Zwangerschapsupdate #2: week 8 t/m 11

Joehoe! Vandaag al weer mijn tweede zwangerschapsupdate. Afgelopen maandag voelt nog als gisteren maar we zijn toch echt al weer een anderhalve week verder. Update 1 lees je hier. Goed, komt ‘ie, week 8 t/m 11.

Week 8

 • De week van de echo! Ik ben zenuwachtig en angstig, leeft mijn ukje nog wel? M’n moeder heeft 5 missed abortions door onze chromosoomafwijking meegemaakt (geen levend kindje meer te zien op de echo) en die angst zit er daardoor bij mij ook wel een beetje.
 • Hoewel ik het graag had uitgesteld tot we 100% zekerheid hebben over deze zwangerschap, kan ik er echt niet meer omheen. Mijn buik groeit! Ik koop een zwangerschapsbroek, mijn eigen broeken knellen inmiddels echt te veel. Wat een verademing! Terwijl ik aan het shoppen ben hoop ik dat ik niet herkend wordt door een lezer. Haha!
 • Onze beste vrienden weten het nu ook! Iedereen reageert zo lief en duimt voor ons. Dat doet me goed! We hebben het niet op een speciale manier verteld, omdat het nog zo onzeker is. Dat weet iedereen ook dus de reacties zijn blij maar wel met gepaste voorzichtigheid. Heel fijn!
 • Nieuwste kwaaltjes: acne en een kurkdroge huid op mijn benen.

De eerste outfit met zwangerschapsbroek! Ik vond het zo spannend om deze op LiveLifeGorgeous te plaatsen want ik was bang dat iemand me door zou hebben.

Uit mijn zwangerschapsdagboekje, over de eerste echo:

(…) “En dan is daar, op 11 april, de eerste echo. Gepland met precies 8 weken. Tot vanmorgen waren de zenuwen weggebleven, maar nu gieren ze door mijn lijf. Om 10.30 uur zijn we aan de beurt. De echoscopiste vraagt kort naar de achtergrond van de echo en vertelt me daarna al gauw dat ik mag gaan liggen. Ik ben stijf van de zenuwen en giebel ‘M’n broek moet open neem ik aan?’. (Duh!) De echoscopiste gaat snel te werk en nog voor ik tijd heb om angstig te worden (‘want het duurt zo lang’) zegt ze: Hier is de vruchtzak en hier klopt een hartje!’ De spanning is met één zucht uit mijn lijf. Daarna legt ze ons uit wat we op het beeld zien: de baarmoeder, de dooierzak, het hoofdje, een handje en het rompje van ons kindje. Zelfs een neusje is te zien! Magisch! Er klopt gewoon een hartje. Het klopt! Het leeft! En het ligt precies op schema qua groei. 1,5 centimeter groot. Zo klein, maar toch ook al zo groot in 6 weken! Djurre zit naast me en heeft de grootste grijns die ik in lange tijd gezien heb, hij is ontroerd. Een bijzonder moment. 

Binnen een half uur staan we weer buiten en ik knal gelijk het goede nieuws op onze familie app en licht mijn liefste, betrokken vriendinnen in. Iedereen is door het dolle heen. Wat een goede eerste mijlpaal! Wat een geluk. Week 8 had niet beter kunnen eindigen. Op naar de volgende stap: de vlokkentest. Er kan nog van alles gebeuren, maar… Daar denken we nu nog even niet aan. Voor nu is het even helemaal goed!”

Week 9 

 • Alle angst voor een miskraam is nu verdwenen, ook al zou het natuurlijk nog best kunnen, maar toch, ik heb er vertrouwen in. De angst heeft nu plaats gemaakt voor de angst voor een slechte uitslag van de vlokkentest: “Wat als het nu niet gezond blijkt te zijn?”
 • Één positiebroek is niet meer genoeg, aangezien ik mijn eigen broeken nu helemaal niet meer pas. Ik koop een tweede, een lichtgrijze van H&M.
 • Hormonen: “Ik voel me gelukkig, in de wolken, weemoedig en onzeker. Ik geef de hormonen maar de schuld en pink een traantje weg. Ik lees mijn dagboekjes van de afgelopen weken terug. Het is zo bijzonder en intens wat we meemaken. Ik koester deze zwangerschap enorm en wrijf al liefdevol over mijn beginnende buikje. Ik kijk verliefd naar de foto’s van de echo en droom weg terwijl ik me afvraag of dit kindje een jongetje of een meisje is.” (Ik heb al een voorgevoel en die wordt iedere week steeds sterker)
 • Mijn eetlust wordt iets beter en de misselijkheid neemt af!

Zwangerschapsbroek #2.  Deze is alleen wat minder fijn, hij zakt af! Bummer.

