Romige yoghurt met aardbei en meringue

Het dessert is by far mijn favoriete gang en ik heb dan ook vele lekkere recepten in de loop der jaren verzameld. Vandaag deel ik er eentje met jullie. Je hebt het in een handomdraai gemaakt! Het is een dessert met romige yoghurt, aardbei en meringue. Kijk (en smul) mee!

We maken vandaag een dessert van yoghurt en slagroom met aardbei en meringue. Nu klinkt meringue altijd heel erg moeilijk, maar Dr. Oetker heeft daarvoor een hele makkelijke oplossing! De Dr. Oetker Meringue Mix. Aan deze mix voeg je slechts 60 milliliter (of gram) water toe. Even stijf kloppen met de mixer, in de oven voor een uurtje en klaar is Kees! Als je wilt kun je ook all out gaan met deze mix, door bijvoorbeeld nog een druppeltje kleurstof of aroma toe te voegen.

Je hebt nodig (voor 6 personen):

  • Een pakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
  • 60 milliliter of gram water
  • 6 volle eetlepels Griekse yoghurt
  • 6 volle eetlepels slagroom
  • Vruchten naar keuze
  • Optioneel: een beetje suiker

1. Verwarm de oven voor volgens de beschrijving op de verpakking. Bereid ook de meringue zoals aangegeven op de verpakking van de Dr. Oekter Meringue Mix. Je weet dat de mix goed stijf is als je de beslagkom op de kop kunt houden zonder dat het eruit loopt.

2. Met twee eetlepels schep ik grote klodders van het beslag op de bakplaat. Voor dit recept hoeft het niet netjes, want we breken de meringue straks in kleine stukjes.

3. Bak de meringue zoals aangegeven op de verpakking. Ik heb grotere klodders dan aangegeven gemaakt, dus ik verlengde de baktijd met zo’n 30 minuten.

4. Terwijl de meringue bakt kun je verder met de rest. Klop de slagroom lobbig tot stijf en voeg dit bij de Griekse Yoghurt. Houd een verhouding van 1 deel yoghurt en 1 deel slagroom aan. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan eventueel nog een beetje suiker toe.

5. Was de vruchten (ik nam lekkere Hollandse aardbeien) en snijd het in kleine stukjes. Doe de helft van de vruchten door de yoghurt. Bewaar de andere helft voor garnering.

6. Als de meringue gaar is, laat je het nog minimaal 2 uur in een afgesloten oven rusten en afkoelen. Als het volledig afgekoeld is breek je de meringue in kleine stukjes. Doe ook hiervan de helft door de yoghurt. Bewaar de rest voor garnering.

7. Schep de yoghurt in mooie kommetjes of glaasje en maak het af door te garneren met de rest van de vruchten en stukjes meringue.

Hmmm, ik ben zó dol op dit dessert! Heerlijk fris, maar toch ook zoet. Het lijkt heel erg op het bekende Engelse recept ‘Eaton Mess’, alleen zit daar geen yoghurt door. Dit is dus een iets frissere variant. Heerlijk voor de zomer! Smullen maar!

20 reacties

Marjoleinee -

Yum dit klinkt echt heerlijk!

Esmée - Veggielista -

Hé wat grappig. Ik heb gisteravond ook meringues gemaakt. Gewoon zelf met 4 eiwitten en 250 gram suiker. Mochten jullie eens een leuke bakvideo samen op willen nemen, dan houd ik mezelf warm aanbevolen:P Ik woon in de stad Groningen, heb ook een blog en een diploma als banketbakker. Wanneer je trouwens geen yoghurt gebruikt maar alleen lobbige slagroom en de aardbeien licht marineert in balsamico azijn, dan heb je een wereldberoemd dessert genaamd Eton mess.
Liefs

anouk -

Wauw ik wist niet dat je hier pakjes voor kon halen! Dit is zo leuk

Anne -

Willemijn, wat ziet het er weer goddelijk uit! Jullie maken juweeltjes wat betreft lekker voedsel. Niet goed voor mijn dieet hoor, haha. Ik kweek een zwembandje…. 😛

Miriam -

Oh my…ik wist niet dat dat bestond! *rent naar de winkel*, ga ik zeker proberen 😀

Tamara -

Hmm lekker!!

denise -

lekker! Alleen ik zou de merique niet uit een pakje halen… en nog een goeie tip: week de aardbeien even in balsamicoazijn. Klinkt raar maar is heeel lekker :)

Suzanne -

Klinkt echt super lekker! Dat ga ik onthouden.

EliseDingen -

De mix voor merengue zou ik zelf niet kopen maar het recept lijkt mij wel erg lekker! Ik zag toevallig gister Jamie Oliver op televisie een variatie op Eton mess maken. Wat een ontzettend leuk lepeltje trouwens! Is het er een van Tokyo design?

Willemijn -

Klopt, liefde voor Tokyo Design 😀

Lindsey Beljaars -

Dit ziet er echt delicious uit!!

Janice -

Je kunt Meringue echt supermakkelijk zelf maken, daar heb je echt geen pakje voor nodig! is alleen ei en suiker mixen tot het stijf is en dan ook lang in de oven!

Maxie -

Zo maak ik het ook altijd, gewoon eiwit en suiker. Dus ik snap ook niet waarom er opeens water bij moet o_O?

Mara -

Inderdaad, er iets niets makkelijker dan meringue! Eiwitten, schone kom, scheut suiker en tada! Lijkt me minder werk dan een pakje kopen, en wil niet weten wat er voor troep in zo’n pakje zit.. Dan toch liever suiker.
Ziet er wel erg lekker uit!

Carina -

Het is een advertorial voor Dr Oetker he 😉
Zelf zou ik het ook eerder zelf maken, is inderdaad niet zo moeilijk!

Eline -

dit wil ik wel eens proberen :)

Margot -

Heerlijk, ik ben gek op meringue!

Melana -

Aaaah dat ziet er onwijs lekker uit!

Renske -

Yummy! Wat een heerlijk recept. Meringue is ontzettend lekker! Lekker makkelijk recept ook. Zeker het proberen waard! :-)

Iris | Todayslipstick -

Ohh dit ziet er echt heel lekker uit!
Liefs, Iris

Reageer ook