Zwangerschapsupdate #1: De test t/m week 7

Wow, wat veel felicitaties heb ik ontvangen naar aanleiding van mijn nieuwtje op maandag! Ontzettend bedankt iedereen! Ik moet jullie behoorlijk bijpraten want er is heel veel gebeurd in 13 weken zwangerschap. Vandaag vertel ik over de test en week 5, 6 en 7.

Allereerst: De komende weken verschijnen er een paar artikelen over de afgelopen weken. Ik zal geen wekelijkse zwangerschapsupdate schrijven op 2WMN. Ik houd voor mezelf wel een wekelijks verslag bij, maar deze wil ik niet volledig delen (en is ook een beetje saai). Er zullen daarom stukjes uit deze dagboeken verschijnen en die bundel ik in een samenvatting van meerdere weken die ik eens in de zo veel tijd publiceer. Zo weten jullie een beetje wat jullie kunnen verwachten!

Deze hele reis begon natuurlijk met een positieve zwangerschapstest. De afgelopen maanden had ik keer op keer gehoopt twee streepjes te zien, maar helaas… Tot drie keer toe bleef een positieve test uit. Ik besloot, ongeduldig als ik ben, zwaarder geschut in te zetten: ovulatietesten. Zouden we nu meer geluk hebben?

Deze foto appte ik op de ochtend van de test naar mijn moeder. Tien seconden later ging mijn telefoon!

.

De Test

14 maart

Ik kroop vol zenuwen om 7 uur uit bed. Djurre lag nog te slapen en had geen idee van wat ik ging doen. Ik pakte mijn ‘plasglas’ uit de kast, liep naar het toilet en vulde het glas zonder te knoeien (inmiddels was ik een geleerd glas-plasser 😉 ), terwijl Saar me met een schuine kop aankeek niet snappend dat haar brokjes voor deze keer écht even moesten wachten. Ik dipte het staafje in het gevulde glas (inmiddels was ik geswitcht van luxe zwangerschapstesten naar de goedkoopste dipstick die je via internet kunt bestellen), hield het er voor 5 seconden in en legde hem op de wastafel. Het wachten was begonnen. Het staafje kleurde paars en al gauw was daar een donkere controlelijn. Geen goed teken, dacht ik, want zo waren alle voorgaande keren ook gegaan. Maar toen ineens, na een paar seconden, begon daar wat te verschijnen. Een heel, heel licht, tweede streepje! Ik kon mijn ogen niet geloven en knipperde drie keer. Hij werd maar donkerder en donkerder tot hij bijna net zo donker was als de controlelijn. Ik was flabbergasted. IK BEN ZWANGER!

Djurre was inmiddels wakker en ik sprintte naar boven. Al zwaaiend met de test liep ik de slaapkamer binnen. Djurre’s gezicht straalde vreugde, onzekerheid, hoop en overrompeldheid tegelijk uit. ‘Ben je zwanger?’, vroeg hij voorzichtig. Ik kon alleen maar knikken. Zijn mondhoeken krulden langzaam omhoog en hij trok me bij zich. Samen lagen we daar minutenlang stil in bed. Beiden verzonken in onze gedachten, maar toch ook samen één omdat ik wist dat hij zich net zo voelde als ik. De zenuwen die ik op dat moment door mijn lijf voelde gieren zijn niet te beschrijven. ‘Dit is het dan…’, ging er door me heen, ‘vanaf nu gaat het beginnen…’.

Die hele dag beleefde ik in een soort roes. Niet van euforie, maar meer van ‘Oh my god, nu is het echt! Wat spannend!’ Diezelfde dag hebben we gelijk onze ouders, broers en zussen op de hoogte gebracht. Een paar dagen na de positieve test schreef ik:

“Zo negatief als ik was tijdens de 4 maanden ‘proberen’, zo positief ben ik nu eigenlijk. Wachten op zwanger worden vond ik heel moeilijk en slopend, maar wachten op zekerheid over deze zwangerschap valt me tot nu toe heel erg mee. Ik geniet gewoon van nu! Ik ben zwanger en dat an sich is al een prachtig wonder. Of het nu bij me blijft, of van me af gaat, niemand neemt me dit meer af. Ik kan in de rats gaan zitten over wat mogelijk gaat komen, maar ik kies ervoor om dat niet te doen. En dat gaat me tot nu toe best goed af. Ik heb niets aan doemdenken, wél aan positief denken. En dus, zo heb ik zojuist besloten, mag ik best een mooi pakje kopen vanmiddag. Misschien – hopelijk! – voor dit kleintje, misschien wel niet. Maar voor nu ben ik zwanger en heb ik dus het beste excuus ooit om een mooi symbool te kopen. Ik ga genieten van nu en niet piekeren over morgen.”

Ik kocht een prachtig wit pakje met grijze sterretjes van Petit Bateau. Sindsdien heb ik iedere nacht, tot aan de uitslag van de vlokkentest, met het pakje onder mijn kussen geslapen. Het werd mijn mascotte, mijn houvast en mijn steun. Het was een ritueeltje van mezelf en het gaf me op de een of andere manier hoop en kracht. Gezapig? Misschien. Nuttig? Voor mij in elk geval wel!

Week 5 t/m 7

Week 5

Oke, dit is heel gek en kom je pas achter als je zwanger wilt worden of pas bent: Wist je dat je op het moment dat je kunt testen (2 weken na je ovulatie) volgens de officiële telling al 4 weken zwanger bent? De eerste maand zit er dan eigenlijk al op, zonder dat je (zeker) wist dat je zwanger bent. Dit klinkt behoorlijk maf, en dat is het wat mij betreft ook maar zo is het nou eenmaal. Daarom begint het eerste verslag bij week 5, want dat was mijn eerste (bewuste) week van de zwangerschap!

