2Keep a Diary: juni #4

Afgelopen week voelde als een weekje vakantie, en dat terwijl ik gewoon gewerkt heb. Een beetje dan. Martine en ik hadden namelijk een thuis-werkweekje. Ook vertrok ik 2 dagen naar IJmuiden aan Zee, ruimde ik het huis flink op en begon aan de babykamer. Kijk mee naar mijn week.

Maandag

De avond ervoor was ik al vroeg gaan slapen, om 21.00 uur! Ik werd daardoor nu lekker vroeg wakker. Ik ben nog even lekker in bed blijven liggen en uiteindelijk om 6.30 uur naar beneden gegaan. Goedemorgen!

Omdat ik gisteravond zo vroeg in bed lag had ik Birth Day gemist. Gelukkig bestaat er Uitzending Gemist!

Saartje!

We gingen een lekker groot stuk wandelen terwijl het zonnetje voorzichtig tevoorschijn kwam. Alles is zo mooi groen in de zomer, heerlijk!

Daarna gaf ik de badkamer en de woonkamer/keuken een opfrisbeurt. Ramen en deuren open en gaan met die banaan.

Ook pakte ik alvast mijn tas in. Die avond vertrok ik namelijk naar IJmuiden aan Zee samen met Saar. Djurre heeft hier de afgelopen 2 weken gewerkt aan een klus op een windmolenpark in zee en verbleef in een hotel aan de kust. Ik ging de laatste 2 dagen op bezoek.

Terwijl ik nog wat werkte ‘s middags snoepte ik beschuit met muisjes. Dat koop ik regelmatig, zo lekker! Alleen kocht ik normaal altijd de roze muisjes, maar ja… Dat kan ik nu niet meer maken natuurlijk! 😉

Vroem vroem! Op naar IJmuiden!

Jaaaahaaa, eindelijk, daar is ‘ie weer! Na bijna 2 weken kon ik Djurre weer in de armen sluiten. Ik heb hem vreselijk gemist.

Het was ondertussen al een uur of 20.30, maar we gingen toch nog even lekker het strand op. Saar genoot volop! Tegen een uurtje of 22.00 zijn we gaan slapen. De volgende ochtend moest Djurre weer om 5.30 uur opstaan om de laatste dag te werken.

Dinsdag

Omdat Djurre al zo vroeg moest werken was ik ook al vroeg wakker. Om 7 uur zat ik aan het ontbijt.

Ontbijten is een van mijn favoriete momenten van de dag, zéker als het ook nog eens een uitgebreid buffet is in een hotel. Hmmm! Zie hier ronde 1 en 2. 😉

Lekker wandelen met Saar op het strand. Het was helemaal stil en leeg op het strand, heerlijk!

Na een paar kilometer lopen moest ik eigenlijk even ergens uitpuffen. Mijn rug en conditie zijn niet meer wat het geweest is sinds ik zwanger ben. Ik voel me soms net een oma haha! Gelukkig kwam ik een verdwaald strandbedje tegen waar ik even lekker op kon liggen.

Saar: ‘Hey hallo! Waarom stoppen we nou?’

Ondertussen kreeg ik een app van Djurre. Hij kwam al weer terug, de zee was namelijk te ruig om aan het werk te gaan. Hij had dus een dag vrij!

We zijn samen bij een strandtent neergeploft en hebben lekker appeltaart met warme choco besteld. Later hebben we er ook nog geluncht. Het was namelijk inmiddels gaan regenen en het zat heerlijk binnen in de strandtent.

Saar had ook een goed plekje veroverd voor de open haard.

‘s Middags werd het gelukkig weer droog en hebben we nog een groot stuk gewandeld langs de zee en door de duinen.

En alsof we nog niet genoeg lekkers hadden gegeten gingen we ook nog uiteten die avond! Links is mijn hoofdgerecht (kabeljauw), rechts dat van Djurre (tagliatelle).

Dit was een super leuke dag! Met als bonus dat Djurre er bij kon zijn. Jippie!

Woensdag

Het hebben van een hond is geweldig. Maar soms… Heel soms, dan kun je ze wel achter het behang plakken. Saar was de hele nacht aan het spoken en doordat ze bij ons op de kamer sliep heeft ze me de hele nacht wakker gehouden. En tot overmaat van ramp begon ze om 5.00 uur ook nog eens over te geven (vandaar dat gespook dus ook). Eh, goedemorgen dus!

Ochtendwandeling op het strand! Op zo’n lief snuitje kun je niet lang chagrijnig blijven toch?