Week 10

 • Ik heb de intake in het UMCG voor de vlokkentest die bestaat uit een gesprek met de klinisch geneticus over het chromosomenonderzoek, voorlichting en uitleg door de verpleegkundige over de vlokkentest zelf en… een echo! Mijn moeder gaat deze keer mee. Het hartje klopte nog en ons ukje was weer mooi gegroeid! Het is nu 2,5 centimeter.
 • Djurre en ik laten bloed prikken voor het chromosomenonderzoek.
 • De mantra die ik deze week herhaal is: ’5-10% kans dat het niet gezond is betekent ook 90-95% kans dat het wél goed is!’
 • Martine haalt me over om de eerste buikfoto te maken. ‘Zonde als je deze weken overgeslagen hebt als het straks wél goed is!’ Herinneren jullie je mijn verjaardagsoutfit op LLG nog? Goed staaltje fotografiewerk van Tien waardoor we mijn beginnende buikje verborgen wisten te houden! Hier onder zie je namelijk hoe het er uit zag als ik van opzij ging staan en de rok strak trok.
 • Onze buurvrouw vertelt dat ze zwanger is en ik ben deze week jarig:

“Op zaterdag kwam onze buurvrouw een pakketje ophalen die ik voor haar had aangenomen. We raakten aan de praat en toen ze zei: ‘Oh ik heb nog een nieuwtje!’, wist ik genoeg. ‘Ik ben zwanger!’, riep ze. Er schoot nog door me heen: ‘Ik ga haar maar niet vertellen dat ik ook zwanger ben, zo ingewikkeld’ Maar toen ze zei: ‘Nu tien weken!’, slaakte ik een gilletje en kon ik me niet inhouden: ‘Ik ook!’ We lopen op 2 dagen na precies gelijk. We laten elkaar de echo’s zien en praten over kwaaltjes. Mijn eerste echte conversatie met een mede-zwangere (alle cliche’s zijn waar!). ’s Middags zie ik haar en haar man babyspulletjes uit de auto sjouwen. Ik voel een kleine steek van jaloezie. Ik wil dat ook! Ik wil ook onbezorgd zijn en nu al los gaan voor de babykamer. Ik wil ook nu al de kraamzorg regelen, me verdiepen in de kinderwagen, kleertjes kopen, plannen maken en iedereen vertellen dat ik zwanger ben. Maar ik moet nog heel even wachten. Of misschien wel langer, als het niet goed is? Die verrekte onzekerheid! Ik ben zo aan duidelijkheid toe!”

(…)

“Deze week ben ik 25 jaar geworden. ‘Jarig én zwanger, dubbel gefeliciteerd dus!’, zei de ober tijdens de high tea waar Martine me op trakteerde. Ik grijnsde gezapig en trots. Vorig jaar, toen ik 24 werd, had ik niet gedacht dat ik nu zwanger zou zijn. Maar een paar maanden later werd de wens opeens heel sterk en begon Djurre ook steeds enthousiaster te worden. Toen we daarom vorig jaar september bij de klinisch geneticus zaten hoopte ik op mijn 25ste in elk geval zwanger (geweest) te zijn. En dat is gelukt! Op deze momenten merk ik dat ik nog een aardige slag om de arm houd, ondanks dat ik ook intens van deze zwangerschap geniet. Meestal hoor je van aanstaande ouders dat hun ‘laatste verjaardag zonder kind’ uitgebreid gevierd wordt. Maar ik vraag mezelf alleen maar af: ‘Is dit mijn laatste verjaardag zonder kind? Zal ik volgend jaar, op mijn 26ste verjaardag, met een blakend gezond baby’tje van 5 maanden op mijn schoot een stukje taart eten?’ Ik hoop het en het is het enige dat ik wens voor mijn 26ste levensjaar…”

Babybump alert!

Week 11

 • Een nieuw kwaaltje meldt zich: lage rugpijn. Ook krijgt honger een nieuwe definitie deze week. Ik heb HONGER! Maar als ik zeg ‘Honger’, dan heb ik ook écht honger en moet ik NU wat eten. Iemand een Snelle Jelle of een appeltje in z’n tas toevallig? (Voordeel is dan wel weer dat m’n eetlust helemaal terug is en de misselijkheid weg!)
 • De spanning voor de vlokkentest stijgt. Zal alles goed gaan? En wat zal de uitslag zijn? “Laat die alsjeblieft goed zijn, ik ben al zo gehecht aan m’n baby’tje!”
 • Wat moet ik in godsnaam aan?! Ik heb slechts 2 zwangerschapsbroeken en 3 t-shirts die over de broeken passen. Maar meer kleding kopen wil ik eigenlijk uitstellen tot we zekerheid hebben… En BOEHOE, ik mis mijn Vanilia kleding!

Al met al vond ik week 8 tot en met 11 leuke weken! Ik voelde me weliswaar niet helemaal lekker (moeeeee!) maar na de echo kreeg ik heel veel vertrouwen en was ik in elk geval niet meer bang voor een miskraam. De tweede echo, in het ziekenhuis, was een prachtige extra die ik kreeg ondanks dat het natuurlijk niet met een leuke reden was (dat bezoekje aan het ziekenhuis). Tegen het einde van deze weken had ik het af en toe wel een beetje moeilijk, zoals je kunt lezen, maar al met al was het allemaal nog goed te doen en genoot ik vooral ook van mijn zwangerschap. Het gevoel van vertrouwen heb ik altijd wel gehad, maar er waren zeker ook momenten van onzekerheid en daar schreef ik dan over in mijn dagboekjes. Dat luchtte vaak zo enorm op!

