 weken hier en ben er serieus ZOOOOOOO KLAAR MEE!! Volgende week (37 weken) trek ik serieus ALLES uit de kast in de hoop zo weeen op te wekken. Bitterlemon, volop sex, ananas, pittig eten, noem het maar op. Heb sinds 26 weken zwanger zn niet normaal geslapen en is alleen maar slechter geworden naar mate mijn buik groter is geworden. Heb onwijs last van mn bekken, enz enz…. ben er klaar mee! Dat beetje dat ik wel slaap droom ik vaak dat ik weer heerlijk op mijn buik kan slapen…………ochhh wat een zaligheid mensen hahahaha!

brenda -

Ik snap dit artikel helemaal maar dat gescheld in de reacties + dat ‘fucking’ in de blogpost vind ik niet kunnen…

Peppie -

Dat vind ik dus ook! Ik lees dat iemand indalen vergelijkt met in je kut geschopt worden…Willemijn lacht zelfs om die reactie, vind ik niet normaal…zulke teksten horen hier toch niet?

Rosalie (4BeautyandLife) -

Oh, ik heb echt hardop moeten lachten toen ik je artikel las. Die enorme tepels. Tja… Ze worden weer normaal. Helaas zijn mijn borsten niet meer de oude geworden. Ik kom niet meer door de potloodtest heen. Afscheiding, yep ook hier erg. Soms dacht ik dat mijn vliezen waren gebroken, maar dat bleek dus gewoon afscheiding te zijn. BAH. Obstipatie, daar had ik gelukkig tijdens mijn zwangerschap geen last van (normaal wel, en na de bevalling kwam dat terug helaas). En mijn ijzerwaarde was ineens goed (7 ipv 5). Eerste trimester had ik last van puistjes. En nu na mijn zwangerschap, nu ik weer een cyclus heb, krijg ik weer puistjes :-( Wat heel fijn was dat ik amper haaruitval had. Maar ook dat wordt nu keihard ingehaald :-( Wat betreft gewicht, ik was maar 9,5 kilo aangekomen dus ik had absoluut niets te klagen. Was ook redelijk snel terug op gewicht. Alleen het lijf is nog een beetje flubberig. Ach, het is prima.

iooon -

Oh ja dat eerste trimester. Verschrikkelijk. Ik voelde me zo kut. Borsten mochten absoluut niet aangeraakt worden en iedere ochtend zat ik op het toilet met mijn hoofd in een emmer want beide kanten je snapt het wel. Blegh. Wat voelde ik me goor en verlept.

Miriam -

haha, leuk geschreven. Ik kan nou helemaal niet meer wachten totdat ik (hopelijk) ooit zwanger mag worden ;p

bregje -

Totaal niet herkenbaar! Ik vond de zwangerschap juist de mooiste tijd van mijn leven; nagels die eindelijk niet meer afbraken, de volle bos haar, en eindelijk strakke kleding aan ipv de vetrol willen verhullen, vond het echt heerlijk! Heb ook mijn hele zwangerschap mijn eigen kleding kunnen dragen en tot week 23 mijn eigen broeken. Het heeft ook heel erg te maken met hoe je er in staat denk ik. Van te voren enorm bang voor veranderingen, maar vond het juist heel erg meevallen. Tuurlijk af en toe wat kwaaltjes, maar valt totaal in het niet bij de positieve veranderingen! Uiteindelijk ook precies 12 kg aangekomen en die waren er na een week alweer eraf en paste ik alweer in mijn oude broeken.

Amelie -

Dan ben je echt een uitzondering hahahaha!

shna -

Oja die afscheiding is leuk ja. Helaas bij na de zwangerschap niet minder geworden. Ook leuk; lekkende tieten. Of straks als je super dik bent dat je bijna je scheten niet meer in kan houden als je in de winkel staat. Of dat het net is alsof je in je kut geschopt bent als je kindje is ingedaald tegen het end aan. Of dat je na je zwangerschap in je broek piest of poept omdat je bekkenbodem spieren slap zijn (prima te verhelpen) 😀 Maar het is zo leuk, zwanger zijn!! Echt! 😉

Willemijn -

Wahahahaha!