 • ‘Wow, ik ben zwanger!’
 • ‘Ben ik echt zwanger?!’
 • ‘Ja dat moet wel want ik ben inderdaad nog steeds niet ongesteld!’
 • ‘OMG!’
 • Rommelende darmen en steekjes in mijn onderbuik
 • HONGER!
 • Pijnlijke borsten, auw!

Week 6

 • ‘Goh, ik ben inderdaad gewoon nog steeds niet ongesteld geworden. Dan is het dus écht zo!’
 • Ik voel me erg onzeker over de zwangerschap. ‘Doen m’n borsten nog wel pijn? Ben ik nog wel zwanger? Ik voel me vandaag niet misselijk, oh jee!’
 • In het lijstje van meest glamorous zwagerschapskwaaltjes: obstipatie. Niet grappig, kan ik je vertellen.
 • Opzoek naar een verloskundige! Ik ga voor het caseload concept, een ZZP verloskundige die één op één begeleiding geeft.

Week 7

 • De verloskundige komt bij mij thuis langs voor de eerste afspraak. Wat een fijne vrouw met heel veel begrip en inlevingsvermogen in onze situatie. Ik mag een echo laten maken met 8 weken (vanwege de sterk verhoogde kans op miskramen) en als die goed is zal ze me daarna aanmelden voor prenatale diagnostiek in het ziekenhuis.
 • Key word van deze week: MOE. Héél moe.
 • Tweede key word: beroerd.
 • Samengevat: ik voel me belabberd. Maar hey, het is de ultieme bevestiging dat ik zwanger ben! En hierdoor voel ik me deze week opeens een stuk zekerder!
 • Ik heb een slechte eetlust. De zoetekauw in mij is sinds week 5 vertrokken. Ik wil geen taart, snoepjes of koekjes meer. De gedachte eraan maakt me misselijk! Ook word ik misselijk van te warme thee, te veel water en de geur van koffie en gebakken gehakt. Ook mijn trek in warm eten is niet meer wat het geweest is…

Ik zal eerlijk bekennen dat nu ik dit teruglees, na de goede uitslag van afgelopen dinsdag, ik voor het eerst een traantje wegpink van geluk. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe gelukkig ik ben met deze zwangerschap en hoe gezegend ik me voel dat het allemaal in één keer goed gegaan is. Met recht een wonder te noemen. Volgende week het vervolg met het verslag van week 8 tot en met 11. Tot gauw!

P.S. Bij de aankondiging kreeg ik heel veel vragen of we het geslacht bekend gaan maken! Dat gaan we zeker doen! Over een paar weekjes deel ik dit met jullie in de vorm van een shoplog (dus eerst even leuke items inslaan 😉 ).

139 reacties

Debbie -

Ik ben nu 6 weken zwanger en die obstipatie is hier ook flink aanwezig. Zeker niet grappig haha

Kim -

Gisteren heb ik ontdekt dat ik zwanger ben (pril, op de test stond 1-2 weken sinds de bevruchting). Kan het maar moeilijk geloven, maar de pijnlijke borsten, pijn in onderbuik en misselijkheid liegen niet :)

Marleen -

Wat ontzettend mooi om te lezen dat jullie zwanger zijn! Van harte gefeliciteerd! :)

PatriciaKleijn -

heel bijzonder hoor, het moet toch een prachtig gevoel geven. Heel veel geluk!

merula -

Haai willemijn als aller eerste van harte gefeliciteerd met deze zwangerschap! Ik weet er alles van van testen die negatief blijken te zijn wij zijn 4 jaar bezig geweest om zwanger te worden na veel miskramen ben ik nu zwanger van een gezonde baby waar ik elke dag opnieuw van geniet.

Geniet vooral want voor je het weet is het voorbij en is de kleine al bij je

Veel liefs

jilte -

Gefeliciteerd!

Ann -

Willemijn, proficiat! Ik ben juist in mijn 33ste week van mijn zwangerschap, na 2x ons kindje te hebben verloren gaat deze keer alles heel erg goed met ons klein prinsje! Ik wens jou en Djurre een mooie en voorspoedige zwangerschap toe!
Xx

Roos -

Ik ben echt zo blij voor jullie! Geeft me helemaal een warm gevoel van binnen, deze artikelen.

Els -

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Realiseer je ajb wel dat vier maanden proberen allesbehalve lang is?! Ik ben al ruim 2 jaar bezig en eerste ivf mislukt. Dus doe niet alsof je vreselijk lang heb moeten wachten.

Rosalie (4BeautyandLife) -

Nou, wat een onaardige reactie. Er is altijd wel iemand baas boven baas. Ik heb zelf een half jaar geprobeerd en vond dat ook lang duren. Snap dat 2 jaar veel langer en zenuwslopender is En zeker met IVF, maar iedereen beleeft het op zijn eigen manier.

bo -

Niet zo bitter doen jij, siert je niet!

Laura -

SUPER LEUK! Echt leuk hoe je vol van vreugde over je zwangerschap praat!!

Yade van de vem -

Hee lieve Willemijn, nogmaals van harte gefeliciteerd! Het is je gegund meid! Ik denk dat het een meisje word, met een simpele naam. Zoals Fay of Eef. Dat lijken me leuke namen voor jullie! Ik ben heel erg benieuwd! Groetjes Yade, 12 jaar.

Carolle -

Mooi om te lezen Willemijn. Wat is het jullie gegund!

Lotte -

Aaaah gefeliciteerd! Ik volg 2wmn al een tijdje en ik merkte dat elke keer als ik jullie site bezocht het eerste wat ik deed was kijken of er weer zwangerschapsupdates waren!
Tijdens het werken even snel gekeken en mn hart maakte echt een sprongetje haha, het is je zo gegund!
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik geloof dat het in mijn familie om dezelfde chromosoomafwijking ging en na flink wat miskramen (ik geloof zelfs wel 14..) was daar mijn broer en twee jaar later ik!
Je kan dus echt stellen dat je een lot uit de loterij hebt getrokken, een hele fijne zwangerschap gewenst! Hopelijk zie ik je nog een keer met je dikke buik wandelen in Groningen :)

Miranda -

Wat een mooi verslag.

