Vakantie boeken

Je hebt van die mensen die een gave hebben om de meest prachtige vakanties te boeken. Van die mensen die de meest unieke plekjes op de wereld vinden, vaak nog voor een habbekrats ook. Van die mensen die altijd weten waar ze naartoe willen en dat ook écht allemaal bezoeken. En ik? Ik ben niet zo’n mens.

Mijn schoonzus is zo’n iemand die ik in de eerste alinea beschrijf. Zij speurt TripAdvisor en Booking.com af naar de mooiste accommodaties, verslindt reisgidsen alsof het zakken chips zijn en zij en mijn zwager gaan minimaal 3 keer per jaar op vakantie. Altijd naar leuke, originele plekken. Als ik dan de verhalen hoor en de foto’s zie, dan ben ik wel eens jaloers. Hoe vindt ze toch al die dingen? Hoe komt ze toch op al die ideeën? Het lijkt wel alsof ze er zo tegenaan lopen!

Ik daarentegen, ben er nog maar zelden in geslaagd om zo’n leuke, unieke bestemming of accommodatie te vinden. Curacao was goed gelukt, maar dat was met behulp van Arke. Sowieso kom ik meestal niet verder dan de reizen die op Arke staan. En dan lukt het me ook nog eens zelden om de knoop door te hakken. Zo wilden Djurre en ik onlangs kijken naar een vakantie ergens in de komende maanden, nog voor ik hoogzwanger ben. Een avondje vakantie zoeken gaat meestal als volgt:

1. We openen Google Maps en bedenken een plek waar we naartoe willen. Dit lukt ons meestal best goed. De Azoren, Formentera, Midden-Italië. Ideeën genoeg!

2. Maar dan begin al het eerste euvel. Wat is een mooi hotel of huisje? (Want doordat mijn ouders vroeger nog al kampeer-fanatiekelingen waren heb ik nu een hekel aan ‘kramperen’) Ik speur wat op Booking of Tripadvisor, ik Google wat, maar ik kan het allemaal niet vinden. Grote resorts houd ik niet zo van. Ik wil iets sfeervols, kleins, zo’n plekje dat een pareltje is en alleen insiders kennen. Maar kennelijk moet je daar een speciaal gen voor hebben, want zoiets vinden is mij nog nooit gelukt.

3. Uit wanhoop besluit ik dan maar op zo’n kant en klare bookingwebsite te gaan kijken (met vlucht + hotel). Maar van wat ik daar vind, word ik meestal niet heel warm. Ik vind het ene grote resort na het andere.

4. En dan nog het onderdeeltje vluchten zoeken. Ook dat gaat me nooit van harte af. ‘Als je goed zoekt kun je voor €100 een retourtje vinden binnen Europa’. Dat hoor ik zo vaak. Maar? HOE DAN?! Ik vind het niet hoor. Ook klik ik altijd op vluchten met de meest onmogelijke tijden.

5. Ondertussen hopen de tabbladen in mijn browser met verschillende accommodaties, bestemmingen en vluchten zich op en zie ik door de bomen het bos niet meer. Keuzes maken zijn gewoonlijk wel mijn sterke punt, behalve in de supermarkt… En vakanties dus.

6. Ik zoek doelloos nog wat rond, maar jongens jongens, WAT. EEN. RAMP.

7. Uit pure frustratie besluiten we uiteindelijk ‘nog even te wachten met een keuze maken’, met als resultaat dat het uiteindelijk een weekendje Limburg of Ameland wordt.

Naast al deze belemmeringen vind ik het vaak ook gewoon zó duur, zo’n vakantie. Velen zullen me nu wel voor gek verklaren omdat ik in het verleden wel eens hetzelfde bedrag aan een tas heb uitgegeven (*KUCH*), maar toch vind ik dit veel moeilijker. Van die tas weet ik, voel ik, dat ‘ie het waard is. Maar van zo’n vakantie ben ik nog niet zo zeker. Wat als het zo’n gevalletje ‘Mooi op de foto maar vreselijk in het echt’ is? Dat is toch wel mijn grootste onzekerheid als het gaat om vakantie boeken. ‘Is het wel echt leuk?’, vraag ik me dan af.

Maar dit jaar moet het er écht weer eens van komen. Ik wil op vakantie naar een mooie, zonnige, niet al te snikhete bestemming, op maximaal zo’n 5 uurtjes vliegen. Naar een kleinschalige, mooie en enigszins luxe accommodatie, hotel of appartement/huisje. En dus zit er niets anders op dan weer een avond op Google doorbrengen (ondertussen al wensend dat ik de gave had van mijn schoonzus) en verplicht knopen doorhakken.

Vind jij het makkelijk om een vakantie uit te zoeken? En als jij zo iemand bent uit de eerste alinea, wat zijn jouw magische tips? Help ons!

P.S. Wát een luxe probleem he? 😉

P.S. 2 Jullie raden het nooit, de vakantie is zojuist geboekt! Bedankt voor alle tips over Eliza Was Here, precies wat ik zocht!