Volgende week het derde verslag over de weken 12 tot en met 14 en dan zijn jullie weer zo goed als helemaal bij (ik ben inmiddels namelijk 14+ weken zwanger). Verder verklap ik over anderhalve week in een video het geslacht van onze baby. Stay tuned, dus!

96 reacties

Irene -

Haha, zit al je zwangerschap blogs terug te lezen, zo leuk! Echt super mooi :)

Michelle Kaiser -

Wat leuk om te lezen. Echt geweldig.

Mariska -

Echt super leuk om te zien, al snap ik je / jullie angst ook wel heel erg goed!

Kelly -

Zo leuk om je zwangerschaps post te lezen! Niet stoppen hoor! Vind het super leuk, en denk andere meiden ook wel :-) Het is toch een deel van je leven! ❤️

Anouk -

aah ik word gewoon helemaal emotioneel van al je zwangersschapsposts… ik vind het zo ontzettend leuk! ik ben begonnen met jullie te volgen toen ik zelf op de middelbare school zat en toen jullie studeerden, met jullie catrice make-upjes :) nu studeer ik zelf en zit ik in die catrice fase haha en nu ben jij gewoon zwanger! ik vind het zo ontzettend gaaf om jullie te volgen en jullie volwassen te zien worden en het maakt dat ik zoveel zin in de toekomst heb! ga door met al je leuke posts, echt genieten! X

Willemijn -

Wat leuk om te horen 😀

Nicoline -

Heel mooi geschreven en wat een spanning heb je doorstaan al zo vroeg in de zwangerschap. Ikzelf heb ook het één en ander meegemaakt ten eerste om zwanger te worden en vooral te blijven. Ik herken je spanning dus een beetje. Vooral het nog niets volledig willen vieren, want “Stel je voor dat”. Gelukkig mag je nu op en top genieten als mommy to be :)

me -

Gefeliciteerd dat het zo goed gaat, zelf heb ik weinig met zwangerschappen en kinderen maar fijn om te lezen dat je er zo blij mee bent. 😉

Meer -

Man wat verander ik door je zwangerschapsverhalen altijd toch in een jankerd ;)! Zit ik met kippenvel en tranen achter de pc, gewoon omdat ik denk WOW WAT FIJN. Wat ontzettend fijn dat het tot nu toe allemaal goed verloopt :) wat een wonder! Ik hoop dat ik over een paar jaar net zo’n geluk heb als jij en dat alles helemaal goed gaat en ik eindelijk zal kunnen zijn waar ik al 24 jaar van droom: moeder. Heel veel geluk en plezier nog met je zwangerschap, ik duim voor je dat alles goed zal blijven gaan! En dat buikje staat je prachtig :) zeker in combinatie met die veel te trotste glimlach haha!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Zo zo, je hebt al een aardige buik! Bij mij had ik rond de 16 a 18 weken zo’n buikje 😉 Daarvoor had ik wel al wat, maar dat zag je amper. Bij mij zakten de broeken in het begin ook af. Ik heb daarom een riem gekocht. Bleef alles goed zitten. Je moet wel een lange riem kopen omdat de riem erg laag moet zitten. Wat betreft de babyspullen. Ik ben daar ook pas na de 20 weken echo mee begonnen. Daarvoor hoeft het echt allemaal niet. Sterker nog, eerder beginnen vind ik de goden verzoeken.

Janneke -

Meende ik gister ook al ergens een reactie geplaatst te hebben, maar nee. Allereerst gefeliciteerd met jullie zwangerschap. En eigenlijk ben je nu al een moeder, in die zin, de zorgen en onzekerheid die een kind en zwangerschap met zich mee brengen. Zelf heb ik drie biologische kinderen (jongens) op de wereld gezet, 3 pleegkinderen probeer ik ook een stabiele en liefdevol huis/opvoeding mee te geven. Een eerste keer is alles nieuw, en zuig je alles op wat maar over zwangerschap gaat.
Maar weet je, uiteindelijk komt alles goed. Toen ik de zorg kreeg over een vier weken oude baby, die blauw, en geschonden was. Besefte ik, weet je Willemijn, liefde is het aller aller belangrijkste. De rest is nagenoeg bijzaak. Niet twijfelen over jezelf, het komt goed. En iedere zwangerschap is bijzonder, en een eerste keer is gewoon heel speciaal. Geniet ervan, samen met je man.

Martine -

Dat vind ik een hele mooie boodschap, ik geloof er ook in dat het instinctief wel goed moet komen als je voor het eerst een kind krijgt als je het maar genoeg liefde en aandacht geeft!

Danielle -

Wat een spanning, ik kan mezelf goed voorstellen dat je het moeilijk hebt gehad!
Gelukkig is het nu duidelijk dat alles goed is en kun je lekker shoppen voor je lieve baby’tje.

