Kledingkast opruimen

Van mijn twintigste tot nu kocht ik allerlei verschillende soorten kleding, op zoek naar een stijl die ik leuk vind. Nu ik steeds beter weet wat ik echt leuk vind, heb ik daardoor ook veel kleren die ik niet meer aantrek. Ik laat je zien hoe ik mijn kledingkast uitmest en geef wat praktische tips!

37 reacties

Linda -

Ik heb laatst ook mijn inloop kast opgeruimd ( met moeite ). Maar wat geeft het een fijn gevoel om weer wat meer overzicht over mijn kleding te hebben haha.

Deborah -

Nog een tip als je kleding op hangertjes hebt waarvan je twijfelt: hang het hangertje met de open kant naar je toe. Zodra je het een keer draagt, draai je het hangertje om en zie je bij de volgende check meteen wat je allemaal echt draagt!

Syl -

Echt knap dat je zoveel weg kan doen. Ik denk bij veel kledingstukken ‘owja dat is nog wel eens handig’

Floor Daasvand -

Hmm ja, dat is nog steeds de gevreesde klus waar ik aan moet beginnen haha!

me -

Ik heb er niet zoveel last van dat ik kleding moet wegdoen, heb eigenlijk nooit miskopen, loop niet mee met elke modegril en gebruik kleding gewoon tot het niet meer kan, ben niet zo van het kleding kopen om het dan na een jaar weer weg te gooien.

Jessy -

Ah nee hè, dit komt voor mij een week te laat 😛 Ik heb net mijn kast uitgemest! Echt beschamend wat er allemaal uit kwam. Jeetje. Maar nu kan ‘ie er weer even tegenaan!
Je haar is trouwens prachtig geworden zeg. Ik heb echt een beetje een girl crush nu, haha!

Daisy -

Wat heerlijk om naar te kijken en wat ben je toch een tof wijf!

EminasLifestyle -

Wat goed dat je zo veel weg doet. Blijft lastig vind ik, ik ben bang dat ik het dan toch nog ooit wil dragen. toch maar eens binnenkort proberen…

Daphne -

Een kleine aanvulling: je vertelt over ‘de kleding die te vaal is om weg te geven of in de kledingcontainer te doen…’, dat is een misverstand! Alle textiel (ook vale kleding, of met gaten) mag in de kledingcontainers. De stukken die niet meer goed draagbaar zijn, worden namelijk hergebruikt (het materiaal). Het in de ‘grijze bak’ of bij het restafval doen van textiel is niet nodig, altijd zonde en verspilling van materialen! Textiel kan heel veel nieuwe toepassingen krijgen. Uit milieu-oogpunt zou ik dit dus even toevoegen of aanpassen in de post. Dank je wel:)

Annelien -

Precies wat ik wou zeggen! En als je wel nog bij H&M shopt (ondergoed, panty’s, sieraden, anything) dan kun je kapotte/oude kleding per tas inleveren voor een kortingsbon.

Martine -

Ik heb ook alles in de kledingcontainer gedaan uiteindelijk :) bedankt voor je toevoeging!

Do -

Echt fijn dat je zoveel weg hebt kunnen gooien, leuke video.. :) Ik krijg nu ook zin om mijn kledingkast onder handen te nemen.

Janneke -

Precies wat ik voor deze avond op de planning had staan! Let’s gooo!

Suzanne -

Zo veel heb ik laatst ook weg gedaan, alles wat niet meer paste, kapot was of niet meer leuk, huppaa weg!

Manon -

Leuke video!! En ziet er super netjes uit!!

Amy -

Wauw Martine, wat doe je veel weg! Dit is inderdaad zo’n klusje dat ik al veeeeel te lang uitstel, terwijl er een hoop overbodige rommel in mijn kast hangt. Je hebt me geïnspireerd om hetzelfde te doen!

aniek -

Leuke video!
Ik merk zelf ook dat ik veel kleding niet aan trekt. De grootste reden is dat het te klein is. Al jaren hou ik vol dat het wel weer gaat passen als ik afval, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt.
Misschien een kleine tip: van mij had de video wel iets langer mogen duren. Dat we ook sommige kledingstukken langer in beeld zien. Maar verder top video!