97 reacties

Dees -

Met dank aan deze blogpost ook mijn vakantie bij elizawashere geboekt. Die tip kwam als een geschenk na de herkenbare zoektocht naar een mooie vakantiebestemming.

katrien -

Is Kopenhagen geen idee? Niet ver, en zou je ook goed kunnen winkelen. Wij zitten te denken om er een lang weekend naartoe te trekken. Verder gaan wij deze zomer 10 dagen roadtrippen door Frankrijk. Zelf 3 campings vastgelegd en dit deels door een max afstand vast te leggen dat we telkens willen rijden plus wat zoeken op google maps. Plus, tips vanuit de omgeving gevolgd. Wat googlen, maar verder niks vast gelegd.
En kan je geen tips vragen aan je schoonzus en ongeveer diezelfde reis te doen? Dat zou ik althans doen, lekker gebruik van maken 😉

Cynthia -

Gewoon naar een reisburo gaan! Je betaald alleen boekingskosten maar die betaal je online ook. Het is echt niet zo dat je per definitie meer kwijt bent!

Samantha - Daily Pleasures -

Wat grappig lees nu net deze post en dacht ook meteen aan Eliza was here. Een website vol pareltjes! Maar mocht je nou in de toekomst een keer voor een habbekrats willen vliegen binnen europa kijk dan eens naar Ryanair. Ze vliegen in Nederland wel alleen vanuit eindhoven of maastricht maar de prijzen zijn een lachertje.

Patricia -

ach, met zijn tweetjes en niet in het hoogseizoen met drie pubers die hele andere ideeën hebben dan wij……wat een luxe!!

Naomi in Wonderland -

Ik reis zo regelmatig dat het me meestal wel lukt om de beste deals te vinden, maar er kruipt echt énorm veel tijd in. Hoe meer tijd je erin stopt, hoe groter de kans is dat je iets fijn en betaalbaar vindt. PS- waar ga je nu uiteindelijk naartoe?

xSTUDENT -

Heb je Eliza Was Here al eens geprobeerd? Zij hebben echt unieke appartementen, huisjes en bestemmingen!

Miriam -

Haha ik heb zo een vriendin ! Wij hebben al de meest fantastische vakanties geboekt voor best wel weinig geld. Denk aan een retourtje Londen voor €28,- of een prachtig appartement midden in Praag voor €60,- voor vier dagen.
Maar onze ervaring is dat het wel veel tijd kost, je moet het echt uitzoeken en dat is niet in een avondje gebeurd.
Ook vlucht en verblijf los boeken scheelt vaak veel geld. Dan kan je vroeg een goedkope vlucht boeken en dan vlak voordat je gaat een goedkoop (vaak in de aanbieding) verblijf boeken.

Tamara -

Mooi dat je een vakantie hebt gevonden! Veel plezier!

Marnel -

Leuk om te lezen! Gelukkig heb je je vakantie bestemming gevonden! 😉

Nynke -

Whaha, heel herkenbaar!
Vandaar dat onze laatste ‘vakantie’ samen inderdaad een weekendje Limburg was!

Denise -

willemijm, misschien moet je een keer op airbnb kijken daar staan de leukste schattigste kleine huisjes op die je van mensen kan huren op welke plek dan ook!

Camilla || tintedlips -

Meestal wordt het bij ons ook gewoon een huisje in Frankrijk, haha. Wel gezellig hoor, maar een keertje iets verder reizen voor hetzelfde geld zou niet verkeerd zijn.

Saskia -

Haha ik ben ook zo iemand uit de eerste alinea! Mensen vragen ook jaloersend HOE DAT JE DAT TOCH ELKE KEER WEER?
Geduld en veel zoeken. Wij speuren altijd de vliegmaatschappijen af(transavia,arkefly,easyjet etc) en als je een mooie aanbieding zit dan gaan we naar booking.com voor een appartement of hotel.

Afgelopen september zaten we voor 450,- met zn 2en een week op Kreta met appartement en vliegreis. Is toch een giller :)

Moet ook wel toegeven dat het soms gewoon een lucky shot is hoor.

Gewoon veel zoeken!

Willemijn -

Woooow, ik vind dat ZO KNAP. Ik denk dat het bij mij inderdaad vooral ontbreekt aan geduld als ik het zo lees haha! 😉

Amanda -

Oh en nog iets: wat veel mensen niet weten is dat de sites die je hebt bezocht bijv dreizen booking.com etc. Onthouden je IP adres, dus als jij die site hebt weggeklikt en vervolgens weer terug komt, gooien ze er even wat tientjes bovenop. Dus altijd even je geschiedenis etc legen! (Heb gewerkt bij een reisbureau vandaar dat ik dit weet) raar maar waar!

Ilse -

Haha, ik dacht ook meteen aan Eliza was here, maar men was mij voor. Fijn dat het gelukt is om een toffe reis te vinden, ik ben benieuwd waar jullie heen gaan!