Ik weet niet of je ze toevallig al kent, maar “Slaap maar” van Marco Borsato en “Nu dat jij er bent” van Trijntje zijn echt hele mooie jank-nummers voor tijdens en net na de zwangerschap :’)
XXX

Lonneke -

Wat leuk dat je zwanger bent! De kwaaltjes horen er een beetje bij helaas. Hopelijk kunnen jullie snel gewoon genieten. Al moet ik zeggen dat ik pas vrij laat spullen heb gekocht, ook niet met 10 weken hoor. Ik ben daar ook vrij voorzichtig in :)

myr -

Kan er niet ff een poll gemaakt worden? Soort van kijken wat de meerderheid stemt? Ik gok een jongen! :-)

Willemijn -

Hahah helaas hebben we die functie niet hier op de website. :( Meeste mensen (online en offline) denken dat we een meisje krijgen. Maar er is ook een groepje heilig overtuigd van een zoon. Tja… Ik zeg nog even niets. Nog één weekje wachten haha! 😛

Vera -

Ik vind dit zo leuk om te lezen!
Mooi dat alles goed met je gaat.
Nu al zin in de video en de volgede update❤️

Lisa -

Zo leuk om te lezen deze update, geniet ervan meid :)

iooon -

wat ontzettend leuk toch om dit nu van jou te lezen. Ook hoe bewust je er mee bezig bent en hoe je nu al half mama bent. Ik durfde dat niet toe te laten tijdens de zwangerschap.

Anoniem -

Lieve Willemijn, man man man wat ben ik jaloers;) Ik gun het jullie uiteraard van harte en ik ben enorm blij voor jullie. De kinderwens van mijn vriend en ik groeit met de dag en we kunnen niet wachten tot we ook echt kunnen beginnen! Ik zit momenteel nog voor 6 weken in het buitenland dus eerder beginnen gaat echt niet haha. We zijn er beiden zo aan toe. Ik hoop stiekem ook dat ik voor mijn 25e verjaardag zwanger mag zijn. (november)
Nogmaals ik gun het jullie enorm! Geniet van alles. Oja.. ik denk dat het een jongetje wordt;) We zullen zien.

Willemijn -

Hihi ik herken het hoor, ik was ook altijd stikjaloers als er weer eens iemand zwanger was 😉 Normaal gevoel volgens mij! Succes 😀

Marnel -

Ooeh jullie zijn wel stiekemerds met die outfitfoto’s!!! Ik vind de updates heel erg leuk om te lezen!! 😀

Renee -

Wat verwoord je het weer mooi. Het is je zo gegund! Ik zie het al voor me hoor, je 26e verjaardag met vrolijk kindje.

Miriam -

Wat mooi om te lezen, op deze manier kunnen we allemaal een beetje met je mee genieten, maar ook met je mee duimen. Prachtige foto’s trouwens, love de eerste outfit!

Sofie -

Mijn tante kon eerst ook niet zwanger worden. Loopt nu met een gezonde baby van 3 dagen oud 😀 ik wens het beste voor je en dat alles goed mag gaan met de baby en dat je gelukkig mag zijn met een kind in je armen op je 26e verjaardag. Xjes Sofie

Lien -

Mijn schoonzus en ikzelf waren ook 2 dagen van elkaar uitgerekend. We wisten ook niets van elkaar. Heel grappig! Wel leuk om dingen met elkaar te delen. uiteindelijk is zij 5 weken te vroeg bevallen en ikzelf een dag of 3 te laat.

Anouk -

Fijn dat alles goed is en dat je van de misselijkheid af bent. Wat krijg je al een mooie buik. Ik zou t lekker voor jezelf houden hoor het geslacht dan hebben we over een aantal maanden toch een leuke verassing?? Ik wil t eigenlijk nog helemaal niet weten, ik wil t pas weten als de baby er is als ik eerlijk ben.

sharon -

Van harte, wat fijn dat alles goed is!! Déjà vu met vorig jaar voor mijzelf. Broeken vd h&m moet je treffen of je een goede hebt (had een fijne chino ervan) Een band over de buik vond ik prettiger, zakt minder af. Had 1 spijkerbroek vd noppies zat echt super! Hempjes de hele zwangerschap “gewone” aangehad. Waarschijnlijk ben je ook nog zomerkleding nodig. De elastiektruc werkt vaak niet lang :( Je mag gewoon “legaal” een nieuwe gaderobe aanschaffen haha!! Mis zelfs items 😉
Geniet van deze tijd, en word alleen maar mooier!

Hendrika Jilderda -

Wat is dit leuk om te lezen!! wat fijn dat alles goed gaat! ben nu al benieuwd wat het wordt!!

Marit -

Gefeliciteerd! Ik lees met veel plezier je zwangerschaps updates.

Martine heeft gelijk, foto’s, foto’s, foto’s!!! Luister naar je wijze vriendin;)

Geniet van elke moment.

Eline -

Zo leuk om te lezen. Word er helemaal blij van!

Fleur -

Gefeliciteerd!!!!!! Zo super leuk om te lezen!!! :-)

melissa093 -

Zo blij voor jullie dat jullie kindje gezond is. Heerlijk om te lezen dit. Ik hou van zwangerschapsupdates. Zelf zou ik ook wel een kindje willen hihi. Maar nog ff wachten..