Djurre moest nog wat laatste dingen in de haven regelen en daarna zijn we naar huis gereden. Wat een gigantische schepen komen er in IJmuiden binnen!

Op de terugweg reden we door Friesland en besloten in een dorpje even te stoppen voor thee/koffie. Dit is in Langweer.

Toen we ‘s middags thuis kwamen was ik compleet gesloopt, na zo’n kort nachtje. Ik heb lekker een tukkie gedaan en ben ‘s avonds vroeg naar bed gegaan. Ik heb dan verder ook geen foto’s meer van deze dag.

Donderdag

Het ontbijtje van vanmorgen!

Vandaag staat in het teken van wassen en opruimen. Het lekkere aan de zomer vind ik dat je de was buiten kunt laten drogen en je buiten ook dingen kunt schoonmaken met de tuinslang. Zo sopte ik vandaag eens de prullenbak helemaal uit. Helemaal inzepen en daarna afspoelen met de tuinslang. Ideaal! Ook deed ik boodschappen en ruimde ik heel veel op in de toekomstige babykamer.

Postbode: ‘Pakketje voor Martine van Lochem?’ Ik: ‘Ehhh, ja dat ben ik! Soort van. Goede adres in elk geval!’

‘s Middags heb ik lekker veel geschreven voor LLG en 2WMN en heb ik een fotoboek van 2014 besteld. Die stond al veel te lang klaar om besteld te worden. En nu ik toch bezig was heb ik ook alvast maar een begin gemaakt met het album van deze zwangerschap. Jup, ik doe graag dingen (veel te) op tijd. 😉

Workie workie!

In de zomer en op vrije dagen heb ik altijd veel meer zin om lekker te experimenteren. Zo maakte ik vandaag uit de losse pols een tomatenrisotto en wow, het was me toch goed gelukt (als ik het zelf mag zeggen). Recept deel ik binnenkort op 2WMN!

Kersen als toetje! We hebben lekker lang zitten natafelen buiten en genoten van het fijne temperatuurtje.

‘s Avonds hebben we nog een paar afleveringen van Orphan Black gezeten. Inmiddels zitten we op de helft van seizoen 3.

Vrijdag

Ik werd heerlijk wakker. Djurre lag met zijn hand op mijn buik en onze baby schopte precies op die plek. Zo fijn! Djurre kan het helaas nog niet voelen, maar het duurt nu vast niet lang meer!

We stonden vlug op want we hadden een volle dag voor de boeg. Eerst naar opa en oma in Eindhoven en op de terugweg langs Djurre’s broer en zijn vrouw. Een dagje met familiebezoekjes dus! Saar hield de wacht voor de badkamerdeur terwijl Djurre zijn tanden poetste.

Op naar het zuiden van het land! He, wat ben ik blij dat Djurre weer lekker thuis is. Het leven is zo veel leuker samen!

We kwamen rond het middageten aan. Oma maakte haar beroemde pannenkoeken. Zo lekker! Hier staan Djurre en oma samen te bakken. Het is trouwens Djurre’s oma, maar ik noem haar ook gewoon ‘mijn oma’. Ik ben dol op die vrouw! Het is de liefste oma die ik ooit gezien heb en ik bewonder haar kunsten als huisvrouw. Alles is altijd schoon in haar huis, ze kan naaien als de beste en ze vind een grote afwas ‘gezellig’!

‘s Avonds reden we langs Nijmegen, waar Djurre’s broer woont. Mijn nichtje was lekker yoghurt aan het eten en smeerde daarna haar handen af aan Saar, haha!

En weer naar huis! Om 23.00 uur waren we eindelijk thuis. Wat een lange dag was dit! Maar wel heel gezellig. Ik heb niet zo veel foto’s gemaakt van vandaag, in verband met privacy van mijn familie. Een beetje een mager dagje qua foto’s dus, maar dat vergeven jullie me vast wel voor een keertje. 😉

Zaterdag

Ik sliep uit voor mijn doen, tot 7.00 uur en ben daarna beneden lekker gaan ontbijten. Ik heb ‘s ochtends wat gewerkt terwijl Djurre op pad was voor een klus.

Daarna kreeg ik enorme nesteldrang. Er moet aan die babykamer begonnen worden en wel nu! Ik ruimde kasten op onze slaapkamer op zodat er ruimte zou ontstaan voor spullen uit de kast die op de babykamer staat.