Eilish (artisticstateofmind) -

Als ik het geld had ging ik meteen op vakantie, helaas is dat er niet. Niet eens voor een weekendje centerparks. Al zal dat ook niet voldoende zijn. Ik heb echt, na 5 jaar wel weer eens een vakantie nodig, maar ik ben bang dat ik nog wel wat jaren moet wachten voor ik weer eens weg kan

Minka -

Pfff ja ik werd echt helemaal gek van het gezoek en vooral vergelijken online. Ik wilde graag met mijn partner naar de CE. Na veel gezoek via http://royallanzarote.nl/alle-sites geboekt en eerlijk is eerlijk, fijne site en goede info. Griekenland wil ik overigens ook super graag heen en via Eliza heb je vaak de mooiste/uniekste plekjes. Hoewel we 1x in Italie zijn geweest via Eliza en omg wat viel dit tegen. Ik zou altijd zoveel mogelijk vergelijken en op je gevoel afgaan…

Leonie -

Leuk artikel! Ik herken het! Maar misschien is het handig om toch je artikelen na te laten lezen op spelling? In veel artikelen zitten spellingfouten, maar veel fouten die er niet in hoeven te zitten (lees; d’s en t’s, maar ook wisseling van ei en ij etc.). Dat is zo jammer, want het leest erg irritant en het doet afbreuk aan jullie (super leuke) blog! 😉

Sylvia -

zoooooooooo herkenbaar

My Creative Life - Marìs -

Fijne vakantie alvast!

Sandra(hpw) -

Ik weet niet of de suggestie al eerder genoemd is, maar datgene wat je zoekt, lijkt op hetgeen wat Elizah was here aanbied. Ik heb daar geen ervaringen mee, maar neem anders eens een kijkje op de website.
Het schijnt dat Elizah was here heel veel diverse en vooral unieke plekjes en reizen aanbied. Misschien ‘n tip?! 😉

Sandra(hpw) -

Oh kak! Dus ik zie mijn geplaatste reactie terug en zie daarna pas je pps’je.. blond 😛

Miriam -

Haha, grappig om te lezen. Ik heb daar helemaal geen last van met mijn vriend. Wij struinen inderdaad ook booking.com af en dan combineren we zelf een plaats/vlucht/hotel. Tot nu toe altijd erg goed uitgepakt! Ik zou zeggen: gewoon doen (maar lees net dat jullie het al gedaan hebben ;p)

Rowan I My Pink Fairytale -

Haha, ik vind het altijd wel moeilijk om een bestemming uit te kiezen, maar als ik eenmaal weet wáár ik heen wil, vind ik een hotel boeken etc. niet zo heel moeilijk. :)
Succes in ieder geval!

Diana -

Kijk eens naar Armenie, geweldig land (mijn land! haha!) en erg mooie natuur. Het is niet zo massaal, lekker weer, heerlijk eten, erg veel luxe is daar alsnog betaalbaar..

Madebyuna -

Hahaha leuk artikel! Ik herken me uit de eerste alinea, al kost het me wel moeite hoor om iets moois te vinden. Mijn tip: begin op tijd en verdeel het is stukjes! Want niks is zo vreselijk en demotiverend om alles in een avond te gaan doen en willen vinden. Ga eerst lekker brainstormen over de bestemming en ga dan stapje voor stapje aan het zoeken. Daarbij reisblogs zijn geweldige raadgevers! Staan vaak originele dingen op die niet in de reisboekjes staan. Andere tips zijn hierboven al veelvuldig gegeven, hopelijk kun je er wat mee!

kirsten -

Check de Griekse eilanden eens. Ook via Arke vind je daar kleine leuke hotelletjes. De grootste aanrader is naar mijn mening Santorini. Nooit ben ik meerdere keren naar een plek geweest, behalve Santorini (zelfs mijn huwelijksreis daar doorgebracht). Als plek adviseer ik te kijken naar Kamari (leuke hotelletjes en veel te doen ‘s avonds) de meeste hotels hebben daar een zwembad. Als een zwembad niet belangrijk is kijk dan eens naar Fira of Oia. Een ander leuk Grieks eiland is Lesbos

Tessa -

Herkenbaar! Ik ben ooit op vakantie gegaan via Lopen op Lesbos, een organisatie die hele leuke b&bs en hotelletjes kent op dat eiland, echt een aanrader!

Liset -

Hoi! Mogelijk is het al genoemd, maar skyscanner is de tip die ik je kan geven over de goedkope tickets. Verder moet je op booking .com de goede filters instellen, dan kom je een heel eind. Daarnaast krijg je meer te zien als je een account maakt en als je vaak genoeg boekt kun je ‘genius’ worden en nog meer mooie en goedkope pareltjes zien. Daarnaar is trivago vaak een topper voor accomodaties! En kijk of er een lonely planet of marco polo reisgids is van het land waar je heen wilt, daar staan ook vaak insidertips in! Succes :-)

Kari-Anne -

Haha leuk om te lezen! Ik ben wel de persoon beschreven in de eerste alinea, maar het kost ook altijd wat moeite hoor! Het punt met een hele leuke vakantie zelf boeken is dat je eventjes moeite moet doen om de juiste dingetjes te vinden en op elkaar aan te laten sluiten, maar het is wel heel erg waard!
Mijn mooiste vakantie was toen ik 2 jaar geleden met mijn vriend naar Santorini ging (een eiland van Griekenland) en dit raad ik echt aan iedereen aan! Je kunt er rechtstreeks op vliegen of een boot nemen vanaf Athene, en op booking.com zijn zat mooie hotels te vinden, maar je moet kritisch kijken naar de reviews (is het overwegend positief of negatief) en naar de foto’s (doen mensen hun best voor de fotos). Mijn tip is Villa Georgia op Santorini, familiehotel met zwembad en heel dichtbij de zee en gezellige restaurantjes. Absoluut een aanrader om samen heen te gaan :)
Dus mijn tips zijn, let op de reviews, let op de foto’s, bedenk wat je wel en niet zoekt en waar je geld aan uit wil geven en wat betreft aansluitingen kun je letterlijk alles googlen (hoe kom ik in land/stad A op plek B)
Veel succes!