Jilte -

Die eerste outfit in het blauw staat je zo leuk! Wat leuk dat je op het zelfde moment zwanger bent als je buurvrouw. Ik heb even terug gekeken op LiveLifeGorgeous je ziet het bijna niet van je buik. Misschien nu wel omdat je er heel erg op let. Je straalt wel heel erg! Geniet er van <3

michelle -

Nogmaals, van harte! Heel leuk om de updates te lezen! Ik heb zelf ook een chromosoom afwijking. Ik heb met 34 weken een vruchtwater punctie gehad en mijn dochter bleek de afwijking ook te hebben. Bij deze afwijking had ze 85% kans om ernstige convulsies te krijgen Tot 6 dagen na de geboorte. Het hele ziekenhuis was na de geboorte voorbereid en ze ging een uur na de bevaling naar de neo afdeling. ons meisje is een echt wonder want ze heeft de convulsies uiteindelijk niet gehad! Na 1.5 week mocht ze mee naar huis. En nog steeds gaat alles goed! Wij lopen ook in het umc bij een klinisch geneticus en ik heb een gevoel dat wij dezelfde geneticus (professor) hebben.

Heel veel geluk en plezier met alle voorbereidingen!

Liefs

Willemijn -

Wauw wat een wonder! Super fijn voor jullie en haar. :)

Kim -

Ik vind het zo ontzettend leuk voor je! En erg leuk om zo op de hoogte te blijven van je zwangerschap.

Denice -

Jeetje wat is dit leuk om te lezen zeg! Dat had ik dus nooit gedacht maar het is echt superinterressant! Ik ben zo blij voor jullie :) heerlijk, geniet er van!

Susan -

Oh wat leuk om te lezen. Brengt me terug naar mijn zwangerschap vorig jaar. Ik heb nu een dochter van bijna 6 maanden. Ik herken veel van je klachten dus ik gok een meisje. Ben benieuwd!!

Diana -

Zo leuk om te lezen! Ben blij voor je dat de vlokkentest goed was. En nu ga je inderdaad volgend jaar je verjaardag vieren met een lief meisje ( denk ik ) op schoot! Wat een heerlijk vooruitzicht <3

Anne -

Wat fijn dat de misselijkheid wegtrekt. Wat zal je je daar naar door hebben gevoeld! En wat een fijn moment wanneer je het hartje hoort :)! Geniet van deze mooie periode :)

Lysanne -

Ooooh ik vind al die zwangerschapsposts zo ontzettend leuk om te lezen!! Word er zo blij van! Het is jullie zo gegund! Het voelt net alsof een vriendin van me zwanger is, wilde het ook meteen tegen mn vriend zeggen toen je bekend maakte dat je zwanger bent, maar toen bedacht ik me dat hij niet weet wie jij bent haha.
Ik ben blij dat jullie nu 2wmn hebben, anders hadden we dit allemaal misschien wel moeten missen en dat kan toch niet 😉 Heel leuk om nu te lezen/zien wat jullie voorheen ‘verborgen’ hebben – met die outfitposts enzo! Geniet van deze tijd!

Jennifer -

Fijn dat de misselijkheid wegtrekt! Ik heb er zelf geen last van gehad, maar prepare voor de vreetbuien en cravings! 😉

Lisanne -

Ik vind deze updates erg leuk om te lezen!
zo gek dat je met 6 weekjes al een kloppend hartje hebt!
Verschrikkelijk dat je tot 20 weken (toch?) het gewoon kan latwn weghalen.. ik kan daar met mn gedachtwn niet bij dat dat kan..
Maarja ik ben zo benieuwd naar het geslacht! ik gok op een meisje 😀
Toen mijn stagebegeleidster vorig kaar zwnger werd had ik het ook goed hihi toen dacht bijna iedereen een jongen maar ze heeft inmiddels een prachtig meisje van 7/8 maanden

Lindsey Beljaars -

Erg leuk om deze updates te lezen. Geniet van je zwangerschap!!

Fel -

Vind deze updates echt heel leuk om te lezen! Fijn dat het goed met je gaat :)

Debby -

Waaauw wat stoer dat je over deze onzekere weken blogt en dat het niet alleen maar pracht en praal is. of ja, op een bepaalde manier is het dat natuurlijk wel 😉 maar het is gewoon fijn om ook je angsten te kunnen delen. Hallo nieuw wondertje!

Miranda -

Wat een leuke update. Fijn dat je misselijkheid ook is weg getrokken. En wat een leuke foto’s zitten er tussen, je straalt zo mooi op de foto’s. Daarnaast vertel je je verhaal ook heel erg mooi. :)

Daniëlle -

Ik vind dit zo leuk om te lezen! En wat grappig van je verjaardagsoutfit. Ik ben heel erg benieuwd naar het geslacht van jullie baby! Super leuk dat je ook stukjes deelt uit je eigen zwangerschapsdagboekje; heel mooi en oprecht geschreven.