Peppie -

Ik vind zulke taal echt niet kunnen, jij dus wel Willemijn?

Re -

Een jullie zijn volwassen vrouwen? Wat een taal. ….

Peppie -

Nou he…en dat moet dan nog kinderen gaan opvoeden ook!

Frederika -

Schunnig dit! En niet grappig bovendien. Sluit me aan bij de dames hier boven.

Rosalie (4BeautyandLife) -

Whaahahah, heeeee herkenbaar. Ik lig in een deuk :-)

Ramona - A Dutchie Baking -

Ik zie dat de Bond tegen Vloeken ook een nieuwe following heeft gekregen bij de jeugd. Mensen, neem een blaadje uit je eigen boek en respecteer iedereen gewoon hoe die is en wat die zegt. Of het nou fuck of halleluja is.

Thirza -

Muts….

suus -

Vind het heel leuk dat je zo open en eerlijk schrijft! Ik vind dit ook helemaal niet als klagen of ondankbaarheid overkomen. Het zijn dingen die je meemaakt, die je ervaart en die je bezig hebben gehouden. Dat zegt naar mijn idee helemaal niks over hoe blij je bent met de zwangerschap. Ik ben heel blij dat ik een tuin heb, maar heb soms toch echt geen zin om onkruid te wieden. Wat anders natuurlijk maar principe beetje hetzelfde.

Marloes -

Haha geweldig geschreven! Leuk om te lezen. Gelukkig is het tweede trimester fijner 😉

Angela -

Wauw, wat een vreselijke blogpost. Zwanger zijn is het mooiste wat er is. En het meest natuurlijke, en pure wat er zijn kan. En dan ga jij klagen over je kleding die niet meer past. Persoonlijk ben ik gisteren voor de eerste keer tante geworden van een PRACHTIG meisje. En dit meisje is een wonder. Iedere zwangerschap, en iedere baby is een wonder, maar mijn zus en zwager zijn 2 jaar bezig geweest om een kindje te krijgen. En dan ga je zien hoe enorm mooi een zwanger zijn is. Tuurlijk, ik snap dat dingen als pijnlijke borsten, en ochtendmisselijkheid echt enorm lastig zijn. En vervelend. En je jezelf ziek kan voelen. Maar waarom klagen over je kledingkast die niet meer past? Ik snap dat punt niet echt.. Oh, en kleine Iris is met de keizersnede ter wereld gekomen. En ik zie nu ook dat je verre van sexy bent na een bevalling, en de tijd erna. Maar wie geeft daarom? Je levert een topprestatie. Je draagt 9 maanden een kind. En daarna zorg je er ook nog voor dat het eruit komt. Niet nodig om sexy te zijn. Nogmaals, ik vind jullie blog geweldig, en vind het geweldig om te lezen over je zwangerschap. Maar met deze blogpost sla je de plank volledig mis.

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik denk dat je haar blog niet goed hebt gelezen. Ze heeft het voornamelijk over het feit dat ze in het begin het vervelend vond dat ze niet meer in haar kleding paste, maar het niet aan de buitenwereld wilde laten zien dat ze zwanger was.

bo -

Zo dacht ik ook altijd als ik zwangere vrouwen hoorde ”klagen” totdat ik zelf zwanger was en dacht nu snap ik ze. Ben nu weer zwanger van de 2de en ook de laatste. Maar er is echt heeeel weinig leuks aan een zwangerschap. Als de baby nog ruimte zat heeft en beweegt en het dus nog geen pijn doet en je ribben niet kneust ( sommige houden er zelfs gebroken ribben aan over) en je baby zien tijdens de echo en hartslag horen, dat zo de enige leuke punten van een een zwangerschap. Je weet waarvoor je het doet en dat het het absoluut waard is, maar 9 maanden lang allerlei klachten hebben, dan is de lol er wel vanaf. Het echte genieten begint op het moment dat je kleintje geboren word!

