Gekke hondentrekjes

Ieder huisdier heeft zijn eigen trekjes. Saar en Noa hebben dan wel typische dingen die bij hun hondenras passen, maar ook maffe dingen die hen zo eigen maken. Dit zijn de gekke hondentrekjes van Saar en Noa.

Noa

Eten: Noa eet alleen wanneer je erbij staat of in ieder geval in het zicht bent. Want stel je toch eens voor dat je opeens naar boven loopt of naar de wc gaat. Dan is de roedel niet compleet en dat kan niet.

Running Egg: Er is een speeltje waar Noa alles voor doet, haar Running Egg. Het is jammer dat ze er zo’n belachelijke herrie mee maakt anders had ze er wel vaker mee mogen spelen. Na vijf minuten pak ik de bal meestal af maar dan begint het. Al liggend kijkt ze me aan en knort en piept. ‘Mag ik alstublieft mijn Running Egg?’ En als het ei niet in de tuin ligt, dan gaat ze braaf voor de garagedeur zitten omdat ze weet dat ik hem daar verstopt heb.

Knuffels: De dag begint niet zonder even flink te knuffelen. De eerste tien minuten kom je niet van haar af. Ze springt half voor je voeten en kwispelt zo hard als ze kan. Ze springt zelfs op schoot als het moet als je even snel achter de computer duikt. Een knuffel? Die zal ze krijgen ook.

Fietsen: Als ik hard aan het fietsen ben, weet ik precies wanneer Noa moe is. Dan duwt ze namelijk tijdens het fietsen zachtjes met haar natte neus tegen mijn rechterknie aan, ongeveer een keer of drie. Dat vind ik altijd zo schattig, zo weet ik meteen dat ik langzamer moet gaan fietsen of even moet stoppen.

Trucjes: Noa doet vooral trucjes als ze de bal al in haar bek heeft. Het lukt bijna niet om de bal als beloning te geven, daar wordt ze veel te zenuwachtig van waardoor ze de trucjes niet kan. De omgekeerde wereld, maar blijkbaar werkt het.

Saar

Martelen: Saar martelt spinnen en vliegen: er op slaan of tikken met de neus en pas als het arme meest bijna dood is, vreet ze hem op. Hmmm, lekker!

Bloggen: Saar blogt ook altijd mee. Zo gebruiken we onze iPhone als microfoon voor de video’s en zetten we die in een kaarsenhouder. Een keer duwde ze de kaarsenhouder net niet van het krukje af en duwde Martine de kaarsenhouder zachtjes terug. Daar begon het spelletje heen en weer duwen. Als we een video opnemen zien we haar soms nog weleens met glimoogjes kijken naar de kaarsenhouder: klaar om te duwen!

16:00: Vanaf een uur of 4 is het altijd hetzelfde liedje. Dan voelt Martine weer twee poten op haar rug, want Saar wil graag aandacht. En dan vooral van Martine, waarom dat zo is? Geen idee!

Vreetzak: Zit Saar lang in de bosjes? Dan kun je er donder op zeggen dat ze weer wat te eten heeft gevonden. Van appels tot sigaretten: Saar eet alles op als je niet uit kijkt.

Poes: Bij het woord ‘poes’ rent ze als een idioot naar buiten. ‘Waar dan?!’

Water: Apporteren? Daar houdt Saar totaal niet van, tenzij er water in de buurt is. Dan is deze waterrat helemaal in haar element.

Djurre: Om zes uur gaat Saar braaf voor de deur liggen wachten want ze weet precies wie er binnen moet komen: Djurre! En daarna krijgt ze brokjes

Gezamenlijk

Saartje rijden: Sinds jongs af aan springt Noa overdwars op Saar haar rug. Saar loopt dan vervolgens een stukje verder om haar af te schudden maar Noa lift lekker het hele stuk mee op haar rug.

BDF (Best Dog Forever): Ze doen alles samen, behalve als Noa met het Running Egg speelt en Saar op een bot knaagt.

Wat doe jij daar?

Nieuwsgierig: Ze zijn altijd nieuwsgierig wat de ander aan het doen is als ze bij elkaar zijn. Noa is waar Saar is en andersom. Het interesseert Noa vooral dat Saar altijd weer iets in de ‘Tovertuin’ van Martine weet te vinden. Een stuk verdwaalde mergpijp of een oude knoest, Saar vindt het en Noa lijkt het reuze interessant te vinden.

Heb jij huisdieren en hebben die ook zo hun eigen trekjes?

