5x Dineren in Groningen

Met enige regelmaat krijgen we vragen of we leuke tips hebben voor restaurantjes in Groningen. Nu zijn we beide niet echte op en top culinaire foodies, maar we hebben wel een paar leuke aanraders. Zowel studentikoos als wat sfeervoller/luxer. Dit zijn ze!

Moro

Dit restaurant serveert gerechten uit de Spaanse/Mediterraanse keuken. Je kunt er heerlijke tapas eten, maar op de kaart staan ook verrukkelijke hoofdgerechten met vlees of vis. Ik heb er vorig jaar een keertje gegeten samen met Djurre en twee vrienden van ons. We kozen toen een proeverij van gerechten. Met z’n vieren kregen we bij iedere gang een grote schaal met daarop verschillende kleine gerechtjes, waar we met z’n allen van konden eten. Super gezellig en erg lekker! Ook de aankleding van het restaurant vind ik zelf heel sfeervol en lekker Mediterraans. Aanradertje!

Cervantes

Cervantes zit op het zelfde stukje (en is ook van dezelfde horeca ondernemer trouwens) en hier eet je de beste tapas van Groningen wat mij betreft. Het interieur is gezellig en doet Spaans achtig aan. De bediening is altijd vrolijk en ze vinden het leuk om je te helpen bij het uitzoeken van je tapas. Cervantes is wel wat duurder dan zo’n all you can eat tapas bar, maar… het is er dan ook heerlijk!

Cantina Mexicana

Voor een betaalbare Mexicaanse hap moet je naar Cantina Mexicana aan de Vismarkt. Je krijgt hier een flink bord vol en het is heerlijk! Goede guacamole, lekker veel kaas en kruidig vlees. Hmmm! En ga in de zomer lekker op hun dakterras zitten!

De Gans

De Gans kennen jullie al. Met kerst hebben Martine en ik er gedineerd. Ik kom er zelf ook al jaren. Het interieur is echt zo grappig, met al die ganzen. En het eten is er erg goed! Ook is de eigenaar, Marcus, altijd super enthousiast. Een leuk avondje uit! Het zit overigens wel uit het centrum, midden in de Korrewegwijk. (In die wijk heb ik trouwens 3 jaar lang gewoond!)

De Biechtstoel

Die Biechtstoel is een beetje een maf restaurant. Het staat namelijk vol met kerkelijke beelden! In eerste instantie doet het een beetje creepy aan, maar eigenlijk is het super sfeervol en gezellig. Het eten is er daarnaast heerlijk en de vegetarische gerechten zijn origineel en lekker (geen geitenkaas voor de honderdste keer). Martine en ik lunchen hier vaak, maar hebben hier ook wel eens gedineerd. Erg leuk! Vanaf donderdag tot en met zondag is het wel handig om even te reserveren want ze zitten vaak vol! Met kerst schijnen ze zelfs al 6 weken van te voren volgeboekt te zijn.

Daarnaast heb je nog een paar leuke eetcafés/restaurantjes in de Poelenstraat, de Folkingestraat, de Oude Boteringestraat, en de Oosterstraat. Deze straatjes liggen in het gebied van het winkelcentrum. Wil je wat modern/hip uiteten, dan schijnt Flinders een enorme aanrader te zijn. Dit zit in het Noorderplantsoen en net iets buiten het winkelcentrum. Hier zijn we zelf alleen nog niet geweest dus een ervaring kunnen we niet delen.

Heb jij wel eens in Groningen gedineerd? En mede-Groningers, wat zijn jullie aanraders?

31 reacties

Nanette -

Bedankt voor de tips. In een restaurant eten is echt mijn hobby. Vaak blijf ik in Emmen. Echter heb je mij nu een reden gegeven om een keer uit eten te gaan in Groningen.

Nene -

La Cubanita aan het Zuiderdiep! Heerlijke tapas, vlotte bediening en gezellig sfeertje. We gaan niet vaak uit eten, en ik voel me meestal niet zo op mn gemak in een restaurant, maar hier heb ik echt genoten!

c -

Ik mis een beetje informatie over binnen welke prijsklasse specifieke restaurants vallen.

