Romige yoghurt met aardbei en meringue
Het dessert is by far mijn favoriete gang en ik heb dan ook vele lekkere recepten in de loop der jaren verzameld. Vandaag deel ik er eentje met jullie. Je hebt het in een handomdraai gemaakt! Het is een dessert met romige yoghurt, aardbei en meringue. Kijk (en smul) mee!

We maken vandaag een dessert van yoghurt en slagroom met aardbei en meringue. Nu klinkt meringue altijd heel erg moeilijk, maar Dr. Oetker heeft daarvoor een hele makkelijke oplossing! De Dr. Oetker Meringue Mix. Aan deze mix voeg je slechts 60 milliliter (of gram) water toe. Even stijf kloppen met de mixer, in de oven voor een uurtje en klaar is Kees! Als je wilt kun je ook all out gaan met deze mix, door bijvoorbeeld nog een druppeltje kleurstof of aroma toe te voegen.

Je hebt nodig (voor 6 personen):
- Een pakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
- 60 milliliter of gram water
- 6 volle eetlepels Griekse yoghurt
- 6 volle eetlepels slagroom
- Vruchten naar keuze
- Optioneel: een beetje suiker
1. Verwarm de oven voor volgens de beschrijving op de verpakking. Bereid ook de meringue zoals aangegeven op de verpakking van de Dr. Oekter Meringue Mix. Je weet dat de mix goed stijf is als je de beslagkom op de kop kunt houden zonder dat het eruit loopt.
2. Met twee eetlepels schep ik grote klodders van het beslag op de bakplaat. Voor dit recept hoeft het niet netjes, want we breken de meringue straks in kleine stukjes.
3. Bak de meringue zoals aangegeven op de verpakking. Ik heb grotere klodders dan aangegeven gemaakt, dus ik verlengde de baktijd met zo’n 30 minuten.
4. Terwijl de meringue bakt kun je verder met de rest. Klop de slagroom lobbig tot stijf en voeg dit bij de Griekse Yoghurt. Houd een verhouding van 1 deel yoghurt en 1 deel slagroom aan. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan eventueel nog een beetje suiker toe.
5. Was de vruchten (ik nam lekkere Hollandse aardbeien) en snijd het in kleine stukjes. Doe de helft van de vruchten door de yoghurt. Bewaar de andere helft voor garnering.
6. Als de meringue gaar is, laat je het nog minimaal 2 uur in een afgesloten oven rusten en afkoelen. Als het volledig afgekoeld is breek je de meringue in kleine stukjes. Doe ook hiervan de helft door de yoghurt. Bewaar de rest voor garnering.
7. Schep de yoghurt in mooie kommetjes of glaasje en maak het af door te garneren met de rest van de vruchten en stukjes meringue.


Hmmm, ik ben zó dol op dit dessert! Heerlijk fris, maar toch ook zoet. Het lijkt heel erg op het bekende Engelse recept ‘Eaton Mess’, alleen zit daar geen yoghurt door. Dit is dus een iets frissere variant. Heerlijk voor de zomer! Smullen maar!
20 reacties
Hé wat grappig. Ik heb gisteravond ook meringues gemaakt. Gewoon zelf met 4 eiwitten en 250 gram suiker. Mochten jullie eens een leuke bakvideo samen op willen nemen, dan houd ik mezelf warm aanbevolen:P Ik woon in de stad Groningen, heb ook een blog en een diploma als banketbakker. Wanneer je trouwens geen yoghurt gebruikt maar alleen lobbige slagroom en de aardbeien licht marineert in balsamico azijn, dan heb je een wereldberoemd dessert genaamd Eton mess.
Liefs
Marjoleinee -
Yum dit klinkt echt heerlijk!