Misselijk/moe/duizelig/pijnlijke borsten/humeur dat steeds verandert/kuitkrampen/pijn aan je bekken/pijn onderrug/maagzuur/in geen enkele houding kunnen slapen/om haverklap plassen/baby die tegen je ribben loopt te trappen/opgezwollen handen en voeten en zo kan ik nog wel ff doorgaan. En dan zeg jij die het nog nooit meegemaakt heeft dat we niet zo moeten klagen. Je zult aan ons denken als jij aan de beurt bent en van alles mankeert, tot die tijd vooral in die bubbel blijven leven, hij zal ooit hard barsten!

Suzy -

Wij zijn 3 jaar bezig; ik heb tig behandelingen ondergaan. Toen ik eindelijk zwanger werd (eindigde helaas vorige week in een miskraam), was ik hartstikke gelukkig, maar wel gelijk vreselijk ziek.
Waarom zou je dat niet mogen uiten? Mag je dan alleen maar zeggen hoe geweldig het is?
Ik zat van top tot teen onder de, door de hormonen op hol geslagen, (chronische) galbulten en uitslag. Kon me op een gegeven moment niet eens meer bewegen en alleen maar in bed liggen. Ik had jeuk van steeds inlegkruisjes dragen vanwege de afscheiding. Hele donkere aderen op m’n snel groeiende borsten. En ik had een eetlust van 0,0. Zodra ik wat at, kreeg ik gelijk diarree.
M’n hart brak in duizend stukjes toen we ons kleintje verloren.
Al die klachten zou ik zo weer voor lief nemen voor een nieuwe zwangerschap. Sterker nog, ik heb zoiets van KOM MAAR OP. Maar je voelt je lichamelijk al rot genoeg. Als je, je dan ook nog in moet houden omdat je niet “mag” klagen en alleen maar dankbaar “mag” zijn dat het eindelijk is gelukt… Kom op zeg.
Klagen lucht op en je hebt als zwangere al genoeg te verduren met je veranderende lijf en je gierende hormonen.

Willemijn -

Ooh Suzy, wat ontzettend verdrietig dat je zwangerschap in een miskraam geëindigd is :( Veel sterkte met de verwerking er van!

Liza -

Zoals Rosalie al reageerde op jouw reactie, ik denk dat je deze blogpost niet helemaal begrijpt… Willemijn heeft op een ludieke manier de soms minder leuke kantjes van het zwanger-zijn uitgelegd, maar dit betekent helemaal niet dat ze klaagt of het niet leukt vind om zwanger te zijn. Zoals ze op het einde vermeld, alle bijkomende kwaaltjes zijn het allemaal waard aangezien je er een fantastisch geschenk voor in de plaats krijgt. Dit artikel is gewoon heel leuk en grappig om te lezen, zeker voor moeders die voor het eerst een kindje krijgen, om op een leuke manier te lezen wat je zoal kan verwachten in het 1e trimester van het zwanger zijn.

Nynke -

Oh zo herkenbaar! Hoewel de glow mij volgens mij volledig heeft overgeslagen.. Ik heb ‘m de afgelopen 34 weken iig nog niet herkend, haha.
Ach ja, zwanger zijn is niet voor iedereen een feestje! Maar hoe beroerd ik me soms ook voel(de), je hoeft alleen maar even te denken aan dat wondertje in je buik en het is het allemaal waard!

Debby -

Ik ben morgen uitgerekend. En ik kan je vertellen dat het derde trimester ook geen pretje is. Ik ben nu toch echt wel klaar met het zwanger zijn. Mijn kleine man mag nu echt wel komen.

Natascha -

Hilarisch geschreven gewoon 😀 Voor mij mogen die ware fuck’s etc er wel zijn hoor. 😀 Ik heb hem ook even aan mijn oma laten lezen (zelf trotse moeder van 5) ze was bijna over de grond aan het rollen van het lachen 😀 Met natuurlijk wel als gevolg dat ze me nu nog meer horrorverhalen is aan het vertellen maar ach het is zo fijn om haar zo hard te zien lachen :) (en dan bedoel ik niet uitlachen hoor maar echt lachen met je prachtige droge gevoel voor humor)

JoycevdB -

‘Tepels zo groot als CD’s’ HAHAHHAHA!!!

Jacqueline -

Haha herkenbaar 😛 Maar zoals je zegt, gelukkig wordt dat beter in het tweede trimester!

marie -

Ach ja die borsten. Bij mij gingen ze al lekken vanaf 20 weken, zo niet sexy!

