Overgenomen van mama

Iedereen krijgt een andere opvoeding en leert dingen van hun ouders. Sommige dingen neem je later wel over en andere juist niet. Dit zijn dingen die ik wel en niet doe!

Wel overgenomen

Appeltaart en gevulde eieren. Een aantal dingen die ik geleerd heb en bijna net zo goed kan als mijn moeder zijn appeltaart bakken en gevulde eieren maken. Ik doe dat precies op haar manier en daar krijg ik altijd complimenten over. Mijn moeder is net als ik een echte lekkerbek en we houden er van als iets vol van smaak is. Het enige wat ik nog steeds een keer van haar wil leren is die goddelijke tomatensoep die zij altijd maakt op haar manier.

De wc. Mijn moeder is heel precies in het schoonmaken van de wc. Als ze het grondig doet, dan gebeurt het ook grondig en kan ze daar gerust een half uur mee bezig zijn. Dat heb ik ook en ik doe het ook van boven naar beneden zoals ik van haar geleerd heb. Je kunt er meer over lezen in dit artikel.

De was. Ik heb een enorme hekel aan de was en mijn moeder is er geloof ik ook geen fan van. Hoe vaak ik haar wel niet hoor zeggen dat ze nog heel veel moet strijken, haha! Maar wat ik wel van haar geleerd heb en goed kan is de was zo strak mogelijk opvouwen. Als ik het dan eenmaal na veel mokken opvouw, kan ik het absoluut niet slordig opvouwen. Dat gaat tegen mijn natuur in. Het moet netjes en als het er niet uit ziet dan doe ik het nog een keer. Ik heb zo’n hekel aan slordig opgevouwen kleren. Dan kun je het net zo goed niet opvouwen denk ik dan.

Niet overgenomen

Kitkatjes. Wat ik niet over heb genomen (en gelukkig maar) is Kitkatjes bij het ontbijt eten. Het was geen wonder waarom vriendinnetjes graag kwamen logeren, want bij mijn moeder wist je dat je iets lekker kreeg naast het ontbijt. Meestal waren dit Kitkatjes. Ik heb er wel hele fijne jeugdherinneringen aan maar het zelf doen? Nee zeker niet!

Opruimen. Mijn moeder kan fantastisch opruimen. Niemand ruimt zo goed en systematisch op als mijn moeder. Ik kan het niet uitleggen, maar mijn moeder heeft echt een talent om dingen goed en netjes op te ruimen. Als ik iets opruim ziet het er ook netjes uit, maar die magic touch die mijn moeder heeft zal ik nooit hebben als het daar over gaat. Jammer genoeg, want zij is zo geordend. Ik dacht dat opruimen geen talent zou zijn, maar in haar geval…

Aardappels, groente, vlees. Ik was zo blij dat ik op mezelf ging wonen. Niet vanwege mijn moeders kookkunsten, want mijn moeder kan heerlijk koken. Alleen aten we heel vaak aardappels, groente en vlees. Dat vind ik heerlijk, als ik bij haar eet. Maar zelf maak ik veel liever aardappeltjes uit de oven in plaats van gekookte aardappels. Daarnaast eet ik veel liever pasta en rijst en wraps en linzen en en en…geen gekookte aardappels in ieder geval. Dat komt alleen voor als ik ooit eens stamppot maak in de winter en dat is vrij weinig.

Ik zie nu ook pas dat ik eigenlijk helemaal niets van mijn vader wel/niet over heb genomen. Jammer, want ik had best willen leren hoe je een lamp op moet hangen of een fietsband moet plakken. Haha dat heb ik dus blijkbaar niet overgenomen! 😉

Welke dingen heb jij wel/niet overgenomen van je ouders?

16 reacties

Mariska -

Dit is wel heel erg leuk om te lezen zo! :) Aardappels vlees en groenten zit er bij ons vanaf kleins af aan al in, maar zelf doe ik het nooit.

Sara -

Leuk artikel.

Nesrin -

Je zou hier een tag van moeten maken. Zou heel leuk zijn.

Leuk artikel wat grappig zo een KitKat feitje!

Miriam -

Haha wat leuk! Ik had het er laatst nog over met mijn moeder. Onbewust heb ik toch veel van haar overgenomen. Vind ik niet erg, juist leuk :)

Esther -

Kitkat bij het ontbijt? Dat klinkt perfect, haha! Wat grappig om zo overeenkomsten te kunnen zien :-)

Puck -

Leuk artikel Martine! Ik heb helaas niet heel veel van mijn moeder overgenomen; ze kookt heerlijk en mega gezond, ruimt netjes op & sport heel veel. Ik ben inspiratieloos in de keuken, chaotisch en sporten is niet heel erg mijn ding. Misschien komt de wijsheid met de jaren 😉 Gelukkig heb ik wel heel veel mooie eigenschappen “geërfd”. Fijne zondag :-)

Lucindainwonderland -

Grappig om te zien dat jouw moeder heel erg qua uiterlijk op die van mij lijkt. Ik heb zelf best veel van mijn moeder overgenomen, maar vooral in gedrag en manier van doen. Ik ben echt precies mijn moeder. xxx Lucinda

jose -

Ik heb mijn moeders hekel aan het verschonen van het beddengoed overgenomen. Alleen is het bij mij wat extremer. Af en toe zegt mijn vriend “zet je even je beddengoed tegen de muur? Dan kan ik het zo wassen”. Ahum.

Natasja -

Wat een leuk artikel! Het zet me aan het denken! Ik kan zo gauw namelijk niks verzinnen wat ik overgenomen heb.

Margot -

Grappig om te lezen! Ik was vroeger de gekookte aardappels ook zat en dat heb ik gewoon tegen mijn moeder gezegd. Toen is ze meer gaan variëren gelukkig.

tessa -

Heel leuk artikel! Erg leuk om is over na te denken.
Zou je misschien het recept voor de gevulde eieren of de appeltaart willen delen? :)
Liefs

Iris | Todayslipstick -

Ah wat leuk dat ze kitkatjes bij het ontbijt gaf! Dat wil ik ook wel haha.
Liefs, Iris

Liset - Beautydagboek -

Grappig hoe je sommige dingen wel en sommige dingen absoluut niet overneemt van je ouders :). Ook ik ging behoorlijk anders koken toen ik op mezelf ging wonen, je wilt dan gewoon totaal andere dingen eten dan je gewend bent en dat doe ik nog steeds :).

Paola -

Leuk artikel! Ik wil later vooral veel tradities van vroeger overnemen voor de kinderen. Ik heb daar warme herinneringen aan. Zo kregen we met pasen altijd een schuimkuiken en gingen we noten gooien in de garage!

Suzanne -

Wat leuk om te lezen. Ik merk nu al dat ik dingen van mijn moeder overneem.

Melissa -

Wat een leuk artikel en wat lijk jij op je moeder.
Liefs melissa

Reageer ook