Smaken verschillen

 Op TV zag ik laatst een uitzending van VT Wonen. Bij dit programma vinden eigenaars hun woning niet meer zo leuk als eerst en krijgen ze een supergave make-over. Het verbaasde me hoe sommige stellen een totaal andere smaak hebben. Hoe zit dat bij mij?

Bron foto: Loavies

Het idee van dit artikel kwam door deze uitzending van VT Wonen. Het verbaasde me hoe verschillend hun smaak is. Zij houdt van pastel en romantisch en hij juist meer van stoer en robuust. Vooral het stukje over de cactus vond ik hilarisch en ook wel een beetje flauw dat zij duidelijk liet merken dat ze het niks vond. Je moet ook wel een beetje openstaan voor elkaars smaak vind ik.

Ik vind het altijd ontzettend knap hoe de stylisten van VT Wonen het interieur zo prachtig omtoveren in iets nieuws waarbij beide smaken van de eigenaren worden gemixt en behouden. Ze zouden best mijn huis een make-over mogen geven!  Tenminste, als ik een koophuis zou hebben!

Ik  ben  blij dat Jorrik en ik op een lijn zitten, sowieso interesseert het Jorrik niet zo heel veel maar van een roze muur zou hij niet blij worden. Ik ook niet trouwens. We houden beide van neutrale kleuren en ik doe de ‘flitsende’ accenten!

Zo is onze bank een mix van bruin en zwart wat weer resulteert in een donkere taupekleurige bank. Ik hou ook wel van groot en stoer net als Jorrik maar wel in combinatie met wat kleinere voorwerpen zoals de dekenkisten. Die heb ik in drie kleuren: wit, hout en legergroen. Jorrik vond ze ook erg leuk. Het is ook praktisch want we doen er van alles in: dekens, accessoires, kerstverlichting, onderzetters.

De tafel hebben we samen uitgezocht en is van oud steigerhout. Toen we hem zagen, waren we hier beide helemaal weg van. Jorrik houdt denk ik over het algemeen van vierkante, grote vormen. Zo vind hij de eetkamertafellamp ook leuk. Ik wist toen ik deze -zonder hem-  kocht dat hij deze lamp wel zou waarderen. Ik ben er ondertussen weer wat op uit gekeken en zou de lamp graag verruilen voor twee gave grotere koperen lampen of juist allemaal verschillende kleinere koperen lampjes. Hoewel dat laatste denk ik mooier staat als je tafel niet zo groot is. Of heb ik het mis? Ook zou ik wel weer andere stoelen willen, maar ik zou niet weten wat dus dat plan staat even in de ijskast.

Binnenkort wil ik ook een muur een neutrale kleur gaan geven, zodat het net wat meer afsteekt tegen al het wit. Ik vond het wel leuk dat Jorrik hier zelf ook een mening over had en een duidelijke ook: ‘Geen roze hoor!’ Maar natuurlijk zou ik dat niet doen, want ik hou daar zelf ook niet van. Wat het gaat worden, zie je binnenkort op 2WMN. Wat ik wel weet, is dat ik er in ieder geval een mooie koperen klok bij ga kopen als flitsend accent en misschien dat ik mijn Sid Dickens tegels er ‘speels’ op een of twee plank(en) bij op ga hangen.

Qua servies maakt het Jorrik allemaal niet zo veel uit. Daar beslis ik lekker zelf over! Ik heb wel speciaal voor hem toen ik de servieskast uit geruimd had, wat kleinere koffiekopjes bewaard omdat hij koffie altijd mee neemt in de auto dus vooruit! Ik ben verder nogal zuinig op mijn servies dus heb ik ook liever niet dat hij een kopje van Anthropologie mee neemt in de auto. Als ik dit zo opschrijf klinkt het heel mutsig, maar je snapt vast wat ik bedoel met die mannen die altijd alles stuk maken, haha!

Ik kan dus zeggen dat Jorrik en ik zeker op een lijn zitten wat betreft de inrichting en dat vind ik erg fijn. Zo zijn we beiden bijvoorbeeld ook uitgekeken op de kast die tegen de muur staat en willen we daar ook een mooie (boeken)kast neerzetten van hout. Zijn we het weleens oneens? Nou, dat is tot nu toe eigenlijk nog niet voorgekomen!

In hoeverre zitten jij en je partner op een lijn qua interieur?