Mirjam -

Ik ben dus zo iemand die zwangere vrouwen altijd heel mooi vind, haha. Maar ik kan me voorstellen dat het zelf niet zo voelt.. Ik ben ook benieuwd hoe dat gaat als je straks met een enorme toeter op je buik zit en je het down under wel netjes wilt hebben voor de bevalling.. Lijkt me lastig om er zelf goed bij te kunnen, hihi :)

anouk -

Hahah ohjeetje!! “Je vent met zn gereedschap” hahaha geweldig! Heerlijk geschreven.

Sara -

Ondanks dat ik waarschijnlijk ook heel moeilijk zwanger wordt vind ik dit echt een goed artikel. Misschien moet je na afloop alles eens bundelen en een boek schrijven want dit is zo goed geschreven. Eerlijk is eerlijk, ik heb niks gezien op alle foto’s en vind je er prachtig uitzien.

Rowan -

Haha, wat schrijf je dit leuk zeg! Heb hardop zitten grinniken haha. Zelf ben ik pas 18 en nog niet zwanger (hoeft ook nog lang niet van mij), maar ik kan me wel een beetje voorstellen wat je bedoeld. En je brengt het op een ontzettend leuke manier!

Angela -

Heerlijk en zo herkenbaar ook, haha! Wacht maar tot het laatste trimester.. Daar zit ik nu in en jeetje ik voel me af en toe net een bejaard vrouwtje, heeeel sexy..

Kim -

Wat een heerlijk artikel. Ik heb hier echt zitten giechelen. Alles is ook zó herkenbaar.

Lindsey Beljaars -

Hahaha wat een ontzettend grappig artikel!! Heerlijk om te lezen!

Nesrin -

Leuk geschreven en herkenbaar. Ik vond het 3e trimester niet fijn. Ik was totaal mezelf niet maar dan wel verdrievoudigd. 34 kilo erbij deed mij niet goed maar de witte boterhammen met 4 cm roomboter en 10 cm fruithagel wel.

Wel was ik heel blij dat ik niet ongesteld was al die maanden 😉

Puck -

Leuk artikel! Ik vind mezelf nog wat te jong met mijn 21 jaren voor een kindje, maar ik kan het me allemaal heel goed voorstellen. Vlot geschreven :-)

Moniek -

Hahaha, wat leuk geschreven! Heb genoten van dit artikel, ondanks dat een zwangerschap nog heel ver van mij weg staat.

jose -

Ik snap dat mensen dit misschien pijnlijk vinden om te lezen als ze zelf moeite hebben met zwanger worden, maar ik denk dat ieder artikel over zwanger worden dan moeilijker is om te lezen. Ik heb in ieder geval heel erg van dit artikel genoten, je hebt zo veel humor in je schrijfstijl dat is heel vermakelijk :). Hopelijk zijn die kraters nu weg!

Dani -

heel leuk geschreven! Ik zou nu 21 weken zwanger moeten zijn.. maar helaas heb ik een missed abortion gehad en toen ik 12 weken zwanger was een curretage gehad. Hopelijk is het voor ons snel weer zover! Ben nu iig alweet 1 dag over tijd dus fingers crossed!!

Ik herken met name het stuk over de borsten. sjonge die van mij voelden ook echt enoooorm zwaar!! En een bh vinden die dan fatsoenlijk zit?? Nouuu mission impossible!! (Heb sowieso al een enorme voorgevel zonder dat ik zwanger ben)

En die huid… vre-se-lijk! Maar heeft er bij mij ook mee te maken dat ik geen pil meer slik.. maar echt het jeukt ook nog eens enorm die pukkels overal.. pffff

Maar uiteindelijk ga je er wel iets moois voor terugkrijgen!!

nanienke -

Leuk artikel! Ben nu pas 15 maar ga me nu al zorgen maken over het groeien van je borsen aangezien ik nu al op een ruimere D zit. Maar verder lijkt het me geweldig om zwanger te zijn gewoon om datgene dat er een mensje in je buik groeit.