Kari-Anne -

Oja! Mijn ‘100 euro vlucht’ tip: ga naar skyscanner.nl, vertrek: Nederland, bestemming: Overal. Op die manier worden alle vluchten gesorteerd van goedkoop naar duur, op land. Dus klik op een land dat je aanspreekt en dan zie je weer alle steden gesorteerd op goedkoop naar duur!

Charlotte -

Misschien ken je srprs.me al? Dan kan je invoeren wat voor soort reis je wilt, maar dan weet je de bestemming nog niet. Die krijg je pas op het vliegveld te horen 😉

Rosa -

Magische tip: AirBnB !! Dit zijn locals die een prive kamer in hun eigen huis verhuren maar je kunt er ook prive appartementjes vinden. Daar vind je de pareltjes voor weinig geld! Ik ga binnenkort naar Mallorca en heb voor maar 40 per nacht voor twee personen een prachtige kamer met eigen badkamer in een super mooi huis met een enorme tuin en zwembad. Tickets vergelijk ik via Skyscanner en we hebben een retourtje voor 120 euro :)

Diana -

klinkt erg goed, veel plezier op je vakantie!

Linda B -

Misschien kun je een keer naar een reisbureau gaan?
Deze mensen hebben bestemmingen meestal al helemaal uit gepluisd en kunnen met behulp van jullie informatie en wensen een mooie reis in elkaar zetten.
Het stukje van dure vluchten is te herkennen, probeer daarom eens de site van de luchtvaartmaatschappij zelf. Je kunt zelf met de heen en terugvluchtdatum schuiven tot je de beste deal vind.

Kimberly -

Oh en vliegen via bijvoorbeeld Brussel of Dusseldorf is vaak véél goedkoper.

Kimberly -

Oh zo grappig, ik geef duizend keer liever het geld uit aan een vakantie dan aan een tas. Ik voel me gewoon schuldig en boos als ik zó veel geld aan iets uitgeef, terwijl ik er op vakantie mee had kunnen gaan. Laatst nog moest ik motorkleding kopen omdat mijn vriend sinds kort een motor heeft en ik achterop wil, pff dag honderden euro’s…

Ik zelf ben het type als je schoonzus, haha. Ik kijk op alle vliegtuigwebsites (maar vaak gewoon cheaptickets.com, skyscanner.com en vliegtickets.com!). Daarna ga ik flink googelen voor leuke hotelletjes. Gewoon blijven doorklikken en ja, je zult veel tabbladen hebben, maar op een gegeven moment kom je iets leuks tegen.

En, kijken op travelblogs!! Echt, zij hebben vaak de leukste tips.

Rosanne -

Je moet eigenlijk ook even een kijkje nemen op http://www.elizawashere.nl, ik denk dat zij precies aanbieden wat jij zoekt! De wat minder toeristische insider plekjes. Ook heel veel binnen Europa. Succes! :)

Annagreet -

Heerlijk herkenbaar! Ook mijn vriend is het hier roerend mee eens, haha

Naomi -

Ik vind het eigenlijk niet zo’n ramp om een vakantie te boeken. Als je weet waar je heen wilt dan kun je al gericht zoeken!

Marieke -

Je cookies verwijderen voor het zoeken! Het schijnt dat websites via de cookies kunnen lezen dat jij naar vakanties en vluchten zoekt en omdat je toch op vakantie wil, gooien ze dan de prijs omhoog. Ik weet niet of dit waar is, maar ik hoorde het vorig jaar van een vriend

Anne -

Hoi Willemijn,

Laat ik dan maar een goude tip geven voor een leuk kleinschalig appartementen hotel, waar je veel persoonlijke aandacht krijgt en waar ik en mijn vriend een super tijd hebben gehad.

Het is op Kreta, plaats Rethymnon, naam app. hotel: La Stella.
Echt een pareltje.

Zo werkt er 1 hostess en 1 barman. De hostess weet veel over het eiland, weet ook alles goedkoop voor je te regelen. Autootje huren? Geen probleem, de volgende dag stond hij voor de deur. Echt ideaal. Ik was ook 2 dagen ziek en ze kwam met allerlei middeltjes. Echt alleen maar lof voor deze plek!

Hopelijk heb je er wat aan!
Anne

Manon -

Ga naar Kroatië, ik ben echt verliefd op dat land! Knusse dorpjes, prachtige stranden en levendige steden. Ook allemaal best dicht bij elkaar en het (openbaar) vervoer is daar goed geregeld en goedkoop! Wij gaan dit jaar 10 dagen en verblijven op drie verschillende plekken in schattige appartementjes :) de vlucht hebben we geboekt voor maar 50 euro pp! En het land zelf is ook niet duur.