Angela -

wat super leuk. ik word binnekort tante dus ik zit ook met smart te wachte tot de kleine er is.
geniet ervan en heel veel geluk.

Michelle -

Wat heerlijk om te lezen, kan niet wachten tot de volgende updates!

Laura -

Gefeliciteerd, wat ontzettend leuk en bijzonder! Geniet ervan !

Maura -

Yes!!! Op dit artikel zat ik te wachten! En op de vele die gaan volgen, want wat mij betreft knal je heel 2wmn vol met zwangerschaps updates!!
Toen ik je “bekendmaking” las, heb ik mezelf in weten te houden niet direct een test te doen. Dat zou wishfull thinking zijn geweest. Maar nu lig ik al een aantal uur naar het plafond te kijken, op YT allemaal leuke video’s gezien over aankondigingen van zwangerschappen en heb ik dus midden in de nacht een test gedaan. Call me crazy! Whaha!
Ik ga nog 1 maand afwachten en dan zijn we een jaar aan het proberen en wordt het tijd om de professionals mee te laten kijken. Maar in de tussentijd (en ook daarna natuurlijk) ga ik heerlijk genieten van alle pre-kids praat hier en ben ik heeeeeeeel nieuwsgierig naar het geslacht van jullie kindje!

Willemijn -

Aaah ik hoop voor jullie dat je volgende maand, ‘op de valreep’ raak is. Dat zou toch wel heel fijn zijn! 😉 Good luck! :)

Eilish (artisticstateofmind) -

Ik ben zoo blij voor jullie. Het wordt vast een prachtkindje <3

Tuwa -

Heeeeerlijk! Zo blij voor jullie! Voel helemaal mee en ben zo nieuwsgierig naar de volgende updates! Zelf nu 1x in ons eigen ‘plasglas’ (hihi! Die houden er erin :)) geplast en nog niet positief getest. Over ongeveer anderhalve week voor de 2e keer in het plasglas hihi, wat is het allemaal spannend maar ook leuk… als ik jouw bericht lees word ik extra blij, wat een geluk! het is jullie zo gegund :) en mocht het ons ook gegund zijn, kan ik mooi alvast via jou meekijken en -lezen over wat me/ons te wachten staat 😉 geniet ervan!

Renske -

Aaah gefeliciteerd!!! Ik vibd het zi fijn voor jullie!! Ik ben zelf afgelopen vrijdag bevallen van een zoontje :) ik ben zo benieuwd naar de jouw ervaring, aangezien ik die tijd net achter de rug heb. Veel is al herkenbaar! Echt zo super leuk! Xxx

Fatima -

Joepie!!! Zo leuk om te lezen!
X

eline -

willemijn, nogmaals gefeliciteerd!! ik vind het zo leuk voor jullie, echt waar!
dat idee ook van je shoplog, heel leuk :)
wat hoop je het liefst dat het wordt? xxxxx

Willemijn -

Ik had geen enkele voorkeur. Ik zag van beide geslachten hele leuke dingen in. Ik had echt maar een wens, en dat was de goede uitslag op de vlokkentest. De rest maakte me niet uit haha. Al had het 1 arm 😉 (Maar de armen en benen zijn al geteld en allemaal aanwezig 😛 )

jilte -

Het liefst een gezond kindje natuurlijk! :)

Jennifer -

Ik vind updates leuk om te lezen hoor, dus kom maar door! Ik ben ook benieuwd naar de verlossende shoplog. Was het trouwens van belang voor een mogelijke handicap om te weten of het een jongetje of meisje zou zijn, en jullie het daardoor al zo vroeg weten? Of kunnen ze dat zien d.m.v. prenatale diagnostiek? Wel leuk om nu al te kunnen shoppen, wij wisten het ‘pas’ bij 20 weken en wij konden toen pas echt concreet losgaan op de babyafdeling.

Rowan -

Met de vlokkentest wordt het geslacht altijd bepaald. Je kunt dan zelf beslissen of je het wilt weten of niet.

Willemijn -

Nee het is bij onze handicap niet van belang of het j/m is (zoals bij sommige ziektes/syndromen). Maar omdat ze toch naar het chromosomenpatroon kijken, weten ze het al en dan mag je als ouders kiezen of je het ook wilt weten. Wij wilden dat dus wel, leek me wel een goede beloning voor het nare onderzoek haha! En daardoor weten we het lekker vroeg en super zeker (want niet per ongeluk een piemeltje of vaginaatje gemist op de echo 😉 ). Elk nadeel heb z’n voordeel.

Jennifer -

Ah kijk, met de vlokkentest kan dat dus. Daar heb ik me nooit in hoeven verdiepen. Maar geloof me, een piemel kon zelfs ik als leek duidelijk onderscheiden, dus hoe sommigen zich zo omwijs vergissen bij een echo, ik snap er niks van!

J -

Zeg hebben ze ook positiekleding bij Vanilia? ;-P

Deborahschrijft -

Ik word zo blij van deze update! Wat heb ontzettend mooi beschreven wat je voelde op het moment dat je een positieve test in handen had, ik moest er gewoon door huilen! Ik ben zo blij voor jou en Djurre!
Wat een mooie gedachte om met het pakje onder je kussen te slapen. Dat geeft maar weer aan hoe graag je dit wilt. Geniet van je zwangerschap meid en ik kijk uit naar de volgende updates.

Veel liefs,
Deborah

Dionne -

Wat ontzettend fijn! Nogmaals gefeliciteerd!

