Salade van gegrilde groenten

Soms flans je iets in elkaar waarvan je verwacht dat het ‘wel oke’ is, maar uiteindelijkĀ verrassend lekker blijkt te zijn. Ik had dat laatst met deze salade van gegrilde groenten. Bij deze het super simpele receptje (want daar staan we voor šŸ˜‰ ).

Je hebt nodig (voor 2 personen):

  • Een grillpan of koekenpan
  • Zout, peper en Italiaanse kruiden
  • Beetje olijfolie
  • Groente naar keuze (ik nam courgette en paprika)
  • Sla (ik nam rucola)
  • Tomaten
  • Citroensap

Zo doe je het

1. Schaaf met een kaasschaaf (deze moet goed scherp zijn) dunne plakken van de courgette. Snijden kan ook maar hoe dunner, hoe lekkerder en meer ‘passend’ bij de salade.

2. Snijd de paprika in grote stukken.

3. Laat de grillpan goed heet worden en doe er een scheutje olijfolie in. Leg de paprika’s in de grillpan en bestrooi ze met wat zout en een klein beetje Italiaanse kruiden. Grill de paprika’s tot ze zacht(er) zijn geworden. Dit kan wel zo’n 20 minuten duren.

4. Als je nog plek over hebt in je grillpan kun je op het lege stuk nog de plakken courgette grillen. Keer ze na een minuutje om.Ā Deze hebben maar heel even nodig om gaar te worden. Besprenkel ze metĀ zout en Italiaanse kruiden.

5. Als de plakken klaar zijn leg je ze even op een bord. Ga door met bakken tot je alle plakken gedaan hebt en houd de paprika goed in de gaten. Keer deze eventueel nog een keertje om.

6. Als alle groenten gegrild zijn doe je het bij elkaar in een grote kom. Voeg nu ook de sla toe. Ik voegde er zelf ook nog wat tomaten aan toe. Breng de salade op smaak met citroensap (eventueel naar smaak nog wat olijfolie, zout/peper/kruiden).

Grilled goodness!

Wij aten deze salade bij Spaghetti aglio e olio (zonder kaas). Mijn guily pleasure!

Dit is je basis salade! Je kunt hier ook nog walnoten, feta of andere ‘toppings’ voor salade aan toevoegen. De combinatie van de gegrilde groenten met het frisse van de citroen, tomaat en sla is super lekker! Deze salade is de ideale basis voor een maaltijdsalade, geschikt als bijgerecht en ook heel lekker bij de barbecue. Wij gaan hem zeker vaker eten!

Eet smakelijk!

16 reacties

Florentine -

Wat een top receptje!! ā™„
Ziet er heerlijk uit!

Priscilla -

Klinkt lekker zeg! Eigenlijk een heel simpel gerecht maar de eenvoud kan soms juist heel lekker zijn.

Charlotte -

Een hele lekkere tip voor gegrilde groente van mij is aubergines! Snij in plakken, doe in een kom met olie + zout + peper, goed mengen, leg in de grillpan, laat ze grillen, en blus ze aan het eind af met lekker wat honing. Echt heerlijk! Zelfs mijn vriend is er gek op, en voor ik het weet heeft hij ze al bijna op voor ik het door heb!

Natasja -

Groenten grillen is echt heel lekker. Doen wij ook vaak! Ik heb ook vaak dat ik maar gewoon wat doe met de producten die we in huis hebben. Vaak ontdek je dan de lekkerste dingen. Love it!

Natascha -

Ooh zo lekker! Ik maak ook altijd een soortgelijke salade :) Ook steeds met pasta of koude rijst erdoorheen šŸ˜€ want eerlijk ik kan echt niet genieten van een salade zonder iets bij, dat vult mijn boeren maag gewoon niet šŸ˜€

Do -

Ziet er erg lekker uit. Dit recept ga ik snel na maken!

Tamara -

Oeh, dit is echt een stuk makkelijker dan ik had verwacht! Klinkt als een heerlijk recept voor de warme zomerse avondjes!

Lindsey Beljaars -

Klinkt heeerlijk!!

Nynke-Boudien -

Zie er makkelijk en simpel uit! Ik maak eigenlijk altijd dezelfde couscoussalade of pasta pesto salade, dus een beetje variatie is altijd welkom.

Margot -

Gegrilde groente blijf ik erg lekker vinden!

Mariska -

Ik vind dit erg lekker gegrilde groenten. Tegenwoordig eet ik dit wel vaker :)

Iris | Todayslipstick -

Heerlijk! Ik vind een pastasalade ook altijd lekker dus ik zou er nog wat koude pasta doorheen doen. Ik krijg echt honger!
Liefs, Iris

Suzanne -

Klinkt erg lekker. Wij eten dat bijna nooit.

lucindainwonderland -

De smaak die het grillen de groente geeft vind ik ook altijd erg lekker. Zelf ben ik meer van het wokken van groente, puur omdat ik geen grill heb. Het ziet er zeker wel lekker uit en ook niet al te moeilijk, handig voor de zomer als ik niet tijden in de keuken wil staan. xxx Lucinda

Dita -

Heerlijk gegrilde groenten! Dat eten we regelmatig

Reageer ook