Ilse -

Ik realiseer me dat ik tot de groep behoor van de eerste alinea (en dat ook al een beetje normaal ben gaan vinden ;)) mijn tips:
1. lonely planet van a tot z lezen
3. accomodaties die als topchoice worden aangemerkt boeken, eten in restaurants die topchoice zijn
2. reisblogs lezen, bestemmingen googelen, zo veel mogelijk tips opschrijven
4. als wij een lange reis maken (net terug van 3 weken Maleisië) dan boeken we alleen het 1e hotel. Gedurende de reis krijgen we steeds meer ‘feeling’ voor welke type accomodaties bij ons passen op dat moment en bij het land waar we zijn
5. als je reviews van anderen lees, bedenk dan wat jij belangrijk vindt. Sommigen ‘zeuren’ dat de badkamer te klein is terwijl er een fantastische tuin of balkon bij je kamer zit. Vind je zelf ook dat balkon belangrijker dan de grootte van de badkamer, probeer die reviews dan eruit te filteren.

nadeel: het kost heel veel tijd om dit te doen :)

Daniëlle -

Ik heb helaas geen magische tip voor je, want mijn vriend en ik zijn precies hetzelfde als in dit artikel beschreven staat! Wij gaan daarom ook al vijf jaar naar dezelfde camping aan het Gardameer en het bevalt ons prima. Heb ook niet de behoefte om ergens anders heen te gaan voor de zomervakantie, want ik hecht me snel aan zo’n plek. We zouden bijvoorbeeld wel in februari/maart een keer naar een warm land willen… maar we komen er ook niet uit!

Willemijn -

Hahahaha heerlijk! Ik zou dus ook nog echt 10x terug kunnen naar het appartement op Curacao. Gardameer ben ik met Djur trouwens voor het eerst op vakantie geweest, brings back memories!

xxx -

Als je via Bremen vliegt is het veel voordeliger dan via Schiphol

Veerle -

Mijn moeder is absoluut zo iemand die je in de eerste alinea beschrijft! Haar grote tip? Reisboekjes! Het liefst haalt ze er van één plek meer van verschillende uitgevers om zeker geen plekjes te missen. En als ik eerlijk ben lukt het haar altijd om een leuke (+ niet al te dure) vakantie te boeken. En wat nog leuk is aan die reisboekjes, je hoeft alleen maar naar de boekenkast te kijken om je mooiste souvenir te bekijken en helemaal op die plek terug te zijn. :)

Gaby -

Kun je niet aan je schoonzus als zwangerschap cadeau vragen of ze de reis voor je wil boeken? Dan geef je haar je maximale budget en boekt zij het als verrassing! Lijkt me super leuk dat je ook niet echt weet waar je naartoe gaat, geen stress, geen verwachtingen van tevoren…

Of vraag of ze je een avond kan helpen en tips kan geven (die jij dan doorspeelt op 2wmn want nu zijn wij natuurlijk ook heel benieuwd haha!)

Isaben -

Hoi Willemijn,
Mocht je het leuk vinden om naar Italië te gaan zou ik je Fundadore.nl zeker aanraden! Dit is een website gespecialiseerd in Italië-reizen, die zowel fly-and-drives als accommodaties aanbieden. Precies zoals je omschreef: ongerepte plekken, weinig toeristisch en mooie accommodaties. Ook wordt er door de medewerkers van Fundadore vlot gecommuniceerd via mail en telefoon, en dat vind ik zelf altijd erg fijn. De reizen zijn soms aan de dure kant, maar daar krijg je een mooie, luxe reis voor terug. Mijn vriend en ik gaan over 57 dagen naar Puglia met Fundadore :)
Misschien heb je er iets aan!
Liefs, Isaben

Maura -

Enorm herkenbaar! Wat een geklooi altijd! Ik heb ook altijd het gevoel dat er ergens op internet nog wen goedkopere optie is en dat je dan boor honderden euro’s her schip ik gaat!
Maar qua bestemmingen heb ik miss wel leuks voor je: Tenerife en Menorca. De eerste is met betrekking tot de temperatuur perfect. Het is het eiland van de eeuwige lente, dus niet snik heet. Wel vrij toeristisch, maar buiten het seizoen om valt dat best mee. Prachtige natuur, vulkaan, rustig genoeg om met een huurauto te verkennen
Menorca: niet toeristisch, wel prachtig. Iedereen heeft het altijd over het feest eiland Mallorca. Maar het verlegen broertje Menorca is een pareltje. Heb daar op het strand ‘s nachts de mooiste sterrenhemel ooit gezien! Relaxte mensen daar, gastvrij!
Succes met de zoektocht!

Margot -

Vakanties boeken vind ik soms ook een uitdaging, al heb ik het idee dat het de laatste jaren wel aardig gelukt is. Ik ben benieuwd waar jullie uiteindelijk voor gaan kiezen!

Anouk -

Weflycheap.nl is een goede site, staan veel aanbiedingen op (vlucht met verblijf of los) met de precieze instructies over boeken erbij. Ze verzamelen de bekende en minder bekende dingen.
Verder is Madeira echt een aanrader, ontzettend mooi, niet heel erg toeristisch en goed betaalbaar.

Charlotte -

Heel herkenbaar! Als je toch uniek maar toch een pakket reisje wil, kan je kijken naar Eliza was here elizawashere .nl, volgensmij als ik dat uit je tekstje opmaak, is dat een beetje wat je zoekt (maar kan er ook helemaal naast zitten haha)! en inderdaad anders airbnb of travelbird, of holidayguru! Verder altijd buiten het hoogseizoen kijken als je dat kan (1 juli tot 1 september), want dan is de prijs vaak ook de helft minder!