Joyce -

Van harte gefeliciteerd!!!
Ik weet precies hoe het is om dan ineens twee streepjes te hebben! Zelf na een jaar zwanger geraakt en nu 24 weken ver :).

Wat kleding betreft, vind ik de echte positiemode nogal tegenvallen maar ik heb voor de zomer maxi rokken gekocht en de extra lange tanktops van only/vero moda etc in een maatje groter dan normaal.
De positiejeans heb ik op aanraden van anderen ook aangeschaft maar vind het nu al ondingen, ze zakken af en zijn nogal warm haha.
Ik heb gewoon bij H&M jeans voor 15 euro gekocht die extra laag zitten en wat groter dan normaal. Na de zwangerschap was ik toch van plan om m’n oude maten weer aan te kunnen 😀
En vesten, jasjes die nu toch niet dicht hoeven zijn natuurlijk ook handig!

Heel veel succes en geniet er vooral van!

O ja, in de supermarkt hebben ze roosvicee diksap laxo die heb ik gebruikt in het begin bij de obstipatie. Of het hielp of het zat tussen m’n oren 😉

Rosalie (4BeautyandLife) -

Die positiebroeken gaan vanzelf beter zitten naarmate je buik groter wordt. Wees niet bang haha.

Linda -

Zit dit met vochtige ogen te lezen, terwijl ik in de bus zit. Ik moet gelijk ook weer terug denken aan de periode dat ikzelf zwanger was. Het is zo iets magisch, het mooiste wat mij tot nu toe is overkomen. Echt Willemijn geniet er maar enorm van! Het is je van harte gegund.

Debora -

Met vochtige oogjes dit gelezen. Nog eens proficiat Willemijn en Djurre!

Vera Camilla -

Heb even een klein traantje gelaten, wat een prachtig artikel. Dat je met het rompertje onder je kussen hebt geslapen vind ik ook zo mooi en symboliseert maar weer hoe graag je dit wilt. Het is jullie zo gegund. Ben heel erg blij voor je en hoop dat ik de baby bump morgen even mag bewonderen <3

Daria lola -

Wat leuk dat je ook op andere bloggers hun berichten leuk reageert!

Renee -

GEFELICITEERD met jullie zwangerschap! Ik vind dit echt zo leuk om te lezen en word er helemaal blij van! Ik kan het eigenlijk niet echt geloven, want ik had al jouw artikelen gelezen en ik hoopte steeds dat er stond dat je zwanger zou zijn en toen ik terug kwam van kamp en op instagram keek en die foto bekeek was ik zo blij voor jullie en kon ik het bijna niet geloven, toen ging ik gelijk jouw artikel lezen! Ik wens jullie heel veel geluk en succes in de toekomst♥!

P.S ik ben heel nieuwsgierig of het een meisje of jongen word en ik kijk er nu al naar uit op die shoplog die je gaat filmen!
P.P.S Ik ben ook heel benieuwd naar de naam weten jullie die al of zijn jullie nog namen aan het bedenken?
Xx Renee

Maria -

Wat schrijf je mooi over je zwangerschap, lief dat je dat pakje onder je kussen hield. Volgens mij wordt je een hele lieve, warme moeder :)

Saskia -

Wat ontzettend leuk om deze update te lezen. Mooi hoe je beschrijft dat je meer hebt aan positief denken, goede instelling. En dat pakje is zo schattig!

Sara -

Ik wil ook wel heeeel graag een filmpje zien waarin jullie vertellen hoe willemijn dit mooie nieuws aan martine verteld heeft enzo! Echt onwijs leuk dat je het geslacht bekend gaat maken!

Willemijn -

Ik heb het niet op een bijzondere manier verteld dus er is weinig aan hahaha!

Denice -

Oh wat heeeeeerlijk om te lezen! Ik ben zo blij voor je!

Jessie -

Hee lieve 2wmn
Ik volg jullie al vanaf het begin,
Ten eerste gefeliciteerd Willemijn!
Ten tweede gefeliciteerd tante Martine

Vraag: hoe heb jij Willemijn het aan Martine verteld en haar reactie er op?
Of komen wij dat in de loop van weken verslagen te weten?

Super om het te lezen!
Ik zou het erg leuk vinden als je meer van je update laat zien in een video!

Xx Jessie & succes in de toekomst,
voor jullie alle 2!

mariska -

De ultieme tip voor constipatie: Magnesiumolie op je buik smeren. Sinds ik dit elke avond braaf doe, heb ik er geen last meer van :) Ik heb een flesje gekocht bij Erica maar misschien heeft de Tuinen het ook wel.

Eline -

Zo leuk! Gefeliciteerd!! Ik heb nu al zin in komende weken, haha. Hopelijk gaat alles zo goed als de eerste paar weken. Veel geluk!

Isa -

Als je dit leest word je gewoon helemaal blij!!

Joy -

Gefeliciteerd allebei! En wat is eigenlijk nog vlot gegaan, volgens mijn berekeningen in 4 maanden? Om mij heen duurde het bij de meeste gemiddeld een jaar. Ben heel blij voor jullie, en nu; lekker shoppen 😉 !

jj_sara -

Al sinds je aankondiging van je zwangerschap keek ik uit naar deze update. Wat beschrijf je het allemaal mooi. Vooral dat over het pakje, ik kan me dat zo goed voorstellen! Ik kijk nu al uit naar je volgende updates én uiteraard de onthulling van het geslacht! Geniet lieverd en bedankt dat je ons er zo bij betrekt, vind ik heel speciaal!

Nynke -

Normaal reageer ik niet op blogposts maar dit vind ik toch zo bijzonder! Wauw, nogmaals heel erg gefeliciteerd!! Wat leuk om je verslag te lezen.