34 reacties

Miriam -

Leuk om te lezen en grappig inderdaad dat het bij iedereen zo verschilt. Mijn vriend en ik zitten aardig op één lijn. al moet hij het vaak wel eerst ‘even aanzien’ voordat hij overtuigd is ;p

Renata -

Klinkt goed, ik heb zelf grijze stoelen van woood (aan de ene kant 3 stoelen, aan de andere kant de eetkamerbank). Past mooi bij jouw bank ook en neutraal dus je bent er denk ik minder snel op uitgekeken. Eetkamerstoel tijmen heet het (o.a. bij karwei te koop). Zelf vind ik ook die witte kuipstoelen heel mooi, wel wat onpraktisch misschien en een beetje te strak. Wat betreft de klok heeft Karlsson een hele mooie koperen, zelf heb ik gewoon een chromen klok van de Ikea (9.95) koper gespoten (rand en de wijzers, wel eerst een primer o.i.d. erop doen haha dat had ik niet gedaan namelijk). Wie weet heb ik je een paar goede ideeën gegeven!

Miriam -

Mijn vriend en ik hebben gelukkig wel dezelfde smaak. Landelijk, romantisch en een beetje modern. Scheelt een hoop discussies 😀

Sintha -

Mijn vriend en ik zitten wat interieur betreft redelijk op één lijn. Veel hout en robuust. Steigerhout en steigerbuizen vinden wij beiden erg leuk! :) Ik mocht één accent kleurtje kiezen en dat is bij ons de kleur blauw.

Sara -

Ik hou van ruimte terwijl mijn vriend een paniekaanval krijgt als hij maar een leeg muurtje ziet. Hij stouwt alles het liefst vol en kan niets weggooien…denk aan tijdschriften van 10 jaar geleden die hij nog steeds bewaard, eigenlijk alles….

Lindsey Beljaars -

Mijn vriend en ik zitten gelukkig vaak op één lijn! :)

Bianca -

Mijn partner en ik zitten soms echt zo ver uit elkaar qua smaak en dan in eens vinden we weer beide het zelfde leuk :-)

Amy -

Mijn vriend en ik lagen, toen we 2,5 jaar geleden gingen samenwonen, enorm uiteen qua smaak in interieur. Door de tijd heen zijn we meer naar elkaar toegegroeid. Leuk om te merken :)

Suus -

Volgens mij zijn het ook wel de extremen die ik dit programma terecht komen ;). Maar inderdaad smaken kunnen behoorlijk verschillen. Mijn man en ik hebben niet 100% dezelfde smaak maar het overlapt wel grotendeels. Van een roze muur zou hij denk ik ook niet blij worden. Een dekbed met lichtroze roosjes vind hij wel weer acceptabel, tot mijn grote vreugde haha.

Syl -

Mijn vriend en ik gaan vrij vaak bij woonboulevards kijken en zijn het praktisch over alles eens. Alleen wil hij een aquarium en ik wil dat echt beslist niet.
Wij willen een stevige lederen bank met een extra hoge rugleuning. Veel kasten om geen prullen in het zicht te hebben en een glazen vitrine voor onze collector beeldjes.

melissa093 -

Totaal niet! Heel irritant. Mijn vriend houdt van klassiek en tijdloos en ik van praktisch en hip. We zijn het dus nooit eens en ik geen hem dan zn zin haha. Zo hebben we het servies wat van zijn oma is geweest. (ik zou dat ik een servies kast zetten maar hij gebruikt het liever) en onze meubels vind ik niks. Maar ik ben bij hem ingetrokken en hij had alles al. Tsja wat doe je dan..

Rowan I My Pink Fairytale -

Leuk artikel! Ik heb geen vriend, maar ik vind het ook heel grappig om bijvoorbeeld te kijken naar de smaak van mij en mijn zusje. Ik ben echt héél meisjesachtig, mijn kamer is lichtroze, ik draag graag rokjes etc. Mijn zusje daarentegen is veel stoerder (wel op een ‘meisjesachtige’) manier, en zou echt bijna nooit een rokje dragen. Grappig hoe dat verschilt, terwijl we toch echt van dezelfde ouders komen.

Allissa -

Haha leuk onderwerp. Ik ben er sinds ik samenwoon met mijn vriend heeeel snel achter gekomen dat wij een totaal andere smaak hebben in de meeste dingen, máár we zijn beiden ook heel goed in overleggen en compromissen sluiten. Zo houd mijn vriend heel erg van donker hout, en ik juist totaal niet. Geef mij maar licht hout of het liefst gewoon helemaal geen houtkleuren. Ons huis is op dit moment een mix van ‘van alles en nog wat” maar aangezien wij er nog maar sinds februari in zitten vind ik ook dat je dat soort dingen tijd moet geven. Op een gegeven moment heb je volgens mij wel dat wat we beiden prachtig vinden. En ook wat bij elkaar past.