Links zie je namelijk dat daar nog al wat troep in zat. Na flink opruimen had ik uiteindelijk genoeg kastruimte vrijgemaakt om al deze spullen een ander plekje te geven.

Ook vouwde ik (voor de honderdste keer 😉 ) nog maar weer een keertje de kleertjes op. Zo heerlijk om te doen. Ik deed ik kaartjes in een lijstjes (linker twee zijn van Koetjes & Kaartjes, rechter is een poster uit een tijdschrift). Al met al ben ik heel wat uurtjes bezig geweest in het kamertje. Zo leuk om te doen! Nu alleen nog de oude meubels er uit, een commode en een ledikant aanschaffen en dan kunnen we écht los met de styling!

Post van de dierenarts! Een uitnodiging voor de jaarlijkse inentingen. Leuk gedaan!

‘Djurre is thuuuuuiiiiiis!’ Als ik dat roep wordt Saar altijd helemaal wild, hihi. Zo lief!

Net als ‘Family huuuuug!’. Dan gaan we met z’n drietjes knuffelen. Gut, zo gezapig. Maar zo leuk!

We hebben dit huis nu twee jaar en ik kan nog altijd intens genieten van het hebben van een tuin!

Avondmaaltje van vanavond! Couscous met gehaktballetjes en groenten in tomatensaus. En wat stokbrood. Hmm! Het was nog heerlijk buiten dus hebben lang nagetafeld.

Zondag

De dag begon super zonnig dus we besloten buiten te ontbijten. Met croissants, kaiserbroodjes, een eitje en aardbeien. Hmm! Wat een leven zeg!

‘s Ochtends heb ik lekker rustig aan gedaan. We hebben gewandeld met Saar (en ze heeft gezwommen zoals je ziet) en lekker buiten gezeten.

Om 12.00 uur moest Djurre werken en ik was zo moe dat ik besloot even lekker een dutje te gaan doen op het gras. Een uur later werd ik wakker. Haha!

Stiekem was ik nog steeds moe maar ik moest echt even wat dingen voor de websites doen. Ik heb m’n laptop gepakt en ben in bed (ja echt) gaan werken. En nu zit ik hier lekker te werken aan dit diary! Ik heb echt genoten van dit semi-vrije weekje. Lekker weer, rustiger aan doen, lekker eten, Djurre weer thuis. Loved it!

Vanavond hebben we weinig plannen. Ik denk dat we seizoen 3 Orphan Black gaan uit kijken. Ik vond dit seizoen iets minder dan de vorige 2 tot nu toe, maar alsnog wel een hele gave serie!

Komende week wordt het tropisch warm in Nederland zeggen ze. Ik ben benieuwd!

Hoe was jouw week? En wat zijn jouw plannen voor deze week?

39 reacties

Eveline -

Je weet dat je een knappe man hebt, maar die tattoo … geweldig! 😮

Rieke -

hallooooo wat een knappe man heb jij, kan je trots op zijn 😉

MOG -

Nu ben ik wel heel benieuwd, wat voor soort werk doet Djurre?

MOG -

OEPS LAAT MAAR. Ik lees t al!

Doro -

Je zal het vast heel vaak te horen krijgen, maar hier komt-ie nog een keer: wat een mooie man heb jij! :) En hij ziet er nog lief uit ook!

Japkejanneke -

Weer leuke foto’s, Willemijn! Heerlijk die paar dagen aan zee. Ik vind het altijd leuk wanneer ik de straatjes herken waar je hebt gewandeld met Saar in Groningen. Ik woon zelf ook in Groningen, vandaar!

Tamara -

Leuk dat je een fotoboek gaat maken van je zwangerschap!

Marte -

Superleuk weer!

My Creative Life - Marìs -

Leuke diary weer! Ziet eruit als een heerlijk weekje!
Ik word deze week hopelijk gebeld dat mn nieuwe kasten binnen zijn! Ik wacht er met smart op! Wil zo graag gaan inrichten!

Ilona -

Hee Willemijn, heb je een recept van die couscous met gehaktballetjes en groenten in tomatensaus? :) :)

Willemijn -

Eh nee uit de losse pols verzonnen eigenlijk. Misschien deel ik een keertje een receptje! :)

charile -

Heerlijke foto’s weer!

Annelies -

Ik heb echt genoten van je ‘keep a diary’! Zo vrolijk, ik werd er helemaal gelukkig van.

Nesrin -

Heerlijke foto’s weer en het tafelkleedje van gisterenochtend is So Sunday gaaf!