Corine -

Fijn dat je zo eerlijk bent over zwanger zijn. Vaak hoor je namelijk alleen de goede verhalen en ohwee als je klaagt! Mocht het bij mij zo ver komen dan ben ik in ieder geval voorbereid :) haha

Margot -

Hihi, wat heb je weer een leuk stukje geschreven!

Lucindainwonderland -

Het zijn altijd de andere mensen die zeggen hoe goed de zwangerschapsglow bij iemand anders staat. Ik ben nog geen zwangere vrouw tegengekomen die er niet net zo over denkt als jij dus in dat opzicht ben ik wel voorbereid dat het inderdaad totaal niet sexy is en daarom kijk ik er ook wel een beetje tegenop. Toch hoop ik het later ook mee te kunnen maken, dan is al het ongemak het maar waard om een klein kindje op de wereld te kunnen zetten. xxx Lucinda

Monique -

Zo leuk en helemaal waar!

En die borsten… oh my.. het wordt nog veel erger na je bevalling.
Gevalletje pornotieten…

Aida -

Geniaal haha! Pornotieten. Heerlijk eerlijk! :)

Sonja -

Ik ben 17 en nog laaaang niet bezig met kinderen en zwangerschap (vind het wel heel leuk om te lezen!) maar dit artikel maat me toch wel een beetje bang voor later hahaha

Milou -

Haha this is so me! Letterlijk dit hele artikel is mijn gevoel geweest. Ik heb ook nooit op m’n lijn hoeben letten en heb speciaal een weegschaal aangeschaft, ik vind het zo niet prettig dat het er snel aan komt. Maarja voor het goede doel zullen we maar zeggen!

Willemijn -

Hihi inderdaad 😉

Iris | Todayslipstick -

Onwijs leuk artikel, vooral het eerste deel met het gereedschap van je man haha.
Liefs, Iris

Linda -

ja herkenbaar. Altijd als ik zwangere vrouwen zag dan vond ik dat zo mooi en stelde mezelf al helemaal voor hoe mooi ik me dan zou voelen. Maar not! 5 maanden lang ben ik kotsmisselijk geweest, overal puistjes zelfs op m’n buik! Het liefst liep ik de hele dag in m’n kloffie. brrrr sexy kun je het zeker niet noemen nee.

Denise -

Leuk stuk. Alleen dat ‘fucking’ had er van mij niet in gehoeven… voegt niets toe en komt wat te popi-jopie over ;-).

Willemijn -

Thanks voor je feedback! Het was wel een eerste dingen die ik zei tegen Djurre: ‘Holy fuck, er zit een baby in m’n buik schat!’ Maar misschien is het iets te grof naar de smaak van sommige mensen, dat kan ik me voorstellen. :)

Felicia -

Ik vind het juist een geweldig stuk en totaal niet “popi-Jopie” overkomen!

Diana -

Helemaal niet popi jopi maar gewoon leuk en spontaan geschreven 😀

Denise -

Ieder z’n smaak natuurlijk. Noem me ouderwets (ik ben 29 ;-)), maar er wordt tegenwoordig bijna in iedere zin ‘fuck’ gezegd… ik vind het nog steeds niet normaal en hoop dat dat het ook nooit wordt. Zou het vreselijk vinden als mijn kinderen dat later om de haverklap zeiden.

Peppie -

Ik las in een van de reacties :’Of dat het net is alsof je in je kut geschopt bent als je kindje is ingedaald tegen het end aan ‘ Dat vind ik echt niet kunnen…

Frederika -

Idem Peppie!

sb -

Als borsten groeien doen ze pijn. Als je denkt dat dar het ergste is ? Na je zwangerschap zakken ze als pudding in elkaar en worden nooit meer zo mooi als voor dat je zwanger was.

Obstipatie kun je bijvoorbeeld movicolon of dergelijke voor krijgen dan is het opgelost.

Inez -

Enorm herkenbaar.. die roze wolk waar je op terecht komt als je zwanger bent is mij vergeten mee te nemen denk ik!
Maar ik zit nu in mijn 3e trimester en die vind ik toch wel het zwaarst.