Allissa -

Mijn vriend en ik zijn helemaal verliefd op Thai Jasmine. Zit op de hoek aan de gedempte zuiderdiep & gelkingestraat. Als je van pittig eten houdt is dat echt een aanrader.

Mariska -

Brasserie Groen is mijn favoriete restaurant in Grun. De liefde voor koken spat wat mij betreft van het bord af. Top kwaliteit voor een fijne prijs. Ik ga bijna nergens anders meer heen, zowel voor lunch als avondeten. Ernstig he, haha.

Marlies -

Helemaal mee eens!

Rosa -

Wat een super leuke post! Ik zit zelf op school in Groningen, en de gans is zeker een aanrader! De andere restaurants moet ik nog maar een keer uitproberen 😉
Ik hoop trouwens nog steeds dat ik jullie een keer tegenkom in Groningen, dat zou geweldig zijn! 😀
Topblog, ga zo door!
Groetjes,
Rosa

Martina -

Four Rose’s; daar kun je ook heerlijk (en niet al te duur) Mexicaans eten! In de Oosterstraat zit ‘ie.

Ramona - A Dutchie Baking -

Ik moet echt nog eens naar de biechtstoel! Ik vind geitenkaas zoooo vies! En de meeste restaurants komen niet verder dan geitenkaas als vegagerecht, zo irritant:’)

Morgen ga ik de Pastafabriek uitproberen, die is supergoedkoop en hopelijk dus lekker.

Margot -

Fijne tips voor als ik een keer naar Groningen ga! (Ik ben er nog nooit geweest. Oeps!)

Danielle -

Dit ga ik opslaan. Flinders is ook heel erg leuk om heen te gaan. Zeker een aanrader, de vriend van mijn moeder heeft de inrichting gedaan.

Nynke-Boudien -

Leuk dit artikel! Ik woon zelf al bijna 6 jaar in Groningen, maar bij deze tentjes heb ik nog nooit gegeten. Zelf kom ik graag bij Napoli, Da Carlo, Mr. Mofongo en bij de Drie Gezusters kun je ook erg lekker eten, voor een fijne prijs.

Japke -

Ik ben ook erg fan van Cantina Mexicana. Voor tapas ga ik het liefst naar Tapasco (zelfde eigenaar als Cantina Mexicana) een het zit aan de achterkant van de vismarkt.
Een hele goede pizzeria in Groningen mis ik nog een beetje. Heeft iemand daar ook een tip voor?

Martine -

Da Vinci aan de Turfsingel. Daar hebben ze lekkere en bijzondere pizza’s met een dunne bodem. Als je voor goedkoop (en ook lekker) gaat is de Napoli een aanrader!

machteldb -

Of da carlo aan het gedempte zuiderdiep. Wel altijd reserveren daar heb meegemaakt dat t zelfs op maandag vol zit. T is zo goddelijk lekker daar en heerlijk “kitsch” Italiaans ingericht. Ik woon inmiddels een uur rijden van Groningen maar ik rij er graag voor om!

Mariska -

Contini! Zit in Helpman. Verlengde Hereweg als ik mij niet vergis.

Lindsey Beljaars -

Handig artikel. Ik moet heel eerlijk zijn, ik ben nog nooit in Groningen geweest! Maar ben zeker van plan deze stad een keertje te bezoeken en dan zal ik absoluut dit artikel erbij pakken voor een heerlijk etentje!

Paula -

Leuk om te lezen waar jullie uiteten gaan. Ik was laatst met vriendinnen in Groningen en toen gingen we eten bij De Uurwerker. Heel leuk plekje, lekkere pizza’s (en cheesecake, oh my) en fijne prijzen voor studenten :)

Anne -

Leuk om te lezen! De biechtstoel vond ik inderdaad een beetje creepy haha.
Flinders is erg leuk, vooral de Sloppie Joe burgers! Die ziet ook aan de Nieuweweg net buiten het centrum! Voor een klein budget is Huize Maas aan de Vismarkt erg leuk, daar heb je lekkere hamburgers en 3 dagschotels voor 10 euro. Ook zijn de eerste en tweede kamer leuk, daar heb je ook al voor 10 euro een maaltijd. Zelf vind ik Mr. Mofongo ook erg leuk, deze zit naast het academiegebouw van de universiteit, is erg sfeervol en ook niet heel duur. Ze hebben boven ook een cocktail bar! Voor een lekker stukje vlees of spareribs zijn de Oude Brandweer, Het zwarte schaap en de Gulzige Kater ook zeker aan te raden. Ik ben benieuwd naar jullie filmpje over shoppen in Groningen! Ik woon er al 22 jaar maar zo ontdek je toch nog nieuwe winkels en tentjes 😉