Fijn dat jullie na 2 weken weer samen waren en gaaf dat we jouw zwangerschap van dichtbij mogen meemaken.

Annelot -

Yep heel herkenbaar dat saar spookt s’nachts !! Het erge bij ons is dat onze Rocco zodra die (verplicht) bij ons op de kamer moet slapen hij op bed springt en met honden op bed weet je het wel. Dan word je op geven moment zelf wakker omdat er 32kg op je benen ligt of languit tussen jullie in, oftewel dan ben je je plekje kwijt aan de hond 😉 en slaap ik dus ook altijd slecht met hem op de kamer! desalniettemin weten ze toch altijd met die puppy ogen het goed te maken haha. Heerlijk weekje was het voor je Willemijn!!

Jamie -

Toen ik Orphan Black las maakte mijn hart een sprongetje. Een leuke diary, zoals altijd. De drie lijstjes zijn onwijs schattig!

Lisa -

Nouja zeg. Die woensdag was ik aan het werk, en ik zie nu dat jij hier gewoon precies voor de deur hebt gestaan! Op die foto van die boot! Ik heb je gewoon niet gezien, wat jammer!

suus -

Heerlijk weekje zo te zien! Wat ik me wel elke keer blijf afvragen, wat voor werk doet Djurre?

Willemijn -

Hij werkt als rope access technician. In Jip en Janneke taal, hij klimt met touwen ergens in en verricht daar werkzaamheden. :)

Suus -

Dat hoor je niet elke dag! Sterker nog, ik hoor het voor het eerst :) Leuk, ziet eruit (heb het even gegoogled) als een uitdagende baan!

MOG -

Vind je dat nooit eng? Lijkt me best spannend zo hoog

Lindsey Beljaars -

Wat ontzettend veel, maar mega leuke foto’s! Fijn dat Djurre er weer was x

Kim -

Wat een heerlijke week heb je gehad! Ik ben ontzettend benieuwd hoe de babykamer eruit gaat zien. Ik ben op dit moment 30 weken zwanger van een jongen en ik kan niet wachten tot hij eindelijk in mijn armen ligt.

Liefs, Kim

Noor -

Leuke diary weer!
En wat is Djurre bruin (geworden van zijn klus?) Wil ik ook haha.

Willemijn -

Hahaha ja he! Hij wordt echt snel bruin. En ik helemaal niet, dus in de zomer zijn we altijd duo penotti 😉

Rosa -

Wow, mooie foto’s!
En wat schrijven jullie toch leuk :)

Do -

Wat veel leuke foto’s zeg. De dagen aan het strand zien er erg fijn uit, en die kabeljauw lijkt me heerlijk :) Ik vind die schilderijtjes en poster echt heel leuk staan in de kinderkamer!

ellen -

Orphan black is zo leuk en spannend! Beetje gruwelijk wel af en toe. Wij hebben vorige week laatstde aflevering van seizoen 3 gekeken. Nu weer heel lang wachten op 4!! Dat is dan wel weer jammer :-(

Regin -

GEEF IEDEREEN ZO’N LEUKE OMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Margot -

Wat leuk dat je een paar dagen bij Djurre langsging!

Paola -

Wat een gezellige week heb je gehad zeg! Fijn dat Djurre ook onverwachts vrij was. Samen is het veel gezelliger!

Amber -

Aww met de babykamer bezig geweest! Zo leuk! Ik vond dat ook heerlijk. Toen ik zwanger was, ging ik er soms gewoon een uurtje zitten en niks doen haha. Me voorstellen hoe het zou zijn als ‘ie er eenmaal was. Geniet ervan!

Saskia -

Leuk om te bekijken. Tijdens mijn zwangerschap at ik ook veel beschuit met muisjes, alleen dan roze :-)

Willemieke -

Wat ziet je week er leuk uit! Echt een familiegevoel met Saar en Djurre!

Iris | Todayslipstick -

Wat een leuke diary! Mooie foto’s op het strand.
Liefs, Iris

Dita -

Leuke foto’s! En Langweer is idd leuk. Liggen we wel eens met de boot.

Lucindainwonderland -

Wat leuk zeg dat het zo’n weekje werd met uitjes en lekker weg zijn. Gave tattoo heeft Djurre trouwens. xxx Lucinda

Natasja -

Leuk weer! Wat fijn dat je Djurre eindelijk weer kon zien!! En Saar is super schattig!

Suzanne -

Leuk om te zien!

Reageer ook