Als ik dit zo lees krijg word ik helemaal warm vanbinnen. Fantastisch gevoel moet het zijn, al wachten wij nog even. Over een paar jaartjes misschien (nu 22 jaar) als de opleiding afgerond is en We allebij een vast inkomen hebben.

Kijk er nu al maar uit :)

Nicoline -

Wat mooi geschreven en wat ontzettend mooi dat je met dat lieve kleine pakje onder je kussen hebt geslapen, echt heel lief! geniet van de komende maanden…het is zo mooi!

Marnel -

Dit is zo ontzettend leuk om te lezen!! Ik ben zo blij voor je!! 😀 Wat leuk dat wij over een paar weekjes ook mogen weten of het een jongetje of een meisje is!

Danique -

Waauuw. Gewoon in een woord waauuw. Je wil niet weten hoe erg ik met jullie mee leef. Ik heb ik zelf ook wel een beetje rammelende eierstokken (wat opzich best zorgwekkend is, aangezien ik 14 ben. Oepsie!) Ik kijk zo uit naar alle updates, en natuurlijk de shoplog! Want naast dat ik natuurlijk uitkijk naar het geslacht, kan ik ook ZO onwijs blij worden van baby kleertjes. En nogmaals gefeliciteerd!! Xx

Marleen -

Wat leuk! Lekker kort en bondig ook! Misschien vind je het leuk om ook je buik-foto’s te delen! Ik vind die altijd het leukste om te zien, haha! Ik ben ook echt benieuwd hoe jullie wondertje gaat heten, maar dat duurt nog wel een lange tijd, spannenddddd!

Amelie -

Zo leuk! Ik ben echt blij voor jullie!

Nicky -

Gefeliciteerd Willemijn! Wat een geweldig nieuws! Het is jou, en Jurre natuurlijk ook, van harte gegund! :)

Marjon -

Wauw wat ontzettend mooi geschreven! Ik kreeg echt kippenvel bij het stukje waarin je erachter kwam dat je zwanger bent. Het is jullie zo gegund. Geniet er van!!

José -

Van harte gefeliciteerd! Ik las het tijdens m’n werk en wilde het aan iedereen vertellen, maar ben hier de enige die jullie blog leest. Toen m’n man euforisch geappt. 😀

Ook mijn eerste babypakje was van petit bateau, gekocht na de eerste echo. Heel herkenbaar allemaal wat je schrijft.

Bedankt voor al het delen. Ik merk al aan de comments dat het taboe er hier op 2WMN vanaf is! Hopelijk zet zich dat ook buiten 2WMN door.

Jhemyla -

Hoe heb je het Martine verteld en hoe reageerde ze? Daar ben ik zo benieuwd naar.

Willemijn -

Ik heb het Martine gewoon gezegd nadat ik haar een foto van de test heb laten zien haha. Niets bijzonders dus. We waren wel beide blij natuurlijk 😉

Anouk -

Ik zou t lekker voor jezelf houden wat t word als ik jou was is toch veel leuker om dat nog ff geheim te houden?? Als t maar gezond is toch?? Dan heb je nog een verassing te delen als t geboren word.

Rowan I My Pink Fairytale -

O mijn god, het is mij even helemaal ontschoten dat je dit nieuws gedeeld hebt. Wat geweldig voor je zeg! Ik ben zo blij voor jou en je vriend, vooral omdat jullie het al een tijdje wilde. Geniet ervan zou ik zeggen, en ik vind het heel leuk om de ‘updates’ te lezen! :)

Danielle -

Ik kijk uit naar de leuke zwangerschaps-updates en natuurlijk naar het geslacht van jullie kindje! Fijn dat jullie het toch al bekend gaan maken, ik was al bang dat we moesten wachten tot “ie” geboren is. Ik denk dat je een meisje krijgt, maar dan zal het waarschijnlijk wel een jongetje zijn, want ik zit er ALTIJD naast, haha.

Diana -

Heel fijn dat we niet nog maaanden moeten wachten tot de baby geboren is tot we het geslacht weten want oh BOY(? ^^) ik ben zo nieuwsgierig!

marjolein -

Van harte gefeliciteerd met de zwangerschap! Erg leuk om te lezen en geniet van je zwangerschap! Groetjes Marjolein.

Inge -

Wat een fantastisch nieuws!
Zelf ben ik ook zwanger van de eerste (26 weken al!) en we hebben er ook best een poosje op moeten wachten. Het ongeloof en de blijdschap als het dan ‘ineens’ raak is… Echt bijzonder.
Mijn eerste trimester was echt afzien, ik heb tien weken plat moeten liggen, zo misselijk was ik. Nu voel ik me weer goed (wel héél moe) en de kleine is gezellig aan het rondstuiteren in mijn buik. Ik geniet!
Ik vind het leuk om jouw zwangerschap op deze manier een beetje mee te beleven. Ik wens je alle goeds!

Aanhetlijntje -

Oh wat vind ik dit fijn lezen, ik krijg zo waar een smile op mijn gezicht tijdens het werk! Geniet er intens van al dat leven in je buik.

Natascha Velthuis -

Lieve Willemijn en Djurre.

Vandaag, heel vroeg in de ochtend. Is onze zoon Jip geboren. Wonderen bestaan en gebeuren als je er niet op bedacht bent. Ik wens jullie een hele fijne en zorgeloze zwangerschap toe. Geniet met volle teugen van deze bijzondere tijd. En ik hoop dat jullie over een x aantal weken ook het gevoel mogen leren kennen van on volwaardelijke liefde. Liefs Natascha

Martine -

Gefeliciteerd met jullie zoon!

Natascha Velthuis -

Dank je wel.

Aimée -

gefeliciteerd! Jullie hebben echt een hele leuke naam gegeven aan jullie (vast heel schattige) zoontje.

Natascha Velthuis -

Dank je wel. Het is een heel klein mooi mannetje.

Deborahschrijft -

Gefeliciteerd met de geboorte van je zoon!!