Iris -

Ik vind het ook heerlijk om vakanties te boeken en dan het liefst zo goedkoop mogelijk! Ook ik ben fan van Airbnb en Skyscanner, die al meerdere keren genoemd zijn hierboven. Vooral in juli zijn de ticketprijzen erg hoog, in augustus al een stuk lager. Succes, ben benieuwd waar jullie voor gaan. Boedapest is mijn favoriete stad, lekker warm, mooi, veel spa’s, gezellig.

jose -

Hahaha ik snap je helemaal over die tas. Niet dat ik geld heb voor die tas. Of voor de vakantie. Ik ga dit jaar met mijn jaarclub op surfkamp, ook uit wanhoop omdat we gewoon niks konden vinden wat geweldig was (en surfkamp wordt echt hilarisch – 9 meiden die allemaal zo klunzig zijn als maar mogelijk is)… met mijn vriend wil ik “een weekendje berlijn ergens” maar die niet-bepaald-concrete-plannen liggen ook al een tijdje in de koelkast onder het mom “moeten we echt eens snel naar kijken! – ja morgen ofzo”.

Carlijn -

Mijn moeder heeft ook zo’n gen en heeft vroeger op een reisbureau gewerkt. We zijn nu net een paar dagen terug van de cote d’Azur. We verbleven in Grasse. Goedkoper dan Nice, Cannes en Saint tropez, maar wel met de meeste plaatsen binnen handbereik. We hebben de hele week ongeveer 25 graden gehad en zelfs ik, type bleekscheet eerste klas, ben verkleurd. Mocht je willen kan ik de site van ons appartement even opzoeken en doormailen. Ik hoor het wel :)

Marit -

Herkenbaar. Ik haat vakanties boeken. Het boeit me ook niet waar we heengaan, ik wil namelijk veel plekken waar ik nog niet ben geweest wel bezoeken. En dan ook inderdaad nog vlucht en accomodatie zoeken. Gruwelijk! Als mijn vriend eindelijk een week heeft uitgezocht dat hij vrij gaat nemen dan moeten wij ook weer iets uitzoeken. Ik heb er nu al geen zin in. Ik vind vakanties het wel waard, maar het uitzoeken zo’n gedoe.

Jette -

Ik vind vakanties uitzoeken juist prachtig en mijn vriend en ik geven hier altijd erg veel geld aan uit. Dit zijn dan wel vakanties buiten europa. Heel duur, maar de ervaring is het echt waard. Het klinkt misschien wat overdreven, maar ik denk er echt dagekijks aan terug en dat heb ik niet echt bij een weekend parijs. Daarom vind ik citytripjes in verhouding altijd wel duur!
Ik hoop dat jullie een leuk plekje kunnen vinden! Ik gebruik zelf altijd de website van skyscanner voor vliegtickets.

Willemijn -

Dat geloof ik ook zeker 😀 Lijkt me geweldig! Zelf heb ik met citytrips ook niet zo veel, behalve New York dan! 😉

Jessica -

Vraag dan of je schoonzus niet een avondje mee wil zoeken met jullie. :) Zij kan jullie toch verder helpen?

Aniek -

Wij gaan dit jaar naar Algarve, ben er nog nooit geweest maar internet belooft veel goeds! Weer in de zomer is goed, en het is echt betaalbaar. Misschien daar eens naar kijken?
Wij hebben trouwens ook gewoon bij Jiba geboekt, omdat alles dan meteen geregeld is. Geen vakantiestress.

Myrthe -

Haha hier wordt vakanties boeken ook altijd uitgesteld! Voor het zoeken van een slaapplek vind ik airbnb echt superleuk! ryanair heeft vaak hele goedkope vluchten, en je kunt per bestemming bekijken hoe duur het is per dag van een maand dus dat is ook wel fijn! Succes nog!

melissa093 -

Kun je niet gewoon aan je schoonzus vragen of ze een paar linkjes naar je mailt? Zij heeft die fantastische vakantie bestemming plus vakantie huisjes of iets in die richting vást allemaal gebookmarkt. (is dat een woord?) Ik denk dat dat t makkelijkst is. Of aan haar vragen of zij een avondje langskomen en je alle tips geeft die ze heeft zodat jij de komende jaren ook vlekkeloos wat unieks vind?
zelf vind ik het ook een ramp hoor, om iets te vinden wat ik het geld waard vind. Daarom regelt mn vrienden dat soort dingen voor ons. Wij houden wel van kramperen ;p dus voor ons is het niet zo moeilijk. Als het ergens niet bevalt, pak je ‘s morgens je handeltje bij elkaar en rij je gewoon door naar de volgende camping. Sterkte met het vinden van je vakantie bestemming vinden!! X

Heleen -

Parga, Griekenland. Een echte aanrader. Niet zo toeristisch als de bekende eilanden, wel strand en als je wilt genoeg te zien/doen in de omgeving. Qua accomodatie heb ik even geen tip paraat, sorry.

Marin -

Ik heb 2 tips:

1. Ilona Schra -Travel counsellor (te vinden op facebook). Persoonlijke reisagente, komt gewoon bij je thuis en aan de hand van een gesprek zoekt ze een prachtige reis. Ze woont in Groningen en is een top mens die dol is op haar werk. Ik hoor alleen maar goede verhalen!