Wat mijn voornaamste kwaaltje is, is maagzuur.. de hele dag door.
Bekkeninstabiliteit is ook geen pretje.
Niet gewoon kunnen lopen maar waggelen laat me ook niet echt sexy voelen.
& natuurlijk hormonen… ene moment zo blij als een klein kindje op haar verjaardag en het volgende moment woest omdat de aardbeien op zijn in de supermarkt.

Maar verder: ik geniet enorm van alle bewegingen inside en voel nu al zoveel liefde voor ons mannetje. Dat maakt het allemaal wel waard!

Sas -

Enigszins zit ik toch met enige afgunst dit te lezen. Helaas zijn wij al 2,5 jaar bezig om zwanger te worden en dan besef je ineens hoe bijzonder en speciaal het is om zwanger te mogen zijn. Al de dingen die je boven benoemt zou ik dolgraag willen hebben en interesseerd me vrij weinig of ik nu hele krater landschap op me hoofd hebt of een opgeblazen buik of misselijk ben. Ik zou het er allwmaal voor over willen hebben.

Ik snap dat als je ‘zo’ zwanger bent en heel anders er in staat en natuurlijk mag je even balen maar voor mij was dit stuk heel erg pijnlijk om te lezen:-(

Willemijn -

Dat snap ik wel! :) Ik hoop voor jullie dat je het mee mag gaan maken en ook lekker mee kunt gaan praten over kwaaltjes! Dikke knuffel!

mar -

Ik wilde op je antwoord reageren op mijn antwoord maar dat gaat niet dus eventjes zo.
Bedankt voor je professionele antwoord! Bij nader inzien kwam mijn reactie wat verbitterd over maar zo bedoelde ik het helemaal niet. Ik ben juist hartstikke blij voor je dat je zwanger bent! Ik gun het je echt en ben er van overtuigd dat je een geweldige moeder gaat worden! En vroeger dacht ik dat zwanger worden gewoon normaal was, nu besef ik dat het iets bijzonders is. En ik gun het iedereen die het wilt om ook mee te maken! Nogmaals, mijn reactie was niet zo verbitterd verzuurd en ik vind jouw zwangerschap artikelen ook eigenlijk het leukste om te lezen, dus sorry als het verbitterd over kwam! Laten we het houden op ochtendhumeur of gewoon niet goed getypt hihi 😉

Willemijn -

Ben blij dat je nog even reageert 😀 Vond het heel vervelend dat jij en Sas het zo voelden/voelen, terwijl het artikel juist grappig en luchtig bedoeld is en ik me ook heel goed kan inleven in jullie. Bedankt dus! :)

Sas -

Uiteraard snap ik dat het met een knipoog is geschreven! Het is misschien ook een beetje de jaloezie die de kop uit steekt met het lezen over zwangerschapskwaaltjes.
Over dit soort dingen zal denk ik altijd wel verschillende meningen en gevoelens zijn.
Dus tuurlijk mag je af en toe ‘klagen’ als je maar beseft dat het heel bijzonder is wat je mag dragen. Maar dat geloof ik wel bij jou hoor;-)

mar -

Hier ben ik het mee eens. Ik zou niet snel zwanger kunnen raken, medicijnen slaan niet aan enzo. En dan is zo’n blogpost een beetje tegen het zere been. Dan denk ik “mens zeur niet zo en geniet er van”. Er zijn genoeg mensen die dit maar al te graag willen voelen!
Mijn beste vriendin is zwanger en zei ook al “je mist niks hoor” brrr, mijn nekharen gaan weer overeind staan als ik er aan denk.
Ik snap dat je deze post grappig bedoelde, maar het steekt wel om het te lezen en kan bij veel mensen verkeerd doorkomen.