Marjolein -

Wauw! Mijn zus is nu al ruim 7 maanden zwanger en ik weet nog precies hoe het ging bij haar. Van de hoopvolle ‘ik ben nog niet ongesteld!’ tot de ‘2 dagen later, helaas ongesteld’ gesprekken. Gelukkig was het na een paar maanden al raak en appte zij mij (en onze andere zus) de foto van de positieve test! Wauw ik was echt door het dolle heen. Nu zijn we al weer 7 maanden verder en weet ik dat ik een neefje krijg. Ik vind het zo leuk voor mijn zus en haar vriend en stiekem vind ik het fantastisch dat we samen bloggen. Dan zie ik haar namelijk 2 keer per week en zo krijg ik alles mee van haar zwangerschap. Ik zie haar buik en daarmee mijn neefje telkens groeien en ze straalt van geluk. Ik hoop dat ik dit in de toekomst ook een keer mag meemaken, maar met mijn PCOS zal dat helaas niet super makkelijk worden.
Willemijn, wat ben ik ongelooflijk blij voor jou en Djurre! Toen ik het bericht op instagram zag maandag appte ik gelijk mijn zus. Samen hebben we actief meegelezen en heel hard geduimd voor jullie. Ik denk stiekem dat het een meisje is, maar dat zullen we wel zien als jullie het met ons gaan delen. Toevallig trouwens dat je het bekend maakt via de shoplog! Mijn zus heeft dat ook gedaan :)
Geniet van je zwangerschap <3

Michelle Kaiser -

Jeetje wat bijzonder allemaal. Maar wat lief dat je dit met ons wilt delen, want laten we wel wezen dat het behoorlijk intiem en privé is wat je wilt delen. Dankjewel Willemijn, ook voor dit mooie dagboekverslag. Veel geluk.

dd -

Super mooi geschreven.. Zo mooi dat het einde van het artikel ik denk. Verdorrie Hoe zou het verder gaan

Madelaine -

Wat bijzonder om te lezen <3. (En natuurlijk het zwanger zijn!)

Desiree -

Normaal gesproken reageer ik vrijwel nooit, maar wat ontzettend leuk om dit te lezen! Het is jullie zo ontzettend gegund! Gefeliciteerd! En snap wel, dat ik deze berichtjes natuurlijk op de voet zal volgen, haha

Doortje -

Super leuk om te lezen!
Ik heb gisteravond een marathon gehouden van jullie NY-vlogs, daar ga ik in juni samen met mijn moeder een week naar toe. Onwijs leuk om te zien! Door jullie enthousiasme heb ik er nu nog meer zin in!

Martine -

Supergaaf, heel veel plezier!

Betty -

Aaah wat een heerlijke update! Hier zat ik op te wachten! Wat een herkenning! En inderdaad, die geur van gehakt. Daar ging ik ook bijna van over mijn nek! Werd bij mij wel minder hoor! Ben je heel erg misselijk? En wat een goed idee van dat pakje! :-)
Ik ben heel benieuwd naar het geslacht van jullie baby! Bij mij werd de zwangerschap opeens veel ‘echter’ toen ik wist dat we een zoon zouden krijgen. Ik hoop dat je na alle positieve uitslagen lekker kan genieten van je zwangerschap! Het is namelijk ZO bijzonder en mooi! Ik kan niet wachten tot ik nog een keer mag. Voorlopig even niet hoor 😉

Daniëlle -

Ik ben echt werkelijk zo blij voor jou en Djurre, het is jullie zo gegund. Onwijs leuk om dit te lezen, kan niet wachten op het volgende verslag!

Kim -

Van harte gefeliciteerd! Ik weet precies hoe je je voelt. En het idee van het pakje vind ik helemaal niet raar maar juist ontzettend mooi en symbolisch.

Liefs,
Kim

anna -

Wat leuk om te lezen, ik word echt blij van jullie geluk! <3 Geniet van je zwangerschap.

Martinelucia -

Zo enorm leuk om dit te lezen! Zó blij voor jullie!
Ik kan niet wachten op meer updates!

Sarra -

Hey Willemijn!
Ik ben zo super blij voor je! Ik weet zeker dat je een goede moeder zal worden!

Nynke -

Van mij mag je best elke week een update plaatsen hoor!
Maar als mede zwangere is dat denk ik ook een stukje interessanter dan als je er totaal niet mee bezig bent, haha.
Hopelijk is de misselijkheid inmiddels weer voorbij!

Aspasia -

Jeetje Willemijn, wat heb ik toch ( digitaal ;-)) met je meegeleefd de afgelopen maanden, maar vooral wat heb ik toch veel herkenning gelezen. Ik kan je je update van 25 maart ( bijzonder nu te weten dat je toen al wel de positieve test in handen had gehad haha) nog goed herinneren, wat nou als zwanger worden niet zo makkelijk gaat…Mijn vriend en ik zitten namelijk in hetzelfde proces en alles wat je schreef, maar ook de reacties van meiden gaven mij herkenning en het gevoel niet alleen te staan.
En daar was afgelopen maandag dan jouw mooie bericht…..ZWANGERRRRRR….
Willemijn het is je zo ontzettend gegund, van harte harte harte gefeliciteerd voor jou, voor Jurre…voor je lieve familie en voor Tante Martine 😉

Jouw bericht lezende gaf me blijdschap maar ook toch weer de confrontatie…bij ons nog niet………tot twee dagen later….afgelopen woensdag ik ineens zelf een positieve test in handen had….ZWANGERRRR….WATTTT….ECHTTT???? Yah dus, na bijna een jaar proberen is het ook bij ons raak..en we zijn meer dan dankbaar, maar evengoed onzeker.
En nu lees ik vandaag deze post van jou…en denk ik….check…check…check….wat een herkenning weer allemaal haha….precies zoals ik me nu ook voel in de eerste weken.
Het is allemaal nog zo spannend, nieuw en onzeker….