2. Lofos Apartments Crete Hersonisos. Ik ben net terug van vakantie, geweldige plek. Hersonisos was niet mijn kopje thee, maar de mensen en de appartementen waren geweldig. Precies zoals jij het omschrijft. Klein, gastvrij en verzorgd.

Willemijn -

Super leuk, dank je 😀

Bente -

Oh ik vind het juist heerlijk om het internet af te struinen op zoek naar leuke plekjes om op vakantie te gaan! Is het niet een idee om je schoonzus in te schakelen? Ik kan me zo voorstellen dat zij het leuk vind om je te helpen :)

Maaike -

Ik ben zelf van mening dat een vakantie meer waard is dan het kopen van een tas (ervaringen boven het hebben van spullen), maar dat moet ieder voor zich bepalen. De grootste tip is eigenlijk om juist NIET op Arke en dat soort websites te kijken. Dan heb je zo’n duizend in een dozijn vakantie.
Skyscanner is idd briljant voor vluchten.
En probeer AirBNB is; het is vaak veel goedkoper dan hotels in steden. En als je niet in een stad zit is het soms wel duurder, maar heb je wel eerder een bijzondere plek te pakken.

Andere PRO tip: voor reizen boeken browse in een incognito window van je browser. Websites plaatsen cookies. Als jij een boekingswebsite voor een tweede keer bezoekt is de prijs vaak hoger. Dit kan je voorkomen door telkens weer ‘anoniem’ te beginnen

Kim -

Elizawashere.nl
Airbnb !

Lisa -

Ik boek uiteindelijk ook vaak via de grote reisbureaus en hoewel het nooit is tegen gevallen blijf ik het jammer vinden nooit naar iets ‘speciaals’ te gaan. Ik heb een keer een surprise tip geboekt, dat was echt heeeel leuk! Vooral omdat alle keuzes voor je gemaakt worden.

Dorine -

Als het je niet uitmaakt wanneer je weggaat en waar naar toe, dan heb ik nog twee tips :
– Vakantiepiraten
– Ticketspy

Dit zijn twee apps die het web afspeuren naar mooie aanbiedingen. Soms voor een pakketreis, soms voor alleen vluchten.

Ik werk zelf als business travel consultant en boek 40 uur per week reizen.
Tipje over websites als Skyscanner / Cheaptickets etc… Zij werken met systemen die de prijzen maar 1 x per x aantal minuten verversen. Prijzen van vliegticket verschillen per minuut dus die systemen houden dat niet bij. Hou er dus altijd rekening mee dat als je op zulke sites boekt en je hebt zelfs al een bevestiging, dat je achteraf een nabelasting kan krijgen (volgens mij krijg je dan nog wel de mogelijkheid om te annuleren).

Succes met zoeken :)!
Nog een tipje : de Amalfi kust in Italië!

Dieuwertje -

Misschien is http://www.elizawashere.nl dan wat voor je! Unieke plekjes die niet zo héél ver weg zijn :-) Heb er zelf wel goeie ervaringen mee.

Jessica -

Ja!! Die wilde ik ook net noemen. Elizawashere, gek een super organisatie. Geen grote massale hotels, vol hordes toeristen. Juist de mooie rustige plekjes, met prachtige appartementen / hotels. Wij hebben destijds op Corfu een appartement gehad, en de reis was geregeld incl. vlucht en hotel. Echt ideaal! Gaan door heel Europa, echt een beetje de afstand waar je het in je artikel over hebt. Succes, ben benieuwd waar je uiteindelijk heen gaat!

Jessica -

vlucht en auto bedoel ik, hèhè… ik typ van enthousiasme te snel.

Suzanne -

Wij maken ook vakantieboeken, maar er gaat echt een hoop tijd in zitten.

Lianne -

Herkenbaar! Zelf vind ik http://www.elizawashere.nl een fijne site! Mooie plekjes, leuke accomodaties en denk ik wel dat kleinschalige dat je zoekt!

Audrey -

Kijk eens op reisblogs! Die laten je genoeg mooie plekjes zien én zijn eerlijk over wat tegenvalt :)

Ik heb dat gen ook niet, maar ben ook niet zo kritisch op accommodaties. Schoon, een beetje comfort en een goede ligging vind ik het belangrijkst. O, nog een tip: via Airbnb kun je ook mooie en betaalbare plekken om te verblijven vinden.

Denise -

Het belangrijkste van een vakantie is dat je het zelf leuk moet maken en positief met eventuele tegenslagen omgaan. Is het appartement/hotel toch niet wat je ervan verwacht? Bedenk dan dat je er alleen maar hoeft te slapen. Ontbijt een tegenvaller? Ga op zoek naar een leuk café in de buurt en ga daar ontbijten etc etc. Als je flexibel bent kun je ook altijd nog een autotje huren en rond reizen tot je iets vind wat je wel goed bevalt.. Kwestie van mentaliteit

Soarin -

Aangezien ik reizen verkoop heb ik wel enkele tips mbt bestemmingen:

Madeira, Malta, Sicilië, Corsica

Als pakketreis te boeken, maar niet zo massaal!