Willemijn -

Ik vind het jammer dat je het zo voelt, omdat dit artikel luchtig bedoeld is. Het gaat over waarom zwanger zijn niet sexy is. Het is geen klaagzang. Ik kan het me wel goed voorstellen, zeker omdat ik ook niet zorgeloos (maar wel snel) zwanger ben geworden. Ik herken jullie gevoelens dus goed. Zo voelde ik me bijvoorbeeld behoorlijk rot toen mijn buurvrouw (die even lang zwanger is) lekker ging shoppen terwijl ik nog 3 weken in spanning zou zitten over de gezondheid van onze baby. Ik was toen heel erg boos/verdrietig/jaloers. Maar niet op haar, want ik gunde haar mijn eigen zorgen niet. Ik heb altijd geprobeerd om mijn eigen sores niet te projecteren op anderen en al zeker niet verbitterd te raken door mensen die ‘zo makkelijk zwanger werden’ (dat weet je overigens vaak niet, want daar praten mensen maar weinig over). Ik hoop dat jullie het ook zo kunnen bekijken! En zoals ik in de PS zeg: “natúúrlijk klagen we niet echt, uiteindelijk is het vooral heel erg mooi en bijzonder en het allemaal waard!” Als jullie 2WMN langere tijd volgen dan weten jullie hoe dankbaar ik ben voor deze zwangerschap en wat een wonder het is geweest dat ik zo snel zwanger ben geraakt en dat het de handicap niet draagt. Ik geniet er dus zeker weten van. Neemt alleen niet weg dat ik het eerste trimester naast alle zorgen ook lichamelijk zwaar vond. En alleen over dat kleine stukje van zwanger zijn gaat deze blog. Ik hoop dat jullie het zo kunnen bekijken. :)

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik wilde hier ook nog graag op reageren. Ik snap je punt helemaal hoor, maar ik vind dat iemand ook gewoon mag “klagen” over dit soort dingen. Al vind ik het niet klagen, maar gewoon heel humoristisch schrijven over kwaaltjes. Ik zelf had in het eerste trimester een depressie door de verandering in hormonen. Daardoor twijfelde ik ook ineens of ik überhaupt wel een kindje wilde (gelukkig was ik ook zo rationeel om te beseffen dat het de hormonen waren). Maar ik was er behoorlijk van in de war. Toen ik daar open over vertelde aan mijn beste vriendin, kreeg ik ook het antwoord van dat er mensen zijn die heel graag een kindje willen hebben en waarbij het niet lukt. De boodschap van haar was eigelijk “shut up and suck it up!”. Daardoor voelde ik me enorm eenzaam in mijn depressie omdat ik daarna er niet meer met anderen over durfde te praten.
Moraal van mijn verhaal: laat iedereen ajb zijn zwangerschapsklaagjes houden. Degene die zwanger is moet behoorlijk wat veranderingen doorstaan. Meeste leuk, sommige minder leuk. Laat ze daar ajb over “klagen”. Voor je het weet zit het wat dieper bij de zwangere dan je denkt.

Madelaine -

Hahaha prachtig! Ik vind het ook helemaal niet sexy. Hoe kan ik m’n vriend nou beloven een milf te worden als ik me voel als een rollade?! Gelukkig ben ik nu 13 weken en voel ik me eindelijk weer wat beter. Stiekem vond ik het in het begin niet eens leuk om zwanger te zijn, maar als je dat hard op zegt.. Oei!

Stefanie -

Ik vind je artikel zoals gewoonlijk leuk geschreven, maar dat ‘fucking baby’ vind ik jammer…

carolien -

Zo herkenbaar geschreven! Ik ben nu 39 weken zwanger maar ook dan voel je je niet heel sexy meer 😉

Martina -

Amen! Ik vond zwanger zijn ook veel minder romantisch dan ik me had voorgesteld. Ik vond het aankomen best spannend maar mensen vonden het bijna vloeken als ik dat hardop zei…. Daarnaast seks…ik kan 1 ding zeggen, straks voel je je kind bewegen en dan bedoel ik niet als je lekker op de bank zit met je handen op je buik haha!

Willemijn -

Wahahahaha!

Marjolein -

Zo herkenbaar! Ik ben nu 9 weken zwanger van ons tweede kindje en ik ben vooral moe en misselijk (jaja, de hele dag). Met een dreumes van 16 maanden die hier rondloopt vind ik het zoveel pittiger dan mijn vorige zwangerschap. Stoelgang is inderdaad niet fraai: of obstipatie of diarree. Maar goed, ik ben allang blij dat ik überhaupt weer zwanger mag zijn dus klaagmodus gaat weer uit.