Rowan -

Haha, ik denk dat ik persoonlijk een beetje doorgeslagen ben in het ‘kledingkast opruimen’, ik doe het bijna elke week! Ik vind het heerlijk om te doen, vooral bij het zien van het eindresultaat. En de kleren die ik wegdoe verkoop ik bijna allemaal op Marktplaats, wat me nog een aardig zakcentje oplevert. :)

Marnel -

Ik herkende best veel kleding die je wel eens in video’s aan hebt gehad! Ook die leuke zebra-trui doe je weg….(als ik hem goed herkend heb 😉 ) Goed dat je nu alleen nog dingen in je kast hebt hangen die je echt leuk vindt!! 😀

zaneta -

Wat een heerlijke video om naar te kijken! Ik kan daar echt van genieten, van andermans opgeruimde kast :-)
Ik moet het ook doen, maar oh boy wat heb ik daar geen zin in…

Martina -

Woaaaah wat heb je veel weggedaan zeg! Ik heb echt al
Stapels basics waar ik niet zonder kan haha :)

suus -

Wow jij doet echt veel weg! Knap hoor! Ik ben zelf altijd bang dat ik het toch mis. Ik schommel ook weleens met mn gewicht en dan.vind ik het lastig om te beslisse moet ik het weg doen of houden, een tijdje later ben ik soms heel blij dat ik het heb gehouden. Ps, heb je maar 1 bh? Dat kan toch niet? En waar bewaar je je sportkleding? (Oh ja er is sale bij jogha.com meen te herinneren dat je die broeken ook leuk.vond). Stop jij trouwens alle sportkleding in de wasmachine? Ik ben met die stofjes enz vaak een beetje bang dat ik ze verpest dus doe ze vaak in handwasje samen met mn bh die toh niet in machine gaat.
Oh trouwens, je zegt in het filmpe dat je ook wat goede/basic.dingen erbij wilt kopen. Wil je daar ook een video/post over maken hoe je dat kunt beslissen en wat er niet mag ontbreken. Ikzelf ben heel slechtdaarin. koop liever leuke tops dan goede basic broeken (sowieso heb ik een hekel aan broeken passen, zit altijd wel ergens niet goed).

Martine -

Haha heel veel kleding zat in de was dus vandaar dat je niet al mijn items ziet. Sportkleding doe ik gewoon op 30 graden in de was bij mijn andere donkere kleding: gebeurt niks mee en als je extra voorzichtig wilt zijn kun je het altijd nog in een waszak doen.

zaneta -

ik was mijn sportkleding ook gewoon in de wasmachine op 30 graden. En ze zijn nog steeds mooi en goed.

Ina -

Wauw, je hebt echt superveel weggedaan, ik krijg dat nooit over mijn hart!

Martine -

Het was allemaal zo oud en de kleding die ik vijf jaar geleden droeg zou ik nu niet meer aantrekken..het was niet moeilijk om weg te doen 😉

Lorraine -

Hoi Martine,

Als ik iets zie wat kapot of te klein is doe ik het meteen aan de kant leggen. Dingen die te klein zijn geef ik aan mijn vader mee voor wat kennissen, die een dochter hebben die kunnen dat aantrekken. En de kleding die kapot is doe ik in de besttas. Dan kunnen die gewoon weer hergebruikt worden. Dat gebeurt wel eens in de twee weken dat ik een kledingstuk kan deponeren in de besttas vanwege slijtage.

Nesrin -

wat goed dat je je kleding hebt gesorteerd en opgeruimd.

Het is inderdaad een klus die ik liever uitstek.

De kasten voor de kinderen gaat nog sneller voor je het weet passen ze het niet meer en blijven die rompertjes en broeken toch weer liggen.

Daniëlle -

Wat knap dat je zoveel weg gooit. Ik heb altijd veel moeite met kleding wegdoen. Onder het mom van ‘misschien doe ik dat nog een keer aan’ en zo ligt mijn hele kledingkast bomvol. Naar aanleiding van deze video neem ik me voor om het eens een keer goed uit te mesten! 😉

Margot -

Dat is lekker opgeruimd!

Roos -

Wauw wat is je haar gaaf geworden! Ik heb precies hetzelfdeeag betreft de kleding stijl switch. Oh ja, door jullie ben ik nu ook vanilia fan haha XX

Lindsey Beljaars -

Wauw.. wat doe jij veel weg zeg! Ik ben daar nooit zo goed in. Komt weleens voor dat ik al twee jaar iets niet aan heb gehad, en het dan ineen weer leuk vind en het weer ga dragen.

Liset - Beautydagboek -

Het is lekker opgeruimd, maar er blijft wel weinig over, haha! Leuk excuus om weer goed te shoppen :).

Maaike -

Heerlijk gevoel geeft dat he? Ik heb mn kledingkast in februari nog stevig onder handen genomen. 3 grote vuilniszakken konden er weg. Maar alsnog heb ik een goed gevulde kledingkast over.

Kim | Kimsbloglife -

Leuk om te zien! Wauw zeg, wat doe je veel weg! Ik krijg dat nooit over m’n hart! Ben er al iets harder in geworden, maar zoveel wegdoen kan ik echt niet haha!

Dita -

Ik heb dit laatst ook gedaan. Heb nu veel meer mooie items en weet nu echt wat mijn stijl is.

Iris | Todayslipstick -

Wow wat doe je veel weg! Het ziet er wel een stuk overzichtelijker uit en je hebt nu wel kleding die je écht draagt. Ik vond het heel leuk om te zien!
Liefs, Iris

Reageer ook