JoycevdB -

Ik vind de updates zó leuk!! Keep them comming!

Marlies -

Gefeliciteeeerd!!
Vraagje, wat voor ovulatietesten heb jij gebruikt? Wij hebben ook een kinderwens maar helaas lukt het nog niet…

Willemijn -

Ik heb super goedkope van Sensitest gebruikt. Van die dipsticks. Daar kocht ik ook de zwangerschapstesten. Ook goedkope dipsticks. Vond het zonde om heel veel geld aan dure Clearblue’s uit te geven. :) Succes!

Laura -

Ik gebruik ze altijd van de Action (ovulatie + zwangerschap). Enorm budget!

olga // teamconfetti -

Zo spannend en leuk om te lezen. Ik hoop dat alles goed blijft gaan en dat je wens uitkomt om met een baby op schoot een taartje te eten volgend jaar.

kimberly -

Ik heb een sterk voorgevoel dat het een jongetje is. Ik gun jullie al het geluk

Iris | Todayslipstick -

Ik vind het zo leuk om dit te lezen, ik word hier zo blij van! We leven mee in jullie zwangerschap en we gaan je buik zien groeien! Ik ben zo benieuwd naar het geslacht, ik denk een meisje!
Liefs, Iris

Marloes -

Ik ben zo blij voor je! Vind het ook super leuk om mee te lezen!
Denk dat ik ook wel een dagboekje bij zal houden als ik (ooit) zwanger word. Het begint zo te kriebelen als ik dit allemaal lees.. maargoed, eerst maar eens een vent aan de haak slaan want in mn eentje kom ik er natuurlijk niet haha. Ik kijk nu al uit naar de volgende update en ben erg benieuwd wat het geslacht is! Super dat je dat met ons wil delen. Geniet ervan Willemijn, ook al is het soms allemaal onzeker..

Anouk -

Zwangerschappen zijn een wonder! Je beschrijft zo mooi hoe onzeker en bang je soms bent en dat je nu al gehecht bent aan jullie kindje, dat benadrukt alleen maar meer hoe bijzonder een zwangerschap is.

Amelie -

Zo leuk! Het geluk straalt weer van je stukje af!

Maud -

Hooi Willemijn,
Ik denk dat het een meisje wordt maar ook al wordt het een jongetje ik gun het jullie zoo ontzettend erg! xx Maud

Stephanie -

Hoi Willemijn.. Super gefeliciteerd met je zwangerschap!! Wat een ontroerende blogs erover en ik voel met je mee! Ik weet hoe spannend het is.. Ben nu zelf 22 weken zwanger van onze eerste, een jongen!
Ik heb de grijze broek ook en het is me niet eens opgevallen haha..
Ik herken alle kwaaltjes ook en heb al een beste buik voor de weken dat ik zwanger ben.. Hierdoor heel erg opgeblazen en heel weinig kunnen eten omdat het lijkt of mijn buik al op knappen staat..
De reden is dat mijn kindje harder groeit en dus groter is dan normaal met 22 weken.. Gister getest op suiker en volgende week nogmaals de echo in het ziekenhuis.. Erg spannend allemaal he!

En die kleren.. Haha.. Het is wel waar wat ze zeggen over jongetjes en moeders die er dan juist op hun best uit willen zien in mijn geval..
Had ik net een mooie collectie lange broeken vanaf winter/lente.. Kan ik nu door voor de zomer spullen.. 1 ding heb ik wel geleerd, echt de knopen in de broeken gaan me nu wel irriteren, misschien een tip..
Ik wens je heel veel succes en ik lees met plezier met je mee!

Margot -

Wat mooie om te lezen! En die onzekerheid lijkt me heel moeilijk!

marcia -

Ik vind het zo leuk voor je Willemijn! Ik ben zelf 10+ weken zwanger van mijn tweede kindje maar ook dit keer vind ik het weer heel spannend. Ik heb bij mijn vorige zwangerschap hopeloos gezocht naar een fijne zwangerschaps jeans die niet afzakt en nu heb ik eindelijk de perfecte broek gevonden. Het is de maternity leigh jeans van topshop! Perfect ook voor de kortere beentjes want hij komt in lengte maten.
PS ik had trouwens wel op de foto’s gezien dat je zwangerschapsbroeken aan had. Het kruis is altijd veel lager!

Camilla || tintedlips -

Die broeken zijn trouwens ook echt leuk!! Ik weet niet waarom, maar in mijn hoofd zag zwangerschapskleding er veel lomper uit.. ;D

Camilla || tintedlips -

Zo fijn om allemaal goed nieuws te horen! Je lijkt me echt een goede moeder :). Overigens gok ik op een jongetje, dus over 1.5 week maar eens kijken of ik gelijk had, haha.

Ilse -

Deze artikels vind ik echt zo fijn! Later wil ik ook wel zo’n dagboek bijhouden. Mijn vriend is al een tijdje helemaal klaar voor een baby, maar ik wil er nog even mee wachten. Misschien helpen jouw artikels om me wat meer in een baby-mood te krijgen, haha! Ik ben heel erg benieuwd naar het geslacht, ik heb al een voorgevoel wat het zal worden.