23 reacties

kim -

haha,
mijn oma heeft ook een hond,:foetsie altijd als mijn oma komt of als ik naar mijn oma toe ga wordt foetsie helemaal gek maar we hebben geleerd dat ze zich moet inhouden daarom trippelt ze altijd met haar pootjes kijkt schuin en knippert met haar ogen TE GRAPPIG!!
hahaha

Linda -

Ik heb een mannelijke en bruine versie van Saar en de meeste dingen herken ik ook :p

Lindsey Beljaars -

Haha zo leuk, ik ben dol op honden!

katrien -

schattig!!

Ilse -

Mijn hond Dora van bijna 12 heeft sinds kort zoals ik het noem een liktic ze zit dan soms wel een kwartier over haar bek te likken, te grappig

love -

Mijn hond word voor de zomer geschoten. Zijn lange vacht eraf voor de hitte komt. Wij laten zijn wenkbrauwen lang omdat hij anders ineens alles ziet en constant schrikt van zijn eigen staart

love -

Uiteraard moest daar geschoren staan >. < stomme autocorrect

Marnel -

Hahaha geweldig!!

Lucindainwonderland -

Vind het altijd zo leuk als dieren zo’n uitgesproken persoontje zijn. Ikzelf ben geen hondenmens en heb dan ook twee katten, maar gigantisch… wat een verschil tussen die twee. Maar zonder elkaar? Geen denken aan… dat willen ze niet. xxx Lucinda

Miriam -

Wat leuk om te lezen zeg. Leuk dat ook dieren ieder zo hun eigen ‘ding’hebben en niet alleen mensen

Amy -

Wat leuk om te lezen over jullie hondjes! Ik ben een echte hondenliefhebber en zie ook hele grappige trekjes bij de honden van mijn (schoon)ouders. Zo zie je maar dat ook dieren allemaal hun eigen karakter hebben :)

Anita -

Wat een leuk artikel! Wij hebben een pup van 16 maanden Louie en zijn vosje is zijn alles en roepen we mee dan moet je eens zien hoe hard hij vliegt!

Kim.o -

Wij hebben gister ons hondje gekocht! Haar “trekje” is dat ze je een pootje geeft als ze aandacht wilt! Hahaha

Suzanne -

Leuk om te lezen!

Audrey -

Leuk artikel! Wat grappig dat je niet weg mag lopen als Noa eet. Wij hebben onze honden geleerd om te wachten op ons teken en het is wel eens voorgekomen dat we dan 5 minuten later aan tafel zaten en zagen dat de hond dan braaf (en kwijlend!) zat te wachten bij haar bak. Echt te goed voor deze wereld.

Onze andere hond is wat kleiner en gaat altijd het liefst in de grote mand liggen, die dus niet van haar is. Als ze vies of nat is, houdt ze zo volgens mij bewust haar eigen mand schoon, evil hondje 😉 De grote vindt dat op zich prima, tot ze er rond een uur of 8 zelf in wil. Dan staat ze er bij te blaffen, kijkt ze ons aan, zeggen wij ‘Sproet, droet!’ (Limburgs voor d’r uit), en dan trippelt Sproet naar haar eigen mand. Blijft hilarisch!

Margot -

Wat leuk om te lezen! En fijn dat ze echt maatjes zijn!

Joyce -

Wat een leuk artikel! Ik doe vrijwilligerswerk in het dierenasiel en daar zit ook een mechelse herder die veel dezelfde trekjes vertoont. Een echte knuffelkont die ook alleen maar eet wanneer jij erbij staat om over haar obsessie voor het running egg maar te zwijgen. Het blijft een fantastisch ras!

Lotte -

Leuk artikel! Mijn hond gaat juist pas eten als je wegloopt. Haha!

Iris | Todayslipstick -

Leuk om te lezen, zelf heb ik helemaal geen huisdieren!
Liefs, Iris

Liset - Beautydagboek -

Ahw wat lief om te lezen! Zo grappig dat ‘Saartje rijden’, daar had ik wel een foto/video van willen zien, haha. Echt lief dat ze vriendjes van elkaar zijn en ook goed aan kunnen geven wat ze willen :).

Sanja -

Haha wat leuk om te lezen! Mijn hondje (Chihuahua) doet hetzelfde als ‘poesje’ roept haha

Laura Steenks -

Super leuk om te lezen! Wat een leuke en mooie honden zijn het toch ook! Ik heb ook een hond en daar is het precies hetzelfde mee met Poes. Soms zelfs als je iets zegt als ik ga ‘douch’en vliegt ie al naar het raam toe. 😉

Dita -

Haha wat leuk om te lezen! Onze katten hebben ook zo hun eigen trekjes. Blijft leuk om te zien hoe verschillend ze zijn.

Reageer ook