Heleen Schrijvershof -

Dat van die verschillende meningen in dat programma vind ik ook altijd zo grappig om te zien. Vaak kun je als buitenstaander dan vaak juist wel een combi maken, maar als stel niet omdat je zo in je eigen beeld vastzit. Vind ik dan weer super fascinerend haha.
Zelf hebben we gelukkig veel overlap. Lekker basic, met zachte tinten als accent. Maar misschien als ik alleen had gewoond en geen kind had gehad (kind = zo opgeruimd mogelijk) had ik wel gekozen voor goede basics met van die exotische, Marokkaans achtige accessoires. Beetje interieur schizofreen ben ik wel 😀

Minke Maria -

Onze smaken zijn ook heel erg hetzelfde, we hebben wel ieder ook ‘een eigen stijl’ die de ander niks vind (hij extreem industrieel, ik wit met pastel.) Maar in ons huis is dat geen probleem. In september gaan we verbouwen en we zijn nu dus heel erg aan het ‘zoeken’ wat we dan willen, super leuk. Alleen; wat is al dat spul duur, zeg!

Ik haalde wel even een wenkbrauw op toen ik las dat Jorrik koffie in een gewone mok meeneemt in de auto, daar heb je toch speciale bekers voor die niet zo knoeien?

Danique -

Mijn vriend en ik hebben een nieuwbouw huis gekocht en zijn dus alles vast aan het uitzoeken. De keuken mocht ik doen. De badkamer de bank en de eetkamertafel waren we heel snel uit. Maar eetkamerstoelen, lampen en een kleed daar hebben we echt totaal een andere smaak in.

Kirsty -

Mijn vriend en ik zitten gelukkig ook wel aardig op één lijn, maar het interesseert hem eigenlijk ook vrij weinig haha!

Francisca -

Wij zitten redelijk op één lijn, eigenlijk. We hebben bij onze huidige, eerste woning samen lang gesproken over wat we wilden doen en hebben dealtjes gesloten. Hij wilde alle muren een kleur geverfd, ik wilde perse een laminaatvloer, en zo waren er nog meer dingen. Nu vindt hij de vloer net zo handig en fris staan als ik en ben ik weg van de kleuren op de muren en vindt ik dat het heel goed bij ons huisje past. Ruzie zou ik er nooit over maken, met alles valt wel te werken!

Kim -

Ha heel toevallig zat ik hier ook aan te denken laatst. Het is wel fijn als jij en je vriend samen op een lijn zitten :) dat is bij mij ook zo gelukkig. Hoewel ik wel wat meer met interieur heb kiezen we wel samen alle dingen uit. Alleen doe ik wel het meeste zoekwerk. 😉 Wij houden allebei wel van licht met hier en daar wat kleur dat er uitspringt. Persoonlijk vind ik creme wit + goud een prachtige combinatie.

Lisa -

Mijn vriend boeit het allemaal niet zo veel, volgens mij zou ik zelfs wel een muur roze kunnen verven mocht ik dat willen. Heel soms heeft ‘ie opeens een uitgesproken mening over iets wat hij heel mooi vindt, meestal iets wat absoluut niet bij ons interieur past. Gelukkig mag ik de inrichting doen, haha. We zitten midden in een verhuizing dus ik ben alweer inspiratie aan het op doen!

Suzanne -

We zitten aardig op een lijn, maar ik neem wel een beetje de leiding.

Margot -

Leuk om te lezen! Mijn vriend en ik hebben gelukkig de zelfde smaak! De grote dingen hebben we samen uitgezocht, de kleine dingetjes kies ik uit.

jose -

Haha bij mij is het ook een beetje “zolang ik geen knalroze muur verf…”. Omdat we nu beiden studeren hebben we geen geld, en leven we van onze studentenmeubels… Waarbij we allebei destijds voornamelijk voor zwart hebben gekozen (WHY). Nu zijn we eerst vooral aan het sparen voor een mooiere woonplek, en dan pas komen de nieuwe meubels… tot die tijd liggen we gezapig op onze bedbank waarbij tweederde van de lattenbodem er inmiddels uit is gewipt (als je begrijpt wat ik bedoel, KRAK!!). Maarja, “home is where the heart is” en ik zou het niet anders willen. :) Maar als ik toch mag kiezen… doe mij die steigerhouten tafel maar!

Martine -

Whaha wat heerlijk herkenbaar dit! Ik heb jarenlang met Jor op een IKEA hoogslaper geslapen waarbij de lattenbodem gigantisch doorgezakt was omdat het nooit goed is bevestigd. Daardoor sliepen we altijd in een kuil en waren we dat inmiddels gewend. Toen ik daarna weer eens op een recht, normaal matras ging liggen had ik toch rugpijn: niet normaal. Echt superslecht 😛 !