Willemijn -

Het is heel leuk om te doen! Mijn moeder heeft het ook gedaan en die heeft ze me gegeven toen ik zwanger bleek te zijn. Heel leuk! Zeker aan te raden dus 😉

Renske -

De manier van updates vind ik echt leuk en prettig om te lezen! Vervelend dat er nog even spanning bij komt kijken. Ik kan mij goed voorstellen dat je dolgraag aan de slag wilt met de babykamer. Maar hé, jullie hebben nog iets om naar uit te kijken! :) Fijn om te horen dat de misselijkheid op de achtergrond is. Niets vervelender dan misselijk zijn, althans dat vind ik, haha. Ik ben benieuwd naar de volgende update. Geniet, geniet, geniet!

Elize | girlonthewhitebike -

Zo leuk om te lezen! Fijn dat je familie en vrienden ermee omgaan zoals jij graag ziet! :)

Anouk -

Awh willemijn ik vind dit echt zo leuk om te lezen! En wat ben ik blij voor je. Ik weet zeker dat het allemaal goed komt met die kleine. Het is je heel erg gegund. Heel veel succes met de komende maanden! En ik ben benieuwd of het een jongetje of een meisje wordt!

Nynke -

Ik gooi het maar even op m’n hormonen, maar zit hier nu dus met tranen in m’n ogen! It messes up my make up, haha.
Je beschrijft het ook zo mooi allemaal!
En dat kamertje en zo komt nog wel hoor. Ik zit nu op 30 weken en wij zijn er afgelopen weekend maar eens mee begonnen, haha.
Positiebroeken draag ik trouwens ook al sinds week 8, hier ook door die darmen!

Jess -

Wat leuk om op deze manier terug te blikken. Ik herken de onzekerheid bij mijn tweede zwangerschap omdat bij de eerste alles zo uit de band was gevlogen. Zekerheid heb je nooit maar je bent al zo ver gekomen. Probeer er van te genieten. Ik zei steeds: ‘Geen zorgen voor morgen.’ Heel veel geluk en ik ben heel benieuwd of jullie een zoon of dochter krijgen.

Sanne Marlijn -

Ik kan zo genieten van dit soort updates, ik beleef het helemaal met je mee. Ik weet ook nog dat moment dat ik mijn eerste zwangerschapsbroek kocht, dat gevoel dat een broek je weer normaal zit zonder te knellen is zo heeeeeeeerlijk! Ook had ik altijd last van een koude onderrug en daar hoef je met zo’n broek ook niet bang voor te zijn haha. Ik begin steeds nieuwsgieriger te worden naar het geslacht van de baby :D:D

Mariëtte -

Beetje laat, maar van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
Wij wachten al 2,5 jaar op een positieve test.
Hopelijk kan ik binnenkort je updates lezen, zonder daarbij een brok in mijn keel te voelen. Geniet ervan! Liefs

maria -

Heey,
ik snap wat he bedoeld,
wij proberen ook al meer dan 3 jaar zwanger te worden. Uit onderzoek blijkt dat er niks mis is en toch lukt het maar niet.
en als je dan ziet dat om je heen iedereen zwanger lijkt te worden is dat even moeilijk ookal gun je het hun ook uiteraard.
maar we blijven positief en dan komt het hopelijk helemaal goed, ook met jullie hopelijk!!!

Diana -

Als er niks mis is dan moet het goedkomen toch :) Ik wens jullie allebei veel succes en hopelijk gauw goed nieuws !

fleur -

Late reactie! Mijn ouders hebben het ook 4 jaar geprobeerd, er was niks mis dus het was ‘onverklaarbaar’ waarom het niet lukte. Uiteindelijk hebben ze IVF geprobeerd en daar kwam ik met mijn twee broers uit! Geef de hoop niet op!

Esther -

Aaaah wat een mooie foto’s! :-)

Demi -

Ik herken dat van de darmen, mijne waren ook enorm opgezet en me buikje was al duidelijk zichtbaar. Ik heb dan ook vanaf week 7 een blote buik foto, elke week, bijgehouden en zo zag je het zo duidelijk groeien. Ik heb dat gedaan ondanks de onzekerheid, echt een aanrader Willemijn! Ik kijk het nu elke x terug( ben ondertussen 38,4 weken zwanger) en het is zo leuk om te zien hoe alles begon! Ik herken ook veel in je kwaaltjes, acne (wat een hel, leek wel een krentenbol de eerste 4maanden) en moe, ik krijg een meisje dus ik denk jij ook! Ik ben benieuwd! Knuffel!

Manon -

Zo leuk om te lezen 😀 Vooral omdat ik volgens mij preciés gelijk liep met jou vorig jaar (mijn uitgerekende datum was 21 nov) dus ik waan me een beetje in memoryland met jouw updates haha. Geniet Willemijn, het gaat zo snel! En geniet ook van je vrije tijd 😉 en van je man!!!

Willemijn -

Jep, we lopen gelijk op! 😀

Suzanne -

Mooi om te zien! Je straalt echt op de foto’s.