Annelot -

Oh en wellicht nog leuk en ik denk niet geheel bekend in Groningen : house of cooking aan de turfsingel ! Heb er een blauwe maandag gewerkt. Heel kleinschalig maar heel erg gezellig en echt goed eten met passie bereid. Er is geen vaste kaart want elke keer word wat anders ( en vers) bedacht !! Je hebt er ook 1 keer in de zoveel week? Live jazz muziek waarbij de bazin zingt , en je kan er ook kook workshops volgen… Als je voor kleinschalig , gezellig maar goed eten wilt gaan moet je daar heen gaan !!

Annelot -

En als het nog steeds is zoals toen ik er werkte , kun je zelf je thee scheppen uit de kast.. Je krijgt gewoon heet water en een leeg zakje erbij en je kiest zelf waar je zin in hebt vanuit de ‘thee’ kast !!

ingrid -

Leuk, een post over Groningen! Ik word ook altijd erg blij van de Pauw! Superlekker eten, ook vegetarisch, en je voelt je echt welkom. Om je commentaar op de Biechtstoel moet ik wel lachen, ik heb daar een keer gegeten met een groepsmenu en wat was de vega optie: geitenkaas (of asperges met aardappelen en verder niets). Ik was dus niet zo onder de indruk. Wel leuk is altijd het Javaans eetcafé, four roses (ook Mexicaans), de zevende hemel, de prinsenhof voor Lunch, mr Mofongo (alleen kneitertrage bediening), Tebrugge (ook voor lunch) en Fuji Tei voor sushi.

Daniëlle -

Haha ja, niet elke restaurant heeft vega-opties waar je blij van wordt. Bij De Kohinoor van India (Oostersingel) is altijd genoeg te kiezen!

Suzanne -

Ziet er allemaal leuk uit. Zeker een tip om te onthouden.

Dita -

Leuk om te lezen! Mijn vriend werkt sinds kort in Groningen en we zouden er samen nog eens eten in de stad.

Lucindainwonderland -

Ik ben al een hele tijd niet meer in Groningen geweest, maar heb er wel een keer gegeten… maar hoe dat restaurant heette? Geen idee meer. Wil wel weer een keertje naar Groningen, maar echt dichtbij is het niet. xxx Lucinda

Iris | Todayslipstick -

Fijne tips, ook de reactie van Annelot hierboven zijn goede tips! Dankjewel! Als ik een keer in Groningen ben dan weet ik waar ik naartoe moet!
Liefs, Iris

Heleen -

Ik mis Weeva! M’n favoriete restaurant

Patricia -

Tijdens een weekendje Groningen hier wezen eten en het was echt top! Tenminste nog bediening zoals het bedoelt is :)

Annelot -

Zo grappig dat het enige restaurant die ik ken staat niet tussen het ‘lijstje’ maar op de foto namelijk boccaccio( waarschijnlijk de buren van… ;)) mijn aanraders zijn voor lekker eten in Groningen : niet te duur en populair onder de studenten voor lunch : het Feithhuis bij de martini toren , neem zeker het broodje geitenkaas voor lunch en de passievruchten taart zo lekker!! Voor ( vind ik zelf) de lekkerste sushi moet je naar imono in de Gelkinge straat gaan, een soort sushi lounge bar. Niet te duur maar zoveel beter en gezelliger dan nihao of dergelijk, in 5 rondes kan je pp 5 gerechtjes bestellen en nee het is niet alleen maar sushi maar nog heel veel meer lekkers !! En voor luxe eten met dus ook een prijskaartje maar een top service en eet belevenis , ga naar de pauw die ook in de Gelkinge straat zit… Zit er al jaaaaaaren en de aandacht van het personeel voor en jou als gast en het eten is geweldig ! Van 4 gangen tot 9 gangen met wijn arrangement , het is allemaal mogelijk en het eten is er vooral heel erg bijzonder en creatief

Reageer ook