Lieve Willemijn, ik wil je een fijne, mooie en gezonde zwangerschap toewensen, het is jullie ook enorm gegund.
Daarnaast wil ik je oprecht bedanken en natuurlijk ook Martine….want jullie BLOG is een feest van herkenning om te lezen en ik kom vanaf het begin al dagelijks even jullie site bezoeken. Jullie diversiteit aan onderwerpen spreekt mij erg aan, maar jullie maken ook onderwerpen bespreekbaar waar taboe op rust of gêne en stellen dingen ter discussie….daar heb je lef voor nodig in de BLOG-wereld en sowieso op internet toch?! Daarom echt respect voor jullie stoere wijven!

Meiden ga vooral zo door, want ik vind jullie toppertjes ..
En normaal ben ik altijd een lurker ( zo noemen ze dat toch stille lezers die niet reageren?? haha) maar nu moest ik toch even reageren.
Dus bij deze…..ik kijk uit naar de zwangerschaps- updates :-) en evengoed alle andere artikelen natuurlijk.

Xx

Willemijn -

Wat een prachtig bericht met grootse complimenten. Heel erg bedankt! En super gefeliciteerd met je zwangerschap! 😀 😀 😀

Joyce -

sofie is nog maar 6 week, maar door dit blogje mis ik het zwanger zijn. Ondanks dat je kots misselijk bent toch onwijs gelukkig zijn. Heerlijk! Haha

Margot -

Wat leuk om te lezen! Het lijkt em allemaal zo bijzonder en ik ben benieuwd naar de komende verhalen!

Lindsey Beljaars -

Ge-wel-dig, Willemijn! Van harte gefeliciteerd en geniet met volle teugen van je zwangerschap!

Caroline -

Wat ontzéttend gaaf Willemijn! Ik heb, in alle drukte, jouw aankondiging op Instagram/Twitter/2WMN volledig gemist, dus toen ik vanochtend naar 2WMN ging en deze blogpost zag, stond ik versteld! Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe en ik kijk nu al uit naar de volgende update!

lilian -

lieve willemijn, terwijl ik dit lees krijg ik tranen van geluk in me ogen. Ik ben zo blij voor jullie en het is jullie echt gegund. Lieve meid geniet is alles wat ik wil zeggen en natuurlijk beide gefeliciteerd.

Marjan -

Ahhhhh dit is zo leuk om te lezen! Wat een intens geluk.
Ik hoop dat je je snel niet meer beroerd voelt. Ik heb daar helaas pech in gehad… 2x 9 maanden ziek zwak misselijk en minstens 5x per dag spugen. Zeer heftig.
Het was het zo waard allemaal!!
Liefs,
Marjan ( 30j/ 2 kindjes van 4 en 8j)

Nicky -

Weer lees ik dit bericht met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik ben zo enorm blij voor jullie ! Ondanks dat jij mij niet kent en ik jou toch best wel goed, voelt het net alsof een vriendin zwanger is. Ik laat mijn moeder deze Posts ook steeds lezen en zij is ook helemaal blij. Echt heel leuk. Ik ben heel benieuwd naar de verdere verloop van je zwangerschap en ik kan niet wachten op al die schattige babyspulletjes. Liefs xxx

Renske -

Wat ben ik toch blij voor jullie! Je hebt een mooi pakje voor de baby gekocht. Heel lief dat het pakje onder jouw kussen lag. :) Ik kijk uit naar de volgende updates! Geniet van de zwangerschap!

Lindy -

Wauw wat fantastisch. Van harte gefeliciteerd. Hihi ik krijg helemaal een geluksgevoel na het lezen van dit artikel. Geniet er van zo veel jullie kunnen. Ik verheug me echt op alle artikelen over dit onderwerp die nog gaan komen omdat ik zo blij voor je ben.
Groetjes.

Eline -

Echt heel leuk om te lezen! Ik verheug me op alle verslagen en video’s die hier over gaan komen :) Je wordt echt een hele goede moeder!

Syl -

Geniet er van!

lifetimes -

Iedere keer als ik deze berichten lees krijg ik helemaal kippenvel. Het is zo bijzonder en ik denk dat wij als lezers allemaal enorm blij voor jullie zijn en niet kunnen wachten tot het kindje er is!! Xx

aida -

helemaal mee eens!

Madebyuna -

Super leuk om nu een kant van je te gaan leren kennen Willemijn die we allemaal nog niet van je kende (jij zelf denk ik ook niet…) & blog gaan lezen die helemaal nieuw zijn. Je snapt me denk ik wel! Haha. Echt heel leuk om dit te lezen 😀

mar -

Wat ontzettend leuk dat je zwanger bent! Sinds ik weet dat ik niet natuurlijk zwanger kan worden besef ik pas hoe bijzonder een zwangerschap eigenlijk is. En ik ben zo blij voor je dat het jou wel gegund is! Wat een grappige manier ook om je moeder het zo te vertellen. Wilde je haar niet liever persoonlijk vertellen en haar reactie bekijken?

En martine, jij wordt nu natuurlijk beetje ‘tante’. Super leuk zeg!

Suus -

Heel leuk artikel! Ondanks dat ik nog maar 18 ben, vind ik het echt leuk om te lezen! Ga zo door en nogmaals gefeliciteerd! Geniet er van xx

Miranda -

wat heerlijk om te lezen:) ben zo blij voor jullie.
Wat een herkenning ook, van het plasglas tot de obstipatie haha! Ik ben benieuwd naar de volgende stukjes over je zwangerschap!