Lindsay | lindsayvallen.nl -

Leuk om te lezen! Die grijze broek van H&M had ik ook, wat een hatelijk ding! Echt slechte kwaliteit! Ik vind de broeken van Mamalicious super fijn zitten, draag ‘m stiekem nog wel eens haha! En oh herkenbaar dat je bang was om een lezeres te spotten, vond ik ook zo spannend toen ik het nog niet online gedeeld had hihi :-) En als ik nu je verhaal lees icm je foto’s en klachten, herken ik daar helemaal een meisjeszwangerschap in
.. ben benieuwd! Maar ik wacht geduldig af tot de update 😉 Geniet lekker van je zwangerschap babe!

Brenda (kookt) -

Wat lijkt get me lastig om zo in spanning te zitten Willemijn. Zie je de buurvrouw al lekker shoppen terwijl jullie nog in onzekerheid zitten over de gezondheid. Gelukkig is alles goed en kun je nu ook los!

Al moet ik zelf bekennen dat ik nog niets gekocht heb! Ga vanmiddag eindelijk de stad in dus komt er verandering in. We willen niet weten wat het wordt, ben wel extra benieuwd naar jullie geslacht :p

Oh en ik wilde de grijze h&m broek ook kopen! Ik twijfelde tussen 2 maten ga nu voor de kleinste van de twee, hoop dat die niet afzakt 😉

Liset - Beautydagboek -

Erg leuk dat je dit zo precies bijhoudt! Leuk voor later :). En wat een spannende weken zo al in de eerste tijd. Geheel logisch gezien je situatie, maar gelukkig mag je er inmiddels volop van genieten!

Patricia -

Oh wat herkenbaar allemaal Willemijn! Die onzekerheid, blijdschap, twijfels en optimisme. Ik heb het ook allemaal meegemaakt. Ik ben nu 22 weken zwanger. Het blijft spannend vind ik. Hebben net voor de 2e keer de 20-weken echo gehad. Alles is goed gelukkig met onze kleine!

Marieke -

Wat vind ik je updates leuk om te lezen. Zo anders dan bij de meeste blogs die over zwangerschappen gaan. Ik leef ook helemaal met je mee. Zo leuk.

Madebyuna -

Zo leuk om te lezen!!:D

lotte -

Wat gaaf dat je alles zo met ons deelt!
Heel veel plezier deze tijd!

lucindainwonderland -

Echt leuk dat je dit zo bijhoudt en deelt met ons. Het lijkt wel alsof die eerste weken echt gigantisch veel onzekerheden met zich meebrengen en natuurlijk voor jou nog wat extra. Moeilijk om die stress dan te laten gaan denk ik zo. Leuk om de babybump nu al zo aanwezig te zien. xxx Lucinda

Dita -

Aah zo leuk om dit te lezen!

Natasja -

Wat spannend geschreven ook! Ik hing virtueel aan je lippen 😉
Wat fijn dat alles goed gaat! En wat grappig dat je buurvrouw ook zwanger is!

Kimberley -

Wat grappig dat je buik al zo snel begon te groeien, ik dacht dat dat pas na 3 a 4 maanden begon! Ik ben heel benieuwd naar het geslacht :) Gelukkig voelde je je best goed!

Willemijn -

Het schijnt heel erg per vrouw en zwangerschap te verschillen. M’n schoonzus (lang en gespierd) merkte pas iets bij 16 weken. Ik had vrij gauw last van opgezette darmen (door hormonen) waardoor mijn buik uitzette en mijn baarmoeder ligt volgens m’n VK vrij oppervlakkig. Daardoor merkte ik het snel. Oh en het schijnt ook af te hangen van hoe sterk je buikspieren zijn en tja, die van mij zijn niet zo heel sterk haha!

Mariska -

Ik had ook pas later positiebroeken (heb dezelfde grijze! En hij zakt idd een beetje af, telkens moet ik ‘m weer hoog optrekken). Tot een week of 14 ging het nog met mijn eigen broeken, vervolgens een week of wat met elastiekjes gewerkt bij het knoopsgat (maar zat toch niet echt comfortabel), daarna een week of 2 alleen jurkjes met panty’s aangehad en vanaf week 18 heb ik zwangerschapsbroeken aan. Ik heb nog wel een leuke lange roze blouse gekocht ( niet positie) die lekker wijd draagt, dus die kan ik nu nog met gemak aan (ben nu 26 weken) maar straks na de bevalling ook. En nog 2 gewone lange vesten voor erbij. Die kan je ook altijd aanhouden tijdens zwangerschap en post partum. Verder heb ik best veel stretchy longsleeves, dus die trek ik vaak aan. Maar als het straks echt warmer gaat worden, dan heb ik ook nieuwe shirtjes nodig! Dus hangt er ook beetje vanaf wat voor kleding in je kast hangt, of het een beetje zwangerproof is…

Joyce -

Toen je een foto plaatste met die grijze broek twijfelde ik nog, ik heb dezelfde broek gedragen haha!

Fijn dat de misselijkheid zo snel wegtrok. Liever honger dan misselijkheid.

Reageer ook