Corine -

Mijn vriend vindt het eigenlijk allemaal wel best. Hij is het meestal wel met me eens. Ik hou er ook van om te wisselen met me interieur. De basismeubelen blijven wel hetzelfde, maar ik geef ze af een toe een nieuw kleurtje.

Een tip voor de stoelen bij je eettafel. Ik zou gaan voor hele basic open stoelen zodat de mooie robuuste tafel nog meer tot zijn recht komt. Nu is het een beetje te druk in mijn ogen.
Wat betreft een lamp zou ik wel gaan voor 2 wat grotere lampen omdat het anders denk ik een beetje ielig staat bij zo’n robuuste tafel.

Evelien -

Gelukkig zitten mijn vriend en ik ook wel op één lijn. Soms vind ik iets heel tof en vindt hij het niks, maar dat komt gelukkig niet vaak voor. Overigens snap ik heel goed dat je niet wil dat Jorrik je Anthropologie kopje meeneemt in de auto. Ze zijn zo ontzettend leuk bijzonder!

Jet -

Bij ons is het echt wisselend. Qua meubels zijn we het met elkaar eens. Maar qua inrichting en dan bedoel ik vooral de kleur op de muren niet. Ik hou van pastel, hij van harde kleuren.

Toen wij 5 jaar geleden gingen samenwonen hield ik ook van harde kleuren. Dat kwam goed uit. In de woonkamer hadden we een hele wand gifgroen, in de keuken blauw en in de logeerkamer fel paars met zilver (waarom hield niemand ons tegen haha).
Toen we gingen verhuizen wou mijn man alles weer hetzelfde. In de woonkamer hebben we het stukje muur achter de tv kast weer gifgroen gemaakt, maar ik erger me er aan haha.

Dat we zoveel verschillen heeft opzich ook zijn charme vind ik. Zo leren we vaak verder te kijken dan onze neus lang is..

Liset - Beautydagboek -

Leuk om te lezen Martine en wat fijn dat jullie het vrijwel over alles eens zijn qua interieur! Mijn vriend en ik hebben tot in detail dezelfde smaak. In winkels wijzen we altijd hetzelfde aan, dus als hij zou gaan interieurshoppen, zou hij met precies hetzelfde thuiskomen als ik. Lekker handig! :).

Dita -

Wij hebben qua interieur wel dezelfde smaak. Sommige dingen zoals servies of welke kussens er op de bank liggen vind mijn vriend niet heel belangrijk dus dat bepaal ik wel vaak. De grote dingen kiezen we altijd samen uit.

Anniek -

Grappig, je kan echt merken dat jij wel van de printjes, kleurtjes, en bijzondere accenten houdt! Ik ben daar wat minder van, ik houd meer van clean, wit, en hout, met wat warmere details (bijv. kleedjes), en grafische details. Jullie eettafel vind ik dan wel weer helemaal geweldig! Leuk die verschillen :)

Lucindainwonderland -

Toen ik ging samenwonen jaren geleden was het gelukkig ook heel gemakkelijk om alles te doen zoals wij wilden. Toch verschilden we nogal van mening soms, maar waren we ook in staat onze meningen te veranderen als we zagen dat het toch wel wat had…. wat de ander voorstelde. Is denk ik ook puur het samen willen doen en niet zo koppig blijven vasthouden aan wat jij perse wil. xxx Lucinda

Natasja -

Mijn vriend geeft er allemaal heel weinig om. Hij vind mijn smaak en inrichting orima en als hij dat niet vind hoor ik dat ook. Ik mag helemaal los in t huis haha!

Iris | Todayslipstick -

Haha groot gelijk heb je dat hij die mooie Anthropologie kopjes niet mee mag nemen in de auto! Mijn vriend en ik zitten redelijk op dezelfde lijn dus dat is fijn!
Liefs, Iris

Mirjam -

Leuk artikel! Mijn vriend en ik zitten aardig op 1 lijn. Het enige wat ik jammer vind, is dat hij nooit zo zijn mening geeft, omdat hij wil dat het is zoals ik wil. Zeker nu we naar een nieuwbouwwoning gaan en alles zelf moeten gaan inrichten, wil ik dat alles ook zijn smaak is. Wat mijn vriend trouwens wel heeft, is dat alle meubels heel donker moeten zijn. Ik hou juist wat meer van wat lichter (geen wit). Gelukkig vinden we daar aardig een tussenweg in :)

Reageer ook