Willemijn -

Hih! Sterkte meid! Ik vind het flauw als er gezegd wordt dat je niet mag klagen als je zwanger bent. Klagen betekent niet dat je ondankbaar bent voor je zwangerschap. Zwanger zijn is soms best zwaar en dan moet je dat gewoon even uiten, maar dat betekent niet dat je liever niet zwanger was geweest toch. :) Sterkte nog even de komende weken, hopelijk voel je je gauw beter!

Larissa -

Tuurlijk mag je klagen! Ik snap je volkomen wij hebben nu een prachtige dochter van twee jaar. Mijn zwanger was negen maanden overgeven enorme bloedingen en veel pijn. En wat voelde ik me niet sexy! Het veranderd je lichaam enorm en ja als je je niet sexy voelt is best logisch. Met jou nog vele andere!

Brenda (kookt) -

Wat een heerlijk artikel Willemijn! Veel komt me bekend voor, al vielen de kraters/pukkels bij mij mee en de obstipatie en ochtendmissrlijkheid gelukkig ook.
Vorige week heb ik een nieuwe bikini en bh gekocht, ik schrok van de maat die ik nodig had. Moet er ook erg aan wennen dat iedereen die ik tegen kom nu in het tweede trimester eerst naar mijn buik kijkt voor ze me aankijken 😉

Suzanne -

Leuk om te lezen. Wat schrijf je dat toch leuk

inetje -

Haha zo herkenbaar 😉 voor mij nu net geen 3 weken meer te gaan, spannend! Zelf heb ik 3 maand last gehad van ochtendmisselijkheid (lees: -10kg) en die afscheiding was inderdaad ook geen pretje. Kon nergens komen zonder een inlegkruisje want als ik recht stond was het ineens weer van dat. :) van puistjes heb ik niets last meer sinds ik zwanger ben. Hopelijk blijft dit zo 😉 borsten ook 2 maten gestegen en ook groter en donkerdere tepels. Zal het zwanger zijn helemaal niet missen, de laatste loodjes wegen het zwaarst.

Manon -

Hahaha oh zo waar! Die afscheiding Willemijn, in de laatste weken dacht ik soms dat m’n vliezen gebroken waren, zo waterig en veel (tmi) zo smerig!!!
Ik vond, toen mijn buik er duidelijk was, mezelf wel “mooi” zeg maar, voelde me heel zelfverzekerd want eindelijk kon ik strakke jurkjes en shirtjes aan zonder vetrollen haha.

Sanne Marlijn -

Hahaha hilarisch. Die groter wordende tepels vond ik dus ook echt ruk. Mijn vriend houdt van kleine borsten maar die van mij groeiden binnen no time uit tot enorme jetsers. Ik wist gewoon niet meer wat voor shirtjes ik aan moest. Verder had ik enorme bekkeninstabiliteit vanaf het begin. Mijn stuitje voelde constant bont en blauw. Ik kreeg een speciaal kussen van traagschuim waar een hap uit was bij de plek van mijn stuitje. Zo ontlastte ik mijn stuitje. Maar ik moest dat kussen overal mee naartoe slepen en dat vond ik zo niet sexy!!! Schaamde me dood want iedereen vroeg altijd wat ik nou bij me had.

EminasLifestyle -

Eerste en de laatste weken vond ik zelf ook niet erg fijn! Eerste weken voel je je vaak ziek, je buikje lijkt wel alsof je net iets te veel gegeten hebt en niemand ziet dat je zwanger bent. En de laatste 4 a 5 weken is slapen erg vervelend en de rugklachten. Ik was het ook gewoon zat. Kleding zit niet meer goed, vocht vasthouden enzo.. Maar de week 20 t/m 30 a 35 vond ik echt super! Vaak voel je je dan ook goed, je buikje is mooi zichtbaar ( en nog niet te groot!) je kan nog van alles. Dus ja, ik heb het ervaren als verschillende fases.

Liset - Beautydagboek -

Haha, leuk geschreven! Het klopt inderdaad dat die eerste maanden je buikje lijkt alsof je gewoon iets teveel hebt gegeten, het is dan nog niet alsof je kan gaan pronken met die buik :). Sommige dingen zijn herkenbaar, maar gelukkig zijn er dan die lieve mannen van ons die je de mooiste van de hele wereld laten voelen!

Reageer ook