Willemijn -

Hahahah! 😀 Gelukkig ben ik niet de enige 😉

Roos -

Wat bijzonder dat je dit zo wilt delen met ons. Heel erg leuk geschreven, ik kijk nu al uit naar je nieuwe update! X

Sandra -

Mooi geschreven! Super dat het zo snel gelukt is en zo vlot verloopt :). Was je ook niet heel onregelmatig met je cyclus in het begin of is dat snel terug in orde gekomen? Hier is het na 8 maanden nog steeds niks dus ik ben benieuwd hoe dat bij jou was :).

Willemijn -

Ik had op zich redelijk snel regelmaat, maar wel met een verschil van soms een paar dagen (tussen 26 en 32 dagen). Daardoor ben ik dus die laatste maand ovulatietesten gaan gebruiken om meer inzicht te krijgen en die hebben duidelijk goed gewerkt dus haha! Dat zou je ook kunnen proberen. Succes! :)

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ovulatietesten zijn echt een uitvinding! Daar is het mij uiteindelijk ook mee gelukt. Ik heb ze twee maanden gebruikt en twee keer raak. Al werd de eerste keer het vruchtje na 5 weken afgestoten (was verder geen drama ofzo want het voelde al niet goed). Maar de tweede keer was het goed raak. Heb nu een schatje van 4 maanden oud. Constipatie was bij mij juist de hele zwangerschap weg. Zelfs mijn ijzergehalte was top terwijl die normaal redelijk laag is.

Cindy -

Waaaauuuuww!!! Gefeliciteerd Willemijn en Djurre!! Kreeg even natte oogjes hoor.. Geniet van deze mooie tijd samen!

Dita -

Zo leuk!!

melissa093 -

Super leuk!! Gefeliciteerd Willemijn en DJurre! Geen idee hoe ik het maandag gemist kan hebben hihi. Xx

Martina -

Wat een lief pakje! De positiviteit en het geluk is door de regels heen te lezen, mooi :)

Paola -

Heel leuk geschreven en ik vind het erg jammer dat je niet heel veel over je zwangerschap gaat schrijven! Ik vind het altijd zo leuk om te lezen!

Laura -

Jaaa, heel leuk om te lezen! Heerlijk geschreven!

Elize | girlonthewhitebike -

Oh, nog steeds zo leuk dat je zwanger bent!! ik vind zwangerschap altijd zo iets magisch! ik ben zelf nog nooit zwanger geweest, maar die verhalen en bokken buiken, zo bijzonder en iets moois!! je verwoord het ook prachtig! ik kijk nu al uit naar de andere updates met bolle buiken;)

Amy -

Gefeliciteerd Willemijn! Het geluk straalt van deze blogpost af, geniet van deze periode!

Marjolein -

Gefeliciteerd!!

Brenda (kookt) -

Wat leuk om jouw verhaal te lezen Willemijn. Zoals je begrijpt volg ik je de komende maanden op de voet 😉

Sinds ik het nieuwtje op mijn blog heb gedeeld weet ik hoe het is om een persoonlijk stuk te schrijven. Ik vond het doodeng en heb veel bewondering hoe Martine en jij dat doen op 2wmn.

Vera -

Dit is zo leuk!
Je haalt overal het positieve uit,
Je wordt zeker een goede moeder❤️
Je verdient het, en wil zo graag weten of het een jongen of een meisje is (;

Joyce -

Wat leuk! We lopen ongeveer tegelijk op! En ik werd misselijk van exact dezelfde dingen. Die geur van gehakt, gatverdamme!

Anouk -

Wat een heerlijke update!! Het is zo leuk om te lezen hoe blij en gelukkig je bent

Liset - Beautydagboek -

Van harte gefeliciteerd Willemijn! Wat mooi en bijzonder hoe het allemaal is gegaan en nu ben je het echt :). Ik ben heel blij voor jullie tweetjes en dat het maar zo goed mag blijven gaan. Heel veel geluk en positiviteit gewenst. En ja, nu komen de zwangerschapskwaaltjes, maar dat hoort er allemaal bij! Mooi dat je dit met ons deelt, ik vind het in ieder geval erg leuk om met je mee te lezen :).

Suzanne -

Nogmaals gefeliciteerd! Ik ben echt blij voor jullie!

Sara -

Ohja ik vind het helemaal niet erg als er meer zwangerschaps of baby updates komen hoor. Part of Life en dit is een lifestyle blog toch?!

Sara -

Ohh ik ben zo blij voor je! En wat mooi om te lezen hoe je het beleefd hebt de afgelopen weken. Kan mij de onzekerheid voorstellen, maar gelukkig kan je er ook van genieten! Ik ben nu bijna 9 jaar samen met mijn vriend en bijna 25. Veel mensen vinden ons jong, maar wij zijn er klaar voor. Ik wil wel graag eerst trouwen, maar ben wel vast gestopt met de pil!

Iris | Todayslipstick -

Ah een onwijs leuke update! Ik ben echt heel blij voor jullie en kan niet wachten op de shoplog, een beetje met jullie meegenieten en al die kleertjes zijn zo schattig!
Liefs, Iris

Raïsa -

Ik vind het zo leuk voor je! Heel erg gefeliciteerd :) wij willen ook graag kinderen maar we gaan eerst trouwen (ik ben behoorlijk ouderwets). Van mij mag je wel meer updates plaatsen hoor! Ben benieuwd wat het wordt…

lucindainwonderland -

Ondanks dat het voor jullie voelde als een eeuwigheid volgens mij, vind ik dat je nog best wel snel zwanger bent geworden. Echt wel leuk deze updates en ik hoop dat je je ook verder goed door je zwangerschap heen zult gaan. xxx Lucinda

Natasja -

Wat ben ik ontzettend blij voor je!!! Zo leuk! Ook heel leuk geschreven dit!

Mette -

Jaaaaaa zo leuk om te lezen!! Keep em coming 😀

Sofie -

Wat ongelofelijk leuk! Geniet er van :)

Reageer ook