Inauguratie Diner van Het Spijshuys

Afgelopen vrijdag waren we uitgenodigd bij Het Spijshuys in Boornbergum (Friesland) om de inauguratie van de Euro-Toques onderscheiding bij te wonen. Daarnaast werd het nieuwe Bib Gourmand menu gepresenteerd. Vandaag ons verslag!

De vlog die je hier bovenaan ziet geeft een leuke sfeerimpressie van de avond. Het team, eigenaren Simon & Isabelle, chef kok Tjeerd en de bediening hebben de dag prachtig georganiseerd en perfect voor hun gasten gezorgd.

De middag begon om 16.00 uur. We werden hartelijk ontvangen en kregen een hapje en een drankje. Om 17.00 uur was het tijd voor de inauguratie. Het Euro-Toques bordje werd onthuld en de directeur van Euro-Toques hield een mooi praatje. Ook een van de wethouders van de gemeente hield een toespraak en daarna was het tijd voor de sabrage. Dit is een traditionele, enigszins ceremoniële manier om de champagnefles te openen. Sante, bonheur, champagne!

Om 18.00 uur was het tijd om aan tafel te gaan. Het nieuwe Bib Gourmand menu werd gepresenteerd.

Toen we aan tafel gingen werd er als eerste een olijfcakeje opgediend met olijfcrème, pesto en gedroogde olijf. Ik ben dol op olijven, dus dit ging er goed in! En zo leuk bedacht ook.

Als je zwanger bent of vegetarisch wilt eten, dan wordt daar rekening mee gehouden in het menu. Als je reserveert, geef dit dan van tevoren bij voorkeur even aan. Dan houdt de kok daar rekening mee.

Amuse

Als amuse kreeg ik een rundvleesballetje op een bedje van doperwtencrème. Martine at een rundertartaartje met doperwtencrème en een kwarteleitje. Deze twee hapjes werden op een steen gepresenteerd die de chef-kok had meegenomen tijdens zijn vakantie, super leuk!

Voorgerecht

Het hoofdgerecht bestond uit bietjes, bereid op verschillende manieren en koud gerookte harder (vis). Die roze bolletjes zijn trouwens schuimpjes van biet, super bijzonder en het smaakte heerlijk! Ik vond deze gang ontzettend lekker en leuk om eens bieten op verschillende manieren te eten.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht van Martine bestond uit varkensvlees uit Gaasterland met een saus van Shiitakes met Friese woudboontjes, asperges, doperwtjes en huisgemaakte droge worst. Volgens Martine was het vlees heerlijk zacht en mals. Een heerlijk gerecht!

Ik had hetzelfde menu maar dan met kip op verschillende manieren bereid. Vooral de kipballetjes vond ik smullen en de Friese woudboontjes waren lekker om eens te proeven. Dit is een oude boonsoort. De bonen zijn wat harder, maar passen wel goed in het gerecht.

Kaasplankje

Als derde gang presenteerden ze een kaasplankje. Het kaasplankje van Martine bestond uit twee verschillende kaasjes. Het linker stukje kaas is geitenkaas wat door de as is gerold. Martine vond het erg lekker. Het werd gepresenteerd met roggebrood en ingelegde stukjes appel. De combinatie was heerlijk zei Martine, zeker met een glaasje port er naast.

Ik had andere kaasjes omdat je als zwangere geen kaas van rauwe melk mag eten. De kaasjes van beide kaasplankjes komen beide van Doetie’s Geiten. Ik ben geen kaasliefhebber, maar dit kaasplankje kon ik erg waarderen!

Dessert

En last but not least, het dessert. Smullen was dit! Het was Oranjekoek-bavarois (super lekker!) met yoghurt-rabarber ijs. Ook zaten er aardbeitjes, yoghurt crunch en wafeltjes bij. Dit was GODDELIJK!

De middag en avond bij Het Spijshuys vloog voorbij en we hebben genoten. Wat ik eigenlijk nog het allerleukste vind is het geweldige team van Het Spijshuys. Simon, Isabelle en Tjeerd kwamen regelmatig bij ons aan tafel om te vragen of alles naar wens was en vertelden verhalen over de gerechten. Ik heb ontzettende bewondering voor hen. Wat een passie straalt er af van alles wat zij doen! Dit én het eten maakt een etentje bij Het Spijshuys tot een geweldige ervaring.

16 reacties

Tamara -

Wauw dat ziet er heel lekker uit! Jammer dat het ver rijden is van mij vandaan!

Kim -

Hey! Leuk deuntje die hoor ik vaak bij ikvrouwvanjou en het eten ziet goddelijk uit! :)

Syl -

Wat ziet het eten er goddelijk uit!

Do -

Ziet er heerlijk uit, vooral dat dessert lijkt me erg lekker!

Martin -

We zijn 14 juni bij het Spijshuis geweest en hebben genoten van dit heerlijke menu, vergeet ook de lekkere wijn niet die ze bij schenken. We gaan er regelmatig eten en het is er altijd gezellig en het eten is super.

Martine -

Nee zeker, de wijn is ook heeeeeerlijk!

Lindsey Beljaars -

Wauw, dit ziet er echt per-fect uit!

Esther -

Oh wauw, wat ziet het er allemaal mooi en culinair uit! Lijkt me prima om daar uitgenodigd te worden 😉

Margot -

Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit!

Nesrin -

Ik vind het er echt heel mooi uit zien, het zijn allemaal creaties waar over nagedacht is. Ik zou zoiets leuk vinden voor een keer maar verder ben ik toch van het borden vullen, eten en wegwezen 😉

Suzanne -

Ziet er heel goed uit!

Dita -

Wauw, dat ziet er lekker uit!

Lucindainwonderland -

Jullie hebben elkaar wel helemaal gevonden volgens mij, het restaurant wordt steeds vaker in het zonnetje gezet. Maar hey, als het goed is… dan mag dat natuurlijk ook gezegd worden. Als ik het zo zie, is het voor mij alleen wel een beetje te decadent, maar dat is smaak denk ik. xxx Lucinda

Martine -

Haha maar ik hou ook niet van te decadent maar zo voelt het absoluut niet bij ‘t Spijshuys: het is juist heel laagdrempelig op een of andere manier!

Iris | Todayslipstick -

Dat ziet er allemaal heerlijk uit, ik heb nu al honger! Fijn dat de bediening ook goed is.
Liefs, Iris

Reageer ook