Dita -

Wij boeken het altijd helemaal zelf via internet. We zoeken een land uit waar we heen willen. Boeken een vlucht en via booking een hotel. That’s it! In India hadden we alleen het eerste hotel.geboekt omdat we verder nog niet wisten hoelang we ergens wilden blijven. Dit hebben we daar gewoon bijgeboekt. Sowieso boeken wij heel veel, bijna alles via booking.com

Cindy -

Ook ik boek altijd zelf los een vlucht en een hotel. Ik zoek de hotels ook altijd via booking.com, maar ik heb gemerkt dat zij regelmatig duurder zijn dan wanneer je via de site het hotel zelf boekt. Als ik jou was zou daar zeker naar kijken want het kan nog aardig wat schelen! Ook loont het om via TripAdvisor het hotel op te zoeken omdat daar de prijzen op verschillende boekboekingssites en de site van het hotel worden aangegeven. Voor Willemijn misschien handig: er staan daar ook beoordelingen en reizigersfotos waardoor je niet bang hoeft te zijn voor het ‘anders dan op de foto’ probleem. Als ik geïnteresseerd ben in een hotel bekijk ik altijd de beoordelingen op booking, tripadvisor en zoover. Als het hotel bij alledrie goed beoordeeld wordt kan je er vanuit gaan dat het een prima hotel is. Tickets zoeken doe ik via Skyscanner omdat je daar heel makkelijk op verschillende dagen kan zoeken en zelfs op verschillende bestemmingen.

Hanna -

Casale il Sogno in midden Italië is een enorme aanrader! Prachtig landhuis, midden in de natuur en heerlijk eten. Oh, en maar anderhalf uur vliegen. :-)

Lien -

Ik herken het probleem! Wij willen ook zo graag nog eens op vakantie, maar we kunnen moeilijk beslissingen nemen over welk hotel, welke vlucht enz… We moeten ook letten op ons budget, maar willen geen campingtoestanden of de typische hotels van de bekende reisbureaus. Daarom zijn we van plan om dit jaar een vakantie te boeken bij elizawashere.be (denk dat het voor Nederland elizawashere.nl is). Zelf dus nog geen ervaring mee, maar het lijkt bij prijs, degelijke, kleinschalige accommodaties en vaak zit de huurauto en vlucht er ook al bij. Misschien zijn jullie er wat mee :)

dd -

De aller mooiste huisjes die echt op prachtige plekken vaak heerlijk afgelegen en niet te duur… particulieren verhuurders zoeken. 😉

Michelle -

Je kunt ook kijken op homeaway.nl (of .com) en daar vind je allemaal huisjes/appartementen etc die je kunt huren voor een bepaalde periode. Geen resort dus!
(Ik ga dit jaar op vakantie in de buurt van Cannes voor een in verhouding goedkope accomodatie)

Iris | Todayslipstick -

Ah preciés dit. Ik heb die gave ook niet en probeer allerlei leuke dingen te zoeken, maar uiteindelijk is het niks. Volgend jaar willen mijn vriend en ik naar Amerika, we weten nog niet hoe of wat, maar dat wordt nog een zoektocht haha. Ik hoor ook vaak van mensen dat ze voor 50 euro retour naar Madrid ofzo vliegen en denk dan ook, HOE? Ik heb zoiets nog nooit gevonden. Achja.. Heel veel plezier op jullie babymoon!
Liefs, Iris

Lize -

Kijk eens op allesamerika (.nl .com). Heel mooi forum met tips. Ook kun je zelf een route voorleggen aan de “experts” 😉

Iris | Todayslipstick -

Bedankt voor de tip!

Heleen -

Wat leuk dat jullie op vakantie gaan! Zelf boek ik vliegtickets altijd via Skyscanner; dan kun je precies zien op welke dag vliegen het goedkoopst is. Volgende week ga ik naar Moskou voor maar 140 euro, retour! Een leuke accomodatie vinden is inderdaad heel lastig, je moet er echt de tijd voor nemen. ‘Gewoon’ uren lang allerlei boekingssites afstruinen 😀

Willemijn -

Ah goede tip van Skyscanner! Daar kloot ik ook altijd mee. Dan moet je een datum invullen waarop je gaat vliegen maar dat maakt bij ons vaak niets zo veel uit. Ik wil gewoon ‘ergens’ in die week weg. Hahaha! Lekker hoor, Moskou! En 140 euro retour wow!!

Eleni -

Je kan bij Skyscanner ook als bestemmingen ‘all’ invullen en dan klikken op ‘de hele maand’, zo vind ik nog wel eens goedkope vluchten. Vorige maand ben ik voor 60 euro retour naar Berlijn gevlogen en in juli ga ik voor 50 euro retour naar Gdansk.

Petra -

Nou, hier klaagde ik gisteren nog over tegen een vriendin. Er is gewoon teveel, dat maakt kiezen zo lastig. Als je de wat meer bijzondere en kleinschalige bestemmingen zoekt zou je eens kunnen kijken op elizawashere.nl. Al is het alleen maar om ideeen op te doen.

Amanda -

Hai Willemijn,

Misschien kan je een keer samen met je schoonzus gaan zitten? En voordat je iets boekt, kijk dan even op zoover.nl daar lees je reviews over de accomodatie!

Succes!

Jacqueline -

Haha zo herkenbaar!

Reageer ook